Niets zo frustrerend als veel te lang twijfelen tussen verschillende flessen wijn, om thuis te ontdekken dat je - uiteraard - de verkeerde keuze hebt gemaakt. Dankzij onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia zal dat na vandaag nooit meer voorvallen! Rode wijn bij rund en witte bij vis, maar wat dan bij je dessert? Sepideh verklapt hoe je een perfect huwelijk tot stand brengt tussen je gerecht en je wijn voor je valentijnsdiner. [naar artikel]
Dankzij onze HLN-wijnwijzer vind je altijd een perfecte fles wijn in de supermarkt, maar welke scoren het hoogst in deze gids? En waar kan je die kopen? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia licht de vier beste wijnen in de categorie wit, rood, rosé en schuimwijn toe én legt uit hoe je die wijnwijzer het makkelijkst gebruikt voor het beste resultaat. [naar artikel]
Dankzij onze HLN-wijnwijzer vind je altijd een perfecte fles wijn in de supermarkt, maar welke scoren het hoogst in deze gids? En waar kan je die kopen? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia licht de vier beste wijnen in de categorie wit, rood, rosé en schuimwijn toe én legt uit hoe je die wijnwijzer het makkelijkst gebruikt voor het beste resultaat. [naar artikel]
Nog een glaasje wijn of liever een praline? Dankzij onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia is die martelende keuzestress verleden tijd. Haar... [naar artikel]
Heb je wel zin in een lekkere fles wijn bij het kerstdiner, maar geen idee welke te kiezen uit het ruime assortiment in de supermarkt? Om je tijd én miskopen uit te sparen proefde onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia 40 flessen - 20 rode en 20 witte - uit de supermarkt voor. [naar artikel]
De smaakbeleving van een heerlijke fles wijn hangt af van de temperatuur waarmee je de wijn serveert. Te koud of te warm serveren, kan een uitstekende wijn verknoeien. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit op welke temperatuur je wijn best serveert en waarom. Daarnaast test ze een digitale sommelier-app uit met een slimme ijsemmer die belooft je wijn snel op de juiste temperatuur te brengen. Werkt zoiets? En doet die dezelfde aanbevelingen als de échte sommelier? [naar artikel]
Welke wijn of alcoholvrij drankje schenk je als aperitief? Welke kant-en-klare saus is lekker om jezelf tijd te besparen? En wat als je zelfs nog niet weet wat te serveren? De feestdagen zorgen voor heel wat keuzestress. Daarom bundelen we voor jou de beste tips voor lekkere én goedkope feestdagen. Sterrenchef Luc Bellings kiest onder meer zijn favoriete kroketten, HLN-chef Piet Huysentruyt schotelt je zijn kerstmenu voor en onze huissommelier Sepideh selecteert de ideale kerstwijn onder de 10 euro. [naar artikel]
De komende weken pakken de supermarkten weer uit met tal van kortingen op hun wijnassortiment. Of de aanbiedingen werkelijk de moeite waard zijn? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia kraakte de flessen wijn onder de eerste voorzichtige lente zonnestralen. Maar proefde ze de lente ook? Deze week een selectie festivalwijnen van Carrefour. “Voor 5,99 euro drink je al een toffe gastronomische wijn” [naar artikel]
Mag je de kurk van al geopende wijn eigenlijk wel terug in de fles duwen? Zijn er manieren om de houdbaarheid te verlengen? Onze huissommelier... [naar artikel]
Geen geslaagd kerstdiner zonder de juiste rode kerstwijn. En die kun je gerust in de supermarkt op de kop tikken. “Een bordeauxwijn is een klassieker op de kersttafel, maar er zijn zeker ook lekkere alternatieven te vinden”, aldus onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia. Zij proefde 10 rode wijnen en legt uit welke fles een goede keuze is bij welk gerecht. [naar artikel]
Wijn in blik is handig om mee te nemen naar de festivals of wanneer het mooi weer is. Maar is die wijn ook lekker en kwaliteitsvol? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 10 blikjes binnen 3 categorieën: rosé, wit en bubbels. “Dit is een zeer verrassend wijntje.” [naar artikel]
Combineer een fris glaasje wijn op een warme lentedag en je waant jezelf bijna in het mooie Italië. Alleen is dat glas wijn hier een tikkeltje goedkoper dan op een Italiaans terrasje. Zeker wanneer je één van de 15 flessen witte wijn onder 10 euro in huis haalt die onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia testte in verschillende supermarkten. “Deze frisse wijn is perfect voor bij het aperitief", klinkt het. Welke wijn kies je dan het best? [naar artikel]
Wijn in blik is handig om mee te nemen naar de festivals of wanneer het mooi weer is. Maar is die wijn ook lekker en kwaliteitsvol? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 10 blikjes binnen 3 categorieën: rosé, wit en bubbels. “Dit is een zeer verrassend wijntje.” [naar artikel]
Geen kerstdiner zonder een passende rode kerstwijn. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft twintig rode wijnen en deelt zowel een 9/10 als een 5/10 uit. “Deze wijn heeft geurtoetsen van leder en natte pels. Ik ben er niet echt door gecharmeerd.” [naar artikel]
Kan je met alcoholvrije dranken net zo lekker klinken op heuglijk nieuws als met de real deal? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia is zwanger en proefde daarom vijftien alcoholvrije (schuim)wijnen uit de supermarkt. “Alcohol is de ruggengraat van wijn. Alcholvrije wijn mist dan ook vaak body. Toch zijn er een aantal zeker het proberen waard.” Welke scoorde het best én het slechts? [naar artikel]
Met de lente in aantocht is het fijn om van die eerste zonnestralen te genieten met een goed glas wijn in de hand. Die fles smaakt nog nét dat tikkeltje beter als je die aan een mooie prijs koopt. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 flessen rode wijn onder 10 euro uit verschillende supermarkten, waaronder enkele wijnen die in promotie staan. [naar artikel]
Wie een etentje organiseert, serveert het gerecht graag met een lekker wijntje erbij, maar hoé kies je die wijn? “De herfst is het seizoen voor stoofpotjes en wild”, vertelt onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia. “Daar spelen supermarkten op in met hun aanbod." Ze proeft 10 najaarswijnen uit het aanbod, vertelt bij welk gerecht ze passen en haalt er de wijn met de beste prijs-kwaliteitsverhouding uit. “Heerlijk wijntje voor bij rood vlees!” [naar artikel]
Wanneer het mooi weer is buiten, stijgt elke keer opnieuw de verkoop van bag-in-box-wijnen. Handig om mee te nemen, maar zijn ze ook lekker? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia neemt de proef op de som en stort zich op 15 wijnboxen van ongeveer drie liter per stuk in drie categorieën: rood, wit en rosé. Welke kleur wijn komt als lekkerste uit de bus? Of zijn ze allemaal even lekker in deze vorm? “Dit is een doorsnee wijn zoals je verwacht uit een box.” [naar artikel]
Goedkope wijn, te veel sulfieten, een allergie… Het zijn maar enkele van de populaire excuses die we gebruiken wanneer een avondje met veel alcohol ons met hoofdpijn opzadelt. Onze huissommelier Sepideh is duidelijk: “Ook dure wijn kan je hoofdpijn bezorgen.” Wat veroorzaakt dan precies die vervelende kater? [naar artikel]
Geen kerstdiner zonder een passende rode kerstwijn. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft twintig rode wijnen en deelt zowel een 9/10 als een 5/10 uit. “Deze wijn heeft geurtoetsen van leder en natte pels. Ik ben er niet echt door gecharmeerd.” [naar artikel]
Belgische wijnboeren hadden een recordjaar: vorig jaar produceerden ze maar liefst 3 miljoen liter wijn op eigen bodem. De wijn zelf is steeds vaker te verkrijgen in horecazaken over ons hele land en het aantal wijnbouwers zelf groeit ook. Welke wijn uit eigen land is dan je geld waard? Huissommelier Sepideh proeft wijn van 9 verschillende domeinen en velt haar oordeel. “Wauw, zoveel diepgang in dit glas!” [naar artikel]
De overgang van oud naar nieuw is alweer achter de rug en misschien heb je wel nog enkele ontkurkte wijnflessen over. Maar hoelang mag je daar nog van drinken? Zijn er manieren om de houdbaarheid te verlengen en wat kan je achteraf nog met de restjes doen? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia ontkracht enkele veelgehoorde mythes over de bewaring van wijn eens die ontkurkt is. “Heb je niet meteen een stop in huis, dan kun je er ook probleemloos de originele kurk weer in peuteren.” [naar artikel]
Als je zonder wijnkennis op restaurant de knoop moet doorhakken voor welke fles ze mogen brengen, gaat dat niet altijd even vlot. Het wijnetiket verklapt daarentegen meer dan je denkt. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit wat je via het etiket te weten kan komen. Wat staat er op élk etiket? En wat betekenen sommige termen? “Hoe specifieker de herkomst wordt vermeld, hoe duurder de wijn.” [naar artikel]
Bij een gezellige barbecue smaakt een lekker glaasje wijn. Maar welke wijn kies je dan? En kan je die samen met het vlees in de supermarkt scoren? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proefde 6 rode en 6 witte wijnen die de supermarkten dezer dagen aanprijzen voor bij de barbecue. “Dit is absoluut een barbecuewijn om te serveren bij een goed stuk vlees met een vetrandje, maar kan evengoed tijdens de wintermaanden gedronken worden.” [naar artikel]
Wanneer het mooi weer is buiten, stijgt elke keer opnieuw de verkoop van bag-in-box-wijnen. Handig om mee te nemen, maar zijn ze ook lekker? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia neemt de proef op de som en stort zich op 15 wijnboxen van ongeveer drie liter per stuk in drie categorieën: rood, wit en rosé. Welke kleur wijn komt als lekkerste uit de bus? Of zijn ze allemaal even lekker in deze vorm? “Dit is een doorsnee wijn zoals je verwacht uit een box.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.