De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Live | Steven Van Gucht geeft uitleg bij de coronacijfers

De Standaard

12/02/2021 - 11:00

Er liggen opnieuw minder dan 300 covid-patiënten op de intensieve zorgafdelingen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Om 11 uur geeft viroloog Steven Van Gucht een nieuwe stand van zaken op een persconferentie van het Crisiscentrum. U kunt die hierboven live volgen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Live | Steven Van Gucht analyseert de coronacijfers (08/06/2021 - De Standaard)
  Het aantal bevestigde coronabesmettingen in ons land is gedaald tot gemiddeld 1.371 per dag. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg bij de coronacijfers. U kunt de analyse van viroloog Steven Van Gucht hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 2. Live | Is de piek in zicht? Steven Van Gucht geeft uitleg bij de coronacijfers (30/03/2021 - De Standaard)
  Hoewel alle coronaparameters verder stijgen, gebeurt dit trager dan voordien. Is de piek van dit ‘derde golfje’ stilaan in zicht? Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg bij de cijfers op een persconferentie. U kunt de uitleg van Steven Van Gucht hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 3. Live | Steven Van Gucht geeft uitleg over stijgende coronacijfers (07/07/2021 - De Standaard)
  In een week tijd zijn een vijfde meer coronagevallen vastgesteld, maar ook het aantal afgenomen tests stijgt met meer dan de helft, zodat de positiviteitsgraad stabiel blijft. Zo dadelijk geeft Steven Van Gucht in een persconferentie meer uitleg over de cijfers. Volg die hier om 11 uur live mee.
  [naar artikel]
 4. Live | Steven Van Gucht geeft uitleg bij fors stijgende coronacijfers (23/03/2021 - De Standaard)
  Het aantal besmettingen blijft stijgen naar meer dan 4.000 nieuwe coronagevallen per dag. En ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 22 procent naar 203,7 opnames per dag. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum een persconferentie over de coronacijfers. U kunt hierboven de analyse van viroloog Steven Van Gucht live volgen.
  [naar artikel]
 5. LIVE | Steven Van Gucht geeft uitleg over betere besmettingscijfers (06/04/2021 - De Standaard)
  Het gaat de goede kant uit met het aantal besmettingen met het coronavirus, al blijft de druk op de ziekenhuizen groot. De voorbije week werden elke dag gemiddeld 267,9 personen opgenomen in het ziekenhuis met covid-19, een stijging met 11 procent tegenover de voorgaande week. Steven Van Gucht geeft in een persconferentie meer uitleg over de coronacijfers. Volg die hier om 11 uur live mee.
  [naar artikel]
 6. Live | Dalen de coronacijfers snel genoeg? Steven Van Gucht legt uit (27/04/2021 - De Standaard)
  Terwijl het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens licht dalen, stijgt het aantal besmettingen met 2 procent. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg bij de coronacijfers. U kunt de analyse van viroloog Steven Van Gucht hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 7. Live | Steven Van Gucht geeft meer uitleg bij de coronacijfers (22/01/2021 - De Standaard)
  Op weekbasis is het aantal ziekenhuisopnames opnieuw gestegen, met 3 procent. Moeten we ons hierover zorgen maken? Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg op een persconferentie. U kunt die hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 8. Live | Maakt Steven Van Gucht zich zorgen over stijgende coronacijfers? (26/02/2021 - De Standaard)
  Net als de voorbije dagen gaat het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames verder de hoogte in. Moeten we ons zorgen maken? Viroloog Steven Van Gucht geeft om 11 uur meer uitleg op een persconferentie van het Crisiscentrum. U kunt die hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 9. Live | Steven Van Gucht geeft uitleg over de coronacijfers (21/05/2021 - De Standaard)
  De coronacijfers blijven de goede kant opgaan. Zowel het aantal besmettingen, de ziekenhuisopnames als het aantal overlijdens blijven dalen. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum een persconferentie over de cijfers. Volg die hier live mee.
  [naar artikel]
 10. Live | Steven Van Gucht geeft uitleg bij stijgende coronacijfers (16/03/2021 - De Standaard)
  Er liggen in België opnieuw meer dan 500 patiënten met covid-19 op de afdelingen intensieve zorg van de ziekenhuizen. En ook het aantal bevestigde besmettingen loopt op. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum een persconferentie om meer uitleg te geven bij de stijgende cijfers. U kunt die hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 11. Live | Wat denkt Steven Van Gucht van dalend aantal ziekenhuisopnames? (12/03/2021 - De Standaard)
  Terwijl het aantal ziekenhuisopnames blijft dalen, is het aantal besmettingen met het coronavirus opnieuw aan het toenemen. Om 11 uur geeft viroloog Steven Van Gucht meer uitleg op een persconferentie van het Crisiscentrum. U kunt die hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 12. Live | Crisiscentrum geeft update over dalende coronacijfers (30/06/2021 - De Standaard)
  Zowel het aantal patiënten die met covid-19 in de ziekenhuizen liggen als het aantal nieuwe besmettingen en overlijdens blijft dalen. Tussen 20 en 26 juni werden er elke dag gemiddeld 328 nieuwe besmettingen geregistreerd, een daling met 25 procent. Steven Van Gucht geeft om 11 uur in een persconferentie meer uitleg over de cijfers. Volg die hier live mee.
  [naar artikel]
 13. Live | Is de daling definitief ingezet? Steven Van Gucht analyseert de coronacijfers (20/04/2021 - De Standaard)
  Na maandag, blijven de coronacijfers ook dinsdagochtend verder dalen. Er liggen nog wel 938 covidpatiënten op intensieve zorg. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum een persconferentie. U kunt die hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 14. Live | Crisiscentrum geeft persconferentie over coronavirus (04/12/2020 - De Standaard)
  De coronacijfers gaan nog altijd de goede kant op. ‘We raken vooral besmet onder familie en vrienden. Wat we doen tijdens de eindejaarsfeesten, zal dus de verspreiding van het virus bepalen’, zei viroloog Steven Van Gucht op woensdag. Om 11 uur geeft het crisiscentrum meer uitleg over de recente cijfers. Volg de persconferentie in de video hierboven.
  [naar artikel]
 15. Steven Van Gucht en Geert Molenberghs over de huidige coronasituatie: “Niet heel spectaculair, maar stilletjes dalend” (23/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  De coronacijfers lijken gunstig te evolueren. Viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenbergh geven een woordje uitleg. Hoe komt dat nu juist?
  [naar artikel]
 16. Steven Van Gucht en Geert Molenberghs over de huidige coronasituatie: “Niet heel spectaculair, maar stilletjes dalend” (23/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De coronacijfers lijken gunstig te evolueren. Viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenbergh geven een woordje uitleg. Hoe komt dat nu juist?
  [naar artikel]
 17. Live | Is de derde golf nu definitief voorbij? Volg hier analyse van Steven Van Gucht (18/05/2021 - De Standaard)
  De coronacijfers in België blijven de goede richting uitgaan. De nieuwe ziekenhuisopnames zijn met 17 procent gedaald in een week tijd, tot gemiddeld nog 133 per dag. Ligt de derde golf nu helemaal achter ons? Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg op een persconferentie. U kunt die hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 18. Steven Van Gucht verwacht nieuwe besmettingsgolf in het najaar (31/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het crisiscentrum heeft op een persmoment uitleg gegeven over de recente coronacijfers. Voor het najaar verwacht viroloog Steven Van Gucht een nieuwe golf van het coronavirus, in de loop van oktober en november.
  [naar artikel]
 19. Live | Volg hier persconferentie van het Crisiscentrum (09/03/2021 - De Standaard)
  Hoewel het aantal nieuwe ziekenhuisopnames stagneert, stijgt het aantal coronapatiënten in onze ziekenhuizen wel. Tegelijkertijd daalt aantal besmettingen licht terwijl het sterftecijfer stijgt. Om 11 uur geeft viroloog Steven Van Gucht meer uitleg bij de coronacijfers. U kunt de persconferentie van het Crisiscentrum hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 20. Steven Van Gucht: “Versoepelingen kunnen enkel onder beschermende mantel van vaccin” (09/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel het aantal nieuwe ziekenhuisopnames stagneert, stijgt het aantal coronapatiënten in onze ziekenhuizen wel. Tegelijkertijd daalt aantal besmettingen licht terwijl het sterftecijfer stijgt. Viroloog Steven Van Gucht meer uitleg bij de coronacijfers.
  [naar artikel]
 21. Live | Crisiscentrum geeft meer uitleg bij de coronacijfers (05/01/2021 - De Standaard)
  Ook vandaag nemen de coronacijfers een zachte duik. Door de feestdagen worden wel fors minder tests uitgevoerd. De positiviteitsratio blijft daardoor steken op zo’n 7 procent. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg bij de cijfers op een persconferentie. U kunt die hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 22. Live | Steven Van Gucht geeft update over dalende besmettingscijfers (01/06/2021 - De Standaard)
  Uit de cijfers op het dashboard van het gezondheidsinstituut Sciensano kan dinsdagochtend opgemaakt worden dat alle indicatoren verder blijven dalen. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum een persconferentie met meer uitleg over de cijfers. Volg die hier live mee.
  [naar artikel]
 23. Steven Van Gucht: “Het aantal besmettingen kan mogelijk opnieuw stijgen” (30/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  “De coronacijfers in ons land blijven hun gunstige pad voortzetten”, zo heeft Steven Van Gucht van gezondheidsinstituut Sciensano woensdag gezegd tijdens het wekelijkse persmoment over de coronacijfers in ons land.
  [naar artikel]
 24. Steven Van Gucht hoopvol over coronacijfers: “Komende weken met z’n allen focussen op veilige buitenactiviteiten” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “We zitten nu echt in een race tussen het vaccin en het virus.” Dat heeft Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd aan HLN Live. De huidige coronacijfers noemt hij hoopgevend, maar de viroloog waarschuwt tegelijk ook. Er zijn de komende weken een aantal versoepelingen op til, waardoor het nog moeilijk zal zijn om een balans te vinden.
  [naar artikel]
 25. ZO ZIT DAT. Steven Van Gucht legt uit hoe rioolwater ons tegenwoordig aan de coronacijfers helpt (24/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  De coronacijfers evolueren gunstig, maar dat ligt misschien aan het feit dat mensen zich niet meer zo snel laten testen. Hoe komen we dan aan correcte coronacijfers? Eigenlijk al een hele tijd door rioolwater te testen. Viroloog Steven Van Gucht legt uit hoe dat net werkt.
  [naar artikel]
 26. LIVE. Zullen we gewoon kerst kunnen vieren ondanks de stijgende coronacijfers? VTM NIEUWS legt uw vragen voor aan viroloog Steven Van Gucht (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers gaan niet de goede kant uit. “Het kan perfect dat het aantal besmettingen na de herfstvakantie weer gaat versnellen en dat we op een hoog plateau blijven steken met een zware belasting voor de ziekenhuizen”, aldus viroloog Steven Van Gucht. Moeten we ons zorgen maken? Wat betekent dat voor onze winter, en de feestdagen? Van Gucht beantwoordt uw vragen in de VTM NIEUWS-studio.
  [naar artikel]
 27. Wat wil u nog weten over de coronacijfers? Stel uw vraag hier aan Steven Van Gucht (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers gaan niet de goede kant uit. “Het kan perfect dat het aantal besmettingen na de herfstvakantie weer gaat versnellen en dat we op een hoog plateau blijven steken met een zware belasting voor de ziekenhuizen”, aldus viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 28. Steven Van Gucht: “Niet realistisch dat coronacijfers komende tijd zullen dalen” (14/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens viroloog Steven Van Gucht is het weinig realistisch dat de coronacijfers de volgende weken gaan dalen. Dat zei hij maandagmiddag aan VRT...
  [naar artikel]
 29. Steven Van Gucht voorzichtig optimistisch over dalende coronacijfers, maar: “Een kus buiten is even gevaarlijk als een kus binnen” (30/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  De langverwachte daling van de coronacijfers is ingezet, maar we moeten voorzichtig blijven. Dat was de boodschap van viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) vrijdagmiddag tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 30. ‘Eerst een testje, dan een feestje’: Steven Van Gucht geeft tips voor veilige feesten (17/12/2021 - De Morgen)
  Testen, ventileren en contacten beperken. Tijdens de wekelijkse persconferentie over de evolutie van de coronacijfers in ons land heeft viroloog Steven Van Gucht enkele tips gegeven om de feestdagen veilig door te komen. We zetten ze even op een rij.
  [naar artikel]
 31. Coronacijfers gaan weer omhoog: wat is daar de reden van volgens Steven Van Gucht? (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De coronacijfers stijgen opnieuw, nadat ze lange tijd erg stabiel bleven. Een gevolg van de recentste versoepelingen en het herfstweer, waardoor we opnieuw meer tijd binnen doorbrengen, zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano.
  [naar artikel]
 32. Coronacijfers gaan weer omhoog: wat is daar de reden voor volgens Steven Van Gucht? (15/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De coronacijfers stijgen opnieuw, nadat ze lange tijd erg stabiel bleven. Een gevolg van de recentste versoepelingen en het herfstweer, waardoor we opnieuw meer tijd binnen doorbrengen, zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano.
  [naar artikel]
 33. Zullen we gewoon kerst kunnen vieren ondanks de stijgende coronacijfers? En werken de vaccins zoals het moet? Viroloog Steven Van Gucht geeft antwoord (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers gaan niet de goede kant uit. “Het kan perfect dat het aantal besmettingen na de herfstvakantie weer gaat versnellen en dat we op een hoog plateau blijven steken met een zware belasting voor de ziekenhuizen”, zei viroloog Steven Van Gucht eerder al. Moeten we ons zorgen maken? Wat betekent dat voor onze winter, en de feestdagen? Hij beantwoordde vandaag de meest prangende vragen bij VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 34. Steven Van Gucht: “Liever eerst versoepelingen in onderwijs gezien” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “We zitten nu echt in een race tussen het vaccin en het virus.” Dat heeft Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd aan HLN Live. De huidige coronacijfers noemt hij hoopgevend, maar de viroloog waarschuwt ook. Er zijn de komende weken een aantal versoepelingen op komst, waardoor het mogelijk nog kantje boordje wordt.
  [naar artikel]
 35. Steven Van Gucht: “Versoepelingen liever eerst in onderwijs gezien” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “We zitten nu echt in een race tussen het vaccin en het virus.” Dat heeft Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd aan HLN Live. De huidige coronacijfers noemt hij hoopgevend, maar de viroloog waarschuwt tegelijk ook. Er zijn de komende weken een aantal versoepelingen op til, waardoor het mogelijk nog kantje boordje wordt.
  [naar artikel]
 36. Steven Van Gucht: “Niet realistisch dat coronacijfers komende tijd zullen dalen” (14/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Volgens viroloog Steven Van Gucht is het weinig realistisch dat de coronacijfers de volgende weken gaan dalen. Dat zei hij maandagmiddag in VRT NWS. “We moeten er nu vooral voor zorgen dat de cijfers niet té veel en niet té snel stijgen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 37. Live | Crisiscentrum geeft persconferentie over coronacijfers (02/12/2020 - De Standaard)
  De coronacijfers gaan nog altijd de goede kant op. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg bij de cijfers op een persconferentie. U kunt die hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 38. Live | Crisiscentrum geeft update over de coronacijfers (11/05/2021 - De Standaard)
  Het aantal nieuwe besmettingen daalde vorige week met 4 procent op weekbasis, tot gemiddeld 2.936 per dag. Met nog 2.255 bezette bedden en 711 patiënten op intensieve zorg blijft het druk in de ziekenhuizen. Het crisiscentrum geeft om 11 uur een persconferentie met meer uitleg over de coronacijfers. Volg die hier live mee.
  [naar artikel]
 39. Steven Van Gucht: “Perspectief op versoepelingen kan nog, maar is zeker niet vanzelfsprekend” (22/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe modellen van biostatistici tonen dat grote versoepelingen op 8 mei te vroeg komen. Bij HLN LIVE gaf biostatistius Geert Molenberghs meer uitleg. “Het is belangrijk dat we ook de huidige cijfers in het oog houden en die blijven vrij hoog.” Ook viroloog Steven Van Gucht is er niet helemaal gerust in.
  [naar artikel]
 40. Viroloog Steven Van Gucht neemt afscheid na 54 persconferenties: "Ik wil iedereen bedanken en wens jullie een mooie en veilige zomer toe" (12/06/2020 - VRT NWS)
  Nee, viroloog Steven Van Gucht heeft geen ontslag genomen bij Sciensano, maar we zien hem voorlopig niet meer elke week terug op de persconferenties van het gezondheidsinstituut. Vandaag was het de laatste keer dat de coronacijfers werden bekendgemaakt tijdens een live persconferentie. Het verleidde Van Gucht tot een prozaïsche opstoot van nostalgie.
  [naar artikel]
 41. Hoe worden ze uitgevoerd en wat detecteren ze? Steven Van Gucht geeft meer uitleg over de types coronatests (10/08/2020 - De Morgen)
  Steeds meer mensen worden getest op het coronavirus. Meestal gebeurt dat omdat ze coronasymptomen hebben, omdat ze contact hebben gehad met iemand die besmet is of omdat ze terugkeren uit een oranje en rode reiszone. Er bestaan twee testen die kunnen uitgevoerd worden maar verschillende informatie geven. Tijdens de persconferentie over het coronavirus gaf viroloog Steven Van Gucht meer uitleg.
  [naar artikel]
 42. Steven Van Gucht: “Positieve coronacijfers maskeren belangrijke regionale verschillen” (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De stijging van het aantal bevestigde gevallen van het coronavirus in ons land lijkt te vertragen, maar viroloog Steven Van Gucht maant toch aan...
  [naar artikel]
 43. Steven Van Gucht: “We naderen piek, volgt daarna snelle daling of blijven we op hoog plateau?” (03/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Viroloog Steven Van Gucht heeft vrijdag op een persconferentie meer uitleg gegeven bij de nieuwste coronacijfers. Het lijkt er volgens Van Gucht op dat we stilaan de piek van de vierde golf bereiken, maar “het is nog niet duidelijk of we daarna een snelle daling zullen zien, dan wel of we op een hoog plateau zullen blijven hangen”.
  [naar artikel]
 44. Hoe kunnen cijfers verder zakken? Steven Van Gucht: “Met z’n allen focussen op veilige buitenactiviteiten” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “We zitten nu echt in een race tussen het vaccin en het virus.” Dat heeft Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd aan HLN Live. De huidige coronacijfers noemt hij hoopgevend, maar de viroloog waarschuwt tegelijk ook. Er zijn de komende weken een aantal versoepelingen op til, waardoor het mogelijk nog kantje boordje wordt.
  [naar artikel]
 45. Steven Van Gucht: “Huidige cijfers doen ons dromen van verdere versoepelingen” (01/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Crisiscentrum is positief over de dalende evolutie in de coronacijfers. “De coronacijfers blijven overtuigend dalen. Van een vertraging is voorlopig nog geen sprake. Een bemoedigende evolutie die doet dromen van verdere versoepelingen”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 46. Steven Van Gucht: “Lokale uitbraak betekent niet dat we scholen moeten sluiten” (04/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Viroloog Steven Van Gucht van het Nationaal Crisiscentrum blijft voorzichtig positief over de dalende trend die zich optekent in de meest recente coronacijfers.
  [naar artikel]
 47. Steven Van Gucht: “We naderen piek, onduidelijk of daarna snelle daling volgt dan wel of we op hoog plateau blijven hangen” (03/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Viroloog Steven Van Gucht heeft vrijdag op een persconferentie meer uitleg gegeven bij de nieuwste coronacijfers. Het lijkt er volgens Van Gucht op dat we stilaan de piek van de vierde golf bereiken, maar “het is nog niet duidelijk of we daarna een snelle daling zullen zien, dan wel of we op een hoog plateau zullen blijven hangen”.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy