Het voorbije jaar steeg de prijs van een pakje friet gemiddeld met 13 procent. Meteen de sterkste stijging van de voorbije twintig jaar, aldus het Belgische statistiekbureau Statbel. ‘Al ziet ernaar uit dat we het ergste achter de rug hebben’, klinkt het bij sectorfederatie Navefri. [naar artikel]
In Gent krijgen studenten woensdagavond feestelijk een pakje friet wanneer ze niet wildplassen. Elke honderdste plasser die gebruikmaakt van de wc, wordt getrakteerd. De “beste WC-madam van Gent” overhandigt zo twintig pakjes friet. [naar artikel]
Ah, een goed pakje friet: er is haast niets dat af en toe beter smaakt. Van 25 november tot 1 december vindt de jaarlijkse Week van de Friet... [naar artikel]
Gisteren is de 'week van de steak-friet’ van start gegaan. Van 3 tot en met 11 november wil het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing... [naar artikel]
In Gent krijgen studenten woensdagavond feestelijk een pakje friet, wanneer ze niet wildplassen. [naar artikel]
Een portie friet in het frietkot wordt flink duurder, zo voorspelt Bernard Lefèvre van sectorfederatie Navefri in Het Nieuwsblad. “Zoals een brood van 2,4 naar 2,8 euro is gegaan, zal de prijs van een pakje friet in de frituur stijgen van pakweg 2,5 naar 3 euro”, zegt de voorzitter van de frituristen. Dat zou neerkomen […] [naar artikel]
Vandaag begint de ‘week van de friet’. Om de friet te promoten, duiken er in Middelkerke, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Hasselt en op onverwachte plaatsen frietzakken op. Het is een campagne van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) naar aanleiding van de 20e Week van de Frituur. De Belgische frietkotcultuur werd in 2017 erkend als immaterieel cultureel ergoed. [naar artikel]
Ijsjes, pannenkoeken en wafels met chocoladesaus erover zijn niet nieuw, maar wat dacht je van een pakje frieten met vloeibare chocolade erover. Die combinatie kan je voortaan zelf proeven bij de Frietboutique in Rotterdam. [naar artikel]
hasseltZocht u nog een excuus om dit weekend naar de frituur te gaan? Zoek niet verder, want het is voor de negentiende keer Week van de Friet. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) onderstreept dit keer met de slogan ‘Samen smaakt een frietje beter’ de sociale functie van het frietkot. Deze fervente frituurbezoekers zijn het daar alvast roerend mee eens. [naar artikel]
Het is de Week van de Friet en dat betekent dat je nog tot en met zondag in de watten wordt gelegd in heel wat frituren in Vlaanderen. De leden van Promojagers België - die de strafste koopjes met elkaar delen - zijn erg enthousiast over een promo van Fritkotactie. De deelnemende frituren geven je bij een pakje friet met saus een Viandelle, Bicky Burger, Crizly of Lipton Ice Tea gratis. [naar artikel]
De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
Professor Eric Rimm, een voedingsdeskundige aan de School of Public Health van de Harvard University, noemt aardappelen in een interview met The New York Times ‘zetmeelbommen’. Volgens hem zou een pakje friet, in het belang van onze gezondheid, slechts zes frieten mogen bevatten. “Totaal onrealistisch”, vindt Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA. [naar artikel]
U kent hem wel, de slogan ‘Lekker van bij ons’. Het is de kreet waarmee overheidsorganisatie het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing... [naar artikel]
Niet iedereen lust de ‘Week van de Steak-Friet’, de jongste campagne van het Vlaams centrum voor agro- en visserijmarketing (VLAM). Woordvoerster Liliane Driesen verdedigt de keuze. [naar artikel]
Een nieuwe campagne van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) die biefstuk-friet promoot, is een doorn in het oog van oppositiepartij Groen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Compleet onaanvaardbaar", vindt Bart Caron van Groen, want rood vlees staat helemaal onderaan de nieuwe voedingsdriehoek en frieten vallen er zelfs buiten. Het VLAM en bevoegd minister Joke Schauvliege (CD&V) verdedigen de campagne. [naar artikel]
We hebben met z'n allen ongetwijfeld al massa’s pakjes laten leveren door Bol.com. Ben je niet thuis? Dan laten ze het meestal op een veilige plek achter of mag je er nadien om bij het postkantoor. Maar in sommige gevallen laten ze het pakje gewoon voor de deur achter. Dan heb je pech wanneer het gestolen wordt... Wat is er erger dan dat? Wat dacht je hiervan: je pakje wordt opgehaald door de vuilnismannen die papier komen rondhalen. [naar artikel]
Aardappelen waren nog nooit zo duur. Sinds mei kwam er in de winkel voor de al dure groente nog bijna 35 procent bij. De reden? Onze bewaaraardappelen zijn op, en we zijn nog niet aan de nieuwe patatten. Letterlijk, maar dus ook figuurlijk. Wat loopt er mis? En vooral: wat betekent dit in het land van de aardappel, waar de friet koning is? “Vergelijk het met de nervositeit die soms op de beurs heerst, of op de internationale energiemarkt.” [naar artikel]
We hebben met z'n allen ongetwijfeld al massa’s pakjes laten leveren door Bol.com. Ben je niet thuis? Dan laten ze het meestal op een veilige plek achter of mag je er nadien om bij het postkantoor. Maar in sommige gevallen laten ze het pakje gewoon voor de deur achter. Dan heb je pech wanneer het gestolen wordt... Wat is er erger dan dat? Wat dacht je hiervan: je pakje wordt opgehaald door de vuilnismannen die papier komen rondhalen. [naar artikel]
Bestel jij eerder sushi dan mosselen, omdat je denkt dat dat liever voor je lijn is? Is een broodje gezond zoveel “gezonder” dan een pakje friet? En hoeveel calorieën krijg je nu eigenlijk écht binnen met zo’n frappuccino? UZA-hoofddiëtist Michaël Sels kijkt en vergelijkt. [naar artikel]
De Week van de Friet, de jaarlijkse ode aan de frietjes van de frituur, is aan zijn twintigste editie toe. Dit jaar worden onder meer bekende standbeelden ingeschakeld ter promotie van het goudgele Belgische culinaire erfgoed. “Door frietjes op onverwachte plaatsen in het straatbeeld te laten opduiken, willen we iedereen herinneren aan de fierheid die […] Het bericht Week van de friet – Bekende standbeelden vieren 20ste editie van Week van de Friet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.