De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Hondenweer? Huur een paraplu bij NMBS

Metro

01/03/2021 - 20:31

Hoe vaak kom het voor? Je stapt net uit de trein en je ziet dat het buiten begint te regenen. Gelukkig kan je in het station van Brussel-Zuid voortaan paraplu’s uitlenen. Breng je die terug binnen de 24 uur? Dan hoef je helemaal niets te betalen. Het proefproject is vorige week van start gegaan, vertelt […] Het bericht Hondenweer? Huur een paraplu bij NMBS verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Te huur in Brussel-Zuid: de blauwe en gerecycleerde NMBS-paraplu (01/03/2021 - De Morgen)
  In het station Brussel-Zuid kan je voortaan een paraplu lenen. Dat maakt de NMBS vandaag bekend op sociale media.
  [naar artikel]
 2. NMBS verhuurt nu ook paraplu’s (01/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie in het station van Brussel-Zuid passeert, kan daar voortaan een paraplu lenen. Dat meldt de NMBS. Wie de paraplu binnen de 24 uur terugbrengt, hoeft er niets voor te betalen.
  [naar artikel]
 3. NMBS leent treinreizigers paraplu’s uit (02/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  De NMBS – van alle markten thuis – verhuurt in het station Brussel-Zuid voortaan paraplu’s aan treinreizigers die niet onbeschermd door de regen naar huis willen.
  [naar artikel]
 4. Reis dankzij NMBS gratis richting je vaccinatie (11/03/2021 - Metro)
  Ga jij je binnenkort laten vaccineren? Vanaf 21 maart krijg jij van de NMBS een gratis treinticket heen-en-terug richting het vaccinatiecentrum. Dit heeft de federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) bekendgemaakt. Is het niet haalbaar voor jou om met de auto of fiets tot het vaccinatiecentrum te geraken? Aarzel dan zeker niet om het openbaar vervoer te gebruiken. De NMBS stelt gratis tickets ter beschikking van mensen die zich laten vaccineren. Ga langs het loket van het treinstation of maak gebruik van de ticketautomaat. Liever online? Maak dan gebruik van de website of de applicatie van de NMBS zelf. Geldig vervoersbewijs “Een jaar na de start van de coronacrisis geeft de vaccinatiecampagne nu hoop op een lente en een zomer met meer sociale contacten” zeg minister Gilkinet, “Ik ben blij dat NMBS als openbare dienstverlener ook haar steentje bijdraagt om de vaccinatiecampagne te laten slagen: iedereen mag gratis de trein gebruiken om zich te laten vaccineren”. Opgelet! Gebruik het ticket enkel op de dag van de vaccinatie, anders is het niet geldig. Tijdens de treincontrole laat je best ook de uitnodiging voor het vaccin zien, samen met je vervoersbewijs. Lees ook: Hondenweer? Huur een paraplu bij NMBS Het bericht Reis dankzij NMBS gratis richting je vaccinatie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. S&P verlaagt rating NMBS (20/12/2016 - De Tijd)
  13:55 Zonder de paraplu van de Belgische overheid zou de NMBS alleen maar rommelobligaties kunnen uitgeven, zegt kredietratingbureau S&P. Het verlaagt de rating.
  [naar artikel]
 6. Vergeet de klassieke muts: draag eens een paraplu op je hoofd (20/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een paraplu vasthouden in je hand is zo passé en totaal niet praktisch als het van het Italiaanse modemerk Fendi afhangt. Het luxelabel toonde op de mannenmodeweek in Milaan dat het komende herfst inzet op paraplu’s als hoofddeksel. Maak alvast plaats in je kleerkast. Of zeggen we beter… in de paraplubak?
  [naar artikel]
 7. Op zoek naar een foute kersttrui? NMBS pakt uit met kerstcollectie: sokken en truien met logo te koop (13/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De NMBS lanceert (opnieuw) opmerkelijke merchandise. Voortaan zijn onder meer sokken, truien en mutsen in het kerstthema met het logo van de spoorwegmaatschappij te koop. In het verleden kwam NMBS al met een hele kledingcollectie en zelfs gadgets zoals paraplu's en rugzakken waren met het logo te verkrijgen. “Het was populair in de zomer en de vraag bleef groot”, zegt woordvoerder Bart Crols.
  [naar artikel]
 8. Wereldtop en hondenweer: het regent vandaag kansen op Belgische medaille (25/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het regent vandaag kansen op een medaille voor de Belgen. Dat mag u letterlijk nemen, als het opnieuw zo’n hondenweer wordt als gisteren zijn de...
  [naar artikel]
 9. Delicatessenzaak Poppeia van nieuwe NMBS-baas Sophie Dutordoir gesloten (10/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Poppeia, de delicatessenzaak die toekomstig NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir bijna drie jaar uitbaatte in het Vlaams-Brabantse Overijse, heeft de deuren gesloten. Het pand staat te huur.
  [naar artikel]
 10. Delicatessenzaak Poppeia van nieuwe NMBS-baas Sophie Dutordoir gesloten (10/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Poppeia, de delicatessenzaak die toekomstig NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir bijna drie jaar uitbaatte in het Vlaams-Brabantse Overijse, heeft de deuren gesloten. Het pand staat te huur.
  [naar artikel]
 11. Handelaars met financiële problemen: Vlaanderen schiet twee maanden huur voor (29/05/2020 - De Morgen)
  Handelaars die omwille van de coronacrisis in de problemen komen met hun huur, kunnen voortaan aankloppen bij de Vlaamse overheid. Die zal twee maanden huur voorschieten, op voorwaarde dat de verhuurder ook een of twee maanden huur kwijtscheldt.
  [naar artikel]
 12. Nekken gerechtskosten NMBS alsnog de Volkstuintjes?: “We staan met onze rug tegen de muur” (27/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De toekomst van de achttien volkstuintjes en het dierenbos is opnieuw bedreigd. Bernard Somville moet de gerechtskosten van 4.315 euro aan NMBS betalen vooraleer hij een huurcontract krijgt voor gebruik van de grond langs de hogesnelheidslijn (hsl). Eerder was er al een akkoord dat de tuintjes konden blijven, mits jaarlijks huur te betalen.
  [naar artikel]
 13. Louis Vuitton veilt iconische rugzak en paraplu ineen (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een land als België kun je wel eens gaan wandelen in de zon en kletsnat terug thuiskomen. Paraplu natuurlijk vergeten en die onverwachte...
  [naar artikel]
 14. De mooiste zomerse paraplu’s om het regenweer te trotseren (14/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De komende dagen blijven helaas kletsnat. Al is dat wel hét excuus om een paraplu in huis te halen. Deze exemplaren doen een goede poging om het...
  [naar artikel]
 15. Er bestaat zoiets als een ‘omgekeerde’ paraplu (en die is extreem praktisch) (27/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie hoopte op een wit eindejaar, zag die droom letterlijk in het water vallen. Al dagenlang wordt ons Belgenland gedomineerd door miezerige motregen of een flinke lokale bui. Onze paraplu is opnieuw een trouwe compagnon. Vaak brengt die een hoop frustraties mee – het rotding waait naar buiten of maakt je alsnog nat. De ‘omgekeerde’ paraplu maakt daar komaf mee.
  [naar artikel]
 16. Vlaamse regering gaat handelaars met financiële problemen 2 maanden huur voorschieten (29/05/2020 - De Morgen)
  Handelaars die omwille van de coronacrisis in de problemen komen met hun huur, kunnen voortaan aankloppen bij de Vlaamse overheid. Die zal twee maanden huur voorschieten, op voorwaarde dat de verhuurder ook een of twee maanden huur kwijtscheldt.
  [naar artikel]
 17. Evenepoel, die in hondenweer traint en volgers fijne kerst wenst, mikt in 2023 vol op winst in Lombardije: “Maar niet uit revanche voor zware val” (25/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Remco Evenepoel (22) maakt in 2023 een hoofddoel van de Ronde van Lombardije. De wereldkampioen hoopt in Italië een nieuw Monument aan zijn erelijst toe te voegen. Daarvoor is Evenepoel al hard aan het trainen - vandaag werd hij in hondenweer gespot tijdens een tocht van meer dan 100 kilometer.
  [naar artikel]
 18. Hamsterhuren: eerst huren, dan goedkoper kopen? (15/02/2017 - De Redactie)
  Een bouwbedrijf uit Sint-Truiden lanceert een nieuwe manier om een huis te kopen. Eerst huur je de woning, en als je daarna beslist om die aan te kopen, mag je de al betaalde huur in mindering brengen op de aankoopprijs. Dat kan wel voor maximum vijf jaar huur.
  [naar artikel]
 19. Volkstuintjes in Brecht ontruimd door de NMBS: "Onze groenten en fruit zijn volledig weggehaald" (08/06/2020 - VRT NWS)
  In Brecht is een terrein met volkstuintjes ontruimd in opdracht van de NMBS. In het totaal gaat het over 18 tuintjes, 9 kindertuintjes, een dierenbos en een cafetaria. Bernard Somville richtte de tuintjes zes jaar geleden op voor mensen zonder tuin of voor mensen die het minder breed hadden. Pas dit jaar bleek dat het eigendom is van de NMBS. Omdat de initiatiefnemer van de tuintjes, Bernard Somville, zijn huur net te laat heeft betaald, is alles nu ontruimd.
  [naar artikel]
 20. Passagier valt buschauffeur aan met paraplu, bus crasht (23/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een passagier van een bus in Istanboel heeft vandaag met een paraplu de buschauffeur aangevallen. Die verloor daardoor de controle over het stuur
  [naar artikel]
 21. Paraplu's verboden op Rock Werchter (28/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De politie wijst erop dat geen enkel type paraplu toegelaten is op de festivalweide van Rock Werchter. Dit om veiligheidsredenen. Op de website
  [naar artikel]
 22. Aanstokers 'paraplu-revolutie' Hongkong veroordeeld (17/08/2017 - De Tijd)
  15:20 Drie voorvechters voor democratie in Hong Kong - bekend van de 'paraplu-revolutie' in 2014 - zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen.
  [naar artikel]
 23. Vlaamse regering bereikt akkoord over handelshuur (08/05/2020 - Knack)
  Door de coronacrisis hebben veel handelaars hun pand verplicht moeten sluiten, terwijl de betaling van de huur verder loopt. De Vlaamse overheid engageert zich om maximum twee maanden huur als lening te geven aan de huurder op voorwaarde dat de verhuurder één of twee maanden huur kwijtscheldt.
  [naar artikel]
 24. Laptop en paraplu van Peerse vrouw gestolen (13/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een vrouw uit Peer is donderdagavond het slachtoffer geworden van autoschuimers in het centrum van Leuven. Uit haar voertuig is een laptop en een paraplu gestolen.
  [naar artikel]
 25. Regenweer? Dan stemt de Queen altijd een paraplu af op haar outfit (04/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Groot-Brittannië regent het vaak, maar daar is koningin Elizabeth als geen ander op voorbereid. De Queen beschikt over een uitgebreide collectie paraplu’s die perfect passen bij haar kleurrijke outfits.
  [naar artikel]
 26. Tien jassen en paraplu’s waar je in dit regenweer iets vrolijker van wordt (28/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nadat de eerste herfststorm over ons land waaide, valt de regen nu met bakken uit de lucht. Het contrast met het mooie nazomerweer is groot, maar met deze regenjassen en paraplu’s krijgen deze sombere dagen wat meer kleur.
  [naar artikel]
 27. Onenigheid bij NMBS remt groei deelfietsen (10/08/2017 - Knack)
  Blue-bike, de blauwe deelfietsen die aan tientallen Belgische treinstations te huur zijn, zit in een impasse. Verdere groei is onzeker.
  [naar artikel]
 28. Zo galant: Trump schuilt onder paraplu maar laat familie in de kou staan (16/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De etiquette wil dat je vrouwen laat voorgaan en je paraplu met hun deelt, maar die memo heeft Donald Trump duidelijk gemist. Gisteren schuilde de...
  [naar artikel]
 29. Onenigheid bij NMBS remt groei deelfietsen (10/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Blue-bike, de blauwe deelfietsen die aan tientallen Belgische treinstations te huur zijn, zit in een impasse. Ondanks een enorme groei in klanten en ritten maakte Blue-mobility, het bedrijf achter Blue-bike, vorig jaar 11.000 euro verlies door een zwaar softwareprobleem. De NMBS, die 52 procent van het bedrijf in handen heeft, moest geld lenen en twee crisismanagers uitsturen, schrijft De Tijd. Ook de verdere groei van Blue-bike is onzeker.
  [naar artikel]
 30. Onenigheid bij NMBS remt groei deelfietsen (10/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Blue-bike, de blauwe deelfietsen die aan tientallen Belgische treinstations te huur zijn, zit in een impasse. Ondanks een enorme groei in klanten en ritten maakte Blue-mobility, het bedrijf achter Blue-bike, vorig jaar 11.000 euro verlies door een zwaar softwareprobleem. De NMBS, die 52 procent van het bedrijf in handen heeft, moest geld lenen en twee crisismanagers uitsturen, schrijft De Tijd. Ook de verdere groei van Blue-bike is onzeker.
  [naar artikel]
 31. Paashaas neemt maar best een paraplu mee, maar de lente is in zicht (01/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zondag en begin volgende week hou je de paraplu best bij de hand. De temperaturen klimmen vanaf maandag wel richting 15 graden en naar het weekend toe zelfs richting de 20 graden. Dat meldt het KMI.
  [naar artikel]
 32. Paashaas neemt maar best een paraplu mee, maar de lente is in zicht (01/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Zondag en begin volgende week hou je de paraplu best bij de hand. De temperaturen klimmen vanaf maandag wel richting 15 graden en naar het weekend toe zelfs richting de 20 graden. Dat meldt het KMI.
  [naar artikel]
 33. Huurders besteden een derde van hun inkomen aan huur! (03/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De huur of de woonlening neemt de grootste hap uit het gezinsbudget. Dit blijkt uit de Gemoedsrust-barometer, een grootschalig online-onderzoek bij...
  [naar artikel]
 34. Deze handsfree paraplu lijkt op een condoom voor je hoofd (26/11/2018 - Metro)
  Een Japans bedrijf heeft een opmerkelijke paraplu op de markt gebracht. Het is een model dat je niet moet vasthouden, maar dat op je hoofd rust. Daardoor heeft het wel wat weg van een condoom voor je hoofd. Soms kan een nieuwe uitvinding wel praktisch zijn, maar zijn er esthetisch een aantal belangrijke bezwaren. Dat is het geval voor de nieuwe paraplu die het Japanse bedrijf Dospara aan de man probeert te brengen. Het model heet ‘Teburagasa’, wat ‘handsfree paraplu’ betekent. Het is een plastic kap die je over je hoofd trekt, waardoor een cirkel je schouders droog houdt in de regen. Vooraan is de cirkel doorzichtig, zodat je het scherm van je gsm nog kan zien of spullen uit je tas kan nemen. Voor nog geen 4 euro Op zich klinkt dat niet slecht, maar er is een probleem met het design van de paraplu. Als je het draagt, lijkt het alsof er een condoom over je hoofd zit. Het materiaal en de ronde onderkant van de bescherming tegen de regen hebben veel weg van de andere bescherming tegen vocht. Ook als je de paraplu opplooit om het weg te steken, blijft de gelijkenis met een condoom treffend. Zelf lijkt de verdeler de overeenkomst niet te zien en het bedrijf doet zijn best om de paraplu te verkopen. Je kan het al krijgen voor 500 yen, of net geen 4 euro. Dospara biedt zelfs aan om de Teburagasa gratis naar je opsturen. Lees ook : Dankzij deze handige truc vergeet je nooit meer je paraplu Het bericht Deze handsfree paraplu lijkt op een condoom voor je hoofd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Autoschuimers stelen handtas en paraplu (17/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een 38-jarige vrouw uit As is woensdagavond in Leuven het slachtoffer geworden van autoschuimers. De dieven sloegen in het stadscentrum een zijruitje van haar auto in en gingen met haar handtas en haar paraplu aan de haal. (tb)
  [naar artikel]
 36. AB InBev-cafés betalen geen huur voor april (27/04/2020 - De Tijd)
  17:49 Café-uitbaters die hun gebouw huren van de brouwer AB InBev hoeven voor april geen huur te betalen. De huur van mei mogen de cafébazen gespreid betalen in de zeven maanden erna.
  [naar artikel]
 37. Huur van Rijksadministratief Centrum in Hasselt kost 4,7 miljoen euro per jaar (24/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische staat betaalt jaarlijks 4,7 miljoen euro huur voor het Rijksadministratief Centrum in Hasselt. Sinds 2007 is er 58,7 miljoen aan huur betaald. “Een staaltje van wanbeheer”, volgens Frank Troosters (VB).
  [naar artikel]
 38. Onenigheid bij NMBS remt groei deelfietsen (10/08/2017 - Knack)
  Blue-bike, de blauwe deelfietsen die aan tientallen Belgische treinstations te huur zijn, zit in een impasse. schrijft De Tijd donderdag. Verdere groei is onzeker.
  [naar artikel]
 39. ‘Frankrijk moet zijn kernarsenaal onder de paraplu van de Navo of de EU onderbrengen’ (04/02/2020 - Express)
  Een vertrouweling van de Duitse bondskanselier Angela Merkel vraagt Frankrijk om zijn kernarsenaal onder de paraplu van de Navo of de EU onder te brengen. In een interview met de Berlijnse Tagesspiegel zegt Johann Wadephul, die vicevoorzitter is van de parlementsfractie van de CDU, dat zijn land een samenwerking met Frankrijk in het vooruitzicht moet […] The post ‘Frankrijk moet zijn kernarsenaal onder de paraplu van de Navo of de EU onderbrengen’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Laptop en paraplu gestolen uit auto van Peerse (23/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  In het centrum van Leuven is woensdagavond een laptop en een paraplu gestolen uit de auto van een vrouw (38) uit Peer.
  [naar artikel]
 41. Dode man in Braziliaanse supermarkt weggemoffeld onder paraplu's (20/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het lichaam van een overleden man in een Braziliaanse supermarkt is afgelopen vrijdag stiekem verborgen onder paraplu's zodat de supermarkt open...
  [naar artikel]
 42. De huur van de goedkoopste huurwoningen stijgt het snelst! (31/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Huurders besteden gemiddeld bijna een derde van hun inkomen aan de huur. Dit blijkt uit de Gemoedsrust-barometer, een grootschalig online-onderzoek...
  [naar artikel]
 43. Hondenweer in Giro houdt aan (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Opzeggen sociale huur langgestraften creëert nog meer problemen (03/07/2018 - Apache)
  Zowel door justitieel welzijnwerk als de sector van huisvestingmaatschappijen wijzen een voorstel af om de huur van langgestrafte gedetineerden op te zeggen.
  [naar artikel]
 45. Paraplu waarmee Britney paparazzo aanviel onder de hamer (23/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De paraplu waar Britney Spears in 2007 paparazzo Daniel Ramos mee aanviel wordt geveild op eBay. Ramos zegt de helft van de opbrengst van de
  [naar artikel]
 46. [VIDEO] - Weerman Frank smokkelt paraplu mee in zijn weerbericht (22/03/2017 - De Redactie)
  Om de actie van "Kom op tegen kanker" nog wat extra onder de aandacht te brengen, bracht weerman Frank Deboosere een paraplu mee voor zijn weerpraatje.
  [naar artikel]
 47. Geen volk? Geen huur betalen: winkeluitbater krijgt gelijk in geschil met verhuurder (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Brusselse winkeluitbater die tijdens de verplichte sluiting in de eerste lockdown zijn huur niet meer betaalde, heeft gelijk gekregen van de rechter. Geoorloofd wegens overmacht, luidt het. "Geen volk, geen huur."
  [naar artikel]
 48. Paraplu blijft ook volgende week een must (05/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De regen die zondag ons land bereikt, zal zich ook volgende week van tijd tot tijd doen gelden, een paraplu blijft dus een handig ding.
  [naar artikel]
 49. Paraplu blijft ook volgende week een must (05/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De regen die zondag ons land bereikt, zal zich ook volgende week van tijd tot tijd doen gelden, een paraplu blijft dus een handig ding.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy