De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Elektrische auto’s verbruiken veel minder grondstoffen dan traditionele auto’s’

Express

02/03/2021 - 09:58

Elektrische auto’s verbruiken veel minder grondstoffen dan auto’s met een verbrandingsmotor, vooral als hun batterijen op de juiste manier worden gerecycleerd. Dat meldt de Europese Federatie voor Transport en Milieu, een ngo, in een maandag gepubliceerde studie. Een elektrische auto die wordt opgeladen met hernieuwbare energiebronnen zou 58% minder energie verbruiken dan een auto met […] The post ‘Elektrische auto’s verbruiken veel minder grondstoffen dan traditionele auto’s’ appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Britse universiteit: elektrische auto's vervuilen echt minder dan traditionele modellen (05/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Puur elektrische auto's produceren gedurende hun levensduur ongeveer vijftig procent minder CO2 dan auto's met een verbrandingsmotor, zelfs wanneer...
  [naar artikel]
 2. Zelfrijdende elektrische wagen van Apple wordt geen auto in de traditionele zin van het woord (20/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Zelfrijdende elektrische wagen van Apple wordt geen auto in de traditionele zin van het woord Het Amerikaanse techconcern Apple wil tegen 2025 een volledig zelfrijdende elektrische auto op de markt brengen. Dat is wat het persbureau Bloomberg eerder deze week meldde op basis van ingewijden. Apple is al sinds 2014 bezig met “Project Titan”, waarbij het op twee paarden tegelijk wedde: enerzijds een elektrische auto met beperkte zelfrijdende mogelijkheden en anderzijds een […] Lees dit artikel: Zelfrijdende elektrische wagen van Apple wordt geen auto in de traditionele zin van het woord
  [naar artikel]
 3. Elektrische auto’s: Europese constructeurs hopen op zeldzame grondstoffen uit Australië (24/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Elektrische auto’s: Europese constructeurs hopen op zeldzame grondstoffen uit Australië Europese autofabrikanten zijn in gesprek met het Australische bedrijf Arafura Resources, dat zich specialiseert in de ontginning van zeldzame aardmetalen. De Europese autobouwers hopen bij Arafura grondstoffen voor de batterijen van hun elektrische wagens te kunnen kopen. Op die manier trachten de Europese constructeurs China, dat het wereldwijde aanbod zeldzame metalen domineert, te omzeilen. Arafura […] Lees dit artikel: Elektrische auto’s: Europese constructeurs hopen op zeldzame grondstoffen uit Australië
  [naar artikel]
 4. "Elektrische auto's gebruiken minder grondstoffen dan wagens met verbrandingsmotor" (29/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische wagens mogen dan wel geen CO2 uitstoten wanneer ze rijden, maar de fabricatie ervan kost wel meer grondstoffen, is een vaak gehoord argument tegen de EV. Al blijkt dat volgens Transport & Environment niet te kloppen. HLN Drive bekeek het rapport van naderbij.
  [naar artikel]
 5. “Elektrische auto’s stoten meer fijnstof uit dan wagens met verbrandingsmotor” (24/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Opmerkelijke conclusie in een rapport van de OESO (de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling). Zij zeggen immers dat elektrische auto’s op één bepaald vlak minder ecologisch zijn dan hun tegenhangers met traditionele verbrandingsmotor. HLN Drive trok op onderzoek uit.
  [naar artikel]
 6. U koopt een elektrische auto: waarmee moet u rekening houden? (17/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol van elektrische auto’s. Als u overweegt om een elektrische auto te kopen, dan weet u allicht dat een elektrische auto duur is, dat de keuze beperkt is en dat u er niet ver mee geraakt. Maar wat u wellicht niet beseft, is dat een elektrische auto een enorme impact heeft op uw mobiliteit. Wij zetten op een rij waar u moet aan denken vooraleer u elektrificeert. Want in de wereld van de elektrische auto is niets wat het lijkt.Guido CLOOSTERMANS
  [naar artikel]
 7. EU-rapport: elektrische auto vervuilt wel degelijk veel minder (23/11/2018 - Knack)
  Elektrische auto's stoten over hun hele levenscyclus wel degelijk minder broeikasgassen uit dan diesel- of benzineauto's, besluit een diepgaande studie van het Europese Milieuagentschap EEA. Bovendien zal die impact nog verminderen in de toekomst.
  [naar artikel]
 8. Elektrische auto’s zijn daadwerkelijk veel groener dan benzine- en dieselvarianten (20/04/2020 - De Morgen)
  Een nieuwe elektrische auto stoot gedurende zijn leven drie keer minder CO2 uit dan een vergelijkbare benzine- of dieselversie. Dat blijkt uit een vrijwel allesomvattende studie naar de levenscyclus van auto’s.
  [naar artikel]
 9. Elektrische auto’s zijn écht veel groener dan benzine- en dieselvarianten (20/04/2020 - De Morgen)
  Een nieuwe elektrische auto stoot gedurende zijn leven drie keer minder CO2 uit dan een vergelijkbare benzine- of dieselversie. Dat blijkt uit een vrijwel allesomvattende studie naar de levenscyclus van auto’s.
  [naar artikel]
 10. Waarom Tesla zich sneller blijft ontwikkelen dan traditionele autofabrikanten (20/10/2016 - Knack)
  Veel traditionele autofabrikanten zijn enorme bedrijven met honderden miljarden aan verkopen en een berg cash om uit te geven. Toch is er een relatief klein bedrijf uit Palo Alto dat ze verslaat op het gebied van de toekomst van de auto-industrie: elektrische auto's.
  [naar artikel]
 11. Een elektrische auto? Kom later eens terug (05/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De elektrische auto komt niet van de grond. Dat blijkt uit de cijfers over de inschrijvingen van vorig jaar. Als u vandaag een elektrische auto wil kopen, moet u bovendien veel geduld hebben. Meer dan een half jaar wachten is geen uitzondering. Van sommige met veel poeha aangekondigde modellen zijn er zelfs geen prijzen. “België geniet voor producenten van elektrische auto’s duidelijk geen prioriteit”, vindt Tony Verhelle, expert bij het vakblad Autogids.
  [naar artikel]
 12. Veel beter dan Tesla: hier is de elektrische auto met de beste actieradius op de markt (17/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Veel beter dan Tesla: hier is de elektrische auto met de beste actieradius op de markt Tesla wordt vaak voorgesteld als DE referentie wat de elektrische wagens betreft, vooral als het gaat om hun actieradius. Maar een auto die op het punt staat de Europese markt te betreden, is erin geslaagd om de grenzen te verleggen en het beste product van Elon Musk met bijna 100 km te verslaan. Met minder […] Lees dit artikel: Veel beter dan Tesla: hier is de elektrische auto met de beste actieradius op de markt
  [naar artikel]
 13. ‘Elektrische auto pas na 700.000 kilometer groener dan auto op benzine’ (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische auto’s zijn beter voor het milieu dan auto’s op benzine, maar ze moeten wel heel veel kilometers rijden voordat het zover is. Het...
  [naar artikel]
 14. 'Minder kansen voor Melexis in elektrische auto's' (23/09/2020 - De Tijd)
  08:42 Deutsche Bank denkt dat Melexis de komende jaren minder hard zal groeien. Een elektrische auto blijkt minder sensoren nodig te hebben.
  [naar artikel]
 15. Stijgende energiekosten kunnen toekomst van elektrische auto’s in gevaar brengen, waarschuwen experts (12/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De stijging van de elektriciteitsprijzen, de beschikbaarheid van grondstoffen en een chronisch tekort aan onderdelen hebben een aanzienlijke impact op de productie en verkoop van elektrische auto’s, waarschuwen Duitse bedrijfsleiders.
  [naar artikel]
 16. “Eén wagen verbruikt liefst 62 procent meer stroom dan opgegeven”: test toont aan dat elektrische auto’s minder ver rijden dan je denkt (02/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ben je van plan een elektrische wagen te kopen? Houd er dan rekening mee dat die mogelijk minder ver rijdt dan je verwacht. Nieuwe cijfers bewijzen het: met een elektrische auto rij je gemiddeld 30 procent (!) minder ver dan het merk en de Europese regelgeving beloven. Onze ‘afstandsangst’ is dus nog helemaal terecht. Onze auto-expert Joost Bolle legt uit hoe dat kan.
  [naar artikel]
 17. Zo ver komen deze veertien elektrische auto's in de praktijk (19/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische auto's komen in de praktijk veel minder ver dan de officiële verbruikscijfers aangeven. Het Britse consumentenplatform WhatCar?...
  [naar artikel]
 18. De elektrische auto in 2023: een fiscaal interessante investering (23/11/2022 - Express)
  Geschreven met branded content van ŠKODA We zien ze steeds vaker verschijnen op onze wegen: de elektrische auto’s. De afgelopen jaren werd de aanschaf van een elektrische auto op verschillende manieren aangemoedigd. De fiscale steunmaatregelen hebben ervoor gezorgd dat de elektrische auto een stuk interessanter is geworden. Volgend jaar wijzigt er het een en ander […]
  [naar artikel]
 19. Te veel Chinese fabrikanten van elektrische auto’s – media (13/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Te veel Chinese fabrikanten van elektrische auto’s – media (ABM FN-Dow Jones) China heeft te veel producenten van elektrische auto’s en daarom zal een consolidatieslag worden aangemoedigd. Dit zei minister van Industrie, technologie en informatie Xiao Yaqing maandag, aldus persbureau Reuters. Daarnaast zei hij dat het oplaadnetwerk in China zal worden verbeterd. Ook moet de verkoop van elektrisch auto’s buiten de steden worden aangemoedigd, […] Lees dit artikel: Te veel Chinese fabrikanten van elektrische auto’s – media
  [naar artikel]
 20. Wie koopt een elektrische auto? (02/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kopers van een elektrische auto zijn jong, verdienen een bovenmodaal loon, zijn bewust bezig met gezondheid en voeding en zijn bereid meer uit te geven aan een auto dan mensen die niet in een elektrische auto geïnteresseerd zijn. Dat blijkt uit een studie van het Duitse marktonderzoeksbureau puls.
  [naar artikel]
 21. Elektrische botenbouwers strijden om Tesla op het water te worden (05/03/2021 - Express)
  Na elektrische auto’s maken nu ook elektrische boten hun opmars. Heel wat fabrikanten proberen het maritieme equivalent te worden van Tesla, het Californische bedrijf dat enkele van de meest modieuze en snelste elektrische auto’s bouwt. Elektrische boten zijn, net als elektrische auto’s, geen nieuw idee. Begin 1900 reed Clara Ford liever met haar elektrische auto […] The post Elektrische botenbouwers strijden om Tesla op het water te worden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Quiz: Herken jij alle elektrische auto’s? (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een elektrische wagen was vroeger een vreemd beestje. Soms wat futuristisch qua vorm, af en toe onconventioneel. Hij viel meteen op tussen de ‘gewone’ auto’s met een verbrandingsmotor. Vandaag lijkt dat veel minder het geval. Herken jij alle elektrische wagens in de quiz van HLN Drive?
  [naar artikel]
 23. Wordt een auto op waterstof dé concurrent van de elektrische wagen? “Tanken duurt hooguit 5 minuten” (30/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 2035 mogen alleen auto’s met een nuluitstoot nog in Europa verkocht worden. De verbrandingsmotor moet zo verdwijnen. Maar of die vervangen wordt door de elektrische auto, is nog geen uitgemaakte zaak. Heel wat automerken geloven immers ook in waterstof. Je kan vandaag al auto’s met een brandstofcel kopen en ze zijn helemaal niet zo veel duurder dan een elektrische auto. HLN-mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn bespreekt de voor- en nadelen van dit alternatief.
  [naar artikel]
 24. Eerste groepsaankoop elektrische auto's is een succes: "Het is bespreekbaar geworden in Vlaamse huiskamers" (27/04/2019 - VRT NWS)
  De eerste groepsaankoop van elektrische auto's is een succes. Er zijn al 80 auto's verkocht en dat is veel, zegt het bedrijf Bobex dat de groepsaankoop organiseerde voor de Vlaamse overheid. Bovendien heeft de groepsaankoop veel mensen in contact gebracht met de elektrische auto, zegt het bedrijf. 
  [naar artikel]
 25. Klaar voor elektrisch offensief: is het nu al een goed moment om een elektrische auto te kopen? (26/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De elektrische auto geraakt eindelijk in een stroomversnelling. Er zijn vandaag al verschillende elektrische auto’s die elke dag bruikbaar zijn en een aanvaardbare actieradius hebben, maar de keuze aan relatief betaalbare en voor een groot publiek toegankelijke elektrische auto’s wordt nog groter. Een greep uit wat er ons de komende maanden en jaren te wachten staat.Guido Cloostermans
  [naar artikel]
 26. 'Met de batterij van een elektrische auto kun je ook je huis van stroom voorzien' (11/01/2018 - Knack)
  Auto's op waterstof zijn een belangrijk spoor voor de toekomst, zegt Joost Kaesemans van Febiac. 'Maar ook elektrische auto's blijven veel voordelen hebben, zowel voor het milieu als voor de economie.'
  [naar artikel]
 27. BMW wil veel meer elektrische auto’s gaan bouwen (28/12/2020 - Express)
  Het Duitse autoconcern BMW is van plan de komende drie jaar nog veel meer elektrische auto’s te gaan bouwen. Volgens... The post BMW wil veel meer elektrische auto’s gaan bouwen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Europa wil ook uitstootnormen voor elektrische auto's (15/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een elektrische auto heeft gekocht om het milieu te ontzien, zal verbaasd zijn over de plannen van de Europese Unie. Daarin worden ook emissie-eisen voor elektrische auto's opgenomen.
  [naar artikel]
 29. Gezocht (en gevonden): betaalbare elektrische auto’s (01/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met een basisprijs van 16.990 euro is de Dacia Spring vandaag veruit de goedkoopste elektrische auto. Komt het er dan toch van, de betaalbare elektrische auto? Ja, maar nog even geduld, één zwaluw maakt de lente niet.
  [naar artikel]
 30. Autosector waarschuwt: “Energiecrisis vormt gevaar voor elektrische wagen” (12/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Niet alleen de gestegen prijs voor elektriciteit, maar ook de kosten en de beschikbaarheid van de nodige grondstoffen, een chronisch tekort aan onderdelen en een wijdverbreide daling van de koopkracht hebben een aanzienlijke impact gehad op de productie en de verkoop van elektrische auto’s, zo waarschuwen enkele prominente figuren uit de Duitse auto-industrie.
  [naar artikel]
 31. Tesla wil hogere boetes voor overschrijden maximumverbruik auto’s (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla wil dat Amerikaanse autofabrikanten snel hogere boetes gaan betalen als hun voertuigen te veel brandstof verbruiken. De maker van elektrische auto’s zet de Amerikaanse regering onder druk om door oud-president Donald Trump versoepelde regels weer strenger te maken. Het zou Tesla veel geld opleveren en concurrenten in hun portemonnee raken.
  [naar artikel]
 32. 8 elektrische auto’s die in het najaar van 2022 in de showroom staan (05/08/2022 - Express)
  De markt voor elektrische auto’s is booming. Elke maand komen er nieuwe modellen uit. Welke auto’s vallen op? Dit zijn de 8 volledig elektrische auto’s om dit najaar naar uit te kijken. 1. Volkswagen ID. Buzz De Volkswagen T1, het busje dat onlosmakelijk is verbonden aan flowerpower, hippies en vrij kamperen, maakt een elektrische comeback. De […]
  [naar artikel]
 33. Meer dan dubbel zoveel elektrische auto's verkocht en toch nog geen doorbraak (06/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe verkoop van elektrische auto’s is in de eerste acht maanden van dit jaar meer dan verdubbeld. Dat meldt Febiac. “De elektrische auto is er om te blijven”, zegt woordvoerder Joost Kaesemans.
  [naar artikel]
 34. 8 elektrische auto’s die in het najaar van 2022 in de showroom staan (05/08/2022 - Express)
  De markt voor elektrische auto’s is booming. Elke maand komen er nieuwe modellen uit. Welke auto’s vallen op? Dit zijn de 8 volledig elektrische auto’s om dit najaar naar uit te kijken. 1. Volkswagen ID. Buzz De Volkswagen T1, het busje dat onlosmakelijk is verbonden aan flowerpower, hippies en vrij kamperen, maakt een elektrische comeback. De […]
  [naar artikel]
 35. Expert Mohamed El Baghadadi: 'Er komen geen stroomtekorten door elektrische auto's' (27/07/2017 - Knack)
  'Een elektrische auto vervuilt drie tot vier keer minder dan een klassiek voertuig', zegt Mohamed El Baghdadi van het mobiliteitsonderzoekscentrum MOBI (VUB). 'Al moeten we ons ook zorgen blijven maken over de ontginning van sommige materialen die in elektrische wagens worden gebruikt.'
  [naar artikel]
 36. Groene auto garandeert nog geen fiscaal voordeel (13/04/2019 - De Morgen)
  'Full hybride' auto's, modellen met een benzine- en een kleine elektrische hulpmotor, zijn minder vervuilend. Toch worden ze zwaarder belast dan gewone auto's. Hoe is dat mogelijk?
  [naar artikel]
 37. Autosalon: constructeurs hopen op doorbraak van de elektrische auto (09/01/2020 - VRT NWS)
  Op de Heizel, in Brussel, gaat het 98e Autosalon van start. Vandaag is voorbehouden voor mensen uit het vak, vanaf morgen mag iedereen binnen. Wat opvalt is dat er alsmaar meer elektrische en hybridemodellen voorgesteld worden, ook kleinere elektrische auto's. Voor het eerst staan er ook twee Chinese elektrische merken op het Salon. De sector hoopt op de doorbraak van de elektrische auto.
  [naar artikel]
 38. “Geen lange laadtijden, geen gedoe met kabels, en je tankt in 5 minuten”: wordt waterstof een duchtige concurrent voor de elektrische auto? (30/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 2035 mogen alleen auto’s met een nuluitstoot nog in Europa verkocht worden. De verbrandingsmotor moet zo verdwijnen. Maar of die vervangen wordt door de elektrische auto, is nog geen uitgemaakte zaak. Heel wat automerken geloven immers ook in waterstof. Je kan vandaag al auto’s met een brandstofcel kopen en ze zijn helemaal niet zo veel duurder dan een elektrische auto. HLN-mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn bespreekt de voor- en nadelen van dit alternatief.
  [naar artikel]
 39. Nieuwe snelladers bieden 100 kilometer extra bereik in 3 minuten (30/09/2021 - De Tijd)
  19:31 Laadpalen waar elektrische auto's razendsnel kunnen opladen worden almaar krachtiger. De nieuwste krachtpatser belooft elke elektrische auto in minder dan een kwartier op te laden.
  [naar artikel]
 40. Tesla levert minder auto's af dan gedacht (04/04/2019 - De Morgen)
  Automaker Tesla heeft het afgelopen kwartaal minder auto 's van het Model 3 bij de klanten afgeleverd dan het bedrijf van te voren had aangekondigd. Er kwamen 50.900 exemplaren van dit type elektrische auto bij kopers terecht, terwijl Tesla vooraf dacht er 8000 meer af te leveren.
  [naar artikel]
 41. België heeft stroom voor ruim 1 miljoen elektrische auto's (04/10/2017 - VRT NWS)
  Het duikt af en toe op in de media: meer elektrische auto’s,  allemaal goed en wel. Maar gaan we genoeg elektriciteit hebben om al die auto’s te laten rijden? Want we hebben toch al stroom tekort? Een studie van de onze federale energiewaakhond de CREG toont nu aan dat het kan. Meer nog: zelfs twee miljoen elektrische auto’s moeten we probleemloos aankunnen. Op voorwaarde dat we onze auto’s ’s nachts opladen.
  [naar artikel]
 42. Elektrische auto nog altijd 10.000 euro duurder: prijsverschil zal niet snel verdwijnen, zeggen experts (13/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verkoop van elektrische auto’s zit al langer in de lift, en elektrisch rijden zou steeds haalbaarder worden. Elektrische auto’s worden immers...
  [naar artikel]
 43. Op vakantie met een elektrische auto? Kijk dan eerst naar deze reportage (05/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Autovakanties zijn nog steeds populair bij de Belgen, maar kan je ook op vakantie gaan met een elektrische auto. Er bestaan nog veel vooroordelen over elektrisch reizen. Veel mensen vrezen nog steeds dat je maar een beperkte afstand kan afleggen met zo'n wagen of dat je urenlang moet wachten om tussendoor bij te laden. Wij namen de proef op de som met Knack-autojournalist Urbain Vandormael. Wij legden hem een traject voor van Maasmechelen naar Innsbruck, zo'n goede 800 kilometer: af te leggen met een elektrische auto.
  [naar artikel]
 44. Europeanen kopen meer elektrische auto's (03/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische auto's worden meer verkocht in Europa. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn ongeveer 70.000 elektrische auto's verkocht in de...
  [naar artikel]
 45. Wie elektrische auto sleept, kan garantie verliezen: dit staat je te doen bij pech met een EV (10/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een elektrische auto heeft doorgaans niet zo vaak pech omdat hij minder bewegende delen heeft dan een auto met een verbrandingsmotor. Maar wat moet je doen als je elektrisch voertuig (EV) toch in panne staat? Hoe kan je je verzekeren en wat kost dat? Independer.be geeft advies.
  [naar artikel]
 46. De elektrische auto heeft stroom nodig en véél. Maar hoe gaat dat met het nakende tekort? (05/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen de kostprijs blijkt een struikelsteen voor de elektrische auto. Ook doemberichten rond nakend stroomtekort doen 'de wagen van de...
  [naar artikel]
 47. Welke auto is de properste voor het milieu? De verschillen zijn klein en diesel is zeker niet de slechtste (10/01/2020 - VRT NWS)
  Stel: je wil een nieuwe auto kopen en je wil zo veel mogelijk rekening houden met propere lucht. Welke auto kies je dan? Wij zetten een elektrische, een auto op waterstof, een diesel, een benzine en een auto op aardgas (CNG) op een rij en zochten het uit. De resultaten zijn verbazend.
  [naar artikel]
 48. Verkoop elektrische auto’s Volkswagen sterk omhoog (12/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Duitse automerk Volkswagen heeft vorig jaar veel meer elektrisch aangedreven auto's verkocht, terwijl de totale verkoop onder druk stond door de coronacrisis. Het bedrijf zegt goed op koers te liggen om marktleider te worden op de markt voor elektrische auto’s.
  [naar artikel]
 49. Hoge energieprijs steekt elektrische wagen stokken in de wielen: “Explosie van energieprijs zou acuut gevaar kunnen worden” (13/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Stijgende elektriciteitsprijzen kunnen elektrische auto’s minder concurrentieel maken ten opzichte van hun benzinetegenhangers. "Bijna niemand zal nog een elektrische auto kopen."
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy