Wie Matthias De Caluwe niet kent, die is het voorbije halfjaar van de wereld geweest. Hij is niet zo intens bevraagd als de virologen, maar is wel de man die oeverloos in de bres springt voor de horeca. Straks mogen de terrassen open mét steunmaatregelen. Ze weten het ginder nog niet, maar over de taalgrens en in Brussel heeft de horeca minder hulp gekregen, want ze hebben daar geen Matthias. [naar artikel]
8 mei staat in heel wat agenda's aangekruist als de dag waarop de horeca eindelijk weer de deuren opent. Maar met hoeveel mag je nu aan een tafeltje zitten? Heropenen alle zaken? En kunnen uitbaters nog op premies rekenen? Horeca-topman Matthias De Caluwe vertelt er vrijdagmiddag alles over in onze webstudio. Heb jij nog vragen voor hem? Bezorg ze ons via onderstaand formulier en we proberen ze morgen te beantwoorden. [naar artikel]
Na meer dan een half jaar kunnen we morgen opnieuw de voeten onder tafel schuiven op de terrassen. Maar op minder dan 24 uur voor de heropening is het ministerieel besluit nog altijd niet gepubliceerd. En dus zijn er nog veel vragen bij zowel uitbaters als klanten. In afwachting daarop leggen we al enkele onduidelijkheden voor aan de topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe. [naar artikel]
Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, is vader geworden van een dochter, Sienna. Het is het eerste kindje voor De Caluwe en zijn vrouw Nathalie Muylle. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen hoopt op 1 maart opnieuw de deuren te kunnen openen. Dat heeft topman Matthias De Caluwe gezegd in een interview met De Morgen. In het begin zal dat wel met heel wat strenge voorwaarden moeten gebeuren. De Caluwe denkt daarbij onder andere aan beperkte gezinsbubbels en extra aandacht voor de luchtkwaliteit. Op 16 […] The post Horeca Vlaanderen wil op 1 maart opnieuw cafés en restaurants openen appeared first on Business AM. [naar artikel]
Cafés, bars en restaurants maken zich op voor de heropening 8 juni. Er gelden strikte voorwaarden, zo moet er 1,5 meter tussen de tafels zijn, obers moeten een mondmasker dragen en tooghangers zijn vooralsnog niet toegelaten. Matthias De Caluwe (37), de topman van Horeca Vlaanderen, over die heropstart. [naar artikel]
At last. De horeca heeft van de regering een steunplan gekregen. Het is een zoete zegepraal na een emotionele periode voor Matthias De Caluwe. De topman van Horeca Vlaanderen zag door het coronavirus niet alleen 60.000 horecazaken dichtgaan, hij verloor ook zijn vader na een korte strijd tegen kanker. Maar moeheid bij de Kapellenaar? Toch maar lekker niet. “Ik ga door tot het einde.” [naar artikel]
N-VA heropent het debat rond een vervroegde opening van de horeca. Nationaal voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever en Vlaams minister-president Jan Jambon hielden in de verschillende televisiestudio’s een pleidooi om buitenhoreca, dus de terrassen, al in de paasvakantie te openen in plaats van op 1 mei. Op veel bijval kan N-VA niet rekenen. Ook niet vanuit de horeca zelf. “We zijn de speelbal van het virus geworden. Alleen terrassen openen is niet haalbaar”, zegt Davy Brocatus van Horeca Antwerpen. [naar artikel]
Vrijdag komt het overlegcomité samen. Cafés en restaurants hopen natuurlijk op wat perspectief. Er is een denkpiste om enkel de terrassen te openen, maar dat is geen goede oplossing, vindt Horeca Vlaanderen. Want dat is niet rendabel. En het weer is hier ook te onvoorspelbaar. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen is niet verrast door de resultaten van het brononderzoek van de nieuwe besmettingen, waaruit blijkt dat het overgrote merendeel van de mensen besmet raakt in de privésfeer. Volgens Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen, moeten dergelijke gegevens de basis vormen voor gerichte maatregelen, die ingrijpen “waar het nodig is". Hij pleit dan ook voor een strengere aanpak van wie de coronamaatregelen overtreedt. [naar artikel]
Andere sectoren reageren teleurgesteld, maar de horeca is tevreden dat er nog niet wordt versoepeld. “We hadden niet anders verwacht”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. “We moeten er alles aan doen om de cijfers te keren en april te redden.” Op dat moment willen ze veilig weer open gaan. Binnen én buiten. “Alleen de terrassen openen, is onhaalbaar.” [naar artikel]
Horeca Vlaanderen is niet verrast door de resultaten van het brononderzoek van de nieuwe besmettingen, waaruit blijkt dat het overgrote merendeel van de mensen besmet raakt in de privésfeer. Volgens Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen, moeten dergelijke gegevens de basis vormen voor gerichte maatregelen, die ingrijpen “waar het nodig is". Hij pleit dan ook voor een strengere aanpak van wie de coronamaatregelen overtreedt. [naar artikel]
Het Overlegcomité bevestigt vandaag wellicht dat horecazaken vanaf woensdag 9 juni ook binnen mogen opengaan. Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen, vraagt dat die binnenruimtes dan net als de terrassen tot 23.30u mogen open zijn. Hij wil ook een duidelijk plan voor versoepelingen in de rest van de zomer. [naar artikel]
Als ceo van Horeca Vlaanderen voert Matthias De Caluwe een dagelijks gevecht voor het overleven van zijn sector. Dat levert hem lof en kritiek op. [naar artikel]
Matthias De Caluwe is ceo van Horeca Vlaanderen. Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had hij 28 minuten en 14 seconden nodig. [naar artikel]
At last. De horeca heeft van de regering een steunplan gekregen. Het is een zoete zegepraal na een emotionele periode voor Matthias De Caluwe. De topman van Horeca Vlaanderen zag door het coronavirus niet alleen 60.000 horecazaken dichtgaan, hij verloor ook zijn vader na een korte strijd tegen kanker. Maar moeheid? Toch maar lekker niet. “Ik ga door tot het einde.” [naar artikel]
Nog 23 keer slapen en we kunnen weer een terrasje doen. Zou het? Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, weet het ook niet. ‘Maar de situatie is dramatisch en de nood is heel hoog’, aldus een bezorgde De Caluwe in een interview over de nieuwe coronaversoepelingen. ‘We willen een ‘reboost’-plan voor de sector.’ [naar artikel]
Moeten de terrassen aan de kust open tijdens de paasvakantie of toch maar beter niet? Willen de horecazaken wel open doen of is dat gewoonweg niet rendabel? Heel wat vragen die ook tijdens het overleg van burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) met de horecasector in Oostende niet opgeklaard werden. Wij polsten bij tien horeca-uitbaters of het opportuun zou zijn om de terrassen al vroeger te openen en de meningen zijn verdeeld. Al valt ook de onderlinge solidariteit op. Zo zouden ze het alle tien niet eerlijk vinden als de terrassen enkel aan de kust zouden openen. [naar artikel]
Moeten de terrassen aan de kust open aan de kust voor de paasvakantie of toch maar beter niet? Willen de horecazaken wel open doen of is dat gewoonweg niet rendabel? Heel wat vragen die ook tijdens het overleg van burgemeester Bart Tommelein met de horecasector in Oostende niet opgeklaard werden. Wij polsten bij tien horeca-uitbaters of het opportuun zou zijn om de terrassen al vroeger te openen en de meningen zijn verdeeld. Al valt ook de onderlinge solidariteit op. Zo vinden ze het alle 10 niet eerlijk als de terrassen enkel aan de kust zouden openen en ook zaken zonder een terras zouden dan benadeeld worden. [naar artikel]
Het Overlegcomité bevestigt vandaag wellicht dat horecazaken vanaf woensdag 9 juni ook binnen mogen opengaan. Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen, vraagt dat die binnenruimtes dan net als de terrassen tot 23.30u mogen open zijn. Hij wil ook een duidelijk plan voor versoepelingen in de rest van de zomer. [naar artikel]
Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen staat naar eigen zeggen “perplex” over “de plexi-beslissing” van deze ochtend. Open Vld-vicepremier Vincent Van Quickenborne liet op de radio weten dat plexiglas op de terrassen plaatsen dan toch niet mag. [naar artikel]
Net als in het verleden zal maar een derde van de restaurants de deuren openen om gasten te ontvangen op de laatste dag van het jaar. Vierendertig procent is volgens een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen geopend, een beperkte terugval in vergelijking met 2019 toen dat 36 procent was. “De beperkende maatregelen zoals het sluitingsuur, maken het quasi onmogelijk om rendabel te ondernemen voor hen”, stelt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
11:52 Matthias De Caluwe wordt de nieuwe topman van Horeca Vlaanderen, in opvolging van Danny Van Assche die naar zelfstandigenorganisatie Unizo vertrok. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.