Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2021
10:56 uur

Britten willen grenscontroles versoepelen uit angst voor voedseltekorten

Het Belang van Limburg

07/03/2021 - 14:22

De Britse overheid is van plan grenscontroles op o.a. voedsel te versoepelen, uit vrees dat ze de handel verder zullen schaden en dat het zou kunnen leiden tot ernstige voedseltekorten in de supermarkten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Britten die strengere grenscontroles wilden boos over strengere grenscontroles (02/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De lange wachtrijen door de strengere grenscontroles op Europese luchthavens zijn een doorn in het oog van de Britten. De krant Daily Mail,
  [naar artikel]
 2. Britten willen grenscontroles instellen voor goederen uit de EU (10/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Verenigd Koninkrijk wil na de brexit-overgangsperiode dit jaar grenscontroles instellen op goederen die vanuit de Europese Unie worden...
  [naar artikel]
 3. Britten willen grenscontroles instellen voor goederen uit de EU (10/02/2020 - De Morgen)
  Het Verenigd Koninkrijk wil na de brexit-overgangsperiode dit jaar grenscontroles instellen op goederen die vanuit de Europese Unie worden ingevoerd. Dat heeft de Britse minister Michael Gove gezegd, die onder meer belast is met de speciale taak om voorzorgsmaatregelen bij een eventuele no-dealbrexit te coördineren.
  [naar artikel]
 4. Testen, communicatie en grenscontroles: een stappenplan voor een verantwoorde exit (03/11/2020 - De Morgen)
  Als we een derde coronagolf willen vermijden, zal een doordachte exitstrategie onontbeerlijk zijn. Wanneer kun je versoepelen, en wanneer is het onverantwoord? Een studie van The Lancet licht een tipje van de sluier.
  [naar artikel]
 5. Britten die strengere grenscontroles wilden boos over... strengere grenscontroles (02/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/jWgoDZVqcKQnuAha-vZb3VHtN_w/diocontent/108411518/_crop/0/394/6016/3400/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 6. Hoe de 'Ierse kwestie' de brexitonderhandelingen bemoeilijkt (27/04/2018 - Knack)
  De Ieren willen niet dat er na de brexit grenscontroles komen op hun eiland. En de Britten willen niet dat Noord-Ierland de facto door Europa wordt 'geannexeerd'. Wij vroegen aan de Ierse journalist Tony Connelly hoe die gordiaanse knoop kan worden ontward.
  [naar artikel]
 7. Britten zijn bevangen door corona-angst en willen niet uit lockdown (15/05/2020 - De Morgen)
  In vergelijking met heel wat andere Europese landen, is het Verenigd Koninkrijk pas laat in actie geschoten tegen het coronavirus, met als gevolg dat er al meer dan 33.000 dodelijke slachtoffers te betreuren zijn. De meeste Britten zijn dan ook niet scheutig op een versoepeling van de lockdown, zoals premier Johnson aankondigde. ‘Het is te vroeg.’
  [naar artikel]
 8. Britten binden in over strenge douanecontroles na brexit (12/06/2020 - De Morgen)
  Het plan van de Britten om na de definitieve brexit direct strenge grenscontroles in te stellen, wordt herzien. Volgens een verklaring wil de Britse regering ondernemers niet met nog meer problemen opzadelen nu ze ook al gebukt gaan onder de coronacrisis.
  [naar artikel]
 9. Britten willen dag vakantie na zomeruur (24/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een meerderheid van de Britten eist een wettelijke vakantiedag maandag, zo blijkt uit een rondvraag. Zestig procent van de Britten raakt zo
  [naar artikel]
 10. Macron schaart zich achter Merkel: 'Het is aan VK om alternatieve oplossing te vinden voor Iers grensprobleem' (22/08/2019 - Knack)
  Als de Britten de Ierse backstop - een element in het echtscheidingsakkoord om nieuwe grenscontroles tussen Ierland en Noord-Ierland te vermijden, door het Verenigd Koninkrijk in een douane-unie met de EU te houden - niet willen, dan moeten ze zelf met een alternatief komen.
  [naar artikel]
 11. Angstige Britten hamsteren voedsel uit schrik voor tekorten na brexit (23/01/2019 - VRT NWS)
  Over goed 2 maanden stappen de Britten uit de Europese Unie. Hoe dat gaat gebeuren, is nog steeds niet duidelijk, het Britse parlement is het er nog niet over eens. Dat maakt sommige Britten bang dat het land na 29 maart niet meer bevoorraad zal worden. Een angst waar een bedrijf uit Leeds handig op inspeelt.
  [naar artikel]
 12. Duitsland wil grenscontroles met Oostenrijk verstrengen (25/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse minister van Binnenlandse Zaken wil de grenscontroles met Oostenrijk voor onbepaalde tijd verstrengen. "De grenscontroles zullen zeker
  [naar artikel]
 13. Sommige burgemeesters willen af van grenscontroles: “Heeft het nu nog zin?” (24/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Hebben de grenscontroles nog wel zin als je zonder geldig bewijs kunt oversteken?” Dat vragen sommige burgemeesters zich af nu een partner of kind bezoeken over de grens toegelaten is. Een verklaring op eer is daarbij vaak voldoende.
  [naar artikel]
 14. Frankrijk en Duitsland willen dat grenscontroles langer worden toegestaan (22/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Frankrijk en Duitsland dringen aan op een herziening van de Schengencode. De wijziging moet het mogelijk maken langer grenscontroles toe te laten
  [naar artikel]
 15. Rusland biedt vaccins aan aan Noord-Korea te midden van voedseltekorten (08/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rusland biedt vaccins aan aan Noord-Korea te midden van voedseltekorten Rusland heeft opnieuw vaccins tegen Covid-19 aangeboden aan Noord-Korea, dat momenteel kampt met flinke voedseltekorten wegens de strenge grenssluitingen om het virus tegen te houden. Rusland waarschuwde Noord-Korea eerder al dat “niet iedereen ongekend zware, overkoepelende beperkingen kan blijven verdragen”. Op woensdag zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov dat Moskou al verschillende […] Lees dit artikel: Rusland biedt vaccins aan aan Noord-Korea te midden van voedseltekorten
  [naar artikel]
 16. Biostatisticus : "Liever nog 1 à 2 weken wachten om de veiligheidsmaatregelen te versoepelen" (30/04/2020 - VRT NWS)
  Onze overheden willen de veiligheidsmaatregelen die tegen het coronavirus gelden, vanaf maandag geleidelijk aan versoepelen. Velen onder ons kijken daar naar uit. Maar professor Geert Molenberghs, biostatisticus aan de KU Leuven en de Universiteit Hasselt, had liever nog een tijdje gewacht om de maatregelen te versoepelen.
  [naar artikel]
 17. Britten op weg naar verlengd verblijf in EU tot 2021 (13/10/2017 - De Tijd)
  01:06 Europa speelt met het idee om de Britten een overgangsperiode tot 2021 te gunnen. De Britten willen zelf twee jaar langer blijven, aan EU-voorwaarden.
  [naar artikel]
 18. De zwaarste mediastorm in 50 jaar (16/01/2017 - Apache)
  Media als handelaren in angst. Angst voor zwaar winterweer, angst voor migratie, angst voor nieuwe ziektes en angst voor haaien in het strandwater.
  [naar artikel]
 19. Willen de Britten binnen de Europese douane-unie blijven? (02/03/2018 - VRT NWS)
  De Britse premier Theresa May geeft vandaag meer uitleg over hoe de Britten de brexit willen voltrekken. Ze willen alvast niet langer deel uitmaken van de Europese interne markt. Maar willen ze wel nog in de Europese douane-unie blijven? We leggen het verschil tussen die twee uit.
  [naar artikel]
 20. Meer en meer Britten willen Belg worden (22/07/2016 - De Standaard)
  Wie daar zin in had, kon zich gisteren weer even trots voelen om Belg te zijn. Bij veel Britten zijn sinds de Brexit de vaderlandse gevoelens sterk gaan wankelen. In die mate dat meer en meer Britten in ons land officieel Belg willen worden.
  [naar artikel]
 21. Officeel rapport: angst regeert aan Luxemburgse hof (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Luxemburgse hof wordt beheerst door angst: angst voor groothertogin Maria Teresa, angst voor kritiek, angst om te worden ontslagen. Het...
  [naar artikel]
 22. Brexit – Johnson: volledige douane- en grenscontroles instellen (01/02/2020 - Metro)
  De Britse premier Boris Johnson heeft plannen voor het instellen van volledige douane- en grenscontroles voor goederen uit de Europese Unie naar Groot-Brittannië. Dat schrijft de Engelse krant Daily Telegraph. Reden van dit voornemen is volgens de krant dat Groot-Brittannië de druk wil opvoeren op Europa in de gesprekken over handelsovereenkomsten tussen de EU en de Britten na definitieve afhandeling van brexit. “We zijn van plan om alle EU-importen volledig te controleren – uitvoeraangiften, veiligheidsverklaringen, diergezondheidscontroles en alle supermarktgoederen om door de grensinspectieposten te gaan”, aldus een hooggeplaatste overheidsbron in de krant. Bron: Belga   Het bericht Brexit – Johnson: volledige douane- en grenscontroles instellen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Duitsland wil grenscontroles met Oostenrijk verstrengen (25/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, wil de grenscontroles met Oostenrijk voor onbepaalde tijd verstrengen. “De grenscontroles zullen zeker nog verscherpt worden, zeker nog veel maanden', verklaarde de Maizière zondag aan Bild am Sonntag.
  [naar artikel]
 24. Duitsland wil grenscontroles met Oostenrijk verstrengen (25/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, wil de grenscontroles met Oostenrijk voor onbepaalde tijd verstrengen. “De grenscontroles zullen zeker nog verscherpt worden, zeker nog veel maanden', verklaarde de Maizière zondag aan Bild am Sonntag.
  [naar artikel]
 25. VN-organisaties slaan alarm over voedseltekorten in Tigray (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Meerdere VN-organisaties slaan alarm over de voedseltekorten in de Ethiopische regio Tigray. Ruim 350.000 mensen worden volgens hen acuut bedreigd door hongersnood. Zo'n twee miljoen anderen dreigen in dezelfde situatie te belanden.
  [naar artikel]
 26. Britten zetten zich schrap voor dagenlange files en toilettenschaarste (01/12/2020 - De Tijd)
  15:17 Het VK en de EU hebben nog 30 dagen om een handelsakkoord te sluiten dat invoertarieven na de brexit vermijdt. Het is intussen een raadsel hoeveel verkeershinder de grenscontroles zullen veroorzaken. ...
  [naar artikel]
 27. Wij versus zij, met dank aan angst (10/04/2019 - De Morgen)
  Angst is een slechte raadgever. Maar die angst is ook heel begrijpelijk. En dus hebben we er als maatschappij alle belang bij om duidelijkheid te scheppen, en waar mogelijk de voedingsbodem voor die angst weg te nemen.
  [naar artikel]
 28. Minister Vandenbroucke: “We moeten nú verstrengen als we na paasvakantie willen versoepelen” (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) zegt aan VTM Nieuws dat we “nu moeten verstrengen als we na de paasvakantie willen versoepelen”.
  [naar artikel]
 29. Minister Vandenbroucke: “We moeten nu verstrengen als we na paasvakantie willen versoepelen” (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) zegt aan VTM Nieuws dat we “nu moeten verstrengen als we na de paasvakantie willen versoepelen”.
  [naar artikel]
 30. Oost-Europees ongenoegen over verlenging grenscontroles binnen Schengen (13/10/2017 - Knack)
  Verscheidene Oost-Europese lidstaten hebben vrijdag in Luxemburg op een bijeenkomst van de ministers van Binnenlandse Zaken hun ongenoegen laten horen over de aanhoudende grenscontroles binnen de Schengenruimte. Wegens de terreurdreiging gaan landen als Frankrijk en Duitsland die tijdelijke grenscontroles opnieuw verlengen.
  [naar artikel]
 31. Denemarken verlengt grenscontroles met zes maanden (12/04/2019 - Metro)
  Wie naar Denemarken reist, moet ook in de toekomst nog zijn reispas aan de grens tonen. De Deense regering heeft de grenscontroles, die er gekomen waren na de grote toestroom van vluchtelingen in 2016, verlengd tot in november. “Ook nu de toestroom van asielzoekers relatief laag blijft, verandert er niets. De buitengrenzen van Europa staan immers nog altijd onder druk”, zegt de minister voor Buitenlanders en Integratie Inger Støjberg. “Er is nog altijd terreurdreiging voor Denemarken, en dat maakt grenscontroles nodig.” Ook Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Noorwegen hebben sinds 2016 voorlopige grenscontroles ingevoerd. De EU-commissaris voor Migratie Dimitris Avramapoulos heeft de vijf landen opgeroepen om de grenscontroles aan de binnengrenzen van het Schengengebied op te geven. Bron: Belga   Het bericht Denemarken verlengt grenscontroles met zes maanden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Schengenlanden willen langere grenscontroles (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 33. Grenscontroles blijven aan Noorse grens (10/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Noorwegen zal tot 11 mei grenscontroles uitvoeren. Dat heeft de regering in Oslo gezegd. Zo wil het land inspelen op de "instabiele
  [naar artikel]
 34. Britten slaan druk aan het hamsteren uit vrees voor een ‘no deal-brexit’ (13/08/2019 - De Morgen)
  ‘Project Fear 2.0’ noemen Boris Johnson en de brexiteers alle waarschuwingen over dreigende tekorten als Groot-Brittannië op 31 oktober zonder akkoord uit de Europese Unie valt: bangmakerij. Toch zijn de Britten al druk aan het hamsteren geslagen uit angst voor een onaangename nasleep van Johnsons Halloween-feestje.
  [naar artikel]
 35. Waar willen de Britten met de brexit naartoe? Verhofstadt wil snel duidelijkheid (13/06/2017 - De Redactie)
  Wordt het een harde brexit of toch niet? Het wordt tijd dat de Britten beslissen wat ze willen. Dat zegt Guy Verhofstadt, de brexit-onderhandelaar namens het Europees Parlement.
  [naar artikel]
 36. ‘EU-burger kan ook na Brexit naar het VK zonder visum’ (18/08/2017 - Express)
  EU-burgers die na maart 2019 het Verenigd Koninkrijk willen bezoeken zullen dat waarschijnlijk nog steeds zonder visum kunnen doen. Een maatregel in die zin maakt deel uit van het nieuwe migratiesysteem dat de Britten aan de EU gaan voorleggen bij de Brexit-onderhandelingen. Omdat het VK uit de EU wil stappen, moet het ook zijn migratiebeleid hervormen. EU-burgers zullen na de Brexit geen visum nodig hebben om van en naar het VK te reizen. Als het voorstel erdoor komt tenminste. Dat melden ‘verschillende bronnen’ aan de Britse krant The Times. De maatregel, die de Britten op lange termijn willen doorvoeren, zal deel uitmaken van het hervormde migratiebeleid van de Britten na de Brexit. Wel zullen EU-burgers niet in het VK kunnen blijven zolang ze willen. Wie in het VK werkt, zal aan een nieuwe reeks migratierichtlijnen moeten voldoen. Zo willen de Britten de Europese lidstaten quota opleggen om het aantal werknemers uit EU-landen te beperken. De Britten willen vooral bedrijven de mogelijkheid geven om hooggeschoolden in hun land te houden. Het is afwachten tot de onderhandelingen of de EU daarmee akkoord zal gaan. Geen vrij verkeer van personen Ook betekent dit niet dat na de Brexit het vrij verkeer van personen van kracht zal blijven, zoals overal in de EU. “Wat EU-burgers niet zullen kunnen, is zomaar beginnen werken of andere voordelen claimen”, zegt een onderhandelaar aan de Times. “Er zullen andere regels zijn.” Eerder gaf de Britse regering aan dat het een tijdelijke douane-unie met de Europese Unie wil na de Brexit in maart 2019 om bedrijven meer zekerheid te geven. Guy Verhofstadt, de voorzitter van de liberale fractie in het Europees parlement, noemde dat voorstel “een fantasie”. Ook wil de Britse regering geen grenscontroles na de Brexit. The post ‘EU-burger kan ook na Brexit naar het VK zonder visum’ appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 37. Duitsland wil grenscontroles verlengen tot na parlementsverkiezingen (11/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland wil ook na februari, wanneer de Europese toelating voor tijdelijke grenscontroles afloopt, nog grenscontrales uitvoeren en wel tot na
  [naar artikel]
 38. Britten willen dat boerka’s verboden worden (01/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een meerderheid van de Britten is voorstander van een boerkaverbod en bijna de helft wil ook een boerkiniverbod. Dat blijkt donderdag uit een peiling van het Britse onderzoeksbureau YouGov.
  [naar artikel]
 39. Tientallen Britten in Brussel willen Belg worden (16/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In ons land wonen zo'n 25.000 Britten. Wat hun rechten zullen zijn na de brexit is nog onduidelijk, maar verschillende Britse inwoners van ons
  [naar artikel]
 40. 5 redenen waarom we de Britten zo geweldig vinden (15/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britten willen zich op 29 maart afscheuren van de Europese Unie. Dat beslisten de eigenzinnige eilandbewoners 2,5 jaar geleden tijdens het...
  [naar artikel]
 41. Britten willen dat boerka’s verboden worden (01/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een meerderheid van de Britten is voorstander van een boerkaverbod en bijna de helft wil ook een boerkiniverbod. Dat blijkt donderdag uit een peiling van het Britse onderzoeksbureau YouGov.
  [naar artikel]
 42. Sinds brexitreferendum willen tien keer meer Britten Belg worden (06/03/2019 - De Morgen)
  Het aantal Britten dat Belg wil worden is sinds het referendum over de brexit bijna vertienvoudigd. Volgens cijfers van het Belgische ministerie van Binnenlandse Zaken vragen op dit moment gemiddeld negentig Britten per maand een Belgisch paspoort aan.
  [naar artikel]
 43. Chaos door plots verscherpte grenscontroles in Oostenrijk: "We hebben 15,5 uur stilgestaan" (23/08/2020 - VRT NWS)
  Vakantiegangers die met de auto via Oostenrijk terug naar huis willen, moeten rekening houden met urenlange wachttijden aan de grenzen. Oostenrijk heeft sinds middernacht de grenscontroles sterk verscherpt: àlle voertuigen worden nu gecontroleerd, ook doorrijdend verkeer. Een Vlaams gezin vertelt aan VRT NWS dat ze afgelopen nacht ruim 15 uur hebben stilgestaan.
  [naar artikel]
 44. Onze journaliste Sabine Vermeiren neemt afscheid: “Zijn grootste angst was om vergeten te worden” (25/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Robbe De Hert had bij leven een verlammende angst. Het was niet de angst voor z'n suikerziekte, niet de angst om z'n steeds slechter wordende zicht...
  [naar artikel]
 45. Chaos dreigt in Verenigd Koninkrijk: druk op vrachtverkeer neemt toe, vrees voor voedseltekorten (21/12/2020 - De Morgen)
  Premier Boris Johnson en zijn regering houden vandaag crisisoverleg. Door de combinatie van de nieuwe variant van het coronavirus én de nakende brexit raakt het Verenigd Koninkrijk steeds meer geïsoleerd. Het vliegverkeer ligt wereldwijd aan banden en het vrachtverkeer staat onder grote druk. Volgens de Britse pers ontstaat er vrees voor voedseltekorten.
  [naar artikel]
 46. Dr. Guislain pakt uit met expo rond angst (13/11/2017 - VRT NWS)
  Angst is iets van alle tijden en zeker ook vandaag aanwezig in onze maatschappij. Het Gentse museum Dr. Guislain weidt er een hele tentoonstelling aan. Zowel universele angst, zoals angst voor Sinterklaas, en individuele gevoelens komen er aan bod. Verder kijkt de tentoonstelling hoe angst ons handelen en ons gedrag bepaalt en hoe kunstenaars omgaan met dit thema.  
  [naar artikel]
 47. Kabeljauwoorlog in de Noordzee (04/07/2017 - De Morgen)
  De Britse overheid zegt een internationaal vissersverdrag op. Europarlementslid Sander Loones (N-VA) waarschuwt de Britten: 'Als de Britten hun vis aan ons willen blijven verkopen, ontketenen ze best geen nieuwe kabeljauw- of makreeloorlog.'
  [naar artikel]
 48. Opgepast: Grenscontroles worden strenger (31/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  De grenspolitie zal iedereen die de Schengenzone verlaat of betreedt strenger controleren. Deze grenscontroles in luchthavens, zeehavens en treinstations kunnen voor langere wachttijden zorgen.
  [naar artikel]
 49. Kapelse Ellen in spot op VTM: "Ik ben keibang van dolfijnen" (06/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Kapelse Ellen Peeters is momenteel te zien in de reclameblokken van VTM. Ze vertelt op een leuke manier over haar angst voor dolfijnen. "Hoe die angst gekomen is weet ik niet. Ik zie ze graag van ver, maar voor geen geld zou ik ze willen aanraken of ermee willen of durven zwemmen", vertelt ze nog.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.