Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

17 April 2021
22:07 uur

Vrouwen fietsen moeizaam het gat dicht

Apache

02/04/2021 - 07:24

De winnaar van de Ronde van Vlaanderen bij de vrouwen verdient zondag dertien keer minder dan de mannelijke tegenhanger. Vrouwen rijden stilaan het gat dicht, maar de strijd verloopt moeizaam. Er is nog een behoorlijk lange weg af te leggen voor de gelijkschakeling van vrouwen in het wielrennen. Na afloop van de Ronde van Vlaanderen


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Verkeer rond Leopold II-tunnel liep ook vanochtend moeizaam (25/08/2017 - De Redactie)
  In Brussel is het verkeer in de omgeving van de Leopold II-tunnel vanochtend opnieuw moeizaam verlopen. De tunnel was er een tijdje dicht en dat veroorzaakte files. Ook gisteren waren er heel wat problemen.
  [naar artikel]
 2. Brussel wil weten of vrouwen anders fietsen dan mannen (27/07/2019 - De Standaard)
  Pro Velo lanceert in Brussel een onderzoek om na te gaan of vrouwen anders de fiets gebruiken en denken over fietsen dan mannen. De kennis kan gebruikt worden om het Brusselse fietsbeleid op te baseren, zo schrijft de website bruzz.be.
  [naar artikel]
 3. Centrum Ronde van Vlaanderen organiseert fietsevenement voor vrouwen (24/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Centrum Ronde van Vlaanderen wil zo veel mogelijk vrouwen op de fiets krijgen en hen met elkaar in contact brengen. Daarom organiseert het Centrum Ladies Fun Sports, een evenement voor vrouwen die fietsen. “Omdat samen fietsen nu eenmaal leuker is dan alleen”, aldus Centrum Ronde van Vlaanderen.
  [naar artikel]
 4. Moeizaam verkeer door regenweer (28/03/2018 - Metro)
  De avondspits verloopt vandaag erg moeizaam en dat is vooral te wijten aan de weersomstandigheden. Dat zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Omstreeks 17 uur stond er ongeveer 180 km file op de Vlaamse snelwegen en dat is een stuk meer dan anders op dat tijdstip. “Het komt voornamelijk door de regen”, aldus de woordvoerder van het Verkeerscentrum. “Die maakt ook dat het zicht van de automobilisten beperkt is en dan ontstaan er al snel files.” De spits kwam ook wat vroeger op gang dan anders. In Antwerpen was er bovendien om 13.30 uur een verkeersongeval op de E313 in de richting van Limburg, waarbij twee rijstroken dicht gingen. “Dat heeft tot een file op die plaats geleid, maar zorgde ook voor verkeershinder op andere wegen rond Antwerpen”, aldus Bruyninckx. Ook rond Brussel is er moeizaam verkeer sinds de vroege namiddag, en dat is te wijten aan het regenweer. bron: Belga Het bericht Moeizaam verkeer door regenweer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. IN BEELD. Utrecht heeft ’s werelds grootste fietsenstalling: 12.500 fietsen bijeen (20/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Studentenstad Utrecht heeft voortaan ’s werelds grootste fietsenstalling. In het gebouw, dicht bij het belangrijkste treinstation van de stad, kunnen over drie verdiepingen maar liefst 12.500 fietsen worden geparkeerd.
  [naar artikel]
 6. Dit is de beste vorm van sport voor vrouwen (30/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Als wij vrouwen aan sporten denken, dan zijn we al blij als we een paar keer in de week gaan lopen, fietsen of zwemmen. Maar er is één vorm van
  [naar artikel]
 7. 'Emancipatie inheemse vrouwen uit de Andes komt moeizaam op gang' (05/09/2018 - Knack)
  Inheemse vrouwen uit de Andes zijn zichtbaarder geworden en hebben meer rechten verworven in de afgelopen decennia, zegt Teresita Antazú, een inheemse leider van de Yanesha in Peru. Maar die strijd kost veel moeite.
  [naar artikel]
 8. Twee Genkenaars opgepakt voor diefstal van veertig fietsen (20/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Twee Genkenaars van 27 en 64 jaar zijn afgelopen woensdag opgepakt op verdenking van heling van fietsen. In de Jan Mathijs Winterslaan en in de Onderwijslaan werden in totaal 40 fietsen en onderdelen van fietsen aangetroffen.
  [naar artikel]
 9. VIDEO. "Ik heb die mensen leren fietsen" (08/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  In mei startten 14 vrouwen uit Sint-Truiden aan de cursus ‘leren fietsen voor volwassenen.’ Het project is een samenwerking tussen de stad Sint-Truiden, onthaalhuis Masala en wielerclub Paxx Global Cycling. Vandaag was het de laatste les en wij fietsten mee.
  [naar artikel]
 10. Fietsen steeds populairder, maar intussen zijn er wachtlijsten voor tweewielers (18/02/2021 - Express)
  Op zoek naar een mountainbike of zelfs gewone stadsfiets nu de vriestemperaturen plaatsmaken voor de lente? Veel succes. Tijdens de eerste lockdown was alles dicht, maar sinds de eerste versoepelingen sprong Vlaanderen massaal op de fiets. In velden en wegen genoeg fietsen te vinden, maar in fietsenwinkels zal u meer geduld moeten hebben. Fietsverkoop blijft […] The post Fietsen steeds populairder, maar intussen zijn er wachtlijsten voor tweewielers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Koen (51) moet tandem op stal zetten omdat buddy te dicht zit: “Fietsen met Guy is voor mij vrijheid” (14/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ook Koen Aernouts, slechtziend van bij zijn geboorte, voelt de gevolgen van de coronamaatregelen. Hij en zijn buddy zitten immers te dicht bij elkaar om met de tandem te mogen rijden. Hun gezamenlijke tochtjes zijn voorlopig opgeschort.
  [naar artikel]
 12. Slimme sloten, helmen die sms'en en remlichten voor fietsen (18/01/2019 - VRT NWS)
  Velofollies is weer open: drie dagen lang vindt u in Kortrijk Xpo alles wat van ver of dichtbij met fietsen te maken heeft. De organisatie hoopt op 40.000 bezoekers. En het zijn niet alleen de wielertoeristen die hun hartje kunnen ophalen. 350 exposanten tonen stadsfietsen, elektrische fietsen, mountainbikes, racefietsen, plooifietsen, bakfietsen, accessoires, kledij of prijzen fietsreizen aan. Fietsen is hip!
  [naar artikel]
 13. Vrouwen werken liever zo dicht mogelijk bij huis (21/07/2019 - Metro)
  Volgens het economische bureau van ABN AMRO is de arbeidsmarkt voor mannen groter dan voor vrouwen. Dat komt omdat vrouwen het belangrijker vinden om dichtbij huis te werken, waardoor ze op minder vacatures kunnen reageren en hun onderhandelingspositie verslechtert. Het bureau geeft aan dat vrouwen hierdoor maandelijks 15 euro netto mislopen. “Vrouwen zoeken gemiddeld binnen een straal van 28 kilometer van hun huis naar wek en mannen binnen 49 kilometer”, klinkt het. Vrouwen zouden de lange afstanden ervaren als iets wat hun welzijn vermindert. Ook, zo zegt het bureau, zorgen ze vaker voor de kinderen, waardoor moeders ’s avonds op tijd bij de opvang willen staan. Het is niet duidelijk waarom mannen een langere reistijd minder erg vinden. Lees ook : Zwanger en op zoek naar werk? Dan heb je minder kans op een baan Het bericht Vrouwen werken liever zo dicht mogelijk bij huis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Elektrische fietsen straks fiscaal aftrekbaar? (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil dat de aankoop van elektrische fietsen en speed pedelecs of snelle elektrische fietsen, die tot
  [naar artikel]
 15. 1.464 fietsen weggehaald in buurt Centraal Station (20/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De chaos veroorzaakt door fietsen en deelsteps in de buurt van het Centraal Station lijkt bijna opgelost. Sinds de start van de handhavingscampagne op 14 oktober werden 1.464 fout gestalde fietsen verwijderd. Zes op de tien fietsen werden door hun eigenaar weer opgehaald.
  [naar artikel]
 16. Kinderen leren fietsen met ouders (11/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Leren fietsen is een belangrijke stap naar zelfstandigheid. Een loopfiets is de beste voorbereiding op het leren fietsen.
  [naar artikel]
 17. Verkeersagressie na opmerking over samenscholingsverbod in Lanklaar (30/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de Boslaan in Lanklaar is een Dilsenaar zondag even voor de middag in het gezicht gespuwd door fietsers. De wandelaar had een opmerking gemaakt omdat de drie met elkaar aan het fietsen. Het trio werd daarop volgens het slachtoffer zeer agressief. Er werd op de man gespuwd. De melder liet weten enkel zijn burgerplicht te willen doen door hun erop wijzen dat ze niet zo dicht bij elkaar mogen fietsen.
  [naar artikel]
 18. Steeds meer vrouwen in de Ronde voor wielertoeristen: "Fietsen heeft mijn leven veranderd" (31/03/2018 - VRT NWS)
  Het is een opvallend gegeven vandaag op het 232 kilometer lange traject tussen Antwerpen en Oudenaarde: er zwoegen en zweten steeds meer vrouwen mee. Een vijftal jaar geleden waren de vrouwen in de Ronde voor wielertoeristen nog witte raven.
  [naar artikel]
 19. Stap terug voor vrouwenrechten in Thailand: geen vrouwen meer toegelaten in politieopleiding (05/09/2018 - De Morgen)
  De Thaise Royal Police Cadet Academy heeft aangekondigd geen vrouwen meer te zullen toelaten in de opleidingen tot politieagent. Dat melden Reuters en The Guardian. Een stap terug voor de moeizaam bevochten vrouwenrechten in het land.
  [naar artikel]
 20. E34 volledig versperd in Kemzeke (17/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op snelweg E34 verloopt het verkeer bijzonder moeizaam na een botsing tussen twee vrachtwagens. De snelweg is volledig dicht ter hoogte van Kemzeke.
  [naar artikel]
 21. Fietsen aangekocht met opbrengsten ‘Vive le Vélo’ komen niet goed terecht (18/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Tv-zender Acht zendt maandagavond een reportage uit over de verdeling van fietsen in Burundi. De fietsen werden aangekocht met de opbrengst van de sms-actie georganiseerd door het Eén-programma ’Vive le Vélo’. Volgens de reportagemakers kwam een groot deel van die fietsen niet bij de juiste mensen terecht, maar volgens Unicef hebben de reportagemakers zich gebaseerd op oude gegevens en zijn de fietsen wel degelijk ter plaatse geleverd.
  [naar artikel]
 22. Fietsen aangekocht met opbrengsten ‘Vive le Vélo’ komen niet goed terecht (18/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Tv-zender Acht zendt maandagavond een reportage uit over de verdeling van fietsen in Burundi. De fietsen werden aangekocht met de opbrengst van de sms-actie georganiseerd door het Eén-programma ’Vive le Vélo’. Volgens de reportagemakers kwam een groot deel van die fietsen niet bij de juiste mensen terecht, maar volgens Unicef hebben de reportagemakers zich gebaseerd op oude gegevens en zijn de fietsen wel degelijk ter plaatse geleverd.
  [naar artikel]
 23. E34 richting Antwerpen volledig afgesloten in Kemzeke (17/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op snelweg E34 verloopt het verkeer bijzonder moeizaam na een botsing tussen twee vrachtwagens. De snelweg is volledig dicht ter hoogte van Kemzeke.
  [naar artikel]
 24. Verkeer in en rond Brussel zwaar in de soep (09/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanmorgen verloopt het verkeer rond Brussel bijzonder moeizaam. Door een technisch defect is de Rogiertunnel in beide richtingen dicht, en op de
  [naar artikel]
 25. Elektrisch fietsen voor een betere gezondheid (10/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Fietsen, wandelen of joggen. Dat zijn de sporten die op dit moment nog zijn toegelaten. Wil je fietsen om in deze periode aan je gezondheid te...
  [naar artikel]
 26. NSZ eist betere kwaliteitsnormen voor elektrische fietsen: "Spotgoedkoop, maar kwaliteit is ondermaats" (12/07/2019 - VRT NWS)
  Er moeten betere kwaliteitsnormen komen op elektrische fietsen. Dat vraagt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). Er worden in ons land steeds meer fietsen van slechte kwaliteit verkocht, terwijl fietsenmakers moeite hebben met de herstelling van zulke fietsen. "We vragen een duidelijk en transparant kwaliteitslabel voor elektrische fietsen", zegt Stefaan Gruyaert, woordvoerder van het NSZ.
  [naar artikel]
 27. Dieven vissen peperdure fietsen via het dak uit winkel (17/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de nacht van zondag op maandag hebben dieven tien peperdure fietsen gestolen bij Ride, de wielerzaak van Halenaar Marnix Vanbergen en ex-renner Michael Simms aan de Nijverheidslaan in Diest. Om de veiligheidscamera’s in de zaak te omzeilen visten de daders de fietsen met een lange stok via het dak uit de winkel. De gestolen fietsen zijn goed voor een waarde van meer dan 50.000 euro.
  [naar artikel]
 28. Moeizaam verkeer op Antwerpse Ring door regenweer (28/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De avondspits in en rond Antwerpen verloopt woensdag erg moeizaam en dat is vooral te wijten aan de weersomstandigheden. Dat zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Omstreeks 17 uur stond er ongeveer 180 km file op de Vlaamse snelwegen en dat is een stuk meer dan anders op dat tijdstip.
  [naar artikel]
 29. Nieuwe regels voor snelle elektrische fietsen vanaf 1 oktober (13/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Elektrische fietsen die sneller dan 25 km/u rijden, zijn geen fietsen maar bromfietsen. Daarom zijn er nieuwe specifieke regels opgenomen in de Wegcode. Vanaf 1 oktober is een rijbewijs en een helm verplicht en moeten de fietsen ook een nummerplaat hebben.
  [naar artikel]
 30. Rijbewijs, helm en nummerplaat verplicht voor snelle elektrische fietsen (13/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Elektrische fietsen die sneller dan 25 km/u rijden, zijn geen fietsen maar bromfietsen. Daarom zijn er nieuwe specifieke regels opgenomen in de Wegcode. Vanaf 1 oktober is een rijbewijs en een helm verplicht en moeten de fietsen ook een nummerplaat hebben.
  [naar artikel]
 31. Rijbewijs, helm en nummerplaat verplicht voor snelle elektrische fietsen (13/09/2016 - De Standaard)
  Elektrische fietsen die sneller dan 25 km/u. rijden, zijn geen fietsen maar bromfietsen. Daarom zijn er nieuwe specifieke regels opgenomen in de Wegcode. Vanaf 1 oktober is een rijbewijs en een helm verplicht en moeten de fietsen ook een nummerplaat hebben.
  [naar artikel]
 32. Nieuwe regels voor snelle elektrische fietsen vanaf 1 oktober (13/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Elektrische fietsen die sneller dan 25 km/u rijden, zijn geen fietsen maar bromfietsen. Daarom zijn er nieuwe specifieke regels opgenomen in de Wegcode. Vanaf 1 oktober is een rijbewijs en een helm verplicht en moeten de fietsen ook een nummerplaat hebben.
  [naar artikel]
 33. Trucker rijdt in op file en overlijdt: E34 richting Antwerpen afgesloten in Kemzeke (17/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op snelweg E34 verloopt het verkeer richting Antwerpen bijzonder moeizaam na een botsing tussen twee vrachtwagens. De snelweg is volledig dicht ter...
  [naar artikel]
 34. “Minder belastend voor wie graag enkele kilo’s wil verliezen": sportarts en Tom boonen bespreken de effecten van fietsen op je lichaam (25/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Worden je longen echt sterker als je vaak gaat fietsen? Helpt het tegen artrose en diabetes? Tom Boonen is er alvast van overtuigd dat fietsen...
  [naar artikel]
 35. Onverbeterlijk fietsendief tegen rechter: “Ik werk gewoon graag aan fietsen” (14/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een man uit Roeselare is voor de tweede keer in een jaar tijd veroordeeld voor tal van fietsendiefstallen. Hij steelt de fietsen naar eigen zeggen “omdat hij zo graag aan fietsen werkt”.
  [naar artikel]
 36. Snelweg volledig versperd in Kemzeke (17/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op snelweg E34 verloopt het verkeer bijzonder moeizaam na een botsing tussen twee vrachtwagens. De snelweg is volledig dicht ter hoogte van Kemzeke.
  [naar artikel]
 37. Steeds meer vrouwen sluiten zich aan bij een wielerclub (23/02/2020 - VRT NWS)
  Fietsen is populairder dan ooit bij vrouwen. Vijf jaar geleden telden de Vlaamse wielerclubs bijna 12.000 vrouwelijke leden, vorig jaar waren ze al met meer dan 15.500. "Het Journaal" reed mee met The Cycling Ladies uit Wolvertem.
  [naar artikel]
 38. Minister De Croo en Miss België fietsen tegen man-vrouwongelijkheid (25/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) en Miss België 2018 Angeline Flor Pua hebben vrijdagochtend al fietsend de Europese campagne Her World/Our World op gang getrapt. Op het Muntplein in Brussel kunnen bezoekers een hele dag komen fietsen om gelijke rechten voor mannen en vrouwen overal ter wereld onder de aandacht te brengen.
  [naar artikel]
 39. Vlaanderen wil snelwegen voor elektrische fietsen (19/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering moet er alles aan doen om elektrisch fietsen te stimuleren. De fietsinfrastructuur moet zo goed mogelijk aangepast zijn aan de snelheid, het vermogen en de grootte en breedte van die fietsen. Dat staat in een resolutie van Björn Rzoska (Groen) die de drie meerderheidspartijen donderdag onderschreven. Op lange termijn kunnen er zelfs elektrische fietssnelwegen, alleen voor elektrische fietsen en bromfietsen, aangelegd worden.
  [naar artikel]
 40. Vlaanderen wil snelwegen voor elektrische fietsen (19/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse regering moet er alles aan doen om elektrisch fietsen te stimuleren. De fietsinfrastructuur moet zo goed mogelijk aangepast zijn aan de snelheid, het vermogen en de grootte en breedte van die fietsen. Dat staat in een resolutie van Björn Rzoska (Groen) die de drie meerderheidspartijen donderdag onderschreven. Op lange termijn kunnen er zelfs elektrische fietssnelwegen, alleen voor elektrische fietsen en bromfietsen, aangelegd worden.
  [naar artikel]
 41. Vlaanderen wil snelwegen voor elektrische fietsen (19/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse regering moet er alles aan doen om elektrisch fietsen te stimuleren. De fietsinfrastructuur moet zo goed mogelijk aangepast zijn aan de snelheid, het vermogen en de grootte en breedte van die fietsen. Dat staat in een resolutie van Björn Rzoska (Groen) die de drie meerderheidspartijen donderdag onderschreven. Op lange termijn kunnen er zelfs elektrische fietssnelwegen, alleen voor elektrische fietsen en bromfietsen, aangelegd worden.
  [naar artikel]
 42. Europese producenten elektrische fietsen klagen over Chinese dumping (02/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De belangenorganisatie van Europese producenten van elektrische fietsen heeft een klacht bij de Europese Commissie ingediend omdat ze meent dat Chinese elektrische fietsen hier tegen dumpingprijzen verkocht worden. “De Chinese e-fietsen overspoelen de markt”, zegt Moreno Fioravanti, de secretaris-generaal van de European Bicycle Manufacturers Association (EBMA) in een mededeling.
  [naar artikel]
 43. Offensief tegen IS in het westen van Mosoel verloopt moeizaam (21/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Iraakse strijdkrachten geraken bij hun offensief in het westen van het IS-bastion Mosoel naar eigen zeggen slechts moeizaam vooruit. Als reden
  [naar artikel]
 44. Verkeer gaat moeizaam op expresweg na zware brand in vrachtwagen (16/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Op de E34 – N49 expresweg verloopt het verkeer dinsdagochtend moeizaam in de richting van Antwerpen na een incident met een vrachtwagen ter hoogte van Waaslandhaven-Oost.
  [naar artikel]
 45. Evacuatie uit Aleppo verloopt moeizaam (16/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De evacuatie uit de rebellenzone in de noordelijke Syrische stad Aleppo verloopt volgens hulpverleners maar moeizaam. Honderden mensen staan bij
  [naar artikel]
 46. VIDEO. Landloper ‘verzamelt’ indrukwekkend arsenaal fietsen in container waar hij woont (12/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Maar liefst 32 fietsen trof de politie aan bij de container van een landloper in de Industriestraat in Ichtegem. Om na te gaan of hij die gekocht of gestolen heeft, is men nu op zoek naar de rechtmatige of de vorige eigenaars van die fietsen.
  [naar artikel]
 47. Minister De Croo en Miss België fietsen tegen man-vrouwongelijkheid (25/05/2018 - Metro)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld) en Miss België 2018 Angeline Flor Pua hebben al fietsend de Europese campagne Her World/Our World op gang getrapt. Op het Muntplein in Brussel kunnen bezoekers een hele dag komen fietsen om gelijke rechten voor mannen en vrouwen overal ter wereld onder de aandacht te brengen. Op twee fitnessfietsen werden minister De Croo en Miss België meteen geconfronteerd met de man-vrouwongelijkheid, want een van de twee fietsen bood veel meer weerstand. “Om hetzelfde te bereiken moeten vrouwen meer inspanningen leveren dan mannen en te vaak krijgen ze er minder voor terug”, vertelt minister De Croo. Vrouwen verdienen wereldwijd 23 procent minder dan mannen voor dezelfde hoeveelheid geleverd werk. Op politiek vlak is minder dan een op de vier vrouwen parlementariërs en leiden vrouwen slechts 6 procent van de regeringen wereldwijd. In ’s werelds grootste bedrijven is dat aantal amper 4 procent. In België kan er volgens minister De Croo nog veel vooruitgang geboekt worden op het gebied van kinderopvang om zo een betere balans tussen werk en gezin te creëren. “We moeten betere infrastructuur aanbieden om werk en gezin met elkaar te combineren, want kinderopvang blijft in ons land duur voor de werkende mensen en de toegang ertoe blijft moeilijk. Hierdoor worden vrouwen sneller in de huishoudelijke richting geduwd, kiezen ze voor halftijdse jobs en zo krijgen ze minder kansen”, verklaart minister De Croo. bron: Belga Het bericht Minister De Croo en Miss België fietsen tegen man-vrouwongelijkheid verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Dieven betrapt terwijl ze fietsen in vrachtwagen laadden (29/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De politie pakte donderdag drie verdachten van fietsdiefstallen op. Het trio was in de Bleekhofstraat een hele hoop fietsen in een lichte vrachtwagen aan het laden. Dat vond een voorbijganger verdacht, die belde dan ook de politie op. Minstens één van de fietsen in de laadruimte was gestolen.
  [naar artikel]
 49. Velonetwerk breidt uit met 400 stuks, nieuwe fietsen hebben ketting (16/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het netwerk van Velo-fietsen in Antwerpen breidt andermaal uit. Deze week nog zal Velo 400 extra fietsen in roulatie brengen, waardoor het totale aantal stijgt naar 4.200 fietsjes. De nieuwe generatie Velo’s zullen weer een ketting hebben in plaats van een ‘cardan-as’. Ook de allereerste fietsen van Velo hadden een klassieke ketting.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.