Hoe dichter de datum van 8 mei nadert, hoe meer duidelijk wordt dat de opening van de horeca-terrassen niet voor iedereen is weggelegd. Sommige cafés en restaurants hadden nooit een terras staan of geen of amper plaats om er één te zetten, ook al hanteren veel steden en gemeenten nu erg soepele regels daarrond. Deze horeca-ondernemers wagen wel de stap, ook al is het improviseren om een terras te zetten: “Ik doe het voor mijn stamgasten. En ik hoop daarnaast vooral op goed weer, vanaf 8 mei.” [naar artikel]
Het Overlegcomité heeft beslist dat de horeca vanaf 8 mei weer terrassen buiten mag zetten. Daar mogen maximaal vier mensen aan een tafel zitten, tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen, en dat tot 22 uur ’s avonds. Voor de evenementensector is het nog wachten op perspectief op de zomer en voor grote events. Bij het […] Het bericht Tafels van vier mogen tot 22u op terras zitten, evenementen indoor enkel als test verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het Overlegcomité heeft beslist dat de horeca vanaf 8 mei weer terrassen buiten mag zetten. Daar mogen maximaal vier mensen aan een tafel zitten, tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen, en dat tot 22 uur ’s avonds. Voor de evenementensector is het nog wachten op perspectief op de zomer en voor grote events. Bij het […] Het bericht Terrassen mogen tot 22u openblijven, evenementen indoor enkel als test verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een deel van het Molenvijverpark zal ook deze zomer ingericht worden als een groot terras met wisselende horeca-uitbaters. Op de Grote Markt en een deel van het Stadsplein wordt werk gemaakt van extra terrassen en sfeerstraten. [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Schrik niet als u deze zomer in Blankenberge op een terras botst dat slechts gedeeltelijk open is. Voor de plaatselijke horeca is het al een tijdje harken om personeel te vinden dat kan bijspringen op piekdagen. En dan sluiten sommige uitbaters nog liever hun terras dan dat ze de mosselen van ver naar de mensen hun hoofd moeten gooien. Uw krant spoorde naar de kustgemeente en voelde de restaurants aan de tand. “We doen het met Franstaligen uit Luik, want we kunnen niet meer rekenen op onze Vlaamse jongeren.” [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Wie al een tijdje in een grote stad woont, weet dat het niet altijd makkelijk is om groene plekjes te vinden. Soms lijkt het wel alsof je je te midden van een grote, grijze massa bevindt, waar het onmogelijk is om tot rust te komen. Nochtans barsten de meeste steden van het groen – je […] Het bericht Wandelen in Brussel? Deze website bundelt alle groene plekjes verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het is niet omdat het ’s avonds vroeger donker wordt en ook een stuk frisser dat je de zomer al moet opgeven. Met een vuur op je terras kun je tot... [naar artikel]
De horeca kreunt, en niet omdat ze bij dit heerlijke weer hun klanten op het terras niet bediend krijgen. Van dag één van de lockdown moest elk... [naar artikel]
Drie vierde van de ondernemers in de horeca vreest voor een omzetverlies van minstens 70 procent deze zomer, blijkt woensdag uit een bevraging van Horeca Vlaanderen. De beroepsorganisatie zegt dat er nood is aan perspectief op iets langere termijn en richtlijnen die veiligheid en economische haalbaarheid combineren. [naar artikel]
Drie vierde van de ondernemers in de horeca vreest voor een omzetverlies van minstens 70 procent deze zomer, blijkt woensdag... The post Horeca vreest omzetverlies van 70 procent over de zomer appeared first on Business AM. [naar artikel]
Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren. [naar artikel]
De Brusselse hotelsector heeft een dramatisch slechte zomer achter de rug. Dat zegt Horeca Brussel. De vooruitzichten voor de herfst zijn evenmin rooskleurig. [naar artikel]
Lees dit artikel: Brusselse hotelsector heeft rampzalige zomer achter de rug Amper 25 tot 30 procent van de Brusselse hotelkamers geraakte deze zomer bezet. Het najaar belooft ook niet veel goeds. Slechts 8 à 10 procent van Brusselse hotelkamers is in september gereserveerd. Dat bericht VRT NWS. De Brusselse toeristische sector hoopte deze zomer op mooi weer. Weergoden gunden hen dat na anderhalf jaar corona niet. […] Lees dit artikel: Brusselse hotelsector heeft rampzalige zomer achter de rug [naar artikel]
Julien Saeys, uitbater van café Belfort in Aalst, moest vrijdagavond zijn terras sluiten. Niet in overeenstemming met de geldende coronamaatregelen, zo vindt de stad, en dus moet Julien na drie weken opnieuw de deuren sluiten. “Mijn terras blijkt geen terras te zijn. Onbegrijpelijk. Op 9 juni mag ik weer heropenen, mogen mensen binnen en buiten zitten. Waarom is deze pesterij nodig na een zwaar coronajaar?”, vraagt de man zich af. [naar artikel]
Het terras van driesterrenrestaurant Zilte in wijndomein Valke Vleug was na amper een dag uitverkocht. “Mensen willen weer genieten op een terras”, zegt chef Viki Geunes. Maar openen alle restaurants en cafés op 8 mei hun terras? Neen. Een rondvraag leert dat vele uitbaters het veeleer als een gesel zien. [naar artikel]
In de Brusselse gemeente Jette is zondagavond een 24-jarige man neergestoken op het terras van een restaurant aan de Carton de Wiartlaan. Dat wordt bevestigd door het Brusselse parket. [naar artikel]
Horeca-uitbaters die op hun burgemeester rekenen om toch een terras buiten te zetten op 1 mei, zullen toch een boete krijgen. Dat zegt Nicholas Paelinck, vicevoorzitter van de vaste commissie lokale politie. En wie op reis vertrekt mag ook een controle van de politie verwachten. [naar artikel]
Heel wat horeca-uitbaters twijfelen nog om op 8 mei hun terras uit te zetten. Pop-up zomerbars Barnoe in Heusden-Zolder en Thor Terrazza in Genk zijn wel al zeker. “Als we mogen, gaan we open”, zeggen ze. Ook Ipanema in Hasselt opent half juni de deuren. [naar artikel]
Bart Somers (Open Vld) en Hilde Crevits (CD&V) zijn niet blij met de late beslissingen over het plexiglas. De horeca mag namelijk geen plexischermen zetten tussen de tafels op het terras. Volgens het protocol dat de horeca eerder ontving, mocht dat wel. [naar artikel]
In Leuven hebben het stadsbestuur en de horeca hun plannen voorgesteld om op 8 juni opnieuw de deuren -coronaproof- te openen. De Oude Markt wordt één groot terras. [naar artikel]
Terrassen: Sylvia Dries (NU) wijst op de noden van de horeca en kaartte het voetgangersprobleem aan in verband met de uitbreiding van de horecaterrassen. “Voetgangers passeren nu via deze terrassen wat soms leidt tot onduidelijkheid.” Schepen Lieve Theuwissen (Via): “De horeca voorziet vandaag al een veilige doorgang via haar terras of de stoep. De technische dienst en horeca onderzoeken hoe ze deze voetgangersroutes, bv. met pictogrammen of vloertegels, nog beter kunnen aangeven.” [naar artikel]
De zomer draait op volle toeren. Een lekkere barbecue, languit genieten van een goed boek, een verfrissende duik in het zwembad of ’s avonds met... [naar artikel]
In Antwerpen kregen 517 horecazaken een vergunning om hun terras uit te breiden. Die grotere terrassen kwamen goed van pas afgelopen weekend. De Antwerpse afdeling van Horeca Vlaanderen hoopt dat zaakvoerders ook na corona grotere terrassen mogen zetten. Antwerps schepen van Middenstand Koen Kennis (N-VA) sluit niets uit, maar wacht de evaluatie af. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.