Bewaar jij jouw flessen melk in de deur van de koelkast? Dan stop je daar beter meteen mee. Volgens een gids van Good Housekeeping hangt er namelijk een groot gezondheidsrisico aan vast. [naar artikel]
Het is een vraag die vaak opduikt op blogs of in keukens. Mag die doos chocolade in de koelkast of niet? Een chocoladekenner uit Nieuw-Zeeland is formeel. "Neen. Zelfs al is het buiten dertig graden, dan nog stop je chocolade nooit in de koelkast." [naar artikel]
De stad Gent heeft samen met organisatie FoodWIN het project "In uwe frigo" gelanceerd om gezinnen beter te leren omgaan met het eten in de koelkast. Uit onderzoek van de Vlaamse Overheid blijkt dat ongeveer de helft van wat in de koelkast zit per jaar wordt weggegooid. Met het project leren mensen, en hun poetshulpen, hoe ze voedsel beter kunnen schikken in de koelkast zodat het langer bewaard kan blijven. [naar artikel]
In het Verenigd Koninkrijk is een rel over paaseieren ontstaan nadat chocolademaker Cadbury verwijzingen naar het religieuze feest van haar jaarlijkse jacht op paaseieren had geschrapt. [naar artikel]
In het Verenigd Koninkrijk is een mediarel ontstaan over paaseieren. Chocolademaker Cadbury schrapte verwijzingen naar het religieuze feest van haar jaarlijkse jacht op paaseieren, die ze samen met liefdadigheidsorganisatie National Trust organiseert. Blijkbaar zeer tot ongenoegen van de kerk en van Theresa May. [naar artikel]
Als we de koelkast toch niet hadden. Lekker vullen met groente en fruit, en je bent de rest van de week voorzien van vitamines. Maar niet alles... [naar artikel]
De lente is begonnen, Pasen komt er met rasse schreden aan en dus maakt ook de paashaas dezer dagen zijn retour. Heb je kleine kinderen, dan is de kans groot dat je tuin binnenkort bezaaid ligt met paaseieren groot en klein. Toch kan je die laatste beter niet aan je peuter geven. Dat is althans […] Het bericht Daarom geef je beter geen kleine paaseieren aan je kind verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Komkommers: eruit. Bessen: erin. Eieren: twijfelgeval. Niet alle voedingsmiddelen die we over het algemeen in de koelkast bewaren, horen daar ook effectief thuis. Professor Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering (UGent) Frank Devlieghere vergelijkt – letterlijk – appels met peren en helpt ons op weg: wat moeten we – zeker op warme zomerdagen – absoluut in de koelkast bewaren en wat beter niet? [naar artikel]
Je moestuin leeghalen? Doe het niet. Er zijn groenten die sterk zijn tegen winterkou en zelfs beter in de tuin dan in een koelkast bewaren. Sommige winnen zelfs aan smaak. Tekst en foto’s Marc Verachtert [naar artikel]
Die zomerse tomaten- of komkommersalade voor bij de barbecue recht uit de koelkast opdienen? Niet doen, zo zegt The Messy Chef Jelle Beeckman. [naar artikel]
Wat ligt er altijd in de koelkast van Sandra Bekkari? Ananas. “Ik eet al jaren een schijf verse ananas in de ochtend. Is de ananas op, dan start de ochtend minder goed”, lacht Sandra. De gezonde levensstijl van de auteur van kookboekenreeksen weerspiegelt zich in haar koelkast: veel lokaal fruit, groenten, lekkere smaakmakers, en wist je dat je noten ook beter in de koelkast bewaart? [naar artikel]
Wat ligt er altijd in de koelkast van Sandra Bekkari? Ananas. “Ik eet al jaren een schijf verse ananas in de ochtend. Is de ananas op, dan start de ochtend minder goed”, lacht Sandra. De gezonde levensstijl van de auteur van kookboekenreeksen weerspiegelt zich in haar koelkast: veel lokaal fruit, groenten, lekkere smaakmakers, en wist je dat je noten ook beter in de koelkast bewaart? [naar artikel]
BORGLOONOm energie te besparen, zette Jeannine Lambrechts haar koelkast in de garage. Paradoxaal genoeg is het daar te fris voor een goede koeling. Als het buiten 16 graden is, dan is de koelkast binnenin een diepvries. [naar artikel]
Onder een stralende zon trok Neos eropuit om de achtergebleven paaseieren te zoeken. [naar artikel]
Een koelkast is een enorme energieverbruiker. Dat zorgt er ook voor dat je op lange termijn financieel wint aan een koelkast met het groenste... [naar artikel]
Bewaar jij je bananen het liefst ín de koelkast, terwijl je partner bij hoog en laag beweert dat die het best uit de koelkast liggen? Twijfel je nog steeds of je die vis op het juiste schap plaatst om hem niet te laten bederven? Deze koelkastdilemma’s helpt Frank Devlieghere voor eens en voor altijd de wereld uit. De professor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering aan de UGent tipt verder ook hoe je die koelkast het meest efficiënt indeelt: “per schap of per vak is er een serieus temperatuurverschil, dat is niet zonder reden.” [naar artikel]
Dat kwaliteitsvolle chocolade zijn prijs heeft, daar valt in de supermarkt nog weinig van te merken. Gemiddeld kosten holle paaseieren daar zo’n 5... [naar artikel]
Ze wist niet dat er een hobbykok in haar schuilde tot content creator en vlogger, Sarah Puttemans deelnam aan Celebrity MasterChef Vlaanderen, dit najaar te zien op Play4. “Nu heb ik echt leren koken en improviseren met wat er in de koelkast ligt. Tomaatjes bijvoorbeeld, die vind je hier altijd in de koelkast”, aldus Sarah die haar koelkast met haar ouders deelt. [naar artikel]
Enkel in supermarkten in Limburg verkopen Colruyt en Delhaize vanaf carnaval gekleurde paaseieren. Geen toeval dus dat de grootste ‘eierververs’ in Neeroeteren en Schulen wonen. Ze kleuren bijna 10 miljoen eieren. [naar artikel]
Volgens Britse krant ‘The Sun’ bewaren miljoenen Britten hun ketchup in de koelkast. Maar daar hoort hij volgens het artikel helemaal niet thuis.... [naar artikel]
Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart. [naar artikel]
Met Pasen in aantocht, zal jong én oud zijn buikje rond eten met paaseieren. Maar welke smaken zijn nu het lekkerst? David Maenhout, de gelauwerde chocolatier achter het Knokse Chocolatier M, doet de test en proeft paaseieren van melk-, witte en zwarte chocolade uit de supermarkt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.