Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Geert Molenberghs: “Heropening horeca op 1 mei nog haalbaar”

05/04/2021 - 21:02
"De horeca mag voorzichtig beginnen dromen van een heropening in mei. Dat heeft professor biostatistiek van de UHasselt, Geert Molenberghs laten uitschijnen in het middagnieuws van TVL. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Mag horeca toch open op 1 mei? Geert Molenberghs geeft uitleg bij stijgende coronacijfers (26/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Een sprankeltje hoop: de coronacijfers stijgen vrijdag iets minder snel dan ze dat de voorbije dagen deden. “Maar vergis je niet”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs, “de stijging is nog steeds heel fors.” Toch blijft hij optimistisch dat de verhoopte versoepelingen in mei, met als pijler de heropening van de horeca, nog steeds haalbaar kan zijn. [naar artikel]


2. Volgende maand ook binnen op café? Horeca mag dromen van totale heropening (06/05/2021 - Gazet van Antwerpen)

Het is “haalbaar” om begin juni onder de 500 coronabedden op intensieve zorg te duiken, de absolute voorwaarde voor de volledige heropening van de horeca. Dat zeggen tenminste viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs. De ziekenhuiscijfers gaan ook effectief steeds sneller dalen: gisteren alleen al kwamen er 38 Covid-bedden op intensieve vrij. [naar artikel]


3. Zit je volgende maand eindelijk weer binnen op café of restaurant? Horeca mag dromen van totale heropening (06/05/2021 - Het Nieuwsblad)

Het is “haalbaar” om begin juni onder de 500 coronabedden op intensieve zorg te duiken, de absolute voorwaarde voor de volledige heropening van de horeca. Dat zeggen tenminste viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs. De ziekenhuiscijfers gaan ook effectief steeds sneller dalen: gisteren alleen al kwamen er 38 Covid-bedden op intensieve vrij. [naar artikel]


4. Coronacijfers stijgen vrijdag iets minder snel: “Nog steeds erg fors, maar heropening van horeca op 1 mei blijft haalbaar” (26/03/2021 - Het Nieuwsblad)

Een sprankeltje hoop: de coronacijfers stijgen vrijdag iets minder snel dan ze dat de voorbije dagen deden. “Maar vergis je niet”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs, “de stijging is nog steeds heel fors.” Toch blijft hij optimistisch dat de verhoopte versoepelingen in mei, met als pijler de heropening van de horeca, nog steeds haalbaar kan zijn. [naar artikel]


5. Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? (06/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? Cafés en restaurants mogen komend weekend eindelijk opnieuw hun terrassen openen, maar in de horeca wordt al verder vooruit gekeken. Zij hopen in juni volledig te kunnen heropenen en dus ook binnen klanten te mogen ontvangen. En die hoop lijkt met de huidige evolutie van de coronacijfers niet onrealitisch. De horeca in ons land sloot […] Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? [naar artikel]


6. Nog minder hoop op snelle heropening horeca na nieuwe studie over verspreiding coronavirus (12/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Een studie van de universiteit van Stanford in Californië die recent gepubliceerd werd in Nature, wijst vooral naar de horeca als bron van coronabesmettingen. “Het is niet de enige studie die dat zegt”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs. “Telkens gaat het in dezelfde richting: horeca.” [naar artikel]


7. Nog minder hoop op snelle heropening horeca na Amerikaanse studie over verspreiding coronavirus (12/11/2020 - Gazet van Antwerpen)

Een Amerikaanse studie die onlangs gepubliceerd werd in Nature wijst vooral naar de horeca als bron van coronabesmettingen. “Het is niet de enige studie die dat zegt”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs. “Telkens gaat het in dezelfde richting: horeca.” [naar artikel]


8. Waarom de heropening van de scholen goed nieuws is voor de horeca (01/04/2021 - Gazet van Antwerpen)

Op 1 mei de horeca laten opengaan, is volgens viroloog Marc Van Ranst onhaalbaar. Alle cijfers staan namelijk nog steeds op rood. Maar volgens viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs is er nog hoop, en zij geloven nog steeds in versoepelen op 19 april en 1 mei. Sterker nog: volgens Molenberghs zou de opening van de scholen zelfs een positieve invloed kunnen hebben. [naar artikel]


9. “Telkens gaat het in dezelfde richting”: nog minder hoop op snelle heropening horeca na nieuwe studie over verspreiding coronavirus (12/11/2020 - Het Nieuwsblad)

Een studie van de universiteit van ” die recent gepubliceerd werd in Nature wijst vooral naar de horeca als bron van coronabesmettingen. “Het is niet de enige studie die dat zegt”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs. “Telkens gaat het in dezelfde richting: horeca.” [naar artikel]


10. Molenberghs: “Coronacijfers op hellend vlak, maar nog op schema voor versoepelingen” (13/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft lichtjes toenemen maar de cijfers liggen in lijn van de verwachtingen. Dat zegt biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven/UAntwerpen). We hoeven dus nog niet te vrezen dat de heropening van de horeca op 1 mei niet zal doorgaan. “Maar er zijn wel een aantal dingen waar we bezorgd over zijn.” [naar artikel]


11. Experts willen scholen open, horeca minder zeker: “Niet te vroeg versoepelen” (10/04/2021 - Gazet van Antwerpen)

Het Overlegcomité komt woensdagvoormiddag opnieuw samen om zich onder meer te buigen over de heropening van de scholen op 19 april en de opening van de horeca op 1 mei. Volgens viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs kunnen de scholen alvast open. Maar wat met de hoge coronacijfers? [naar artikel]


12. Geert Molenberghs: “Horeca en sportomgevingen ook bij ons belangrijke bron van coronabesmettingen” (12/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een groot deel van de coronabesmettingen vindt plaats in restaurants, cafés en fitnesszalen. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Stanford in de Verenigde Staten. En dat gaat ook op voor ons land, volgens biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven). [naar artikel]


13. “Niet enkel goed voor leercurve”: experts willen scholen open, horeca minder zeker (10/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Woensdagvoormiddag komt het Overlegcomité opnieuw samen om zich onder meer te buigen over de heropening van de scholen op 19 april en de opening van de horeca op 1 mei. Volgens viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs kunnen de scholen alvast open. Maar wat met de hoge coronacijfers? [naar artikel]


14. Biostatisticus Geert Molenberghs: ‘De horeca komt in het vizier, vrees ik’ (20/07/2020 - De Morgen)

Het overlegcomité van de verschillende regeringen van het land heeft beslist voorlopig geen nieuwe maatregelen te nemen om de opflakkering van Covid-19 verder in te dijken. Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) waarschuwt: ‘Ook het aantal hospitalisaties en het sterftecijfer zullen weer stijgen.’ [naar artikel]


15. Geen horeca-effect in Hasselt: stad al twee weken coronavrij (02/07/2020 - Het Belang van Limburg)

Hasselt heeft nu al twee weken geen enkele nieuwe coronabesmetting. “Vooral na de heropening van de horeca was hier toch bezorgdheid over, maar gelukkig is er geen effect in Hasselt”, zegt Geert Molenberghs, biostatisticus aan de UHasselt en KU Leuven. [naar artikel]


16. Kan horeca stilaan denken aan heropenen? Geert Molenberghs: “Situatie rond paasvakantie kan er gunstig uitzien” (16/02/2021 - Het Nieuwsblad)

Op een precieze datum wil hij zich niet laten vastpinnen, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs kan er stilaan gedacht worden aan “getrapte, stapsgewijze versoepelingen” in de periode van de paasvakantie. “We moeten nog even volhouden, maar ik denk dat de situatie er rond de paasvakantie er gunstiger gaan uitzien”, aldus Molenberghs in ‘De Ochtend’ op Radio 1. [naar artikel]


17. Geert Molenberghs zeer ongerust over de positiviteitsratio: “Die blijft stijgen” (12/04/2021 - Gazet van Antwerpen)

De druk op het Overlegcomité woensdag stijgt. De scholen, de horeca, de kappers… wie gaat open en tegen welke voorwaarden? Feit is dat de ‘paaspauze’ nog geen grote kenteringen teweeggebracht heeft, tenzij misschien in het aantal afgenomen testen. Welke cijfers houden we nu het best in de gaten? “Wat mij het meest verontrust, is de positiviteitsratio”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. [naar artikel]


18. Worden we nu ziek op café of niet? Horeca Vlaanderen relativeert Amerikaanse studie: “Situatie is niet vergelijkbaar” (12/11/2020 - Het Nieuwsblad)

Is de horeca nu dé plek waar veel besmettingen gebeuren of niet? Volgens nieuw Amerikaans onderzoek is dat wel degelijk het geval. Maar misnoegde horecabazen zwaaien hier al wekenlang met Nederlandse cijfers waaruit blijkt dat daar nog geen drie procent van de mensen aangaf corona te hebben opgelopen in een café of restaurant. “Intussen wijst toch veel in de richting van de horeca”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs. “Daarom zullen er bij een heropening volgens mij nog strengere maatregelen nodig zijn.” [naar artikel]


19. Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca (07/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca Nu de cafés en restaurants zich klaarmaken om hun terrassen dit weekend eindelijk opnieuw te openen, wordt al luidop gedroomd over de heropening van de horeca binnen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het echter nog te vroeg om daar een datum op te plakken. Sinds de sluiting van de horeca in […] Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca [naar artikel]


20. Geert Molenberghs: “De positiviteitsratio verontrust mij het meest, die blijft snel stijgen” (12/04/2021 - Het Belang van Limburg)

De druk op het Overlegcomité woensdag stijgt. De scholen, de horeca, de kappers… wie gaat open en tegen welke voorwaarden? Feit is dat de ‘paaspauze’ nog geen grote kenteringen teweeggebracht heeft, tenzij misschien in het aantal afgenomen testen. Welke cijfers houden we nu het best in de gaten? “Wat mij het meest verontrust, is de positiviteitsratio”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. [naar artikel]


21. Marc Van Ranst en Geert Molenberghs: ‘Kappers open? Zonder varianten had het gekund. Nu is het totaal niet haalbaar’ (25/01/2021 - De Morgen)

De Britse variant maakt momenteel 25 procent uit van de besmettingen in ons land. Tegenhouden is dus geen optie meer. Het wordt snel de nieuwe dominante stam. De oude variant dooft ondertussen uit. Viroloog Marc Van Ranst en biostatisticus Geert Molenberghs leggen uit hoe het nu verder moet. ‘De ene reus gaat slapen en de andere reus staat op. En degene die opstaat, is groter dan de vorige. Ingrijpen is nodig.’ [naar artikel]


22. Biostatisticus Molenberghs: “Belgische horeca zou als een van de eersten in Europa kunnen heropenen” (01/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

De Belgische horeca zou als een van de eersten in Europa kunnen heropenen. Dat zegt biostatisticus Geert Molenberghs bij HLN LIVE. “Onze cijfers evolueren gunstiger dan in buurlanden”, klinkt het. Volgens coronacommissaris Pedro Facon moeten we minstens drie weken in een gunstige zone zitten vooraleer er sprake zou kunnen zijn van een verdere versoepeling van de maatregelen. [naar artikel]


23. Biostatisticus Molenberghs: “Belgische horeca zou als eerste in Europa kunnen heropenen” (01/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

De Belgische horeca zou als eerste in Europa kunnen heropenen. Dat zegt biostatisticus Geert Molenberghs bij HLN LIVE. “Onze cijfers evolueren gunstiger dan in buurlanden”, klinkt het. Volgens coronacommissaris Pedro Facon moeten we minstens drie weken in een gunstige zone zitten vooraleer er sprake zou kunnen zijn van een verdere versoepeling van de maatregelen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!