Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 April 2021
06:36 uur

‘Vooruit’ neemt afscheid van zijn letters

De Standaard

07/04/2021 - 08:08

Op de nieuwe naam is het nog heel even wachten, maar voor de Vooruit is het einde van een tijdperk nabij. Dinsdag werd de ‘oude’ naam op drie plaatsen verwijderd van het gebouw.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Bedankt hé, Conner’: letters ‘Vooruit’ verdwijnen definitief van Gents kunstencentrumgebouw (06/04/2021 - De Morgen)
  De letters van de oude naam ‘Vooruit’ zijn dinsdag op drie plaatsen weggehaald van het kunstencentrum. Het gebouw zal binnenkort anders heten sinds bekend geraakte dat sp.a hun naam veranderde naar Vooruit. De voorzitter van de socialistische partij wordt daar nu op sociale media cynisch voor bedankt.
  [naar artikel]
 2. “Bedankt hé, Conner”: letters ‘Vooruit’ verdwijnen definitief van Gents kunstencentrumgebouw (06/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De letters van de oude naam ‘Vooruit’ zijn dinsdag op drie plaatsen weggehaald van het kunstencentrum. Het gebouw zal binnenkort anders heten sinds bekend geraakte dat sp.a hun naam veranderde naar Vooruit. De voorzitter van de socialistische partij wordt daar nu op sociale media cynisch voor bedankt.
  [naar artikel]
 3. ‘Welkom in de Kolruit!’ Vooruit slaat terug met humor na controverse over nieuwe sp.a-naam (21/09/2020 - De Morgen)
  Het Gentse kunstencentrum Vooruit is het nog steeds niet eens met de geplande naamswijziging van de politieke partij sp.a. Die wil zich vanaf december VOORUIT noemen. ‘Wij hebben net onze najaarsprogrammatie klaar. Om elke verwarring met bestaande merken te vermijden, brengen we die onder de naam KOLRUIT’, klinkt het cynisch. De letters op het gebouw werden effectief overplakt.
  [naar artikel]
 4. Beroemde letters “I amsterdam” zijn nu écht weg (03/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dé selfieplek van Amsterdam is niet meer. Op het Museumplein zijn maandagochtend de beroemde rood-witte letters verwijderd. Op een half uurtje tijd waren de letters op twee opleggers getakeld.
  [naar artikel]
 5. Gezocht: de letters A, B en O (16/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Geen paniek: u leest vandaag ‘Het Nieuwsld’ of ‘De Gentenr’, maar niet omdat onze letters op zijn. Ook in tal van bedrijfslogo’s, etalages van winkels en berichten op sociale media verdwenen plots de letters A, B en 0. ‘Schuldige’ blijkt het Rode Kruis te zijn, dat met deze gigantische verdwijntruc nieuwe bloeddonoren zoekt.
  [naar artikel]
 6. Festival over de dood in Vooruit: aandacht voor offers, afscheid, zorg en pijn (07/03/2019 - De Morgen)
  Vooruit werkt aan een programma rond de dood, het brengen van offers, afscheid, zorg en pijn. Amen & Beyond behelst muziek, podiumkunsten en reflectie.
  [naar artikel]
 7. VTM neemt afscheid van programmadirecteur Ricus Jansegers (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Uitgerekend op de dag dat aan de Medialaan in Vilvoorde zal geklonken worden op het nieuwe jaar, raakte bekend dat DPG Media afscheid neemt van...
  [naar artikel]
 8. Zo zou Lars aan zijn einde komen in 'Familie' (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In zijn laatste 24 uur neemt Kürt Rogiers vanavond niet alleen afscheid van alle geliefden in zijn leven. Hij neemt ook afscheid van Lars De Wulf,...
  [naar artikel]
 9. SP.A'er Freddy Willockx neemt na 46 jaar afscheid van actieve politiek (23/12/2016 - Knack)
  De 69-jarige minister van Staat, die ook federaal en in Europa actief was, neemt in Sint-Niklaas afscheid als voorzitter van de gemeenteraad.
  [naar artikel]
 10. Vandoorne neemt amper vijf maanden na diens aanstelling alweer afscheid van CEO (07/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse F1-renstal McLaren neemt nauwelijks enkele maanden na zijn toetreding opnieuw afscheid van CEO Jost Capito. Dat meldden diverse
  [naar artikel]
 11. Iconische letters ‘I Amsterdam’ trekken té veel toeristen en worden daarom definitief verwijderd (10/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De iconische I Amsterdam-letters verdwijnen definitief van het Museumplein in de Nederlandse hoofdstad. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond beslist. De letters zijn de meest gefotografeerde locatie in Amsterdam op Instagram.
  [naar artikel]
 12. 'Als we Europa niet versterken, zijn we verloren' (12/04/2019 - De Morgen)
  Jean-Luc Dehaene neemt afscheid van de politiek, maar nog lang niet van het leven. Nog geen twee maanden nadat zijn pancreas is verwijderd, kijkt hij alweer vooruit. 'Vanaf dag één heb ik gezegd: dit overleef ik.'
  [naar artikel]
 13. Tim Duncan neemt na 19 seizoenen afscheid van NBA (11/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op de op sportniveau gezegende leeftijd van 40 jaar neemt Tim Duncan dan toch afscheid van de NBA. Dat liet de Amerikaan vandaag zelf weten. In
  [naar artikel]
 14. Metalband Slayer neemt afscheid in Zwolle (11/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Trashmetalband Slayer neemt dit najaar afscheid van hun fans. De Amerikaanse band verzorgt op 15 november het allerlaatste concert in de Lage...
  [naar artikel]
 15. Metalband Slayer neemt na 37 jaar afscheid in Zwolle (11/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Trashmetalband Slayer neemt dit najaar afscheid van hun fans. De Amerikaanse metalgrootheid verzorgt op 15 november het allerlaatste concert in de...
  [naar artikel]
 16. Noorwegen neemt nu al afscheid van FM (06/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Noorwegen neemt afscheid van radio via FM-golven. Het Scandinavische land is het eerste ter wereld dat volledig overgaat op het digitale
  [naar artikel]
 17. Franck Ribéry neemt binnenkort afscheid van Bayern München (05/05/2019 - Metro)
  Na Arjen Robben is Bayern München na dit seizoen nog een clubicoon kwijt: ook de voormalige Franse international Franck Ribéry neemt immers afscheid van de club, zo maakte de Duitse Rekordmeister vandaag bekend. “Franck en Arjen zijn geweldige voetballers. We hebben veel aan hen te danken. We zullen ze een fantastisch en emotioneel afscheid geven”, zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. In 2020 komt er nog een afscheidswedstrijd voor beide spelers. bron: Belga Het bericht Franck Ribéry neemt binnenkort afscheid van Bayern München verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Franck Ribéry neemt binnenkort afscheid van Bayern München (05/05/2019 - Metro)
  Na Arjen Robben is Bayern München na dit seizoen nog een clubicoon kwijt: ook de voormalige Franse international Franck Ribéry neemt immers afscheid van de club, zo maakte de Duitse Rekordmeister vandaag bekend. “Franck en Arjen zijn geweldige voetballers. We hebben veel aan hen te danken. We zullen ze een fantastisch en emotioneel afscheid geven”, zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. In 2020 komt er nog een afscheidswedstrijd voor beide spelers. Bron: Belga   Het bericht Franck Ribéry neemt binnenkort afscheid van Bayern München verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Mo Messoudi neemt afscheid van zijn Beerschot en geeft aftrap tegen Anderlecht: “Blij met afscheid voor vol huis” (24/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Woensdagavond neemt clubicoon Mo Messoudi afscheid van zijn Beerschot. Hij geeft de aftrap van de bekermatch tegen Anderlecht, om daarna als neutraal analist zijn zeg te doen bij Sporza over de wedstrijd.
  [naar artikel]
 20. Jo De Meyere neemt afscheid van ‘zijn’ theater: “Ik zal buigen met zeer veel emotie” (19/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Drie kansen hebt u nog om theaterlegende Jo De Meyere (77) in ‘zijn’ Tinnenpot te zien. Vandaag (woensdag), donderdag en vrijdag. En dan neemt hij afscheid van de scène waarop hij honderden keren speelde. Veel kans zelfs dat het zijn laatste voorstellingen in Gent worden. “Ik moet afscheid nemen van de tempel waar ik zo vaak heb getriomfeerd. Ik zal buigen met heel veel emotie.”
  [naar artikel]
 21. Pukkelpop letters symbool van positiviteit: "We'll be back!" (20/08/2020 - VRT NWS)
  Op de festivalweide in Kiewit staat sinds vandaag Pukkelpop in grote letters. De organisatie plaatste in de voormiddag de letters samen met een aantal vlaggen, muziekliefhebbers kunnen er nu selfies gaan nemen. Deze kunnen ze delen met de hashtag PKP20
  [naar artikel]
 22. Facebook ontploft: geliefde pastoor neemt ‘gedwongen’ afscheid (06/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Pastoor Andy Penne (45) neemt begin september afscheid van zijn parochies Galmaarden, Tollembeek en Bever. “Ik ben hier altijd zeer graag pastoor geweest en weet dat mijn vertrek veel mensen pijn doet.”
  [naar artikel]
 23. Singhet Vro neemt afscheid van Jan Gabriëls (05/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op 1 november herdenken wij onze overleden dierbaren en kijken vooruit naar wat de toekomst ons zal brengen. Zo was het ook voor gemengd koor Singhet Vro uit Opglabbeek, dat al jaar en dag de misvieringen op de hoogdagen opluistert in de Sint-Lambertuskerk.
  [naar artikel]
 24. Van Rossom neemt afscheid van Valencia: "Heel trots op wat we bereikt hebben" (28/06/2017 - Sporza)
  Sam Van Rossom neemt met een titel op zak afscheid van zijn club. Het contract van de Belg in Spanje liep af. "Het was een grote eer om hier te spelen."
  [naar artikel]
 25. Van Beerschot tot Antwerp: Jelle Van Damme neemt afscheid van negende club in rijkgevulde carrière (17/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Exit Jelle Van Damme (35) bij Antwerp. Na een reis door Europa - en een uitje naar de Amerikaanse Westkust, neemt de verdediger afscheid van zijn...
  [naar artikel]
 26. Schakkebroek neemt afscheid van zijn fietsende apotheker (10/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een volksfiguur met een hart voor mensen én een passie voor fietsen. Dat was Eddy Froyen (67) uit Schakkebroek. Op 30 september kwam hij zwaar ten val met zijn fiets in Molenstede, een week geleden bezweek hij aan zijn verwondingen. Vandaag neemt het dorp afscheid van zijn apotheker.
  [naar artikel]
 27. Onze redacteur neemt afscheid van de politicus Philippe De Backer: “Dit is jammer voor Antwerpen” (24/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Met een zelden zo publiekelijk geëtaleerde emotie nam Philippe De Backer afscheid van zijn tweede liefde, de politiek. Zinnen die stokten. Verstarde kaken. Opwellende tranen. Je keek er met groeiende verbazing en verwondering naar. Maar evenzeer met bewondering. Dit was geen ‘politiek is theater met slechte acteurs’. Dit was écht. Onze redacteur Wim Daeninck neemt afscheid.
  [naar artikel]
 28. Amsterdamse raad wil af van beroemde letters 'I amsterdam' (09/11/2018 - De Morgen)
  Ondanks alle ophef over het weghalen van de beroemde letters 'I amsterdam' heeft een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad toch ingestemd met dit voorstel. GroenLinks diende eerder een motie in over het verwijderen van de slogan op het Museumplein, omdat de letters volgens de partij teveel staan voor individualisme.
  [naar artikel]
 29. Johan (65) neemt na kwarteeuw afscheid van kinderboerderij: “Kinderen weten niet meer waar melk vandaan komt” (25/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Zeven Torentjes neemt afscheid van een Brugs icoon. Na een carrière van 25 jaar op de kinderboerderij zwaait boer Johan Dombrecht zijn beesten uit. “Maar ik zal regelmatig nog eens binnenspringen.”
  [naar artikel]
 30. De Boer neemt in topper afscheid van Ajax-fans (16/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Frank de Boer neemt zondag tijdens de rust van het duel tussen Ajax en PSV afscheid van de supporters van de Amsterdamse thuisclub. De trainer
  [naar artikel]
 31. NBA neemt afscheid van Tony Parker: “Het was een ongelofelijk avontuur” (10/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De NBA neemt afscheid van een legende. Tony Parker (37) stopt met basketten. De Fransman - in Brugge geboren - werd viermaal kampioen met de San...
  [naar artikel]
 32. Mignolet neemt afscheid van Liverpool: “Die avond in Madrid vergeet ik nooit” (05/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zes jaar stond Simon Mignolet in loondienst van Liverpool, logisch dus dat de nieuwe doelman van Club Brugge met een lijvige brief afscheid neemt...
  [naar artikel]
 33. Marouane Fellaini neemt afscheid als international (07/03/2019 - Knack)
  Marouane Fellaini neemt afscheid van de Rode Duivels. Dat deelde 31-jarige middenvelder donderdag via de sociale media mee.
  [naar artikel]
 34. Anderlect neemt afscheid van keeperstrainer De Jong (15/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dan toch. Anderlecht neemt in onderling overleg afscheid van Max de Jong (51), sinds 2012 aan de slag op Neerpede. De keeperstrainer was bij de...
  [naar artikel]
 35. 'Voor ons was hij gewoon Frank' (12/04/2019 - De Morgen)
  Vrijdag neemt Gent met een groot feest in de Vooruit afscheid van burgemeester Frank Beke (60). 'De doorsnee-Gentenaar zegt: 'Het is een brave mens.' Niet: 'Het is ne politieker.' Dat zegt alles over Beke.' Portret van een 'modelburgemeester', door de ogen van zijn stadsgenoten.
  [naar artikel]
 36. Genkse restaurantuitbater neemt met hilarisch filmpje afscheid van 2020 (31/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Leandro Cinus, uitbater van restaurant Soul Kitch’n in Genk-Centrum, neemt met een erg grappige video afscheid van 2020. Een jaar waarvan hij vurig hoopt op geen herhaling. En dat laat hij op een wel heel opvallende manier blijken in zijn filmpje. Overtuig uzelf.
  [naar artikel]
 37. Emotionele Marc Coucke neemt afscheid van KVO: "Een heel lastige avond" (24/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Met waterige ogen nam Marc Coucke vanavond zichtbaar geëmotioneerd afscheid van zijn KV Oostende. En dat afscheid viel hem zwaarder dan verwacht....
  [naar artikel]
 38. Bradley Wiggins zet Rio op stelten en neemt in Gent afscheid van de wielersport (13/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bradley Wiggins neemt in november in zijn geboortestad Gent tijdens de Zesdaagse afscheid van de wielersport. Dat bevestigde de 36-jarige Brit vrijdag na zijn gouden medaille in de ploegenachtervolging op de Spelen in Rio.
  [naar artikel]
 39. Bart Peeters neemt afscheid van zijn vriend Tom Hautekiet: “De allerbeste in zijn vak, en toch opvallend bescheiden” (01/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Woensdag overleed Tom Hautekiet, een van de bekendste grafische ontwerpers van het land. U hebt misschien nog niet van de Antwerpenaar gehoord, maar zijn werk kent u zeker. Bart Peeters, die 25 jaar met Hautekiet samenwerkte, neemt afscheid van zijn kameraad.
  [naar artikel]
 40. Helft Vlaamse kleuters heeft moeite met letters en cijfers (31/12/2020 - De Morgen)
  Volgens hun ouders kunnen de helft van de Vlaamse kleuters bij het begin van het eerste leerjaar ‘niet goed’ letters herkennen of zelfstandig tellen. In andere Europese landen lukt dat beter. Moet ons kleuteronderwijs meer aandacht hebben voor letters en cijfers?
  [naar artikel]
 41. Helft Vlaamse kleuters heeft moeite met letters en cijfers (31/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens hun ouders kunnen de helft van de Vlaamse kleuters bij het begin van het eerste leerjaar ‘niet goed’ letters herkennen of zelfstandig tellen. In andere Europese landen lukt dat beter. Moet ons kleuteronderwijs meer aandacht hebben voor letters en cijfers?
  [naar artikel]
 42. Fernando Alonso neemt afscheid van de Formule 1: “Geen vrienden, geen vrouw, geen kind, alleen maar F1” (24/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Laatste F1-race van het seizoen, dit weekend in Abu Dhabi. De hoofdprijzen zijn verdeeld en de GP staat helemaal in het teken van afscheid. Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso zeggen de F1 vaarwel (al hopen ze allebei stiekem nog terug te keren, maar dan in betere omstandigheden). Kimi Raikkonen rijdt zijn laatste race voor Ferrari, Daniel Ricciardo voor Red Bull. Max Verstappen moet nog één keer de baan op met een Renault-motor, maar blikt al vooruit naar zijn Honda van 2019.
  [naar artikel]
 43. Fernando Alonso neemt na 24u van Le Mans afscheid van Toyota (01/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het kader van de WEC 6 uur van Spa-Francorchamps werd officieel bekendgemaakt dat Fernando Alonso na de 24u van Le Mans afscheid neemt van Toyota. Voormalig F1-piloot Brendon Hartley wordt zijn vervanger.
  [naar artikel]
 44. Aangrijpend: video waarin een voetbal afscheid neemt van Maradona gaat de wereld rond (12/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het is intussen al meer dan twee weken geleden dat de wereld afscheid moest nemen van Diego Maradona, een van de beste en meest iconische voetballer ooit. In ‘zijn’ Argentinië leidde zijn dood tot enkele dagen van nationale rouw, maar vergeten zijn ze ‘Pluisje’ nog lang niet. Dat bewijst een video die circuleert op sociale media, waarin een voetbal (letterlijk te nemen) afscheid neemt van de man die de Argentijnen in 1986 wereldkampioen maakte.
  [naar artikel]
 45. Na Totti neemt ook coach Spalletti afscheid van AS Roma (30/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Na boegbeeld Francesco Totti neemt ook trainer Luciano Spalletti afscheid van AS Roma. De Italiaanse topclub van Rode Duivel Radja Nainggolan bevestigt dinsdag op zijn website het vertrek van de 58-jarige coach.
  [naar artikel]
 46. BINNENKIJKEN. Sean Connery neemt voor 30 miljoen euro afscheid van zijn favoriete villa (20/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sean Connery (89) neemt afscheid van één van z’n favoriete plekjes. De Schotse acteur, die eeuwige roem vergaarde met zeven James Bond-films,...
  [naar artikel]
 47. Linde Merckpoel neemt afscheid van ochtendshow Studio Brussel (23/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Linde Merckpoel neemt eind januari afscheid van de ochtendshow van Studio Brussel. Vanaf 4 februari stort ze zich op video’s maken voor de VRT-radiozender. Michèle Cuvelier neemt de plaats in van Merckpoel. Dat heeft de openbare omroep woensdagochtend bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 48. De balans | Franky Devos (10/04/2021 - De Tijd)
  02:00 Deze week verdwenen de letters van Vooruit in Gent. Uit 3.000 posts op meerdaneennaam.be werden twee suggesties voor een nieuwe naam geselecteerd. Die worden maandagochtend bekendgemaakt. Het publiek ...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.