Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

17 April 2021
22:26 uur

Opnieuw oproep voor feest in Ter Kamerenbos, al meer dan 10.000 geïnteresseerden

Metro

07/04/2021 - 11:00

Het collectief L’Abîme, van het nepfestival ‘La Boum’, heeft dinsdag op zijn website en via Facebook opgeroepen om een nieuw feest op poten te zetten in het Ter Kamerenbos. Al meer dan tienduizend jongeren zijn geïnteresseerd om tussen 1 en 15 mei opnieuw de bloemetjes buiten te zetten. In een open brief richt L’Abîme zich […] Het bericht Opnieuw oproep voor feest in Ter Kamerenbos, al meer dan 10.000 geïnteresseerden verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nieuwe oproep om te feesten in Ter Kamerenbos telt meer dan 8.000 geïnteresseerden op Facebook (06/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het collectief L’Abîme wil een vervolg breien aan La Boum, het nepfestival dat vorige week uitmondde in een agressief kat-en-muisspel tussen jongeren en de politie in het Ter Kamerenbos. De anonieme organisatie heeft 1 mei als voorlopige datum geprikt. Al meer dan 8.000 mensen tonen interesse op Facebook.
  [naar artikel]
 2. Nieuwe oproep om te feesten in Ter Kamerenbos telt meer dan 8.000 geïnteresseerden op Facebook (06/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het collectief L’Abîme (De Afgrond, nvdr.) wil een vervolg breien aan La Boum, het nepfestival dat vorige week eindigde in een agressief kat-en-muisspel tussen jongeren en de politie in het Ter Kamerenbos. De anonieme organisatie heeft 1 mei als voorlopige datum geprikt. Al meer dan 8.000 mensen tonen interesse op Facebook.
  [naar artikel]
 3. Nieuwe oproep om te feesten in Ter Kamerenbos telt meer dan 8.000 geïnteresseerden op Facebook (06/04/2021 - De Morgen)
  Het collectief L’Abîme (De Afgrond, nvdr.) wil een vervolg breien aan La Boum, het nepfestival dat vorige week uitmondde in een agressief kat-en-muisspel tussen jongeren en de politie in het Ter Kamerenbos. De anonieme organisatie heeft 1 mei als voorlopige datum geprikt. Al meer dan 8.000 mensen tonen interesse op Facebook.
  [naar artikel]
 4. Weer feest in Ter Kamerenbos: sfeer wordt opnieuw grimmig, politie staat paraat met waterkanon (02/04/2021 - De Morgen)
  Opnieuw zijn honderden jongeren samengekomen in het Ter Kamerenbos in Brussel om hun vrijheid terug te eisen. Het feest ‘L’abîme’ (‘De afgrond’) is kleinschaliger dan gisteren en er wordt geen muziek gespeeld. Toch wordt de sfeer intussen grimmiger en staat de politie paraat met waterkanonnen om opnieuw in te grijpen.
  [naar artikel]
 5. Opnieuw arrestaties in Ter Kamerenbos (02/04/2021 - De Standaard)
  Een dag na het nepfestival ‘La Boum’ verzamelen zich opnieuw feestvierders in het Ter Kamerenbos voor ‘L’Abîme’, een ‘wild feest’ bedoeld om het recht op bijeenkomst op te eisen. De politie controleert de toegang tot het park en patrouilleert, in de hoop escalaties te vermijden. Nieuwssite Bruzz maakt melding van twee arrestaties.
  [naar artikel]
 6. Weer feest in Ter Kamerenbos: politie zet waterkanon in en voert arrestaties uit (02/04/2021 - De Morgen)
  Opnieuw zijn honderden jongeren samengekomen in het Ter Kamerenbos in Brussel om hun vrijheid terug te eisen. Het feest ‘L’abîme’ (‘De afgrond’) is kleinschaliger dan gisteren, toch is de sfeer er weer grimmig. De politie heeft het waterkanon ingezet en enkele arrestaties verricht, een politiehelikopter hangt in de lucht.
  [naar artikel]
 7. Collectief l’Abîme roept op tot nieuw feest in Ter Kamerenbos (06/04/2021 - De Standaard)
  Nadat het nepfestival La Boum vorige week tot tweemaal toe zwaar uit de hand liep in Ter Kamerenbos, plant het collectief L’Abîme er een nieuw feest, tussen 1 mei en 15 mei. ‘Wij stellen de jeugd, die nood heeft aan vrijheid, feest, liefde en knuffels, voor La Boum 2 te organiseren’, schrijven de organisatoren.
  [naar artikel]
 8. Nieuwe oproep om te feesten in Ter Kamerenbos: “Autoriteiten negeren die andere gezondheidscatastrofe” (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op sociale media wordt met L'Abîme ('De Afgrond') ook vandaag een 'feest' aangekondigd in het Brusselse Ter Kamerenbos. De organisatoren zeggen dat ze zullen blijven manifesteren zolang de autoriteiten “geen voorstellen doen om jongeren te ontlasten”. “Onze jeugd, de motor van morgen, staat op het punt te breken.”
  [naar artikel]
 9. Weer feest in Ter Kamerenbos: politie zet waterkanon in en verricht arrestaties (02/04/2021 - De Morgen)
  Opnieuw zijn vrijdagavond honderden jongeren samengekomen in het Ter Kamerenbos in Brussel om hun vrijheid terug te eisen. Het feest ‘L’abîme’ (‘De afgrond’) was kleinschaliger dan gisteren, toch was de sfeer weer grimmig. De politie zette het waterkanon in om het park te ontruimen en heeft enkele arrestaties verricht. Intussen is de rust er teruggekeerd.
  [naar artikel]
 10. Duizenden geïnteresseerden voor nieuw evenement vandaag in Ter Kamerenbos (02/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op Facebook wordt opgeroepen om vandaag opnieuw samen te komen in het Brusselse Ter Kamerenbos. Al duizenden mensen geven op Facebook aan te zullen komen. “De zotte energie van La Boum mag niet genegeerd worden. Wij eisen ons recht op om samen te komen onder geïnformeerde en vrije burgers.”
  [naar artikel]
 11. Duizenden geïnteresseerden voor nieuw evenement vandaag in Ter Kamerenbos (02/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op Facebook wordt opgeroepen om vandaag opnieuw samen te komen in het Brusselse Ter Kamerenbos. Al duizenden mensen geven op Facebook aan te zullen komen. “De zotte energie van La Boum mag niet genegeerd worden. Wij eisen ons recht op om samen te komen onder geïnformeerde en vrije burgers.”
  [naar artikel]
 12. Extinction Rebellion verspert toegangsweg aan Ter Kamerenbos (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Activisten van de radicale klimaatbeweging Extinction Rebellion hebben zaterdagmiddag om 15 uur de toegangsweg voor auto's van de Louizalaan op de Dianalaan in het Ter Kamerenbos versperd. Met hun actie van burgerlijke ongehoorzaamheid vragen ze onder het motto ‘Reclaim The Park’, dat het Ter Kamerenbos opnieuw volledig autovrij wordt.
  [naar artikel]
 13. ‘Jammer genoeg is er tegen egoïsme nog geen vaccin’: lezers over het feest in Ter Kamerenbos (02/04/2021 - De Morgen)
  De gebeurtenissen van afgelopen donderdag in het Ter Kamerenbos in Brussel maakt veel los bij mensen. Gaande van begripvol tot verbolgen: dit waren jullie reacties. ‘Mijn positieve kijk op het leven is verdwenen, en dat komt niet alleen door de coronamaatregelen.’
  [naar artikel]
 14. Extinction Rebellion verspert toegangsweg aan Ter Kamerenbos: “Reclaim the park” (21/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Activisten van de radicale klimaatbeweging Extinction Rebellion hebben zaterdagmiddag om 15 uur de toegangsweg voor auto’s van de Louizalaan op de Dianalaan in het Ter Kamerenbos versperd. Met hun actie van burgerlijke ongehoorzaamheid vragen ze onder het motto “Reclaim The Park”, dat het Ter Kamerenbos opnieuw volledig autovrij wordt.
  [naar artikel]
 15. Volkstoeloop in Ter Kamerenbos: Politie zet drones in en moet meer dan honderd jongeren uiteendrijven in Ter Kamerenbos (01/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Massaal veel volk zakte zondagnamiddag af naar het Brusselse ter Kamerenbos. Veel gezinnen met kinderen, maar ’s avonds vooral veel jongeren, die zich niet aan de coronaregels hielden.
  [naar artikel]
 16. Sfeer in Ter Kamerenbos wordt grimmiger, politie staat paraat met waterkanon (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De sfeer op L'Abîme ('De Afgrond'), het 'feest' dat vanavond via sociale media aangekondigd werd in het Brusselse Ter Kamerenbos, wordt grimmiger. Honderden jongeren zijn aanwezig en eisen hun vrijheid terug. De politie staat paraat met waterkanonnen om opnieuw in te grijpen. De organisatoren zeggen dat ze zullen blijven manifesteren zolang de autoriteiten “geen voorstellen doen om jongeren te ontlasten”. “Onze jeugd, de motor van morgen, staat op het punt te breken.”
  [naar artikel]
 17. ‘Mijn positieve kijk op het leven is compleet verdwenen’: lezers over het feest in Ter Kamerenbos (02/04/2021 - De Morgen)
  De gebeurtenissen van afgelopen donderdag in het Ter Kamerenbos in Brussel maakt veel los bij mensen. Gaande van begripvol tot verbolgen: dit waren jullie reacties. ‘Mijn positieve kijk op het leven is verdwenen, en dat komt niet alleen door de coronamaatregelen.’
  [naar artikel]
 18. Zware balans na nepfestival in Ter Kamerenbos: tientallen gewonden, 22 mensen opgepakt (02/04/2021 - VRT NWS)
  8 gewonde jongeren, 26 gewonde politieagenten en 7 gekwetste politiepaarden, dat is de balans van de onrust in Ter Kamerenbos in Brussel. Een oproep over een nepfestival had daar een massa jongeren bij elkaar gebracht die zich niet aan de coronaregels hielden. Toen de politie ingreep, ontspoorde de situatie.
  [naar artikel]
 19. Sfeer in Ter Kamerenbos wordt grimmiger, politie staat paraat met waterkanon (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De sfeer op L'Abîme ('De Afgrond'), het 'feest' dat vanavond via sociale media aangekondigd werd in het Brusselse Ter Kamerenbos, wordt grimmiger. Honderden jongeren zijn aanwezig en eisen hun vrijheid terug. De politie staat paraat met waterkanonnen om opnieuw in te grijpen. Voorlopig is het wel kleinschaliger dan gisteren, er wordt ook geen muziek gespeeld. De organisatoren zeggen dat ze zullen blijven manifesteren zolang de autoriteiten “geen voorstellen doen om jongeren te ontlasten”. “Onze jeugd, de motor van morgen, staat op het punt te breken.”
  [naar artikel]
 20. HLN LIVE. Sfeer in Ter Kamerenbos wordt grimmiger, politie staat paraat met waterkanon (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De sfeer op L'Abîme ('De Afgrond'), het 'feest' dat vanavond via sociale media aangekondigd werd in het Brusselse Ter Kamerenbos, wordt grimmiger. Honderden jongeren zijn aanwezig en eisen hun vrijheid terug. De politie staat paraat met waterkanonnen om opnieuw in te grijpen. Voorlopig is het wel kleinschaliger dan gisteren, er wordt ook geen muziek gespeeld. De organisatoren zeggen dat ze zullen blijven manifesteren zolang de autoriteiten “geen voorstellen doen om jongeren te ontlasten”. “Onze jeugd, de motor van morgen, staat op het punt te breken.”
  [naar artikel]
 21. Kennismakingsdrink in de Kapelstraat (24/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kapelstraat maakt (opnieuw) kennis, zo luidde de doelstelling van het feest dat in deze straat in Hamont-Achel gehouden werd op zaterdag 14 september. En de belangstelling was groot: maar liefst 70 geïnteresseerden schreven zich in.
  [naar artikel]
 22. Vanavond al nieuw festival aangekondigd met 1.000 aanwezigen (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op sociale media wordt met L'Abîme ('De Afgrond') ook vandaag een 'feest' aangekondigd in het Brusselse Ter Kamerenbos. Met net geen 1.000 aanwezigen lokt het tot dusver wel wat minder gegadigden. "Samenkomen in een park, in de open lucht, om te genieten van muziek mag niet bij een aprilvis blijven. Het is een menselijke behoefte", schrijven de organisatoren. Het event -dat verboden is - zou vandaag om 18 uur van start gaan in het Ter Kamerenbos. De politie heeft gezegd massaal aanwezig te zijn.
  [naar artikel]
 23. Meer dan 2.000 mensen protesteren in Ter Kamerenbos tegen coronamaatregelen: politie grijpt in (20/03/2021 - De Morgen)
  In het Ter Kamerenbos in Brussel heeft zich een massa volk verzameld voor een mars tegen de coronamaatregelen. Volgens de eerste schattingen kwamen er meer dan 2.000 mensen opdagen - een pak meer mensen dan de toegelaten 100. De politie is op dit moment bezig de betoging te ontbinden.
  [naar artikel]
 24. Premier De Croo verontwaardigd over gebeurtenissen in Ter Kamerenbos: “Geweld tegen politiemensen is onaanvaardbaar” (02/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo reageert verontwaardigd op de onrust die donderdagavond is ontstaan in het Ter Kamerenbos, na de oproep die was gelanceerd voor een nepfestival. Hij spreekt daarbij zijn steun uit aan de politiemensen die gekwetst raakten. “Geweld tegen politiemensen is onder gelijk welke omstandigheid onaanvaardbaar”, luidt het vrijdag op zijn kabinet.
  [naar artikel]
 25. Meer dan duizend mensen protesteren in Ter Kamerenbos tegen coronamaatregelen: politie grijpt in (20/03/2021 - De Morgen)
  In het Ter Kamerenbos in Brussel heeft zich een massa volk verzameld voor een mars tegen de coronamaatregelen. Er kwamen naar schatting meer dan duizend mensen opdagen - een pak meer mensen dan de toegelaten 100. De politie is op dit moment bezig de betoging te ontbinden.
  [naar artikel]
 26. Ter Kamerenbos donderdag gesloten wegens rukwinden (06/03/2019 - Metro)
  Het Ter Kamerenbos in Brussel wordt donderdag vanaf 4 uur ’s ochtends gesloten “naar aanleiding van de meteorologische voorspellingen”. Dat meldt de politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene woensdagavond. De heropening is gepland op donderdagavond 20 uur. In de loop van woensdagnacht en donderdag voorspelt het KMI rukwinden van meer dan 80 kilometer per uur. bron: Belga Het bericht Ter Kamerenbos donderdag gesloten wegens rukwinden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Politie controleert ingangen Jubelpark en Ter Kamerenbos op gevaarlijke projectielen (02/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Na de zware rellen van donderdag in Ter Kamerenbos is er voor vandaag, vrijdag, opnieuw opgeroepen voor een verboden bijeenkomst. In het Jubelpark dit keer. Voorlopig is alles rustig maar de politie controleert wel streng aan de ingang. Alles wat kan gebruikt worden als wapen of projectiel, wordt afgenomen.
  [naar artikel]
 28. Kat-en-muisspel in Ter Kamerenbos: politie zet waterkanon in en voert arrestaties uit (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De sfeer op L'Abîme ('De Afgrond'), het 'feest' dat vanavond via sociale media aangekondigd werd in het Brusselse Ter Kamerenbos, wordt grimmiger. Honderden jongeren zijn in een kat- en muisspel verwikkeld met de politie. Het waterkanon werd ingezet en er zijn ook al enkele arrestaties uitgevoerd. Een politiehelikopter hangt in de lucht. De organisatoren zeggen dat ze zullen blijven manifesteren zolang de autoriteiten “geen voorstellen doen om jongeren te ontlasten”. “Onze jeugd, de motor van morgen, staat op het punt te breken.”
  [naar artikel]
 29. Rust is teruggekeerd in Ter Kamerenbos, politie ontruimde park met waterkanon (02/04/2021 - VRT NWS)
  In het Ter Kamerenbos in Brussel is de rust teruggekeerd: een 100-tal jongeren was er vanavond opnieuw bijeengekomen, maar de politie speelt kort op de bal. Gisteren was het al onrustig in het park, maar toen ging het om een veel grotere groep.
  [naar artikel]
 30. Nepfestival La Boum loopt uit de hand in Ter Kamerenbos (02/04/2021 - Metro)
  De Brusselse lokale politie heeft donderdag het Ter Kamerenbos ontruimd nadat er honderden mensen waren opgedaagd voor het nepfestival La Boum. De coronamaatregelen werden daarbij niet nageleefd. Er werden 18 personen administratief aangehouden en er werden 4 personen gerechtelijk aangehouden. 8 feestvierders en 26 politieagenten raakten gewond. Enkele weken geleden ontstond op Facebook het festival La Boum in het Ter Kamerenbos, een 1 aprilgrap. Intussen is ook al een oproep gelanceerd om op 2 april, vandaag dus, samen te komen. Hoewel het duidelijk om een aprilvis gaat, heeft het Facebookevenement intussen al bijna 69.000 geïnteresseerden. Feestje Uiteindelijk daagden donderdag verschillende honderden mensen op. Volgens de politie ging het om 1.500 tot 2.000 personen. Die respecteerden de coronamaatregelen niet, bouwden een feestje en reageerden met gejoel op de aankomst van de politie. Die was massaal aanwezig, zowel met ordetroepen te voet en de hondenbrigade als agenten als te paard, en het waterkanon. Er werd ook gebruik gemaakt van een drone en een helikopter. Waterkanon ingezet “We hebben de aanwezige menigte meermaals gewaarschuwd dat we hen uiteen zouden drijven”, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. “De hondenbrigade en de agenten te paard volgden daarbij de rangen van de interventie-eenheden. Het waterkanon werd meermaals ingezet om dat de mensen maar bleven terugkomen. We hebben het hele manoeuvre verschillende keren moeten uitvoeren.” De politie werd de hele avond bekogeld met projectielen, waarbij onder meer glazen flessen. Ook verschillende politievoertuigen liepen schade op. Zo werden de banden van meerdere voertuigen kapot gestoken, en sneuvelden de ruiten van een politiecamionette en een vrachtwagen van de politiecavalerie. Lees ook: Regering gaat in beroep tegen vonnis over coronamaatregelen Het bericht Nepfestival La Boum loopt uit de hand in Ter Kamerenbos verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Premier De Croo verontwaardigd over gebeurtenissen in Ter Kamerenbos (02/04/2021 - Knack)
  Regeringspartijen reageren misnoegd over de bijeenkomst in het Ter Kamerenbos van donderdag en het geweld tegen de politie dat daarbij kwam kijken.
  [naar artikel]
 32. Kritiek op oproep Jan Jambon om opnieuw meer mensen aan het werk te zetten (26/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er komt kritiek op de oproep van Vlaams minister-president Jan Jambon om in sommige sectoren, zoals de bouw en de dienstenchequebedrijven, opnieuw meer mensen aan de slag te krijgen.
  [naar artikel]
 33. Nieuwe mobiliteitstest voor Ter Kamerenbos vanaf 14 december (07/12/2020 - De Standaard)
  De stad Brussel, het Brussels gewest en de betrokken gemeenten Bosvoorde, Ukkel en Elsene zijn maandagnamiddag tot een akkoord gekomen over een nieuwe test voor het verkeer in Ter Kamerenbos. Vanaf 14 december start de volgende testfase en daarbij gaat de “zuidelijke lus” opnieuw open voor het autoverkeer. Dat maakt Brussels burgemeester Philippe Close (PS) maandagavond bekend op de Brusselse gemeenteraad.
  [naar artikel]
 34. IN BEELD. Veldslag in Ter Kamerenbos (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  34 gewonden waarvan 26 agenten en acht aanwezigen, en zeven paarden gekwetst. Dat is de zware (voorlopige) balans na de beëindiging van het nepfestival ‘La Boum’ in het Brusselse Ter Kamerenbos.
  [naar artikel]
 35. ? Duizenden mensen dagen op voor aprilgrap in Ter Kamerenbos, politie zet waterkanon in (01/04/2021 - De Morgen)
  Bij de politie-operatie in het Ter Kamerenbos zijn al minstens vier personen administratief aangehouden en zijn drie politieagenten gewond geraakt. Dat meldt de Brussels lokale politie. Die is kort na 17.00 uur begonnen aan de ontruiming van het Ter Kamerenbos nadat er honderden mensen waren opgedaagd voor het nepfestival ‘La Boum’ en de coronamaatregelen er niet werden nageleefd. Om 20 uur was de politie-operatie nog steeds bezig.
  [naar artikel]
 36. VZOC redt 109 zebravinken van hongerdood (14/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan 800 geïnteresseerden waren er voor ‘slechts’ 109 zebravinken. De oproep van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum op Facebook om de vogels een nieuwe thuis te bezorgen werd massaal beantwoord. “Hopelijk kunnen we andere dieren ook zo snel plaatsen.”
  [naar artikel]
 37. Arrestaties en gewonden na nepfestival in Ter Kamerenbos (02/04/2021 - De Tijd)
  02:00 Een surrealistische aprilgrap van een anoniem Brussels kunstenaarscollectief heeft donderdag duizenden mensen naar het Ter Kamerenbos gelokt. De politie zette de zware middelen in.
  [naar artikel]
 38. Organisatoren ‘La Boum 2' dreigen met rechtbank bij grote politieontplooiing op 1 mei: “Aanslag op onze mentale gezondheid en openbare orde” (13/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 20.000 mensen hebben intussen op Facebook te kennen gegeven dat ze geïnteresseerd zijn om naar ‘La Boum 2' te trekken, een feest op 1 mei in het Ter Kamerenbos. De initiatiefnemers vroegen minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden om toestemming, maar kwamen van een kale reis thuis. Toch gaan ze ermee door. En als er opnieuw een politiemacht wordt gestuurd zoals bij de eerste ‘La Boum’ op 1 april, dreigen ze ermee naar de rechter stappen.
  [naar artikel]
 39. Initiatiefnemers ‘La Boum 2' dreigen met rechtbank bij grote politieontplooiing op 1 mei: “Aanslag op onze mentale gezondheid en openbare orde” (13/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 20.000 mensen hebben intussen op Facebook te kennen gegeven dat ze geïnteresseerd zijn om naar ‘La Boum 2' te trekken, een feest op 1 mei in het Ter Kamerenbos. De initiatiefnemers vroegen minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden om toestemming, maar kwamen van een kale reis thuis. Toch gaan ze ermee door. En als er opnieuw een politiemacht wordt gestuurd zoals bij de eerste ‘La Boum’ op 1 april, dreigen ze ermee naar de rechter stappen.
  [naar artikel]
 40. Sfeer in Ter Kamerenbos wordt grimmiger: waterkanon al even ingezet (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De sfeer op L'Abîme ('De Afgrond'), het 'feest' dat vanavond via sociale media aangekondigd werd in het Brusselse Ter Kamerenbos, wordt grimmiger. Honderden jongeren zijn aanwezig en eisen hun vrijheid terug. De politie staat massaal paraat en heeft ook al even het waterkanon ingezet. Voorlopig is het wel kleinschaliger dan gisteren, er wordt ook geen muziek gespeeld. De organisatoren zeggen dat ze zullen blijven manifesteren zolang de autoriteiten “geen voorstellen doen om jongeren te ontlasten”. “Onze jeugd, de motor van morgen, staat op het punt te breken.”
  [naar artikel]
 41. Nepfestival lokt jongeren massaal naar Ter Kamerenbos (01/04/2021 - De Standaard)
  Een als grap bedoeld evenement in het Brusselse Ter Kamerenbos zorgde voor een massabijeenkomst donderdagnamiddag. De politie is aanwezig, maar op beelden is te zien hoe honderden jongeren feesten.
  [naar artikel]
 42. Sfeer in Ter Kamerenbos wordt grimmiger: waterkanon wordt ingezet (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De sfeer op L'Abîme ('De Afgrond'), het 'feest' dat vanavond via sociale media aangekondigd werd in het Brusselse Ter Kamerenbos, wordt grimmiger. Honderden jongeren zijn aanwezig en eisen hun vrijheid terug. De politie staat massaal paraat en heeft ook al even het waterkanon ingezet. Voorlopig is het wel kleinschaliger dan gisteren, er wordt ook geen muziek gespeeld. De organisatoren zeggen dat ze zullen blijven manifesteren zolang de autoriteiten “geen voorstellen doen om jongeren te ontlasten”. “Onze jeugd, de motor van morgen, staat op het punt te breken.”
  [naar artikel]
 43. Na grote drukte en openluchtfeestjes in Ter Kamerenbos: Brusselse burgemeester voert controles op (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De politie gaat meer patrouilleren in het Ter Kamerenbos om grote samenscholingen te vermijden. Dat zegt de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS). De afgelopen dagen verschenen zowat dagelijks beelden op sociale media van grote samenkomsten en feesten in het bos.
  [naar artikel]
 44. Nieuwe fietsstrook in Ter Kamerenbos zorgt voor ophef: ‘Crimineel’ (20/11/2020 - De Morgen)
  Een filmpje dat de onveilige fietssituatie in het Brusselse Ter Kamerenbos aankaart, lokt op sociale media heel wat reactie uit. De verkeerssituatie, die pas recentelijk werd heraangelegd, toont vooral dat schrijnende infrastructuur geen spook uit het verleden is.
  [naar artikel]
 45. Ter Kamerenbos dan toch niet helemaal verkeersvrij (27/05/2020 - VRT NWS)
  De plannen om het Ter Kamerenbos in Brussel volledig verkeersvrij te maken worden bijgestuurd. Dat gebeurt na protest van de buurgemeenten en na een petitie. Vooral het doorknippen van de verbinding tussen Ukkel en de Louizalaan zorgde voor veel onvrede.
  [naar artikel]
 46. Welkom in Romeinse outfit op Sint-Maartenfeest (11/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van het Romeins feest voor Sint-Maarten doet de organisatie een oproep om ‘op zijn Romeins’ naar het feest te komen.
  [naar artikel]
 47. Aprilgrap loopt uit de hand: duizenden mensen dagen op voor nepevenement in Ter Kamerenbos (01/04/2021 - De Morgen)
  In het Brusselse Ter Kamerenbos is een massa volk opgedaagd voor “La Boum”, een nepfestival dat als aprilgrap werd aangekondigd. Nadat de politie massaal arriveerde, begonnen de aanwezigen te roepen en te dansen.
  [naar artikel]
 48. Sfeer in Ter Kamerenbos wordt grimmiger: jongeren weigeren te vertrekken, waterkanon wordt ingezet (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De sfeer op L'Abîme ('De Afgrond'), het 'feest' dat vanavond via sociale media aangekondigd werd in het Brusselse Ter Kamerenbos, wordt grimmiger. Honderden jongeren zijn aanwezig en eisen hun vrijheid terug. De politie staat massaal paraat en heeft ook al even het waterkanon ingezet. Een politiehelikopter hangt in de lucht. Voorlopig is het wel kleinschaliger dan gisteren, er wordt ook geen muziek gespeeld. De organisatoren zeggen dat ze zullen blijven manifesteren zolang de autoriteiten “geen voorstellen doen om jongeren te ontlasten”. “Onze jeugd, de motor van morgen, staat op het punt te breken.”
  [naar artikel]
 49. Opnieuw feest stilgelegd in joodse buurt: politie snijdt deur open met slijpschijf (27/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Antwerpse politie heeft donderdagavond opnieuw een (verboden) feest stilgelegd in de Belgiëlei in de joodse wijk. Toen de politie aankwam, vluchtten tientallen aanwezigen weg. “Iemand had een feest georganiseerd met vermoedelijk 120 genodigden. Een groot aantal kon aan de controle ontsnappen. Een dertigtal personen is geïdentificeerd”, meldt de politie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.