Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 April 2021
06:05 uur

Dode en zwaargewonde bij ongeval met vijf voertuigen op spekgladde oprit E19 in Mechelen

De Standaard

07/04/2021 - 12:04

Op de oprit van de E19 in Mechelen-Noord is woensdagochtend een man om het leven gekomen. Een tweede raakte zeer ernstig gewond. Het spekgladde wegdek veroorzaakte een ongeval waarbij vijf voertuigen betrokken raakten, waarvan twee vrachtwagens.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vrachtwagen gaat aan het slippen op oprit van E19: dode en zwaargewonde (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Door de gladheid is op de oprit van de E19 in Mechelen-Noord vanmorgen een zwaar verkeersongeval gebeurd. Daarbij viel een dode en een zwaargewonde. Een vrachtwagen ging er aan het slippen en belandde op zijn zij.
  [naar artikel]
 2. Vrachtwagen gaat aan het slippen op oprit van E19: Zwaar ongeval met meerdere voertuigen (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op de oprit van E19 in Mechelen-Noord is vanmorgen een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een vrachtwagen ging er aan het slippen en belandde er op zijn zij. Bij het ongeval waren meerdere voertuigen betrokken. De oorzaak van het ongeval ligt vermoedelijk aan de weersomstandigheden. Op het moment van het ongeval was het bijzonder glad. De oprit van de E19 richting Brussel is momenteel volledig afgesloten. De Antwerpse wegpolitie is ter plaatse samen met het team Fotogrammetrie voor de vaststellingen. De takeling zal allicht nog een hele tijd duren. Tot die tijd wordt er aangeraden om de omgeving te vermijden.
  [naar artikel]
 3. “Schat, ik ga naar het werk!” Maar dan moet Tim afrekenen met spekgladde oprit (12/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Alsof maandagen al niet lastig genoeg zijn, kreeg Tim Besecker uit Ashburn, Virginia vorige week maandag ook nog eens een spekgladde oprit...
  [naar artikel]
 4. Dode en zwaargewonde bij ongeval op A8 (15/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een verkeersongeval, vanavond op de A8 tussen Bierges en Petit-Enghien in de richting van Frankrijk, zijn een dode en een zwaargewonde
  [naar artikel]
 5. VIDEO: “Schat, ik ga naar het werk!” Maar dan moet Tim afrekenen met spekgladde oprit (12/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Alsof maandagen al niet lastig genoeg zijn, kreeg Tim Besecker uit Ashburn, Virginia vorige week maandag ook nog eens een spekgladde oprit...
  [naar artikel]
 6. Dode en zwaargewonde bij ongeval op E17 in Lokeren (01/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een zwaar verkeersongeval zijn afgelopen nacht rond 1 uur een dode en een zwaargewonde gevallen. Een vrachtwagen was tegen hoge snelheid
  [naar artikel]
 7. Dode en zwaargewonde bij zwaar ongeval aan werken E17 (01/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de nacht van maandag op dinsdag zijn twee vrachtwagens en een personenwagen in aanrijding gekomen aan de wegenwerken op de E17 in Lokeren, in de richting van Gent. De snelweg was heel de nacht afgesloten. Bij het ongeval zijn een dode en een zwaargewonde gevallen.
  [naar artikel]
 8. Zwaar ongeval in Mechelen-Noord door spekglad wegdek (07/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op de oprit van de E19 richting Brussel in Mechelen-Noord is woensdagochtend een zwaar verkeersongeval gebeurd. Verschillende auto’s en enkele vrachtwagens gingen aan het slippen op het spekgladde wegdek.
  [naar artikel]
 9. Zwaar ongeval in Mechelen-Noord door spekglad wegdek (07/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Op de oprit van de E19 richting Brussel in Mechelen-Noord is woensdagochtend een zwaar verkeersongeval gebeurd. Verschillende auto’s gingen aan het slippen op het spekgladde wegdek. De oplegger van een vrachtwagen kantelde.
  [naar artikel]
 10. Man wordt verrast door spekgladde oprit (12/01/2018 - VRT NWS)
  Tim Besecker uit Ashburn, in de Amerikaanse staat Virginia, had zich afgelopen maandag de start van zijn werkdag wellicht anders voorgesteld. Zijn oprit bleek immers omgevormd tot een spekgladde ijspiste en dat leverde een hilarisch filmpje op dat intussen meer dan 52 miljoen keer bekeken werd op Facebook. 
  [naar artikel]
 11. Zwaargewonde na botsing tussen drie voertuigen aan oprit E313 in Hasselt (17/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Aan het op- en afrittencomplex Hasselt-Zuid voor de E313 aan de Sint-Truidersteenweg is dinsdag rond 6 uur een zwaargewonde gevallen bij een aanrijding tussen drie voertuigen. De politie Limburg Regio Hoofdstad deed de noodzakelijke verkeersafwikkeling. Er was maar een rijstrook vrij richting Alken en Sint-Truiden. De brandweerpost van Hasselt kwam ter plaatse. Een inzittende van de voertuigen was er erg aan toe en kreeg de nodige zorgen van een Mug-team. Er viel ook een tweede gewonde.
  [naar artikel]
 12. 1 dode en verschillende zwaargewonden bij zware crash op E40 (26/02/2017 - De Redactie)
  Het ongeval gebeurde even voorbij de oprit in Loppem. Twee voertuigen kwamen zwaar in aanrijding, met de zware tol tot gevolg.
  [naar artikel]
 13. Grote verkeershinder door dodelijk verkeersongeval op A12 in Schelle (27/09/2019 - VRT NWS)
  Op de A12 in Schelle is vrijdagnamiddag een zwaar ongeval gebeurd met meerdere voertuigen. Er zijn daarbij zeker een dode en een zwaargewonde gevallen. De verkeershinder is er groot en kan nog enige tijd aanhouden.
  [naar artikel]
 14. Dode en zwaargewonde onder puin ontploft huis vlak over taalgrens (08/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Bij de ontploffing van een gasfles in een woning in de Elzeelse deelgemeente Wodecq vielen vrijdagvoormiddag een dode en een zwaargewonde te betreuren.
  [naar artikel]
 15. Ernstig ongeval met vijf voertuigen op zwart kruistpunt A12 (20/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de A12 is maandagavond opnieuw een zwaar ongeval gebeurd. Maar liefst vijf voertuigen raakten hierbij betrokken.
  [naar artikel]
 16. Dode en zwaargewonde bij ongeval op A12 (07/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een ongeval op de A12 ter hoogte van Meise is 76-jarige vrouw uit Brussel om het leven gekomen. Een tweede slachtoffer is in kritieke
  [naar artikel]
 17. Onderzoek naar dode en zwaargewonde vrouw op Nederlandse snelweg wijst in richting van misdrijf (19/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse politie trof vorige week het dode lichaam van een man aan op de A73 in Sint Odiliënberg (bij Roermond). Een eindje verderop lag een zwaargewonde vrouw in een auto die in een veld stond. In eerste instantie gingen de ordediensten uit van een bizar ongeval maar het onderzoek wijst nu in de richting van een misdrijf.
  [naar artikel]
 18. Dode en zwaargewonde na achtervolging aan Brusselse tunnel (10/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij een zwaar verkeersongeval aan de Brusselse Baljuwtunnel zijn dinsdagavond één dode en één zwaargewonde gevallen. Beide personen zaten op een motor die op een politiewagen knalde.
  [naar artikel]
 19. Zwaargewonde bij ongeval in Battice (10/09/2018 - De Morgen)
  Bij een ongeval gisterenavond op de E40 op het verkeersknooppunt in het Luikse Battice, richting Duitsland, is één persoon levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat zegt de brandweer van de zone Vesdre-Hoëgne et Plateau. Bij het ongeval waren twee voertuigen betrokken.
  [naar artikel]
 20. Meerdere gewonden na zware botsing met verschillende voertuigen (21/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Er gebeurde donderdag rond 16.15 uur een zwaar ongeval waarin verschillende voertuigen betrokken waren op de Noorderring vlak voor de oprit van de A19.
  [naar artikel]
 21. Zwaargewonde bij ongeval met drie voertuigen in Zwalm (05/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een verkeersongeval met drie voertuigen in het Oost-Vlaamse Zwalm is vannacht een bestuurder van een bestelwagen zwaargewond geraakt. De
  [naar artikel]
 22. Dode en zwaargewonde bij schietpartij in Amsterdam: verdachte vlucht in wagen met Belgisch kenteken (23/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij op het Hugo de Grootplein in Amsterdam-West zijn woensdagmiddag om 15.45 uur een dode en een zwaargewonde gevallen. Dat meldt...
  [naar artikel]
 23. Dode en zwaargewonde bij ongevallen in Destelbergen, file richting Gent (27/05/2020 - De Standaard)
  Bij de ongevallen woensdagochtend op de E17 ter hoogte van Destelbergen zijn een dode en een zwaargewonde gevallen. Dat meldt de persdienst van de federale politie.
  [naar artikel]
 24. Dode en zwaargewonde bij schietpartij in Amsterdam: verdachten mogelijk gevlucht in wagen met Belgisch kenteken (23/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij op het Hugo de Grootplein in Amsterdam-West zijn woensdagmiddag om 15.45 uur een dode en een zwaargewonde gevallen. Dat meldt...
  [naar artikel]
 25. Dode en zwaargewonde bij schietpartij in Amsterdam: verdachten mogelijk gevlucht in wagen met Belgische nummerplaten (23/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij op het Hugo de Grootplein in Amsterdam-West zijn woensdagmiddag om 15.45 uur een dode en een zwaargewonde gevallen. Dat meldt...
  [naar artikel]
 26. Bestuurder aangereden door vrachtwagen na slippartij in Mechelen: 1 dode en 1 persoon in kritieke toestand  (07/04/2021 - VRT NWS)
  Rond 6.30 uur is er een dodelijk verkeersongeval gebeurd in Mechelen, op de aansluiting van de R6 naar de E19 in de richting van Brussel. Verschillende voertuigen zijn er geslipt en een persoon is aangereden door een vrachtwagen. De persoon overleed ter plaatse. Er zijn nog andere slachtoffers overgebracht naar het ziekenhuis, van wie één persoon in kritieke toestand. In totaal zijn er 6 voertuigen betrokken bij het ongeval.
  [naar artikel]
 27. Dode en zwaargewonde bij ontploffing bij ArcelorMittal in Gent (20/11/2017 - VRT NWS)
  Bij staalreus ArcelorMittal in Gent is 1 dode en 1 zwaargewonde gevallen bij een explosie. Meer details ontbreken voorlopig. 
  [naar artikel]
 28. Ongeval met spookrijder op E19 van Bergen naar Brussel: dode en zwaargewonde (23/08/2018 - VRT NWS)
  Op de E19 vanuit Wallonië richting Brussel is vannacht een spookrijder om het leven gekomen bij een ongeval. De bestuurster van een andere wagen die bij het ongeval betrokken was, raakte zwaargewond. Er staat een lange file.
  [naar artikel]
 29. Dode en zwaargewonde bij ongeval op A12: snelweg afgesloten richting Brussel (07/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een ongeval op de A12 ter hoogte van Meise is 76-jarige vrouw uit Brussel om het leven gekomen. Een tweede slachtoffer is in kritieke
  [naar artikel]
 30. Jonge vrouw komt om het leven na ongeval op spekgladde weg (03/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op de N49 in Moerkerke (Damme) is zondagochtend een dodelijk ongeval gebeurd. Een jonge vrouw ging er met haar wagen van het spekgladde wegdek en belandde naast de weg. De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar voor de vrouw kwam alle hulp te laat.
  [naar artikel]
 31. Mysterie vlak bij Belgische grens: dode man op snelweg, zwaargewonde vrouw in maisveld (13/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op de A73 bij Sint Odiliënberg in Nederlands-Limburg is in de nacht van woensdag op donderdag een dode man aangetroffen. Ook heeft de politie in een maisveld in de buurt van de autosnelweg een auto gevonden met daarin een zwaargewonde vrouw.
  [naar artikel]
 32. Zwaargewonde bij spectaculair ongeval in Zwalm (05/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij een zwaar ongeval in Munkzwalm is zondagochtend een zwaargewonde gevallen. Het ongeval gebeurde rond 4 uur, toen een 30-jarige man op de Zuidlaan tegen een geparkeerde vrachtwagen botste. Daardoor kon een zware bestelwagen die uit de andere richting kwam, een aanrijding niet vermijden.
  [naar artikel]
 33. 27-jarige man sterft na ongeval op spekgladde brug over E19 in Mechelen (07/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een 27-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver is woensdagochtend om het leven gekomen toen hij werd aangereden door een slippende vrachtwagen op het gladde wegdek van een brug over de E19 in Mechelen. Zijn halfbroer raakte ernstig gewond. Hij verkeert niet meer in levensgevaar. Toen de klap gebeurde, stonden de twee slachtoffers achter de vangrails na een eerder ongeval.
  [naar artikel]
 34. Lang aanschuiven op E19 na ongeval met vijf voertuigen in Craeybeckxtunnel (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de E19 van Brussel richting Antwerpen zijn vanavond om iets na 17 uur vijf voertuigen betrokken geraakt in een aanrijding in de...
  [naar artikel]
 35. VIDEO. Enorme ravage nadat stelling instort naast Antwerpen-Centraal: “Dode en zwaargewonde” (24/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Naast het station van Antwerpen, in de Pelikaanstraat, is vanochtend een stelling in elkaar gestort. Daarbij vielen een dode en een zwaargewonde....
  [naar artikel]
 36. Ravage na zwaar ongeval met vier voertuigen in Mechelen: zeven gewonden (06/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de N16 in Mechelen ter hoogte van de McDonalds is vanmorgen een zwaar verkeersongeval gebeurd. In totaal waren er bij het ongeval drie...
  [naar artikel]
 37. Nederlandse politie vindt dode en zwaargewonde bij snelweg (13/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de snelweg A73 bij Sint Odiliënberg (Nederlands-Limburg) is in de nacht van woensdag op donderdag een dode aangetroffen. De Nederlandse politie trof in een maisveld in de buurt van de weg een auto met daarin een zwaargewonde.
  [naar artikel]
 38. Tractor rijdt over wielertoeristen: één dode en één zwaargewonde bij tragisch ongeval in Ardooie (17/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Ardooie is deze namiddag rond drie uur een tragisch ongeval gebeurd waarbij een wielertoerist op leeftijd om het leven is gekomen. Samen met...
  [naar artikel]
 39. Opnieuw ongeval in Drongen richting kust: kop-staartbotsing met vijf voertuigen (09/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Net als gisteren is het filerijden op de E40 richting kust na een ongeval ter hoogte van Drongen. Vijf voertuigen raakten betrokken bij een
  [naar artikel]
 40. Ongeval met drie voertuigen in Deurne: zwaargewonde en grote ravage (24/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  In Deurne bij Antwerpen is zaterdagavond een zwaar verkeersongeval gebeurd met drie voertuigen. Een 20-jarige bestuurder werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Dat de klap enorm moet zijn geweest, bewezen de brokstukken die overal in het rond lagen.
  [naar artikel]
 41. Zwaargewonde bij ongeval met vijf wagens op Brusselse ring (10/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een ongeval op de Brusselse binnenring ter hoogte van Anderlecht, waarbij vijf wagens betrokken waren, is één persoon zwaargewond geraakt.
  [naar artikel]
 42. Eén dode, vijf zwaargewonden en 44 lichtgewonden na ongeval in Beverentunnel (04/02/2020 - Metro)
  Bij een ongeval met onder meer twee bussen in de Beverentunnel op de Antwerpse R2 zijn één dode, vijf zwaargewonden en 44 lichtgewonden gevallen. Dat zegt de federale politie. Alle gewonden zijn intussen afgevoerd. 65 andere betrokkenen bleven ongedeerd, ook zij zouden intussen bijna allemaal van de plaats van het ongeval geëvacueerd zijn. De tunnel blijft wel nog een tijd afgesloten. Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, zal nog worden onderzocht door een verkeersdeskundige die inmiddels ter plaatse is geroepen. Er heeft allicht een kettingbotsing in de staart van een file plaatsgevonden tussen verschillende voertuigen die achter elkaar reden: een vrachtwagen, twee bussen en een personenwagen. Die laatste raakte tussen de vrachtwagen en een van de bussen gekneld. Het dodelijk slachtoffer zou dan ook in de wagen zijn gevallen. Het medisch interventieplan werd ingeschakeld om het grote aantal (licht)gewonden snel naar verschillende ziekenhuizen te kunnen afvoeren. Het Rode Kruis ontfermde zich intussen over de betrokkenen die niet gewond raakten. Ook zij werden, onder meer met opgevorderde bussen van De Lijn, vervolgens weggebracht van de plaats van het ongeval. De takeling van de voertuigen zal echter nog een hele tijd duren. De Beverentunnel blijft dan ook nog tot nader order afgesloten, stelt de politie. Het verkeer moet een bovengrondse omleiding volgen in beide richtingen, maar dat verloopt moeizaam. Over langere afstand rij je beter om via de R1. bron: Belga Het bericht Eén dode, vijf zwaargewonden en 44 lichtgewonden na ongeval in Beverentunnel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Ernstig ongeval met onder meer twee bussen in Beverentunnel: minstens één dode (04/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Beverentunnel in de Antwerpse haven is dinsdagmiddag afgesloten in beide richtingen door een zwaar ongeval waarbij vier voertuigen betrokken zijn. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum, dat vraagt de omgeving ter vermijden. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er zou minstens één dode zijn.
  [naar artikel]
 44. Dode en vijf gewonden bij ongeval op E42 (02/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een vrouw is om het leven gekomen bij een ongeval op de E42 in Huccorgne - bij Luik. Vijf personen liepen verwondingen op, melden de hulpdiensten.
  [naar artikel]
 45. Dode en vijf gewonden bij ongeval op E42 (02/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een vrouw is om het leven gekomen bij een ongeval op de E42 in Huccorgne - bij Luik. Vijf personen liepen verwondingen op, melden de hulpdiensten.
  [naar artikel]
 46. Dode en vijf gewonden bij ongeval op E42 (02/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een vrouw is om het leven gekomen bij een ongeval op de E42 in Huccorgne - bij Luik. Vijf personen liepen verwondingen op, melden de hulpdiensten.
  [naar artikel]
 47. Dode en zwaargewonde bij ongeval op E17 in Lokeren (01/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/NrMlKCq3iub4JIA3Imxf_d7AqHU/diocontent/109506573/_crop/1/109/844/477/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 48. Kind gewond bij ongeval aan oprit (02/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de oprit van de snelweg in Paal gebeurde vrijdag om 14.10 uur een ongeval. Een auto kwam er tegen een vangrail terecht en een kind in het voertuig liep daarbij lichte verwondingen op. Een ziekenwagen kwam ter plaatse. De wegpolitie handelde het ongeval verder af.
  [naar artikel]
 49. "Mesaanval in Duitse trein: dode en zwaargewonde" (30/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een incident in een trein in het Duitse station Flensburg zijn een dode en een zwaargewonde gevallen. De omstandigheden zijn nog onduidelijk.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.