Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

17 April 2021
22:17 uur

Europa roept de gezondheidsministers van de lidstaten samen rond AstraZeneca

De Standaard

07/04/2021 - 13:56

Om 18 uur woensdagmiddag zal Europa alle ministers van Volksgezondheid samenroepen om te overleggen over het vaccin van AstraZeneca. Voor ons land zal minister Frank Vandenbroucke deelnemen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Europa roept de gezondheidsministers van de lidstaten samen om 18 uur rond AstraZeneca (07/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Om 18 u woensdagmiddag zal Europa alle ministers van Volksgezondheid samenroepen om te overleggen over het vaccin van AstraZeneca. Voor ons land zal minister Frank Vandenbroucke deelnemen.
  [naar artikel]
 2. Europa roept de gezondheidsministers van de lidstaten samen om 18 uur rond AstraZeneca (07/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Om 18 u woensdagmiddag zal Europa alle ministers van Volksgezondheid samenroepen om te overleggen over het vaccin van AstraZeneca. Voor ons land zal minister Frank Vandenbroucke deelnemen.
  [naar artikel]
 3. Ontdekking miljoenen dosissen AstraZeneca slaat in als een bom bij EU (24/03/2021 - De Tijd)
  20:11 Europa reageert perplex op de ontdekking van meer dan 29 miljoen vaccindosissen van AstraZeneca in Italië. Die voorraad is meer dan het dubbele van wat AstraZeneca leverde aan Europa. De vondst roept ...
  [naar artikel]
 4. Europa roept vaccinproducent AstraZeneca met spoedoverleg op het matje (25/01/2021 - De Tijd)
  18:15 De Europese Commissie dreigt impliciet met juridische procedures voor contractbreuk, nu AstraZeneca ondanks 336 miljoen euro aan EU-investeringen in productiecapaciteit de afgesproken levering van vac...
  [naar artikel]
 5. Tsjechische premier: ’Vier EU-lidstaten kregen het AstraZeneca-vaccin afzonderlijk aangeboden’ (12/02/2021 - Express)
  AstraZeneca heeft aan minstens vier lidstaten aangeboden om aparte contracten te tekenen om het Covid-19-vaccin te bemachtigen, buiten de gezamenlijke aankoopprocedure van de Europese Unie om. Dat meldt Euractiv, een nieuwsmedium gespecialiseerd in EU-berichtgeving, op basis van getuigenissen van de Tsjechische premier Andrej Babiš. Vier EU-lidstaten werd aangeboden om afzonderlijke COVID-19-vaccinovereenkomsten te ondertekenen, om zo het vaccin van het Brits-Zweedse […] The post Tsjechische premier: ’Vier EU-lidstaten kregen het AstraZeneca-vaccin afzonderlijk aangeboden’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. België zal leeftijdsgrens invoeren voor AstraZeneca-vaccin (07/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ons land zal tijdelijk een leeftijdsgrens invoeren voor de vaccins van AstraZeneca. Het is nog niet duidelijk of die op 55 jaar of 60 jaar zal komen te liggen. Dat is vanmorgen beslist op de conferentie van de Belgische gezondheidsministers en wordt door verschillende bronnen bevestigd.
  [naar artikel]
 7. Belgische experts buigen zich vanavond opnieuw over AstraZeneca (31/03/2021 - De Standaard)
  Duitsland besliste dinsdagavond om het vaccin van AstraZeneca voorlopig alleen aan 60-plussers te geven. Eerder deden ook Canada en Frankrijk al hetzelfde. Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zit daarom vanmiddag met alle Gezondheidsraden van de lidstaten van de Europese Unie samen.
  [naar artikel]
 8. België zal leeftijdsgrens invoeren voor vaccinatie met AstraZeneca (07/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ons land zal tijdelijk een leeftijdsgrens invoeren voor de vaccins van AstraZeneca. Het is nog niet duidelijk of die op 55 jaar of 60 jaar zal komen te liggen. Dat is vanmorgen beslist op de conferentie van de Belgische gezondheidsministers en wordt door verschillende bronnen bevestigd aan onze redactie.
  [naar artikel]
 9. België zal leeftijdsgrens invoeren voor vaccinatie met AstraZeneca (07/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ons land zal tijdelijk een leeftijdsgrens invoeren voor de vaccins van AstraZeneca. Het is nog niet duidelijk of die op 55 jaar of 60 jaar zal komen te liggen. Dat is vanmorgen beslist op de conferentie van de Belgische gezondheidsministers en wordt door verschillende bronnen bevestigd aan onze redactie.
  [naar artikel]
 10. Europa als lappendeken van leeftijdsgrenzen voor AstraZeneca (08/04/2021 - De Standaard)
  Ondanks een Europese oproep tot uniformiteit loopt de aanpak van het AstraZeneca-vaccin de Europese lidstaten niet gelijk. Alleen voor 55-plussers, 60-plussers of 65-plussers? Elk land kiest zijn leeftijdsgrens.
  [naar artikel]
 11. Minister Frank Vandenbroucke na de AstraZeneca-crisis: 'Rationeel heb ik nooit getwijfeld' (24/03/2021 - Knack)
  Terwijl nagenoeg heel Europa op de pauzeknop drukte, bleef België het omstreden AstraZeneca-vaccin toedienen. 'De lidstaten halen het gezag van het Europees Geneesmiddelenagentschap onderuit', zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
  [naar artikel]
 12. Europa laat haar tanden zien: Italië en EU blokkeren de export van AstraZeneca vaccins naar Australië (04/03/2021 - Express)
  Italië heeft in overeenstemming met de Europese Commissie een verzending van 250.000 vaccins naar Australië geblokkeert. De EU ging akkoord met de actie omdat AstraZeneca haar verplichtingen namens EU-lidstaten niet nakomt. Meer nieuws volgt. The post Europa laat haar tanden zien: Italië en EU blokkeren de export van AstraZeneca vaccins naar Australië appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Europa woedend over vertraging bij AstraZeneca (28/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Europa gooit alles in de strijd om vaccinproducent AstraZeneca tot de orde te roepen. Het wil dat de farmaceut voor maart 80 miljoen doses levert en niet ‘maar’ 31 miljoen. Een ongezien publiek offensief én een inspectie van haar Belgische fabriek moeten AstraZeneca op de knieën dwingen.
  [naar artikel]
 14. Het zit er bovenarms op tussen Europa en AstraZeneca: wie heeft er gelijk? (28/01/2021 - De Morgen)
  Het zit er bovenarms op tussen AstraZeneca en de Europese Commissie, nu blijkt dat de farmareus zijn vaccinbelofte niet nakomt. Volgens AstraZeneca-CEO Pascal Soriot was er echter nooit een ‘verbintenis met Europa’, enkel de belofte om ‘ons uiterste best’ te doen.
  [naar artikel]
 15. AstraZeneca en Pfizer gaan meer vaccins leveren aan Europa (01/02/2021 - Express)
  Zowel AstraZeneca en BioNTech gaat aan Europa meer vaccins leveren. AstraZeneca verwacht al in het eerste kwartaal meer te kunnen leveren. De Europese Unie mag vanaf het tweede kwartaal meer vaccins verwachten van Pfizer. De vaccinatiestrategie van de Europese landen kwam de afgelopen weken onder druk te staan nadat zowel AstraZeneca als BioNTech hadden laten […] The post AstraZeneca en Pfizer gaan meer vaccins leveren aan Europa appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. EU roept lidstaten op om spreidingsplan vluchtelingen uit te voeren (16/05/2017 - De Redactie)
  De Europese Commissie roept een aantal lidstaten op om alsnog vluchtelingen op te nemen volgens het spreidingsplan dat de EU bijna twee jaar geleden heeft afgesproken en opgelegd. Polen, Hongarije en Oostenrijk worden op de vingers getikt omdat ze geen enkele vluchteling onder het plan hebben opgenomen, maar ook andere lidstaten dralen met de uitvoering.
  [naar artikel]
 17. Europa gooit vaccincontract met AstraZeneca online (29/01/2021 - De Tijd)
  13:48 Het document geeft Europa munitie in zijn claim dat het ook recht heeft op vaccins geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk. Maar ook AstraZeneca lijkt er argumenten uit te kunnen halen.
  [naar artikel]
 18. AstraZeneca en Europa botsen over vaccinleveringen: “Maak contract openbaar” (27/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is niet duidelijk of farmabedrijf AstraZeneca nog deelneemt aan een voor vanavond geplande vergadering met de Europese Commissie en de EU-landen over zijn vaccinleveringen. Een woordvoerster van de Europese Commissie bevestigt dat AstraZeneca heeft laten weten zich uit de vergadering terug te trekken. Het bedrijf zelf verklaart dat het tóch zal deelnemen. Sinds AstraZeneca liet weten dat de eerste levering van coronavaccins aan Europa lager zal uitvallen, zit het er bovenarms op tussen de farmareus en de Europese Commissie. Die laatste eist nu dat AstraZeneca het afgeklopte contract openbaar maakt.
  [naar artikel]
 19. Europa voert druk op AstraZeneca op met exportverbod naar VK (17/03/2021 - De Tijd)
  19:27 De frustratie over de ondermaatse productie en dito leveringen van vaccinproducent AstraZeneca borrelt over in Europa. Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen dreigt met een exportverbod va...
  [naar artikel]
 20. AstraZeneca onderhandelt met Duits bedrijf om vaccinproductie op te drijven (10/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca onderzoekt met het Duitse farmabedrijf IDT Biologika mogelijkheden om de productie van het coronavaccin van AstraZeneca te versnellen in het tweede kwartaal van dit jaar. Dat kondigen de twee bedrijven woensdag aan. “Dit akkoord zal Europa bijzonder goed helpen om te beschikken over een eigen vaccinproductie”, zegt Pacal Scoriot, CEO van AstraZeneca.
  [naar artikel]
 21. ONZE OPINIE. Door zijn onenigheid zaait Europa net twijfel over het AstraZeneca-vaccin in plaats van gerust te stellen (16/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De cijfers zijn voor iedereen in Europa hetzelfde, en toch is de manier waarop landen omgaan met het risico op bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin compleet anders. Waar Marc Van Ranst vandaag nog een lang pleidooi hield om verder te blijven prikken, legde het Duitse gezondheidsinstituut net uit waarom ze voorzichtigheid nu de beste keuze vindt. In Italië noemen ze het opschorten dan weer een “politieke beslissing”. Het toont eens te meer aan wat voor een mikmak de corona-aanpak in Europa is. In plaats van een eengemaakt beleid, lopen er al een jaar lang 27 verschillende sociale experimenten in de lidstaten. Het zorgt voor onzekerheid en twijfel bij burgers.
  [naar artikel]
 22. Europa eist dat AstraZeneca contract nakomt (25/01/2021 - Express)
  De voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft farmareus AstraZeneca maandag opgeroepen om de afgesproken leveringen van zijn coronavaccin na te leven. Dit strookt met het contract dat met de EU afgesloten werd, nu AstraZeneca gemeld heeft dat er vertragingen zijn. Dat heeft een woordvoerder van de Europese Commissie maandag gemeld. EU […] The post Europa eist dat AstraZeneca contract nakomt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Europa keurt AstraZeneca-vaccin goed voor alle volwassenen (29/01/2021 - Express)
  De kogel is door de kerk: het vaccin van AstraZeneca is goedgekeurd voor iedereen die ouder is dan 18 jaar. Was het nu minder werkzaam voor 65+ers of niet: de Europese farmawaakhond EMA heeft alvast het AstraZeneca-vaccin goedgekeurd voor gebruik. Dat maakte het EMA zelf bekend in een persbericht. Daarmee zijn nu drie vaccins goedgekeurd […] The post Europa keurt AstraZeneca-vaccin goed voor alle volwassenen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Zowat heel Europa is begonnen met toedienen AstraZeneca-vaccins, België test vandaag procedure uit: kan dat niet sneller? (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat alle lidstaten van de Europese Unie ontvingen afgelopen vrijdag of zaterdag hun eerste levering van het vaccin van AstraZeneca, net als wij. Maar terwijl België vandaag een eerste test houdt met de toedieningsprocedure en pas maandag echt van start gaat, lopen de inentingen in heel wat landen al volop. In Frankrijk werden ze zelfs al op de dag zelf toegediend. Waarom kan dat hier niet?
  [naar artikel]
 25. EMA resoluut: vaccin AstraZeneca is veilig (18/03/2021 - De Standaard)
  Het covid-19-vaccin van AstraZeneca is veilig en veroorzaakt geen ‘gewone’ trombose. De uiterst zeldzame combinatie met een tekort aan bloedplaatjes valt nog niet uit te sluiten. De meeste lidstaten die een pauze ingelast hadden, hervatten nu de vaccinatie.
  [naar artikel]
 26. EU-lidstaten vrezen dit voorjaar minder vaccins AstraZeneca te krijgen (22/01/2021 - De Tijd)
  20:48 AstraZeneca zou de Europese landen dit voorjaar minder dosissen kunnen leveren dan de beloofde 100 miljoen. Dat is slecht nieuws voor onze vaccinstrategie, want de EU en ons land hebben heel veel vacc...
  [naar artikel]
 27. Europa kan vaccin Astrazeneca nog niet goedkeuren (29/12/2020 - De Standaard)
  Het Verenigd Koninkrijk denkt volgende week al te kunnen beginnen met het toedienen van het vaccin van AstraZeneca. Maar in Europa is dat nog niet aan de orde: het bedrijf heeft hier nog niet alle nodige documenten voor een erkenning voorgelegd.
  [naar artikel]
 28. Coronavaccin met ‘winnende formule’ vermoedelijk “pas eind maart of beging april beschikbaar” (30/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Deze krant bracht gisteren het nieuws naar buiten dat de hoerakreten rond het coronavaccin van AstraZeneca in Europa te voorbarig waren. Volgens Britse media zal het Verenigd Koninkrijk zal dat vaccin van eigen bodem eerstdaags een marktvergunning verlenen. Maar het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft nog niet alle kwaliteitsgegevens van AstraZeneca én nog geen officiële aanvraag ontvangen . De nummer twee van het EMA gaf daarom in Het Nieuwsblad te kennen dat de Europese Unie het vaccin van AstraZeneca nog niet zal kunnen goedkeuren in januari.
  [naar artikel]
 29. Macron roept Europese burgers op tot 'Europese renaissance' (04/03/2019 - De Tijd)
  21:35 De Franse president Emmanuel Macron roept burgers in heel Europa op samen werk te maken van een nieuw begin voor Europa - een Europese renaissance. Dat schrijft hij in een opiniestuk dat dinsdag in kr...
  [naar artikel]
 30. LIVE. Voor het eerst in maanden nul coronadoden in Vlaamse rusthuizen (05/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Overlegcomité buigt zich vandaag opnieuw over eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen. Ondertussen hebben de gezondheidsministers in ons land beslist dat het coronavaccin van AstraZeneca ook mag worden toegediend aan 55-plussers. Daardoor kan de vaccinatiecampagne in ons land versneld worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
  [naar artikel]
 31. UITGELEGD. Waar draait het om in de strijd tussen AstraZeneca, de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk? (28/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het zit er nog altijd bovenarms op tussen de Europese Commissie en vaccinproducent AstraZeneca, die in conflict liggen over de vertraagde leveringen van het zo levensnoodzakelijke farmaceutische middel. Europa blijft erbij dat het farmabedrijf opheldering moet scheppen over zijn productie en leveringen. Voor wie niet meer kan volgen, vatten we de kwestie nog even duidelijk samen.
  [naar artikel]
 32. Europa eist vaccins op uit Britse fabrieken van AstraZeneca (27/01/2021 - De Tijd)
  17:15 De Europese Commissie eist dat Europa ook vanuit de Britse fabrieken van AstraZeneca wordt bevoorraad met vaccins. Volgens de Unie staat het contract met het farmabedrijf niet toe dat het de Britten b...
  [naar artikel]
 33. Welke vaccins bestaan er nog naast AstraZeneca, Pfizer en Moderna? En kan België ze kopen zonder goedkeuring van Europa? (15/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Bijna vijftien landen hebben al beslist om de vaccinaties met AstraZeneca tijdelijk stop te zetten. Maar als ons land diezelfde weg inslaat, riskeert onze hele vaccinatiecampagne in de soep te lopen. Want zonder AstraZeneca kunnen we onmogelijk iedereen gevaccineerd krijgen voor 11 juli, zoals minister van Wouter Beke afgelopen weekend aankondigde. Kan België dan andere vaccins aankopen uit Rusland, India of China? En mag dat zonder de goedkeuring van Europa?
  [naar artikel]
 34. LIVE. Federale regering stelt grotere buitenbubbel met 8 voor op Overlegcomité (05/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Overlegcomité buigt zich vandaag opnieuw over eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen. Ondertussen hebben de gezondheidsministers in ons land beslist dat het coronavaccin van AstraZeneca ook mag worden toegediend aan 55-plussers. Daardoor kan de vaccinatiecampagne in ons land versneld worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
  [naar artikel]
 35. Europa blokkeert uitvoer kwart miljoen vaccins AstraZeneca naar Australië (04/03/2021 - De Tijd)
  21:32 Europa blokkeert de uitvoer van een stevige lading coronavaccins van AstraZeneca vanuit Italië naar Australië. EU-bronnen noemen de uitvoer een 'duidelijke contractuele schending van het Europese con...
  [naar artikel]
 36. Relatie tussen vaccinproducent AstraZeneca en Europa onder hoogspanning: wat is er aan de hand?  (27/01/2021 - VRT NWS)
  Er zit op zijn minst heel wat ruis op de relatie tussen het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca en de Europese Commissie. Vanmiddag ontkent AstraZeneca een eerder bericht van de Europese Commissie dat het een voor vandaag geplande vergadering met de Europese Commissie over de levering van coronavaccins had geschrapt. Eind vorige week maakte AstraZeneca bekend dat ze voorlopig minder vaccins zou leveren aan de EU, tot grote ergernis van de bevoegde Commissaris Stella Kyriakides.
  [naar artikel]
 37. TIJDLIJN. Het kwakkelparcours van AstraZeneca (16/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het wantrouwen rond AstraZeneca is de laatste dagen in sneltempo toegenomen. Pas enkele dagen geleden zetten de eerste landen de inenting met het vaccin on hold, sinds dit weekend sloot het ene na het andere land zich aan. Maar AstraZeneca heeft al lang deuken in z'n imago: van verwarrende onderzoeksresultaten tot leverproblemen. Een overzicht.
  [naar artikel]
 38. Europa eist dat AstraZeneca contract over levering coronavaccins nakomt (25/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft farmareus AstraZeneca maandag opgeroepen om de afgesproken leveringen van zijn coronavaccin na te leven, conform het contract dat met de EU afgesloten werd. Dat meldt een woordvoerder van de Europese Commissie. AstraZeneca had eerder gemeld dat er vertragingen zijn.
  [naar artikel]
 39. EU-lidstaten eens over 'Europa met verschillende snelheden' (21/03/2017 - De Tijd)
  15:07 De 27 EU-lidstaten hebben een akkoord bereikt over de interpretatie van een Europa 'met verschillende snelheden'.
  [naar artikel]
 40. Belgische gevangenissen bij meest overbevolkte van lidstaten Raad van Europa (20/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land neemt de vierde positie in op de lijst van lidstaten van de Raad van Europa (RvE) die het meest te kampen hebben met overbevolkte...
  [naar artikel]
 41. Vaccinoverleg tussen AstraZeneca en Europa levert niets op (28/01/2021 - De Tijd)
  12:55 Het noodoverleg tussen de Europese Commissie en het farmabedrijf AstraZeneca zet voorlopig weinig zoden aan de dijk in de ruzie over de vertraagde levering van miljoenen dosissen.
  [naar artikel]
 42. In heel Europa 222 gevallen van trombose na AstraZeneca-vaccin vastgesteld, één Belg overleed (07/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Risicobeoordelingscomité voor geneesmiddelenbewaking (PRAC) van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft woensdag geconcludeerd dat ongewone bloedstolsels met en laag aantal bloedplaatjes een zeer zeldzame bijwerking van het AstraZeneca-vaccin kan zijn. In totaal gaat het om 222 gevallen in heel Europa, onder hen is één Belg met overlijden als gevolg.
  [naar artikel]
 43. In heel Europa 222 gevallen van trombose na AstraZeneca-vaccin vastgesteld, één Belg overleed (07/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Risicobeoordelingscomité voor geneesmiddelenbewaking (PRAC) van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft woensdag geconcludeerd dat ongewone bloedstolsels met en laag aantal bloedplaatjes een zeer zeldzame bijwerking van het AstraZeneca-vaccin kan zijn. In totaal gaat het om 222 gevallen in heel Europa, onder hen is één Belg met overlijden als gevolg.
  [naar artikel]
 44. LIVE. Federale regering stelt grotere buitenbubbel met 8 voor op Overlegcomité, onenigheid over heropening horeca en cultuur (05/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Overlegcomité buigt zich vandaag opnieuw over eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen. Ondertussen hebben de gezondheidsministers in ons land beslist dat het coronavaccin van AstraZeneca ook mag worden toegediend aan 55-plussers. Daardoor kan de vaccinatiecampagne in ons land versneld worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
  [naar artikel]
 45. Veel vragen, maar weinig afzeggingen in vaccinatiecentra na nieuws rond AstraZeneca-vaccin (16/03/2021 - VRT NWS)
  Het nieuws rond het coronavaccin van AstraZeneca van de voorbije dagen zorgt in Vlaanderen niet meteen voor veel extra annulaties in de vaccinatiecentra. Dat blijkt uit een rondvraag van onze redactie. In de meeste vaccinatiecentra laat de overgrote meerderheid gewoon zijn prik zetten. De callcentra krijgen wel veel meer ongeruste telefoons met vragen over de mogelijke bijwerkingen van het vaccin van AstraZeneca.
  [naar artikel]
 46. Europa zet zinnen op leiding van Wereldhandelsorganisatie (09/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een meerderheid van de 27 EU-lidstaten vindt dat Europa een gemeenschappelijke kandidaat naar voren moet schuiven om de nieuwe directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) te worden. Dat heeft Phil Hogan, de Europese commissaris voor Handel, dinsdag gezegd na overleg met de lidstaten. De Ier sluit niet uit dat hij zelf zijn kandidatuur indient.
  [naar artikel]
 47. België zet tijdelijk een leeftijdslimiet op het AstraZeneca-vaccin: wat betekent dit nu? (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ons land zet tijdelijk een leeftijdslimiet op het AstraZeneca-vaccin. Het zal voorlopig enkel toegediend worden bij mensen van 56 jaar of ouder. Deze beslissing roept uiteraard wel een aantal vragen op:
  [naar artikel]
 48. Magnette blijft luis in pels van Europa (10/04/2019 - De Morgen)
  Handelsverdragen moeten in de toekomst met alle lidstaten samen onderhandeld worden en de inhoud moet ook behoorlijk anders. Die voorwaarden stelt Waals minister-president Paul Magnette (PS) samen met een veertigtal vooraanstaande academici in een nieuw manifest.
  [naar artikel]
 49. Hoe AstraZeneca uit de gratie viel in Europa (17/03/2021 - Knack)
  AstraZeneca en de Europese Unie: veel liefde is er tussen de twee nog niet verloren gegaan. Na onduidelijke studieresultaten, sputterende leveringen en exportbeperkingen woedt er momenteel een felle discussie over het vermeend risico op bloedklonters.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.