Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 April 2021
06:31 uur

VRT NWS LIVE: Wat beslist het Europees Geneesmiddelenbureau over het AstraZeneca-vaccin?

VRT NWS

07/04/2021 - 15:55

Rond 16 uur geeft het Europees Geneesmiddelenbureau een persconferentie met daarin mogelijk een nieuw advies over het AstraZeneca-vaccin. Je kan alles in bovenstaande VRT NWS LIVE volgen, met toelichting van onze wetenschapsjournalist Koen Wauters.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Europees Geneesmiddelenbureau blijft achter AstraZeneca-vaccin staan: "Veilig en efficiënt vaccin" (18/03/2021 - VRT NWS)
  Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) blijft na grondig bijkomend onderzoek achter het AstraZeneca-vaccin staan. Dat meldt het agentschap op een persconferentie. De laatste dagen hebben verschillende landen het vaccin tijdelijk opgeschort nadat enkele gevallen waren opgedoken van bloedklonters na vaccinatie. Ons land deed dat niet. Het EMA herhaalt dat er geen oorzakelijk verband is aangetoond.
  [naar artikel]
 2. Europees Geneesmiddelenbureau: geen leeftijdsgrens voor AstraZeneca, zeldzame trombose wel mogelijke bijwerking (07/04/2021 - VRT NWS)
  Het Europese Geneesmiddelenbureau EMA bevestigt dat het AstraZeneca-vaccin mogelijk kan leiden tot een zeldzame bloedklonter in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes. Het EMA stelt evenwel geen leeftijdsgrens in voor de toediening van het vaccin en benadrukt dat de voordelen ervan opwegen tegen het nadeel van de zeldzame nevenwerking.
  [naar artikel]
 3. Viroloog Johan Neyts over AstraZeneca-vaccin? “Het zal niet iedereen beschermen” (30/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  De afgelopen coronaweek stond in het teken van het steekspel tussen AstraZeneca en Europa. Ondertussen sprak het Europees Geneesmiddelenbureau zich vrijdag dan toch positief uit over het vaccin. Toch waren er een tijdlang twijfels. Hoe zit het nu eigenlijk met het AstraZeneca-vaccin? We vragen het aan viroloog Johan Neyts (KU Leuven).
  [naar artikel]
 4. Wie ingepland staat met AstraZeneca-vaccin en jonger is dan 56 jaar, kan vaccin op aanvraag toch krijgen (09/04/2021 - VRT NWS)
  Wie jonger is dan 56 en expliciet aangeeft dat die wil ingeënt worden met het AstraZeneca-vaccin, kan toch dat vaccin krijgen. Dat zegt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De komende maand gaat ons land dat vaccin normaal enkel aan 55-plussers geven. Het Europees Geneesmiddelenbureau EMA en de Hoge Gezondheidsraad maken van die tijd gebruik om adviezen per leeftijdsgroep uit te werken.
  [naar artikel]
 5. EMA komt later deze week met nieuw advies over AstraZeneca-vaccin (15/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees geneesmiddelenbureau komt op donderdag 18 maart met een nieuw advies over het AstraZeneca-vaccin. Dat meldt het EMA in een persbericht. Verschillende Europese landen, waaronder Nederland, zijn gestopt met het toedienen van het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut in afwachting van een nieuw advies. In afwachting daarvan herhaalt het EMA de boodschap dat de voordelen van het AstraZeneca-vaccin nog steeds opwegen tegen de risico's op bijwerkingen.
  [naar artikel]
 6. AstraZeneca/Oxford-vaccin krijgt voorlopig geen goedkeuring in Europa (29/12/2020 - De Morgen)
  Het Verenigd Koninkrijk wil op 4 januari beginnen met de uitrol van het Britse AstraZeneca/Oxford-vaccin, maar op het Europese vasteland is dat nog ondenkbaar. Dat zegt Noël Wathion, de nummer twee van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), in de kranten van Mediahuis.
  [naar artikel]
 7. EMA ziet dan toch verband tussen AstraZeneca-vaccin en trombose (06/04/2021 - De Morgen)
  Er is een verband tussen het vaccin van AstraZeneca en de zeldzame combinatie van bloedstolsel en een verlaagd aantal bloedplaatjes. Dat zegt Marco Cavaleri, hoofd vaccinatiestrategie van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) vandaag in Italiaanse media.
  [naar artikel]
 8. Europa keurt vaccin AstraZeneca waarschijnlijk nog niet goed in januari (29/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Verenigd Koninkrijk wil maandag al beginnen met de uitrol van het Britse vaccin van AstraZeneca en Oxford. Op het Europese vasteland is dat ondenkbaar, zegt Noël Wathion van het Europees Geneesmiddelenbureau. “De gegevens die wij hebben, volstaan zelfs niet voor een voorwaardelijke vergunning.”
  [naar artikel]
 9. Europees Geneesmiddelenbureau voorziet verdeling van vaccin ‘vanaf januari’ (14/11/2020 - Express)
  Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) verwacht ‘tegen eind dit jaar’ een gunstig advies aan een eerste vaccin tegen het coronavirus te... The post Europees Geneesmiddelenbureau voorziet verdeling van vaccin ‘vanaf januari’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. ‘Verband tussen AstraZeneca-vaccin en zeldzame vorm trombose’, zegt vaccinchef EMA (06/04/2021 - De Standaard)
  Volgens Marco Cavaleri van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) is er een verband tussen het AstraZeneca-vaccin en het optreden van trombose. Maar de voordelen zijn nog altijd groter dan de risico’s, zegt hij.
  [naar artikel]
 11. Europa komt op donderdag met nieuw advies over AstraZeneca-vaccin (15/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Europees geneesmiddelenbureau komt op donderdag 18 maart met een nieuw advies over het AstraZeneca-vaccin. Dat meldt het EMA maandag in een persbericht.
  [naar artikel]
 12. Verwarring over AstraZeneca-vaccin: link met trombose eerst wel bevestigd, dan weer niet (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een topman van het Europees Geneesmiddelenbureau EMA heeft de verwarring over de veiligheid van het AstraZeneca-vaccin alleen maar groter gemaakt. De man beweert dat er wel degelijk een verband bestaat tussen het vaccin en de zeldzame combinatie van trombose en een laag aantal bloedplaatjes. Intussen lijkt het er sterk op dat hij voor zijn beurt heeft gesproken, want een officieel advies van het EMA wordt ten vroegste vandaag, woensdag, verwacht.
  [naar artikel]
 13. VRT NWS Live: Wat heeft het EMA beslist over het AstraZeneca-vaccin? Volg hier de persconferentie (18/03/2021 - VRT NWS)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) komt vandaag met een nieuw advies over het AstraZeneca-vaccin. De voorbije dagen hebben meerdere landen de inentingen opgeschort na een aantal meldingen van tromboses. Volg hier de persconferentie met toelichting door VRT NWS-journalist Koen Wauters.
  [naar artikel]
 14. Viroloog Johan Neyts over AstraZeneca-vaccin: ‘Geen biologische hypothese die bloedklonters kan verklaren’ (31/03/2021 - De Morgen)
  De taskforce Vaccinatie zal zich vanavond om 18 uur beraden over het gebruik van het AstraZeneca-vaccin na de beslissing van Duitsland gisteren om het vaccin niet meer te gebruiken bij mensen onder de 60 jaar. Ook het Europees geneesmiddelenbureau (EMA) onderzoekt opnieuw het gebruik van het vaccin. Volgens viroloog Johan Neyts is er voorlopig geen biologische hypothese die de bloedklonters kan verklaren.
  [naar artikel]
 15. In heel Europa 222 gevallen van trombose na AstraZeneca-vaccin vastgesteld, één Belg overleed (07/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Risicobeoordelingscomité voor geneesmiddelenbewaking (PRAC) van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft woensdag geconcludeerd dat ongewone bloedstolsels met en laag aantal bloedplaatjes een zeer zeldzame bijwerking van het AstraZeneca-vaccin kan zijn. In totaal gaat het om 222 gevallen in heel Europa, onder hen is één Belg met overlijden als gevolg.
  [naar artikel]
 16. In heel Europa 222 gevallen van trombose na AstraZeneca-vaccin vastgesteld, één Belg overleed (07/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Risicobeoordelingscomité voor geneesmiddelenbewaking (PRAC) van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft woensdag geconcludeerd dat ongewone bloedstolsels met en laag aantal bloedplaatjes een zeer zeldzame bijwerking van het AstraZeneca-vaccin kan zijn. In totaal gaat het om 222 gevallen in heel Europa, onder hen is één Belg met overlijden als gevolg.
  [naar artikel]
 17. AstraZeneca-vaccin krijgt nieuwe naam (30/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca heet voortaan Vaxzevria. Dat meldt het Zweedse gezondheidsinstituut op basis van gegevens van het Europese geneesmiddelenbureau EMA.
  [naar artikel]
 18. Viroloog Johan Neyts over AstraZeneca-vaccin: “Geen biologische hypothese die bloedklonters kan verklaren” (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De taskforce Vaccinatie zal zich vanavond om 18 uur beraden over het gebruik van het AstraZeneca-vaccin na de beslissing van Duitsland gisteren om het vaccin niet meer te gebruiken bij mensen onder de 60 jaar. Ook het Europees geneesmiddelenbureau (EMA) onderzoekt opnieuw het gebruik van het vaccin. Volgens viroloog Johan Neyts is er voorlopig geen biologische hypothese die de bloedklonters kunnen verklaren.
  [naar artikel]
 19. Dode door bloedklachten na toedienen Johnson & Johnson-vaccin (09/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Iemand die het Johnson & Johnson-vaccin van het Nederlandse bedrijf Janssen heeft gekregen, kreeg daarna last van dezelfde bloedklachten als bij het vaccin van AstraZeneca. Deze persoon is daaraan overleden, meldt de Europese vaccinwaakhond, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).
  [naar artikel]
 20. Italiaans Geneesmiddelenbureau: tijdelijke ban van AstraZeneca was “politieke beslissing” (16/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De beslissing van onder meer Duitsland, Frankrijk en Italië om voorlopig niet meer te vaccineren met het vaccin van AstraZeneca was een “politieke beslissing”. Dat heeft het hoofd van het Italiaanse Geneesmiddelenbureau AIFA donderdag gezegd.
  [naar artikel]
 21. Ondanks toenemende druk laat België AstraZeneca niet los (16/03/2021 - De Morgen)
  België houdt vast aan het AstraZeneca-vaccin. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat er iets mis mee zou zijn, zeggen ook het Europees Geneesmiddelenbureau en de Wereldgezondheidsorganisatie. ‘We snappen niet waarom die andere landen afhaken.’
  [naar artikel]
 22. EMA ziet verband tussen AstraZeneca en tromboses, maar benadrukt voordelen vaccin (06/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er bestaat inderdaad een verband tussen het coronavaccin van AstraZeneca en de (uiterst zeldzame) trombose die enkele tientallen mensen na vaccinatie hebben opgelopen. Dat zegt Marco Cavaleri, hoofd vaccinatiestrategie van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), dinsdag in Italiaanse media. Maar, zo voegt hij er meteen aan toe, de voordelen van het vaccin zijn nog altijd groter dan de risico’s.
  [naar artikel]
 23. Stoppen met AstraZeneca is geen optie: ministers beslissen over leeftijdsbeperking vaccin (07/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een oorzakelijk verband tussen het AstraZeneca-vaccin en hersentromboses is zeer aannemelijk. Zelfs de chef vaccins van het Europees Geneesmiddelenbureau EMA erkent nu dat de link bestaat. Onze ministers van Volksgezondheid beslissen vandaag over een eventuele leeftijdsbeperking. Volledig stoppen is in ieder geval geen optie.
  [naar artikel]
 24. Coronavaccin met ‘winnende formule’ vermoedelijk “pas eind maart of beging april beschikbaar” (30/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Deze krant bracht gisteren het nieuws naar buiten dat de hoerakreten rond het coronavaccin van AstraZeneca in Europa te voorbarig waren. Volgens Britse media zal het Verenigd Koninkrijk zal dat vaccin van eigen bodem eerstdaags een marktvergunning verlenen. Maar het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft nog niet alle kwaliteitsgegevens van AstraZeneca én nog geen officiële aanvraag ontvangen . De nummer twee van het EMA gaf daarom in Het Nieuwsblad te kennen dat de Europese Unie het vaccin van AstraZeneca nog niet zal kunnen goedkeuren in januari.
  [naar artikel]
 25. Europees Geneesmiddelenbureau: Mogelijk tóch al een coronavaccin in 2020 (05/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Mogelijk komt er dit kalenderjaar tóch een vaccin tegen het coronavirus op de Europese markt. Dat stelt het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA),...
  [naar artikel]
 26. LIVE. Europees geneesmiddelenagentschap EMA blijft erbij: “AstraZeneca-vaccin is veilig en doeltreffend” (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) blijft erbij dat het vaccin van AstraZeneca “veilig en effectief is” en dat risico’s op zeldzame bijwerkingen niet opwegen tegen de voordelen van de vaccinatie. Toch zegt het EMA op een persconferentie dat een link tussen het vaccin en bloedklonters niet absoluut uit te sluiten valt.
  [naar artikel]
 27. AstraZeneca maand lang enkel voor 55-plussers in België (07/04/2021 - De Standaard)
  De Belgische ministers van Volks­gezondheid hebben beslist om het vaccin van AstraZeneca in ons land een maand lang enkel aan mensen ouder dan 55 jaar toe te dienen. Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) blijft bij het advies dat er geen leeftijdsbeperking nodig is voor het AstraZeneca-vaccin.
  [naar artikel]
 28. LIVE. EMA oordeelt over mogelijke bijwerkingen vaccin AstraZeneca - Opnieuw recordaantal nieuwe besmettingen in Brazilië (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ons land raken gemiddeld dagelijks weer meer dan 3.000 mensen besmet het coronavirus, terwijl de aanhoudende daling van het aantal nieuwe overlijdens stagneert. Dat blijkt uit de gegevens van Sciensano. Het veiligheidscomité van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) velt vandaag een oordeel over mogelijke zeldzame bijwerkingen van het coronavaccin van AstraZeneca. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
  [naar artikel]
 29. Nederland pauzeert vaccinaties met AstraZeneca-vaccin (15/03/2021 - Express)
  Nederland gaat de komende twee weken geen mensen inenten met het vaccin van AstraZeneca. Onze noorderburen doen dat naar het voorbeeld van andere landen die de inentingen met het vaccin tijdelijk hebben stopgezet na berichten over bloedklonters. Het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid heeft beslist om de inentingen met het AstraZeneca-vaccin te pauzeren tot en met […] The post Nederland pauzeert vaccinaties met AstraZeneca-vaccin appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. EMA ziet verband tussen AstraZeneca en tromboses, maar benadrukt voordelen vaccin (06/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er bestaat inderdaad een verband tussen het coronavaccin van AstraZeneca en de zeldzame combinatie van bloedstolsels (trombose) en een laag aantal bloedplaatjes (trombocytopenie) die enkele tientallen mensen na vaccinatie hebben opgelopen. Dat zegt Marco Cavaleri, hoofd vaccinatiestrategie van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), in Italiaanse media. Maar, zo voegt hij er meteen aan toe, de voordelen van het vaccin zijn nog altijd groter dan de risico's.
  [naar artikel]
 31. “Coronavaccin AstraZeneca voorlopig nog niet te gebruiken in EU” (29/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het duurt waarschijnlijk nog wel even voor het coronavaccin van de Britse farmaceut AstraZeneca en de Universiteit van Oxford wordt goedgekeurd in de Europese Unie. Volgens plaatsvervangend directeur van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) Noel Wathion hebben de ontwikkelaars van het vaccin nog niet eens een aanvraag ingediend bij de medicijnwaakhond.
  [naar artikel]
 32. EMA ziet geen reden voor restricties AstraZeneca-vaccin (07/04/2021 - De Morgen)
  Het AstraZeneca-vaccin houdt sterk verband met een erg zeldzaam bloedstollingsprobleem. Maar de voordelen van het vaccin zijn zoveel groter dat het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA landen niet adviseert dit vaccin in te perken.
  [naar artikel]
 33. EMA ziet verband tussen AstraZeneca en tromboses, maar benadrukt voordelen vaccin (06/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Er bestaat inderdaad een verband tussen het coronavaccin van AstraZeneca en de zeldzame combinatie van bloedstolsels (trombose) en een laag aantal bloedplaatjes (trombocytopenie) die enkele tientallen mensen na vaccinatie hebben opgelopen. Dat zegt Marco Cavaleri, hoofd vaccinatiestrategie van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), dinsdag in Italiaanse media. Maar, zo voegt hij er meteen aan toe, de voordelen van het vaccin zijn nog altijd groter dan de risico’s.
  [naar artikel]
 34. LIVE. Italië hervat inentingen met vaccin AstraZeneca - Ministers roepen op om onderwijspersoneel prioritair te vaccineren (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ons land raken gemiddeld dagelijks weer meer dan 3.000 mensen besmet het coronavirus, terwijl de aanhoudende daling van het aantal nieuwe overlijdens stagneert. Vooral in het onderwijs stijgt het aantal besmettingen fors, en daar werden dan ook bijkomende maatregelen aangekondigd. De geplande versoepelingen voor de maand april worden intussen in vraag gesteld. Deze namiddag nam het veiligheidscomité van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een beslissing over het AstraZeneca-vaccin, nadat verschillende landen het gebruik van het coronavaccin tijdelijk opschortten. “AstraZeneca is veilig en effectief, de voordelen van de vaccinatie wegen veel zwaarder door dan de eventuele risico’s op bijwerkingen”, aldus het EMA. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
  [naar artikel]
 35. Stopt ons land ook met toedienen AstraZeneca-vaccins? (15/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Volgen we het voorbeeld van Nederland en stopt ook ons land met AstraZeneca-vaccins? Voorlopig is het zover nog niet. Vlaams minister Wouter Beke wacht het overleg van het Europees Geneesmiddelenagentschap deze namiddag af. Steeds meer landen schorten het AstraZeneca-vaccin op, omdat er meldingen van bloedklonters zijn bij mensen die het vaccin toegediend kregen. Maar experten benadrukken dat het verband met het vaccin absoluut niet is aangetoond. Als de overheid beslist om AstraZeneca op te schorten, is dat een lelijke streep door de rekening van de vaccinatiecentra. Want precies vandaag starten de inentingen van de 85-plussers en het zijn vooral AstraZeneca-vaccins die in de frigo's liggen.
  [naar artikel]
 36. LIVE. Italië herneemt als eerste Europees land vaccinaties met AstraZeneca (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ons land raken gemiddeld dagelijks weer meer dan 3.000 mensen besmet het coronavirus, terwijl de aanhoudende daling van het aantal nieuwe overlijdens stagneert. Vooral in het onderwijs stijgt het aantal besmettingen fors, en daar werden dan ook bijkomende maatregelen aangekondigd. De geplande versoepelingen voor de maand april worden intussen in vraag gesteld. Deze namiddag nam het veiligheidscomité van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een beslissing over het AstraZeneca-vaccin, nadat verschillende landen het gebruik van het coronavaccin tijdelijk opschortten. “AstraZeneca is veilig en effectief, de voordelen van de vaccinatie wegen veel zwaarder door dan de eventuele risico’s op bijwerkingen”, aldus het EMA. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
  [naar artikel]
 37. Marc Van Ranst: "AstraZeneca biedt onvoldoende bescherming voor 65-plussers volgens gekende studies" (28/01/2021 - VRT NWS)
  Morgen beslist het Europees Geneesmiddelen Agentschap EMA of en hoe het vaccin van AstraZeneca kan worden gebruikt. Het Duitse vaccinatie-instituut heeft vandaag al aangekondigd dat het vaccin van AstraZeneca niet zal ingezet worden bij 65-plussers. Volgens viroloog Marc Van Ranst is dat een logische beslissing. De beslissing van het EMA is ook belangrijk voor de Belgische vaccinatiestrategie, want als AstraZeneca in ons land geleverd zal worden, was het vaccin bedoeld om in te zetten bij 65-plussers.
  [naar artikel]
 38. Frankrijk keurt vaccin van AstraZeneca goed voor 65-plussers (02/03/2021 - Express)
  Terwijl ons land wacht op meer resultaten om het vaccin van AstraZeneca toe te dienen aan 65-plussers heeft Frankrijk dinsdag beslist om die leeftijdsgroep te vaccineren met het veelbesproken vaccin. Franse 65-plussers komen voortaan in aanmerking voor een vaccin van AstraZeneca. Daarmee past het land zijn vaccinatiestrategie aan. Tot nu toe was het vaccin enkel […] The post Frankrijk keurt vaccin van AstraZeneca goed voor 65-plussers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. LIVE. Europees geneesmiddelenagentschap EMA: “AstraZeneca-vaccin is veilig en effectief” (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) blijft erbij dat het vaccin van AstraZeneca “veilig en effectief is” en dat de voordelen van de vaccinatie veel zwaarder doorwegen van de eventuele risico’s op bijwerkingen. Het positieve oordeel was verwacht gezien het EMA twee dagen geleden nog benadrukte dat er “geen enkele indicatie is dat de vaccins bloedklonters hebben veroorzaakt”.
  [naar artikel]
 40. Europees fiat voor vaccin AstraZeneca mogelijk beperkt (26/01/2021 - De Tijd)
  20:53 De topvrouw van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) sluit niet uit dat de goedkeuring van het vaccin van AstraZeneca beperkt wordt tot bepaalde leeftijdsgroepen.
  [naar artikel]
 41. Ook WHO blijft voorstander van AstraZeneca-vaccin (07/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zich woensdag uitgesproken voor een voortzetting van het gebruik van het coronavaccin van AstraZeneca. Volgens de momenteel beschikbare gegevens lijkt een verband met trombose “plausibel maar niet bevestigd”, hebben vaccindeskundigen van de VN-organisatie gezegd. Bijkomende studies zijn nodig om een mogelijk verband tussen vaccinatie en mogelijke risico’s aan te tonen, luidt het.
  [naar artikel]
 42. AstraZeneca ondanks kritiek ook goedgekeurd voor 65-plussers (30/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap heeft het AstraZeneca-vaccin goedgekeurd voor alle leeftijden. Of onze 65-plussers dit vaccin wel of niet krijgen, is nog niet beslist. In Vlaanderen komt de vaccinatie intussen wel op gang. “We zitten nu op het niveau van Duitsland.”
  [naar artikel]
 43. LIVE. Europees geneesmiddelenagentschap EMA blijft erbij: “AstraZeneca-vaccin is veilig en effectief” (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) blijft erbij dat het vaccin van AstraZeneca “veilig en effectief is” en dat risico’s op zeldzame bijwerkingen niet opwegen tegen de voordelen van de vaccinatie. Het positieve oordeel was verwacht gezien het EMA twee dagen geleden nog benadrukte dat er “geen enkele indicatie is dat de vaccins bloedklonters hebben veroorzaakt”.
  [naar artikel]
 44. Ook Aziaten halen de neus op voor AstraZeneca-vaccin (12/04/2021 - Express)
  Vorige week stelde het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) nog dat er een mogelijke link zou zijn tussen het AstraZeneca-vaccin en bloedstollingsverschijnselen. Hoewel stoppen met het toedienen van de Brits-Zweedse shot voor de meeste Europese landen voorlopig geen optie zal zijn, sputtert het enthousiasme over het vaccin wereldwijd. In Azië wordt het gebruik van Oxford/AstraZeneca-prikjes, net als […] The post Ook Aziaten halen de neus op voor AstraZeneca-vaccin appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. LIVE. Volg hier de persconferentie van het Europees geneesmiddelenagentschap EMA over het AstraZeneca-vaccin (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag velt het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) een oordeel over mogelijke zeldzame bijwerkingen van het coronavaccin van AstraZeneca. Wellicht zal dat een positief oordeel zijn gezien het EMA twee dagen geleden nog benadrukte dat er “geen enkele indicatie is dat de vaccins bloedklonters hebben veroorzaakt”. Om 17 uur volgt de persbriefing, die u hieronder live kan volgen.
  [naar artikel]
 46. Europees Geneesmiddelenagentschap geeft AstraZeneca-vaccin groen licht (29/01/2021 - De Tijd)
  16:24 De EMA keurt het vaccin ontwikkeld door de universiteit van Oxford en farmabedrijf AstraZeneca goed voor gebruik in Europa. Het agentschap gelooft dat het vaccin ook voor 65-plussers voldoende bescher...
  [naar artikel]
 47. LIVE. Nieuwe lockdown voor Parijs? Volg hier persconferentie - Italië herneemt als eerste Europees land vaccinaties met AstraZeneca (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In ons land raken gemiddeld dagelijks weer meer dan 3.000 mensen besmet het coronavirus, terwijl de aanhoudende daling van het aantal nieuwe overlijdens stagneert. Vooral in het onderwijs stijgt het aantal besmettingen fors, en daar werden dan ook bijkomende maatregelen aangekondigd. De geplande versoepelingen voor de maand april worden intussen in vraag gesteld. Deze namiddag nam het veiligheidscomité van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een beslissing over het AstraZeneca-vaccin, nadat verschillende landen het gebruik van het coronavaccin tijdelijk opschortten. “AstraZeneca is veilig en effectief, de voordelen van de vaccinatie wegen veel zwaarder door dan de eventuele risico’s op bijwerkingen”, aldus het EMA. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
  [naar artikel]
 48. Europees Geneesmiddelenagentschap buigt zich opnieuw over AstraZeneca-vaccin (15/03/2021 - De Standaard)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zal vandaag, maandagmiddag, opnieuw vergaderen over het AstraZeneca-vaccin. Als er een nieuw advies komt, zal ons land ook van vaccinatiestrategie veranderen.
  [naar artikel]
 49. Europees Geneesmiddelenagentschap buigt zich opnieuw over AstraZeneca-vaccin (15/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zal vandaag, maandagnamiddag, opnieuw vergaderen over het AstraZeneca-vaccin. Als er een nieuw advies komt, zal ons land ook van vaccinatiestrategie veranderen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.