Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 April 2021
07:27 uur

Waarom ook modelland Canada sukkelt met trage vaccinaties

Express

07/04/2021 - 17:00

Canada heeft – in tegenstelling tot z’n buur, de VS – universele gezondheidszorg en genoeg doses vaccins tegen Covid-19 besteld. Maar volgens de immunisatietracker van de Johns Hopkins University blijven de vaccinatieaantallen per hoofd van de bevolking achter bij die van 50 andere landen, waaronder Brazilië, Chili, Turkije en een groot deel van Europa. Dus […] The post Waarom ook modelland Canada sukkelt met trage vaccinaties appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ook Frankrijk sukkelt enorm met vaccinaties – waarom zijn ze daar zo wantrouwig? (08/01/2021 - Express)
  Frankrijk probeert de snelheid van zijn vaccinatiecampagne tegen het coronavirus te verhogen, nadat een voorzichtige uitrol en langzame vooruitgang net zoals in ons land felle kritiek opleverden. De vertraging is grotendeels te wijten aan bureaucratische obstakels. Maar die zijn geen toeval: ze weerspiegelen de strijd die de Franse regering moet voeren voor het opzetten van […] The post Ook Frankrijk sukkelt enorm met vaccinaties – waarom zijn ze daar zo wantrouwig? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Terwijl Europa worstelt met trage vaccinaties, zet Amerika turbo op economie (03/04/2021 - Express)
  Hoeveel terrein gaat Europa verliezen in de wereldwijde economische wedloop? Dat is volgens economen een van de grote vragen voor de komende drie maanden. Omdat de wereldeconomie zo geglobaliseerd is, verliep het economische herstel in Europa in het verleden vaak synchroon met een heropleving in de Verenigde Staten, de grootste economie ter wereld. Maar in […] The post Terwijl Europa worstelt met trage vaccinaties, zet Amerika turbo op economie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Tyra Banks stelt opening Modelland themapark uit (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Model Tyra Banks heeft de opening van haar nieuwe amusementspark ModelLand uitgesteld, dat meldt The Hollywood Reporter.
  [naar artikel]
 4. Kaartjes voor pretpark ModelLand van Tyra Banks kosten tot 1.300 euro (25/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op 1 mei is het zover, dan opent ModelLand van Tyra Banks de deuren. Het pretpark in Los Angeles, dat draait rond alles wat met de modellenwereld te maken heeft, verkoopt nu al tickets. En die zijn niet altijd goedkoop.
  [naar artikel]
 5. ‘America’s Next Top Model’-presentatrice Tyra Banks opent pretpark ‘Modelland’ (06/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig topmodel en presentatrice Tyra Banks (45) opent eind 2019 haar eigen pretpark, Modelland, in Santa Monica in de Verenigde Staten....
  [naar artikel]
 6. Waarom pauze vaccinaties met AstraZeneca nefast kan zijn voor de economische groei in Azië (16/03/2021 - Express)
  Meer en meer landen zetten de vaccinaties met AstraZeneca tijdelijk stop. ‘Dat zou wel eens nefaste gevolgen kunnen hebben voor de Chinese economische groei’, waarschuwt Steve Cochrane, hoofdeconoom Azië-Pacific bij Moody’s Analytics, in een interview met CNBC. Nadat Denemarken vorige week liet weten dat het de vaccinaties met AstraZeneca pauzeert, volgen almaar meer Europese landen […] The post Waarom pauze vaccinaties met AstraZeneca nefast kan zijn voor de economische groei in Azië appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Europa ruziet over ondraaglijke traagheid vaccinaties (07/01/2021 - De Tijd)
  02:00 De Europese goedkeuring van het coronavaccin van Moderna biedt hoop op een versnelling van het vaccinatieproces. Toch dreigt het spelletje vogelpik over te weinig vaccins, te veel contracten, te trage...
  [naar artikel]
 8. Rondvraag over trage wegen (04/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het gemeentebestuur van Geetbets doet een oproep naar inwoners om hun mening te geven over de trage wegen. Trage wegen zijn trajecten die vroeger werden gebruikt door voetgangers en fietsers.
  [naar artikel]
 9. Mysterie van de dag: waarom spoelen er voeten aan in Canada? (16/07/2016 - Knack)
  Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom spoelen er voeten aan in Canada?
  [naar artikel]
 10. ANALYSE. Weinig trage bochten en lange rechte stukken: misschien kan Ferrari Mercedes opnieuw bedreigen (21/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Canada pakte Ferrari voor het eerst dit jaar de pole en misschien kan dat in Frankrijk opnieuw, want het circuit heeft ook rechte stukken en weinig trage bochten. Maar Mercedes blijft topfavoriet, zegt onze F1-volger die ooit zelf een F1-bolide mocht proberen op Le Castellet.
  [naar artikel]
 11. Domper voor Roemenië in Fed Cup: Simona Halep out voor duel tegen Canada (06/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Roemenië zal komend weekend niet kunnen rekenen op Simona Halep in de Fed Cup-ontmoeting met Canada in de eerste ronde van Wereldgroep II. Dat heeft de nummer 2 van de wereld dinsdag gemeld op haar Facebook-pagina. Halep sukkelt nog altijd met de enkel na de Australian Open.
  [naar artikel]
 12. Trage wegen zijn financiële bom voor stadskas: miljoenenclaim dreigt (09/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  De kruisvaart voor het openstellen van de trage wegen kan de stad Aarschot een miljoenenclaim kosten. Het herstellen van de trage wegen verliep niet conform de rechterlijke opdracht.
  [naar artikel]
 13. "Trage, stille tijden vragen trage, stille bezigheden": onze journaliste vertelt over hoe ze in haar kot blijft en puzzelt (24/03/2020 - VRT NWS)
  Nu we verplicht enkele weken binnen moeten blijven, tracht iedereen zo goed mogelijk de tijd te vullen. Onze collega Kristien Bonneure doet dat met puzzelen. Want trage, stille tijden vragen trage, stille bezigheden, zo schrijft ze. Lees hieronder haar getuigenis.
  [naar artikel]
 14. Overpelt gaat trage wegen in kaart brengen (08/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Overpelt wil zijn trage wegen in kaart brengen en gaat op zoek naar 'padvinders' in de letterlijke zin van het woord. De gemeente gaar daarvoor samenwerken met Trage Wegen vzw. De gemeentelijke dienst Ruimtelijke Ordening en Leefmilieu coördineert het zoekwerk. Het is een onderneming waarvoor men in Overpelt graag beroep doet op de streekkennis en enthousiasme van inwoners, "want heel wat trage wegen zijn met de jaren verdwenen".
  [naar artikel]
 15. Gemeente stelt plan trage wegen op (29/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente Geetbets gaat een plan voor de trage wegen opstellen. Dat gebeurt in samenwerking met de vzw Trage Wegen. Dankzij het plan kan de gemeente rekenen op subsidies van het provinciebestuur van Vlaams-Brabant.
  [naar artikel]
 16. Wandelen over Diestse trage wegen (13/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  In het weekend van de Trage Weg zaterdag 15 en zondag 16 oktober kan je in Diest op pad voor tochten over die eeuwenoude wegeltjes. Er zijn wandelingen in Deurne en in Molenstede.
  [naar artikel]
 17. LIVESTREAM. Bekijk hier de eerste vaccinaties tegen het coronavirus in ons land (28/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Maandag starten in ons land de vaccinaties tegen het coronavirus. Eerder vanochtend werden de eerste vaccins onder meer geleverd in Puurs-Sint-Amands, waar de 96-jarige Jos Hermans als eerste Vlaming een spuitje zal krijgen. Tegelijkertijd zullen ook vaccinaties plaatsvinden in Sint-Pieters-Woluwe en Bergen. Volg vanaf 11 uur de eerste vaccinaties via de livestream.
  [naar artikel]
 18. Canada omhelst vrouwen (29/03/2019 - De Morgen)
  'Waarom ik een gendergelijk kabinet heb? Omdat het 2015 is.' Justin Trudeau (43) zette met de benoeming van vijftien vrouwen in zijn regering de toon van het nieuwe Canada, dat internationaal 'de hoop van de mensheid wil uitdragen'.
  [naar artikel]
 19. Wat weten we over Gabriel Wortman (51)? Dader van bloedigste schietpartij in geschiedenis van Canada (20/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Canada blijft het voorlopig een raadsel waarom een welstellende tandtechnicus achttien mensen heeft vermoord. Gabriel Wortman (51) zat werkeloos...
  [naar artikel]
 20. Wat weten we over Gabriel Wortman (51)? Verantwoordelijk voor bloedigste schietpartij in geschiedenis van Canada (20/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Canada blijft het voorlopig een raadsel waarom een welstellende tandtechnicus achttien mensen heeft vermoord. Gabriel Wortman (51) zat werkeloos...
  [naar artikel]
 21. Onbesproken tandtechnicus richt dodelijkste schietpartij aan die Canada ooit heeft gezien (20/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Canada blijft het voorlopig een raadsel waarom een welstellende tandtechnicus achttien mensen heeft vermoord. Gabriel Wortman (51) zat werkeloos...
  [naar artikel]
 22. Zelfrijdende Tesla racet tegen 150 km/u over de snelweg in Canada terwijl bestuurder een dutje doet (18/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Canada is een man gevat die tegen 150 kilometer per uur over de snelweg scheurde. Een hoge snelheid, maar dat is niet de reden waarom hij werd...
  [naar artikel]
 23. Nu komen die trage wegen toch wel goed van pas: coronawandelaars krijgen een gratis kaart (14/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De toeristische dienst van de gemeente Glabbeek bezorgt aan iedereen die dat wil een gratis wandelkaart. Bedoeling is wandelaars, fietsers en joggers in deze coronatijd meer aan het bewegen te krijgen op de trage wegen die de gemeente telt. Of hoe de missie van voetwegenactivist Marc Van Damme, die aandringt op het heropenen van trage wegen, toch zijn nut lijkt af te werpen.
  [naar artikel]
 24. Vaccinaties in Vlaamse ziekenhuizen voorlopig uitgesteld (19/01/2021 - Express)
  Het ziet ernaar uit dat de vaccinaties van het personeel van de Vlaamse ziekenhuizen niet zal verlopen zoals gepland. Reden daarvoor is onzekerheid. Vaccinproducent Pfizer kan namelijk niet verzekeren dat er op tijd genoeg vaccins geleverd zullen worden. De overheid heeft daarom beslist om die vaccinaties voorlopig uit te stellen. Vaccinproducent Pfizer is niet zeker […] The post Vaccinaties in Vlaamse ziekenhuizen voorlopig uitgesteld appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Marc Van Ranst verdedigt vaccinaties met AstraZeneca in interview met CNN (17/03/2021 - Express)
  In een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNN heeft de viroloog Marc Van Ranst een lans gebroken voor de vaccinaties met AstraZeneca. ‘Mensen denken dat wat er ook gebeurt na een vaccinatie, veroorzaakt wordt door die vaccinatie en dat is simpelweg niet zo’, klonk het. Meer en meer landen zetten de vaccinaties met AstraZeneca tijdelijk […] The post Marc Van Ranst verdedigt vaccinaties met AstraZeneca in interview met CNN appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Vaccinaties voor baby’s twee weken opgeschort (19/03/2020 - De Standaard)
  De vaccinaties bij de baby’s worden twee weken opgeschort door de uitbraak van het nieuwe coronavirus, maar worden met prioriteit terug opgestart vanaf 6 april. Het merendeel van die vaccinaties gebeurt in de consultatiebureaus van Kind en Gezin.
  [naar artikel]
 27. Topoverleg over versnelling vaccinaties (03/03/2021 - Express)
  De verschillende bevoegde ministers uit ons land komen vandaag samen om te spreken over het advies van de Hoge Gezondheidsraad om de vaccinaties in België te versnellen. Die dienst kreeg daarbij drie concrete vragen voorgelegd van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). Met 4,44 procent van de bevolking die zijn eerste dosis van het coronavaccin […] The post Topoverleg over versnelling vaccinaties appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Waarom Canada zich (nog) niet bij het verdrag tussen Mexico en VS heeft aangesloten (01/09/2018 - Knack)
  Trump loste deze week zijn verkiezingsbelofte om vrijhandelsverdrag NAFTA in te ruilen voor een betere deal in. Nouja, bijna dan. Mexico en de VS werden het eens, maar Canada zet z'n hielen in het zand.
  [naar artikel]
 29. UZ Leuven van start met vaccinaties zorgpersoneel: geen dag te vroeg (19/01/2021 - VRT NWS)
  Vandaag hebben de eerste zorgverleners in UZ Leuven een coronavaccin gekregen. Zondagavond bevestigde de Vlaamse overheid dat ziekenhuizen konden starten met de eerste fase van vaccinaties bij het zorgpersoneel. Dankzij het voorbereidende werk van de afgelopen weken kan het ziekenhuis onmiddellijk van start gaan en 1.407 vaccinaties toedienen in de loop van deze week.
  [naar artikel]
 30. Van Gucht legt uit waarom Britten wel al gevaccineerd worden en wij nog moeten wachten (16/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het Verenigd Koninkrijk zijn de vaccinaties al op 8 december van start gegaan. Europeanen moeten echter nog een tijdje geduld blijven uitoefenen. Tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum legde Steven Van Gucht uit waarom die aanpak zo anders is.
  [naar artikel]
 31. Met Filip en Mathilde op staatsbezoek naar Canada, in 4 vragen (11/03/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde gaan op staatsbezoek naar Canada. Om half één vanmiddag vertrekt het regeringsvliegtuig (een Airbus A330) van op Melsbroek naar Ottawa, met aan boord behalve ons koningspaar een delegatie van 203 deelnemers, onder wie onze ploeg. Volgende zaterdag vliegen ze terug vanuit Montréal. Wat gaan ze er doen? Wie mag er mee? Welke band hebben wij, en zij, met Canada? En waarom krijgen we geen handshake met premier Trudeau?
  [naar artikel]
 32. Canada ijzig efficiënt (05/04/2019 - De Morgen)
  Canada staat tegenover ijshockey zoals Duitsland tegenover voetbal: een match duurt drie keer twintig minuten en op het einde wint 'Team Canada'. De VS wisten dus waar ze aan toe waren, maar moesten, net als vier jaar geleden in Vancouver, in Canada hun meerdere erkennen.
  [naar artikel]
 33. “Trage wegen moeten open zijn voor iedereen” (05/05/2018 - Metro)
  In heel Vlaanderen wordt zaterdag actie gevoerd om “trage wegen” open te stellen voor iedereen. Lokale besturen worden uitgedaagd om nog voor de lokale verkiezingen actie te ondernemen. Trage wegen zijn allerlei paadjes en wegen die voorbehouden zijn voor de trage weggebruiker, om bijvoorbeeld te wandelen of te fietsen. Denk aan oude kerkwegels of doorsteekjes in de stad. Heel wat van die trage wegen zijn verdwenen of worden bedreigd. Ze zijn omgeploegd, verdwenen in verkavelingen of als privéweg aangeduid. “Er is potentieel in Vlaanderen om 8.000 kilometer aan dergelijke wegen, die vandaag ontoegankelijk zijn, weer open te maken”, vertelt Vincent Van Heghe van de vzw Trage Wegen. Op dertien plaatsen in Vlaanderen wordt zaterdag actie gevoerd. Met spandoeken worden lokale besturen uitgedaagd om nog voor de gemeenteraadsverkiezingen een lokale trage weg die niet toegankelijk is, weer open te stellen. “Wettelijk moeten ze immers open zijn voor iedereen”, benadrukt campagneverantwoordelijke Vincent Van Heghe. Een voorbeeld van zo’n trage weg die bedreigd is, is de Sint-Agathawegel in Oosterzele, een eeuwenoude verbindingsweg tussen Moortsele en Lemberge. Vandaag is de wegel maar deels toegankelijk. bron: Belga Het bericht “Trage wegen moeten open zijn voor iedereen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Europa en Canada geven Wallonië nog niet op (24/10/2016 - De Tijd)
  20:07 De geplande EU-top met Canada van komende donderdag gaat gewoon door, ondanks een Waals 'neen' tegen het vrijhandelsakkoord met Canada.
  [naar artikel]
 35. Vaccinaties nemen eindelijk - een beetje - vaart: 35.000 nieuwe prikken, een nieuw record (05/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er lijkt eindelijk wat tempo te komen in het aantal toegediende vaccinaties in ons land. Uit de nieuwste update van Sciensano blijkt dat er voor gisteren alleen meer dan 22.000 gezette dosissen zijn geregistreerd. Dat zullen er uiteindelijk nog veel meer worden: op de registratie van de vaccinaties zit namelijk een grote vertraging. In totaal kwamen er 35.000 nieuwe registraties bij, wat een record is.
  [naar artikel]
 36. Vaccinaties nemen eindelijk - een beetje - vaart: 35.500 nieuwe prikken, een nieuw record (05/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er lijkt eindelijk wat tempo te komen in het aantal toegediende vaccinaties in ons land. Uit de nieuwste update van Sciensano blijkt dat er voor gisteren alleen meer dan 22.000 gezette dosissen zijn geregistreerd. Dat zullen er uiteindelijk nog veel meer worden: op de registratie van de vaccinaties zit namelijk een grote vertraging. In totaal kwamen er 35.560 nieuwe registraties bij, wat een record is.
  [naar artikel]
 37. Regering vraagt hoger tempo vaccinaties (05/01/2021 - De Tijd)
  15:18 Premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) willen een versnelling van de vaccinaties tegen het coronavirus. Ze sturen de experts terug naar de teke...
  [naar artikel]
 38. Evi Van Acker sukkelt met darminfectie (11/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Zeilster Evi Van Acker kent de reden voor haar wisselvallige prestaties. «Ze sukkelt met de naweeën van een zware darminfectie, waar ze vier
  [naar artikel]
 39. Rugblessure houdt Canadees Milos Raonic weg uit Madrid (11/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Milos Raonic (ATP 31) zal voor Canada niet deelnemen aan de eindfase van de Davis Cup, van 18 tot 24 november in Madrid. De 28-jarige Raonic, ex-nummer 3 van de wereld, sukkelt met de rug. Dat heeft de Canadese tennisbond maandag laten weten.
  [naar artikel]
 40. Mario Götze sukkelt met stofwisselingsstoornis (27/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mario Götze is voor onbepaalde tijd buiten strijd bij Borussia Dortmund. De 24-jarige aanvaller sukkelt met problemen met de stofwisseling. De
  [naar artikel]
 41. Tegenstanders van vaccinatie domineren op onlineboekhandel (15/03/2019 - De Morgen)
  Wie op Bol.com naar een boek zoekt over vaccinaties, krijgt eerst literatuur voorgeschoteld, die tegen vaccinaties pleit, zo heeft de Volkskrant ontdekt. Mag de onlinewinkel die onwetenschappelijke informatie zomaar verspreiden? 
  [naar artikel]
 42. Zeven tips om trage wifi te verhelpen (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Trage downloads, grof gepixelde streams en haperende videocalls: langzame wifi in huis is behoorlijk irritant. Zeven tips om er iets aan te doen.
  [naar artikel]
 43. Trage start nekt Kim Meylemans in Sankt Moritz (20/01/2017 - Sporza)
  Kim Meylemans is op de 18e plaats gestrand op de wereldbekermanche in het Zwitserse St. Moritz. Ze kon haar trage start niet meer goedmaken.
  [naar artikel]
 44. Pinterest verwijst naar officiële gezondheidsinstanties bij zoekopdrachten over mazelen en vaccinaties (29/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De sociaalnetwerksite Pinterest heeft besloten zich te mengen in de strijd tegen misinformatie omtrent vaccinaties. Voortaan zal de site bij...
  [naar artikel]
 45. De trage schoonheid van een slow (13/04/2019 - De Morgen)
  De perfecte slow treft eerst de tenen, dan het hart en uiteindelijk ook de lippen. Na jaren in de kantlijn lijkt de 'trage' aan een voorzichtige opmars toe. 'Voor het eerst hebben we bij onze workshop 'romantisch slowen' mensen op de wachtlijst moeten zetten.'
  [naar artikel]
 46. Trage kassa: helpend of stigmatiserend? (20/01/2017 - De Standaard)
  In Schotland worden trage kassa's geïntroduceerd in de supermarkt, voor al wie niet snel uit de voeten kan. Is dat stigmatiserend, of juist een grote hulp voor pakweg, mensen met dementie en ouderen?
  [naar artikel]
 47. Handelsruzie tussen Canada en VS: Canada dient klacht in (10/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Canada heeft een klacht ingediend bij de Wereldhandelsorganisatie WTO over de Verenigde Staten. De VS zou in strijd met de regels van de WTO...
  [naar artikel]
 48. Al 19 doden door hittegolf in Canada (05/07/2018 - VRT NWS)
  In Canada heeft een zware hittegolf al aan 19 mensen het leven gekost. Dat meldt Radio Canada, de openbare omroep. 
  [naar artikel]
 49. ‘Trek de erkenning in van dokters die liegen over gevolgen vaccinaties’ (11/04/2019 - De Morgen)
  Mogen huisartsen beweren dat vaccinaties leiden tot ‘hyperkinetisme’ en ‘leerstoornissen’? Voor professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB), gaat de arts die dat gisteren op het VTM Nieuws deed, te ver. ‘Hij brengt levens in gevaar.’
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.