Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

17 April 2021
22:28 uur

Peking waarschuwt Biden voor boycot Olympische Winterspelen

Express

07/04/2021 - 18:16

De regering-Biden speelt met het idee om de Olympische Winterspelen volgend jaar in Peking te boycotten als reactie op China’s vervolging van Oeigoeren. Peking waarschuwt de Verenigde Staten om dat niet te doen.  ‘De politisering van sport zal de geest van het Olympisch Handvest en de belangen van atleten uit alle landen schaden’, benadrukt Zhao […] The post Peking waarschuwt Biden voor boycot Olympische Winterspelen appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Verenigingen roepen op tot boycot van Olympische Winterspelen in Peking (03/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 180 politieke of mensenrechtenverenigingen hebben vandaag een open brief gepubliceerd waarin ze regeringen wereldwijd oproepen om de Olympische Winterspelen in Peking van 2022 te boycotten. Ze zijn het niet eens met de manier waarop China de laatste jaren “de mensenrechten schendt”.
  [naar artikel]
 2. VS opperen boycot Winterspelen Peking in 2022 (08/04/2021 - De Tijd)
  23:49 Het mensenrechtenparcours van China zadelt de internationale gemeenschap met hoofdbrekens op in de aanloop naar de Olympische Winterspelen van 2022. De VS polsen hun bondgenoten over een boycot. Is da...
  [naar artikel]
 3. VS opperen boycot Winterspelen Peking in 2022 (08/04/2021 - De Tijd)
  02:10 Het mensenrechtenparcours van China zadelt de internationale gemeenschap met hoofdbrekens op in de aanloop naar de Olympische Winterspelen van 2022. De VS polsen hun bondgenoten over een boycot. Is da...
  [naar artikel]
 4. Peking start aftelklok richting Olympische Winterspelen 2022 (10/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het is vandaag nog precies 1.000 dagen tot de start van de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking. In de Chinese hoofdstad werd vrijdag tijdens een plechtige ceremonie in het olympische park een aftelklok gestart.
  [naar artikel]
 5. Peking start aftelklok (van duizend vierkante meter) richting Winterspelen (10/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is vandaag nog precies 1.000 dagen tot de start van de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking. In de Chinese hoofdstad werd vrijdag tijdens...
  [naar artikel]
 6. Regering VS wil praten over mogelijke boycot Winterspelen China (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken wil met bondgenoten praten over een mogelijke boycot van de Winterspelen van Peking 2022. Mensenrechtenorganisaties hebben opgeroepen om de Spelen in China te boycotten, omdat de mensenrechten daar geschonden worden. Het gaat dan met name om de onderdrukking van de Oeigoeren (een Turks volk) in de Chinese regio Xinjiang.
  [naar artikel]
 7. Rusland uitgesloten van Olympische Spelen in Tokio, Winterspelen in Peking én WK voetbal in Qatar (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Russische sporters mogen niet deelnemen aan de komende Olympische Spelen (2020 in Tokio), Winterspelen (2022 in Peking) én het WK voetbal (2022 in...
  [naar artikel]
 8. Amerikaans Olympisch Comité gaat niet mee in boycot van Winterspelen in Peking (11/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaans Olympisch en Paralympisch Comité (USOPC) heeft woensdag laten weten niet achter de oproep van verschillende Amerikaanse atleten te staan. Die willen de Winterspelen van 2022 in Peking (4-20 februari 2022) te boycotten omwille van het gebrek aan respect voor mensenrechten in China.
  [naar artikel]
 9. WADA beslist: Rusland uitgesloten van Olympische Spelen in Tokio, Winterspelen in Peking én WK voetbal in Qatar (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland mag niet deelnemen aan de komende Olympische Spelen (2020 in Tokio), Winterspelen (2022 in Peking) én het WK voetbal (2022 in Qatar). Dat...
  [naar artikel]
 10. “Zomer- en Winterspelen in half jaar tijd is speciale situatie” (01/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Door het uitstel van de Olympische Spelen van Tokio naar de zomer van 2021, zullen de komende Zomer- en Winterspelen plaatsvinden in een tijdspanne van amper zes maanden. “Het is een speciale situatie”, erkent een woordvoerder van de Winterspelen in Peking.
  [naar artikel]
 11. “Zomer- en Winterspelen in half jaar tijd is speciale situatie” (01/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Door het uitstel van de Olympische Spelen van Tokio naar de zomer van 2021, zullen de komende Zomer- en Winterspelen plaatsvinden in een tijdspanne van amper zes maanden. “Het is een speciale situatie”, erkent een woordvoerder van de Winterspelen in Peking.
  [naar artikel]
 12. Tien jaar na de Olympische Spelen in Peking: dit is wat er overblijft van de olympische arena's... (09/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Exact een decennium na de Olympische Spelen van Peking, blijft de erfenis ervan onmiskenbaar. De Spelen veranderden het gezicht van Peking ten...
  [naar artikel]
 13. IOC-voorzitter: Noord-Korea zal ook deelnemen aan Olympische Spelen in 2020 en 2022 (31/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea zal delegaties sturen naar de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio en de Olympische Winterspelen in Peking van 2022. Dat heeft de...
  [naar artikel]
 14. "Noord-Korea zal waarschijnlijk deelnemen aan Olympische winterspelen" (07/01/2018 - VRT NWS)
  Noord-Korea zal "waarschijnlijk deelnemen" aan de Olympische winterspelen, zo heeft de verantwoordelijke van het Noord-Koreaanse Olympisch Comité meegedeeld. Dat meldt het Japanse nieuwsagentschap Kyodo. Het was Chang Ung, een lid van het IOC van Noord-Korea dat het nieuws meedeelde aan journalisten op de inernationale luchthaven van Peking.
  [naar artikel]
 15. Chinezen kiezen panda als mascotte voor Winterspelen (17/09/2019 - Metro)
  China heeft een panda gekozen als mascotte voor de Olympische Winterspelen in 2022 in Peking. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. Het diertje heet Bing dwen dwen of “kleine ijspegel”. Bing dwen dwen is een pandabeer die een ijspak aanheeft, en zo moet verwijzen naar het winterse karakter van het evenement. In een tweet liet het organisatiecomité weten dat de beer “een hart van goud heeft en een liefde voor alle wintersporten”. Peking wordt in 2022 de eerste stad ter wereld die zowel de Zomerspelen als de Winterspelen georganiseerd heeft. De organisatie maakte dinsdag bekend dat ze 1,5 miljard euro zal investeren in de sportinfrastructuur en het olympisch dorp. Er komt ook een hogesnelheidslijn tussen Peking en Zhangjiakou, een stad in het noordoosten waar enkele competities plaatsvinden. Ook de mascotte voor de Paralympische Winterspelen werd vandaag gelanceerd. Het gaat om een rode lantaarn. Bron: Belga   Het bericht Chinezen kiezen panda als mascotte voor Winterspelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Deze panda wordt de mascotte van de Winterspelen in China (17/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  China heeft een panda gekozen als mascotte voor de Olympische Winterspelen in 2022 in Peking. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend. Het diertje heet Bing dwen dwen of “kleine ijspegel”.
  [naar artikel]
 17. Noord-Korea neemt “wellicht” deel aan Winterspelen (06/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Noord-Korea “zal wellicht deelnemen” aan de Olympische Winterspelen van volgende maand in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Dat heeft een vertegenwoordiger van het Internationaal Olympisch Comité gezegd aan journalisten op de luchthaven van Peking, zo meldt het Japanse nieuwsagentschap Kyodo.
  [naar artikel]
 18. Noord-Korea neemt 'wellicht' deel aan Winterspelen (06/01/2018 - Knack)
  Noord-Korea 'zal wellicht deelnemen' aan de Olympische Winterspelen van volgende maand in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Dat heeft een vertegenwoordiger van het Internationaal Olympisch Comité gezegd aan journalisten op de luchthaven van Peking, zo meldt het Japanse nieuwsagentschap Kyodo.
  [naar artikel]
 19. China waarschuwt Taiwan (en Joe Biden): "Wie met vuur speelt, zal zich verbranden, onafhankelijkheid betekent oorlog" (30/01/2021 - VRT NWS)
  Met ongewoon harde woorden waarschuwt China Taiwan geen verdere stappen te zetten naar onafhankelijkheid. De voorbije dagen heeft Peking ook zijn militaire aanwezigheid in de buurt van Taiwan opgetrokken. De boodschap lijkt vooral gericht aan de Amerikaanse president Joe Biden.
  [naar artikel]
 20. Team IKO verlengt contract met Swings: “Overtuigd dat Bart goud kan winnen in Peking” (19/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bart Swings schaatst ook komend seizoen voor Team IKO. Dat heeft de Nederlandse ploeg vandaag gemeld. De 30-jarige Swings komt dus tot en met de Olympische Winterspelen van Peking uit voor het schaatsteam. Recent pakte onze landgenoot nog een bronzen WK-medaille op de massastart.
  [naar artikel]
 21. Boycot hangt in de lucht na uitsluiting Rusland van Winterspelen (05/12/2017 - Express)
  Rusland mag niet deelnemen aan de komende Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Dat is het gevolg van een doorgedreven, door de Russische staat gesponsord dopingprogramma. Dat kwam aan het licht na de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi.  Nooit eerder in de Olympische geschiedenis zag het IOC zich verplicht dergelijke strenge maatregelen te nemen. Er is dan ook sprake van ‘systematische manipulatie van de dopingregels en het systeem’. Russische atleten met een onbesproken dopingeschiedenis mogen nog wel deelnemen aan de Spelen. Ze moeten dat wel doen in een neutraal uniform en onder neutrale vlag. Indien ze medailles winnen zullen die niet aan Rusland worden toegekend, maar enkel aan de individuele atleet. Ook de Russische vlag en het Russische volkslied zullen in Pyeonchang worden geweerd. Sinds november heeft het IOC 11 Russische atleten hun medailles van Sochi ontnomen. Boycot? Het is nu wachten op een reactie uit Moskou. Waarnemers achten de kans groot dat de beslissing de spanning tussen Rusland en het Westen verder zal opvoeren. De kans bestaat ook dat Poetin zal vragen de Spelen te boycotten. De Russische president beschouwde de Spelen van Sochi als een vorm van eerherstel. Na de implosie van de Sovjet-Unie werd Rusland verplicht genoegen te nemen met een tweederangsrol op het wereldsport-toneel. In Sochi won Rusland het medailleklassement voor zowel het totale aantal als het aantal gouden medailles. Op onderstaande tabel van The Economist het aantal dopingtests van Russische atleten die door het Russische Ministerie van Sport in de periode 2012 – 2015 werden achtergehouden, per sporttak. The post Boycot hangt in de lucht na uitsluiting Rusland van Winterspelen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 22. Olympische Winterspelen één dag voor openingsceremonie al van start (08/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De openingsceremonie van de Winterspelen staat pas morgenavond op de agenda in het olympische stadion van Pyeongchang, maar de officiële...
  [naar artikel]
 23. Bonus op WK kunstschaatsen: Loena Hendrickx mag zich opmaken voor Olympische Winterspelen (24/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Loena Hendrickx (21) mag zich opmaken voor haar tweede Winterspelen op rij, in Peking 2022. Het is alvast een opsteker voor de kunstschaatsster, die na haar korte kür als tiende naar de finale van een zeer sterk bezet WK gaat.
  [naar artikel]
 24. Skiër Sam Maes negen maanden out door kruisbandblessure: “Hopelijk weer fit voor Olympische Spelen 2022 in Peking” (05/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Brute pech voor de Belgische topskiër Sam Maes: hij scheurde zondag de kruisbanden van zijn rechterknie. Zijn sterk gestart seizoen met een 18de plek op de WB reuzenslalom in Sölden is zo abrupt afgelopen. Hij mikt nu op de Winterspelen van Peking om weer op topniveau te komen.
  [naar artikel]
 25. Noord-Korea zal ook deelnemen aan Olympische Spelen in 2020 en 2022 (31/03/2018 - Metro)
  Noord-Korea zal delegaties sturen naar de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio en de Olympische Winterspelen in Peking van 2022. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gezegd tijdens een ontmoeting met IOC-voorzitter Thomas Bach in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. “Ze hebben aangekondigd dat ze zullen deelnemen aan de Spelen van 2020 en 2022”, verklaarde Bach op de luchthaven van Peking, bij zijn terugkeer uit Noord-Korea. Hij sprak van een “vruchtbaar” gesprek met Kim Jong-un. Volgens het Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA drukte Bach in het gesprek zijn dankbaarheid uit voor de bijdrage die de Noord-Koreaanse leider leverde om van de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, in februari, een “symbool van de vrede” te maken. De Winterspelen in Pyeongchang vormden het toneel van een onverwachte ontdooiing in de relaties tussen Noord- en Zuid-Korea. Atleten uit beide landen namen onder gezamenlijke vlag deel en er was ook een gezamenlijke vrouwenploeg voor het ijshockey. De Noord-Koreanen vaardigden in totaal 22 atleten af in vijf verschillende discipline (kunstschaatsen, ijshockey, shorttrack, alpineskiën en langlaufen). De volledige delegatie bestond uit meer dan 500 mensen. bron: Belga Het bericht Noord-Korea zal ook deelnemen aan Olympische Spelen in 2020 en 2022 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. OS 2022 – Zeven nieuwe disciplines en meer vrouwelijke atleten op Winterspelen in Peking (18/07/2018 - Metro)
  Op de Olympische Winterspelen van Peking in 2022 zullen zeven nieuwe disciplines hun opwachting maken. Dat meldde het Internationaal Olympisch Comité (IOC) woensdag. In het uitgebreide programma zal extra aandacht zijn voor meer gendergelijkheid. In vier sporten zullen bij de volgende editie van de Winterspelen een landenwedstrijd voor gemengde teams aan het programma wordt toegevoegd: shorttrack, schansspringen, snowboarden (cross) en freestyle-skiën (aerials). Het IOC maakte tevens bekend dat bij het olympische bobsleeën de monobob voor vrouwen wordt toegevoegd. Bij het freestyle-skiën zal in Peking ook de Big Air (mannen en vrouwen) olympisch zijn. “Het is ons doel om een evenwicht te vinden tussen traditionele en innoverende disciplines”, legde technische directeur Kit McConnell, die verantwoordelijk is voor het olympisch programma, uit. “We zullen de vrouwelijke vertegenwoordiging verhogen. In Peking zal het hoogste aantal ooit deelnemen aan de Winterspelen.” In verschillende disciplines wordt het aantal toegestane deelnemers drastisch verminderd. Zo zullen er in het biatlon (20 atleten minder) en het schaatsen (26 atleten minder) plekjes verloren gaan. In het ijshockey voor vrouwen wordt het aantal teams dan weer verhoogd van 8 naar 10, waardoor er 46 atleten bijkomen. Het IOC hoopt in Peking 1.314 vrouwelijke atleten te kunnen verwelkomen op een totaal van 2.892 olympiërs. Zo zal 45,44 procent van de deelnemers vrouwelijk zijn. In Pyeongchang waren dat er nog 1.211 ofwel 41,9 procent. Het IOC maakte tevens bekend dat er voor de Youth Olympics in 2022 nog vier kandidaat-gaststeden overblijven: Botswana, Nigeria, Senegal en Tunesië. In oktober wordt het gastland in Buenos Aires verkozen. bron: Belga Het bericht OS 2022 – Zeven nieuwe disciplines en meer vrouwelijke atleten op Winterspelen in Peking verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. OS 2022 – Zeven nieuwe disciplines en meer vrouwelijke atleten op Winterspelen in Peking (19/07/2018 - Metro)
  Op de Olympische Winterspelen van Peking in 2022 zullen zeven nieuwe disciplines hun opwachting maken. Dat meldde het Internationaal Olympisch Comité (IOC) woensdag. In het uitgebreide programma zal extra aandacht zijn voor meer gendergelijkheid. In vier sporten zullen bij de volgende editie van de Winterspelen een landenwedstrijd voor gemengde teams aan het programma wordt toegevoegd: shorttrack, schansspringen, snowboarden (cross) en freestyle-skiën (aerials). Het IOC maakte tevens bekend dat bij het olympische bobsleeën de monobob voor vrouwen wordt toegevoegd. Bij het freestyle-skiën zal in Peking ook de Big Air (mannen en vrouwen) olympisch zijn. “Het is ons doel om een evenwicht te vinden tussen traditionele en innoverende disciplines”, legde technische directeur Kit McConnell, die verantwoordelijk is voor het olympisch programma, uit. “We zullen de vrouwelijke vertegenwoordiging verhogen. In Peking zal het hoogste aantal ooit deelnemen aan de Winterspelen.” In verschillende disciplines wordt het aantal toegestane deelnemers drastisch verminderd. Zo zullen er in het biatlon (20 atleten minder) en het schaatsen (26 atleten minder) plekjes verloren gaan. In het ijshockey voor vrouwen wordt het aantal teams dan weer verhoogd van 8 naar 10, waardoor er 46 atleten bijkomen. Het IOC hoopt in Peking 1.314 vrouwelijke atleten te kunnen verwelkomen op een totaal van 2.892 olympiërs. Zo zal 45,44 procent van de deelnemers vrouwelijk zijn. In Pyeongchang waren dat er nog 1.211 ofwel 41,9 procent. Het IOC maakte tevens bekend dat er voor de Youth Olympics in 2022 nog vier kandidaat-gaststeden overblijven: Botswana, Nigeria, Senegal en Tunesië. In oktober wordt het gastland in Buenos Aires verkozen. Bron: Belga   Het bericht OS 2022 – Zeven nieuwe disciplines en meer vrouwelijke atleten op Winterspelen in Peking verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Geen Olympische Spelen en WK voetbal voor Rusland, máár USADA vindt straf te mild: “Dit is een klap voor zuivere atleten” (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland mag niet deelnemen aan de komende Olympische Spelen (2020 in Tokio), Winterspelen (2022 in Peking) én het WK voetbal (2022 in Qatar). Dat...
  [naar artikel]
 29. Slotceremonie beëindigt 23e Winterspelen, vlag wordt overgedragen aan Peking (25/02/2018 - Metro)
  De Olympische Winterspelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang zijn ten einde. Tijdens de slotceremonie werd de olympische vlam gedoofd en werd de olympische vlag door IOC-voorzitter Thomas Bach doorgegeven aan de burgemeester van Peking, Chen Jining. De Chinese hoofdstad organiseert de volgende Winterspelen, in 2022. “De Spelen van 2018 in Pyeongchang hebben ons nieuwe horizonten doen ontdekken”, stak Bach in zijn slottoespraak van wal. “Aan de organisatoren: bedankt uit de grond van mijn hart. Jullie hebben nieuwe evenementen getoond aan nieuwe generaties. Dankzij digitale technologie heeft de hele wereld kunnen genieten van deze Spelen, waaraan een record aantal landen heeft deelgenomen.” “Sport brengt mensen samen in onze fragiele wereld”, besloot Bach. “Het IOC blijft zich inzetten voor de dialoog, ook na het doven van de vlam.” De Duitser doelde hiermee op de gezamenlijke deelname van Zuid-Korea en Noord-Korea aan de Spelen. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 30. Over exact één jaar beginnen de Winterspelen: “Als je realistisch bent, dan is Swings ook nu weer de enige medaillekandidaat” (04/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Olympische Spelen van Tokio zijn nog niet voorbij en het aftellen naar de Winterspelen van 2022 is al begonnen. Over exact één jaar vormt Peking het toneel voor de 24ste editie, mogelijk met een recordaantal Belgen. Al zal dat niet in verhouding staan tot het aantal medailles, meent Olav Spahl, topsportdirecteur van het BOIC.
  [naar artikel]
 31. Bart Swings blijft waar hij is na succesvol seizoen: “We zijn ervan overtuigd dat Bart olympisch goud kan winnen in Peking” (19/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bart Swings schaatst ook komend seizoen voor Team IKO. Dat heeft de Nederlandse ploeg vrijdag gemeld. De 30-jarige Swings komt dus tot en met de Olympische Winterspelen van Peking uit voor het schaatsteam. Recent pakte onze landgenoot nog een bronzen WK-medaille op de massastart.
  [naar artikel]
 32. Revolutie in zwemwereld: waarom topzwemmers dreigen met een boycot van de Olympische Spelen (03/01/2019 - Knack)
  Dertig topzwemmers verklaarden openlijk hun liefde aan de International Swimming League, waardoor ze op ramkoers met de internationale zwemfederatie liggen en dreigen met een boycot van de Olympische Spelen in Tokio.
  [naar artikel]
 33. Kim Jong-Un bevestigt: Noord-Korea zal ook deelnemen aan Olympische Spelen in 2020 en 2022 (31/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Noord-Korea zal delegaties sturen naar de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio en de Olympische Winterspelen in Peking van 2022. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gezegd tijdens een ontmoeting met IOC-voorzitter Thomas Bach in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang.
  [naar artikel]
 34. Kim Jong-Un bevestigt: Noord-Korea zal ook deelnemen aan Olympische Spelen in 2020 en 2022 (31/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Noord-Korea zal delegaties sturen naar de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio en de Olympische Winterspelen in Peking van 2022. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gezegd tijdens een ontmoeting met IOC-voorzitter Thomas Bach in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang.
  [naar artikel]
 35. Rusland wordt uitgesloten van Olympische Winterspelen in 2018 (05/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Internationaal Olympisch Comité heeft maandag beslist dat Rusland niet mag deelnemen aan de Olympische Winterspelen. Dopingvrije Russische sporters mogen wel deelnemen onder neutrale vlag. De Russische vicepremier Vitali Moutko werd door het IOC voor het leven van de Olympische Spelen geband.
  [naar artikel]
 36. Rusland wordt uitgesloten van Olympische Winterspelen in 2018 (05/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Internationaal Olympisch Comité heeft maandag beslist dat Rusland niet mag deelnemen aan de Olympische Winterspelen. Dopingvrije Russische sporters mogen wel deelnemen onder neutrale vlag. De Russische vicepremier Vitali Moutko werd door het IOC voor het leven van de Olympische Spelen geband.
  [naar artikel]
 37. Dit zijn skiënde robots op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea (13/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Terwijl veel evenementen op de Olympische Winterspelen van Pyeongchang worstelen met harde wind, skiën acht robots ‘moeiteloos’ de hellingen in Dunnae af.
  [naar artikel]
 38. Veldrijden binnenkort op Olympische Winterspelen? Van Aert zet alvast schouders onder petitie (07/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sven Nys opperde al langer om zijn geliefde sport eindelijk op de lijst van de Olympische Winterspelen te krijgen en nu zet ook Wout Van Aert
  [naar artikel]
 39. Veldrijden binnenkort op Olympische Winterspelen? Van Aert zet alvast schouders onder petitie (07/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sven Nys opperde al langer om zijn geliefde sport eindelijk op de lijst van de Olympische Winterspelen te krijgen en nu zet ook Wout Van Aert
  [naar artikel]
 40. Geen tweede medaille voor Evy Poppe op Jeugd Olympische Winterspelen (22/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Evy Poppe is woensdag op de laatste dag van de Jeugd Olympische Winterspelen in Zwitserland in de finale van de big air in het snowboarden op de tiende plaats geëindigd.
  [naar artikel]
 41. Olympische Winterspelen voortaan zonder sneeuw? (27/02/2018 - Apache)
  Het Algemeen Dagblad schreef een opmerkelijk artikel over de klimaatverandering die op lange termijn de sneeuw, en zelfs kunstsneeuw, van de Olympische Winterspelen zal doen smelten. Lees hier de samenvatting.
  [naar artikel]
 42. Nog drie kandidaten in de running voor Olympische Winterspelen 2026 (04/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zal voor de organisatie van de Olympische Winterspelen in 2026 kiezen uit drie kandidaturen. Het gaat om...
  [naar artikel]
 43. Norovirus teistert Olympische winterspelen (09/02/2018 - VRT NWS)
  Vandaag beginnen in Pyeongchang in Zuid-Korea de Olympische winterspelen, maar er vallen daar meer en meer zieken. Het norovirus doet er volop de ronde. 
  [naar artikel]
 44. Evy Poppe verovert goud in slopestyle op Jeugd Olympische Winterspelen (18/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Snowboardster Evy Poppe heeft de gouden medaille behaald in de slopestylecompetitie op de Jeugd Olympische Winterspelen in Zwitserland. Het is de...
  [naar artikel]
 45. Dodelijke crash op supersnelle baan dompelt olympische wereld in rouw Rodelaar verongelukt tijdens training op Winterspelen (09/04/2019 - De Morgen)
  De Olympische Winterspelen in Vancouver zijn op een dramatische manier van start gegaan. De 21-jarige Georgische rodelaar Nodar Kumaritashvili is na een zware crash tijdens een trainingssessie om het leven gekomen. Het is het eerste dodelijke ongeval op de Winterspelen ooit.VANCOUVER
  [naar artikel]
 46. Olympische vlam voor Winterspelen 2018 is ontstoken met traditionele ceremonie in Griekenland (24/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De olympische vlam voor de komende Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang is ontstoken. Dat gebeurde volgens de traditie in het Griekse Olympia, waar de oorsprong ligt van het grootste sportevenement ter wereld.
  [naar artikel]
 47. IOC opgelucht: eindelijk een kandidaat voor Olympische Winterspelen 2026 (18/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zwitserland heeft zich aangediend als kandidaat-organisator van de Olympische Winterspelen in 2026. De regering is bereid 1 miljard Zwitserse franken, omgerekend ruim 860 miljoen euro, te investeren in de campagne. Sion is aangewezen als de gaststad.
  [naar artikel]
 48. Rusland wordt uitgesloten van Olympische Winterspelen in 2018 (05/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Internationaal Olympisch Comité heeft maandag beslist dat Rusland niet mag deelnemen aan de Olympische Winterspelen. Dopingvrije Russische sporters mogen wel deelnemen onder neutrale vlag.
  [naar artikel]
 49. Rusland wordt uitgesloten van Olympische Winterspelen in 2018 (05/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Internationaal Olympisch Comité heeft maandag beslist dat Rusland niet mag deelnemen aan de Olympische Winterspelen. Dopingvrije Russische sporters mogen wel deelnemen onder neutrale vlag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.