Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 April 2021
07:42 uur

België dient AstraZeneca-vaccin voorlopig enkel toe aan mensen ouder dan 55

Metro

07/04/2021 - 19:11

België dient het AstraZeneca-vaccin tegen COVID-19 de komende vier weken enkel nog toe aan mensen van 56 jaar en ouder. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid woensdagavond beslist tijdens een interministeriële conferentie, bevestigt het kabinet van federaal minister Frank Vandenbroucke (Vooruit). De beslissing komt er na onderzoek van het risicobeoordelingscomité (PRAC) van het Europees Geneesmiddelenagentschap […] Het bericht België dient AstraZeneca-vaccin voorlopig enkel toe aan mensen ouder dan 55 verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wat nu voor wie nog een tweede AstraZeneca-prik moet krijgen? (07/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  België dient het AstraZeneca-vaccin tegen COVID-19 de komende vier weken enkel nog toe aan mensen van 56 jaar en ouder. Maar wat met jongere mensen die al een eerste dosis hebben gekregen? “Het kan zijn dat we uit voorzorg een ander vaccin zullen geven”, aldus vaccinoloog Pierre Van Damme in VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 2. Wat nu voor wie nog een tweede AstraZeneca-prik moet krijgen? (07/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  België dient het AstraZeneca-vaccin tegen COVID-19 de komende vier weken enkel nog toe aan mensen van 56 jaar en ouder. Maar wat met jongere mensen die al een eerste dosis hebben gekregen? “Het kan zijn dat we uit voorzorg een ander vaccin zullen geven”, aldus vaccinoloog Pierre Van Damme in VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 3. België zet tijdelijk een leeftijdslimiet op het AstraZeneca-vaccin: wat betekent dit nu? (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ons land zet tijdelijk een leeftijdslimiet op het AstraZeneca-vaccin. Het zal voorlopig enkel toegediend worden bij mensen van 56 jaar of ouder. Deze beslissing roept uiteraard wel een aantal vragen op:
  [naar artikel]
 4. België geeft voorlopig geen spuitjes met AstraZeneca-vaccin aan 65-plussers (02/02/2021 - De Tijd)
  19:11 België gaat het coronavaccin van AstraZeneca voorlopig niet aan mensen ouder dan 65 toedienen.
  [naar artikel]
 5. Italië gaat vaccin van AstraZeneca niet geven aan mensen ouder dan 55 jaar (31/01/2021 - Express)
  Na Duitsland heeft ook Italië beslist om het vaccin van AstraZeneca en Oxford niet toe te dienen aan oudere mensen. Vorige week hebben Duitse media bericht dat het vaccin niet effectief is bij mensen ouder dan 65 jaar. AstraZeneca ontkent die berichten. Italië hanteert een lagere leeftijdsgrens dan Duitsland. In Duitsland wordt het vaccin enkel […] The post Italië gaat vaccin van AstraZeneca niet geven aan mensen ouder dan 55 jaar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. België geeft AstraZeneca-vaccin niet aan 55-plussers (06/02/2021 - Express)
  Het is nu officieel: het AstraZeneca-vaccin wordt voorlopig niet toegediend aan mensen ouder dan 55. Dat heeft de federale regering met de experts over de vaccinatiestrategie beslist. Er is nog te weinig wetenschappelijke data over de werkzaamheid bij de oudere bevolkingsgroepen, zo is de uitleg. Het vaccin wordt voorbehouden voor mensen tussen 18 en 55 […] The post België geeft AstraZeneca-vaccin niet aan 55-plussers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. AstraZeneca maand lang enkel voor 55-plussers in België (07/04/2021 - De Standaard)
  De Belgische ministers van Volks­gezondheid hebben beslist om het vaccin van AstraZeneca in ons land een maand lang enkel aan mensen ouder dan 55 jaar toe te dienen. Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) blijft bij het advies dat er geen leeftijdsbeperking nodig is voor het AstraZeneca-vaccin.
  [naar artikel]
 8. OPROEP: Welke vragen heb jij nu België AstraZeneca maand lang enkel aan mensen ouder dan 55 toedient? (07/04/2021 - VRT NWS)
  België gaat het AstraZeneca-vaccin een maand lang enkel aan mensen ouder dan 55 toedienen. Eerder vandaag adviseerde het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) nochtans dat een leeftijdsgrens voor het vaccin niet nodig was, ook al blijkt dat het vaccin in zeer zeldzame gevallen tromboses veroorzaakt. De risico's wegen volgens het EMA niet op tegen de voordelen van vaccinatie, maar ons land gaat dus tegen dit advies in. Heb jij vragen over deze beslissing? Stel ze hieronder, wij gaan op zoek naar een antwoord.
  [naar artikel]
 9. Daarom hebben jongere mensen meer kans op bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin (08/04/2021 - Metro)
  Nu het AstraZeneca-vaccin in ons land (minstens) een maand enkel gegeven wordt aan mensen die ouder zijn dan 56 jaar, rijst de vraag hoe het komt dat jongere mensen meer kans op bijwerkingen hebben. Dat heeft wellicht te maken met een overreactie van het immuunsysteem. Gisteren heeft ons land beslist om het AstraZeneca-vaccin niet meer toe te dienen aan mensen die jonger zijn dan 56 jaar. In zeer zeldzame gevallen heeft het vaccin bij jongere mensen immers bijwerkingen veroorzaakt waarbij levensbedreigende bloedklonters ontstonden. Op de 25 miljoen mensen die wereldwijd met het AstraZeneca-vaccin ingeënt werden, stierven tot nu toe 18 mensen aan de gevolgen van bijwerkingen. Zwakker immuunsysteem bij oudere mensen Hoewel er nog veel onduidelijkheid is, heeft het wellicht te maken met een overreactie van het immuunsysteem bij jongere mensen. Oudere mensen hebben over het algemeen een zwakker immuunsysteem waardoor de kans op een ernstige reactie kleiner is. Ook valt op dat vooral jongere vrouwen last hebben van bijwerkingen. Dat zou verklaard kunnen worden door het feit dat er meer vrouwelijke zorgmedewerkers zijn en dus voornamelijk vrouwen ingeënt werden met het vaccin. Vrouwelijke hormonen kunnen ook een bijkomende factor zijn. Die zouden de immuunrespons immers sneller kunnen triggeren. Lees ook: België dient AstraZeneca-vaccin voorlopig enkel toe aan mensen vanaf 56 jaar Het bericht Daarom hebben jongere mensen meer kans op bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. AstraZeneca-vaccin in België enkel nog voor 56-plussers (07/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  België dient het AstraZeneca-vaccin de komende maand enkel nog toe aan 56-plussers. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid woensdagavond beslist tijdens een interministeriële conferentie, bevestigt het kabinet van federaal minister Frank Vandenbroucke (Vooruit).
  [naar artikel]
 11. AstraZeneca-vaccin in België enkel nog voor 55-plussers (07/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  België dient het AstraZeneca-vaccin de komende maand enkel nog toe aan 56-plussers. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid woensdagavond beslist tijdens een interministeriële conferentie, bevestigt het kabinet van federaal minister Frank Vandenbroucke (Vooruit).
  [naar artikel]
 12. Hoge Gezondheidsraad publiceert advies van experten over AstraZeneca-vaccin: “Bij voorkeur toedienen aan mensen ouder dan 60" (08/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft donderdagavond het advies gepubliceerd van de experten over de toediening van het AstraZeneca-vaccin. Daarin staat dat het “bij voorkeur” toegediend wordt aan mensen ouder dan 60. De ministers van volksgezondheid beslisten woensdag al om het vaccin de komende vier weken alleen nog aan mensen van 56 jaar en ouder toe te dienen.
  [naar artikel]
 13. Advies Hoge Gezondheidsraad: nog steeds geen AstraZeneca-vaccin voor 55-plussers (26/02/2021 - De Morgen)
  In een nieuw advies beveelt de Hoge Gezondheidsraad aan om het vaccin van AstraZeneca voorlopig nog steeds niet toe te dienen aan mensen ouder dan 55.
  [naar artikel]
 14. België geeft AstraZeneca-vaccin voorlopig niet aan 55-plussers: "Vaccinatiestrategie op langere termijn herbekijken" (02/02/2021 - VRT NWS)
  België gaat het coronavaccin van AstraZeneca voorlopig niet aan mensen ouder dan 55 toedienen. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) op basis van een advies van de Hoge Gezondheidsraad. "Op de wat langere termijn moeten we onze vaccinatiestrategie herbekijken", zegt hij. Viroloog Johan Neyts juicht de beslissing toe.
  [naar artikel]
 15. En weer is er ophef over AstraZeneca: moet ook België dat vaccin enkel voor ouderen gebruiken? (01/04/2021 - De Morgen)
  Duitsland zal geen mensen onder de 60 meer inenten met het vaccin van AstraZeneca, wegens de verhoogde kans op bijwerkingen. Evolueren wij ook naar zo'n leeftijdsban? En is zoiets wel handig?
  [naar artikel]
 16. Vaccin AstraZeneca ook geschikt voor 65-plussers (10/02/2021 - De Standaard)
  Het vaccin tegen covid-19 dat door AstraZeneca ontwikkeld is, kan ook aan mensen ouder dan 65 worden toegediend, zo heeft de adviesgroep van vaccindeskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdag gezegd.
  [naar artikel]
 17. “Vaccin van AstraZeneca ook geschikt voor 65-plussers” (11/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het vaccin tegen Covid-19 dat door AstraZeneca ontwikkeld is, kan ook aan mensen ouder dan 65 worden toegediend, zo heeft de adviesgroep van vaccindeskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdag gezegd.
  [naar artikel]
 18. Zweden gebruikt AstraZeneca-vaccin voorlopig enkel voor 65-plussers (25/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zweden gaat het AstraZeneca-vaccin voorlopig enkel opnieuw gebruiken bij 65-plussers. Dat meldt de Zweedse gezondheidsautoriteit Folkhälsomyndigheten vandaag in een persmededeling. Voor personen jonger dan 65 wacht Zweden op meer gegevens.
  [naar artikel]
 19. België blijft vaccin van AstraZeneca toedienen: “Werkelijk geen enkele aanduiding dat het vaccin zou leiden tot bloedklonters”, zegt Vandenbroucke (11/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Denemarken, IJsland, Noorwegen en Italië kondigden vandaag aan voorlopig te stoppen met het vaccineren met AstraZeneca. De opschorting komt er nadat er meerdere gevallen van bloedklonters waren gemeld. “Ons land zet de vaccinatie niet op pauze”, bevestigen de taskforce Vaccinatie en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) aan onze redactie. Volgens Vandenbroucke is er geen enkel probleem met de vaccins. Dat belet sommige mensen niet om hun AstraZeneca-vaccin te weigeren volgens Joris Moonens (Zorg & Gezondheid): “Van contacten met de centra horen we dat er mensen annuleren."
  [naar artikel]
 20. Zweden adviseert tegen gebruik vaccin AstraZeneca bij 65-plussers (02/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Zweden heeft het gezondheidsagentschap aanbevolen om het vaccin van de Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca voorlopig enkel toe te dienen aan mensen onder 65 jaar. De aanbeveling kan nog aangepast worden als er onderzoeksresultaten naar buiten komen over de werking bij ouderen, luidt het.
  [naar artikel]
 21. WHO: “AstraZeneca-vaccin ook geschikt voor 65-plussers” (10/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het AstraZeneca-vaccin tegen Covid-19 kan ook aan mensen ouder dan 65 worden toegediend. Dat heeft de adviesgroep van vaccindeskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie woensdag gezegd. De WHO-expertengroep ‘Strategic Advisory Group of Experts’ beveelt voorts het gebruik van dit vaccin aan in landen waar varianten van het coronavirus circuleren.
  [naar artikel]
 22. Vaccin van AstraZeneca en Oxford niet aanbevolen voor 65-plussers in Duitsland (28/01/2021 - Express)
  De Duitse vaccinatiecommissie heeft donderdag gezegd dat ze het vaccin van AstraZeneca en de universiteit van Oxford voorlopig alleen aanbeveelt voor mensen tussen 18 en 64 jaar. ‘Het coronavaccin van AstraZeneca wordt momenteel enkel aanbevolen voor mensen tussen 18 en 64 jaar,’ aldus de vaccinatiecommissie (STIKO) in een document dat het persagentschap AFP kon inkijken. […] The post Vaccin van AstraZeneca en Oxford niet aanbevolen voor 65-plussers in Duitsland appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Vaccin AstraZeneca voorlopig niet toegediend aan 65-plussers in België (02/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het vaccin van AstraZeneca zal in België voorlopig niet toegediend worden aan 65-plussers. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) op basis van een advies van de Hoge gezondheidsraad.
  [naar artikel]
 24. Vaccin AstraZeneca voorlopig niet toegediend aan 65-plussers in België (02/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het vaccin van AstraZeneca zal in België voorlopig niet toegediend worden aan 65-plussers. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) op basis van een advies van de Hoge gezondheidsraad.
  [naar artikel]
 25. Vaccin AstraZeneca voorlopig niet toegediend aan 55-plussers in België (02/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het vaccin van AstraZeneca zal in België voorlopig niet toegediend worden aan 55-plussers. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) op basis van een advies van de Hoge gezondheidsraad.
  [naar artikel]
 26. Enkel nog voor 60-plussers? Taskforce Vaccinatie en Hoge Gezondheidsraad straks vervroegd bij elkaar over AstraZeneca-vaccin (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De taskforce Vaccinatie zal zich vanavond om 18 uur beraden over het gebruik van het AstraZeneca-vaccin na de beslissing van Duitsland gisteren om het vaccin niet meer te gebruiken bij mensen onder de 60 jaar. Dat bevestigt woordvoerster Gudrun Briat aan onze redactie. Experten uit zowel de taskforce, de Hoge Gezondheidsraad en het Federaal Agentschap voor de Geneesmiddelen FAGG zullen een advies opstellen dat daarna naar de verschillende ministers van Volksgezondheid zal gaan. Mogelijk zal ook bij ons beslist worden het vaccin voorlopig enkel nog aan ouderen toe te dienen.
  [naar artikel]
 27. Nederland stopt voorlopig uit voorzorg met vaccin van AstraZeneca (14/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland stopt voorlopig met het toedienen van het vaccin van AstraZeneca. Dat laat het ministerie van Volksgezondheid zondagavond weten. Het besluit wordt genomen uit voorzorg, nadat bij mensen in andere landen die waren geprikt met het vaccin bloedproppen waren ontstaan.
  [naar artikel]
 28. “Krijg ik een tweede prik van een ander merk als ik al AstraZeneca kreeg?” - Van Damme beantwoordt de meest gestelde vragen (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA een link ziet tussen het gebruik van het AstraZeneca-vaccin en de zeer zeldzame bijwerking waarbij bloedstolsels optreden in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes, wordt het vaccin in ons land voorlopig niet meer toegediend aan mensen van 56 of ouder. Epidemioloog Pierre Van Damme beantwoordt de meest voorkomende vragen.
  [naar artikel]
 29. OPROEP. Bent u exact 56 jaar en voelt u zich oncomfortabel omdat u wel nog het AstraZeneca-vaccin toegediend krijgt? (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het AstraZeneca-vaccin zal in ons land enkel gebruikt worden voor mensen die ouder zijn dan 55 jaar. Dat blijkt na overleg tussen de Belgische ministers van Volksgezondheid. Wie 55 jaar of jonger is, zal andere vaccins krijgen. De regeling geldt al zeker voor de komende vier weken, bevestigde Frank Vandenbroucke voor de camera van VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 30. Hoge Gezondheidsraad publiceert advies van experten over AstraZeneca-vaccin (08/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft donderdagavond het advies gepubliceerd van de experten over de toediening van het AstraZeneca-vaccin. De ministers van volksgezondheid beslisten woensdag al om het vaccin de komende vier weken alleen nog aan mensen van 56 jaar en ouder toe te dienen.
  [naar artikel]
 31. Wat als je je eerste prik met AstraZeneca-vaccin al hebt gekregen en wat is het gevolg van de leeftijdsbeperking? (07/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ons land geeft een maand lang het AstraZeneca-vaccin enkel aan 56-plussers. Wat betekent dat voor de jongere mensen die al een eerste prik met het vaccin hebben gekregen of zouden krijgen? En wat zijn nu die (zeldzame) bijwerkingen van het vaccin?
  [naar artikel]
 32. Hoge Gezondheidsraad laat AstraZeneca-vaccin ook toe voor 55-plussers (02/03/2021 - De Standaard)
  De Hoge Gezondheidsraad heeft beslist dat het vaccin van AstraZeneca vanaf nu ook toegediend mag worden aan mensen ouder dan 55 jaar. Dat bevestigen verschillende bronnen aan onze redactie. Om 17.30 uur geeft de raad meer uitleg op een persconferentie.
  [naar artikel]
 33. Denemarken schort voorlopig gebruik AstraZeneca-vaccin op wegens mogelijke bijwerkingen (11/03/2021 - VRT NWS)
  Denemarken legt voorlopig de vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin stil, omdat er mogelijk ernstige bijwerkingen zijn. Dat meldt het Deense gezondheidsinstituut Sundhedsstyrrelsen. Verschillende mensen kregen te maken met de vorming van bloedklonters. Het is nog niet duidelijk of er een oorzakelijk verband is tussen de bloedklonters en het vaccin. Eerder deze week waren er soortgelijke berichten uit Oostenrijk.
  [naar artikel]
 34. Duitsland verbiedt AstraZeneca-vaccin voor wie jonger is dan 60 (30/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Duitsland mogen enkel nog 60-plussers gevaccineerd worden met het vaccin van AstraZeneca. De reden voor het opschorten van AstraZeneca is de vondst van tientallen gevallen van trombose in de hersenen bij mensen jonger dan 60.
  [naar artikel]
 35. AstraZeneca-vaccin geschikt voor zwangere vrouwen en risicopatiënten (26/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Net als de andere goedgekeurde coronavaccins, kan ook het vaccin van AstraZeneca en de universiteit van Oxford gebruikt worden voor zwangere vrouwen en een reeks mensen met onderliggende aandoeningen. Het vaccin blijft voorlopig wel voorbehouden voor mensen tot 55 jaar. Dat meldt de taskforce vaccinatie vrijdag, na adviezen van de Hoge Gezondheidsraad.
  [naar artikel]
 36. Vaccin van AstraZeneca geschikt voor zwangere vrouwen en risicopatiënten (26/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Net als de andere goedgekeurde coronavaccins, kan ook het vaccin van AstraZeneca en de universiteit van Oxford gebruikt worden voor zwangere vrouwen en een reeks mensen met onderliggende aandoeningen. Het vaccin blijft voorlopig wel voorbehouden voor mensen tot 55 jaar. Dat meldt de taskforce vaccinatie vrijdag, na adviezen van de Hoge Gezondheidsraad.
  [naar artikel]
 37. Franse Hoge Gezondheidsraad raadt AstraZeneca-vaccin nu enkel aan 55-plussers aan (19/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl het coronavaccin van de Brits-Zweedse producent AstraZeneca in het begin enkel nog werd aangeraden aan mensen jonger dan 56 jaar, keert de Franse Hoge Gezondheidsraad die redenering nu om: bij onze zuiderburen zal het vaccin enkel nog mogen worden toegediend aan 55-plussers.
  [naar artikel]
 38. Taskforce Vaccinatie en Hoge Gezondheidsraad komen vervroegd samen over AstraZeneca-vaccin (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De taskforce Vaccinatie zal zich vanavond om 18 uur beraden over het gebruik van het AstraZeneca-vaccin na de beslissing van Duitsland gisteren om het vaccin niet meer te gebruiken bij mensen onder de 60 jaar. Dat bevestigt woordvoerster Gudrun Briat aan onze redactie. Experten uit zowel de taskforce, de Hoge Gezondheidsraad en het Federaal Agentschap voor de Geneesmiddelen FAGG zullen een advies opstellen dat daarna naar de verschillende ministers van Volksgezondheid zal gaan. Mogelijk zal ook bij ons beslist worden het vaccin voorlopig enkel nog aan ouderen toe te dienen.
  [naar artikel]
 39. Hoe kan een vaccin zeldzame tromboses veroorzaken? En lopen vrouwen echt meer risico? 5 vragen over AstraZeneca (07/04/2021 - VRT NWS)
  Nadat het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) deze namiddag bevestigde dat het coronavaccin van AstraZeneca in erg zeldzame gevallen tromboses veroorzaakt, heeft ons land beslist om een maand lang enkel mensen ouder dan 55 met AstraZeneca in te enten. Nochtans is een leeftijdsgrens volgens het EMA niet nodig en wegen de voordelen van vaccinatie nog steeds op tegen de nadelen. Toch maken veel mensen zich zorgen. Hoe komt het dat een vaccin bloedstolsels veroorzaakt? Klopt het dat het risico hoger is voor jonge vrouwen? En kunnen andere vaccins gelijkaardige problemen veroorzaken? Een antwoord op jouw vragen.
  [naar artikel]
 40. Aantal gevaccineerden verdubbelt: beperkingen AstraZeneca zorgen niet voor vertraging (09/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De vaccinatiecampagne komt nu echt op gang. Na de paasvakantie zullen dubben zoveel mensen gevaccineerd zijn als voor Pasen. De leeftijdsbeperking voor het AstraZeneca vaccin heeft geen invloed op het tempo. Dat zegt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke. Een maand lang krijgen enkel mensen ouder dan 55 het coronavaccin van AstraZeneca toegediend. Maar dat belet niet dat veel Limburgers de volgende weken een uitnodiging in hun brievenbus mogen verwachten.
  [naar artikel]
 41. Frankrijk keurt vaccin van AstraZeneca goed voor 65-plussers (02/03/2021 - Express)
  Terwijl ons land wacht op meer resultaten om het vaccin van AstraZeneca toe te dienen aan 65-plussers heeft Frankrijk dinsdag beslist om die leeftijdsgroep te vaccineren met het veelbesproken vaccin. Franse 65-plussers komen voortaan in aanmerking voor een vaccin van AstraZeneca. Daarmee past het land zijn vaccinatiestrategie aan. Tot nu toe was het vaccin enkel […] The post Frankrijk keurt vaccin van AstraZeneca goed voor 65-plussers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 42. Nieuwe opdoffer voor vaccinatiestrategie: enkel 55-plussers krijgen komende maand AstraZeneca (08/04/2021 - De Morgen)
  België gaat het coronavaccin van AstraZeneca een maand lang enkel aan mensen ouder dan 55 toedienen. Nochtans had het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) geen leeftijdsgrens geadviseerd. De streefdatum om tegen 11 juli elke volwassene een prik te geven, komt zo verder onder druk te staan.
  [naar artikel]
 43. Nieuwe opdoffer voor vaccinatiestrategie? Enkel 56-plussers krijgen komende maand AstraZeneca (08/04/2021 - De Morgen)
  België gaat het coronavaccin van AstraZeneca een maand lang enkel aan mensen ouder dan 55 toedienen. Nochtans had het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) geen leeftijdsgrens geadviseerd. De streefdatum om tegen 11 juli elke volwassene een prik te geven, komt zo verder onder druk te staan.
  [naar artikel]
 44. Nederland pauzeert vaccinaties met AstraZeneca-vaccin (15/03/2021 - Express)
  Nederland gaat de komende twee weken geen mensen inenten met het vaccin van AstraZeneca. Onze noorderburen doen dat naar het voorbeeld van andere landen die de inentingen met het vaccin tijdelijk hebben stopgezet na berichten over bloedklonters. Het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid heeft beslist om de inentingen met het AstraZeneca-vaccin te pauzeren tot en met […] The post Nederland pauzeert vaccinaties met AstraZeneca-vaccin appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Coronablog: België gebruikt AstraZeneca-vaccin voorlopig enkel voor 56-plussers (07/04/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 46. Europa keurt AstraZeneca-vaccin goed voor alle volwassenen (29/01/2021 - Express)
  De kogel is door de kerk: het vaccin van AstraZeneca is goedgekeurd voor iedereen die ouder is dan 18 jaar. Was het nu minder werkzaam voor 65+ers of niet: de Europese farmawaakhond EMA heeft alvast het AstraZeneca-vaccin goedgekeurd voor gebruik. Dat maakte het EMA zelf bekend in een persbericht. Daarmee zijn nu drie vaccins goedgekeurd […] The post Europa keurt AstraZeneca-vaccin goed voor alle volwassenen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Vaccinatiecentra merken annulaties door Deense paniek rond AstraZeneca (12/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vaccinatiecentra melden annulaties nu enkele Europese landen het vaccin van AstraZeneca voorlopig niet meer gebruiken. Dat meldt Radio 1. Er is bij sommige mensen bezorgdheid ontstaan over mogelijke bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin. Het Agentschap Zorg en Gezondheid bevestigde donderdag ook aan onze redactie al dat er mensen zijn die hun afspraak annuleren. Concrete cijfers zijn er niet.
  [naar artikel]
 48. AstraZeneca maand lang enkel nog voor 55-plussers (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ons land zal het AstraZeneca-vaccin een maand lang niet meer toedienen bij mensen onder 56 jaar. In zéér zeldzame gevallen kan het vaccin leiden tot bloedklonters. De impact van de beslissing zou wel binnen de perken moeten blijven. Het Europees Geneesmiddelenagentschap adviseert nochtans om verder te gaan met het vaccin.
  [naar artikel]
 49. Vaccinatiecentra merken annulaties door bezorgdheid rond AstraZeneca (12/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vaccinatiecentra melden annulaties nu enkele Europese landen het vaccin van AstraZeneca voorlopig niet meer gebruiken. Dat meldt Radio 1. Er is bij sommige mensen bezorgdheid ontstaan over mogelijke bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin. Het Agentschap Zorg en Gezondheid bevestigde donderdag ook aan onze redactie al dat er mensen zijn die hun afspraak annuleren. Concrete cijfers zijn er niet.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.