Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

17 April 2021
21:49 uur

Dokter Louis Ide: “Gevaccineerden met hoogrisicocontact komen gewoon werken in mijn ziekenhuis”

Het Nieuwsblad

07/04/2021 - 19:15

Vergaderingen in het Gentse Jan Palfijn-ziekenhuis tussen gevaccineerd zorgpersoneel gaan voortaan door zonder mondmaskers. En wie een hoogrisicocontact had, moet niet langer in quarantaine. Dat schrijft althans dokter Louis Ide op Twitter. Viroloog Marc Van Ranst reageert alvast sceptisch.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Toegang tot vliegtuig, concert of restaurant: krijgen we tweedeling tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden? (03/12/2020 - Express)
  Zullen gevaccineerden voor het coronavirus en niet-gevaccineerden een verschillende behandeling krijgen als ze op het vliegtuig willen, of naar een... The post Toegang tot vliegtuig, concert of restaurant: krijgen we tweedeling tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Dokter kan straks app voorschrijven (06/03/2018 - De Standaard)
  Gezondheidsapps op je smartphone werken: je kan sneller het ziekenhuis verlaten, de dokter kan je beter opvolgen en je hebt minder kans op complicaties. Dat blijkt uit een evaluatie in opdracht van minister Maggie De Block.
  [naar artikel]
 3. Dokter kan straks app voorschrijven (06/03/2018 - De Standaard)
  Gezondheidsapps op je smartphone werken: je kan sneller het ziekenhuis verlaten, de dokter kan je beter opvolgen en je hebt minder kans op complicaties. Dat blijkt uit een evaluatie in opdracht van minister Maggie De Block.
  [naar artikel]
 4. Geparkeerde auto van dokter volledig vernield na aanrijding: “Gelukkig komen mijn huisbezoeken niet in het gedrang” (03/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een vrachtwagen reed woensdagochtend de geparkeerde wagen aan van dokter Bart Ingelaere (60) in Beerst. De wagen werd tegen de gevel van het huis van de dokter geduwd en is volledig vernield. “Gelukkig komen de huisbezoeken niet in gevaar”, zegt de dokter.
  [naar artikel]
 5. Dokter Hendrix: "Twijfels over vaccins zijn nergens voor nodig" (15/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Massahysterie die nergens voor nodig is, én in de hand gewerkt wordt door anti-vaxers. Zij zijn alleen maar uit op het zaaien van twijfel over de vaccins. Dokter Luc Hendrix roept iedereen op om daar niet in te trappen. Na AstraZeneca zijn er problemen opgedoken met het Janssen-vaccin. Johnson and Johnson vraagt zelf om het vaccin niet meer toe te dienen. Hendrix ziet een ander fenomeen de kop opsteken. De afgunst tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden. Hij roept iedereen op om solidair te zijn, nog even vol te houden en zich aan de maatregelen te houden.
  [naar artikel]
 6. Sneltesten bij leerlingen en leerkrachten die hoogrisicocontact hadden (15/12/2020 - De Morgen)
  Vlaanderen start met sneltesten voor leerlingen en leerkrachten die een hoogrisicocontact hadden op school. De Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB’s) en het Rode Kruis werken daarvoor samen. Deze week nog starten er pilootprojecten in Gent en in de regio Tienen-Diest-Aarschot. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
  [naar artikel]
 7. Twee coronatesten verplicht voor wie hoogrisicocontact had (15/01/2021 - Express)
  Iedereen die een hoogrisicocontact heeft gehad moet vanaf maandag 25 januari in België verplicht twee keer een coronatest ondergaan. Dat moet gebeuren op dag 1 en dag 7 van de verplichte quarantaine. De beslissing om iedereen die een hoogrisicocontact heeft gehad verplicht twee coronatesten te laten ondergaan, komt er op advies van de Taskforce Testing. […] The post Twee coronatesten verplicht voor wie hoogrisicocontact had appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Werken beautyproducten uit de apotheek echt beter, of wil men u dat gewoon wijsmaken? (04/02/2019 - De Morgen)
  Apothekersmerken zoals La Roche-Posay of Louis Widmer boezemen vertrouwen in. Maar werken ze ook beter? Dit is waarom wel of waarom niet. 
  [naar artikel]
 9. Vrouw gaat naar ziekenhuis na aanval in nachtclub, maar herkent tot haar afschuw meteen haar dokter (18/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dokter Vladimir Naumov is ontslagen in het Russische ziekenhuis van Neryungri, nadat hij één van zijn patiënte enkele klappen gaf. De vrouw kwam nochtans hulp zoeken, nadat ze was aangevallen in een nachtclub… door dezelfde dokter. Dat schrijven verschillende Russische media.
  [naar artikel]
 10. “Ik wil bij mijn vrouw zijn”: happy end nadat pakkende foto uit Amerikaans ziekenhuis viraal is gegaan (03/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een oudere man stond huilend op de intensive care van een ziekenhuis in Texas: “Ik wil bij mijn vrouw zijn”. Dokter Joseph Varon - helemaal gehuld in een beschermend pak - troostte hem. De pakkende foto van de arts en de coronapatiënt raakte mensen van over de hele wereld. Nu vertelt de hoofdarts hoe het verder ging.
  [naar artikel]
 11. Amerikaans gezondheidsinstituut: ‘gevaccineerden kunnen afspreken zonder mondmasker of afstandsregels’ (08/03/2021 - Express)
  Het Amerikaanse instituut voor volksgezondheid CDC heeft op maandag de langverwachte richtlijnen voor gevaccineerden gepubliceerd. Daaruit blijkt dat, in de VS althans, volledig gevaccineerden duidelijk van meer vrijheid kunnen genieten.  Kunnen we opnieuw onze grootouders knuffelen, eens we gevaccineerd zijn? Zullen we opnieuw onbezorgd binnenshuis kunnen afspreken? De richtlijnen van het Amerikaanse beiden alvast een […] The post Amerikaans gezondheidsinstituut: ‘gevaccineerden kunnen afspreken zonder mondmasker of afstandsregels’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Amerikaans gezondheidsinstituut: ‘Gevaccineerden kunnen afspreken zonder mondmasker of afstandsregels’ (08/03/2021 - Express)
  Het Amerikaanse instituut voor volksgezondheid CDC heeft op maandag de langverwachte richtlijnen voor gevaccineerden gepubliceerd. Daaruit blijkt dat, in de VS althans, volledig gevaccineerden duidelijk van meer vrijheid kunnen genieten.  Kunnen we opnieuw onze grootouders knuffelen, eens we gevaccineerd zijn? Zullen we opnieuw onbezorgd binnenshuis kunnen afspreken? De richtlijnen van het Amerikaanse beiden alvast een […] The post Amerikaans gezondheidsinstituut: ‘Gevaccineerden kunnen afspreken zonder mondmasker of afstandsregels’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Gynaecoloog verminkt tientallen vrouwen met onnodige operaties: "Mijn dokter was verafschuwd" (25/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Australië komen steeds meer vrouwen naar voren die het slachtoffer werden van dokter Emil Gayed, een gynaecoloog die in de regio een beruchte...
  [naar artikel]
 14. Niet laten testen als hoogrisicocontact? Ook 250 euro boete (19/01/2021 - De Standaard)
  Wie uit het buitenland komt of de melding krijgt een hoogrisicocontact te hebben gehad met een besmette persoon maar geen coronatest laat afnemen, riskeert vanaf nu een boete van 250 euro. Dat besliste het College van Procureurs-Generaal vanavond.
  [naar artikel]
 15. Sarah’s choice “Als kind vroeg ik aan mijn vader of ik niet mee naar het ziekenhuis mocht om er een flupke aan te zetten” (20/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Sarah Bettens (46) wordt Sam Bettens. Na een jaar vol twijfel is de knoop doorgehakt. Is het doorgepraat met vrouw, familie en vrienden. En is het tijd om naar buiten te komen. Zij wordt hij. Voor het eerst helemaal zichzelf. “Mijn gendergevoel is heel erg fysiek. Het gaat over wat ik zie als ik mezelf zie. Ik wil er gewoon anders uitzien.”
  [naar artikel]
 16. Chemopatiënten ZOL moeten niet langer naar ziekenhuis voor bloedtest (20/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Chemopatiënten van het Ziekenhuis Oost Limburg zullen voortaan niet meer naar het ziekenhuis moeten voor hun bloedtest. Die kan vanaf nu ook gewoon thuis worden afgenomen. Het labo van het ZOL onderzoekt het bloed dan, waarna de dokter laat weten of de patiënt de chemokuur kan volgen. Nu moesten patiënten iedere keer naar het ziekenhuis voor die test en dat betekende lang wachten. En soms zelfs terug naar huis gestuurd worden zonder chemo, omdat de bloedwaarden te slecht zijn.
  [naar artikel]
 17. Hoe dokter Apple mij waarschuwde voor mijn hart (07/06/2019 - De Tijd)
  19:05 Een smartphone als dokter, het is wennen.
  [naar artikel]
 18. Van Gucht: "Bedoeling om deze maand opnieuw mensen met hoogrisicocontact te testen” (09/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is zeker de bedoeling om ergens in november terug te keren naar de oude strategie waarbij ook asymptomatische personen getest worden als ze een hoogrisicocontact gehad hebben. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de persconferentie van Sciensano.
  [naar artikel]
 19. Mathieu Michel besmet met coronavirus, maar rest regering 'had geen hoogrisicocontact' (09/10/2020 - Knack)
  Staatssecretaris Mathieu Michel heeft een positieve coronatest afgelegd. Geen enkel lid van de regering had echter een hoogrisicocontact met hem.
  [naar artikel]
 20. Gezondheidsapps straks op doktersvoorschrift? Ze werken echt, dus worden ze terugbetaald (06/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Gezondheidsapps op je smartphone wérken: ze zorgen dat je sneller van het ziekenhuis naar huis kan, dat de dokter je beter kan opvolgen en dat je minder kans hebt op complicaties. Dat blijkt uit een evaluatie van minister De Block. “Volgend jaar zullen een aantal apps terugbetaald worden”, zegt projectleider Eric Van der Hulst.
  [naar artikel]
 21. Huisarts Rudi uit ‘Dag Dokter’ ontsnapte al meermaals aan de dood: “Een hebzuchtige collega wilde mij vermoorden” (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel hij al lang met pensioen mag gaan, blijft plattelandsdokter Rudi Thys (68) uit het Limburgse Bilzen werkdagen maken van meer dan 12 uur. “Ik droomde er op mijn twaalfde al van om dokter te worden. Wat zou ik stoppen?”, zegt de weduwnaar uit ‘Dag Dokter’, wiens leven bijwijlen leest als een bloedstollende roman. Inclusief Oekraïense huurmoordenaars en een mislukte parachutesprong. “Ik ben tegen 40 km per uur tegen de grond gesmakt en hoorde mijn rug breken.”
  [naar artikel]
 22. Experts over de vaccins: “Dromen van Rock Werchter? Daarvoor is het nog te vroeg” (03/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zodra de grote vaccinatieronde van start gaat, is de kans groot op een maatschappij met twee snelheden. Er is de groep gevaccineerden enerzijds, en er zijn de niet-gevaccineerden en vaccinweigeraars anderzijds. Hoe hou je mensen in afwachting van het vaccin gemotiveerd, en mogen we al dromen van festivals?
  [naar artikel]
 23. Commissievoorzitter von der Leyen in quarantaine na hoogrisicocontact (05/10/2020 - Express)
  Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, gaat in quarantaine nadat ze een meeting bijwoonde waarop een... The post Commissievoorzitter von der Leyen in quarantaine na hoogrisicocontact appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Op stap in drugland USA, een Amerikaanse tragedie (22/06/2019 - VRT NWS)
  De telefoon van de alarmcentrale rinkelt in Plymouth, Massachusetts, een stad van 50.000 inwoners. "Ik heb een ziekenwagen nodig. Mijn zoon ademt niet meer. Hij is wit uitgeslagen. -Hoe oud is hij? -Mijn god, hij is dood!" Elke dag rinkelt de telefoon enkele keren met zo’n dramatische noodoproep na een overdosis. Het Good Samaritans-ziekenhuis telt drie overdoses per dag. "In het ziekenhuis aan de andere kant nog eens drie", zegt dokter Kenneth Lawson. Op stap in drugland USA. 
  [naar artikel]
 25. Waarom kunnen we mensen die een orgaan afstaan, niet gewoon betalen? (02/03/2018 - Apache)
  Een van mijn oudste herinneringen is een nieuwsbericht op de radio over een operatie uitgevoerd door Dr Christiaan Barnard in het Groote Schuur ziekenhuis in Kaapstad. De aparte naam van het ziekenhuis was een van de zaken die mijn jeugdige aandacht trok. Maar wat me vooral trof (en nog steeds treft) is dat het mogelijk was het hart van een dode persoon te verwijderen en het in te planten in een ander persoon, die er dan mee verder kan leven.
  [naar artikel]
 26. Vuistje geven: geen hoogrisicocontact, maar toch afgeraden (24/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een vuistje geven bij wijze van begroeting wordt niet beschouwd als een hoogrisicocontact. Dat geeft de Vlaamse Wetenschappelijke Vereniging voor Jeugdgezondheidszorg (VWVJ) als advies aan de contactspeurders van de CLB’s. De CLB’s brengen in kaart in welke mate leerlingen en leerkrachten contact hadden met besmette personen op school.
  [naar artikel]
 27. Vuistje geven: geen hoogrisicocontact, maar toch afgeraden (24/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een vuistje geven bij wijze van begroeting wordt niet beschouwd als een hoogrisicocontact. Dat geeft de Vlaamse Wetenschappelijke Vereniging voor Jeugdgezondheidszorg (VWVJ) als advies aan de contactspeurders van de CLB’s. De CLB’s brengen in kaart in welke mate leerlingen en leerkrachten contact hadden met besmette personen op school.
  [naar artikel]
 28. Personeelsleden Thai Airways veinzen eigen dood om premie op te strijken... en komen daarna gewoon werken (19/02/2021 - VRT NWS)
  Uit een fraudeonderzoek blijkt dat minstens 26 personeelsleden van de Thaise luchtvaartmaatschappij Thai Airways valse overlijdensaktes hebben ingediend om op die manier een begrafenispremie te kunnen opstrijken van hun werkgever. Opmerkelijk is dat de werknemers in kwestie gewoon zijn blijven werken, ook nadat ze zogezegd zouden zijn overleden.
  [naar artikel]
 29. Geen nieuwe patiënten opgenomen in Turnhouts ziekenhuis waar norovirus woedt (18/01/2017 - De Redactie)
  Ook de komende 24 uur zullen geen nieuwe patiënten worden opgenomen in het ziekenhuis Sint-Elisabeth in Turnhout. De spoeddienst blijft wel gewoon werken. Ook in het Klina ziekenhuis van Brasschaat zijn er drie patiënten met het norovirus, maar dat is niet uitzonderlijk.
  [naar artikel]
 30. "Dromen van Rock Werchter? Daarvoor is het nog te vroeg" (03/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zodra de grote vaccinatieronde van start gaat, is de kans groot op een maatschappij met twee snelheden. Er is de groep gevaccineerden enerzijds, en er zijn de niet-gevaccineerden en vaccinweigeraars anderzijds. Hoe hou je mensen in afwachting van het vaccin gemotiveerd, en mogen we al dromen van festivals?
  [naar artikel]
 31. ‘Eet tomaten en citroenen’: Bulgaars advies voor gevaccineerden en Covid-19-patiënten (02/04/2021 - Express)
  Bulgarije, dat het slechtst presteert op het gebied van vaccinatie in de EU, heeft een nieuwe aanbeveling aan zijn bevolking gedaan. De gevaccineerden moeten tomaten eten, de zieken citroenen. Met slechts 5,26 procent van de bevolking dat ten minste één dosis van een vaccin tegen Covid-19 heeft gekregen, is Bulgarije het EU-land met de traagste […] The post ‘Eet tomaten en citroenen’: Bulgaars advies voor gevaccineerden en Covid-19-patiënten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Experten willen onmiddellijke test na hoogrisicocontact: “Belangrijk om verspreiding tegen te gaan” (14/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  De ministers van Volksgezondheid beslissen deze week nog of mensen na een hoogrisicocontact onmiddellijk moeten worden getest of niet. Tot nu gebeurt dat uit gebrek aan testcapaciteit pas op dag zeven en gaat er vaak belangrijke informatie verloren om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
  [naar artikel]
 33. Waalse dokter beschuldigd van negen euthanasiemoorden (23/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een voormalige dokter van het regionaal ziekenhuis van Hoei is in beschuldiging gesteld voor in totaal negen moorden. In september gebeurde dat al...
  [naar artikel]
 34. Steven Van Gucht: 'Opnieuw asymptomatische mensen met hoogrisicocontact testen' (09/11/2020 - Knack)
  Het is zeker de bedoeling om ergens in november terug te keren naar de oude teststrategie waarbij we ook asymptomatische personen gaan testen nadat die hoogrisicocontact hebben gehad. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de persconferentie van Sciensano.
  [naar artikel]
 35. Haar zoon lag doodziek in hospitaal en daarom stuurde Crystal berichtje naar werkgever dat ze niet kon komen werken. Het antwoord was brutaal (03/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Hey Dawn, het is Crystal, ik wilde je gewoon laten weten dat mijn zoon nog altijd in leven wordt gehouden door machines. Tot hij aan de beterhand...
  [naar artikel]
 36. Louis ziet rariteitenkabinet en bungalow in Schildestrand in rook opgaan: “Ik ben alles kwijt, maar heb gelukkig mijn vrouw nog” (10/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een felle brand legde maandagmorgen de bungalow van Louis Percy (63) op Schildestrand volledig in de as. Ook zijn levenswerk, een verzameling van allerlei animatiefiguren, is hij kwijt. “Maar wat telt is dat mijn vrouw Pascale (57) dankzij de rookdetectoren net op tijd wakker is geworden”, zegt Louis. “Zonder haar zou ik nu verloren zijn.”
  [naar artikel]
 37. Kaasventer Louis (76) zegt markt vaarwel: tweede poging om met pensioen te gaan (28/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Het is mijn laatste zondag, want ik stop ermee.” Dit zinnetje heeft kaasventer Louis Loots uit Gierle (Lille) zondag tientallen malen uitgesproken op de zondagmarkt in Herentals. Louis is 76 jaar.
  [naar artikel]
 38. Waalse dokter beschuldigd van negen euthanasiemoorden: “Hij wilde enkel de pijn doen stoppen” (23/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een voormalige dokter van het regionaal ziekenhuis van Hoei is in beschuldiging gesteld voor in totaal negen moorden. In september gebeurde dat al...
  [naar artikel]
 39. Kleef de dokter op je borst (11/04/2019 - De Morgen)
  Een slimme pleister die je waarschuwt als je naar de dokter moet. Philips gelooft dat de toekomst van de gezondheidszorg niet in het ziekenhuis, maar op je borstkas thuishoort. De pleister wordt nu getest bij mensen met een chronische longziekte.
  [naar artikel]
 40. Iedereen met hoogrisicocontact moet in quarantaine, sneltest of niet (18/11/2020 - De Morgen)
  Het is niet omdat je een negatief resultaat hebt bij een Covid-sneltest dat je niet meer in quarantaine hoeft. Dat zegt Joris Moonens, woordvoerder van het agentschap Zorg en Gezondheid. ‘Iedereen die een hoogrisicocontact opliep moet in quarantaine.’
  [naar artikel]
 41. Duitse politiek kibbelt over versoepelingen voor gevaccineerden: “Ingeënte personen moeten hun ‘grondrechten’ opnieuw kunnen uitoefenen” (17/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse politiek ruziet over versoepelingen voor mensen die zijn ingeënt tegen het coronavirus. Een voorstel van een minister om voor gevaccineerden de coronabeperkingen te verlichten, oogstte meteen vernietigende kritiek.
  [naar artikel]
 42. Jan Palfijnziekenhuis Gent ziet grote daling in ziekenhuisopnames die niet voor corona zijn en roept op om toch naar het ziekenhuis te gaan: "Te lang wachten kan fataal zijn” (03/04/2020 - VRT NWS)
  Het Jan Palfijn ziekenhuis in Gent merkt dat er bijna alleen nog coronapatiënten naar het ziekenhuis komen. Het ziekenhuis vermoedt dat zieke mensen hun doktersbezoek te lang uitstellen, waardoor de juiste zorg te laat komt. “Ga naar de dokter als je ziek bent”, klinkt het. “Als je te lang wacht, komt alle hulp misschien te laat. Je moet niet bang zijn om corona op te lopen."
  [naar artikel]
 43. Vrouw brengt kinderboek uit als eerbetoon aan overleden zoontje van vrienden (14/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een groene kikker met een thermometer in zijn mond of aan de stethoscoop van dokter Koala: met die prenten wil de Oost-Vlaamse Hélène Poncelet (40) kinderen meer op hun gemak doen voelen in het ziekenhuis. Haar droom? Op elke kinderafdeling of wachtkamer van de dokter een boek ‘Kikker Cas in het Ziekenhuis’. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) steunt die droom alvast. “Als arts en moeder weet ik hoe moeilijk een ziekenhuisverblijf kan zijn.”
  [naar artikel]
 44. 'Beste dokter, waar komen mijn stemmen vandaan?' (14/11/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/T4QsYWFu7yrfyKXf_E9fKUYffJU/diocontent/18039702/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 45. Ondanks geldnood bij Sporting Lokeren: “Thuiswedstrijd tegen Beerschot gaat vrijdag gewoon door” (25/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Sporting Lokeren en Beerschot werken hun onderlinge wedstrijd op de slotspeeldag van de reguliere competitie in 1B af zoals gepland. De geldnood bij de Oost-Vlamingen zaait al weken twijfel over het voortbestaan van de club, maar als we Lokerenvoorzitter Louis de Vries mogen geloven, wordt er vrijdag gewoon gevoetbald op Daknam. Dat bevestigde hij bij de regionale zender TV Oost.
  [naar artikel]
 46. Transfer van patiënten naar Delta-ziekenhuis in Oudergem gestart (09/12/2017 - Metro)
  Zaterdag rond 6.50 uur zijn de eerste patiënten van het Edith Cavell-ziekenhuis in Ukkel overgebracht naar het nieuwe Delta-ziekenhuis in Oudergem. De politie houdt het verkeer op in de straten rond het ziekenhuis. Zaterdag worden 140 patiënten verplaatst vanuit Ukkel. Zondag worden er 80 tot 90 patiënten van het Park Leopold Ziekenhuis in Etterbeek naar Oudegem overgebracht. Er worden vijf gemedicaliseerde ziekenwagens, twee ziekenwagens met drie couveuses en vijftien gewone ziekenwagens ingezet. De politie staat in voor de escorte van elk konvooi. Telkens rijdt ook nog een voertuig mee met aan boord een dokter en een verpleegster, om snel te kunnen ingrijpen mocht zich een probleem voordoen. Elke patiënt, die op zijn borst een fiche zal dragen met informatie over zijn aandoening en de behandeling, zal bij vertrek en aankomst in het Delta-ziekenhuis gezien worden door een dokter. De spoeddiensten van Edith Cavell en Park Leopold zijn vanaf zaterdagmorgen gesloten. Wel wordt gedurende gans het weekend een permanentie verzekerd, ook in het Delta-ziekenhuis. Vrouwen die op het punt staan te bevallen, wordt gevraagd vanaf zaterdagmorgen naar de materniteit op de nieuwe Delta-site te komen. bron: Belga
  [naar artikel]
 47. Nederlands roepen om Louis van Gaal als nieuwe bondscoach (27/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Binnen de trouwe supportersclub van het Nederlands elftal wordt Louis van Gaal gezien als de man die de nationale ploeg er weer bovenop kan helpen. “Onder Louis zijn we derde geworden op het WK, hij is gewoon de beste coach die er rondloopt”, zegt bestuurslid Theo Pouw van de officiële Supportersclub Oranje een dag na het ontslag van bondscoach Danny Blind.
  [naar artikel]
 48. Zij werken in het OLV Ziekenhuis in Aalst, Asse en Ninove (03/12/2018 - Metro)
  Guy Verlé 57 jaar, Adjunct-Dienstverantwoordelijke Magazijn Wat vind je leuk aan je job? «Mijn dienst levert materiaal aan alle afdelingen van het ziekenhuis met ‘maar’ één doel: onze patiënten de beste zorg toedienen. Met die gedachte kom ik met plezier werken. De goede contacten die ik heb met alle diensten van het ziekenhuis zijn mooi meegenomen. » Waarom werk je graag in het OLV Ziekenhuis? «Toen ik hier tien jaar geleden begon, viel de professionele aanpak meteen op. Dankzij ons innovatief ‘kanbansysteem’ zitten we nooit zonder voorraad. Wij waren één van de eerste ziekenhuizen die dat systeem toepaste. Andere ziekenhuizen komen zelfs bij ons langs om hierover bij te leren.» Pieter Bauwens 33 jaar, Hoofdverpleegkundige Geriatrie Asse Wat vind je leuk aan je job? «Als hoofdverpleegkundige heb ik een uitdagend takenpakket vol variatie. In de eerste plaats zorg ik er natuurlijk voor dat de patiënten de nodige hulp krijgen. Verder werk ik intens samen met de artsen en verpleegkundigen en heb ik contact met familieleden van patiënten. Ik haal ook veel voldoening uit het coachen van mijn team. Ik probeer met iedereen rekening te houden.» Waarom werk je graag in het OLV Ziekenhuis? «Op een paar jaar tijd ben ik van de dienst Orthopedie doorgegroeid naar de afdeling Cardiovasculaire en Thoracale Heelkunde en nu werk ik als hoofdverpleegkundige op de dienst Geriatrie. Ik heb steeds mogen meewerken aan projecten over de verschillende afdelingen heen, en het management toont ook appreciatie voor mijn inzet. Iedereen kent je bij naam en weet wie je bent.» Anke Kestens en Lindsey Meysmans 24 en 23 jaar, Verpleegkundigen Intensieve Zorgen Wat vinden jullie leuk aan jullie job? «Wij hebben voor een job als verpleegkundige gekozen omwille van het zorgende aspect en het sociaal contact. Op de Dienst Intensieve Zorgen komen we met verschillende ziektebeelden in aanraking, dus kunnen we onze medische en verpleegkundige kennis ten volle benutten. Hier hebben we elk maximaal drie patiënten onder onze hoede, waardoor we ons werk grondig kunnen uitvoeren.» Waarom werken jullie graag in het OLV Ziekenhuis? «Wij hebben hier allebei stage gelopen en de begeleiding was top. Tijdens de werkuren mogen we extra opleidingen volgen, in het ziekenhuis of extern. Ik heb mijn Bachelor-na-bachelor pas gehaald toen ik hier al werkte, en daarvoor heeft het ziekenhuis mij gesteund, niet alleen financieel maar ook door mijn lesuren te laten meetellen als werkuren.» Het bericht Zij werken in het OLV Ziekenhuis in Aalst, Asse en Ninove verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Dokter Bea geeft seksles op Ketnet (03/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voortplanting, homoseksualiteit of sexting, Ketnet laat het allemaal aan bod komen in 'Dokter Bea', een nieuw programma over seksuele voorlichting....
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected].be. Disclaimer.