Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

17 April 2021
21:38 uur

IJslands ramptoerisme op pauze na nieuwe vulkaanuitbarsting

Metro

07/04/2021 - 20:00

Nieuwe scheuren in de IJslandse vulkaan Fagradalsfjall maken een einde aan het ramptoerisme. Na de eerste uitbarsting van twee weken geleden, bezochten enkele tienduizenden toeristen de vulkaan. Dit leverde fraaie beelden op, maar is nu voorlopig verleden tijd. Na twee weken vol artistiek ramptoerisme worden wandelaars nu toch geëvacueerd van de IJslandse vulkanen. Na de gematigde […] Het bericht IJslands ramptoerisme op pauze na nieuwe vulkaanuitbarsting verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vulkaanuitbarsting Guatemala – Aantal vermisten na vulkaanuitbarsting in Guatemala stijgt naar 332 (04/07/2018 - Metro)
  Eén maand na de verwoestende vulkaanuitbarsting is in Guatemala de balans van het aantal vermisten opgetrokken tot 332. Dat meldt de rampenbestrijdingsdienst Conred woensdag. Een vorige balans maakte melding van 197 vermisten. De dienst verhoogde het aantal na een vergelijking van de aangegeven verdwijningen met gegevens van de mortuaria en noodopvangplaatsen. De officiële dodentol staat op 113 personen. Daarvan konden er al 85 worden geïdentificeerd. bron: Belga Het bericht Vulkaanuitbarsting Guatemala – Aantal vermisten na vulkaanuitbarsting in Guatemala stijgt naar 332 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Minstens 25 doden bij vulkaanuitbarsting in Guatemala (04/06/2018 - VRT NWS)
  Bij een vulkaanuitbarsting in Guatemala, in Centraal-Amerika, zijn minstens 25 mensen om het leven gekomen bij een hevige  vulkaanuitbarsting. Honderden mensen zijn gewond geraakt, bijna 2.000 mensen moesten worden geëvacueerd.
  [naar artikel]
 3. Hulpverlener geschokt over wat hij zag na vulkaanuitbarsting: “Het was net Tsjernobyl”, en dit zijn de mensen die het niet overleefden (10/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een zesde dode gevallen door de vulkaanuitbarsting op White Island in Nieuw-Zeeland. Het gaat om een gewonde die in het ziekenhuis is...
  [naar artikel]
 4. Dodental vulkaanuitbarsting Guatemala stijgt tot 109 (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na de vulkaanuitbarsting zondag in het zuidwesten van Guatemala zijn nu al 109 lichamen geborgen. Dat meldt het nationale forensische instituut...
  [naar artikel]
 5. Australische broers (13 en 16) overleden na vulkaanuitbarsting, ouders nog steeds vermist (12/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Onder de dodelijke slachtoffers van de vulkaanuitbarsting van afgelopen maandag op het Nieuw-Zeelandse eiland Whakaari/White Island zijn ook twee...
  [naar artikel]
 6. Joods ramptoerisme op 'heuvel van de schaamte' (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. Juridisch expert over vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland: “Touroperators riskeren vervolging voor doodslag” (10/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vulkaanuitbarsting eiste vijf doden en waarschijnlijk liggen de lichamen van nog acht vermiste mensen levenloos onder een dikke laag as. De...
  [naar artikel]
 8. Vrouw (48) die vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland overleefde ontwaakt uit coma en krijgt te horen dat man en dochter dood zijn (11/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In een ziekenhuis in de Australische stad Melbourne is de 48-jarige Lisa Dallow twee maanden na de vulkaanuitbarsting op White Island in...
  [naar artikel]
 9. Nog 192 vermisten na vulkaanuitbarsting Guatemala (06/06/2018 - Knack)
  Na de vulkaanuitbarsting zondag in het zuidwesten van Guatemala zijn nog 192 mensen vermist. Dat heeft de Sergio Cabañas, een directeur van het rampenbestrijdingsagentschap Conred, dinsdagavond gezegd. Het dodental is bijgesteld naar 73.
  [naar artikel]
 10. Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland – Nieuw-Zeeland houdt één week na vulkaanuitbarsting minuut stilte (16/12/2019 - Metro)
  In Nieuw-Zeeland wordt maandag om 14.11 uur plaatselijke tijd (02.11 uur Belgische tijd), exact één week na de dodelijke vulkaanuitbarsting op White Island, een minuut stilte gehouden om de slachtoffers van het natuurgeweld te herdenken. Het drama kostte inmiddels al aan 18 mensen het leven. Op het moment van de vulkaanuitbarsting bevonden zich op het eiland in totaal 47 mensen. Het gaat om personen uit Nieuw-Zeeland, Australië, de Verenigde Staten, Duitsland, China, Maleisië en Groot-Brittannië. Zeker 17 slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis met brandwonden. Volgens politiecommissaris Mike Bush wordt de absolute prioriteit gegeven aan de identificatie van de gevonden lichamen en aan de zoektocht naar de twee personen die nog worden vermist. Door de moeilijke en gevaarlijke werkomstandigheden op het eiland kan die zoekactie echter nog dagen duren, luidde het. bron: Belga Het bericht Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland – Nieuw-Zeeland houdt één week na vulkaanuitbarsting minuut stilte verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland – Nieuw-Zeeland houdt één week na vulkaanuitbarsting minuut stilte (16/12/2019 - Metro)
  In Nieuw-Zeeland wordt maandag om 14.11 uur plaatselijke tijd (02.11 uur Belgische tijd), exact één week na de dodelijke vulkaanuitbarsting op White Island, een minuut stilte gehouden om de slachtoffers van het natuurgeweld te herdenken. Het drama kostte inmiddels al aan 18 mensen het leven. Op het moment van de vulkaanuitbarsting bevonden zich op het eiland in totaal 47 mensen. Het gaat om personen uit Nieuw-Zeeland, Australië, de Verenigde Staten, Duitsland, China, Maleisië en Groot-Brittannië. Zeker 17 slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis met brandwonden. Volgens politiecommissaris Mike Bush wordt de absolute prioriteit gegeven aan de identificatie van de gevonden lichamen en aan de zoektocht naar de twee personen die nog worden vermist. Door de moeilijke en gevaarlijke werkomstandigheden op het eiland kan die zoekactie echter nog dagen duren, luidde het. Bron: Belga   Het bericht Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland – Nieuw-Zeeland houdt één week na vulkaanuitbarsting minuut stilte verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Vanuatu beveelt complete ontruiming van eiland Ambae na vulkaanuitbarsting (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charlot Salwai van de eilandenstaat Vanuatu heeft na een vulkaanuitbarsting de complete evacuatie van de hele bevolking van 11.000...
  [naar artikel]
 13. Officiële dodental vulkaanuitbarsting White Island stijgt tot 18 (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Australië is meer dan een maand na de feiten het achttiende slachtoffer van de vulkaanuitbarsting op het Nieuw-Zeelandse White Island in een...
  [naar artikel]
 14. Dode en gewonden bij vulkaanuitbarsting aan toeristische trekpleister in Nieuw-Zeeland (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker een persoon is maandag om het leven gekomen bij een vulkaanuitbarsting op het Nieuw-Zeelandse White Island, een populaire toeristische...
  [naar artikel]
 15. Dodental loopt op tot 99 na vulkaanuitbarsting Guatemala (07/06/2018 - De Standaard)
  Na de vulkaanuitbarsting zondag in het zuidwesten van Guatemala zijn al 99 lichamen gevonden. Dat blijkt woensdagavond uit de nieuwste officiële balans van het nationale forensische instituut INACIF. Dat maakte ook een lijst openbaar van de al geïdentificeerde doden.
  [naar artikel]
 16. Dodental loopt op tot 99 na vulkaanuitbarsting Guatemala (07/06/2018 - De Standaard)
  Na de vulkaanuitbarsting zondag in het zuidwesten van Guatemala zijn al 99 lichamen gevonden. Dat blijkt woensdagavond uit de nieuwste officiële balans van het nationale forensische instituut INACIF. Dat maakte ook een lijst openbaar van de al geïdentificeerde doden.
  [naar artikel]
 17. Dodental vulkaanuitbarsting Guatemala loopt op tot 99 (07/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het dodental als gevolg van de vulkaanuitbarsting in Guatemala is opgelopen naar 99. Dat heeft de rampenbestrijdingsdienst Inacif in het...
  [naar artikel]
 18. Tientallen mensen vermist na vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland (09/12/2019 - Knack)
  Bij de vulkaanuitbarsting op White Island, een populaire toeristische trekpleister in Nieuw-Zeeland, is zeker een dodelijk slachtoffer gevallen. De politie vreest dat de dodentol nog kan oplopen.
  [naar artikel]
 19. 5 doden en tientallen mensen vermist na vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland (09/12/2019 - Knack)
  Bij de vulkaanuitbarsting op White Island, een populaire toeristische trekpleister in Nieuw-Zeeland, zijn 5 dodelijke slachtoffers gevallen. De politie vreest dat de dodentol nog kan oplopen.
  [naar artikel]
 20. Luchthaven in Oost-Indonesië gesloten na vulkaanuitbarsting (03/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Na een vulkaanuitbarsting woensdag op het Indonesische eiland Ternate, is de luchthaven er gesloten.
  [naar artikel]
 21. Dodental vulkaanuitbarsting Guatemala loopt op tot 99 (07/06/2018 - De Morgen)
  Het dodental als gevolg van de vulkaanuitbarsting in Guatemala is opgelopen naar 99. Dat heeft de rampenbestrijdingsdienst Inacif in het Midden-Amerikaanse land gemeld. De dienst maakte ook een lijst publiek van de al geïdentificeerde doden.
  [naar artikel]
 22. Minstens 25 doden en driehonderd gewonden na vulkaanuitbarsting in Guatemala (04/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een vulkaanuitbarsting in het zuidwesten van Guatemala zijn gisteren minstens vijfentwintig mensen omgekomen, onder wie minstens drie kinderen...
  [naar artikel]
 23. Minstens zes doden en twintig gewonden na vulkaanuitbarsting in Guatemala (04/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een vulkaanuitbarsting in Guatemala zijn volgens de eerste berichten zeker zes mensen om het leven gekomen. Ook zijn er tientallen mensen...
  [naar artikel]
 24. Na vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland: “Lichamen vermoedelijk naar zee afgedreven” (18/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Nieuw-Zeelandse politie vermoedt dat de lichamen van de laatste twee vermiste slachtoffers na de vulkaanuitbarsting op White Island verder in zee zijn afgedreven.
  [naar artikel]
 25. Twee vermiste slachtoffers van vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland officieel doodverklaard (23/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De twee personen die nog altijd worden vermist na de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland van meer dan zes weken geleden, zijn door de autoriteiten...
  [naar artikel]
 26. Twee slachtoffers bezweken in ziekenhuis: dodental vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland loopt op tot acht (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het dodental na de vulkaanuitbarsting op White Island, een eiland dat voor de kust ligt van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, is gestegen tot...
  [naar artikel]
 27. Plan om vluchten om te leiden bij vulkaanuitbarsting in Bali ligt klaar (27/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Indonesische autoriteiten hebben tien luchthavens voorbereid op het afhandelen van vluchten naar Bali die omgeleid moeten worden, in geval van een vulkaanuitbarsting op het eiland. Dat heeft het ministerie van Transport woensdag meegedeeld.
  [naar artikel]
 28. Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland was nauwelijks te voorspellen (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vulkaanuitbarsting op het Nieuw-Zeelandse White Island was nauwelijks te voorspellen. Al een paar weken wordt er verhoogde activiteit...
  [naar artikel]
 29. Dodental vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland loopt op tot 19 (23/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee weken na de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland is het dodental gestegen tot 19. Maandagnacht bezweek een zesde zwaargewonde in het ziekenhuis...
  [naar artikel]
 30. Dode en gewonden na vulkaanuitbarsting op Japanse skipiste (23/01/2018 - VRT NWS)
  In Japan zijn minstens 1 dode en verschillende gewonden gevallen op een skipiste. Dat gebeurde na een vulkaanuitbarsting in de buurt. De skiërs werden geraakt door stenen en rondvliegend puin. 
  [naar artikel]
 31. Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland was nauwelijks te voorspellen: “Het was niet meer dan een heel grote explosie van opgewarmd water” (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vulkaanuitbarsting op het Nieuw-Zeelandse White Island was nauwelijks te voorspellen. Al een paar weken wordt er verhoogde activiteit...
  [naar artikel]
 32. Meerdere steden in Ecuador onder de as na vulkaanuitbarsting (09/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als gevolg van een vulkaanuitbarsting in het Amazonewoud in Ecuador raakten verscheidene steden in de omgeving bedolven onder de as. Dat leidt tot...
  [naar artikel]
 33. Minstens zes doden en twintig gewonden na vulkaanuitbarsting in Guatemala (04/06/2018 - De Morgen)
  Bij een vulkaanuitbarsting in Guatemala zijn volgens de eerste berichten zeker zes mensen om het leven gekomen. Ook zijn er tientallen mensen gewond geraakt. Dat meldt het rampenagentschap in het land, aldus Reuters.
  [naar artikel]
 34. Dodental vulkaanuitbarsting Guatemala stijgt tot 109 (08/06/2018 - De Morgen)
  Na de vulkaanuitbarsting zondag in het zuidwesten van Guatemala zijn nu al 109 lichamen geborgen. Dat meldt het nationale forensische instituut INACIF. Daarmee stijgt de balans opnieuw met tien doden, onder wie een achtjarige jongen. Nog meer dan honderd mensen worden vermist.
  [naar artikel]
 35. Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland – Twee vermiste slachtoffers van vulkaanuitbarsting officieel doodverklaard (23/01/2020 - Metro)
  De twee personen die nog altijd worden vermist na de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland van meer dan zes weken geleden, zijn door de autoriteiten officieel doodverklaard. Dat heeft de politie donderdag gemeld. Geoordeeld wordt dat de slachtoffers – een lokale gids en een Australische tiener – op 9 december op het eiland omkwamen. Dat brengt het totale aantal doden op 20. De zoekactie naar de lichamen van de vermisten werd op kerstavond stopgezet. Vermoed wordt dat de lichamen zijn afgedreven in zee. De uitbarsting van de meest actieve vulkaan van Nieuw-Zeeland deed zich voor op White Island, een eiland op zo’n 48 kilometer voor de kust van de stad Whakatane. Op het eiland bevonden zich toen 47 toeristen. bron: Belga Het bericht Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland – Twee vermiste slachtoffers van vulkaanuitbarsting officieel doodverklaard verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Vulkaanuitbarsting Guatemala – Officiële dodental loopt op tot 99 (07/06/2018 - Metro)
  Na de vulkaanuitbarsting zondag in het zuidwesten van Guatemala zijn al 99 lichamen gevonden. Dat blijkt woensdagavond uit de nieuwste officiële balans van het nationale forensische instituut INACIF. Dat maakte ook een lijst publiek van de al geïdentificeerde doden. De 3.763 meter hoge Volcán de Fuego barstte zondag uit, waarna omliggende dorpen verwoest werden door een lavastroom. De vulkaan ligt in het gebergte Sierra Madre, op ruim 40 kilometer van Guatemala-Stad. President Jimmy Morales kondigde de noodtoestand af om sneller hulp in het rampgebied te krijgen. De reddings- en bergingswerken lopen echter moeizaam door de zware regenval en nieuwe vulkanische activiteit. Zo moest de omgeving dinsdag na een nieuwe uitbarsting weer volledig geëvacueerd worden. De rampenbestrijdingsdienst Conred maakte dinsdagavond nog gewag van 44 gewonden en bijna 192 vermisten. bron: Belga Het bericht Vulkaanuitbarsting Guatemala – Officiële dodental loopt op tot 99 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Nieuwe humanitaire pauze van start gegaan in Aleppo (04/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de felbevochte Syrische stad Aleppo is deze ochtend om 9 uur lokale tijd (8 uur Belgische tijd) een nieuwe humanitaire pauze ingegaan. Die
  [naar artikel]
 38. VULKAANUITBARSTING NIEUW-ZEELAND – Politie vindt zes lichamen terug op White Island (13/12/2019 - Metro)
  De politie van Nieuw-Zeeland is erin geslaagd om de lichamen van zes vermisten terug te vinden op White Island. De slachtoffers kwamen om bij een vulkaanuitbarsting op het eiland. De lichamen worden met een militair schip naar het vasteland gebracht. White Island ligt op zo’n 48 kilometer van de stad Waikanae aan de oostkust van het Noordereiland. Nog twee mensen zijn vermist, ook zij zijn naar alle waarschijnlijkheid overleden. Eerder kwamen al acht mensen om bij de vulkaanuitbarsting. Tientallen anderen raakten gewond. Volgens experten is de vulkaan nog actief. Bron: Belga   Het bericht VULKAANUITBARSTING NIEUW-ZEELAND – Politie vindt zes lichamen terug op White Island verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. IJsland bereidt zich voor op dreigende vulkaanuitbarsting: ‘Grond trilt 24 uur op 24’ (04/03/2021 - Express)
  Sinds 24 februari hebben 17.000 aardbevingen IJsland getroffen. De zuidwestelijke regio, waar de hoofdstad Reykjavik is gelegen, is het zwaarst getroffen. Experts verwachten een vulkaanuitbarsting in de komende uren of zelfs dagen, zonder te weten om welke vulkaan het juist gaat. IJsland krijgt regelmatig te maken met aardbevingen. Dat komt omdat het eiland bovenop de […] The post IJsland bereidt zich voor op dreigende vulkaanuitbarsting: ‘Grond trilt 24 uur op 24’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Nieuwe humanitaire pauze in Aleppo (04/11/2016 - Knack)
  In de felbevochte Syrische stad Aleppo is vrijdagochtend om 9 uur lokale tijd (8 uur Belgische tijd) een nieuwe humanitaire pauze ingegaan. Het staakt-het-vuren zal tien uur van kracht zijn, maar de rebellen koesteren niet veel hoop.
  [naar artikel]
 41. Nieuwe humanitaire pauze van start gegaan in Aleppo (04/11/2016 - De Redactie)
  In de Syrische stad Aleppo is om 9 uur lokale tijd een nieuwe humanitaire pauze ingegaan. Die werd eergisteren door Rusland, een bondgenoot van het Syrische regime, afgekondigd. Het staakt-het-vuren zal tien uur van kracht zijn.
  [naar artikel]
 42. ?? Wellicht tientallen doden na vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland (09/12/2019 - De Morgen)
  Op het Nieuwe-Zeelandse vulkaaneiland White Island, een toeristische trekpleister vlakbij het Noordereiland, zijn wellicht tientallen mensen omgekomen bij een vulkaanuitbarsting. Tijdens de uitbarsting zouden zo’n vijftig mensen, veelal toeristen, op of in de buurt van het eiland zijn geweest. Volgens de lokale politie zijn er inmiddels vijf doden gevallen, maar er zijn nog tientallen mensen vermist. Gevreesd wordt dat zij allemaal om het leven kwamen
  [naar artikel]
 43. IJslands model (09/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Duizenden mensen op de vlucht na vulkaanuitbarsting in Oost-Indonesië (30/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het oosten van Indonesië zijn duizenden mensen op de vlucht geslagen na een vulkaanuitbarsting zondag. Door de uitbarsting werd het as wel 4.000 meter hoog de lucht in geblazen.
  [naar artikel]
 45. Minuut stilte in Nieuw-Zeeland voor slachtoffers vulkaanuitbarsting (16/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Nieuw-Zeeland is maandag om 14.11 uur plaatselijke tijd (02.11 uur Belgische tijd), exact één week na de dodelijke vulkaanuitbarsting op White...
  [naar artikel]
 46. Jesse (19) overleefde als enige van zijn familie vulkaanuitbarsting, alleen weet hij dat zelf nog niet (17/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jesse Langford heeft als enige van zijn gezin de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland overleefd. Maar dat tragische nieuws heeft niemand hem tot nog...
  [naar artikel]
 47. Officiële dodental vulkaanuitbarsting White Island stijgt tot 18 (13/01/2020 - De Morgen)
  In Australië is meer dan een maand na de feiten het achttiende slachtoffer van de vulkaanuitbarsting op het Nieuw-Zeelandse White Island in een ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Dat meldt de Nieuw-Zeelandse politie.
  [naar artikel]
 48. Dodental door vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland stijgt naar 16 (15/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het officiële dodental van de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland is vandaag gestegen naar zestien. Er overleed opnieuw een slachtoffer in een...
  [naar artikel]
 49. Alle slachtoffers van dodelijke vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland geïdentificeerd (17/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De 18 dodelijke slachtoffers van de vulkaanuitbarsting op het Nieuw-Zeelandse White Island zijn allemaal geïdentificeerd. Dat maakt de politie bekend.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.