Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

17 April 2021
21:58 uur

Transvrouw mag niet in klooster: “Toch beschouw ik me als zuster Eefje”

Gazet van Antwerpen

07/04/2021 - 20:19

Sinds Eefje Spreutels (46) uit Nijlen al anderhalf jaar als transvrouw door het leven gaat, voelt ze zich veel meer in balans. Ze vond altijd kracht in haar geloof en wil nu graag haar kloosterroeping beantwoorden. Maar voorlopig heeft ze haar plannen op non-actief gezet, zoals ze het zelf met een onbewuste woordspeling uitdrukt. “De kloosterordes die ik contacteerde, reageerden zeer begripvol, maar weten zelf niet hoe ze moeten omgaan met mijn vraag.” Volgens een kerkjurist kunnen transseksuele mensen niet toetreden tot religieuze gemeenschappen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Transvrouw (46) mag niet in klooster: “Toch beschouw ik me als zuster Eefje” (08/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Sinds Eefje Spreutels (46) uit Nijlen al anderhalf jaar als transvrouw door het leven gaat, voelt ze zich veel meer in balans. Ze vond altijd kracht in haar geloof en wil nu graag haar kloosterroeping beantwoorden. Maar voorlopig heeft ze haar plannen op non-actief gezet, zoals ze het zelf met een onbewuste woordspeling uitdrukt. “De kloosterordes die ik contacteerde, reageerden zeer begripvol, maar weten zelf niet hoe ze moeten omgaan met mijn vraag.” Volgens een kerkjurist kunnen transseksuele mensen niet toetreden tot religieuze gemeenschappen.
  [naar artikel]
 2. Transgender en in het klooster: Eefje (46) wil zuster worden, maar dat mag niet: “Ik heb hiervoor mijn transitie zelfs op pauze gezet” (09/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Eefje Spreutels (46) uit Nijlen wil heel graag zuster worden in een klooster. Maar de religieuze trans vrouw krijgt telkens een negatief antwoord. De Kerk heeft immers nog geen standpunt ingenomen over het vraagstuk van transgenders in de gemeenschap. Toch geeft Eefje niet op: “De afgelopen 45 jaar waren speeltijd voor mij: nu ben ik pas echt volwassen geworden.”
  [naar artikel]
 3. Transvrouw Eefje mag niet in klooster: “Ik zie de standpunten van het Vaticaan niet meteen veranderen” (08/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse bisschop Johan Bonny heeft transvrouw Eefje Spreutels (46) uitgenodigd voor een gesprek mocht ze daar behoefte aan hebben. Eefje wil graag kloosterlinge worden, maar het kerkelijk recht laat dat niet toe. “Ik zie de standpunten van het Vaticaan hier niet meteen in veranderen”, schat kerkjurist Rik Torfs de situatie in.
  [naar artikel]
 4. IN BEELD. Klooster op non-actief (22/02/2017 - De Standaard)
  Met een eucharistieviering in de kapel is zondag de geschiedenis van het clarissenklooster in Genk na bijna 87 jaar afgesloten. De Standaard-fotograaf Sebastian Steveniers volgde de laatste dagen van zuster Juliana en zuster Rita in hun klooster.
  [naar artikel]
 5. Zuster Michelle is van harte welkom bij de arme klaren (29/03/2019 - De Morgen)
  Michelle Martin, de ex van Marc Dutroux, hoopt van de strafuitvoeringsrechtbank groen licht te krijgen om een nieuw leven te beginnen als zuster Michelle in het klooster van de clarissen van Malonne, bij Namen. Voor zuster Christine, de abdis, is de eerste novice in decennia welkom.
  [naar artikel]
 6. Trans vrouw Eefje wil non worden maar kloosters weigeren: "Ik geef niet op, al moet ik naar het Vaticaan" (08/04/2021 - VRT NWS)
  Eefje Spreuters uit Nijlen is een trans vrouw die graag als non in een klooster wil intreden. "Overal waar ik me aanmeld, zijn de zusters enthousiast, maar volgens de regels mag het niet", zegt ze op Radio 2 Antwerpen. "Volgens de Katholieke Kerk kan je namelijk niet van geslacht veranderen. Ze ziet Eefje voor altijd als man", verduidelijkt kerkjurist Rik Torfs.
  [naar artikel]
 7. “Vergeet niet de kat eten te geven”: na meer dan half millennium verlaten laatste zwartzusters klooster (16/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het klooster op de Keienberg in Aalst is volledig verlaten sinds vrijdag 14 uur, toen de laatste veertien zwartzusters-Augustinessen er vertrokken. “Ik ga het hier ongelofelijk missen”, zegt zuster Renata. Het OLV-ziekenhuis zal er binnenkort haar 3.500 medewerkers vaccineren, nadien komen er wellicht kantoren of een verpleegafdeling.
  [naar artikel]
 8. Dit (en een dagelijkse paternoster) is het geheim voor een hoge leeftijd volgens zuster Marie-Madeleine (100) (26/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Zuster Marie-Madeleine Debevere vierde haar honderdste verjaardag in het klooster van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën in Ruiselede. Ze leest, bidt, schildert en doet nog tal van andere activiteiten met de zusters. Muziektherapie houdt haar jong.
  [naar artikel]
 9. Jet uit legendarische reeks "Ja zuster, nee zuster" overleden (01/03/2017 - De Redactie)
  De Nederlandse danseres en actrice Carla Lipp is maandag op 83-jarige leeftijd overleden in Amsterdam. Ze werd eind jaren 60 bekend als Jet in de legendarische komische televisieserie "Ja zuster, nee zuster".
  [naar artikel]
 10. Corona wordt oudste inwoner van Kortrijk fataal, zuster Rachel werd 106: “Ze had zo’n sterk hart” (22/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De oudste inwoner van Kortrijk is aan corona overleden. Rachel Van Nieuwenhuyse (106) van de Zusters van Liefde in Heule stond vorig jaar nog in deze krant. Toen ze na een oproep 250 verjaardagskaartjes kreeg. “Zuster Rachel was een optimistische en positieve vrouw. Ze had een heel sterk hart, maar toch haalde ze het helaas niet”, vertelt zuster-overste Riet Devriese.
  [naar artikel]
 11. PREVIEW. Dames uit 'Oh My God' voelen zuster Angela aan de tand over het orgasme: "Als je nooit kaaskroketten hebt gegeten, dan mis je dat niet, hé" (18/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er weerklinken steeds meer intieme gesprekken in het anders zo stille klooster in het VIJF-programma 'Oh My God'. Na een week samenwonen, lijken de...
  [naar artikel]
 12. Laatste zuster vertrekt na 124 jaar uit Medisch Centrum Sint-Jozef in Bilzen (28/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zuster Nora, de nog laatst werkende zuster in Medisch Centrum Sint-Jozef, neemt deze week na veertig jaar afscheid van haar pastorale taak. Daarmee verdwijnt na 124 jaar de laatste zuster uit Munsterbilzen.
  [naar artikel]
 13. Transvrouw krijgt rake klappen tijdens betoging op Parijse metrotrappen (02/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Parijs heeft de politie een onderzoek ingesteld naar een geval van agressie tegen een transvrouw. Het slachtoffer kreeg zondag klappen toen ze...
  [naar artikel]
 14. 25 jaar An en Eefje: Jean Lambrecks schrijft een boek over alle vragen die hij nog heeft (19/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Volgende zondag 23 augustus is het precies 25 jaar geleden dat An en Eefje verdwenen en in de handen van Marc Dutroux belandden. Nu, een kwarteeuw later, is de vrouw van Dutroux, Michelle Martin, al acht jaar vrij en ook handlanger Michel Lelièvre zit niet meer in de gevangenis. Toch zitten de families van de slachtoffers nog met heel wat vragen over wat er met hun kinderen gebeurde. Om die onduidelijkheid aan te kaarten schreef Jean Lambrecks, vader van Eefje, samen met z'n partner Els Schreurs en ex-rijkswachter Jean-Pierre Adam het boek 'Dossier Dutroux, De Waarheid'.
  [naar artikel]
 15. Pakkende herdenking 25 jaar na verdwijning An en Eefje: “Het had niet mogen gebeuren” (23/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat de Limburgse tieners An en Eefje verdwenen en in de klauwen van Marc Dutroux belandden. De twee slachtoffers van de gruwelijke feiten zijn nog niet vergeten. Een kwarteeuw na de verdwijning van de vriendinnen, herdacht Hasselt An en Eefje in het Stadspark van de provinciehoofdstad. "De media waren de sleutel in het terugvinden van onze dochter", zei Paul Marchal, vader van An.
  [naar artikel]
 16. 'Ik wil Eefjes laatste woorden' (11/04/2019 - De Morgen)
  Jean Lambrecks wilde vorige week in het klooster van Malonne per deurwaarder beslag laten leggen op de oude potten en pannen van Michelle Martin. Natuurlijk is hij niet uit op geld. Op wat dan wel? 'Eefje sprak Frans, in elk geval beter dan ik. Ze heeft in de laatste dagen van haar leven nog gesproken. Die woorden wil ik.'
  [naar artikel]
 17. Laatste Grauwzusters vertrekken, toekomst klooster onduidelijk (07/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op dinsdag 17 maart verlaten de laatste vijf Tongerse grauwzusters hun klooster in de Corversstraat. Ze verhuizen naar de Grauwzusters in de Hasseltse Demerstraat. Intussen is nog niet duidelijk wat er met het Tongerse klooster zal gebeuren.
  [naar artikel]
 18. Non zei dat ze door duivel bezeten was toen ze in 1676 brief schreef in mysterieuze tekens. Na 341 jaar is code eindelijk ontcijferd (15/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het was vroeg in de ochtend van 11 augustus 1676 toen zuster Maria Crocifissa della Concezione wakker schrok in het klooster van Palma di
  [naar artikel]
 19. ‘Zuster Insuline’, de Vlaamse boerendochter die wereldnieuws werd toen ze haar moorden bekende (17/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Zuster Godfrieda was nieuws tot in Zuid-Amerika, toen ze veertig jaar geleden de moorden op verschillende rusthuisbewoners bekende. ‘Zuster insuline’werd haar bijnaam. En nu is ze zelf overleden op haar 86ste. In alle anonimiteit, zelfs buiten medeweten van sommige familieleden. “De zuster is zeker niet de enige die verantwoordelijk is voor alle leed”, zegt de dokter die destijds de zaak naar buiten bracht, en zo misschien nog meer moorden voorkwam.
  [naar artikel]
 20. ‘Zuster Insuline’, de Vlaamse boerendochter die wereldnieuws werd toen ze haar moorden bekende (22/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zuster Godfrieda was nieuws tot in Zuid-Amerika, toen ze veertig jaar geleden de moorden op verschillende rusthuisbewoners bekende. ‘Zuster insuline’werd haar bijnaam. En nu is ze zelf overleden op haar 86ste. In alle anonimiteit, zelfs buiten medeweten van sommige familieleden. “De zuster is zeker niet de enige die verantwoordelijk is voor alle leed”, zegt de dokter die destijds de zaak naar buiten bracht, en zo misschien nog meer moorden voorkwam.
  [naar artikel]
 21. Zuster Jeanne Devos krijgt eigen plein in Leuven (08/04/2020 - VRT NWS)
  Het Benedenplein, achter het station in Leuven, wordt omgedoopt tot zuster Jeanne Devosplein. De stad Leuven wil dat er meer vrouwelijke rolmodellen aanwezig zijn in het straatbeeld. Voor zuster Jeanne Devos is het een hele eer.
  [naar artikel]
 22. Pakkende herdenking 25 jaar na verdwijning An en Eefje: “We moeten leven met de aanvaarding, dat is bikkelhard” (23/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat de Limburgse tieners An en Eefje verdwenen en in de klauwen van Marc Dutroux belandden. De twee slachtoffers van de gruwelijke feiten zijn nog niet vergeten. Een kwarteeuw na de verdwijning van de vriendinnen, herdacht Hasselt An en Eefje in het Stadspark van de provinciehoofdstad. ‘De media waren de sleutel in het terugvinden van onze dochter’, zei Paul Marchal, vader van An.
  [naar artikel]
 23. Onze bingetip ‘The Keepers’: waarom werd zuster Cathy vermoord? (20/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op 7 november 1969 verdwijnt de 26-jarige zuster Catherine ‘Cathy’ Cesnik in Baltimore na een bezoekje aan een winkelcentrum. Bijna twee maanden later wordt haar lichaam gevonden nabij een stortplaats. Nu, 47 jaar later, is er nog steeds geen uitsluitsel over wie de jonge vrouw vermoord heeft. Toch duikt Netflix voor haar nieuwste docureeks in deze cold case. Je volgt journalisten en ex-leerlingen van de zuster die er hun levensdoel van gemaakt hebben de waarheid te achterhalen. “We zitten hier niet gewoon detective of Cluedo te spelen. Wij willen gerechtigheid”, vertelt Gemma Hoskins, die vroeger Engelse les kreeg van Cathy.
  [naar artikel]
 24. Raamtekening van zuster Jeanne Devos op Leuvens stadskantoor  (12/10/2020 - VRT NWS)
  Aan de ingang van het stadskantoor in Leuven prijkt een raamtekening van zuster Jeanne Devos. De tekening is een initiatief van 11.11.11. De organisatie wil de zuster eren voor haar inzet voor de rechten van het huispersoneel in India en daarbuiten.
  [naar artikel]
 25. Rechtbank oordeelt: verzekeraar moet geslachtsoperatie van transvrouw terugbetalen (14/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  De arbeidsrechtbank van Brussel heeft een verzekeraar veroordeeld omdat die weigert om een transvrouw dekking te verlenen voor de medische kosten van haar geslachtsbevestigende behandeling. De verzekeraar ging in beroep tegen het vonnis.
  [naar artikel]
 26. Transvrouw wordt Miss Universe Spanje: "Dit is de start van een nieuwe bladzijde" (03/07/2018 - VRT NWS)
  25 is ze en afgelopen vrijdag werd ze in Madrid gekroond tot 'Miss Universe Spanje', waardoor ze later dit jaar kan deelnemen aan de internationale Miss Universe-verkiezing. Angela Ponce zal dan de eerste transvrouw zijn die aan de internationale competitie deelneemt. Zes jaar geleden besliste het organisatiecomité om transvrouwen toe te laten tot de verkiezing, zowel nationaal als internationaal. Het was de Canadese transvrouw Jenna Talackova die in 2012 de kat de bel aanbond en uiteindelijk slaagde in de reglementswijziging. Talackova wist zich nochtans toen niet te plaatsen voor de internationale Miss Universe-verkiezing.
  [naar artikel]
 27. 'Klooster' in Zonhoven tegen de vlakte, maar zusters mogen blijven (23/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het woon-zorgcentrum H. Catharina, dat gehuisvest is in het voormalige klooster aan de Engstegenseweg, krijgt een gloednieuw gebouw. Omdat de nieuwbouw komt op de plaats van het huidige woon-zorgcentrum, moet het ‘klooster’ afgebroken worden.
  [naar artikel]
 28. LIVE. 25 jaar geleden verdwenen An en Eefje: volg hier de herdenking (23/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Zondag is het precies 25 jaar geleden dat de Limburgse tieners An en Eefje verdwenen en in de klauwen van Marc Dutroux belandden. De twee slachtoffers van de gruwelijke feiten zijn nog niet vergeten. Een kwarteeuw na de verdwijning van de vriendinnen, herdenkt Hasselt An en Eefje in het Stadspark van de provinciehoofdstad. Volg de uitzending van de herdenking hier live vanaf 10 uur.
  [naar artikel]
 29. Klooster Opgrimbie is ontwettig ingepland: zusters zitten in een nietig klooster (16/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De zusters van het klooster van Opgrimbie zitten vandaag nog altijd in een onwettig gebouw, zonder vergunning. Dat blijkt uit een arrest van het Hof van Beroep in Antwerpen. De zusters krijgen dan ook geen schadevergoeding voor het instorten van een deel van het klooster, in 2002. Het Hof bevestigt daarmee een eerdere uitspraak van de rechtbank in Tongeren. Het bisdom moet nu zelf opdraaien voor de gerechtskosten, naar wij vernemen, meer dan 50.000 euro.
  [naar artikel]
 30. Shaida oprichtster zuster Sheila overleden op 92-jarige leeftijd (17/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Vorige week vrijdag overleed zuster Sheila Wood-Hudd. Ze werd 92 jaar. Zuster Sheila was de oprichtster van balletgroep Shaida, waarmee ze in binnen- en buitenland succes boekte. Ze gaf ook les aan het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver).
  [naar artikel]
 31. Europees Hof van Justitie geeft Britse transvrouw recht op vrouwelijke pensioenleeftijd (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Hof van Justitie oordeelde dat de Britse overheid schuldig is aan discriminatie. Hoewel een Britse transvrouw de pensioengerichte...
  [naar artikel]
 32. Zesendertig nieuwe woongelegenheden in voormalig klooster (16/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wie onlangs langs de Rozenkranslaan reed of fietste, schrok toch wel even op toen het imposante klooster van de paters dominicanen plots verdwenen was. Er komen zesendertig nieuwe sociale woongelegenheden in de plaats. De werken zijn begonnen.
  [naar artikel]
 33. Acht nonnen sterven op één week tijd aan COVID-19 in klooster (20/12/2020 - Metro)
  In een klooster voor bejaarde zusters in de VS zijn de afgelopen week acht zusters op één week tijd aan het coronavirus overleden. Vier stierven zelf op dezelfde dag. De zorginstelling genaamd Notre Dame of Elm Grove wist de afgelopen negen maanden het virus buiten de poorten te houden, maar op Thanksgiving bleek een van de ongeveer 100 zusters positief getest. Daarna ging het snel, zegt zuster Debra Marie Sciano, de provinciale overste aan CNN. Daarna ging het snel. Vier van de acht nonnen stierven alleen al op maandag. “Ook al zijn ze ouder en zijn de meeste zusters die naar God gingen eind 80, 90… we hadden niet verwacht dat ze zo snel zouden gaan”, zegt Sciano. “Dus het was gewoon heel moeilijk voor ons.”   Lees ook: Dit zijn de verstrengde maatregelen voor de komende weken Het bericht Acht nonnen sterven op één week tijd aan COVID-19 in klooster verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Zuster André, de oudste persoon van Europa, overleeft corona en wordt morgen 117 jaar (10/02/2021 - VRT NWS)
  Zuster André uit Toulon, in het zuiden van Frankrijk, heeft reden tot vieren. Morgen wordt ze 117 jaar, en bovendien is ze net volledig hersteld van een coronabesmetting. Ze heeft nooit symptomen ontwikkeld en was naar eigen zeggen niet bang. De zuster is de oudste persoon van Europa en de op een na oudste persoon ter wereld. "Ik was niet bang, omdat ik niet bang was om te sterven."
  [naar artikel]
 35. Zuster Danielle vertelt over moment dat terroristen Franse kerk bestormen (26/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zuster Danielle, een non die aanwezig was toen de mannen binnenvielen en kon ontsnappen, kwam er zonder kleerscheuren van af.
  [naar artikel]
 36. 150 zusters gevaccineerd in klooster in  Heverlee: "Eindelijk denken ze aan ons" (19/03/2021 - VRT NWS)
  In het klooster de Jacht in Heverlee zijn vanmiddag meer dan 150 zusters gevaccineerd. Ook de 70 personeelsleden van het klooster kregen een prik. Alles verliep vlot, het was wel een hele organisatie.
  [naar artikel]
 37. Ex-schooldirectrice en ex-politica zuster Monica vindt dat we de jeugd te veel pamperen: “Mama’s die de boekentas van hun dochter dragen .... Ik zou er iets van krijgen!” (15/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Stappen wordt wat moeilijk voor zuster Monica (80), en basketten lukt al jaren niet meer. Maar de voormalige schooldirectrice, die geschiedenis...
  [naar artikel]
 38. OLT Rivierenhof maakt zomerprogramma bekend: Eefje De Visser op eerste dag (19/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Op verschillende plekken zal je deze zomer toch kunnen genieten van evenementen, onder meer in het Openluchttheater in Deurne met optredens voor maximum 200 personen. Vandaag heeft het OLT Rivierenhof het programma voor juli bekendgemaakt: de Nederlandse zangeres Eefje De Visser is de eerste naam op woensdag 8 juli.
  [naar artikel]
 39. Transvrouw deelt bijzondere foto in Vogue (11/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Klokkenluidster en transvrouw Chelsea Manning is na haar vrijlating uit een militaire gevangenis duidelijk begonnen aan haar tweede leven en viert dat met een bijzondere badpakkenfoto in Vogue. Een maand na haar veroordeling kwam Chelsea uit de kast.
  [naar artikel]
 40. Vader Eefje Lambrecks niet te spreken over vrijlatingsverzoek Lelièvre (04/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTJean Lambrecks, de vader van de vermoorde Eefje, is boos. Gisteren moest hij in de krant lezen dat Michel Lelièvre, handlanger van Dutroux, zijn vrijlating met een enkelband aanvraagt. “Opnieuw bewijs dat de slachtoffers er totaal niet toe doen.”
  [naar artikel]
 41. E-sport-presentatrice Eefje Depoortere: 'Computerspelletjes hebben mij gered' (22/01/2021 - Knack)
  Kijkcijfersuccessen, megacontracten en vedettestreken: de populariteit van e-sport blijft groeien, en daarmee ook de wereldfaam van presentatrice Eefje 'Sjokz' Depoortere. 'België hinkt achterop en dat is niet door een gebrek aan talent.'
  [naar artikel]
 42. “Eén ingreep om pijn even weg te nemen kost tot 80.000 euro” (21/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het monster. Zo omschrijft Eefje Paredis (28) uit Opitter (Bree) de ongeneeslijke vaattumor in haar borststreek. Eefje lijdt aan arteriële vasculaire malformatie (AVM), een zeldzame misvorming van haar slagaders en aders. “Door mijn aandoening staat er anderhalve liter bloed constant stil in mijn lijf, met een ondraaglijke pijn tot gevolg”, zegt Eefje. Een behandeling is er niet. “Het enige lapmiddel is een operatie waarbij er lijm wordt gespoten in de slagaders die ik teveel heb. Maar zo’n ingreep is verschrikkelijk duur. Tot 80.000 euro. En ze wordt niet terugbetaald door het ziekenfonds.”
  [naar artikel]
 43. “Eén ingreep om pijn even weg te nemen kost tot 80.000 euro” (21/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het monster. Zo omschrijft Eefje Paredis (28) uit Opitter (Bree) de ongeneeslijke vaattumor in haar borststreek. Eefje lijdt aan arteriële vasculaire malformatie (AVM), een zeldzame misvorming van haar slagaders en aders. “Door mijn aandoening staat er anderhalve liter bloed constant stil in mijn lijf, met een ondraaglijke pijn tot gevolg”, zegt Eefje. Een behandeling is er niet. “Het enige lapmiddel is een operatie waarbij er lijm wordt gespoten in de slagaders die ik teveel heb. Maar zo’n ingreep is verschrikkelijk duur. Tot 80.000 euro. En ze wordt niet terugbetaald door het ziekenfonds.”
  [naar artikel]
 44. Hasselt herdenkt An en Eefje (13/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hasselt krijgt een kinderkansenambassadeur die de rechten van kinderen op het gebied van veiligheid en integriteit moet bewaken. Aanleiding is de vijfentwintigste verjaardag van de verdwijning van de Hasseltse meisjes An en Eefje op 22 augustus 1995.
  [naar artikel]
 45. Bart Kaëll ontroerd wanneer transvrouw Maël haar nieuwe lichaam ontdekt (23/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Een Echte Job’ ontmoet Bart Kaëll transvrouw Maël. Al zeven jaar wacht ze op haar nieuwe lichaam. Nu het eindelijk zover is, is Bart zelf...
  [naar artikel]
 46. Zuster Jeanne Devos bezoekt scholen in Izegem (17/02/2020 - VRT NWS)
  Zuster Jeanne Devos heeft twee scholen in Izegem bezocht naar aanleiding van de internationale dag van de hoop voor kinderen. De zuster werkte jarenlang in Bombay, in India, waar ze zich inzette voor de allerarmste kinderen. In 2006 riep ze 17 februari uit tot de internationale dag van de hoop voor kinderen
  [naar artikel]
 47. Intesa zoekt mecenas met 20 miljoen (04/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Intesa, het dienstencentrum voor volwassenen met een mentale of fysieke beperking, is op zoek naar 20 miljoen euro om het klooster van de abdij van Herkenrode te renoveren. “En dat geld moeten we zelf bij mekaar zien te zoeken, terwijl de klok tikt”, zegt directeur Dieter Tuybens. “Wij hebben alvast extra bidintenties voor Intesa ingezet”, belooft zuster Patricia.
  [naar artikel]
 48. Klooster in Halle moet dicht van Vaticaan, maar zusters Sacramentinnen willen niet wijken (17/04/2019 - VRT NWS)
  Het Vaticaan wil het klooster van de zusters Sacramentinnen in Halle sluiten. Er zijn maar drie nonnen meer over en dat zijn er te weinig, vindt het Vaticaan. Maar de nonnen gaan niet akkoord en willen desnoods als begijnen doorgaan én nieuwe zusters naar het klooster lokken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.