Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 April 2021
07:35 uur

Kaaizone langs Nieuw Zuid krijgt in 2024 een stadsbos, boomgaard en vijver

Gazet van Antwerpen

07/04/2021 - 20:49

Er komen een stadsbos en een boomgaard met struiken en planten met eetbare vruchten op de Scheldekaaien langsheen Nieuw Zuid. Verder is er ruimte voor een vijver, een hondenloopzone en paviljoenen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tongeren plant 289 klimaatbomen in nieuw stadsbos (27/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vorige week startte Tongeren met de aanleg van een stadsbos (227 klimaatbomen) in stadspark De Motten. Daarnaast worden er ook 62 bomen geplant aan woonzorgcentrum De Motten.
  [naar artikel]
 2. Antwerpen krijgt nieuw park tussen Schelde en Nieuw Zuid (17/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Er komt een nieuw park van vijf hectare groot op de Scheldekaaien aan Nieuw Zuid. Het stadsbestuur keurde zopas het schetsontwerp goed. De werken zouden over twee jaar starten, waardoor de buurt er binnen afzienbare tijd heel wat groen bij krijgt. De stad wil vooral ook de band met de Schelde herstellen.
  [naar artikel]
 3. Rubenshuis krijgt nieuw bijgebouw van 17 miljoen (16/03/2021 - De Tijd)
  19:30 Het Rubenshuis in Antwerpen krijgt in 2024 een nieuw onthaal- en belevingsgebouw. Het huidige museum barst uit zijn voegen.
  [naar artikel]
 4. Zesdejaars kindercampus De Boomgaard op zeeklassen (27/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van het zesde leerjaar van kindercampus De Boomgaard gingen van 10 tot 14 september al op zeeklassen. "We zetten de zeeklassen al zo vroeg in het schooljaar omdat we elkaar dan goed leren kennen", klinkt het bij De Boomgaard. "De leerlingen leren de leerkrachten op een ander manier kennen, en omgekeerd natuurlijk ook. Op deze manier ontstaat er een grote vriendschapsband waar 'verbondenheid' een speciale betekenis krijgt."
  [naar artikel]
 5. Brandweer redt hitsige dekstier uit vijver in Aarsele (29/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een stier van meer dan 1.000 kilogram kwam donderdagmiddag in een vijver terecht van een landbouwer langs de Vercampstraat.
  [naar artikel]
 6. Scheldekaaien krijgen park aan Nieuw Zuid tegen 2024 (20/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het deel van de Scheldekaaien aan Nieuw Zuid zal worden ontwikkeld als een park voor voetgangers en fietsers, met ruimte om te spelen en te sporten. Dat legde het schepencollege vast in een projectdefinitie. Het vormt de basis voor een ontwerpteam om er mee aan de slag te gaan.
  [naar artikel]
 7. Panamarenko krijgt plein op Nieuw Zuid, zijn mama krijgt plein in Antwerpen-Noord (21/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Om de in december 2019 overleden kunstenaar Panamarenko te eren, vernoemt de stad een plein op Nieuw Zuid naar hem. Alleen heeft Panamarenko niets met Nieuw Zuid en is het plein niet van de stad. Terzelfdertijd krijgt een ander plein in Antwerpen-Noord ook een nieuwe naam: het Hortensia Sillisplein, naar Panamarenko’s moeder.
  [naar artikel]
 8. Bart De Wever belooft: “Nieuw voetbalstadion aan de Schelde komt er voor 2024” (05/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft maandagavond voor de camera’s van atv beloofd dat er een nieuw voetbalstadion aan de Schelde aan Petroleum Zuid zal staan voor 2024. Voorwaarde is wel dat hij na de komende verkiezingen burgemeester kan blijven, zodat hij dit tijdens de volgende legislatuur kan realiseren.
  [naar artikel]
 9. Zeldzame Europees beschermde keversoort duikt op in Mechels stadsbos (14/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Voor het tweede jaar op rij zijn in het Mechelse stadsbos Kauwendaal larven gevonden van de vermiljoenkever, een uiterst zeldzame soort.
  [naar artikel]
 10. Leerling basisschool De Boomgaard Borgloon ontwerpt graffitimuur (30/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Basisschool De Boomgaard in Borgloon heeft sinds vandaag haar eigen graffitimuur. Het kunstwerk op de muur werd ontworpen door een leerling van het zesde leerjaar van De Boomgaard.
  [naar artikel]
 11. “Nooit meer lege vijver in Stadspark” (07/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Via bestaande leidingen kan het grondwater van onder het stedelijk administratief centrum Den Bell op het Zuid worden afgeleid naar de vijver in het Stadspark. Vanaf mei 2021 zou de vijver dan niet meer leeg komen te staan. “We hebben zo een duurzame oplossing gevonden”, zegt Claude Marinower (Open Vld), schepen van Openbaar Domein.
  [naar artikel]
 12. Nieuwe woonwijk combineert 77 woningen met stadsbos (28/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Verelst werkt aan een project om op Geerdegemveld vlak bij de Mechelse wijk Mahatma Gandhi een nieuwe woonwijk met 77 woongelegenheden te realiseren. Ruim de helft van het groene binnengebied is bestemd als een privaat stadsbos dat overdag publiek toegankelijk wordt.
  [naar artikel]
 13. Nooit meer lege vijver in Stadspark? Stadsbestuur vindt duurzame oplossing (07/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Via bestaande leidingen kan het grondwater van onder het stedelijk administratief centrum Den Bell op het Zuid worden afgeleid naar de vijver in het Stadspark. Vanaf mei 2021 zou de vijver dan niet meer leeg komen te staan. “We hebben zo een duurzame oplossing gevonden”, zegt Claude Marinower (Open Vld), schepen van Openbaar Domein.
  [naar artikel]
 14. Leerlingen De Boomgaard dansen voor bewoners WZC Puthof (14/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op dinsdag 8 december brachten de geluksvogels van het vijfde en het zesde leerjaar van De Boomgaard een bezoekje aan het woonzorgcentrum Puthof in Borgloon.
  [naar artikel]
 15. Nooit meer lege vijver in Stadspark Antwerpen? Stadsbestuur vindt duurzame oplossing (07/10/2020 - De Standaard)
  Via bestaande leidingen kan het grondwater van onder het Antwerpse stedelijk administratief centrum Den Bell op het Zuid worden afgeleid naar de vijver in het Stadspark. Vanaf mei 2021 zou de vijver dan niet meer leeg komen te staan. ‘We hebben zo een duurzame oplossing gevonden’, zegt Claude Marinower (Open VLD), schepen van Openbaar Domein.
  [naar artikel]
 16. FOTO. Nieuw Zuid krijgt deze opvallende landmark (28/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een enorme kraan van 400 ton begon gisteren op de bouwwerf Nieuw Zuid, ten zuiden van het justitiepaleis, een merkwaardige meccano (foto is een simulatie) op te stellen: twee onderdelen van 18 en 13,5 ton, met een basis van 9 op 6 meter.
  [naar artikel]
 17. Vijdeklassers De Boomgaard organiseren natuurklassenprojecten (02/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van het vijfde leerjaar van kindercampus De Boomgaard hebben de natuurklassen op een prachtige manier afgerond. Teruggekomen van domein Pietersheim in Lanaken gingen de kinderen laaiend enthousiast te werk.
  [naar artikel]
 18. In De Boomgaard brandt een vlam voor elk kind (04/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De maand december is dit jaar nog een tikkeltje warmer in De Boomgaard. In de school hangt een warme en gezellige sfeer en sommige klassen zijn bezig met de voorbereidingen om geluk te verspreiden in Borgloon.
  [naar artikel]
 19. Tachtig appartementen op oude wasserijsite: “Van 100% bebouwing naar 43% stadsbos” (21/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De voormalige site van wasserij Goossens in Berchem krijgt in de komende jaren een heel nieuw uitzicht. Projectontwikkelaar Fides Invest bouwt er tachtig appartementen. In de buurt zien ze onder andere de vier bouwlagen hoog niet zitten.
  [naar artikel]
 20. “Spartaans, maar o zo mooi”: onze vrouw sliep in een tipi midden in het Gentse stadsbos (26/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Deze zomer kan je voor het eerst slapen in de tipi’s van ‘camping Parkbos’, een stadsbos in volle ontwikkeling op amper negen kilometer van de Korenmarkt. Wij trokken erheen met man en kinderen en waren meteen verliefd. Al hadden we beter een extra dekentje meegebracht.
  [naar artikel]
 21. Van der Poel: "Benieuwd wie er zondag als eerste de vijver induikt" (07/02/2017 - Sporza)
  Moeten de veldrijders zondag zwembandjes op zak hebben? Langs het parcours in Hulst ligt er een grote vijver, wat de fantasie van Mathieu van der Poel prikkelt.
  [naar artikel]
 22. ’s Werelds grootste gelatinestaaf te zien op Antwerps Nieuw Zuid (14/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse kunstenaar Mike Bouchet stelt vanaf donderdag zijn nieuw werk tentoon in Gallery Sofie Van de Velde op Nieuw Zuid. En Antwerpen krijgt de première van zijn Energy Log, ’s werelds grootste gelatinestaaf. Lekker!
  [naar artikel]
 23. Omgevingsminister Demir wil 4.000 hectare nieuw bos tegen 2024 (26/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil 4.000 hectare nieuw bos realiseren tegen 2024. Ze trekt er 122 miljoen euro voor uit, maar...
  [naar artikel]
 24. Plein op Nieuw Zuid krijgt waarschijnlijk naam van Dora van der Groen (19/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  District Antwerpen adviseert om een pleintje op het Nieuw Zuid naar de voormalige acteergrootheid Dora van der Groen te vernoemen. Meestal volgt de gemeenteraad zo’n advies voor een straatnaam.
  [naar artikel]
 25. Oudercomité De Boomgaard organiseert schitterende glitterparty (01/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op zaterdag 28 januari organiseerde het oudercomité van VBS De Boomgaard in Bommershoven voor het eerst een glitterparty for kids in zaal Nieuwland.
  [naar artikel]
 26. Kindercampus De Boomgaard viert carnaval (31/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag 24 maart was het naar goede gewoonte weer tijd voor het leukste feest van het jaar. Kindercampus De Boomgaard vierde carnaval.
  [naar artikel]
 27. Gloednieuwe mobiele bibliotheek in lagere school De Boomgaard (14/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Lagere school De Boomgaard in Maaseik wil inzetten op leesplezier.
  [naar artikel]
 28. Het rechte pad loopt door de boomgaard (07/04/2019 - De Morgen)
  Geen hoge muren of prikkel-draad. Wel koeien en sinds deze week ook een fors uit de kluiten gewassen boomgaard. In de gevangenis van Ruiselede proberen ze op geheel eigen wijze gedetineerden weer op het rechte pad te brengen.
  [naar artikel]
 29. Andere ingang, ander parcours, andere tuin: Rubenshuis krijgt facelift tegen 2024 (16/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Rubenshuis gaat er grondig anders uitzien. Vanuit een nieuw onthaalgebouw op Hopland zal een herwerkt museumparcours vertrekken. De historische gebouwen op de Wapper krijgen een make-over en de museumtuin wordt volledig heraangelegd. Om alles in 2024 klaar te hebben, wordt het spurten, maar het budget van 20 miljoen euro staat ingeschreven.
  [naar artikel]
 30. Neppinguïns moeten bedreigde échte soortgenoten lokken naar nieuw broedeiland in Zuid-Afrika (15/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De zwartvoetpinguïn of brilpinguïn is met uitsterven bedreigd. Deze soort, spheniscus demersus, komt enkel voor langs de Zuid-Afrikaanse en...
  [naar artikel]
 31. Lijk ontdekt in vijver van Terkamerenbos (23/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In een vijver van het Terkamerenbos is gisterenavond het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. Een jogster zag iets drijven in de vijver
  [naar artikel]
 32. Voorleesweek in Kindercampus De Boomgaard (27/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De kleuters en de leerlingen van Kindercampus De Boomgaard hebben genoten van de voorleesweek. Ouders en grootouders kwamen naar de school om samen met en voor de kinderen voor te lezen.
  [naar artikel]
 33. Koikarper "ter waarde van 100.000 euro" gestolen uit vijver in Eeklo (24/07/2016 - De Redactie)
  Uit een vijver in een tuin langs de Brugsesteenweg in Eeklo zijn afgelopen weekend acht koikarpers gestolen. Een 22 jaar oude vis werd volgens de eigenaar recent op 100.000 euro geschat. Dat meldt de lokale politiezone Meetjesland-centrum.
  [naar artikel]
 34. Lijnbus belandt op de bodem van vijver... en dat was de bedoeling (10/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Leden van duikschool Neptunus hebben zaterdag een afgedankte stadsbus in de vijver van sportpark De Nekker, tot 10 meter diep laten afzinken. Sportduikers hebben hiermee een nieuw speeltje en De Nekker is een attractie rijker.
  [naar artikel]
 35. "Parijs organiseert Spelen in 2024, LA krijgt editie van 2028" (31/07/2017 - Sporza)
  Parijs zal de Olympische Spelen van 2024 organiseren, Los Angeles krijgt de organisatie van 2028 in handen. Dat melden Amerikaanse bronnen.
  [naar artikel]
 36. Dag van de kers opnieuw in kasteeldreef van Rijkel (30/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vorig jaar raasde een zware stormwind door de boomgaard van het kasteel in Rijkel zodat heel wat bomen van de dreef en van de boomgaard tegen de grond geblazen werden. De organisatie van de Dag van de Kers was verplicht uit te wijken naar de Stroopsite in Borgloon.
  [naar artikel]
 37. Bart De Wever pakt aartsmoeilijk dossier weer vast: “Nieuw stadion aan de Schelde kan voor 2024 opengaan” (06/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Er komt een nieuw, modern voetbalstadion aan de Schelde voor 2024.” Dat zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Concrete plannen zijn er evenwel niet. “Er is voldoende interesse om te zeggen dat ik dit de volgende legislatuur, als het mij nog gegeven is, ook zal realiseren.”
  [naar artikel]
 38. Telenet slorpt De Vijver Media op: wat verandert er voor tv-kijker? (07/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaamse medialandschap ondergaat een grondige verschuiving.?Telenet wordt voor 100% eigenaar van De?Vijver Media, en krijgt op die manier de...
  [naar artikel]
 39. Telenet slorpt De Vijver Media op: wat verandert er voor tv-kijker? (07/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaamse medialandschap ondergaat een grondige verschuiving.?Telenet wordt voor 100% eigenaar van De?Vijver Media, en krijgt op die manier de...
  [naar artikel]
 40. Nieuw drinkwaterreservoir langs Gentsesteenweg (20/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Waterintercommunale Farys gaat een 11 meter hoog drinkwaterreservoir bouwen langs de Gentsesteenweg in Asse. Het cirkelvorming reservoir krijgt
  [naar artikel]
 41. Natuurpunt Riemst herstelt historische boomgaard in Kanne (15/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Natuurpunt Riemst heeft in samenwerking met de gemeente Riemst, het Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren en de Nationale Boomgaardenstichting een grote boomgaard aangeplant in het natuurgebied Plateau van Caestert in Kanne.
  [naar artikel]
 42. Onzichtbare abdijvijver Hemiksem wordt heropgewaardeerd (07/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In Hemiksem zijn ze de vijver aan de ingang van de abdij aan het herstellen. Als u nu even niet weet over welke vijver het gaat, dan is daar een logische verklaring voor. Want de vijver was jarenlang overwoekerd door rietstruiken.
  [naar artikel]
 43. Guido, de grootste steur van het land, krijgt nieuwe vijver (20/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het gezelschap van een tiental kois zwemt belugasteur Guido, meer dan twee meter lang, sinds vandaag vrolijk rond in zijn nieuwe vijver bij speciaalzaak voor vijvers De Hof-Leverancier in Ekeren.
  [naar artikel]
 44. Wouter Deprez heeft een nieuw bos gevonden (03/08/2016 - De Standaard)
  Na het Essersbos in Limburg neemt de komiek het nu op voor een bos in Roeselare. Deprez roept via Facebook burgers op om bezwaar in te dienen tegen een villawijk in het stadsbos.
  [naar artikel]
 45. Eerste scholen (zonder klaslokalen) op Nieuw Zuid openen in september<BR /> (06/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De wijk Nieuw Zuid krijgt in september twee basisscholen, dat zijn meteen de allereerste scholen in de nieuwe wijk. Het gemeenschapsonderwijs en het stedelijk onderwijs openen elk een school onder hetzelfde dak. Ze delen onder meer refter, speelplaats en koffieruimte.
  [naar artikel]
 46. Eiffeltoren krijgt gouden tint voor Olympische Spelen van Parijs 2024 (03/02/2021 - Express)
  De Eiffeltoren is wellicht het beroemdste Franse monument, maar tegen de Olympische Spelen van 2024 in Parijs zal het bijzondere bouwwerk er wat anders uitzien. Het prijskaartje van die facelift? 50 miljoen euro.&#160; De huidige kleur van de Eiffeltoren is sinds 1968 het zogeheten ‘brun tour Eiffel’. Maar ter gelegenheid van de Olympische Spelen over [&#8230;] The post Eiffeltoren krijgt gouden tint voor Olympische Spelen van Parijs 2024 appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Regenwater moet vijver kasteel Hof ter Linden redden (23/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Er is regen op komst en voor de vijver van kasteel Hof ter Linden in Edegem komt deze als een verlossing. De vijver is volledig opgedroogd. De eigenaren gaan op zoek naar duurzame oplossingen.
  [naar artikel]
 48. Jongetje (10) zakt door ijs van vijver in Ledeberg (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het park De Vijvers in Ledeberg is een drama nipt vermeden. Een jongen van 10 zakte er door het ijs van de vijver. Hij kon zelf uit het gat klauteren, maar zat dan wel vast op het eilandje midden op de vijver. De brandweer kwam hem redden.
  [naar artikel]
 49. Nieuw beheerplan voor Hobos: zo zal het unieke gebied er de komende kwarteeuw uitzien (11/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Natuur en Bos heeft samen met de gemeente Pelt de krijtlijnen van wat er de komende kwarteeuw op het Hobos gaat gebeuren in een beheerplan gegoten. In het plan valt onder meer te lezen dat de statige toegangsdreef in ere wordt hersteld, de boomgaard een facelift krijgt en leren we dat veteraanbomen er oud mogen worden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.