Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 April 2021
07:32 uur

AstraZeneca-vaccin in België enkel nog voor 56-plussers

Het Nieuwsblad

07/04/2021 - 21:15

België dient het AstraZeneca-vaccin de komende maand enkel nog toe aan 56-plussers. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid woensdagavond beslist tijdens een interministeriële conferentie, bevestigt het kabinet van federaal minister Frank Vandenbroucke (Vooruit).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. AstraZeneca-vaccin in België enkel nog voor 55-plussers (07/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  België dient het AstraZeneca-vaccin de komende maand enkel nog toe aan 56-plussers. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid woensdagavond beslist tijdens een interministeriële conferentie, bevestigt het kabinet van federaal minister Frank Vandenbroucke (Vooruit).
  [naar artikel]
 2. Frankrijk keurt vaccin van AstraZeneca goed voor 65-plussers (02/03/2021 - Express)
  Terwijl ons land wacht op meer resultaten om het vaccin van AstraZeneca toe te dienen aan 65-plussers heeft Frankrijk dinsdag beslist om die leeftijdsgroep te vaccineren met het veelbesproken vaccin. Franse 65-plussers komen voortaan in aanmerking voor een vaccin van AstraZeneca. Daarmee past het land zijn vaccinatiestrategie aan. Tot nu toe was het vaccin enkel […] The post Frankrijk keurt vaccin van AstraZeneca goed voor 65-plussers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. AstraZeneca maand lang enkel voor 55-plussers in België (07/04/2021 - De Standaard)
  De Belgische ministers van Volks­gezondheid hebben beslist om het vaccin van AstraZeneca in ons land een maand lang enkel aan mensen ouder dan 55 jaar toe te dienen. Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) blijft bij het advies dat er geen leeftijdsbeperking nodig is voor het AstraZeneca-vaccin.
  [naar artikel]
 4. België geeft AstraZeneca-vaccin niet aan 55-plussers (06/02/2021 - Express)
  Het is nu officieel: het AstraZeneca-vaccin wordt voorlopig niet toegediend aan mensen ouder dan 55. Dat heeft de federale regering met de experts over de vaccinatiestrategie beslist. Er is nog te weinig wetenschappelijke data over de werkzaamheid bij de oudere bevolkingsgroepen, zo is de uitleg. Het vaccin wordt voorbehouden voor mensen tussen 18 en 55 […] The post België geeft AstraZeneca-vaccin niet aan 55-plussers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. België zal vaccin AstraZeneca niet gebruiken voor 65-plussers (02/02/2021 - De Standaard)
  Het vaccin van AstraZeneca zal in ons land niet toegediend worden aan 65-plussers. Er zijn nog te weinig resultaten die de effectiviteit van het vaccin aantonen voor die leeftijdsgroep. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) beslist.
  [naar artikel]
 6. Franse Hoge Gezondheidsraad raadt AstraZeneca-vaccin nu enkel aan 55-plussers aan (19/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl het coronavaccin van de Brits-Zweedse producent AstraZeneca in het begin enkel nog werd aangeraden aan mensen jonger dan 56 jaar, keert de Franse Hoge Gezondheidsraad die redenering nu om: bij onze zuiderburen zal het vaccin enkel nog mogen worden toegediend aan 55-plussers.
  [naar artikel]
 7. Zweden gebruikt AstraZeneca-vaccin voorlopig enkel voor 65-plussers (25/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zweden gaat het AstraZeneca-vaccin voorlopig enkel opnieuw gebruiken bij 65-plussers. Dat meldt de Zweedse gezondheidsautoriteit Folkhälsomyndigheten vandaag in een persmededeling. Voor personen jonger dan 65 wacht Zweden op meer gegevens.
  [naar artikel]
 8. België dient AstraZeneca-vaccin voorlopig enkel toe aan mensen ouder dan 55 (07/04/2021 - Metro)
  België dient het AstraZeneca-vaccin tegen COVID-19 de komende vier weken enkel nog toe aan mensen van 56 jaar en ouder. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid woensdagavond beslist tijdens een interministeriële conferentie, bevestigt het kabinet van federaal minister Frank Vandenbroucke (Vooruit). De beslissing komt er na onderzoek van het risicobeoordelingscomité (PRAC) van het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA. Dat concludeert dat de combinatie van bloedstolsels en een laag aantal bloedplaatjes een bijwerking kan zijn van het AstraZeneca-vaccin, zij het een zeer zeldzame. Het EMA kon nog geen specifieke risicofactoren aanduiden, maar de meeste gevallen van de zeldzame bijwerking deden zich wel voor bij vrouwen jonger dan 60. Verschillende andere Europese landen beslisten de voorbije dagen al om het AstraZeneca-vaccin voor te behouden voor 55- of 60-plussers. Lees ook: EMA: “Bloedproblemen zijn uiterst zeldzame bijwerking van AstraZeneca, maar voordelen in het algemeen groter” Het bericht België dient AstraZeneca-vaccin voorlopig enkel toe aan mensen ouder dan 55 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Vaccin AstraZeneca voorlopig niet toegediend aan 55-plussers in België (02/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het vaccin van AstraZeneca zal in België voorlopig niet toegediend worden aan 55-plussers. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) op basis van een advies van de Hoge gezondheidsraad.
  [naar artikel]
 10. Vaccin AstraZeneca voorlopig niet toegediend aan 65-plussers in België (02/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het vaccin van AstraZeneca zal in België voorlopig niet toegediend worden aan 65-plussers. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) op basis van een advies van de Hoge gezondheidsraad.
  [naar artikel]
 11. Vaccin AstraZeneca voorlopig niet toegediend aan 65-plussers in België (02/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het vaccin van AstraZeneca zal in België voorlopig niet toegediend worden aan 65-plussers. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) op basis van een advies van de Hoge gezondheidsraad.
  [naar artikel]
 12. Advies van Gezondheidsraad over AstraZeneca: “Beter enkel 60-plussers vaccineren” (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Hoge Gezondheisraad - een orgaan van experten - heeft donderdagavond een advies geformuleerd over het toedienen van het AstraZeneca-vaccin. Er wordt aangeraden om enkel nog 60-plussers te vaccineren als dat niet te veel vertraging zou veroorzaken.
  [naar artikel]
 13. Vaccin van AstraZeneca en Oxford niet aanbevolen voor 65-plussers in Duitsland (28/01/2021 - Express)
  De Duitse vaccinatiecommissie heeft donderdag gezegd dat ze het vaccin van AstraZeneca en de universiteit van Oxford voorlopig alleen aanbeveelt voor mensen tussen 18 en 64 jaar. ‘Het coronavaccin van AstraZeneca wordt momenteel enkel aanbevolen voor mensen tussen 18 en 64 jaar,’ aldus de vaccinatiecommissie (STIKO) in een document dat het persagentschap AFP kon inkijken. […] The post Vaccin van AstraZeneca en Oxford niet aanbevolen voor 65-plussers in Duitsland appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Wat als je je eerste prik met AstraZeneca-vaccin al hebt gekregen en wat is het gevolg van de leeftijdsbeperking? (07/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ons land geeft een maand lang het AstraZeneca-vaccin enkel aan 56-plussers. Wat betekent dat voor de jongere mensen die al een eerste prik met het vaccin hebben gekregen of zouden krijgen? En wat zijn nu die (zeldzame) bijwerkingen van het vaccin?
  [naar artikel]
 15. Marc Van Ranst: "AstraZeneca biedt onvoldoende bescherming voor 65-plussers volgens gekende studies" (28/01/2021 - VRT NWS)
  Morgen beslist het Europees Geneesmiddelen Agentschap EMA of en hoe het vaccin van AstraZeneca kan worden gebruikt. Het Duitse vaccinatie-instituut heeft vandaag al aangekondigd dat het vaccin van AstraZeneca niet zal ingezet worden bij 65-plussers. Volgens viroloog Marc Van Ranst is dat een logische beslissing. De beslissing van het EMA is ook belangrijk voor de Belgische vaccinatiestrategie, want als AstraZeneca in ons land geleverd zal worden, was het vaccin bedoeld om in te zetten bij 65-plussers.
  [naar artikel]
 16. Duitsland verbiedt AstraZeneca-vaccin voor wie jonger is dan 60 (30/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Duitsland mogen enkel nog 60-plussers gevaccineerd worden met het vaccin van AstraZeneca. De reden voor het opschorten van AstraZeneca is de vondst van tientallen gevallen van trombose in de hersenen bij mensen jonger dan 60.
  [naar artikel]
 17. Frankrijk geeft AstraZeneca-vaccin alleen aan 55-plussers (19/03/2021 - De Tijd)
  15:41 De Franse gezondheidsautoriteiten hebben groen licht gegeven om opnieuw het AstraZeneca-vaccin toe te dienen. Ze raden wel aan de vaccins te reserveren voor 55-plussers, staat in een advies dat vrijda...
  [naar artikel]
 18. Het AstraZeneca-vaccin wordt dan toch voorbehouden voor 55-plussers, vanwaar de bocht? (08/04/2021 - Express)
  België gaat, net als verschillende andere Europese landen, het AstraZeneca-vaccin voorbehouden voor oudere personen. Ons land legt de minimumleeftijd op 56 jaar, en dat voor de komende vier weken. De verschillende ministers van Volksgezondheid van ons land hebben gisteren samengezeten en beslist om een leeftijdslimiet te plakken op het toedienen van het vaccin van het Brits-Zweedse bedrijf […] The post Het AstraZeneca-vaccin wordt dan toch voorbehouden voor 55-plussers, vanwaar de bocht? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. AstraZeneca ook bij ons niet voor 55-plussers (03/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het vaccin van AstraZeneca zal in België voorlopig niet toegediend worden aan 55-plussers. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) op basis van een advies van de Hoge gezondheidsraad.
  [naar artikel]
 20. WHO: “Vaccin AstraZeneca ook geschikt voor 65-plussers” (10/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het vaccin van het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca en de universiteit van Oxford is ook nuttig voor 65-plussers. Dat heeft groep van vaccindeskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdagmiddag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 21. Wie ingepland staat met AstraZeneca-vaccin en jonger is dan 56 jaar, kan vaccin op aanvraag toch krijgen (09/04/2021 - VRT NWS)
  Wie jonger is dan 56 en expliciet aangeeft dat die wil ingeënt worden met het AstraZeneca-vaccin, kan toch dat vaccin krijgen. Dat zegt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De komende maand gaat ons land dat vaccin normaal enkel aan 55-plussers geven. Het Europees Geneesmiddelenbureau EMA en de Hoge Gezondheidsraad maken van die tijd gebruik om adviezen per leeftijdsgroep uit te werken.
  [naar artikel]
 22. AstraZeneca maand lang enkel nog voor 55-plussers (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ons land zal het AstraZeneca-vaccin een maand lang niet meer toedienen bij mensen onder 56 jaar. In zéér zeldzame gevallen kan het vaccin leiden tot bloedklonters. De impact van de beslissing zou wel binnen de perken moeten blijven. Het Europees Geneesmiddelenagentschap adviseert nochtans om verder te gaan met het vaccin.
  [naar artikel]
 23. Van Ranst: “AstraZeneca-vaccin niet geschikt voor 65-plussers” (28/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Marc Van Ranst raadt aan om het vaccin van AstraZeneca niet te gebruiken voor 65-plussers. “Voor de rest van de bevolking kan het wel een respectabel vaccin zijn”, stelde de viroloog in ‘Terzake’.
  [naar artikel]
 24. AstraZeneca: “Vaccin werkt wel bij veel 65-plussers” (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De hoge verwachtingen van het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca zijn mogelijk niet gerechtvaardigd. Duitse regeringskringen stellen volgens de krant Handelsblatt dat het middel maar bij 8 procent van de 65-plussers effectief is. De vrees is dat dit vaccin, dat mogelijk deze week goedkeuring van de EU krijgt, niet in de buurt komt van de ruim 90 procent effectiviteit van de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna. AstraZeneca zelf weerlegt de berichten.
  [naar artikel]
 25. ‘Binnen de week kunnen we beginnen met vaccinatie 75-plussers’ (02/03/2021 - De Standaard)
  Nu het AstraZeneca-vaccin ook voor 55-plussers gebruikt mag worden, kunnen de vaccinaties bij 55-plussers een serieuze versnelling hoger schakelen. Dat heeft professor Jan De Maeseneer van de taskforce Vaccinatie bevestigt in Terzake op Canvas. Professor Isabel Leroux-Roels hoopt dat het advies van de Hoge Gezondheidsraad de scepsis over het AstraZeneca-vaccin kan verminderen.
  [naar artikel]
 26. Coronablog: België gebruikt AstraZeneca-vaccin voorlopig enkel voor 56-plussers (07/04/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 27. Niet voor 55-plussers, maar wel erg efficiënt tegen besmettelijkheid: moeten we strategie met AstraZeneca-vaccin helemaal omgooien? (03/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  De taskforce vaccinatie komt woensdagavond vroeger dan gepland samen. Aanleiding is de beslissing van de regering om 55-plussers het AstraZeneca-vaccin voorlopig niet toe te dienen. Daarnaast blijkt uit een studie dat het vaccin de ingeënte wellicht minder besmettelijk maakt. Welke gevolgen zal dat hebben voor de vaccinatiestrategie?
  [naar artikel]
 28. Waarom is het AstraZeneca-vaccin zo belangrijk voor ons land? En wat als België beslist 65-plussers er niet mee in te enten? Een antwoord op de belangrijkste vragen (29/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap geeft groen licht voor het AstraZeneca-vaccin. Vlaanderen rekent heel hard op dit middel om iedereen te kunnen inenten zoals gepland. Het is dit vaccin dat vanaf eind februari zou gebruikt worden, eerst voor de 65-plussers en de chronisch zieken en later voor iedereen die in de vaccinatiecentra langskomt. Maar wat als de farmareus niet genoeg levert? En als 65-plussers er niet mee ingeënt mogen worden, moet dan onze hele vaccinatieplanning omgegooid worden? Een antwoord op de belangrijkste vragen.
  [naar artikel]
 29. Europa als lappendeken van leeftijdsgrenzen voor AstraZeneca (08/04/2021 - De Standaard)
  Ondanks een Europese oproep tot uniformiteit loopt de aanpak van het AstraZeneca-vaccin de Europese lidstaten niet gelijk. Alleen voor 55-plussers, 60-plussers of 65-plussers? Elk land kiest zijn leeftijdsgrens.
  [naar artikel]
 30. Zweden adviseert tegen gebruik vaccin AstraZeneca bij 65-plussers (02/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Zweden heeft het gezondheidsagentschap aanbevolen om het vaccin van de Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca voorlopig enkel toe te dienen aan mensen onder 65 jaar. De aanbeveling kan nog aangepast worden als er onderzoeksresultaten naar buiten komen over de werking bij ouderen, luidt het.
  [naar artikel]
 31. Hoge Gezondheidsraad publiceert nieuw advies over AstraZeneca: “Beter enkel 60-plussers vaccineren” (08/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een nieuwe aflevering in de soap AstraZeneca: nu heeft de Hoge Gezondheisraad - een orgaan van experten - een nieuw advies geformuleerd. Tot nu wordt het vaccin - dat mogelijk een heel zeldzame vorm van bloedklonter kan veroorzaken - vier weken lang enkel nog toegediend aan 55-plussers. “Maar recente data toont aan dat er ook in de groep van 55 tot 60 jaar oud gevallen zijn.”
  [naar artikel]
 32. AstraZeneca ondanks kritiek ook goedgekeurd voor 65-plussers (30/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Europees Geneesmiddelenagentschap heeft het AstraZeneca-vaccin goedgekeurd voor alle leeftijden. Of onze 65-plussers dit vaccin wel of niet krijgen, is nog niet beslist. In Vlaanderen komt de vaccinatie intussen wel op gang. “We zitten nu op het niveau van Duitsland.”
  [naar artikel]
 33. Europees Geneesmiddelenagentschap geeft AstraZeneca-vaccin groen licht (29/01/2021 - De Tijd)
  16:24 De EMA keurt het vaccin ontwikkeld door de universiteit van Oxford en farmabedrijf AstraZeneca goed voor gebruik in Europa. Het agentschap gelooft dat het vaccin ook voor 65-plussers voldoende bescher...
  [naar artikel]
 34. AstraZeneca enkel voor 56-plussers: moet ik nu langer wachten op een vaccin? En wat als ik mijn eerste prik al heb gehad? De belangrijkste vragen beantwoord (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land heeft beslist om het AstraZeneca-vaccin niet meer toe te dienen aan mensen die 55 jaar of jonger zijn. Is het dan geen veilig vaccin? Welke symptomen wijzen op ernstige bijwerkingen? Wat als je al een eerste dosis met AstraZeneca hebt gehad? Zal je nu nog langer moeten wachten op een coronavaccin? De belangrijkste vragen beantwoord.
  [naar artikel]
 35. WHO: 'Vaccin AstraZeneca ook geschikt voor 65-plussers' (10/02/2021 - De Tijd)
  17:02 Bij gebrek aan waterdicht bewijs over de werkzaamheid bij 55-plussers besloot ons land het vaccin voorlopig niet aan die groep te geven.
  [naar artikel]
 36. België geeft voorlopig geen spuitjes met AstraZeneca-vaccin aan 65-plussers (02/02/2021 - De Tijd)
  19:11 België gaat het coronavaccin van AstraZeneca voorlopig niet aan mensen ouder dan 65 toedienen.
  [naar artikel]
 37. Enkel nog voor 60-plussers? Taskforce Vaccinatie en Hoge Gezondheidsraad straks vervroegd bij elkaar over AstraZeneca-vaccin (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De taskforce Vaccinatie zal zich vanavond om 18 uur beraden over het gebruik van het AstraZeneca-vaccin na de beslissing van Duitsland gisteren om het vaccin niet meer te gebruiken bij mensen onder de 60 jaar. Dat bevestigt woordvoerster Gudrun Briat aan onze redactie. Experten uit zowel de taskforce, de Hoge Gezondheidsraad en het Federaal Agentschap voor de Geneesmiddelen FAGG zullen een advies opstellen dat daarna naar de verschillende ministers van Volksgezondheid zal gaan. Mogelijk zal ook bij ons beslist worden het vaccin voorlopig enkel nog aan ouderen toe te dienen.
  [naar artikel]
 38. Marc Van Ranst: “Met huidige gegevens AstraZeneca niet gebruiken bij 65-plussers” (28/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Viroloog Marc Van Ranst raadt aan om het vaccin van AstraZeneca niet te gebruiken voor 65-plussers. “Met de huidige gegegevens kan je dat niet gebruiken bij 65-plussers. Dat wil niet zeggen dat het een onbruikbaar vaccin is. Voor mensen onder de 65 kan het een respectabel vaccin zijn”, zo zei Van Ranst donderdagavond in Terzake.
  [naar artikel]
 39. Marc Van Ranst: “Met huidige gegevens AstraZeneca niet gebruiken bij 65-plussers” (28/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Viroloog Marc Van Ranst raadt aan om het vaccin van AstraZeneca niet te gebruiken voor 65-plussers. “Met de huidige gegegevens kan je dat niet gebruiken bij 65-plussers. Dat wil niet zeggen dat het een onbruikbaar vaccin is. Voor mensen onder de 65 kan het een respectabel vaccin zijn”, zo zei Van Ranst donderdagavond in Terzake.
  [naar artikel]
 40. Vandenbroucke: “Vaccin AstraZeneca voor 55-plussers kan gamechanger zijn” (28/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als de Hoge Gezondheidsraad beslist dat het vaccin van AstraZeneca ook toegediend kan worden aan 55-plussers kan dat een echte “gamechanger” zijn. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) gezegd op De Zevende Dag op VRT. “Dan denk ik dat we een reset kunnen doen van onze vaccinatiecampagne.”
  [naar artikel]
 41. Vaccin AstraZeneca zou niet effectief zijn bij 65-plussers: farmabedrijf ontkent de berichten (26/01/2021 - Express)
  Volgens Duitse media zou het coronavaccin van AstraZeneca en Oxford slechts bij 8 procent van de 65-plussers effectief zijn. Het farmabedrijf ontkent die berichten. ‘Dat is compleet onjuist’, klinkt het. AstraZeneca heeft het de afgelopen dagen zwaar te verduren gekregen. Nadat het farmabedrijf onder vuur kwam te liggen omdat het tijdelijk minder vaccins zal leveren […] The post Vaccin AstraZeneca zou niet effectief zijn bij 65-plussers: farmabedrijf ontkent de berichten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 42. AstraZeneca ontkent dat vaccin maar bij 8 procent van 65-plussers effectief is: “Compleet onjuist” (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De hoge verwachtingen van het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca zijn mogelijk niet gerechtvaardigd. Duitse regeringskringen stellen volgens de krant Handelsblatt dat het middel maar bij 8 procent van de 65-plussers effectief is. De vrees is dat dit vaccin, dat mogelijk deze week goedkeuring van de EU krijgt, niet in de buurt komt van de ruim 90 procent effectiviteit van de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna. AstraZeneca zelf weerlegt de berichten.
  [naar artikel]
 43. Vandenbroucke: “Vaccin van AstraZeneca toelaten voor 55-plussers kan gamechanger zijn” (28/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Als de Hoge Gezondheidsraad beslist dat het vaccin van AstraZeneca ook toegediend kan worden aan 55-plussers kan dat een echte “gamechanger” zijn. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) zondag gezegd in De zevende dag. “Dan denk ik dat we een reset kunnen doen van onze vaccinatiecampagne.”
  [naar artikel]
 44. Advies Hoge Gezondheidsraad: AstraZeneca ook voor 55-plussers, én meer tijd tussen beide prikken (02/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Hoge Gezondheidsraad adviseert de overheden in België de vaccinatiestrategie aan te passen. Dat vernam VTM Nieuws. Concreet mag volgens het advies het vaccin van AstraZeneca ook voor 55-plussers gebruikt worden, terwijl dat nu enkel voor mensen tot 56 jaar is. Ook zal er meer tijd tussen beide inentingen worden gelaten.
  [naar artikel]
 45. Twijfels over werkzaamheid vaccin AstraZeneca bij 65-plussers (25/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De hoge verwachtingen van het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca zijn mogelijk niet gerechtvaardigd. Duitse regeringskringen stellen volgens de krant Handelsblatt dat het middel maar bij 8 procent van de 65-plussers effectief is. De vrees is dat dit vaccin, dat mogelijk deze week goedkeuring van de EU krijgt, niet in de buurt komt van de ruim 90 procent effectiviteit van de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna.
  [naar artikel]
 46. “Vaccin van AstraZeneca ook geschikt voor 65-plussers” (11/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het vaccin tegen Covid-19 dat door AstraZeneca ontwikkeld is, kan ook aan mensen ouder dan 65 worden toegediend, zo heeft de adviesgroep van vaccindeskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdag gezegd.
  [naar artikel]
 47. Vaccin AstraZeneca ook geschikt voor 65-plussers (10/02/2021 - De Standaard)
  Het vaccin tegen covid-19 dat door AstraZeneca ontwikkeld is, kan ook aan mensen ouder dan 65 worden toegediend, zo heeft de adviesgroep van vaccindeskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdag gezegd.
  [naar artikel]
 48. WHO: “AstraZeneca-vaccin ook geschikt voor 65-plussers” (10/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het AstraZeneca-vaccin tegen Covid-19 kan ook aan mensen ouder dan 65 worden toegediend. Dat heeft de adviesgroep van vaccindeskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie woensdag gezegd. De WHO-expertengroep ‘Strategic Advisory Group of Experts’ beveelt voorts het gebruik van dit vaccin aan in landen waar varianten van het coronavirus circuleren.
  [naar artikel]
 49. Formeel beslist: AstraZeneca-vaccin ook voor 55-plussers, geen uitstel voor tweede dosis Pfizer (03/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van AstraZeneca mag aan alle volwassen Belgen worden toegediend, dus ook aan 55-plussers. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid van ons land beslist. Het interval tussen een eerste en tweede prik van het Pfizer-vaccin wordt voorlopig niet vergroot.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.