Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

17 April 2021
22:29 uur

Ook drie gevallen bij coronavaccin van Johnson & Johnson

Het Belang van Limburg

08/04/2021 - 03:30


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Potentieel coronavaccin Johnson & Johnson zit in laatste testfase (23/09/2020 - Express)
  De Amerikaanse farmagigant Johnson & Johnson opent de zoektocht naar 60.000 patiënten voor de fase 3-testen van zijn potentieel coronavaccin,... The post Potentieel coronavaccin Johnson & Johnson zit in laatste testfase appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Coronavaccin Johnson & Johnson blijkt apen al na één dosis te beschermen (30/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Farmabedrijf Johnson & Johnson is in de Verenigde Staten gestart met het testen van een experimenteel coronavaccin op mensen. Het vaccin werd...
  [naar artikel]
 3. Coronavaccin Johnson & Johnson is goedgekeurd in VS (28/02/2021 - De Tijd)
  08:48 De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft formeel groen licht gegeven voor het 'single shot'-coronavaccin van Johnson & Johnson (J&J). Het is het derde vaccin dat in de VS mag worden gebruikt.
  [naar artikel]
 4. “Pfizer en Moderna niet bereid Johnson & Johnson te helpen bij onderzoek naar bloedklonters na coronavaccin” (16/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Johnson & Johnson (J&J) vroeg drie andere vaccinmakers om gevallen van bloedklonters na de toediening van hun coronavaccin te helpen onderzoeken, maar kreeg zowel bij Pfizer als Moderna nul op het rekest. Dat bericht de Wall Street Journal vrijdag onder aanhaling van bronnen die op de hoogte zijn van de zaak. Enkel AstraZeneca ging volgens de krant akkoord.
  [naar artikel]
 5. Johnson & Johnson begint test coronavaccin op 60.000 mensen (23/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse farmagigant Johnson & Johnson (J&J) begint met het testen van zijn experimentele coronavaccin op 60.000 proefpersonen in onder meer...
  [naar artikel]
 6. Johnson & Johnson begint test coronavaccin op 60.000 mensen (23/09/2020 - De Morgen)
  De Amerikaanse farmagigant Johnson & Johnson (J&J) begint met het testen van zijn experimentele coronavaccin op 60.000 proefpersonen in onder meer de Verenigde Staten. Het vaccin wordt ontwikkeld door dochterbedrijf Janssen.
  [naar artikel]
 7. Johnson & Johnson gaat potentieel coronavaccin op 60.000 proefpersonen testen (21/08/2020 - Express)
  Een potentieel vaccin tegen coronabesmettingen van het Amerikaanse farmaconcern Johnson & Johnson (J&J) wordt vanaf eind september op maximaal 60.000... The post Johnson & Johnson gaat potentieel coronavaccin op 60.000 proefpersonen testen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Johnson & Johnson vraagt om vaccin voorlopig niet toe te dienen (14/04/2021 - Metro)
  De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson vraagt om zijn coronavaccin niet toe te dienen in afwachting van een oordeel van het Europese Geneesmiddelenagentschap EMA. Dat meldt het EMA woensdag in een persbericht. Het EMA zegt volgende week met een advies te zullen komen. De beslissing komt er nadat Johnson & Johnson had besloten om proactief de leveringen naar Europa uit te stellen nadat zes gevallen van bloedklonters en een laag aantal bloedplaatjes in de Verenigde Staten aan het licht waren gekomen. Lees ook: Denemarken stopt volledig met AstraZeneca en schort gebruik Johnson & Johnson-vaccin op Het bericht Johnson & Johnson vraagt om vaccin voorlopig niet toe te dienen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Coronavaccin van Johnson & Johnson dicht bij goedkeuring in VS, Europa volgt in maart (24/02/2021 - Express)
  Het coronavaccin van de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson, dat ontwikkeld is door hun Belgische dochterbedrijf Janssen Pharmaceutica, heeft een goed rapport gekregen van de Amerikaanse toezichthouder. Daardoor krijgt het middel waarschijnlijk zaterdag al zijn goedkeuring voor gebruik in de Verenigde Staten. En dat zou wel eens een cruciaal element kunnen worden in de strijd […] The post Coronavaccin van Johnson & Johnson dicht bij goedkeuring in VS, Europa volgt in maart appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Johnson & Johnson/Janssen Pharmaceutica vraagt goedkeuring aan voor coronavaccin in VS (05/02/2021 - Express)
  Farmabedrijf Johnson & Johnson heeft aan de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) officieel een noodgoedkeuring gevraagd voor zijn coronavaccin. De beslissing daarover zal wel ten vroegste in maart genomen worden. In de Verenigde Staten worden op dit moment twee verschillende coronavaccins gebruikt. Het gaat om de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna. Het middel van […] The post Johnson & Johnson/Janssen Pharmaceutica vraagt goedkeuring aan voor coronavaccin in VS appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Vaccin Johnson & Johnson 66 procent doeltreffend (29/01/2021 - De Tijd)
  14:21 Ook de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson komt met bemoedigende testresultaten over zijn coronavaccin, dat als groot voordeel heeft dat er maar één dosis van nodig is.
  [naar artikel]
 12. Johnson & Johnson wil nieuw coronavaccin in september op mensen testen (30/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Landen we in 2021 vroeger dan verwacht met een werkend coronavaccin? Farmareus Johnson & Johnson beweert eraan te sleutelen. In september kunnen de eerste testen op mensen van start gaan.
  [naar artikel]
 13. Johnson & Johnson legt ontwikkeling coronavaccin tijdelijk stil (13/10/2020 - De Morgen)
  Het Amerikaanse farmabedrijf Johnson & Johnson legt de klinische proeven met zijn coronavaccin tijdelijk stil omdat één van de deelnemers ziek is geworden. Dat heeft het bedrijf deze nacht aangekondigd.
  [naar artikel]
 14. Johnson & Johnson gooit 15 miljoen doses coronavaccin na fout in productieproces (01/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson heeft 15 miljoen doses van zijn coronavaccin moeten weggooien nadat was gebleken dat die onbruikbaar waren als gevolg van een ongeluk in het productieproces, meldt The New York Times. De productie van het coronavaccin is nu vertraagd omdat de Amerikaanse toezichthouder extra controles moet uitvoeren op de productielijn in de fabriek in Baltimore.
  [naar artikel]
 15. Johnson & Johnson moet 15 miljoen dosissen coronavaccin weggooien na productiefout (01/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson heeft 15 miljoen doses van zijn coronavaccin moeten weggooien nadat was gebleken dat die onbruikbaar waren als gevolg van een ongeluk in het productieproces, meldt The New York Times. De productie van het coronavaccin is nu vertraagd omdat de Amerikaanse toezichthouder extra controles moet uitvoeren op de productielijn in de fabriek in Baltimore.
  [naar artikel]
 16. Johnson & Johnson wint door coronavaccin (30/03/2020 - De Tijd)
  17:42 Wall Street zet herstel voort. Johnson & Johnson en Abbott klimmen door hun middelen tegen corona.
  [naar artikel]
 17. 'Eén-dosis-vaccin van Johnson & Johnson in april in België' (17/12/2020 - De Tijd)
  07:13 Paul Stoffels, de Belgische nummer twee van het Amerikaanse farmabedrijf Johnson & Johnson, verwacht dat 'zijn' coronavaccin in maart of april kan ingezet worden.
  [naar artikel]
 18. Farmareus Johnson & Johnson start volgende maand al met het testen van coronavaccin op mensen, ook in België (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Farmareus Johnson & Johnson (J&J), moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica, kondigt woensdag aan dat de klinische studies voor hun COVID-19...
  [naar artikel]
 19. Commissie onderhandelt coronavaccindeal met Johnson & Johnson (18/06/2020 - De Tijd)
  15:11 De Europese Commissie voert ver gevorderde gesprekken met de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson om dosissen van zijn kandidaat-coronavaccin nu al te reserveren of op voorhand te kopen. Dat berich...
  [naar artikel]
 20. Johnson & Johnson legt ontwikkeling coronavaccin tijdelijk stil door “onverklaarbare ziekte”, ook UZ Gent zet studie on hold (13/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse farmabedrijf Johnson & Johnson legt de klinische proeven met zijn coronavaccin tijdelijk stil, omdat één van de deelnemers ziek is...
  [naar artikel]
 21. Johnson & Johnson stelt levering coronavaccins aan Europa proactief uit (13/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson zal de leveringen van zijn coronavaccin aan Europese landen proactief uitstellen. Dat laat het bedrijf dinsdag weten in een persbericht.
  [naar artikel]
 22. Zuid-Afrika gebruikt als eerste land coronavaccin van Johnson & Johnson en Janssen Pharmaceutica (17/02/2021 - Express)
  Zuid-Afrika is als eerste land ter wereld begonnen met mensen in te enten met het coronavaccin van Johnson & Johnson en het Belgische Janssen Pharmaceutica. Dat is opvallend want dat vaccin is nog niet goedgekeurd. Van alle Afrikaanse landen is Zuid-Afrika met voorsprong het zwaarst getroffen door de coronacrisis. Met bijna 1,5 miljoen besmettingen en […] The post Zuid-Afrika gebruikt als eerste land coronavaccin van Johnson & Johnson en Janssen Pharmaceutica appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Amerikaanse toezichthouder: “Voorlopig geen verband tussen vaccin Johnson & Johnson en bloedproblemen” (10/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA heeft voorlopig geen oorzakelijk verband vastgesteld tussen het coronavaccin van Johnson & Johnson en het optreden van tromboses, gecombineerd met een laag aantal bloedplaatjes. Enkele gevallen die zich in de VS hebben voorgedaan, worden wel nog onderzocht.
  [naar artikel]
 24. EMA geeft groen licht voor vaccin Johnson & Johnson (11/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het vaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd. Dat meldt het agentschap vandaag op zijn website. Het is daarmee het vierde coronavaccin dat een goedkeuring krijgt van Europa.
  [naar artikel]
 25. Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief (29/01/2021 - Express)
  Het kandidaat-coronavaccin ontwikkeld door Janssen Pharmaceutica heeft een doeltreffendheid van 66 procent. Dat meldt zijn Amerikaanse moedergroep Johnson & Johnson. Later meer The post Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Nog beter dan de andere? Vaccin van Johnson & Johnson biedt 100 procent bescherming (18/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het is nog een maand wachten voor Johnson & Johnson zijn coronavaccin op de markt brengt, maar het oogt veelbelovend. Alle proefpersonen die het vaccin ontvingen ontwikkelden na 8 weken antilichamen.
  [naar artikel]
 27. Vaccin van Johnson & Johnson wellicht in april klaar: “Maar één dosis nodig” (17/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Paul Stoffels, de Belgische nummer twee van Johnson & Johnson, verwacht dat het coronavaccin van het Amerikaanse farmabedrijf in maart of april zal kunnen worden ingezet in België. Dat zei hij gisteravond in ‘De afspraak’.
  [naar artikel]
 28. Johnson & Johnson vraagt om coronavaccin niet toe te dienen in afwachting oordeel EMA (14/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson vraagt om zijn coronavaccin niet toe te dienen in afwachting van een oordeel van het Europese Geneesmiddelenagentschap EMA. Dat meldt het EMA woensdag in een persbericht. Het EMA zegt volgende week met een advies te zullen komen.
  [naar artikel]
 29. Johnson & Johnson legt ontwikkeling coronavaccin tijdelijk stil (13/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse bedrijf Johnson & Johnson is op een tegenslag gestuit bij de ontwikkeling van een vaccin tegen Covid-19. Het bedrijf heeft de...
  [naar artikel]
 30. Johnson & Johnson vraagt om coronavaccin niet toe te dienen in afwachting oordeel EMA (14/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vaccinfabrikant Johnson & Johnson vraagt om zijn vaccin voorlopig niet toe te dienen in afwachten van een oordeel van het Europese geneesmiddelenagentschap EMA. Dat zegt het EMA in een persbericht. Landen moeten de doses van het Janssen-coronavaccin die ze al hebben gekregen, voorlopig dus in de opslag laten liggen. Voor België gaat het om 36.000 dosissen.
  [naar artikel]
 31. 66 procent bescherming tegen milde symptomen: Johnson & Johnson vraagt in Europa groen licht voor vaccin (16/02/2021 - De Morgen)
  Farmabedrijf Johnson & Johnson heeft bij het Europees Geneesmiddelenagentschap een voorwaardelijke markttoelating voor zijn coronavaccin aangevraagd. Mogelijk volgt midden maart al een beslissing, zo meldt het EMA.
  [naar artikel]
 32. Problemen voor Johnson & Johnson: levering van 55 miljoen vaccins in het gedrang (09/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson heeft de Europese Unie laten weten dat het kampt met bevoorradingsproblemen. Dat kan de plannen om in het tweede kwartaal van 2021 55 miljoen dosissen van het coronavaccin te leveren compliceren. Dat zegt een betrokken EU-functionaris bij persbureau Reuters.
  [naar artikel]
 33. Vaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd in de VS: "Gamechanger" (28/02/2021 - VRT NWS)
  Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA heeft officieel groen licht gegeven voor het coronavaccin van Johnson & Johnson. Het vaccin is daarmee het derde vaccin dat in de VS wordt goedgekeurd. President Biden noemt de goedkeuring een grote stap uit de crisis maar roept op tot waakzaamheid. Hier is het nog wachten op de goedkeuring van het Europees geneesmiddelenagentschap: dat buigt zich op 11 maart over het vaccin van Johnson & Johnson.
  [naar artikel]
 34. Coronavaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd door Europees Geneesmiddelenagentschap (11/03/2021 - VRT NWS)
  Zoals verwacht heeft het Europees Geneesmiddelenagentschap het coronavaccin van het Amerikaanse Johnson & Johnson zopas goedgekeurd voor iedereen vanaf 18 jaar. Het is het eerste goedgekeurde vaccin waar maar één dosis van nodig is en waar veel landen op rekenen om hun vaccinatiestrategie te kunnen versnellen. Het vaccin biedt 67 procent bescherming tegen de symptomen van COVID-19.
  [naar artikel]
 35. Farmareus Johnson & Johnson hoopt eerste coronavaccin begin 2021 op de markt te brengen (30/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Johnson & Johnson, de Amerikaanse farmareus, zegt dat het in september wil beginnen testen met vaccins tegen het coronavirus. Begin 2021 zou het...
  [naar artikel]
 36. Europa moet nog tot 19 april wachten op eerste vaccins van Johnson & Johnson (29/03/2021 - De Standaard)
  Het coronavaccin van Johnson & Johnson zal pas vanaf 19 april aan Europa geleverd worden. Dat is enkele dagen later dan gehoopt. Ruim een week geleden klonk het nog in de taskforce vaccinatie dat 16 of 17 april de vermoedelijke begindatum zou zijn.
  [naar artikel]
 37. EMA zet licht op groen voor vaccin Johnson & Johnson (11/03/2021 - Knack)
  Het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het vaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd. Dat meldt het agentschap donderdag op zijn website. Het vaccin heeft volgens het EMA een werkzaamheid van 67 procent. Het is daarmee het vierde coronavaccin dat een goedkeuring krijgt van Europa.
  [naar artikel]
 38. VS willen 100 miljoen bijkomende doses van vaccin Johnson & Johnson (10/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De VS willen 100 miljoen bijkomende dosissen van het coronavaccin van Johnson & Johnson, wat de Amerikaanse bestelling bij de farmaceut zou verdubbelen, zo heeft een hoge regeringsambtenaar op voorwaarde van anonimiteit gezegd.
  [naar artikel]
 39. Kandidaat-vaccin Johnson & Johnson is 66 procent effectief tegen COVID-19 (29/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavaccin van Johnson & Johnson is 66 procent beschermend tegen gemiddelde tot ernstige COVID-19, 28 dagen na de inenting. Dat blijkt uit de fase 3 klinische studie, meldt het bedrijf vrijdag.
  [naar artikel]
 40. Johnson & Johnson mikt op coronavaccin tegen begin 2021 (30/03/2020 - De Tijd)
  14:33 Johnson & Johnson heeft een kandidaat-vaccin geselecteerd om te testen op mensen, en verwacht – als alles vlot verloopt – de eerste batches van het vaccin begin 2021 ter beschikking te hebben.
  [naar artikel]
 41. EMA zet licht op groen voor vaccin Johnson & Johnson (video) (11/03/2021 - Knack)
  Het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het vaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd. Dat meldt het agentschap donderdag op zijn website. Het vaccin heeft volgens het EMA een werkzaamheid van 67 procent. Het is daarmee het vierde coronavaccin dat een goedkeuring krijgt van Europa.
  [naar artikel]
 42. Johnson & Johnson hervat weldra klinische proeven met vaccin (24/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse farmabedrijf Johnson & Johnson bereidt zich voor om de klinische proeven met een mogelijk coronavaccin te hervatten. Dat meldt het bedrijf vrijdag. De testen werden vorige week tijdelijk stilgelegd omdat één van de deelnemers ziek is geworden.
  [naar artikel]
 43. ‘Redder in nood’ nu al in ademnood? “Vaccinmaker Johnson & Johnson kampt met bevoorradingsproblemen” (09/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson heeft de Europese Unie laten weten dat het kampt met bevoorradingsproblemen. Dat kan de plannen om in het tweede kwartaal van 2021 55 miljoen dosissen van het coronavaccin te leveren compliceren. Dat zegt een betrokken EU-functionaris bij persbureau Reuters.
  [naar artikel]
 44. VS willen gebruik coronavaccin Johnson & Johnson tijdelijk stopzetten na gevallen van bloedklonters (13/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten stoppen tijdelijk met het gebruik van het coronavaccin van Janssen. De overheid gaat dinsdag een prikpauze aankondigen, meldt The New York Times, dat al heeft gesproken met functionarissen. In de Verenigde Staten wordt het vaccin al toegediend.
  [naar artikel]
 45. Waarom je vaccin van Johnson & Johnson ondanks effectiviteit van ‘maar’ 66 procent toch graag in je arm zou moeten willen (29/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van Johnson & Johnson is 66 procent effectief. Dat heeft het farmabedrijf vrijdag bekendgemaakt op basis van een klinische studie bij 43.783 vrijwilligers in de VS, Zuid-Afrika en zes landen in Latijns-Amerika. Concurrenten Pfizer en Moderna lieten eerder al weten dat hun vaccins een effectiviteit van 95 procent hebben, maar dat betekent niet dat je teleurgesteld moet zijn als je in de komende maanden het vaccin van Johnson & Johnson toegediend krijgt.
  [naar artikel]
 46. Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief (29/01/2021 - Express)
  Het kandidaat-coronavaccin ontwikkeld door Janssen Pharmaceutica heeft een doeltreffendheid van 66 procent. Dat meldt zijn Amerikaanse moedergroep Johnson & Johnson. Uit de zogeheten fase 3-studie met bijna 44.000 deelnemers uit verscheidene werelddelen blijkt dat het Janssen-vaccin 66 procent effectief in het voorkomen van matige tot ernstige Covid-19, 28 dagen na vaccinatie. Het begin van de […] The post Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Leveringen vaccin Johnson & Johnson aan Europa voorlopig uitgesteld (13/04/2021 - Knack)
  De Verenigde Staten schorten het gebruik van het coronavaccin van Johnson & Johnson met onmiddellijke ingang op. Dat bevestigen de Food and Drug Administration (FDA) en het Centers for Disease Control (CDC) dinsdag, kort nadat The New York Times het nieuws wereldkundig maakte. De pauze komt er nadat er bij zes personen bloedklonters werden vastgesteld.
  [naar artikel]
 48. Janssen Pharmaceutica test volgende maand al coronavaccin op mensen (10/06/2020 - De Standaard)
  Het farmaciebedrijf Johnson & Johnson gaat bij zijn ontwikkeling van een coronavaccin via de Belgische dochter Janssen Pharmaceutica al in de tweede helft van juli starten met klinische studies op mensen. Sommige van die studies zullen in België gebeuren. Dat meldt het bedrijf woensdagavond. Eerder ging Johnson & Johnson voor het starten met fase 1 van de klinische studies op mensen nog uit van september.
  [naar artikel]
 49. Farmaceut Johnson & Johnson omlaag op Wall Street (13/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Farmaceut Johnson & Johnson (J&J) stond dinsdag bij de verliezers op Wall Street door het nieuws dat de Verenigde Staten tijdelijk stoppen met het gebruik van het coronavaccin van dochterbedrijf Janssen uit Leiden. Verder verwerken beleggers in New York cijfers over de oplopende Amerikaanse inflatie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.