Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 April 2021
06:03 uur

ONZE OPINIE. En zo zette Erdogan Europa via een simpele stoelendans te kijk

Het Laatste Nieuws

08/04/2021 - 05:01

Euhm? Met haar mond vol tanden en de handen lichtjes omhoog, stond de grande dame van de Europese Unie te kijken naar haar degradatie naar de sofa. Drie presidenten, twee stoelen. Ursula von der Leyen vloog naar de bank. De zijlijn, als het ware. Dat is haar voorganger Jean-Claude Juncker niet overkomen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Erdogan en Europa veroordeeld tot elkaar (25/06/2018 - VRT NWS)
  President Recep Tayyip Erdogan zit nog eens vijf jaar aan het stuur in Ankara. In vele Europese hoofdsteden werd gehoopt dat de eigengereide Erdogan in het zand zou bijten. Niet dus. Turkije is echter te belangrijk voor Europa om te negeren, met of zonder Erdogan.
  [naar artikel]
 2. Stoelendans met Erdogan (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 3. Erdogan na blunder bij NAVO-oefening: "Deze kwestie kan niet worden afgedaan met een simpele verontschuldiging" (18/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan neemt geen genoegen met excuses die de NAVO aanbood voor een blunder met een namenlijst. Erdogan sprak...
  [naar artikel]
 4. Erdogan roept Europese Turken op meer kinderen te maken: "Zo vergroten we onze invloed in Europa" (17/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zijn in Europa levende landgenoten opgeroepen, meer kinderen te nemen om zo de invloed te
  [naar artikel]
 5. Nergens in Europa zo veel stemmen voor Erdogan als in België (25/06/2018 - De Morgen)
  De verkiezingsoverwinning van de Turkse president Erdogan werd ook in ons land gevierd, met onder andere chaos en opstootjes in Heusden-Zolder. De Belgische Erdogan-aanhangers hadden ook reden om te feesten, zo blijkt uit de volledige resultaten van de buitenlandse stemmen. Nergens in Europa haalde Erdogan procentueel zo veel stemmen als in ons land.
  [naar artikel]
 6. ONZE OPINIE. Weg met de avondklok, voor iedereen nog een bolleke! (06/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse avondklok is buiten proportie en daarom onwettig, zo zei ex-minister en grondwetspecialist Johan Vande Lanotte (sp.a). Het zette onze...
  [naar artikel]
 7. Erdogan: 'Europa is centrum van nazisme' (06/04/2017 - De Tijd)
  18:46 De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft donderdag - nog maar eens - zwaar uitgehaald naar Europa.
  [naar artikel]
 8. In Europa scoort Erdogan het best bij Vlaamse Turken (14/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Nergens anders in Europa haalde de partij van president Erdogan zo'n hoge score bij de jongste Turkse verkiezingen als in Vlaanderen. Dat
  [naar artikel]
 9. ONZE OPINIE. Stop de avondklok, voor iedereen nog een bolleke! (06/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse avondklok is buiten proportie en daarom onwettig, zo zei ex-minister en grondwetspecialist Johan Vande Lanotte (sp.a). Het zette onze...
  [naar artikel]
 10. Opinie: deze Turk is een schurk (19/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Onze editorialist Jan Segers schrijft vandaag de gevaarlijke ontwikkelingen in Turkije enkele dagen na de 'coup' waar president Erdogan als grote
  [naar artikel]
 11. OPINIE: "Het is welletjes geweest met de arrogantie van Turkse leiders" (14/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De rede lijkt zoek in Turkije. President Recep Tayyip Erdogan zweept zijn aanhangers die in het buitenland wonen op en bruuskeert Europa. Maar
  [naar artikel]
 12. OPINIE: "Ik word vooral argwanend ten opzichte van iedere enthousiaste aanbeveling op social media" (31/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bloggergate, alle dagbladen schreven erover: de Ierse hoteleigenaar Paul Stenson die de 22-jarige influencer Elle Darby publiekelijk te kijk zette,...
  [naar artikel]
 13. In Europa scoort Erdogan het best bij Vlaamse Turken (14/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Nergens anders in Europa haalde de partij van president Erdogan zo’n hoge score bij de jongste Turkse verkiezingen als in Vlaanderen. Dat schrijft De Standaard dinsdag.
  [naar artikel]
 14. In Europa scoort Erdogan het best bij Vlaamse Turken (14/03/2017 - Knack)
  Nergens anders in Europa haalde de partij van president Erdogan zo'n hoge score bij de jongste Turkse verkiezingen als in Vlaanderen. Dat schrijft De Standaard dinsdag.
  [naar artikel]
 15. Erdogan: “Europa is aan het wegrotten en heeft ons niets meer te zeggen” (06/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft donderdag - nog maar eens - zwaar uitgehaald naar Europa. Tijdens een toespraak noemde hij Europa “een continent dat aan het wegrotten is” en “het centrum van het nazisme”.
  [naar artikel]
 16. Erdogan: “Europa is aan het wegrotten en heeft ons niets meer te zeggen” (06/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft donderdag - nog maar eens - zwaar uitgehaald naar Europa. Tijdens een toespraak noemde hij Europa “een continent dat aan het wegrotten is” en “het centrum van het nazisme”.
  [naar artikel]
 17. Kijk naar de eerste manche van de GP motorcross van Europa (18/03/2018 - Sporza)
  2 weken na de opener in Argentinië komt het WK-motorcrosscircus naar Europa: in Nederland, in Valkenswaard, staat de GP van Europa op het menu. Kijk hier.
  [naar artikel]
 18. Opinie: Pas als hardlopende Somaliërs en vechtende Marokkanen goud halen, worden ze één van ons (17/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Onze editorialist Jan Segers heeft het vandaag in onze krant over 'knuffelmoslims'. Uitzonderlijk kan u zijn opinie online gratis lezen. De meest
  [naar artikel]
 19. Erdogan verenigt Europa tegen hem (28/10/2020 - De Tijd)
  18:48 De bittere discussie over de vrije meningsuiting doet Europa de rangen sluiten tegenover de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De Nederlandse premier Mark Rutte was bijzonder scherp.
  [naar artikel]
 20. Duizenden migranten bestormen Griekse grens nadat Erdogan laat begaan, politie antwoordt met traangas (29/02/2020 - De Morgen)
  President Recep Tayyip Erdogan bevestigt dat Turkije migranten de grens met Europa laat oversteken. Hij beschuldigt de Europese Unie ervan Ankara niet genoeg te helpen om de lasten te dragen. Volgens Erdogan staken in 24 uur tijd al 18.000 migranten de grens over, een cijfer dat onmogelijk te bevestigen is. De Griekse politie zette traangas in en kon daardoor naar eigen zeggen meer dan 4.000 migranten tegenhouden.
  [naar artikel]
 21. Erdogan haalt nog maar eens uit: "Europa is het centrum van het nazisme" (06/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vandaag - nog maar eens - zwaar uitgehaald naar Europa. Tijdens een toespraak noemde hij Europa
  [naar artikel]
 22. Erdogan dreigt ermee grenzen met Europa wagenwijd open te zetten (25/11/2016 - De Redactie)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan reageert verbolgen op de oproep van het Europees Parlement gisteren om de toetredingsgesprekken met Turkije te bevriezen. Hij beschuldigt Europa van oneerlijkheid en verraad.
  [naar artikel]
 23. Erdogan: "Europa toont zijn fascistisch en islamofoob gezicht" (13/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Drie dagen voor het referendum in Turkije heeft president Recep Tayyip Erdogan Europa opnieuw beschuldigd van een fascistische en islamofobe
  [naar artikel]
 24. Erdogan dreigt ermee “poorten open te zetten” voor migranten naar Europa (10/10/2019 - Metro)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft ermee gedreigd om “de poorten open te zetten” voor de Syrische migranten in zijn land om naar Europa te reizen. Hij reageert zo op de kritiek van de Europese Unie op de Turkse militaire invasie in het noordoosten van Syrië. “Hey Europese Unie! Je kan onze operatie niet bestempelen als een invasie”, zei Erdogan in Ankara. “In dat geval zullen we de poorten openzetten en 3,6 miljoen vluchtelingen sturen”, zei Erdogan. Volgens hem heeft de Turkse “operatie” enkel tot doel om “terrorisme uit te roeien”. bron: Belga Het bericht Erdogan dreigt ermee “poorten open te zetten” voor migranten naar Europa verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Onze opinie: "Francken negeert een rechterlijke beslissing en stelt zich boven wet. Geen goed voorbeeld" (09/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Onze opinie is vandaag uitzonderlijk integraal en gratis op HLN.be te lezen. Normaal kan je de opiniestukken elke dag in Het Laatste Nieuws en op
  [naar artikel]
 26. ONZE OPINIE: "Mededelingen over verdachte arrestaties worden best gedaan door instanties met kennis van zaken" (24/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De opinie van onze gerechtsjournalist José Masschelin, naar aanleiding van de gebeurtenissen gisteren in Antwerpen waar een verdacht voertuig
  [naar artikel]
 27. Onze opinie: "Francken negeert een rechterlijke beslissing en stelt zich boven wet. Geen goed voorbeeld" (09/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Onze opinie is vandaag uitzonderlijk integraal en gratis op HLN.be te lezen. Normaal kan je de opiniestukken elke dag in Het Laatste Nieuws en op
  [naar artikel]
 28. Erdogan dreigt grens met Europa open te gooien voor vluchtelingen (25/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan dreigt de grenzen met Europa open te gooien om zo vluchtelingen een vrije doorgang naar Europa te geven.
  [naar artikel]
 29. “De Turkse president Erdogan is de pedalen kwijt” (23/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft gisteren tijdens een meeting met journalisten zwaar uitgehaald naar Europa. “De hele wereld volgt van dichtbij wat er hier gebeurt. Als jullie dit gedrag voortzetten, zal morgen geen enkele Europeaan, nergens ter wereld, nog veilig over straat kunnen wandelen. We roepen Europa op om de mensenrechten en de democratie te respecteren”, aldus Erdogan.
  [naar artikel]
 30. Erdogan: “18.000 migranten staken in 24 uur tijd grens met Europa al over” (29/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  President Recep Tayyip Erdogan bevestigt dat Turkije migranten de grens met Europa laat oversteken. Hij beschuldigt de Europese Unie ervan Ankara...
  [naar artikel]
 31. Erdogan kapittelt Europa als "alliantie van kruisvaarders" (02/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een nieuwe aflevering in de hoogoplopende ruzie tussen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en de Europese Unie heeft Erdogan de Unie
  [naar artikel]
 32. Turkse president Erdogan opent grootste moskee van Europa: “Wie hier verlicht wordt, zal geen terreur zaaien” (29/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan vindt dat zijn staatsbezoek aan Duitsland “een heel succesvol bezoek in een heel kritische periode” was, ondanks de verschillen die tussen beide landen bestaan. Erdogan sprak bij de opening van de Centrale Moskee in Keulen, de grootste in zijn soort in Europa. Erdogan zei dat hij dat hij zijn bezoek had aangegrepen als een kans om het met de lokale autoriteiten te hebben over “hoe racisme en xenofobie” aan te pakken.
  [naar artikel]
 33. Turkse president Erdogan opent grootste moskee van Europa: “Wie hier verlicht wordt, zal geen terreur zaaien” (29/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan vindt dat zijn staatsbezoek aan Duitsland “een heel succesvol bezoek in een heel kritische periode” was, ondanks de verschillen die tussen beide landen bestaan. Erdogan sprak bij de opening van de Centrale Moskee in Keulen, de grootste in zijn soort in Europa. Erdogan zei dat hij dat hij zijn bezoek had aangegrepen als een kans om het met de lokale autoriteiten te hebben over “hoe racisme en xenofobie” aan te pakken.
  [naar artikel]
 34. Eén jaar noodtoestand in Turkije: is er nog een plaats voor Erdogan in Europa? (20/07/2017 - Knack)
  Het Europees Parlement heeft het gehad met Turkije en zijn premier Recep Tayyip Erdogan. 'Hoe krijg je uitgelegd dat elke min op je pensioen een plus is voor Erdogan?'
  [naar artikel]
 35. Erdogan dreigt Syriërs naar Europa te sturen (06/09/2019 - De Tijd)
  11:42 De Turkse president Recep Tayyip Erdogan dreigde er gisteren mee ‘de deuren naar Europa te openen voor Syrische vluchtelingen’. Die belasten de Turkse samenleving almaar meer.
  [naar artikel]
 36. Erdogan in de tegenaanval: 'Hij gebruikt migratie om Europa te verzwakken' (28/02/2020 - Knack)
  Turks president Erdogan wil steun van de Europese Unie en de NAVO voor zijn oorlog in Syrië. 'Erdogan weet hoe gevoelig het vluchtelingenvraagstuk in de Europese Unie ligt.'
  [naar artikel]
 37. Zo reageren Limburgse Turken op vraag Erdogan om “meer kinderen te maken” (17/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Limburgse Turken moeten meer kinderen maken om hun invloed in ons land te vergroten. Tenminste, dat vraagt de Turkse president Erdogan van hen. In een toespraak vandaag riep Erdogan alle Turken in Europa op om minstens 5 kinderen te maken om zich zo te verzekeren van meer macht in Europa.
  [naar artikel]
 38. Nieuwe regering veroorzaakt stoelendans in parlementen (01/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De benoeming van ministers en staatssecretarissen brengt traditioneel een stoelendans op gang in de verschillende parlementen.
  [naar artikel]
 39. Erdogan roept Turken in Europa op massaal op hem te stemmen (20/05/2018 - De Tijd)
  19:53 Tijdens een toespraak in Sarajevo heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan de Turken in Europa om steun gevraagd en opgeroepen bij de presidentsverkiezingen massaal op hem te stemmen.
  [naar artikel]
 40. Gülen: ‘Erdogan zette poging tot staatsgreep in scène' (23/09/2016 - De Tijd)
  14:24 Fethullah Gülen, de Turkse prediker die in ballingschap in de VS verblijft, wijst met een beschuldigende vinger naar zijn aartsvijand, president Erdogan.
  [naar artikel]
 41. Erdogan dreigt miljoenen vluchtelingen naar Europa te sturen. Durft EU terug te dreigen? (11/10/2019 - De Morgen)
  Terwijl een Turks offensief tegen de Koerden in Syrië in volle gang is, opent president Erdogan een ‘tweede front’ tegen Europa. Hij dreigt ‘de poorten open te zetten’ naar Europa voor de 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen in Turkije, als de EU haar kritiek op de inval niet inslikt.
  [naar artikel]
 42. Erdogan: “Binnenkort miljoenen op weg naar Europa” (02/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Sinds we onze grenzen hebben opengesteld (vrijdag), zijn al honderdduizenden mensen op weg naar Europa. Binnenkort zal dit aantal worden...
  [naar artikel]
 43. Een overzicht van de federale stoelendans: wie nam van wie het stokje over? (30/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als kersvers minister van Buitenlandse Zaken en Defensie is Philippe Goffin (MR) de laatste nieuwe deelnemer aan de federale stoelendans die al...
  [naar artikel]
 44. Stoelendans in Hasseltse gemeenteraad (25/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de gemeenteraad in Hasselt heeft deze avond, in de nasleep van het ontslag van Hilde Claes als burgemeester, een ware stoelendans
  [naar artikel]
 45. Erdogan waarschuwt Europa voor nieuw terrorisme als regering in Tripoli valt (18/01/2020 - Knack)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan waarschuwt Europa dat het een nieuwe reeks problemen zal ondervinden als de door de VN erkende Libische regering in Tripoli omver geworpen wordt.
  [naar artikel]
 46. Erdogan: "Europese Turken moeten opstaan tegen kleinkinderen van nazisme" (03/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als de Turken in Europa willen opkomen tegen "de kleinkinderen van het nazisme" in Europa, moeten bij het referendum op 16 april voor een grondwetswijziging stemmen. Dat heeft Turks president Recep Tayyip Erdogan gezegd. Erdogan denkt ook aan een referendum over de herinvoering van de doodstraf.
  [naar artikel]
 47. Erdogan: "Europese Turken moeten opstaan tegen kleinkinderen van nazisme" (03/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Als de Turken in Europa willen opkomen tegen "de kleinkinderen van het nazisme" in Europa, moeten bij het referendum op 16 april voor een grondwetswijziging stemmen. Dat heeft Turks president Recep Tayyip Erdogan gezegd. Erdogan denkt ook aan een referendum over de herinvoering van de doodstraf.
  [naar artikel]
 48. Erdogan wil meer Turkse invloed in Europa: "Maak geen drie, maar vijf kinderen" (18/03/2017 - De Redactie)
  De Turkse president heeft de Turken in Europa opgeroepen om meer kinderen te krijgen. "Jullie zijn de toekomst van Europa en dat is het beste antwoord op de onrechtvaardigheden tegen jullie", aldus Erdogan op een meeting.
  [naar artikel]
 49. Poetin en Erdogan halen de banden weer aan (09/08/2016 - De Redactie)
  De Turkse president Erdogan brengt en bezoek aan zijn Russische collega Poetin. Dat ze de banden weer aanhalen is een boodschap richting Europa en de VS, die volgens Erdogan onvoldoende hun steun uitspreken na de mislukte coup van vorige maand.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.