Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

17 April 2021
22:34 uur

Ben je risicopatiënt die voorrang krijgt bij coronavaccinatie? Check het hier

VRT NWS

08/04/2021 - 05:17

Vanaf vandaag kunnen mensen checken of ze op de lijst staan met risicopatiënten die vanaf eind april gevaccineerd worden. Het gaat om mensen van 18 tot 64 jaar oud die aan een onderliggende aandoening lijden, waardoor ze meer risico lopen als ze besmet raken met het coronavirus. Volgens het gezondheidsinstituut Sciensano gaat het om 1,2 tot 1,5 miljoen mensen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Krijgt u als risicopatiënt voorrang voor een vaccin? Bekijk het hier (08/04/2021 - De Standaard)
  Vanaf vandaag (donderdag) kan wie tussen 18 en 64 jaar is, zelf nakijken of je op de lijst met risicopatiënten staat. Mogelijk zal de website net zoals QVax eerder deze week een stormloop van nieuwsgierigen te verwerken krijgen. Op de lijst staan ongeveer 1,5 miljoen Belgen die voorrang krijgen op een coronavaccin.
  [naar artikel]
 2. Bent u risicopatiënt? Ontdek hier of u in aanmerking komt voor coronavaccin in maart (03/02/2021 - VRT NWS)
  De Interfederale Conferentie Volksgezondheid - dat zijn de federale en regionale ministers van Volksgezonheid - heeft vanmorgen een akkoord bereikt over weljke risicopatiënten vanaf volgende maand in aanmerking komen voor vaccinering tegen het coronavaccin. Grosso modo krijgt wie ouder dan 45 en jonger dan 64 is en aan obesitas of chronische ademhalingsproblemen lijdt voorrang. Deze mensen zullen samen met de 65-plussers ingeënt worden. Voor mensen met hiv of het syndroom van Down kan dat al vanaf 18 jaar.
  [naar artikel]
 3. LIVE. Boekt Antwerp tegen LASK een nieuwe zege in Europa? (05/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Ludogorets: check. Tottenham: check. LASK: check? Vanavond krijgt Antwerp de kans om nogmaals geschiedenis te schrijven met een perfecte 9 op 9 in de Europa League. Dan moet het in een lege Bosuil wel zien af te rekenen met de bezoekers uit het Oostenrijkse Linz. Lukt dat ook? Volg alles hier LIVE vanaf 21u!
  [naar artikel]
 4. Vlaamse overheid start met communicatiecampagne rond coronavaccinatie (04/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse overheid is maandag gestart met een communicatiecampagne over de coronavaccinatie. Er loopt een tv-spot op de Vlaamse zenders en ook via de digitale snelweg krijgt u extra informatie via onder meer www.laatjevaccineren.be.
  [naar artikel]
 5. Na voorstel van artsen en N-VA: “Risicopatiënten geen voorrang geven bij vaccinatie is kaakslag” (11/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Dat onder meer de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten en de partij N-VA oproepen om mensen alleen tegen het coronavirus te vaccineren volgens leeftijd, en de afbakening van risicopatiënten met onderliggende aandoeningen los te laten, stuit het Vlaams Patiëntenplatform tegen de borst. De organisatie, die ruim 115 patiëntenverenigingen vertegenwoordigt, vindt dat “een kaakslag voor mensen met een chronische aandoening”. “Risicopatiënten moeten voorrang krijgen op gezonde burgers bij de coronavaccinatie”, luidt het ten stelligste.
  [naar artikel]
 6. Mechelse fans steken de draak met spandoek van Essevee uit derby (24/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Gouden Schoen? Check. Bekerwinst? Check. Vicekampioen? Check. Europees overwinterd? Check. Vernieuwd stadion? Check. En jullie?" De spandoek die
  [naar artikel]
 7. Het ‘corona-proof’ dubbelinterview met huisanalist Tom Boonen en Mathieu van der Poel: “Beter borstelen we dit wielerjaar gewoon weg” (28/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Samenscholingsverbod? Check. Social distance? Check. Thuisblijven wegens niet-essentiële verplaatsing? Check. Telewerken? Check. Volledig...
  [naar artikel]
 8. Liveblog - Daling in aantal bevestigde besmettingen zet zich (rustig) voort, meer dan 900 patiënten op intensieve  (08/04/2021 - VRT NWS)
  Het aantal coronabesmettingen in België is al enkele dagen licht aan het dalen. Er komen nu elke dag gemiddeld 4.244 bevestigde besmettingen bij, een daling met 12% tegenover een week geleden. Maar de ziekenhuiscijfers en overlijdens volgen voorlopig nog niet en blijven stijgen. Intussen is de kaap van de 900 covidpatiënten op intensieve bereikt. Vanaf vandaag weet u als risicopatiënt ook of u voorrang krijgt bij de vaccinatie. Welkom in onze liveblog:
  [naar artikel]
 9. Vlaams Patiëntenplatform boos na voorstel N-VA: 'Risicopatiënt geen voorrang geven bij vaccinatie is kaakslag' (11/02/2021 - Knack)
  Dat onder meer de partij N-VA op Knack.be oproept om mensen alleen tegen het coronavirus te vaccineren volgens leeftijd stuit het Vlaams Patiëntenplatform tegen de borst.
  [naar artikel]
 10. Met deze programma’s beleeft u een zorgeloze zaterdagavond (02/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  George Clooney? Check. Will Smith? Check. Tom Hanks? Check? Aardedonkere Scandinavische crimireeks? Euh, ook check. Met een resem filmsterren, super(anti-)helden en een portie Scandinoir hoeft u de hele zaterdagavond uw luie zetel niet uit.
  [naar artikel]
 11. The Chats: GODMILJAAR! (17/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sigaret in de muil? Check! Verse bok? Check! Halve lauwe pils om mee te gooien? Check! Rosse nekmat met vet Aussie-accent op podium te zien? Check! Op tijd gaan zeiken? Euh… GODMILJAAR! ‘Smoko’ half gemist van The Chats!
  [naar artikel]
 12. Michiel weet niet of hij risicopatiënt is: “Hoor het wel als ik vaccin krijg” (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf donderdag kunnen risicopatiënten opzoeken of ze een vervroegd coronavaccin krijgen. Progeriapatiënt Michiel Vandeweert (22) weet nog niet of hij risicopatiënt is. “Ik wacht gewoon af: ik zal het wel horen als ik erbij ben”, zegt hij.
  [naar artikel]
 13. Waarom het niet zo eenvoudig is de risicopatiënt voorrang te geven bij vaccinatie (09/04/2021 - De Morgen)
  Vanaf deze week kunnen ook naar schatting anderhalf miljoen risicopatiënten een uitnodiging krijgen voor vaccinatie. Brussel kondigde vanochtend aan zelfs al met de vaccinatie te beginnen. Al zullen er sowieso nog gaten zitten in de opgestelde lijst. ‘Missers kan je nooit uitsluiten.’
  [naar artikel]
 14. Wie woont in een verouderde sociale woning krijgt voortaan voorrang bij toewijzing van nieuwe woningen (06/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie woont in een sociale woning die niet is aangepast aan zijn fysieke toestand, of een sociale woning die te groot is geworden, krijgt voorrang...
  [naar artikel]
 15. Laszlo Bölöni mist zijn intrede in Gent niet: “Hopelijk word ik hier zo snel mogelijk ‘gek’” (21/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een grapje? Check. Een misverstand? Check. Zinnen die nergens heengaan? Check - maar geschrapt voor uw comfort. Een zinnig discours? Check. Een veeg uit de pan? Euh, neen, dat nog niet. Maar verder miste verstrooide professor Laszlo Bölöni zijn intrede bij AA Gent niet. Het codewoord was ‘blij’. Supporters die de komende twee seizoenen vrezen voor betonvoetbal, probeerde hij meteen gerust te stellen.
  [naar artikel]
 16. Greg Van Avermaet wil nu ook Amstel winnen: "Na een zware koers kan ik iedereen aan in de sprint" (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Omloop, check. E3 Harelbeke, check. Gent-Wevelgem, check. Parijs-Roubaix, check. En dan nu de Amstel Gold Race? Het zou wat zijn voor Greg Van
  [naar artikel]
 17. Dagboek van Robin Ramaekers op ‘corona -roadtrip’ door Europa, over Ischgl en Venetië: “Er is hier niks meer” (10/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dertig mondmaskers, vijftig paar latexhandschoenen, vier flesjes handgel, twee wegwerpoveralls? Check. Bewijs van negatieve coronatest? Check....
  [naar artikel]
 18. Vandaag weet u of u als risicopatiënt in aanmerking komt voor vaccin (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wie tussen 18 en 64 jaar is, kan vanaf vandaag zelf op de website www.myhealthviewer.be nakijken of hij op de lijst met risicopatiënten staat. Mogelijk zal de website net als QVax een stormloop van nieuwsgierigen te verwerken krijgen. Op de lijst staan ongeveer 1,5 miljoen Belgen die voorrang krijgen op een coronavaccin.
  [naar artikel]
 19. Check - Spuiten zonder naalden en flauwvallende verpleegsters: deze wilde verhalen doen de ronde over eerste vaccins (28/12/2020 - VRT NWS)
  Vandaag ontving Jos Hermans als eerste Vlaming een coronavaccinatie. Niet alleen bij ons wordt die eerste inenting sterk gemediatiseerd. Wereldwijd is dat het geval. Die stroom aan videobeelden en foto’s leverde meteen ook brandstof voor vaccintwijfelaars wereldwijd. Maar wat is er aan van hun claims?
  [naar artikel]
 20. Coronavaccinatie kan op 27 december van start gaan in EU-landen (17/12/2020 - Express)
  De 27 lidstaten van de Europese Unie kunnen vanaf 27 december beginnen vaccineren. Dat heeft de Duitse minister van Volksgezondheid... The post Coronavaccinatie kan op 27 december van start gaan in EU-landen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Check-Point: De Chinezen komen (17/11/2017 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Check-point" van 16 november.  
  [naar artikel]
 22. Idee van tenten voor check-in krijgt meteen kritiek (05/04/2019 - De Morgen)
  Brussels Airport denkt aan een noodplan met 'check-in-tenten', om ten vroegste maandag met een voorzichtige heropstart te beginnen. 'Zo hervallen we in oude gewoonten', klinkt de kritiek.
  [naar artikel]
 23. Eerste elektrische taxi krijgt voorrang in Leuven (06/04/2019 - De Morgen)
  In Leuven rijdt binnenkort de eerste elektrische taxi rond. Die krijgt voorrang op gewone voertuigen. Het Leuvense stadsbestuur past daarvoor het taxireglement aan. Leuven wil het gebruik van elektrische taxi's actief promoten.
  [naar artikel]
 24. Hij is zelf risicopatiënt en moet zich beschermen. Toch schenkt asbestslachtoffer Jan (49) mondmaskers aan zorgsector (23/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Na een zoektocht op internet-webshops, kon Jan Geudens (49) via verschillende bestellingen 1.250 mondmaskers aankopen. Als risicopatiënt – hij overwon longvlieskanker na blootstelling aan asbest - houdt hij 50 exemplaren voor zichzelf. Alle andere mondmaskers schenkt hij aan de gemeenschap: de zorgsector en mensen die ze nodig hebben.
  [naar artikel]
 25. Metalyoga op Pukkelpop (04/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Pingpongen in een olifant? Check! Een potje yoga doen op Pantera en Metallica? Check! Kunst kijken terwijl u op de pot een number two aan het uitwringen bent? Check! Het kan allemaal dit jaar op Pukkelpop met Art United.
  [naar artikel]
 26. Het grote geluk van presentatrice Dina Tersago: “Ik leef het leven waar ik als 16-jarige van droomde” (22/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Man van haar dromen? Check. Kinderen? Check. Huizen blind verkopen? Dubbelcheck. Vlaamse boeren aan een lief helpen? Dra dertien keer check. De...
  [naar artikel]
 27. Foutje van huisarts: man krijgt voorrang bij vaccinatie omdat hij ‘6,2 cm groot is’ (18/02/2021 - De Morgen)
  Liam Thorp uit Liverpool is 32 jaar en gezond. Toch kreeg hij deze week een uitnodiging om met voorrang een coronavaccin te laten zetten. Door een blunder van zijn huisarts stond hij namelijk geregistreerd met een spectaculair BMI van 28.000.
  [naar artikel]
 28. Greg Van Avermaet wil ook Amstel Gold Race winnen: "Na een zware koers kan ik iedereen aan in de sprint" (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Omloop, check. E3 Harelbeke, check. Gent-Wevelgem, check. Parijs-Roubaix, check. En dan nu de Amstel Gold Race? Het zou wat zijn voor Greg Van
  [naar artikel]
 29. Mensen met essentiële beroepen krijgt voorrang op het coronavaccin, maar wat valt daaronder? (04/12/2020 - Express)
  De vaccinatiestrategie van ons land in de strijd tegen het coronavirus heeft donderdag vorm gekregen. Daarbij krijgen in fase 1b... The post Mensen met essentiële beroepen krijgt voorrang op het coronavaccin, maar wat valt daaronder? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. 'Geen voorrang meer voor co-ouderschap' (10/04/2019 - De Morgen)
  We moeten dringend af van de voorrang die co-ouderschap bij echtscheidingen krijgt. Dat zeggen specialisten in koor. 'Het probleem is dat ouders de week-om-weekregeling als normaal zijn gaan beschouwen, terwijl dat niet altijd de beste optie is voor het kind.'
  [naar artikel]
 31. Alle zorgkundigen met voorrang tot vaccin, staan op lijst. Kijk hier of jij erbij bent (26/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft tachtig zorgberoepen geselecteerd die voorrang zullen krijgen in de vaccinatiecampagne. Daarnaast is er ook een lijst klaar van iedereen die één van die beroepen uitoefent. Vanaf maandag kan u nagaan of uw naam op die lijst staat.
  [naar artikel]
 32. Alle zorgkundigen met voorrang tot vaccin, staan op lijst: kijk hier of jij erbij bent (27/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft tachtig zorgberoepen geselecteerd die voorrang zullen krijgen in de vaccinatiecampagne. Daarnaast is er ook een lijst klaar van iedereen die één van die beroepen uitoefent. Vanaf maandag kan u nagaan of uw naam op die lijst staat.
  [naar artikel]
 33. Werken bij de overheid? Voorrang voor vrijwilligers (07/10/2017 - De Morgen)
  Nederland gaat een vrijwillige burgerdienst invoeren voor jongeren vanaf 18 jaar. Wie meedoet, krijgt daarna voorrang bij overheidsjobs. Een goed idee? Niet als je jongeren sneller aan het werk wil krijgen, zegt arbeidsexpert Ludo Struyven.
  [naar artikel]
 34. Werken bij de overheid? Voorrang voor vrijwilligers (06/04/2019 - De Morgen)
  Nederland gaat een vrijwillige burgerdienst invoeren voor jongeren vanaf 18 jaar. Wie meedoet, krijgt daarna voorrang bij overheidsjobs. Een goed idee? Niet als je jongeren sneller aan het werk wil krijgen, zegt arbeidsexpert Ludo Struyven.
  [naar artikel]
 35. Europese Spelen na twee edities al in ademnood (20/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een mascotte? Check. Openingsceremonie? Check. Atletendorp? Check. Een waaier aan sporttakken? Check. De Europese Spelen, waarvan morgen in de Wit-Russische hoofdstad Minsk de tweede editie begint, spiegelen zich graag aan hun grote olympische broer, maar het evenement verkeert na amper twee edities al in ademnood. Een handleiding.
  [naar artikel]
 36. Weg met voorrang van rechts? Zo reageren Turnhout en Antwerpen (27/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Ook al gevloekt op die auto of fietser die plots uit dat kleine straatje rechts opdoemt? Had u écht voorrang, of had u toch alleen maar het idee of het gevoel voorrang te hebben? Volgens automobielfederatie VAB zijn er te veel onduidelijke kruispunten, en verdwijnt die voorrang van rechts op veel plaatsen maar beter. In onze centrumsteden wordt met gemengde gevoelens gereageerd.
  [naar artikel]
 37. Ruim 1.500 leerkrachten thuis omdat ze risicopatiënt zijn (02/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn 1.513 leerkrachten die op dit moment geen lesgeven omdat ze risicopatiënt zijn. Dat zegt Vlaams Parlementslid Steve Vandenberghe (SP.A) op basis van cijfers die hij heeft opgevraagd bij minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). “Dit komt bovenop het reeds bestaande lerarentekort. Dit dreigt nog eens extra leerachterstand te veroorzaken bij heel veel kinderen”, vreest Vandenberghe.
  [naar artikel]
 38. Zweden is een rode bestemming voor Belgen: check hier de volledige lijst (13/07/2020 - Express)
  De FOD Buitenlandse Zaken heeft de lijst met rode en oranje bestemmingen bijgewerkt. Nieuw is dat Zweden verboden terrein wordt... The post Zweden is een rode bestemming voor Belgen: check hier de volledige lijst appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Metalyoga en pingpong in een olifant op Pukkelpop (03/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Pingpongen in een olifant? Check! Een potje yoga doen op Pantera en Metallica? Check! Kunst kijken terwijl u op de pot een number two aan het uitwringen bent? Check! Het kan allemaal dit jaar op Pukkelpop met Art United.
  [naar artikel]
 40. Yente (17) wordt volgende week al gevaccineerd: ‘Ik snap dat het niet logisch klinkt’ (10/01/2021 - De Standaard)
  Hoewel zijn leeftijdsgenoten nog minstens tot de zomervakantie moeten wachten, krijgt Yente Thomas volgende week toch al een coronavaccinatie. De 17-jarige rusthuismedewerker wordt zo één van de eerste Belgische tieners die een prik krijgt.
  [naar artikel]
 41. Yente (17) krijgt volgende week vaccin: “Snap dat het niet logisch klinkt” (10/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Hoewel zijn leeftijdsgenoten nog minstens tot de zomervakantie moeten wachten, krijgt Yente Thomas volgende week toch al een coronavaccinatie. De 17-jarige rusthuismedewerker wordt zo één van de eerste Belgische tieners die deze eer te beurt valt. “Ik voel me blij en opgewonden.”
  [naar artikel]
 42. Greg Van Avermaet kroont zich tot nieuwe 'Leeuw van Vlaanderen' na schitterende sprintzege tegen Keukeleire (26/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Omloop? Check! De E3 Harelbeke? Check! Gent-Wevelgem? Check! Greg Van Avermaet blijft maar op zijn roze wolk drijven want één week voor de
  [naar artikel]
 43. [VIDEO] - Temmerman raadt parlement aan om naar deredactie.be te surfen (17/10/2016 - De Redactie)
  Tijdens het debat over de beleidsverklaring is het ook gegaan over een belasting op vermogens. Volgens Karin Temmerman (SP.A) wordt in ons land vermogen nauwelijks belast. Ze wijst hiervoor naar de fact check op deredactie.be. U kan deze fact check HIER vinden.
  [naar artikel]
 44. Ben jij een van de 3 miljoen Belgen in het Facebook-lek? Check het hier (05/04/2021 - Express)
  Ethisch hacker Inti De Ceukelaire heeft een website gemaakt waarop je kunt zien of je telefoonnummer onderdeel is van een grote Facebook-lek. Afgelopen weekend berichtte Business Insider dat de persoonlijke data van 533 miljoen facebook-gebruikers gelekt was. Daarbij zouden 3,2 miljoen Belgen zitten. Op de website benikerbij.be kun je je telefoonnummer ingeven en zien of […] The post Ben jij een van de 3 miljoen Belgen in het Facebook-lek? Check het hier appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Van der Poel op weg om zegerecord Nys te verbreken, maar "het allerbelangrijkste moet nog komen" (22/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  EK. Check. NK. Check. DVV-Trofee. Check. En op zijn 23ste heeft Mathieu van der Poel nu ook zijn eerste Wereldbeker te pakken. De Superprestige...
  [naar artikel]
 46. Organiseer een zomerse picknick met dit broodje Niçoise! (13/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Geruit dekentje? Check. Vrienden? Check. Gevulde picknickmand? Double check. Scoor tijdens je picknick met dit broodje Niçoise: een heerlijke
  [naar artikel]
 47. 'Geef niet langer voorrang aan co-ouderschap bij echtscheidingen' (19/01/2017 - Knack)
  We moeten dringend af van de voorrang die co-ouderschap bij echtscheidingen krijgt. "Het probleem is dat ouders de week-om-weekregeling als normaal zijn gaan beschouwen, terwijl dat niet altijd de beste optie is voor het kind."
  [naar artikel]
 48. Patiënten met deze aandoeningen krijgen voorrang bij vaccinatie (04/02/2021 - De Morgen)
  De acht ministers van Volksgezondheid hebben de lijst met medische aandoeningen, waarvan de patiënten voorrang krijgen bij het coronavaccin, vastgelegd. Onder meer mensen met hoge bloeddruk, diabetes of obesitas zullen de eerste groep vormen die na de 65-plussers een spuitje krijgt.
  [naar artikel]
 49. Alison Van Uytvanck houdt focus ondanks nieuw succes: “Vieren kan achteraf” (07/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Eerste toptienscalp: check! Eerste keer in de tweede week van Wimbledon: check! Beste ranking (WTA 37): check! Alison Van Uytvanck zweeft na een...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.