Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Bij deze boeren koop je de asperges vers van het veld

08/04/2021 - 06:04
"Asperges zijn op hun best wanneer ze kraakvers zijn. Waar koop je ze dan beter dan bij de aspergeboer zelf? Deze vijf aspergetelers openden de hoevewinkel voor een nieuw aspergeseizoen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Daar is het witte goud weer: bij deze Limburgse boeren koop je asperges recht van het veld (29/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Het seizoen van het witte goud is weer aangebroken, de eerste asperges schieten nu al uit de grond. Lust jij ze op Vlaamse wijze of liever in de soep? Bij deze aspergeboeren kan je nog tot en met juni terecht voor verse asperges van het veld. [naar artikel]


2. Het aspergeseizoen is begonnen: op deze plekken in Limburg koop je ze kraakvers (08/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Recht van het veld en kraakvers: asperges koop je het best rechtstreeks bij de aspergeboer. Deze vijf telers openden hun hoevewinkel voor een nieuw aspergeseizoen. [naar artikel]


3. Daar zijn de asperges: onze chef geeft je tips over hoe je ze het best kookt (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Het aspergeseizoen is in volle gang. Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn? En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? Goesting vroeg het aan chef Wilfried Beliën. [naar artikel]


4. Daar zijn de eerste asperges uit volle grond… maar ze zijn nog niet te koop (10/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Bij Brugmans in Lommel zijn zaterdag de eerste asperges uit volle grond geoogst. Dat is liefst twee tot drie weken vroeger dan andere jaren. Helaas is deze eerste lading niet te koop. [naar artikel]


5. Genieten van witte goud: bij deze zaken zijn de asperges om van te smullen (22/04/2021 - Het Belang van Limburg)

In menig Limburgs veld wordt momenteel wit goud uit de grond getrokken. Het aspergeseizoen is immers volop aan de gang. Bij deze zaken toveren ze de lekkerste afhaalgerechten met asperges op tafel. [naar artikel]


6. KOKEN. De beste recepten met de lekkerste ingrediënten van Limburgse bodem (23/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Hagelwitte asperges, pikante waterkers of sappige aardbeien. Vers van het veld, uit het water of uit de kas. Onze provincie heeft heel wat lekkers te bieden. Voor deze telers is het dagelijkse kost, met de recepten van chef Wilfried Beliën (restaurant Grevenhuis in Borgloon) maak je er iets bijzonders van. [naar artikel]


7. Waarom asperges nu zo duur zijn (04/04/2018 - VRT NWS)

Doordat de prijs van Belgische asperges momenteel erg hoog is, is de kans groot dat er afgelopen weekend bij u geen asperges à la flamande op het paasmenu stond. Nochtans is de lekkernij een traditioneel gerecht om rond Pasen te eten. Hoe komt het dat asperges nu zo duur zijn en heeft dat een impact op de smaak? [naar artikel]


8. Waarom we zo van asperges houden (16/04/2019 - VRT NWS)

De eerste asperges zijn inmiddels al geoogst en gegeten en staan alweer volop op het menu. Maar wat verklaart nu dat enorme succes van asperges in ons land? "Ze zijn betaalbaar, ze passen in de trend van vegetarisch eten en zijn seizoensgebonden: kortom asperges hebben alles", zegt chef-kok Geert van Hecke. [naar artikel]


9. RED DE BOEREN, EET MEER LIMBURGS (06/10/2017 - Het Belang van Limburg)

In vijf jaar tijd is het aantal boeren (oftewel landbouwbedrijven) in Limburg gedaald met 130. De akkers zijn wel groter geworden, met opvallende stijgingen bij asperges, wortelen en erwten. Maar tegelijk is 56 procent van de vorstschade van dit jaar voor rekening van de Limburgse landbouwers. De provincie lanceert vandaag dan ook een campagne om meer Limburgs te eten: ‘Limburg smaakt naar meer’. Van grotchampignons tot aardappelen, met bekende Limburgers als Regi Penxten en Rick de Leeuw als uithangbord. “Als fiere Limburgse lijkt het me maar evident om onze provinciegenoten volle bak te steunen”, zegt Anke Buckinx tussen de asperges. [naar artikel]


10. Koop asperges uit Kinrooi (04/06/2020 - Het Belang van Limburg)

[naar artikel]


11. Hier eet je de lekkerste asperges van Antwerpen (13/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Elk jaar weer kijk ik reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Geloof me vrij en wees er trots op, onze witte asperges zijn de beste ter wereld, neem met minder geen genoegen. Het oogsten van de witte asperges is een specialiteit van onze contreien. Een delicate bezigheid omdat de asperges zo min mogelijk aan zonlicht blootgesteld mogen worden, zodat ze mooi wit blijven. [naar artikel]


12. Leuvense voedingsautomaat met producten van lokale boeren (24/04/2020 - VRT NWS)

Op het Rector De Somerplein in Leuven staat een automaat waar je verse voedingsproducten kan uithalen zoals asperges, appels en zuivelproducten. Alles komt rechtstreeks van bij de boer. Het is een initiatief van de stad Leuven en van Kort'om, een organisatie die de lokale boeren ondersteunt. [naar artikel]


13. Waarom asperges niet alleen lekker, maar ook gezond zijn (tip: ze verhelpen je kater) (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wie lente zegt, zegt asperges. Buiten mogelijke toiletbezoeken met een geurtje is er geen enkele reden om ze niet op het menu te zetten. Asperges... [naar artikel]


14. Hilde Vautmans vertelt verhalen van trotse boeren: "Koop lokaal" (11/10/2020 - Het Belang van Limburg)

“Binnenkort moet het format Boer zkt vrouw veranderen in Vlaanderen zkt boer”, vreest Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld/Renew Europe) die in een boekje verhalen over trotse boeren verzamelt (plus enkele recepten). “In Limburg alleen al is het aantal boeren in 20 jaar tijd gehalveerd. Daarom roep ik iedereen op: koop lokaal.” [naar artikel]


15. Frigosafari voor de hele familie (28/03/2019 - De Morgen)

Chefkok van Graanmarkt 13 Seppe Nobels (34) eert de zondag met asperges en ander vers lekkers, tot groot jolijt van zijn dochters. [naar artikel]


16. "Asperges houden nu van alles waar de mensen niet van houden" en andere dingen die je moet weten aan het begin van het aspergeseizoen (09/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Ze hebben dit jaar een beetje vertraging opgelopen, maar de asperges uit volle grond komen eraan. Tijd dus ook om de hardnekkigste fabels en feiten rond asperges vanonder het stof te halen. Zijn lange asperges een stuk lekkerder dan kortere exemplaren en moeten ze echt piepen als je ze tegen elkaar wrijft? We voelden daarom aspergekweker Paul Vercammen aan de tand. [naar artikel]


17. Hoe komt het dat er al witte asperges verkrijgbaar zijn, ook al is het seizoen nog niet gestart? En heeft het witte goud ook ‘last’ van de inflatie? (14/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ook al is het nog maar half maart en allesbehalve lenteweer, toch zijn er al heel wat witte asperges te koop. Normaal moeten we wachten tot Pasen voor de eerste lading. Hoe komt het dat ze er nu al zijn? En heeft dat invloed op de prijs of niet? Aspergetelers Bert Vercammen en Charlotte Vanderbeken leggen uit. [naar artikel]


18. Wat staat er op het seizoensmenu? Witte asperges: “Heerlijk met ingrediënten zoals spek, zalm, boter of parmezaan” (09/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De dagen worden stilaan langer, de bomen dragen bloesems én we kunnen weer witte asperges eten. Dit is het seizoen waar lekkerbekken een heel jaar naar uitkijken. Zo ook chef-kok Francesca Skerckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. “Witte asperges zijn mijn favorieten”, vertelt ze. “Tenminste als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten.” Hoe vermijd je die draden dan? Hoe bereid je die witte asperges het best en welk type asperges gebruik je wanneer? [naar artikel]


19. Ferm Sint-Joris op bezoek bij aspergeboer (17/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Zopas trokken 25 leden van Ferm Sint-Joris naar aspergehoeve Lavrijsen in Herk-de-Stad voor een rondleiding op het veld en in de sorteer- en verwerkingsruimte van het bedrijf. "We mochten zelfs helpen asperges steken, een heel intensief werk. Na nog een heerlijk tasje aspergesoep kregen we nog een goodiebag met heerlijke asperges mee naar huis." [naar artikel]


20. Zijn asperges echt goed voor de potentie? (28/05/2019 - De Morgen)

Aan asperges worden allerlei gezondheidsvoordelen toegeschreven. Klopt dat wel? [naar artikel]


21. Asperges (11/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Het witte goud van asperges, het rood van wilde aardbeien. De Zeeuwse meester Adriaen Coorte schildert troostende heerlijkheden van de aarde. [naar artikel]


22. Daarom zijn er dit jaar al zo vroeg asperges (04/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Normaal verschijnen ze pas rond mei, maar nu al zijn er asperges te verkrijgen. Dat het witte goud zo vroeg op het jaar zijn weg gevonden heeft naar de winkelrekken heeft als voornaamste oorzaak het mooie weer, zeker wat de asperges betreft die bij ons in open grond werden gekweekt. [naar artikel]


23. Eerste Limburgse asperges te koop: “Wel prijzig door kleine aanbod en grote vraag” (21/03/2024 - Het Belang van Limburg)

De eerste asperges uit volle grond zijn er al. Het seizoen begint vroeger dan normaal door de recente zonnige dagen in combinatie met enkele kweektechnieken. “De eerste exemplaren zijn aan de prijzige kant, door het kleine aanbod en de grote vraag.” [naar artikel]


24. Vers, diepvries, blik of bokaal: wat zijn de gezondste bewaarmethoden voor groenten? “Diepvrieserwtjes hebben veel meer voedingswaarde dan die uit een bokaal” (29/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Kies je erwten uit blik of uit de diepvries? En wat met wortelen, koop je die het best vers of uit blik? Elke bewaarmethode heeft een impact op de... [naar artikel]


25. "Blijf van mijn oogst af en koop ze in de winkel": West-Vlaamse boeren starten campagne tegen "moeskopperij" (31/05/2018 - VRT NWS)

"Onze producten zijn te koop, ga er niet mee op de loop": met die slogan trekt een groep West-Vlaamse boeren ten strijde tegen een eeuwenoude praktijk. Ze krijgen immers vaak te maken met passanten die bijvoorbeeld op een onbewaakt moment wat fruit plukken of gewassen stiekem meenemen uit hun serres of van hun akkers. Enkele aardbeien van een struik graaien, of een appel van een laaghangende tak trekken. U heeft het misschien ook al gedaan, en deze eeuwenoude praktijk heeft ook een naam: "moeskopperij".  [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!