Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 April 2021
06:18 uur

Bingetip: de trippy comedyserie ‘Dollface’ op Disney+

Het Belang van Limburg

08/04/2021 - 06:04

Je bent al vijf jaar samen met de liefde van je leven. Je vriendinnen zie je nog amper. Je draagt verdorie zijn sweaters. En dan maakt hij het uit terwijl je fijn zit te lunchen op een terrasje. Het overkomt Jules (Kat Dennings) in de komische reeks Dollface. Voor ze het weet, zit ze op een bus met een vrouw met kattenhoofd achter het stuur. Dat is nog eens een crazy cat lady, nietwaar? Dollface is de zoveelste kleine maar fijne serie die Disney+ uit het recente archief oprakelt, dit keer van streamingdienst Hulu. Een licht trippy feministische komedie, in dit geval, waarin Jules leert hoe belangrijk het is om goede vriendinnen te hebben. Apart, maar grappig. Seizoen twee is onderweg.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. BINGETIP. Deze series van Disney+ moet je zien (11/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vorig jaar viel Amerika al als een blok voor The Child, dé ster uit The Mandalorian. Vanaf dinsdag zijn wij aan de beurt, wanneer Disney+ ook in België gelanceerd wordt. De Star Wars-reeksis het paradepaardje van de streamingdienst.
  [naar artikel]
 2. Nicole Richie scoort rol in comedyserie (22/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nicole Richie is gecast voor een nieuwe comedyserie van FOX. Ze gaat een rol spelen in ‘Richard Lovely’, weet Variety.
  [naar artikel]
 3. Disney stelt streamingdienst Disney+ voor, met lagere tarieven dan Netflix (12/04/2019 - VRT NWS)
  Disney+, de nieuwe online streamingdienst van Disney, zal in november van start gaan en zal 6,99 dollar per maand kosten. Dat betekent dat Disney+ goedkoper wordt dan zijn belangrijkste concurrent Netflix.
  [naar artikel]
 4. Disney-erfgenaam Abigail vindt de beloning van de Disney-topman krankzinnig hoog (24/04/2019 - De Morgen)
  Geef werknemers van Disney een leefbaar loon, zegt Abigail Disney. Haar opa Roy was een van de oprichters van het entertainmentbedrijf.
  [naar artikel]
 5. Disney-erfgenaam hekelt “geschifte” vergoeding van Disney-CEO: 1424 keer hoger dan gemiddelde werknemer (23/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Abigail Disney, de kleindochter van Walt Disney en zelf een bekroond filmmaker, vindt het niet kunnen dat Bob Iger vorig jaar maar liefst 65,6...
  [naar artikel]
 6. Disney aast op status van meest geliefde babysit (13/08/2020 - De Tijd)
  21:24 Disney zette vrijdag met een deal met Proximus en haarscherpe promo's de laatste rechte lijn in naar de lancering van de streamingdienst Disney+ in ons land. Succes lijkt haast verzekerd. 'Disney beko...
  [naar artikel]
 7. Responsible Young Drivers gaan fietsen onder invloed tegen met 3D-Trippy Bike (22/09/2018 - Metro)
  De Responsible Young Drivers willen het aantal letselongevallen gerelateerd aan het fietsen onder invloed tegengaan en lanceren daarom vandaag de 3D-Trippy Bike. Aan de hand van virtual reality wordt gesimuleerd hoe gevaarlijk het is met de fiets te rijden onder invloed van alcohol of drugs. Enkele jaren geleden lanceerden de Responsible Young Drivers al een 3D-Tripping Car, waarbij het autorijden onder invloed gesimuleerd werd. Dankzij een nieuwe subsidie van de Brusselse regering is het aanbod nu uitgebreid met de 3D-Trippy Bike. De reden voor de uitbreiding is dat rijden onder invloed op de fiets vaak vergeten wordt, terwijl er in de afgelopen jaren wel een stijgend aantal letselongevallen met de fiets gerelateerd zijn aan drank en drugs. De virtualrealityervaring op de fiets moet de jongeren op een positieve manier bewust maken van dit onverantwoord rijgedrag. De gebruikers kunnen kennismaken met de 3D-Trippy Bike tijdens vormingen op scholen en sensibiliseringsacties in bedrijven. Tijdens de simulatie worden de deelnemers geconfronteerd met alledaagse verkeerssituaties terwijl ze virtueel onder invloed zijn. Zo merken ze hoe moeilijk het is om door het centrum van de stad te fietsen terwijl de effecten van alcohol en drugs opspelen. In België mag je tot 0.5 promille alcohol in het bloed hebben en dat geldt zowel voor de auto als de fiets. Wanneer er 0.5 promille in het bloed is, zou de kans op een ongeval al 40 procent groter zijn. bron: Belga Het bericht Responsible Young Drivers gaan fietsen onder invloed tegen met 3D-Trippy Bike verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Nieuwe Disney-film wordt enkel op Disney+ uitgebracht (05/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Disney, dat dinsdag rode beurscijfers liet optekenen als gevolg van de coronacrisis, zet volop in op streaming. Het bedrijf gaat zijn film ‘Mulan’, waarvan de release al herhaaldelijk werd uitgesteld, daarom exclusief op het streamingkanaal Disney+ uitbrengen. Daarnaast komt Disney volgend jaar ook met een nieuw streamingaanbod -Star- met de catalogus van Fox.
  [naar artikel]
 9. Proximusklanten krijgen er streamingdienst Disney+ bij (13/08/2020 - Express)
  Telecomoperator Disney heeft een deal gesloten met Disney rond de lancering van zijn streamingdienst Disney+ op 15 september. Alle Proximusklanten... The post Proximusklanten krijgen er streamingdienst Disney+ bij appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Erfgenaam Abigail Disney vindt het loon van de Disney-topman veel te hoog (24/04/2019 - De Morgen)
  Geef werknemers van Disney een leefbaar loon, zegt Abigail Disney. Haar opa Roy was een van de oprichters van het entertainmentbedrijf.
  [naar artikel]
 11. IN BEELD. Artiest maakt transgender-variant van Disneypersonages (14/11/2017 - Metro)
  Een onbekende artiest heeft een Instagrampagina gewijd aan transgender-versies van Disneypersonages. Met Trans Disney doet hij een oproep voor meer diversiteit.  Het project is bedoeld om Disney uit te nodigen om de transgendergemeenschap meer te betrekken. De artiest, die onbekend wil blijven, was geïnspireerd door het voorstel om transgenders te bannen uit het leger én door zijn eigen ervaringen. Zo geeft de kunstenaar toe dat hij in het verleden zelf gepest is geweest. Aan de online nieuwssite NowThis verklaart de man waarom hij een project als dit nodig vvind. “Het is mijn manier van terug te vechten”, vertelt hij. “Ik wil de clichés breken en tonen dat transgenders ook dromen van liefde en geluk. Het zijn geen tweederangs mensen zijn.” Naast transgenders maakt hij van de Disneypersonages ook mensen die niet-binair en genderfluid zijn. 1 of 17 Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Instagram / @trans.disney Lees ook : Rechter blokkeert Trumps transgenderverbod in leger
  [naar artikel]
 12. Disney+ maakt langverwacht debuut (12/11/2019 - De Tijd)
  16:32 In de VS en Canada is Disney+ dinsdag gelanceerd, de langverwachte streamingdienst van Disney. In Europa is het platform voorlopig alleen in Nederland beschikbaar.
  [naar artikel]
 13. Disney-erfgename geschokt: gedwongen verlof voor werknemers, buitensporige vergoedingen voor CEO’s. “Een crisis is altijd een opportuniteit voor verandering” (23/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Disney-erfgename Abigail Disney, zelf een bekroond filmmaker, is naar eigen zeggen stomverbaasd dat de Walt Disney Co. honderdduizenden...
  [naar artikel]
 14. Streamingbaas Disney wordt CEO TikTok (19/05/2020 - Express)
  Het voormalige hoofd streaming van Disney, die de lancering van Disney+ in goede banen leidde en in februari net geen... The post Streamingbaas Disney wordt CEO TikTok appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Op 15 september is het eindelijk zover: Disney+ komt naar België (23/06/2020 - VRT NWS)
  Disney+, het videostreamingplatform van Disney, wordt op 15 september in België gelanceerd. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Eind vorig jaar al werd Disney+ in de VS, Canada en Nederland gelanceerd
  [naar artikel]
 16. Disney neemt afscheid van laatste familietelg (11/02/2019 - De Morgen)
  The Walt Disney Company nam zaterdag afscheid van Ron W. Miller. De man was 21 toen hij tijdens een blind date werd voorgesteld aan de toen 20-jarige Diane Disney, de oudste en enige biologische dochter van Walt Disney. 
  [naar artikel]
 17. Disney voegt disclaimer toe aan klassiekers :' Dumbo' en co bevatten 'achterhaalde weergaven’ (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de VS, Canada en Nederland werd op 12 november Disney+ gelanceerd, de streamingdienst van Disney. Opmerkzame kijkers merkten echter op dat...
  [naar artikel]
 18. Heeft Disney plannen om Disney+ samen te voegen met Hulu? (07/12/2020 - Express)
  Er gaan steeds meer geruchten op dat Disney overweegt om zijn twee streamingdiensten samen te voegen. Het gaat hierbij om... The post Heeft Disney plannen om Disney+ samen te voegen met Hulu? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Disney bouwt zijn eigen Empire uit (08/12/2017 - De Tijd)
  08:14 Niemand betwijfelt dat Disney met ‘Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi’ weer de hit van het jaar zal scoren. Disney is goed op weg om de dominante kracht in Hollywood te worden.
  [naar artikel]
 20. Winst Disney komt 85 procent lager uit, maar Disney+ redt bloedrood kwartaal (06/05/2020 - Express)
  De entertainmentgigant Disney moest het afgelopen kwartaal een winstdaling van 85 procent slikken. Al konden de streamingdiensten Disney+ en Hulu... The post Winst Disney komt 85 procent lager uit, maar Disney+ redt bloedrood kwartaal appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Disney+ houdt het huis van de muis recht (12/02/2021 - Express)
  Met bijna 100 miljoen abonnees heeft Disney de verwachtingen over zijn streamingservice overtroffen. Dat moet compenseren voor drastische resultaten in de andere afdelingen. Sommige bedrijven winnen bij de coronacrisis, maar bij The Walt Disney Company is het een wisselend verhaal. Disney+, de streamingpoot van het bedrijf, doet het meer dan uitstekend, blijkt uit de kwartaalcijfers […] The post Disney+ houdt het huis van de muis recht appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Ook Disney+ verlaagt beeldkwaliteit (22/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In opvolging van YouTube en Netflix gaat ook Disney+ de beeldkwaliteit verlagen. Dat meldt Deadline. Disney+ volgt het voorbeeld van andere...
  [naar artikel]
 23. Disney+ heeft al 29 miljoen betalende gebruikers (05/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een kleine 29 miljoen huishoudens wereldwijd hebben een abonnement op streamingservice Disney+. Dat maakte Disney-ceo Bob Iger dinsdag bekend...
  [naar artikel]
 24. Streamingdienst Disney+ vanaf de zomer beschikbaar in België (21/01/2020 - VRT NWS)
  De nieuwe videostreamingdienst van Disney, Disney+, zal vanaf de zomer in België beschikbaar zijn. Je zal via dat videoplatform alle grote films en series van Disney, zoals de populaire Star Wars-serie en High School Musical kunnen bekijken.
  [naar artikel]
 25. Streamingdienst Disney+ landt in België (15/09/2020 - VRT NWS)
  Na het Vlaamse Streamz waagt ook de Amerikaanse entertainmentreus Disney zich op de Belgische streamingmarkt. Met Disney+ probeert die vanaf nu een plaatsje op te eisen in de Belgische huiskamer.
  [naar artikel]
 26. Disney presenteert streamingdienst en ‘Star Wars’-prequel (09/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Entertainmentgigant Disney stelt zijn eigen streamingdienst voor met de naam Disney+. De service moet volgend jaar verschijnen.
  [naar artikel]
 27. Pas op! Uw tv zit vol 'real trippy shit' (17/10/2018 - De Morgen)
  De redactie van De Morgen zet de blik op oneindig. Vandaag: Ronald Meeus baant zich een weg door surrealistische series.
  [naar artikel]
 28. Disney mag nog even kinderen bespieden (09/08/2017 - De Morgen)
  Via spelletjesapps verzamelt en verkoopt Disney de gegevens van minderjarigen, zonder de toestemming van de ouders. Dat stelt de Amerikaanse Amanda Rushing, die een proces tegen het bedrijf heeft aangespannen. Bij ons komt Disney er nog wel even mee weg, zeggen experts.
  [naar artikel]
 29. Disney-topman Bob Iger zet stap opzij (25/02/2020 - Express)
  Bob Iger, de CEO van The Walt Disney Company, zet een stap opzij. Bob Chapek volgt hem op, maakt de Amerikaanse entertainmentgigant dinsdag bekend. De Amerikaanse zakenman Bob Iger werkt bij Disney sinds 1999 en volgde in 2005 Michael Eisner op als CEO. Onder zijn leiding nam Disney animatiebedrijf Pixar over en lanceerde de entertainmentgroep […] The post Disney-topman Bob Iger zet stap opzij appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Disney mikt alle pijlen op Disney+, dat 86 miljoen abonnees in een jaar strikte (11/12/2020 - Express)
  Op een jaar tijd heeft Disney+ zich getoond als een onvermijdelijke streamingreus. En de ambities van het huis van de... The post Disney mikt alle pijlen op Disney+, dat 86 miljoen abonnees in een jaar strikte appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Kiezen tussen Baby Yoda of Anna en Elsa? Disney gaat mondmaskers maken (06/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Fan van Disney en nog op zoek naar een mondmasker? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Disney verkoopt mondmaskers met hun bekendste figuren op. De...
  [naar artikel]
 32. 30 dagen lang Disney-films kijken: Amerikaanse website zoekt reviewers voor Disney+ (21/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op 12 november gaat streamingplatform Disney+ eindelijk van start in de Verenigde Staten. Om dat te vieren, bedacht de website Reviews.org de...
  [naar artikel]
 33. Disney+ is geboren: wat betekent die nieuwe streamingdienst voor jouw Netflix-account? (14/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Disney kwam vorig weekend op de proppen met hun eigen streamingdienst, die Disney+ werd gedoopt. Op het platform zullen al hun grootste films en...
  [naar artikel]
 34. Proximus sluit deal met Disney rond Disney+ (13/08/2020 - De Tijd)
  13:31 De telecomoperator sluit een deal met Disney rond de lancering van streamingdienst Disney+ op 15 september.
  [naar artikel]
 35. Disney versus de rest: kies uw streamingplatform (01/02/2020 - De Tijd)
  01:04 Disney-fans moeten nog enkele maanden geduld oefenen om toegang te krijgen tot het streamingplatform van Disney, Pixar, Marvel en Star Wars. Maar er is nog meer keuze in streamingland.
  [naar artikel]
 36. Daar is baby Yoda weer: Disney+ deelt trailer van 2de seizoen ‘The Mandalorian’ (15/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Disney+ is sinds vandaag eindelijk beschikbaar in ons land, en dat wordt meteen gevierd met een leuke trailer. Disney heeft namelijk zopas de...
  [naar artikel]
 37. Disney lanceert magisch cruiseschip nabij Rome (11/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Binnenkort zullen Disney fans Italië en Zuid-Europa op een wel heel magische manier kunnen ontdekken. Disney lanceert vanaf volgende zomer de...
  [naar artikel]
 38. Man haalt ‘sociaal experiment’ uit in Disney-hotel en wordt levenslang gebannen uit alle Disney-parken (03/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Amerikaanse staat Florida is maandagochtend een 22-jarige man gearresteerd nadat hij in een hotel van Walt Disney World een ‘sociaal experiment’ uithaalde. De man kreeg drie dagen celstraf en een levenslang verbod op alle Disney-resorts.
  [naar artikel]
 39. Cinema-eigenaar vernielt reclamebord ‘Mulan’: bioscopen zijn razend op Disney+ (04/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Mulan’, een nieuwe versie met acteurs van de gelijknamige animatiefilm van Disney, haalt niet de bioscoop, maar wordt meteen op het kanaal Disney...
  [naar artikel]
 40. Streamingdienst Disney+ landt op 15 september in België (23/06/2020 - Express)
  Disney+, het videostreamingplatform van Disney, wordt op 15 september in België gelanceerd. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Behalve in... The post Streamingdienst Disney+ landt op 15 september in België appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Disney komt met ‘Monsters Inc.’-serie (10/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Disney-Pixar-film ‘Monsters Inc.’ krijgt een vervolg. De makers werken aan een serie voor de nieuwe streamingdienst Disney+.
  [naar artikel]
 42. Streamingdienst Disney komt in september naar België (07/05/2020 - De Tijd)
  13:30 Disney+, de streamingdienst van de gelijknamige Amerikaanse entertainmentreus, landt in september in ons land. Disney sprak eerder van de zomer.
  [naar artikel]
 43. Kwartaalwinst Disney keldert door coronacrisis (05/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De winst van entertainmentgigant Disney is fors gekelderd door de coronacrisis. Vooral het feit dat de pretparken van Disney momenteel gesloten...
  [naar artikel]
 44. Eindelijk een datum: Disney+ op 15 september naar België (23/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Disney+, het videostreamingplatform van Disney, wordt op 15 september in België gelanceerd. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 45. Nederlanders delen massaal allereerste beelden van Disney+ app (en ze lijkt erg op Netflix) (13/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland is de nieuwe streamingdienst van Disney, Disney+, al sinds gisteren beschikbaar. Men deelt nu massaal de eerste échte beelden van de...
  [naar artikel]
 46. De ‘kluis’ wordt geopend: Disney zet alle animatiefilms permanent op eigen streamingdienst (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Disney plant om “de volledige Disney-filmbibliotheek” beschikbaar te maken op de eigen streamingdienst, die er binnenkort aankomt. Dat meldt CEO...
  [naar artikel]
 47. Disney wil Amerikaanse pretparken in juli weer openen (27/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Entertainmentconcern Walt Disney mikt erop om haar Walt Disney World-pretparken in Florida deze zomer geleidelijk te heropenen. Het bedrijf heeft...
  [naar artikel]
 48. Ghibli verovert Netflix: waarom je beter naar de Aziatische tegenhanger van Disney kan kijken (03/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als Disney z’n eigen animatieklassiekers exclusief aanbiedt op Disney+, dan kloppen we toch gewoon aan bij de Aziatische tegenhanger, moeten ze bij...
  [naar artikel]
 49. Disney+ op 15 september naar België (23/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Disney+, het videostreamingplatform van Disney, wordt op 15 september in België gelanceerd. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.