Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

17 April 2021
22:06 uur

Expo in station van Luik kan het enigma Napoleon niet doorgronden

Het Belang van Limburg

08/04/2021 - 06:04

Op 5 mei 1821 overleed Napoleon Bonaparte op Sint-Helena. Tweehonderd jaar na zijn dood kan u in het treinstation van Luik-Guillemins de expo ‘Napoleon De Mythe Voorbij’ bezoeken.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De hoed van Napoleon en 299 andere originele voorwerpen vanaf vandaag te zien in Luik (03/04/2021 - VRT NWS)
  Napoleon Bonaparte stierf 200 jaar geleden, zijn carrière als generaal en keizer wordt vanaf vandaag uit de doeken gedaan in een expo in Luik-Guillemins. Het is de grootste tentoonstelling buiten Frankrijk in dit Napoleonjaar. Er wordt andere andere een originele hoed (of steek) van Napoleon getoond, met dank aan een gulle Franse verzamelaar.
  [naar artikel]
 2. Toetanchamon stapt af in station van Luik (12/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag opent in Luik-Guillemins, het fraaie treinstation van Calatrava, een expo over de beroemdste Egyptische farao ooit. In het spoor van Howard Carter daalt u mee af in het graf van Toetanchamon.
  [naar artikel]
 3. Het meisje dat de nazi's kraakte (06/04/2019 - De Morgen)
  Later zou ze zich als tuinhistorica ontpoppen, maar in de Tweede Wereldoorlog behoorde de Britse Mavis Batey tot de top van de geallieerde codebreeksters. Samen met haar man speelde zij een belangrijke rol bij het doorgronden van de Duitse Enigma-machine. Volgens sommigen maakte dat de oorlog twee jaar korter.
  [naar artikel]
 4. Treinbestuurder negeert rood licht aan station Luik-Guillemins: beperkte hinder (18/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een passagierstrein die vanuit Flémalle-Haute, in de provincie Luik, onderweg was naar Borgworm, reed voor het station van Luik-Guillemins door een...
  [naar artikel]
 5. Expo over 20 jaar Vlaamse film in Fort Napoleon in Oostende (11/07/2020 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag loopt in Oostende de expo "Het wonder is geschied" over twintig jaar Vlaamse film. Het is een initiatief van het Filmfestival van Oostende. De tentoonstelling vindt plaats in het Fort Napoleon. Naast filmfragmenten, foto's, decors en kostuums zijn er ook kunstwerken te zien die geïnspireerd zijn op Vlaamse films. Onze journaalploeg ging gisteren al kijken en sprak met enkele kunstenaars.
  [naar artikel]
 6. Bomalarm van kracht in station Luik en in justitiepaleis Charleroi (29/12/2016 - De Standaard)
  Er is donderdagnamiddag een bomalarm van kracht in het station Luik-Guillemins en in het justitiepaleis in Charleroi. Dat meldt de politie. Het station van Luik-Guillemins werd uit voorzorg ontruimd en het treinverkeer is er volledig onderbroken.
  [naar artikel]
 7. Enigma-codeermachine gevonden op bodem van Baltische Zee, wordt nu gerestaureerd (05/12/2020 - VRT NWS)
  Duitse duikers hebben een Enigma-toestel overgedragen aan een museum in de deelstaat Sleeswijk-Holstein voor restauratie. Enigma was het legendarische codeersysteem dat de nazi's in de Tweede Wereldoorlog gebruikten om hun communicatie te versleutelen en de duikers vonden het toestel vorige maand toen ze 'spooknetten' aan het opruimen waren in de Baltische Zee.
  [naar artikel]
 8. Filmfestival Oostende opent expo over 20 jaar Vlaamse film (10/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Filmfestival Oostende heeft vrijdag de expo over 20 jaar Vlaamse film geopend. De expo ‘Het wonder is geschied! ‘ vindt plaats in het Fort Napoleon en plaatst 20 jaar Vlaamse film in de kijker. Cultuurjournalist Ben Van Alboom nam het curatorschap op zich. Grafische kunstenaars geven er hun interpretatie van Vlaamse klassiekers van de voorbije twintig jaar. De expo opent op 11 juli voor het grote publiek.
  [naar artikel]
 9. Bomalarm in Charleroi en Luik opgeheven (29/12/2016 - De Standaard)
  De bomalarmen donderdagmiddag in het gerechtsgebouw van Charleroi en in het station Luik-Guillemins zijn opgeheven. Het personeel kon opnieuw het gerechtsgebouw binnen. In het station van Luik was het treinverkeer onderbroken sinds 15 uur. Rond 17 uur konden de treinen opnieuw rijden.
  [naar artikel]
 10. Treinbestuurder negeert rood licht aan station Luik-Guillemins (18/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een passagierstrein die vanuit Flémalle-Haute, in de provincie Luik, onderweg was naar Borgworm, is iets voor het station van Luik-Guillemins door een rood licht gereden. Volgens de NMBS is de hinder voor de andere treinen beperkt, aangezien die lokaal omgeleid worden.
  [naar artikel]
 11. Bomalarm in station Luik opgeheven (29/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het bomalarm dat vanmiddag van kracht was in het station Luik-Guillemins, is opgeheven. Er werd niets verdacht gevonden, meldt de politie. Ook
  [naar artikel]
 12. Twintigjarige in levensgevaar na ruzie onder vrienden aan station van Luik (07/08/2019 - De Standaard)
  Een ruzie tussen vrienden aan het station Luik-Guillemins is dinsdagnamiddag slecht afgelopen.
  [naar artikel]
 13. Geen treinverkeer richting Brussel na ontsporing nabij station Luik (11/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het treinverkeer in het station Luik-Guillemins richting Brussel (spoorlijn 36) is deze ochtend volledig onderbroken. De oorzaak is een ontspoorde...
  [naar artikel]
 14. Ontdek station in Expostijl nog eens, voor de sloop begint (29/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In het voorjaar van 2020 begin de afbraak van het station in Mechelen. Maar voor het zover is, laten de gidsen van Mechelenbinnenstebuiten u de mooie details van het station nog eens ontdekken. De komende weken organiseren ze verschillend rondleidingen in het Mechels station, dat een typisch voorbeeld is van de Expo 58-architectuur uit de periode van de Wereldtentoonstelling in Brussel. Zo’n zestig jaar na de huldiging gaat het gebouw dus tegen de vlakte voor een compleet nieuw station dat volgens de huidige planning in 2027 klaar moet zijn.
  [naar artikel]
 15. Naturisten palmen expo "Hyperrealism sculpture" in Luik in (29/01/2020 - VRT NWS)
  In Luik heeft vanavond een speciale avond voor naturisten plaatsgevonden op "Hyperrealism sculpture", de tentoonstelling die sinds vorig jaar in museum Le Boverie loopt. Tientallen kunstliefhebbers hebben de expo bezocht in hun adamskostuum. Bekijk het verslag hierboven.
  [naar artikel]
 16. Klimaatmars in Luik trekt 7.000 betogers (31/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ook in Luik vond vandaag een klimaatmars plaats, waar 7.000 mensen aan deelnamen. Bij aanvang van de mars aan het station Luik-Guillemins waren dat...
  [naar artikel]
 17. Zes Enigma-codeermachines uit WO II geborgen uit Oostzee (21/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Duikers hebben voor de kust van Duitsland zes Enigma's uit de Tweede Wereldoorlog bovengehaald uit de Oostzee. De codeermachines werden bij het kleine eiland Schleimünde ontdekt, meldt de archeologische dienst van de deelstaat Sleeswijk-Holstein.
  [naar artikel]
 18. Zes Enigma-codeermachines uit WOII geborgen uit Oostzee (21/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Duikers hebben voor de kust van Duitsland zes Enigma's uit de Tweede Wereldoorlog bovengehaald uit de Oostzee. De codeermachines werden bij het kleine eiland Schleimünde ontdekt, meldt de archeologische dienst van de deelstaat Sleeswijk-Holstein.
  [naar artikel]
 19. Bomalarm in station Luik en in justitiepaleis Charleroi (29/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Er is deze namiddag een bomalarm van kracht in het station Luik-Guillemins en in het justitiepaleis in Charleroi. Dat meldt de politie. Het
  [naar artikel]
 20. Herdenking aan station in Luik voor doodgereden ‘geel hesje’ (12/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Waalse gele hesjes zijn zaterdagmiddag bij elkaar gekomen voor een herdenkingsbijeenkomst bij het station Luik-Guillemins. Vrijdagavond werd een man doodgereden tijdens een protestactie van de gele hesjes.
  [naar artikel]
 21. Onze bierkenner proeft Enigma, bier gebrouwen door een Heusdens biochemicus (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Mark Veugelers is doctor in de Medische Wetenschappen, maar in 2015 gooide de Heusdenaar zijn leven radicaal om: hij werd brouwer. De bieren van zijn Enigma Brewery worden intussen tot in China gedronken.
  [naar artikel]
 22. 60 jaar Expo 58: hoe stelden wij toen Congo voor? (17/04/2018 - VRT NWS)
  België is recordhouder aantal universele en wereldtentoonstellingen, "Expo's" in de volksmond. We hebben er maar liefst zes georganiseerd, vanaf eind 19e eeuw. In Luik, Gent en Antwerpen, en drie keer in Brussel. In 1935 en 58 vonden de Expo's plaats op de Heizelvlakte. Telkens werd ook aandacht besteed aan het koloniale rijk van ons land. Hoe gebeurde dat?  
  [naar artikel]
 23. Geen treinverkeer richting Brussel na ontsporing nabij station Luik (11/07/2019 - Metro)
  Het treinverkeer in het station Luik-Guillemins richting Brussel (spoorlijn 36) is deze ochtend volledig onderbroken. De oorzaak is een ontspoorde trein nabij het treinstation, meldt spoornetbeheerder Infrabel. De trein had reeds een panne en was daarom leeg tijdens de ontsporing. Volgens Infrabel raakten de wielen van de trein tijdens het takelen naast het spoor, aldus een woordvoerder. Een speciale trein wordt ter plaatse gestuurd om de trein opnieuw op de sporen te zetten. De trein in panne was onderweg van Borgworm (Waremme) en verzorgde de verbinding Brussel-Luik. “Door een ontsporing van een trein in Luik-Guillemins rijden er momenteel geen treinen tussen Ans en Luik-Guillemins. Meer info over alternatieven volgt”, meldt de NMBS via Twitter. bron: Belga Het bericht Geen treinverkeer richting Brussel na ontsporing nabij station Luik verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Station Luik-Guillemins wordt geëvacueerd na vondst verdacht pakket (14/12/2017 - Metro)
  Sinds iets voor 18.30 uur vanavond wordt het station van Luik-Guillemins geëvacueerd, na de vondst van een verdacht pakket. Dat meldt een woordvoerder van de NMBS. Het treinverkeer is ook onderbroken. Het gaat om een achtergelaten stuk bagage. De Luikse politie meldt dat er een veiligheidszone is ingesteld. De ordediensten zijn aanwezig. De ontmijningsdiensten zijn opgeroepen om ter plaatse te komen. Ook het busverkeer ondervindt hinder door de evacuatie van het station. bron: Belga
  [naar artikel]
 25. Nu ook onder het station Luik-Guillemins: het graf van Toetanchamon (14/12/2019 - VRT NWS)
  (Een kopie van) het beroemdste graf van de beroemdste Egyptische farao is te bekijken onder het station van Luik, in een aanschouwelijke tentoonstelling voor jong en oud. Er zijn ook échte archeologische voorwerpen en een bijzonder verhaal van het Belgische koningshuis: in 1922 was koningin Elisabeth een van de eerste bezoekers van het geopende graf van Toetanchamon.
  [naar artikel]
 26. Station Luik-Guillemins wordt geëvacueerd na vondst verdacht pakket (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds iets voor 18.30 uur donderdagavond wordt het station van Luik-Guillemins geëvacueerd, na de vondst van een verdacht pakket. Dat meldt een...
  [naar artikel]
 27. Station uit Luik wordt locatie voor nieuwe film met Will Smith (16/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het station van Luik, dat werd ontworpen voor de Spaanse architect Santiago Calatrava, wordt het decor voor een nieuwe film met Will Smith.
  [naar artikel]
 28. Vals alarm: station Luik-Guillemins even geëvacueerd na vondst verdacht pakket (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het station van Luik-Guillemins is vanavond korte tijd geëvacueerd na de vondst van een verdacht pakket. Vals alarm, zo blijkt iuit een mededeling...
  [naar artikel]
 29. De waaier van Warhol: expo in Luik over paus van de popart is niet te missen (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  ‘Warhol: The American Dream Factory’ in La Boverie in Luik is meer dan een chronologisch overzicht van het werk van Andy Warhol. Het resultaat is een grondig portret van de paus van de popart.
  [naar artikel]
 30. De politieke moordzomer: de aanslag op Napoleon (10/08/2017 - Knack)
  Napoleon Bonaparte viel bijna ten prooi aan een 'machine infernale'.
  [naar artikel]
 31. Man opgepakt nadat hij onder rokjes keek in treinstation Luik (06/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politie pakte gisteren een man op in het station van Luik-Guillemins omdat hij twee jonge meisjes had lastiggevallen. Dat bevestigt het parket...
  [naar artikel]
 32. Treinverkeer verstoord na kabeldiefstal aan station Ans (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een kabeldiefstal zorgt opnieuw voor hinder op het spoor. Na middernacht werd de diefstal vastgesteld op de lijn Luik-Brussel, nabij het station...
  [naar artikel]
 33. Bomalarmen in Luik en Charleroi opgeheven (29/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het bomalarm dat vanmiddag van kracht was in het station Luik-Guillemins, is opgeheven. Er werd niets verdacht gevonden, meldt de politie. Ook
  [naar artikel]
 34. Waterloosteek van Napoleon geveild (18/06/2018 - VRT NWS)
  Een tweekantige hoed van Napoleon  is verkocht voor 350.000 euro op een veiling in Lyon, precies 203 jaar na zijn nederlaag in Waterloo op 18 juni 1815.
  [naar artikel]
 35. Gepensioneerden van Boxbergheide maken uitstap naar Luik (05/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De gepensioneerden van Boxbergheide blijven duidelijk niet onder de kerktoren zitten. Met meer dan twintig aanwezigen trokken ze naar Luik om daar het indrukwekkend nieuwe station, maar ook de vurige stad zelf te bezoeken.
  [naar artikel]
 36. Dylan Teuns niet zo blij met parcourswijziging van Luik-Bastenaken-Luik (23/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het Palais Provincial in Luik stelde organisator ASO gisteren het nieuwe parcours van Luik-Bastenaken-Luik voor.
  [naar artikel]
 37. Luik-Bastenaken-Luik eindigt niet langer op mistroostige aankomst in Ans (26/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De aankomstplaats van Luik-Bastenaken-Luik zal vanaf volgend jaar opnieuw in Luik liggen. Dat meldt organisator ASO donderdag.
  [naar artikel]
 38. Graftombe Toetanchamon nagebouwd in Luik-Guillemins (25/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het station van Luik-Guillemins is binnenkort een reconstructie van de drie grafkamers van Toetanchamon te zien. Aan de hand van vele antieke...
  [naar artikel]
 39. 60 jaar na Expo 58: 'Sommigen weten zelfs niet dat het Atomium een overblijfsel is van de Expo' (17/04/2018 - Knack)
  Op 17 april 1958 startte de wereldtentoonstelling in Brussel. Zestig jaar later exporteren de kaartjesmakers van het gezin Plaizier nog altijd de euforie. 'Neil Young was op de Expo.'
  [naar artikel]
 40. Lichaam jonge vrouw gevonden in bos achter station (02/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  In Pepinster, in de provincie Luik, is zondag het levenloze lichaam van een vrouw van rond de dertig aangetroffen. Dat meldt het parket van Luik.
  [naar artikel]
 41. Lichaam jonge vrouw gevonden in bos achter station (02/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In Pepinster, in de provincie Luik, is zondag het levenloze lichaam van een vrouw van rond de dertig aangetroffen. Dat meldt het parket van Luik. Het zou gaan om een moord.
  [naar artikel]
 42. Lichaam jonge vrouw gevonden in bos achter station (02/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  In Pepinster, in de provincie Luik, is zondag het levenloze lichaam van een vrouw van rond de dertig aangetroffen. Dat meldt het parket van Luik. Het zou gaan om een moord.
  [naar artikel]
 43. Persoon gegrepen door trein in Luiks station (06/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  In het station Luik-Jonfosse is donderdag omstreeks 16.30 uur een persoon gegrepen door een trein. Het slachtoffer overleefde de aanrijding en werd overgebracht naar het ziekenhuis, zo zegt spoornetbeheerder Infrabel. Het is niet duidelijk in welke toestand het slachtoffer verkeert.
  [naar artikel]
 44. Hoed Napoleon voor 350.000 euro verkocht (18/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een steek die de Franse keizer Napoleon op het slagveld van Waterloo heeft achtergelaten, is in Lyon geveild. Een verzamelaar betaalde 350.000 euro...
  [naar artikel]
 45. Daarom verloor Napoleon de Slag bij Waterloo (25/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  At Waterloo Napoleon did surrender, zong ­ABBA. En dat kwam niet alleen door te sterke ­tegenstanders, maar ook door de staat van het slagveld. Dat was bijzonder modderig door hevige regens, waardoor de troepen zich vastliepen.
  [naar artikel]
 46. Mis deze unieke expo niet! (21/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Nog tot en met zondag 28 oktober is de pop-up expo ‘Thuis, bij Phil Bosmans’ te bezoeken in de Commanderij van Gruitrode. Op zondag 4 november is de expo uitzonderlijk nog te bezoeken ter gelegenheid van het Sint-Hubertusfeest in Neerglabbeek. Daarna sluitende deuren definitief.
  [naar artikel]
 47. Internationale trein richting Brussel uren defect ter hoogte van Luik: “Mensen worden misselijk van de warmte” (04/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een internationale ICE-trein (Intercity Express trein) van het Duitse DB Fernverkehr heeft ruim twee uur stilgestaan ter hoogte van Luik. “De stroom is uitgevallen en de airconditioning ook”, zegt een passagier. “We hebben geen water en weinig informatie. Het is hier waanzinnig warm.” Omstreeks 19.30 werd de trein getakeld naar het station van Luik.
  [naar artikel]
 48. VIDEO. Wet van Napoleon eindelijk afgeschaft in Antwerpen (12/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Antwerpen schrapt een absurde belastingmaatregel. Wie aan zijn tuin een achterpoortje heeft, dat bijvoorbeeld toegang geeft tot een stadsweg of volkstuintjes, moet daar niet meer voor betalen. Die taks dateert nog uit de tijd van Napoleon. Heel veel Antwerpenaren betaalden hem sowieso niet. Ambtenaren inzetten om daarop toe te zien, wil de stad niet doen. Dus verdwijnt de poortjestaks.
  [naar artikel]
 49. Ook Antwerpen-Centraal en Luik-Guillemins krijgen testcentra (02/01/2021 - De Standaard)
  Niet alleen op de luchthavens van Zaventem en Charleroi en in het station Brussel-Zuid, maar ook in de stations Antwerpen-Centraal en Luik-Guillemins zijn er de komende dagen testcentra op komst voor reizigers die arriveren uit het buitenland. Dat zegt microbioloog Herman Goossens (UAntwerpen), die de taskforce testing leidt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.