Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 April 2021
06:46 uur

Limburgse Wandelchallenge: langs de Warmbeek en door het bos in Hamont-Achel

Het Belang van Limburg

08/04/2021 - 06:20

Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. Rik Rijcken (Pro), burgemeester van Hamont-Achel, start zijn tocht aan De Kluis van Achel.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kamperen in de schaduw van de Achelse Kluis en de Warmbeek (27/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Ieder jaar opnieuw trekken er massaal veel jeugdverenigingen richting Hamont-Achel en slaan er hun tenten op.
  [naar artikel]
 2. Twintiger komt om na botsing tegen boom in Hamont-Achel, twee andere inzittenden gewond (02/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een zwaar verkeersongeval in Hamont-Achel is vanochtend een jongeman om het leven gekomen. Het gaat om een 22-jarige man uit Hamont-Achel. Dat...
  [naar artikel]
 3. Limburgse Wandelchallenge: langs kastelen, vierkantshoeves en akkers in Heers (01/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. “Wist je dat we in Heers maar liefst vijf bewegwijzerde wandelgebieden hebben”, telt een trotse burgemeester Kristof Pirard (VLDUMONT).
  [naar artikel]
 4. Onbekenden laten bestelwagen met drugsafval achter bij woonwijk in Hamont-Achel (10/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de buurt van een woonwijk in de Limburgse gemeente Hamont-Achel is woensdagmorgen een bestelwagen met drugsafval achtergelaten. Dat heeft het Limburgse parket meegedeeld. Er zijn voorlopig nog geen verdachten.
  [naar artikel]
 5. Vandalen vernielen honderd graven in Hamont-Achel (28/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op een kerkhof in het Limburgse Hamont-Achel is een honderdtal graven beschadigd. Dat meldt de VRT.
  [naar artikel]
 6. Geen fusie tussen Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel (15/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt voorlopig geen fusie tussen de Noord-Limburgse gemeenten Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel. Dat liet burgemeester van Hamont-Achel Theo
  [naar artikel]
 7. Limburgse Wandelchallenge: op ontdekking langs de Oude Maas in Dilsen (11/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. Burgemeester Sofie Vandeweerd (Open Vld) van Dilsen-Stokkem haalt graag een frisse neus in de buurt van de Oude Maas.
  [naar artikel]
 8. Dit wordt het nieuwe schepencollege van Hamont-Achel (23/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond om 17.30 uur zullen PRO Hamont-Achel en N-VA Hamont-Achel het nieuwe college voorstellen dat begin januari het beleid zal voeren. Dat gebeurt in het Michielshof en iedereen is welkom. Wij kunnen alvast de namen geven.
  [naar artikel]
 9. Geen fusie tussen Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt (15/05/2017 - De Standaard)
  De fusie tussen de drie Limburgse gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt komt er niet. Dat meldt Theo Schuurmans (CD&V), burgemeester van Hamont-Achel, in een persbericht. Begin dit jaar zijn de drie burgemeesters een onderzoek gestart naar de mogelijkheden van een fusie. Maar dat onderzoek wordt nu niet langer afgewacht.
  [naar artikel]
 10. Twee aanhangwagens in Hamont-Achel gestolen (16/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De politie is een onderzoek gestart naar twee diefstallen van aanhangwagens in Hamont-Achel. De feiten gebeurden in de Stationsstraat in Hamont donderdag in de vooravond en op de Kluis in Achel. Deze laatste diefstal werd vrijdagvoormiddag ontdekt. (mm)
  [naar artikel]
 11. Mondmaskerplicht op kerkhoven in Hamont-Achel (23/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In navolging van andere gemeenten beslist nu ook Hamont-Achel om een mondmaskerplicht in te voeren op haar begraafplaatsen. “Van 26 oktober tot en met 6 november zal dit gelden voor iedereen ouder dan twaalf jaar en dit op alle drie de kerkhoven in Hamont-Achel”, luidt het.
  [naar artikel]
 12. Limburgse Wandelchallenge: Middeleeuws genieten tussen de hoogstambomen in Borgloon (04/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. Burgemeester Eric Awouters (Open Vld – Stroop) heeft met het befaamde doorkijkkerkje een van de absolute Limburgse wandelhotspots in huis.
  [naar artikel]
 13. Limburgse Wandelchallenge: nog veel moois op komst (29/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Sinds 20 februari kan je via Goesting en Het Belang van Limburg deelnamen aan de Limburgse Wandelchallenge. Elke week presenteren we u
  [naar artikel]
 14. VIDEO: Inwoners Hamont-Achel troepten vannacht samen in tenniskantine: "Sommigen hebben vrijaf genomen hiervoor" (25/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Limburgse gemeente Hamont-Achel zijn heel wat inwoners vanmorgen met kleine oogjes op hun werk verschenen. Of zelfs helemaal niet. In de...
  [naar artikel]
 15. Limburgse Wandelchallenge: een tocht door de mangrove van Wellen (18/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. De Wellense burgemeester Els Robeyns (sp.a-ROB) moet niet ver de deur uit om de natuur op te zoeken in de Broekbeemd.
  [naar artikel]
 16. Veertien personen, waaronder kinderen, afgevoerd na CO-intoxicatie in Hamont-Achel (15/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De hulpdiensten in Noord-Limburg hebben maandavond veertien personen, onder wie enkele kinderen, naar het ziekenhuis afgevoerd door een CO-intoxicatie. De mensen kwamen in moeilijkheden in een woning aan de Brouwerstraat in Hamont-Achel. Burgemeester Theo Schuurmans (CD&V) van Hamont-Achel bevestigde het voorval.
  [naar artikel]
 17. Limburgse Wandelchallenge: voor elk wat wils op de terrils van Waterschei (18/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. De Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V) trekt op pad doorheen het Thorpark.
  [naar artikel]
 18. Schuurmans naar oppositie verwezen in Hamont-Achel (14/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Coalitie: Pro Hamont-Achel met N-VA Schepencollege: Rik Rijcken (PRO) wordt burgemeester. Roger Mertens (N-VA) wordt eerste schepen. Joren Mertens (N-VA) treedt na 2 jaar ook toe tot het schepencollege. Pro start dus met 4 schepenen en levert er eentje in na 2 jaar. De Winnaar: Pro Hamont-Achel. Bij hun tweede deelname aan de verkiezingen worden ze met 39,8% de grootste partij in Hamont-Achel. De N-VA stapt mee in de coalitie.De verliezer: CD&V met burgemeester Theo Schuurmans. Coalitiepartner Balans verliest ook een zetel.
  [naar artikel]
 19. Onbekenden dumpen bestelwagen met drugsafval in woonwijk in Hamont-Achel (10/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de buurt van een woonwijk in de Limburgse gemeente Hamont-Achel is vanmorgen een bestelwagen met drugsafval achtergelaten. Dat heeft het...
  [naar artikel]
 20. Hamont-Achel pakt uit met liefdesbrieven op digitale infoborden (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De stad Hamont-Achel pakt uit met een opmerkelijke Valentijnsactie. Inwoners kunnen op 14 februari gratis een liefdesboodschap verspreiden via de digitale infoborden. “Wie zijn of haar partner - of misschien wel een jarenlange ‘crush’ - wil verrassen met een romantisch bericht, kan terecht op www.hamont-achel.be/valentijn.
  [naar artikel]
 21. Limburgse Wandelchallenge: wandelpret met vlinders in Lommel (19/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. De Lommelse burgemeester Bob Nijs (CD&V) is een grote fan van het Kattenbos door de grote variëteit in het natuurgebied.
  [naar artikel]
 22. Limburgse Wandelchallenge: het schuiloord tegen rovers in de bossen van Ham (11/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. Burgemeester Marc Heselmans (CD&V) uit Ham snuift meermaals de frisse lucht op in het natuurgebied Gerheserheide.
  [naar artikel]
 23. Limburgse Wandelchallenge: een duik in de geschiedenis van Kelchterhoef (25/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. Deze week trekt Alain Yzermans (Vooruit) van Houthalen-Helchteren op pad in en rond Kelchterhoef.
  [naar artikel]
 24. Tachtiger overleden onder ingestort afdak in Hamont-Achel (14/11/2019 - Metro)
  In het Noord-Limburgse Hamont-Achel is donderdagnamiddag een 84-jarige man om het leven gekomen bij een tragisch voorval. Op de Rodenrijt in Achel was de bejaarde man donderdag bezig een afdak aan een schuur af te breken. Op een bepaald ogenblik ging het blijkbaar mis, toen het afdak instortte. De man raakte bedolven onder de brokstukken. “Normaal gezien kwam de man iedere dag rond 17.30 uur thuis voor het avondeten, maar nu daagde hij niet op. De familie ging naar de man op zoek en trof hem helaas onder het puin aan,” vertelde burgemeester Rik Rijcken (PRO) van Hamont-Achel donderdagavond. De brandweer van de hulpverleningszone Noord-Limburg en de hulpdiensten gingen nog ter plaatse, maar voor de man kon geen hulp meer baten. bron: Belga Het bericht Tachtiger overleden onder ingestort afdak in Hamont-Achel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Limburgse Wandelchallenge: feeërieke landschappen en een waar paradijs voor vogels in Bree (04/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. Liesbeth Van der Auwera (CD&V) kan je maandelijks meerdere keren tegenkomen in Sint-Maartensheide – De Luysen.
  [naar artikel]
 26. Limburgse Wandelchallenge: op stap door het mijnverleden van Beringen (25/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. Burgemeester van Beringen Thomas Vints (CD&V) kiest voor een ideale wandelmatch tussen erfgoed en natuur.
  [naar artikel]
 27. WEEK 4. Limburgse Wandelchallenge: stappen door de natuur van Dilsen-Stokkem, Ham en Maaseik (11/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. Elke week ontdek je drie nieuwe routes in Goesting en op hbvl.be.
  [naar artikel]
 28. Limburgse Wandelchallenge: 2.000 jaar historie tussen de akkers van Gingelom (25/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. In Zuid-Limburg stapt de Gingelomse burgemeester Patrick Lismont (sp.a – Goesting) recht de geschiedenis in.
  [naar artikel]
 29. Limburgse Wandelchallenge: vogels spotten in Lanaken (25/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. De Lanakense burgervader Marino Keulen (Open Vld) trekt zijn stapschoenen aan in het mooiste dorp van Vlaanderen: Oud-Rekem.
  [naar artikel]
 30. Limburgse wandelchallenge: op zoek naar de roerdomp tussen de Zonhovense Wijers (04/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. De Zonhovense burgervader Johny De Raeve (Open Vld) gaat op pad in natuurgebied Platwijers Wijvenheide.
  [naar artikel]
 31. Eerste Limburgse aardbeien komen uit Hamont-Achel (18/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij de Belgische Fruitveiling in Sint-Truiden zijn vandaag de eerste Limburgse aardbeien geveild. De eerste exemplaren komen uit Hamont-Achel en gingen onder de hamer voor vier euro per bakje van 500 gram. De veiling van de eerste aardbeien wordt gezien als de start van het fruitseizoen in Limburg. Bij de Belgische Fruitveiling verwachten ze dit jaar zo’n 3 à 4 miljoen kilogram aardbeien te verkopen.
  [naar artikel]
 32. WEEK 2. De Limburgse Wandelchallenge: op pad in Beringen, Lanaken en Kortessem (25/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. Elke week ontdek je drie nieuwe routes in Goesting en op hbvl.be.
  [naar artikel]
 33. Limburgse Wandelchallenge: op zoek naar de stilte in Tessenderlo (25/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. Fons Verwimp (Vooruit-SPIL) van Tessenderlo zoekt de stilte in Gerhagen op.
  [naar artikel]
 34. WEEK 3. Limburgse Wandelchallenge: op pad in Bree, Borgloon en Zonhoven (04/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. Elke week ontdek je drie nieuwe routes in Goesting en op hbvl.be.
  [naar artikel]
 35. Kraanwagen kantelt in Hamont-Achel (19/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Hamont-Achel kantelde donderdag in de Orchideeënlaan een kraanwagen bij het leveren van waterput. Vermoedelijk ging het gevaarte aan het wankelen door het hete asfalt onder de steunpoten.
  [naar artikel]
 36. Limburgse Wandelchallenge: over de bergen en door de valleien van Zutendaal (01/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. “Zutendaal is een wandelparadijs waar je met een beetje geluk reeën, everzwijnen en zelfs de bever kunt zien”, beschrijft burgemeester Ann Schrijvers (ZVP).
  [naar artikel]
 37. Limburgse Wandelchallenge: natte voeten en ruige natuur in Kinrooi (19/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. Jo Brouns, CD&V-burgemeester in Kinrooi, stapt in het Stramprooierbroek in het Kempen~Broek de geschiedenis in.
  [naar artikel]
 38. Limburgse Wandelchallenge: schatkamer van vochtig Haspengouw in Kortessem (19/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. Burgervader Tom Thijsen (CD&V) trekt in Kortessem zijn stapschoenen aan voor een tocht doorheen Zammelen.
  [naar artikel]
 39. Limburgse Wandelchallenge: tocht door de vallei van de Zwarte Beek in Lummen (01/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. De Lummense burgervader Luc Wouters (CD&V) is dikwijls terug te vinden in de Vallei van de Zwarte Beek.
  [naar artikel]
 40. Criminelen slaan toe op kerkhof Hamont-Achel: "Tientallen graven beschadigd" (27/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op het kerkhof van de Limburgse stad Hamont-Achel zijn afgelopen nacht tientallen graven beschadigd. Ornamenten die metaal bevatten werden op...
  [naar artikel]
 41. Doe mee met De Limburgse Wandelchallenge (20/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan 3,2 miljoen mensen zijn vorig jaar over Limburgse wandelpaden gestapt, een miljoen meer dan het jaar voordien. Die spectaculaire cijfers bewijzen dat op trot gaan in de natuur enorm populair is. Samen met de drie Regionale Landschappen en het provinciebestuur lanceert onze krant daarom De Limburgse Wandelchallenge, die alle 42 Limburgse gemeentes doorkruist.
  [naar artikel]
 42. Ruzie loopt uit de hand in Hamont-Achel: man (33) steekt buur (66) neer (03/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  In de loop van zondagavond werd een 66-jarige man uit Hamont-Achel in zijn woning gewond door een messteek. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert niet in levensgevaar.
  [naar artikel]
 43. Limburgse Wandelchallenge: romantische impressie van het boerenleven in Nieuwerkerken (25/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. Dries Deferm (CD&V) van Nieuwerkerken is een getrainde wandelaar en doorkruist wekelijks al stappend zijn gemeente.
  [naar artikel]
 44. Audit Vlaanderen voert forensische audit bij stad Hamont-Achel (20/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De stad Hamont-Achel ondergaat momenteel een forensische audit van Audit Vlaanderen, waarbij wordt onderzocht of er zich onregelmatigheden hebben voorgedaan in de werking van de organisatie. Dat meldt Stad Hamont-Achel dinsdag in een persbericht.
  [naar artikel]
 45. Limburgse Wandelchallenge: ideale tocht voor gezinnen en vogelspotters in Maaseik (11/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Doe De Limburgse Wandelchallenge, en wandel de héle provincie door. In elke gemeente tipt de burgemeester zijn of haar favoriete route. Aan mooie wandeltochten in zijn stad heeft de Maaseikse burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) geen gebrek.
  [naar artikel]
 46. Vlammend einde van de legislatuur in Hamont-Achel: oppositie legt klacht neer bij gouverneur (29/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Hamont-Achel eindigen ze de legislatuur in lijn met de gebeurtenissen van de afgelopen jaren: met een klacht bij de gouverneur. Over sporthal De Koekoek deze keer. De nieuwe plannen voor de Achelse sportzaal werden nog net door huidige meerderheid goedgekeurd op de gemeenteraad, en dat is niet naar de goesting van oppositiepartijen Pro Hamont-Achel en N-VA. Binnen goed een maand nemen zij de fakkel over. “Het is niet meer aan deze meerderheid om dit dossier nog door te drukken”, zegt oppositieraadslid Jacky Umans.
  [naar artikel]
 47. Fietser uit Hamont-Achel gewond in Beek (29/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag rond 15.30 uur is in de Veeweidestraat in Beek een fietser door een auto geraakt. Kamiel B. (17) uit Hamont-Achel raakte lichtgewond.(mm)
  [naar artikel]
 48. Afval van drugslab gedumpt in Hamont-Achel (23/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Onbekenden hebben in Hamont-Achel enkele vaten en jerrycans met een chemische substantie gedumpt. De politie van de zone HANO (Hamont-Achel-Neerpelt-Overpelt) deed de vondst vrijdag rond 9.30 uur aan de Lillerdijk, achter een bedrijventerrein. Naast de onverharde bosweg lagen de blauwe vaten en witte jerrycans. De inhoud is vermoedelijk afval van een drugslab.
  [naar artikel]
 49. Markant Hamont-Achel steekt de handen uit de mouwen voor woonzorgcentra (19/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Markant Hamont-Achel stak de handen uit de mouwen voor de woonzorgcentra van Hamont en Achel. De dames gooiden het over een creatieve boeg en maakten leuke nieuwjaarskaartjes voor de bewoners en het personeel.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.