Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

17 April 2021
22:27 uur

Biden gaat actie ondernemen tegen 'spookgeweren'

Het Laatste Nieuws

08/04/2021 - 06:38

De Amerikaanse president Joe Biden maakt donderdag zijn volgende stappen bekend om vuurwapengeweld in zijn land aan te pakken. De plannen zullen er met name op gericht zijn om het aantal 'spookgeweren' terug te brengen. De recente reeks schietpartijen is de directe aanleiding voor de strengere wetgeving die Biden per decreet wil gaan invoeren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Biden veroordeelt in Atlanta geweld tegen Aziatische Amerikanen (20/03/2021 - Knack)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag in Atlanta opgeroepen om actie te ondernemen tegen het geweld waar de Amerikanen van Aziatische afkomst het slachtoffer van worden. Heel wat van die mensen leven 'in angst', zo betreurt Biden.
  [naar artikel]
 2. Biden veroordeelt geweld tegen Aziatische Amerikanen na schietpartij in Atlanta (20/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag in Atlanta opgeroepen om actie te ondernemen tegen het geweld waar de Amerikanen van Aziatische afkomst het slachtoffer van worden. Heel wat van die mensen leven "in angst", zo betreurt Biden.
  [naar artikel]
 3. Biden: “Geen bewijs dat cyberaanval op Amerikaanse instellingen onder controle is” (22/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Amerikaanse president-elect Joe Biden zijn er voorlopig geen aanwijzingen dat de grootschalige cyberaanval tegen de Verenigde Staten onder controle is. Hij beklemtoonde dat hij meteen actie zal ondernemen tegen de datadiefstal zodra hij op 20 januari de eed aflegt.
  [naar artikel]
 4. Obama: 'Zullen actie ondernemen tegen Russische hacking' (16/12/2016 - De Tijd)
  07:32 De Verenigde Staten zullen actie ondernemen tegen de Russische hacks tijdens de verkiezingsrace. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama gezegd in een interview dat vrijdag uitgezonden wordt.
  [naar artikel]
 5. Trump verwijt Democraten geen actie te ondernemen in immigratiehervorming (13/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag de Democraten verweten dat ze geen actie ondernemen op vlak van immigratie. “Ze praten alleen maar en ondernemen geen actie”, aldus de president op Twitter. Een dag eerder hadden zijn verklaringen over immigratie vanuit ‘shithole’-landen wereldwijde verontwaardiging uitgelokt.
  [naar artikel]
 6. Crisis Venezuela – Pompeo: VS gaat actie ondernemen “voor democratie in Venezuela” (24/02/2019 - Metro)
  De Verenigde Staten gaan actie ondernemen “tegen zij die zich verzetten tegen het vreedzame herstel van de democratie in Venezuela”. Dat tweet de minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, zaterdagavond. In een reeks tweets veroordeelt Pompeo de Venezolaanse president Nicolas Maduro ook omdat die aanhangers van de oppositie tegenhoudt om hulpgoederen naar Venezuela te brengen. “Welke zieke tiran houdt voedsel tegen voor zijn hongerige bevolking”, schrijft hij. De tweets zijn vergezeld van beelden van oproer aan de Venezolaanse grens. “De VS veroordeelt de aanvallen op burgers in Venezuela die uitgevoerd zijn door het uitschot van Maduro”, aldus de minister van Buitenlandse Zaken. “Deze aanvallen hebben geleid tot doden en gewonden.” bron: Belga Het bericht Crisis Venezuela – Pompeo: VS gaat actie ondernemen “voor democratie in Venezuela” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Grapje dreigt uit de hand te lopen: Brussels burgemeester wil actie ondernemen tegen nepfestival ‘La Boum’ (29/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Enkele weken geleden ontstond op Facebook het festival La Boum in het Ter Kamerenbos, een 1 aprilgrap die Brussels burgemeester Philippe Close en zijn politiekorps de nodige kopzorgen bezorgt. Na een vraag van gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V) gaf de Brusselse burgervader maandagavond op de gemeenteraad aan dat hij zal vragen aan het Brussels parket om actie te ondernemen tegen de organisator. Al blijft die voorlopig anoniem.
  [naar artikel]
 8. Venezuela vernielt humanitaire hulp, VS gaat 'actie ondernemen' (24/02/2019 - Knack)
  De Venezolaanse politie heeft zaterdag drie vrachtwagens met humanitaire hulp vanuit Colombia in brand gestoken. Bij confrontaties met de Venezolaanse ordediensten aan de grens met Colombia en Brazilië zijn ook drie doden en vele tientallen gewonden gevallen. De Verenigde Staten beloven 'actie' te ondernemen.
  [naar artikel]
 9. VS: "China wil actie ondernemen tegen Noord-Korea" (10/04/2017 - De Redactie)
  Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson begrijpt China hoe gevaarlijk het nucleaire programma van Noord-Korea is geworden en is Peking bereid om actie te ondernemen om dat te stoppen. Dat is ook in het belang van China, zegt Tillerson. China heeft nog niet gereageerd.
  [naar artikel]
 10. GBA roept burgers op actie te ondernemen na gegevenslek Facebook (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) roept burgers op om actie te ondernemen na het datalek bij Facebook. Ze raadt aan om te controleren of gegevens gelekt zijn en indien nodig klacht in te dienen.
  [naar artikel]
 11. Rusland verzoekt VS om geen militaire actie te ondernemen in Syrië: "Grootste prioriteit is om oorlog te vermijden" (12/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Russisch VN-ambassadeur Vassily Nebenzia verzoekt de VS en bondgenoten om geen militaire actie te ondernemen in Syrië, en laat weten dat de...
  [naar artikel]
 12. Burgemeester Philippe Close (PS) van Brussel vraagt parket om actie tegen aprilvisfestival La Boum (30/03/2021 - VRT NWS)
  Burgemeester Philippe Close (PS) van Brussel-stad gaat het parket van Brussel vragen actie te ondernemen tegen de (anonieme) organisator van La Boum. Dat is een zogezegd festival dat op 1 april in het Ter Kamerenbos plaatsvindt, maar dat in werkelijkheid als grap is bedoeld. Toch vrezen het stadsbestuur en de ordediensten dat die dag (te) veel mensen zullen opdagen.
  [naar artikel]
 13. Trump weet het wel zeker: met Biden gaat Amerika eraan (26/07/2020 - De Morgen)
  ‘Je bent niet veilig in het Amerika van Joe Biden.’ Volgens Donald Trump lopen de VS in álle opzichten gevaar.?De onrust die er nu heerst gaat straks in het groot gebeuren als Biden president wordt, zegt hij.?‘Biden is een marionet van militant links.’
  [naar artikel]
 14. Google onderneemt actie na lek waaruit bleek dat er meegeluisterd werd naar gesprekken (12/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Google gaat actie ondernemen nadat één van de taalexperts waarmee het samenwerkt voor de ontwikkeling van spraaktechnologie in zijn slimme...
  [naar artikel]
 15. Crisiscentrum: “Situatie is niet dramatisch, maar we moeten wel actie ondernemen” (20/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “De situatie is niet dramatisch, maar we moeten wel actie ondernemen”. Dat heeft Boudewijn Catry, collega van interfederaal woordvoerder Steven Van...
  [naar artikel]
 16. FT buitenland. AEK Athene belooft actie tegen fans die zich misdroegen (29/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De clubleiding van AEK Athene belooft actie te ondernemen tegen de aanhangers die zich dinsdag misdroegen voor en tijdens het duel tegen Ajax in de...
  [naar artikel]
 17. Regering Biden belooft actie tegen raciale ongelijkheid (27/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden heeft vandaag concrete stappen bekendgemaakt die hij wil nemen om de raciale ongelijkheid en het racisme in de Verenigde Staten te bestrijden.
  [naar artikel]
 18. Victoria Beckham klaagt restaurant aan dat haar vergelijkt met dunne pizzakorst (09/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Victoria Beckham gaat serieus actie ondernemen tegen een afhaalrestaurant dat een 'ondoordachte' advertentie plaatste, waarin de
  [naar artikel]
 19. Biden kondigt maatregelen aan tegen die andere epidemie: wapengeweld (08/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft vanavond zijn eerste ‘executive orders’ voorgesteld om het wapengeweld in zijn land aan te pakken. “Genoeg gebeden, tijd voor actie.”
  [naar artikel]
 20. Beerschot onderneemt actie: club stelt Voetbalbond in gebreke voor geleden schade en vraagt UEFA om actie te ondernemen (11/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Pierre François, CEO van de Pro League, bevestigde donderdag formeel dat Beerschot, en ook Lokeren, onherroepelijk in 1B zullen uitkomen, maar de Antwerpse club laat het daar niet bij. Beerschot heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond officieel gevraagd om in 1A uit te komen, heeft voor het geval dat dat niet gebeurt een schadeclaim ingediend en heeft ook de Europese Voetbalfederatie UEFA gevraagd om actie te ondernemen.
  [naar artikel]
 21. Cheney spoort Bush aan tot 'actie' in Iran (13/04/2019 - De Morgen)
  BRUSSEL l Volgens de Britse krant The Guardian oefent VS-vicepresident Dick Cheney voortdurend druk uit op George W. Bush om een militaire actie tegen Iran te ondernemen.
  [naar artikel]
 22. De Backer over voyeuristisch forum: 'Dit is degoutant. Privacycommissie en politie moeten actie ondernemen' (10/03/2018 - Knack)
  Staatssecretaris voor Philippe De Backer (Open Vld) is verontwaardigd over de intieme beelden op een voyeuristisch forum van vrouwen, die stiekem gefilmd zijn in de sauna, bij een massage of in de kleedkamer of douche van een sporthal. De Privacycommissie en de politie moeten actie ondernemen, zegt hij. 'Ik wil dat ze kijken hoe de site offline kan worden gehaald. En dan keihard achter de daders aangaan.'
  [naar artikel]
 23. Jean-Marie Dedecker ontgoocheld over beslissingen Overlegcomité: “Terrassen moeten open, laat ons actie ondernemen” (06/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Jean-Marie Dedecker (onafhankelijk), burgemeester van Middelkerke, is ontgoocheld na de beslissingen die het Overlegcomité vrijdag heeft genomen. Dat de terrassen van de horeca nog niet mogen heropenen, vindt hij onbegrijpelijk. “Laat ons actie ondernemen”, zegt hij.
  [naar artikel]
 24. Amerikaanse bedrijven ondernemen actie tegen Trumps inreisverbod (30/01/2017 - De Redactie)
  Vooral in Silicon Valley, waar veel technologiebedrijven gevestigd zijn, is er protest. Airbnb is van plan om gestrande migranten gratis accommodatie aan te bieden. Koffieketen Starbucks gaat nog een stap verder en wil de komende 5 jaar wereldwijd 10.000 vluchtelingen aanwerven.
  [naar artikel]
 25. “Collega’s ondernemen wel degelijk actie bij pesten op het werk” (22/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  De meeste mensen die getuige zijn van pesterijen op het werk ten aanzien van een collega, ondernemen hiertegen actie. Hierover met de eigen leidinggevende praten, is echter niet evident. Deze is in de meeste gevallen zelf betrokken bij het pesten. Dat blijkt uit een bevraging van 208 personen die in het verleden getuige waren van pesten op het werk door onderzoekers van de groep Work and Organisation Studies van de KU Leuven, campus Brussel.
  [naar artikel]
 26. Al 700 klachten tegen Pamperbox.be (21/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In enkele weken tijd hebben zich al meer dan 700 gedupeerden op Facebook verenigd om actie te ondernemen tegen de website pamperbox.be, intussen
  [naar artikel]
 27. Kim Jong Un stopt plannen militaire actie tegen zuiden in koelkast (24/06/2020 - De Standaard)
  De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un heeft zijn plannen opgeschort om militaire actie te ondernemen tegen Zuid-Korea. Dat kondigen Noord-Koreaanse media woensdag aan, nadat de spanningen tussen beide landen de voorbije dagen weer waren opgelopen.
  [naar artikel]
 28. Paus, prins William en politici vragen snel actie tegen klimaatverandering (11/10/2020 - Knack)
  Paus Franciscus, prins William en tientallen andere prominenten hebben zaterdagavond tijdens het wereldwijde online event 'Countdown' opgeroepen om sneller en krachtiger actie te ondernemen tegen klimaatverandering. Het komende decennium wordt volgens vele sprekers van cruciaal belang om de crisis het hoofd te bieden.
  [naar artikel]
 29. President Biden haalt Amerikaanse troepen tegen 11 september weg uit Afghanistan (13/04/2021 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Joe Biden gaat alle Amerikaanse troepen uit Afghanistan terugtrekken tegen 11 september, de twintigste verjaardag van de terreuraanslagen in New York en Washington. Dat is enkele maanden later dan de deadline die zijn voorganger Donald Trump was overeengekomen met de taliban. Biden zal zijn plannen morgen toelichten, laat het Witte Huis weten.
  [naar artikel]
 30. Topmodellen roepen Victoria's Secret op tot actie tegen seksuele intimidatie (07/08/2019 - De Tijd)
  15:39 Tientallen huidige en voormalige topmodellen, waaronder de Belgische Elise Crombez, roepen het lingeriemerk Victoria's Secret op actie te ondernemen tegen seksuele intimidatie.
  [naar artikel]
 31. Amerikaanse psychiaters willen actie tegen 'onethische' Belgische euthanasiewetgeving (19/12/2016 - Knack)
  Amerikaanse psychiaters willen actie ondernemen tegen de 'onethische' euthanasiewetgeving in België en Nederland. Zal dit het debat in België aanzwengelen? 'Hopelijk kan dat zonder panikeren.'
  [naar artikel]
 32. De juridische slag om het Witte Huis is nu al begonnen (03/11/2020 - De Morgen)
  ‘Zodra de verkiezingen voorbij zijn, zetten we stappen met onze advocaten.’ Donald Trump dreigt nog vóór alle resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen bekend zijn juridische actie te ondernemen om late tellingen in Pennsylvania aan te vechten. In deze sleutelstaat maken zowel hij als zijn Democratische uitdager Joe Biden volgens de laatste peilingen nog kans op winst.
  [naar artikel]
 33. Beerschot stelt KBVB in gebreke voor geleden schade en vraagt UEFA om actie te ondernemen (11/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Pierre François, CEO van de Pro League, bevestigde donderdag formeel dat Beerschot, en ook Lokeren, onherroepelijk in 1B zullen uitkomen, maar de Antwerpse club laat het daar niet bij. Beerschot heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond officieel gevraagd om in 1A uit te komen, heeft voor het geval dat dat niet gebeurt een schadeclaim ingediend en heeft ook de Europese Voetbalfederatie UEFA gevraagd om actie te ondernemen.
  [naar artikel]
 34. Dries Van Langenhove wil stappen ondernemen tegen VRT wegens laster (06/09/2018 - Metro)
  Schild & Vrienden-spreekbuis Dries Van Langenhove gaat stappen ondernemen tegen de VRT wegens laster. Dat zegt hij in een interview met Het Nieuwsblad. “Zonder enige grond word ik als antisemiet afgeschilderd”, klinkt het. De ultrarechtse jongerenbeweging Schild & Vrienden kwam in opspraak na een reportage in het VRT-magazine Pano, die woensdagavond werd uitgezonden. Daarin is te zien hoe de leden racistische, antisemitische en seksistische ‘memes’ en berichten rondsturen in afgesloten chatgroepen. bron: Belga Het bericht Dries Van Langenhove wil stappen ondernemen tegen VRT wegens laster verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Amerikaanse president Biden gaat volledige wagenpark overheid elektrificeren (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden zegt in een toespraak toe dat het wagenpark van de overheid vervangen wordt door elektrische auto’s. Biden wil EV’s gebruiken die in Amerika zijn gemaakt. Het gaat om honderdduizenden voertuigen.
  [naar artikel]
 36. Trump dreigt met acties tegen Wereldhandelsorganisatie (02/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft gedreigd actie te ondernemen tegen Wereldhandelsorganisatie (WTO). Dat deed hij in reactie op...
  [naar artikel]
 37. LIVE. Brazilië moet inheemse stammen beschermen tegen corona - Twitter en Facebook ondernemen actie tegen valse coronaberichten Trump (06/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus in ons land is opnieuw toegenomen, naar gemiddeld 535,4 per dag tussen 26 en 1 augustus. Dat...
  [naar artikel]
 38. Kim Jong-un stopt plannen militaire actie tegen Zuid-Korea in koelkast (24/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft zijn plannen opgeschort om militaire actie te ondernemen tegen Zuid-Korea. Dat kondigen Noord-Koreaanse media woensdag aan, nadat de spanningen tussen beide landen de voorbije dagen weer waren opgelopen.
  [naar artikel]
 39. Onderzoek naar Sabam over festivaltarieven (28/10/2016 - De Tijd)
  18:46 De muziekfestivals ondernemen actie tegen auteursrechtenorganisatie Sabam, nadat die de tarieven verhoogde.
  [naar artikel]
 40. Biden wil aanvalswapens voor particulieren verbieden (09/04/2021 - Metro)
  De Amerikaanse president Joe Biden wil het vuurwapengeweld in zijn land aanpakken met een reeks maatregelen. Zo pleit hij voor een verbod op aanvalswapens voor particulieren. Dat zei hij donderdag tijdens een toespraak in het Witte Huis waar hij zijn plan om de “epidemie” van het wapengeweld te bestrijden uit de doeken deed. Biden somde een reeks dodelijke schietpartijen op die het land de afgelopen jaren, maar ook onlangs nog in onder meer Georgia en Colorado, hebben geteisterd. “Het geweld met vuurwapens in dit land is een epidemie, een internationale schande”, verklaarde de president bij de aankondiging van zes decreten. Spookgeweren Eén van die decreten viseert de zogenaamde spookgeweren. Het gaat om wapens die zelf vervaardigd worden, bijvoorbeeld met een 3D-printer, en geen serienummer hebben en dus moeilijk te traceren zijn. Een andere maatregel betreft stabiliserende armbraces voor handwapens, een accessoire dat onlangs werd gebruikt bij de schietpartij in Colorado. De presidentiële decreten hebben slechts een beperkte draagwijdte. Voor meer doortastende maatregelen is de goedkeuring van het Congres nodig en Biden beseft ook dat hij met zijn zeer beperkte Democratische meerderheid momenteel weinig kans maakt om meer te doen op dit ultragevoelige beleidsdomein. Barack Obama Zo zei Biden dat de VS ook aanvalsgeweren en magazijnen met een hoge capaciteit zouden moeten verbieden. Het is een wens die ook zijn Democratische voorganger Barack Obama meermaals heeft uitgesproken, maar nooit gerealiseerd. Als senator keurde Biden in 1994 zelfs een tienjarig verbod op aanvalsgeweren mee goed, maar de wet kon nooit verlengd worden wegens de weerstand van Republikeinse verkozenen die het verbod als een schending van hun grondwettelijke rechten beschouwen. Verdeeldheid Biden kondigde donderdag ook aan dat hij David Chipman aan het hoofd van het Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives (ATF) wil plaatsen. Het ATF is het federale agentschap dat vuurwapens reguleert en Chipman geldt als een voorstander van strengere regels. Dat de Senaat al sinds 2015 geen directeur voor het ATF meer kon benoemen, illustreert nogmaals hoe verdeeld de Amerikaanse politiek over dit onderwerp is. Gold aan schietpartijen Volgens de site Gun Violence Archive zijn vorig jaar 43.000 mensen in de Verenigde Staten om het leven gekomen door een vuurwapen. Ook zelfmoord wordt in die cijfers opgenomen. De organisatie telde 611 schietpartijen waarbij minstens vier slachtoffers vielen, tegen 417 in 2019. Sinds januari van dit jaar werden al meer dan 11.000 mensen gedood met een vuurwapen. Vele Amerikanen blijven evenwel erg gehecht aan hun wapens. Ze hebben er zelfs nog meer aangeschaft sinds het begin van de coronapandemie, en in het bijzonder tijdens de grote antiracistische manifestaties in de lente van vorig jaar en de electorale spanningen in de herfst. De voorstanders, gesteund door de invloedrijke lobbygroep NRA, hanteren het Second Amendment van de Amerikaanse grondwet als garantie voor hun recht op wapendracht. Lees ook: Hoe de hond van Joe Biden geschiedenis schreef bij zijn intrek in het Witte Huis (foto’s) Het bericht Biden wil aanvalswapens voor particulieren verbieden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Een omstreden, lucratieve job in Oekraïne en een tumultueus privéleven: wie is Hunter Biden?  (26/09/2019 - VRT NWS)
  Een klacht van een klokkenluider over een telefoongesprek tussen twee staatshoofden en een afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president hebben van Hunter Biden tot ver buiten de VS een publiek figuur gemaakt. Wie is Hunter Biden? De zoon van presidentskandidaat Joe Biden leidt, professioneel én privé, een op zijn zachtst gezegd opvallend leven.
  [naar artikel]
 42. Biden begint campagne tegen opruiend en ‘fake’ nieuws op Facebook (11/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden richt zijn pijlen op Facebook. Hij is een campagne begonnen om het bedrijf te dwingen om nepnieuws tegen te gaan. Ook zou Facebook moeten ingrijpen als gebruikers bijvoorbeeld opruiende taal bezigen, “zelfs als het om de president gaat”.
  [naar artikel]
 43. "Ingrijpen tegen Russische hacking" (16/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten zullen actie ondernemen tegen de Russische hacks tijdens de verkiezingsrace. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama
  [naar artikel]
 44. VN-oceanenconferentie: "De allerhoogste tijd om actie te ondernemen" (05/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Door de opwarming van de aarde en de menselijke activiteit gaat de kwaliteit van de oceanen er snel op achteruit. Deze week probeert de
  [naar artikel]
 45. “Joe Biden volgende week gevaccineerd tegen coronavirus” (17/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De aanstaande president van de Verenigde Staten, Joe Biden, wordt naar verwachting volgende week gevaccineerd tegen het coronavirus, meldt nieuwszender CNN. Biden is van plan zichzelf in het openbaar te laten inenten tegen het dodelijke longvirus.
  [naar artikel]
 46. Het impeachmentproces tegen Trump gaat van start: hoe is het zo ver gekomen? (21/01/2020 - Express)
  In de Amerikaanse Senaat is dinsdag formeel het impeachmentproces tegen de Amerikaanse president Donald Trump gestart. Hoe zijn we hier beland, wat staat er te gebeuren en wat mogen we ervan verwachten? U kan het hieronder bekijken. Donald Trump, Volodymyr Zelensky, Hunter Biden, Joe Biden, Democraten en Republikeinen. De impeachment van Trump is een kluwen […] The post Het impeachmentproces tegen Trump gaat van start: hoe is het zo ver gekomen? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. De ‘Biden-breuk’: 5 kerncijfers over de eedaflegging (20/01/2021 - Express)
  Joe Biden wordt vandaag beëdigd als de 46e president van de Verenigde Staten. Tegen de achtergrond van de epidemie zal hij een belangrijke politieke verandering teweegbrengen voor het Amerikaanse volk. Het programma van Biden staat in schril contrast met het presidentschap van Trump de afgelopen vier jaar. Het presidentschap van Biden start met een eedaflegging […] The post De ‘Biden-breuk’: 5 kerncijfers over de eedaflegging appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Bom onder brexit: EU onderneemt gerechtelijke actie tegen Johnsons provocatie rond Noord-Ierland (01/10/2020 - Express)
  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen wil gerechtelijke stappen ondernemen tegen het Verenigd Koninkrijk. Brussel pikt het niet dat het... The post Bom onder brexit: EU onderneemt gerechtelijke actie tegen Johnsons provocatie rond Noord-Ierland appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Politie gaat drones inzetten bij acties tegen wildcrossers (28/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politie gaat de komende dagen een actie tegen wildcrossen organiseren. De actie zal gebeuren met onder andere de inzet van de drone. Wildcrossen in natuurgebied is altijd verboden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.