Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

17 April 2021
22:31 uur

Kustwacht moet ‘Dertigers’-acteurs te hulp snellen wanneer boot water maakt

Het Laatste Nieuws

08/04/2021 - 06:47

Een boottochtje op zee bij ondergaande zon. Het uitje dat Steven (Stef Vanlee, 45) en Tinne (Evelien Van Hamme, 38) deze week maken in 'Dertigers' levert romantische beelden op, maar tijdens de opnames verliep het even anders. Een defecte motor zorgde er immers voor dat de boot plots water maakte.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Boot maakt water tijdens opnames 'Dertigers', kustwacht snelt ter hulp (08/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een boottochtje op zee bij ondergaande zon. Het uitje dat Steven (Stef Vanlee, 45) en Tinne (Evelien Van Hamme, 38) deze week maken in 'Dertigers' levert romantische beelden op, maar tijdens de opnames verliep het even anders. Een defecte motor zorgde er immers voor dat de boot plots water maakte.
  [naar artikel]
 2. ? Griekse kustwacht vuurt schoten af in het water om vluchtelingen af te schrikken (03/03/2020 - De Morgen)
  Er zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe de Griekse kustwacht schoten afvuurt in het water nabij een rubberen boot met migranten. Een andere rubberen boot wordt hardhandig aangepakt en tegengehouden.
  [naar artikel]
 3. Kustwacht haalt halsbrekende stunt uit om onbemande boot te stoppen (25/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De kustwacht heeft een onbemande boot gestopt voor de kust van Washington. De kapitein van het plezierbootje, een tiener zonder reddingsvest, viel overboord waarna de boot twee uur lang onbemand cirkels voer. De kustwacht kon de boot stoppen door erop te springen en de motor uit te schakelen.
  [naar artikel]
 4. Tunesische kustwacht redt 45 migranten op zee, onder wie twee zwangere vrouwen (30/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Tunesische kustwacht heeft vandaag 45 migranten gered die zich op een boot bevonden op de Middellandse Zee. De boot was voor de kust van de...
  [naar artikel]
 5. Tunesische kustwacht redt 45 migranten op zee, onder wie twee zwangere vrouwen (30/12/2018 - De Morgen)
  De Tunesische kustwacht heeft vandaag 45 migranten gered die zich op een boot bevonden op de Middellandse Zee. De boot was voor de kust van de Kerkenna-eilanden in panne gevallen. 
  [naar artikel]
 6. Reddingsdrone ingezet aan Franse Atlantische stranden (09/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De redders op de stranden van de Franse Atlantische kust krijgen deze zomer steun vanuit de lucht: een reddingsdrone moet drenkelingen ter hulp snellen. Het toestel heeft een boei aan boord, die boven het water kan gedropt worden en die zichzelf kan opblazen. Daarmee kunnen mensen in nood het hoofd boven water houden tot bijkomende hulp opdaagt. De drone, die een snelheid van 55 kilometer per uur haalt, kan drie tot vijf minuten sneller bij een slachtoffer zijn dan een redder of een jetski, aldus Anthony Gavent van het productiebedrijf Helper.
  [naar artikel]
 7. Incident op de Egeïsche Zee tussen Turkse en Griekse kustwacht (04/04/2018 - Metro)
  Tijdens een reddingsoperatie in de Egeïsche Zee is het vandaag tussen de Turkse kust en het Griekse eiland Chios opnieuw tot schermutselingen gekomen over territoriale rechten tussen Griekse en Turkse patrouilleboten van de kustwacht. Een boot van de Griekse kustwacht probeerde een veertigtal migranten aan boord te nemen, die erin waren geslaagd vanuit Turkije de Griekse territoriale wateren te bereiken. Een boot van de Turkse kustwacht naderde snel en probeerde volgens de Griekse openbare omroep (ERT) met gevaarlijke manoeuvres de reddingsoperatie te verhinderen. Als reden had de bemanning van de Turkse boot via de radio aan de Grieken meegedeeld dat ze zich nog in Turkse wateren bevonden. Volgens de Griekse kustwacht konden de migranten ondanks het incident veilig naar Chios gebracht worden. De manoeuvres hadden echter opzettelijk mensenlevens in gevaar gebracht, klinkt het. Midden februari nog had een Turks marineschip een boot van de Griekse kustwacht geramd. Beide buurlanden ruziën al jaren over territoriale rechten in de Egeïsche Zee. bron: Belga Het bericht Incident op de Egeïsche Zee tussen Turkse en Griekse kustwacht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Amerikaanse kustwacht redt dolfijn van een zekere dood (24/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  De kustwacht van de Verenigde Staten van Amerika heeft afgelopen donderdag, op 21 juli, een dolfijn van een zekere dood gered in Back Bay in Florida. Het dier was namelijk zelf in een zeilboot gesprongen. Toen de eigenaar van deze boot de dolfijn niet eigenhandig het water in kon krijgen, contacteerde hij de kustwacht. Deze laatste sloeg daar wel in. Het filmpje werd vrijgegeven door het ministerie van Defensie in de Verenigde Staten van Amerika.
  [naar artikel]
 9. Libische kustwacht onderschept boot met 500 migranten (11/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Libische kustwacht heeft gisteren een boot met bijna 500 migranten onderschept. Het vaartuig had Italië als bestemming. De reddingsoperatie
  [naar artikel]
 10. Vietnamese kustwacht ramt boot van Indonesische zeemacht (02/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De video werd vrijgegeven door de Indonesische zeemacht. Op de beelden is te zien hoe een Vietnamese boot van de kustwacht het Indonesische schip...
  [naar artikel]
 11. Kustwacht Aruba onderschept boot met 5 ton drugs uit Venezuela (26/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De kustwacht van Aruba heeft een uit Venezuela afkomstige boot met 5 ton drugs aangehouden. Het schip, de Aressa, vertrok zondag uit Venezuela en...
  [naar artikel]
 12. VIDEO: Kustwacht redt man uit zinkende auto (02/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Florida heeft de kustwacht zaterdag een man uit een zinkende wagen kunnen redden. De 89-jarige reed in het water in Panama City. De kustwacht...
  [naar artikel]
 13. Libische kustwacht onderschept boot met 500 migranten (11/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Libische kustwacht heeft woensdag een boot onderschept met bijna 500 migranten met Italië als bestemming.
  [naar artikel]
 14. Libische kustwacht onderschept boot met 500 migranten (11/05/2017 - Knack)
  De Libische kustwacht heeft woensdag een boot onderschept met bijna 500 migranten met Italië als bestemming.
  [naar artikel]
 15. Griekenland houdt boot met 80 migranten tegen die vermoedelijk op weg was naar Italië (03/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Griekse kustwacht zegt dat het een boot heeft tegengehouden met aan boord 80 vluchtelingen en migranten. De boot werd gespot voor het eiland...
  [naar artikel]
 16. Bijna 150 migranten gered voor Lampedusa (23/11/2019 - Metro)
  Voor het Italiaanse eiland Lampedusa heeft de kustwacht 143 mensen gered na een schipbreuk. De kustwacht laat in een via Twitter verspreide mededeling weten dat een burger hen gewezen had op de boot. De weersomstandigheden hebben er waarschijnlijk toe geleid dat de boot gekapseisd is. De kustwacht heeft de schipbreukelingen overgebracht naar de haven van Lampedusa. Er zouden geen doden gevallen zijn. bron: Belga Het bericht Bijna 150 migranten gered voor Lampedusa verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Malta redt 76 vluchtelingen op zee (15/10/2019 - Metro)
  De Maltese kustwacht heeft 76 vluchtelingen gered op zee. Ze werden dinsdagnamiddag overgebracht naar Malta, zegt een woordvoerster van het Maltese leger. Verdere details werden er niet gegeven. De woordvoerster wilde ook niet reageren op een eerder statement van de Italiaanse kustwacht. Die meldde dat het 180 geredde migranten zou overbrengen naar Malta. Volgens Italië werden ze gered in de Maltese zoek- en reddingszone, 35 zeemijl ten zuidwesten van Lampedusa. De Italiaanse kustwacht meldde dinsdag ook dat ze een wrak van een boot van migranten gelokaliseerd heeft voor de kust van Lampedusa. Er werden zeker twaalf lichamen gevonden aan boord van de boot. Een robot spotte de lichamen 60 meter onder water. Onder de doden was een jonge vrouw en een baby. De boot zonk op 7 oktober. Toen was sprake van 13 doden, 22 overlevenden en zeker 15 vermisten. bron: Belga Het bericht Malta redt 76 vluchtelingen op zee verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Dorst in dit warme weer? Deze mocktails snellen je te hulp (25/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er staan onze hete temperaturen te wachten de komende dagen en dus is niet alleen een plons in het water welgekomen, maar ook wat innerlijke verfrissing. Daarom hebben we enkele mocktailrecepten in de aanbieding, omdat ze gewoon lekker zijn én het niet altijd met alcohol moet zijn.
  [naar artikel]
 19. Malta redt 19 migranten van gekapseisde boot (22/07/2018 - Metro)
  Tijdens een nachtelijke reddingsoperatie heeft de Maltese kustwacht 19 migranten in nood gered op de Middellandse Zee. De uit Libië komende boot was ongeveer 50 zeemijl ten zuiden van Malta gekapseisd. Een schip en een vliegtuig van de kustwacht hadden de migranten binnen de Maltese zoek- en reddingszone gelokaliseerd. De boot was gekapseisd, kort nadat de migranten zwemvesten hadden gekregen. Twee aanvankelijk vermiste inzittenden werden uiteindelijk ontdekt en eveneens gered. Bron: Belga   Het bericht Malta redt 19 migranten van gekapseisde boot verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Boot kapseist voor kust van Rhodos: alle 96 migranten gered (26/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Griekse kustwacht heeft vorige nacht 96 migranten uit het water gered voor de kust van het toeristische eiland Rhodos. De boot met migranten was...
  [naar artikel]
 21. Italiaanse kustwacht redt migranten voor Lampedusa (20/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Italiaanse kustwacht heeft zaterdag bijna vijftig migranten gered in de Middellandse Zee. Hun boot was op zowat 15 zeemijl voor het eiland Lampedusa gekapseisd terwijl de kustwacht hen aan boord probeerde te halen.
  [naar artikel]
 22. Vijfentwintig lichamen gevonden na brand op schip Californië (03/09/2019 - Metro)
  Na de brand op een boot met amateurduikers voor de kust van Californië zijn nu al 25 lichamen gevonden. Dat meldt het Amerikaanse persagentschap Associated Press op gezag van de Amerikaanse kustwacht. Negen mensen worden nog vermist. De brand op de Conception brak uit in de nacht van zondag op maandag, in de buurt van het eiland Santa Cruz. Het schip was zaterdag uitgevaren voor een uitje van drie dagen onder duikers. Aan boord van het schip bevonden zich 33 passagiers en zes bemanningsleden. De boot moest gisteren terugkeren naar de kust van Californië. Vijf opvarenden konden zichzelf tijdig in veiligheid brengen. Het gaat om bemanningsleden die zich op het dek van de boot bevonden en in het water sprongen. Twee van hen raakten lichtgewond. De vijf werden opgepikt door een andere boot. Reddingswerkers hadden in eerste instantie vier lichamen uit het water gehaald aan de kust van Santa Cruz, op 145 kilometer ten noordwesten van Los Angeles. ’s Nachts werden nog eens zestien lichamen opgevist, en de kustwacht laat weten dat nog vijf andere slachtoffers werden gevonden. Zij konden door de onveilige omstandigheden onder het schip nog niet uit het water worden gehaald. “Het drijft ondersteboven in relatief ondiep water, met terugtrekkend water dat het schip doet bewegen”, aldus de sheriff van Santa Barbara County. De vier eerste lichamen die uit het water gehaald hadden verwondingen die wijzen op verdrinking, zei commandant van de kustwacht Matthew Kroll. De zoektocht naar de negen vermisten wordt in de nacht van maandag op dinsdag (plaatselijke tijd) voortgezet. bron: Belga Het bericht Vijfentwintig lichamen gevonden na brand op schip Californië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Boot met brugonderdelen kan niet onder brug over het Albertkanaal in Beringen (20/02/2020 - VRT NWS)
  In Tervant is een te hoog geladen boot gestrand net voor de brug over het Albertkanaal. Er wordt nu water in het ruim gepompt om zo de boot wat dieper in het water te laten zinken.
  [naar artikel]
 24. “Boot te water laten kost me 200 euro” (13/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  PAALEen boot kopen is één zaak. De boot te water laten een andere. Overal langs Vlaamse waterwegen kom je clubs tegen, die voor die tewaterlating een aardige duit vragen. Karen De Schutter vindt dat niet meer kunnen.
  [naar artikel]
 25. Kustwacht verspreidt beelden van reddingsactie vluchtelingenboot (24/04/2018 - De Morgen)
  Maandag is opnieuw een boot met vluchtelingen gekapseisd op de Middellandse Zee. De Italiaanse kustwacht kon 63 mensen op het nippertje redden. Daar maakten ze beelden van.
  [naar artikel]
 26. ‘Dertigers’-acteur deelt “romantiek” achter bedscène (16/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dat het leven van een acteur niet uitsluitend uit glitter en glamour bestaat, bewijst dit beeld van ‘Dertigers’-acteurs Kristof Goffin en Yemi Oduwale. Bij het filmen van een bedscène moet Goffin doen alsof hij slaapt, terwijl zijn gezicht eigenlijk al half op de schoot van de cameraman rust. Of in de woorden van de acteur: “de romantiek van een bedscène”.
  [naar artikel]
 27. BIZAR. Zwemmend paard aangetroffen op 1,5 km van kust (video) (02/07/2020 - Metro)
  De Noord-Ierse kustwacht is op 29 juni een verward, gedesoriënteerd paard te hulp geschoten dat gespot werd in zee, op meer dan anderhalve kilometer van de Noord-Ierse kust. Redders op het strand spotten rond 17u40 een paard in zee en verwittigden de kustwacht. Er werd een reddingsboot het water ingestuurd, die meer dan anderhalve kilometer moest varen om het dier te bereiken, waarna het terug naar het vasteland werd begeleid. Daar wachtte de ongeruste eigenaar. Na bijna een uur werd het dier weer verenigd met zijn meester. Vol uur gezwommen Perswoordvoerder Shane Smyth legde uit dat de reddingsboot niet te dicht durfde komen, omdat het risico bestond dat het wanhopige dier dan in de boot zou proberen springen, en de boot daardoor zou kapseizen. De kustwacht dobberde zo’n tien meter van het dier vandaan. “De boot maakte genoeg lawaai en bewoog zodanig dat het paard richting kust gedreven werd.” Het dier zou zo’n vol uur gezwommen hebben. “Wat heel lang is voor zo’n dier”, aldus Smyth. Het paard kwam ongedeerd uit zijn hachelijk avontuur in vier meter diepe Atlantische wateren. Waarom het op hol geslagen was, is niet geweten. Lees ook: BIZAR. Australiër aangeklaagd voor gsm-gebruik tijdens paardrijden Het bericht BIZAR. Zwemmend paard aangetroffen op 1,5 km van kust (video) verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Boot met brugonderdelen kan niet onder brug over het Albertkanaal in Beringen (20/02/2020 - VRT NWS)
  In Tervant is in de vooravond een te hoog geladen boot gestrand net voor de brug over het Albertkanaal. Er moest water in het ruim gepompt worden om de boot wat dieper in het water te laten zinken. Die procedure wordt wel vaker toegepast, zegt de Vlaamse Waterweg.
  [naar artikel]
 29. Mensensmokkelaars schieten op Libische kustwacht (11/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Libische kustwacht heeft gisteren een boot met bijna 500 migranten onderschept. Het vaartuig had Italië als bestemming. De mensensmokkelaars
  [naar artikel]
 30. Italiaanse kustwacht redt bijna vijftig migranten voor Lampedusa (20/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse kustwacht heeft zaterdag bijna vijftig migranten gered in de Middellandse Zee. Hun boot was op zowat 15 zeemijl voor het eiland Lampedusa gekapseisd terwijl de kustwacht hen aan boord probeerde te halen.
  [naar artikel]
 31. Asiel en Migratie – Vluchtelingenboot zinkt voor Libische kust, mogelijk meer dan 60 doden (01/07/2018 - Metro)
  Voor de Libische kust is zondag een boot met migranten gezonken, zo heeft de kustwacht meegedeeld. Er wordt gevreesd dat meer dan zestig mensen om het leven zijn gekomen. De boot met migranten zonk ter hoogte van de Libische hoofdstad Tripoli. Kolonel Tawfik al-Sakir van de kustwacht zegt dat er 41 migranten levend uit het water werden gehaald. Volgens de getuigenissen van de overlevenden bevonden zich in totaal 104 mensen op de boot. Van de 63 andere inzittenden wordt aangenomen dat ze het ongeval niet overleefd hebben. Maar al-Sakir zegt dat de reddingsdiensten voorlopig geen dode mensen hebben aangetroffen. Vrijdag had zich voor de Libische kust ook al een vluchtelingendrama voorgedaan. Toen kwamen mogelijk honderd mensen om het leven. Zestien mensen konden gered worden, maar er werden ook negen slachtoffers dood uit het water gehaald. bron: Belga Het bericht Asiel en Migratie – Vluchtelingenboot zinkt voor Libische kust, mogelijk meer dan 60 doden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Malta redt 19 migranten van gekapseisde boot (22/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een nachtelijke redingsoperatie heeft de Maltese kustwacht 19 migranten in nood gered op de Middellandse Zee. De uit Libië komende boot was...
  [naar artikel]
 33. Italiaanse kustwacht filmt paniek wanneer migrantenbootje kapseist in Middellandse Zee (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Beelden van de Italiaanse kustwacht tonen de paniek die uitbreekt wanneer een bootje met migranten kapseist voor de Libische kust. Het incident...
  [naar artikel]
 34. 14 opvarenden verdroken na kapseizen boot voor kust Maleisië (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een boot met Indonesische immigranten is gekapseisd onderweg naar Maleisië. De Maleisische kustwacht heeft veertien lichamen geborgen. Er worden
  [naar artikel]
 35. 14 opvarenden verdronken na kapseizen boot voor kust Maleisië (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een boot met Indonesische immigranten is gekapseisd onderweg naar Maleisië. De Maleisische kustwacht heeft veertien lichamen geborgen. Er worden
  [naar artikel]
 36. En dan springt er plots een pinguïn in je boot... (20/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een duo onderzoekers op Antarctica kreeg deze week onverwacht bezoek in hun bootje. Een pinguïn kwam plots uit het niets hun boot in gesprongen. Na een korte inspectie van de boot, sprong het dier terug het water in. “We zaten net boven een kolonie, ze waren erg speels.” Aldus Matthew McKay van het Australische onderzoeksteam. De pinguïn komt echt als een raket het water uitgeschoten en landt netjes op de boot. “Er waren er nog die op onze boot wilden springen, slechts enkelen slaagden erin en deze ene kon ik filmen. Het was zo een fantastische dag, het is echt geweldig hier te zijn.”
  [naar artikel]
 37. Schipper gekneld onder brokstukken ontplofte boot (22/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een boot is ontploft wanneer er een keukenvuurtje werd aangestoken. Tijdens de explosie waren er nog twee personen op de boot. Eén van hen kan
  [naar artikel]
 38. Te land, ter zee en in de lucht: fotograaf maakt adembenemende beelden met vliegende boot (16/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Jim Abernethy, fotograaf en haaienexpert, kocht deze vliegende boot om zo betere foto’s te kunnen maken en haaien ook vanuit de lucht te kunnen bestuderen. Met genoeg snelheid kan de boot van op het water opstijgen en liefst twee uur in de lucht blijven. De hele constructie weegt zo’n 200 kilogram, en met een motor van 64 pk haalt hij snelheden tot 80 km per uur.
  [naar artikel]
 39. Drugstrafikanten redden politie van verdrinkingsdood, waarna ze worden gearresteerd (06/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vier drugstrafikanten hebben vrijdag drie Spaanse agenten van de Guardia Civil van de verdrinkingsdood gered. Ze achtervolgden op zee, aan de Costa del Sol, een verdachte boot toen ze overboord sloegen. Hun boot bleef ongecontroleerd cirkels draaien op het water zodat de politiemensen gevaar liepen om te worden geraakt door de schroef. Vanuit een helikopter, die versterking bood vanuit de lucht, werden de verdachten met een megafoon opgeroepen om hulp te bieden. Dat deden ze ook en haalden de agenten aan boord van hun boot. Beloond voor hun reddingsactie werden ze echter niet, want ze werden direct in de boeien geslagen. Tachtig balen hasj die in het water dreven, werden in beslag genomen.
  [naar artikel]
 40. Dertig mensen uit water gered nadat boot kapseist voor kust van Kreta (14/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Griekse kustwacht heeft maandagavond 30 migranten gered na een schipbreuk voor de oostkust van Kreta. Dat melden de autoriteiten.
  [naar artikel]
 41. Griekse kustwacht redt 41 migranten voor Peloponnesos (23/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Griekse kustwacht heeft samen met schepen die het eiland Peloponnesos langs vaarden 41 migranten gered van een boot in moeilijkheden. De mensen...
  [naar artikel]
 42. Opnieuw 200 migranten gered op Middellandse Zee door Libische kustwacht (27/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De kustwacht van Libië heeft 200 Afrikaanse migranten van een boot geplukt op de Middellandse Zee die onderweg was naar Europa. Dat heeft de...
  [naar artikel]
 43. Tunesische kustwacht bergt 38 lichamen op Middellandse Zee (12/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Tunesische kustwacht heeft 38 lichamen geborgen nadat een boot met vluchtelingen zonk op de Middellandse Zee. Daarmee is het totale aantal...
  [naar artikel]
 44. Asiel en Migratie – Boot met dertigtal migranten loopt vast ten zuiden van Griekenland (04/11/2018 - Metro)
  Een boot met 31 migranten is zaterdag vastgelopen voor de oostkust van het schiereiland Peloponnesos, zo meldt de Griekse politie zondag. De boot kwam door een probleem met de motor op een rotsachtig gedeelte terecht. De inzittenden konden veilig aan land raken, waar ze werden opgepikt door de kustwacht en de politie, zo meldt een agent van de stad Neapolis. De migranten, die zeggen dat ze uit Syrië en Irak komen, bleven ongedeerd. Twee mensen werden wel opgepakt omdat ze verdacht worden van mensensmokkel, zo meldt de Griekse zender ERT. Volgens de kustwacht zijn de migranten wellicht in Turkije, Libanon of Egypte op de boot gestapt. Aangenomen wordt dat het hun bedoeling was om Italië te bereiken. bron: Belga Het bericht Asiel en Migratie – Boot met dertigtal migranten loopt vast ten zuiden van Griekenland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Civiele bescherming kan net vermijden dat boot vol schroot zinkt (30/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een Nederlandse schipper ontdekte vrijdagochtend dat zijn boot met schrootafval water maakte. Door een barst in de romp stond de machinekamer al deels onder water. Dankzij tijdig ingrijpen kon erger voorkomen worden.
  [naar artikel]
 46. Libische kustwacht kan stuurloze vluchtelingenboot niet redden "bij gebrek aan middelen" (06/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Libische kustwacht heeft vandaag bijna 170 migranten gered voor de kust van Tripoli. Een tweede stuurloze boot met vluchtelingen moesten de
  [naar artikel]
 47. Speedboot uitgebrand op waterskiplas (06/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag rond 16 uur is op de waterskiput aan de Luikersteenweg in Lommel-Kolonie een speedboot uitgebrand. De eigenaars hadden de boot nog maar net te water gelaten nadat ze de benzinetank hadden gevuld. Om een onduidelijk reden vatte de boot bijna meteen vuur. Iedereen kon veilig van de boot geraken. Niemand liep verwondingen op. Bij aankomst van de brandweer stond de boot in lichterlaaie. De boot brandde volledig uit. (mm)
  [naar artikel]
 48. Vermiste na zinken binnenvaartschip Vlissingen (09/03/2019 - Metro)
  Eén van de twee opvarenden van een binnenvaartschip dat zaterdagmiddag bij Vlissingen is gezonken, is rond 19.00 uur nog steeds zoek. De Nederlandse politie en de kustwacht hebben gezocht tot het donker werd, met onder meer een helikopter en reddingsboten. Volgens de veiligheidsregio waren er twee mensen aan boord. Eentje is door een te hulp schietende boot uit het water gehaald. De man is naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Het binnenvaartschip vervoerde zand en voer van Hansweert naar Vlissingen. Het had water gemaakt in de monding van de Sloehaven en is daarna gezonken. Het schip ligt niet in de vaargeul. Het bergingswerk wordt bemoeilijkt door de sterke stroming. Rond 22.00 uur is het laag water en dan wordt bepaald of het veilig genoeg is om in het schip naar de vermiste persoon te zoeken. De veiligheidsregio laat weten dat veel spullen vanaf het schip aanspoelen aan wal, ook persoonlijke spullen. Het verzoek is om die naar het politiebureau te brengen. Waarom het schip water maakte, is nog onbekend. Bron: Belga   Het bericht Vermiste na zinken binnenvaartschip Vlissingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Griekse kustwacht entert boot van drugssmokkelaars (04/03/2018 - VRT NWS)
  Aan boord van een Syrische vissersboot hebben Griekse speurders meer dan 1,3 ton cannabis in beslag genomen. Vier vermoedelijke drugssmokkelaars, allen Syriërs, zijn opgepakt. De vissersboot werd al dagenlang in de gaten gehouden. In de buurt van het eiland Kreta greep de Griekse kustwacht in met twee speedboten. Eind vorig jaar werd bij een gelijkaardige actie al 6 ton cannabis onderschept, een recordvangst voor de Griekse kustwacht.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.