Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

17 April 2021
21:55 uur

Kempense campings volgeboekt tijdens winterse paasvakantie

Gazet van Antwerpen

08/04/2021 - 07:18

De verlengde Paasvakantie is een voltreffer voor de campings in de Kempen, met een bezettingspercentage tussen de 80 en 100 procent. En dat ondanks de late en toch wat onverwachte winterprik. De gasten op camping Houtum in Kasterlee werden vanmorgen wakker onder een dikke sneeuwlaag: een domper voor sommigen, extra leuk voor anderen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hotels kreunen door paaspauze, campings floreren in de sneeuw (06/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Slechter dan de paasvakantie van 2020, toen ons land kreunde onder een volledige lockdown, kan moeilijk. Maar een jaar later is ook de huidige paasvakantie ‘rampzalig’ voor de overnachtingssector. Eén klein lichtpuntje: de campings.
  [naar artikel]
 2. Nieuwe vakantietrend? Kempense campings zien stormloop op staanplaatsen (17/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Voor de recreatiesector was de zomervakantie vanwege corona een sof. Behalve voor de Kempense campings, nu de Vlaming vooral in eigen land bleef. Sommige kampeerdomeinen werken nu zelfs met een wachtlijst.
  [naar artikel]
 3. Verhuurkantoren aan de kust zo goed als volgeboekt voor paasvakantie (17/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De meeste toeristische verhuurkantoren blijken voor de paasvakantie al zo goed als volgeboekt te zijn. Dat zegt Kristophe Thijs, communicatiedirecteur bij CIB Vlaanderen, woensdag. Wel is het aanbod verblijven aan zee dit jaar kleiner omdat veel eigenaars zelf gebruikmaken van hun verblijf.
  [naar artikel]
 4. Stormloop op campings en vakantieparken: “Straks zitten we vol voor de paasvakantie” (30/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Door de extra week paasvakantie noteren campings en vakantieparken veel meer reservaties. We boeken huisjes en stacaravans, maar het zijn toch vooral kampeerauto’s die naarstig zoeken naar een plaats. “De Belgen mogen het land niet uit en dat hebben we geweten”, zegt Recread vzw, de Vlaamse sectorfederatie van kampeer- en recreatiebedrijven.
  [naar artikel]
 5. Twee Kempense scholen openen niet volledig na paasvakantie (04/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Twee Kempense scholen en een uit Beveren hebben nu al beslist om na de paasvakantie nog niet open te gaan voor alle leerlingen. De regering bekijkt volgende week de heropening van de scholen, maar directies willen nu al rust en duidelijkheid scheppen.
  [naar artikel]
 6. Bobbejaanland lokt tijdens paasvakantie 50 procent meer bezoekers naar pretpark (14/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens de paasvakantie hebben de grote pretparken tot dusver meer bezoekers gelokt dan in dezelfde periode in 2016. Bobbejaanland in het Kempense Lichtaart (Kasterlee) kan goede cijfers voorleggen. De pretparken wijten het succes aan de droge dagen.
  [naar artikel]
 7. 5 vragen: Wat mag een kind nu tijdens de paasvakantie? (19/03/2021 - De Standaard)
  Het aantal besmettingen stijgt, niet in het minst bij kinderen. De regeringen van het land leggen de jeugdkampen die in de paasvakantie zouden doorgaan extra beperkingen op. Verder blijven de pretparken tijdens de paasvakantie dicht.
  [naar artikel]
 8. Kust stevent af op de drukste paasvakantie sinds mensenheugenis: “Zonder horeca wordt het een ramp” (17/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De kust stevent af op de drukste paasvakantie ooit: zo goed als alle verblijven zijn volgeboekt. Met dat vooruitzicht vragen de kustburgemeesters nu ook in een gezamenlijk statement nog maar eens de heropening van de terrassen. Volgens hen is dat de enige manier om het veilig te houden.
  [naar artikel]
 9. Vijf vragen: wat mogen kinderen nu doen tijdens de paasvakantie? (19/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal besmettingen stijgt, niet in het minst bij kinderen. De regeringen van het land leggen de jeugdkampen die in de paasvakantie zouden doorgaan extra beperkingen op. Verder blijven de pretparken tijdens de paasvakantie dicht.
  [naar artikel]
 10. Drukke paasvakantie in musea: openingsuren verlaat en alternatief parcours voor wie geen kaartje te pakken kon krijgen (16/04/2021 - VRT NWS)
  Musea bleken tijdens de paasvakantie dé uitstap bij uitstek. In verschillende musea waren alle tijdsvakken in een mum van tijd volgeboekt, vooral in de weekends. Het Gallo-Romeins Museum besloot daarom zelfs de openingsuren met drie uur te verlengen: “We willen zoveel mogelijk mensen de kans geven om onze collecties te bekijken." Maar toch geeft de drukte een vertekend beeld: "We doen het minder goed dan voor de coronapandemie."
  [naar artikel]
 11. Kempense recreatiedomeinen ontvangen minder bezoekers door capaciteitsbeperking (31/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De forse hittegolf in de eerste helft van augustus heeft in de Kempense recreatiedomeinen niet voor hoge bezoekersaantallen gezorgd. De oorzaak moet niet ver gezocht worden, want door de coronamaatregelen moest het publiek voor de zwemvijvers beperkt blijven. Over de campings is er weinig reden tot klagen.
  [naar artikel]
 12. Brusselse hotels halen recordbezettingsgraad tijdens paasvakantie (25/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het toerisme in Brussel heeft een hoogtepunt bereikt tijdens de afgelopen paasvakantie. Over de hele vakantie haalden de kamers in de hoofdstad een...
  [naar artikel]
 13. Wat met de zomervakantie? Alle vragen over uw reisplannen beantwoord (19/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De paasvakantie beleven we al zeker in ons kot. Maar hoe zit het met komende zomer, nu vandaag ook alle campings, bungalowparken, vakantiehuisjes...
  [naar artikel]
 14. Kans op winterse buien tijdens oudejaarsnacht (29/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Donderdag en vrijdag is er ook in Vlaanderen kans op enkele winterse buien. Dat meldt het KMI. Concreet kan het om korrelhagel of natte sneeuw gaan. Het wordt dus opletten op de baan tijdens oudejaarsavond.
  [naar artikel]
 15. Pretparken doen goede zaken tijdens paasvakantie (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de paasvakantie hebben de grote pretparken tot dusver meer bezoekers gelokt dan in dezelfde periode in 2016. Bij Bellewaerde wordt er
  [naar artikel]
 16. Tennis Vlaanderen annuleert alle tornooien in paasvakantie (20/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nadat de sportkampen al verboden waren tijdens de paasvakantie heeft Tennis Vlaanderen nu ook beslist om alle paastornooien te schrappen. “Er is nog geen officieel competitieverbod voor de paasvakantie vanuit de overheid, maar op basis van dagelijkse contacten met het kabinet en Sport Vlaanderen schatten wij de kans dat er in de paasvakantie competitietennis en -padel kan gespeeld worden in als onbestaande”, zegt CEO Gijs Kooken.
  [naar artikel]
 17. Extra controles aan de kust tijdens paasvakantie (02/04/2020 - VRT NWS)
  De provinciegouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé roept nog eens op om ook dit weekend en tijdens de paasvakantie zeker niet naar de kust af te zakken. Ondanks de strikte maatregelen zijn er nog altijd mensen die toch proberen om zonder geldige reden naar zee te komen. Daarom zal er de hele paasvakantie extra streng gecontroleerd worden, zegt Decaluwé.
  [naar artikel]
 18. Ook tijdens paasvakantie opvang voor Vlaamse schoolkinderen (24/03/2020 - Express)
  Ook tijdens de paasvakantie is voor de Vlaamse schoolkinderen opvang voorzien. Op die manier moet een oplossing worden geboden aan... The post Ook tijdens paasvakantie opvang voor Vlaamse schoolkinderen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Leuvens sterrenhotel is volgeboekt want er komt één man logeren (06/12/2019 - De Standaard)
  Het Leuvense sterrenhotel The Fourth sluit deze kerstperiode de deuren. Omdat het volgeboekt is door één man: de sultan van Oman, Qabus bin Said Al Said (79).
  [naar artikel]
 20. Kans op winterse buien tijdens oudejaarsavond (29/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Donderdag en vrijdag is er ook in Vlaanderen kans op enkele winterse buien. Dat meldt het KMI. Concreet kan het om korrelhagel of natte sneeuw gaan. Het wordt dus opletten op de baan tijdens oudejaarsavond.
  [naar artikel]
 21. Twee derde minder jobstudenten aan het werk tijdens paasvakantie (27/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wegens de coronacrisis is tijdens de paasvakantie het aantal studenten met een vakantiejob in ons land met twee derde gedaald. Dat blijkt uit...
  [naar artikel]
 22. Meer skiongevallen in paasvakantie door zachte temperaturen (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Reisbijstandsorganisaties Touring en Europ Assistance hebben tijdens de paasvakantie meer skiongevallen genoteerd dan tijdens dezelfde periode
  [naar artikel]
 23. Warre is eerste Kempense kerstbaby (25/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In de vier Kempense ziekenhuizen zijn tijdens de kerstnacht- en ochtend vijf kinderen ter wereld gebracht. De vroegste geboorte was in het AZ Turnhout.
  [naar artikel]
 24. Meer skiongevallen deze paasvakantie (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Reisbijstandsorganisaties Touring en Europ Assistance hebben tijdens de paasvakantie tot dusver meer skiongevallen genoteerd dan tijdens dezelfde
  [naar artikel]
 25. Leuke uitjes met kinderen tijdens de paasvakantie (03/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Geen idee hoe je jouw (klein)kinderen weer twee weken kan bezighouden tijdens de paasvakantie? Mamablogster Lobke Gielkens tipt zeven uitjes die de verveling tegengaan.
  [naar artikel]
 26. Leuke uitjes met kinderen tijdens de paasvakantie (03/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Geen idee hoe je jouw (klein)kinderen weer twee weken kan bezighouden tijdens de paasvakantie? Mamablogster Lobke Gielkens tipt zeven uitjes die de verveling tegengaan.
  [naar artikel]
 27. Kust overlegt met horecasector over wat mogelijk is tijdens paasvakantie (08/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De kust is van plan in overleg te gaan met de horecasector over de verschillende mogelijkheden voor de horeca aan zee tijdens de paasvakantie. Dat bevestigt provinciebedrijf Westtoer maandag. De kustburgemeesters hadden eerder al opgeroepen tot het heropenen van de horeca tijdens die vakantie, maar het Overlegcomité ging vorige vrijdag niet in op dat voorstel.
  [naar artikel]
 28. Goed weer tijdens paasvakantie zorgt voor recordcijfers bij pretparken (23/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het goede weer tijdens de paasvakantie zorgde ervoor dat bezoekers massaal naar de Belgische pretparken trokken. De pretparken Walibi, Plopsa De...
  [naar artikel]
 29. Franse campings ontruimd na bosbrand (14/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Drieduizend vakantiegangers zijn geëvacueerd wegens branden op vier campings in het zuiden van Frankrijk. Hevige wind wakkerde een brand aan bij
  [naar artikel]
 30. Kust onderzoekt mogelijkheden voor horeca tijdens paasvakantie (08/03/2021 - Express)
  De kust heeft de hoop nog niet opgegeven voor de horeca aan zee tijdens de paasvakantie. De kustburgemeesters hadden gehoopt dat de horeca dan al zou mogen heropenen, maar het Overlegcomité besliste daar niet op in te gaan. Zij willen die heropening maar op 1 mei. De horeca vroeg al enige tijd aan het Overlegcomité […] The post Kust onderzoekt mogelijkheden voor horeca tijdens paasvakantie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Zwoele zomertemperaturen lokken in juli 3,5 miljoen dagtoeristen naar de kust (29/07/2018 - VRT NWS)
  De zomervakantie is ongeveer halfweg, en voor onze Belgische kust is de maand juli zonder meer een topmaand geweest. Maar liefst 3,5 miljoen dagjesmensen zochten er verkoeling en ontspanning, een absoluut record meldt Westtoer. En ook de hotels, appartementen en campings waren nagenoeg de volledige maand zo goed als volgeboekt.
  [naar artikel]
 32. Geen stormloop naar pretparken tijdens paasvakantie (13/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De pretparken hebben tijdens de paasvakantie geen stormloop te verwerken gekregen. Veel mensen kozen in plaats daarvan voor indoorlocaties, zoals...
  [naar artikel]
 33. Speelpleinwerking in paasvakantie (01/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Speelpleinwerking Hazelo van Halen is al actief tijdens de paasvakantie. Dan wordt speelpleinwerknig op 14, 16 en 17 april georganiseerd, telkens van 10 tot 17 uur.
  [naar artikel]
 34. Franse campings ontruimd wegens branden (13/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Ruim 3.000 vakantiegangers zijn woensdag geëvacueerd op vier campings in het zuiden van Frankrijk vanwege branden.
  [naar artikel]
 35. OPROEP: Franse campings ontruimd wegens branden (14/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Ruim 3.000 vakantiegangers zijn woensdag geëvacueerd op vier campings in het zuiden van Frankrijk vanwege branden.
  [naar artikel]
 36. Zuid-Tirol krabbelt terug recht na coronacrisis: “Vandaag zijn sommige hotels opnieuw volgeboekt” (03/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de krokusvakantie eind februari gingen heel wat Belgen massaal, en vooral nietsvermoedend, op skivakantie in Zuid-Tirol. Later bleken velen besmet met het coronavirus. Onder hen waren ook heel wat Limburgers. “Vandaag zijn sommige hotels opnieuw volgeboekt.”
  [naar artikel]
 37. Trend: Konijnen worden massaal gedumpt tijdens paasvakantie (11/04/2019 - VRT NWS)
  Tijdens de paasvakantie worden er meer konijnen gedumpt, dat merken ze bij de dierenopvangcentra. Lise Bartholomees uit Overijse vangt met de vzw Jodipro konijnen op en is nog op zoek naar gastgezinnen.
  [naar artikel]
 38. Vakantieparken en campings sluiten vandaag, grotendeels: "Wie een eigendom heeft, blijft welkom" (02/11/2020 - VRT NWS)
  De meeste gasten op vakantieparken en campings moeten vandaag hun koffers pakken. Want vanaf morgen gaan die parken en campings dicht door de coronacrisis. Er zijn wel uitzonderingen: wie er een eigendom heeft, blijft welkom.
  [naar artikel]
 39. Klimaatspijbelaars gaan door tijdens de paasvakantie (18/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  De paasvakantie kan enkele honderden klimaatspijbelaars niet tegenhouden om hun ongenoegen te uiten. Zowel in Antwerpen als in Oostende worden er acties gehouden.
  [naar artikel]
 40. Franse campings ontruimd na brand (14/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Drieduizend vakantiegangers zijn geëvacueerd wegens branden op vier campings in het zuiden van Frankrijk. Hevige wind wakkerde een brand aan bij
  [naar artikel]
 41. “Campings in de Ardennen zo goed als vol tot 15 augustus”: hier is er wel nog plaats (22/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Belg blijft massaal in het binnenland deze zomer, en dat zie je aan de bezettingscijfers van de campings. “Tot 15 augustus zitten we bomvol”,...
  [naar artikel]
 42. Franse campings ontruimd wegens branden (13/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Drieduizend vakantiegangers zijn vandaag geëvacueerd op vier campings in het zuiden van Frankrijk vanwege branden. Hevige wind wakkerde een brand
  [naar artikel]
 43. Gemeente neemt opvang van scholen over tijdens paasvakantie (31/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de paasvakantie neemt de gemeente de opvang over van de Heerse scholen. Kleuters en kinderen tot 14 jaar kunnen terecht in buitenschoolse kinderopvang Het Hemeltje, de gemeentelijke kleuterschool in Vechmaal of in zaal De Bammerd.
  [naar artikel]
 44. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA): "Zouden we er niet verstandig aan doen terrassen in paasvakantie te openen?" (14/03/2021 - VRT NWS)
  Zou het niet beter zijn om tijdens de paasvakantie de terrassen al te openen? Het is een vraag die Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zich stelt. "Ik zie het persoonlijk niet zitten om de buitenhoreca dicht te houden tijdens de paasvakantie. Dat zet een enorme druk op de parken en de steden", zei hij in "De zevende dag."
  [naar artikel]
 45. Kustgemeenten nemen extra coronamaatregelen tijdens paasvakantie (26/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nieuwpoort zal tijdens de paasvakantie de mondmaskerplicht uitbreiden. Vanaf 3 april is het dragen van een mondmasker onder meer verplicht in de winkelstraten, op de zeedijk en op het staketsel. Dat heeft burgemeester Geert Vanden Broucke vrijdag beslist om het aantal coronabesmettingen in te perken. Ook andere kustgemeenten namen intussen extra maatregelen.
  [naar artikel]
 46. Gratis noodopvang in verschillende scholen tijdens paasvakantie (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor mensen die in cruciale beroepen werken, is er voor hun kinderen tijdens de hele paasvakantie gratis opvang voorzien in verschillende scholen....
  [naar artikel]
 47. Sporthotel in Vlaamse Ardennen volgeboekt door Ronde van Vlaanderen (14/10/2020 - VRT NWS)
  Komende zondag 18 oktober wordt een topweekend voor sporthotel Ten Hotond in Kluisbergen. Tijdens de Ronde van Vlaanderen rijden de wielrenners die deelnemen voorbij het hotel. Het hotel is, met minimale bezetting, volledig volgeboekt: "Er zal minder volk zijn dan anders op een zondag, maar er mogen wel 100 mensen op ons terras zitten", zegt uitbater Pieter Loose. "Ons restaurant zit ook helemaal vol."
  [naar artikel]
 48. Dit is de perfecte winterse warme salade met de perfecte winterse ingrediënten (13/12/2018 - De Morgen)
  Ook in de winter kan een gezond slaatje op het menu staan. Met superfood spruitjes in de hoofdrol voor een stevige portie vitamines, bijvoorbeeld, vergezeld van winterse lekkernijen als champignons en veenbessen. En alles lekker warm natuurlijk. Heerlijk!
  [naar artikel]
 49. De Wever wil terrassen open tijdens paasvakantie (14/03/2021 - De Standaard)
  N-VA hoopt dat de terrassen van cafés tijdens de paasvakantie alsnog open mogen gaan, om de druk op de openbare ruimte - zoals in parken en op pleinen, maar ook aan de kust - te beperken. Dat hebben Vlaams minister-president Jan Jambon en Antwerps burgemeester Bart De Wever zondag verklaard in de televisiestudio’s van respectievelijk VTM en Eén.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.