Dit is wellicht het meest onvermoede gevolg van de klimaatopwarming. En de alarmklok wordt niet geluid door milieuactivisten, wel door... [naar artikel]
Overstromingen, kusterosie en extreme stormen: de klimaatopwarming kan ook voor de Amerikaanse bevolking ernstige problemen betekenen. Meer dan [naar artikel]
Op de internationale wedstrijd European Beer Star Awards in het Duitse Nürnberg hebben Belgische bieren 14 medailles weggekaapt, waarvan zeven gouden. De prijzen worden uitgereikt aan de beste bieren ter wereld die gebrouwen zijn op de traditionele Europese manier. [naar artikel]
Wie al eens een kroeg bezoekt in het buitenland, kan ervan meespreken: onze Belgische bieren scoren overal ter wereld. Dat ons gerstenat [naar artikel]
Een schimmel en de klimaatopwarming bedreigen het welzijn van onze de vuursalamander. [naar artikel]
Gesmaakte Belgische bieren als geuze of trappist hebben hun succes ook te danken aan Middelleeuwse zogenaamde “supergisten”. Die gisten combineren de eigenschappen van traditionele biergist met die van ‘stressresistente’ natuurlijke gisten. Dat ontdekte een internationaal team wetenschappers onder leiding van professoren uit Leuven en Gent. [naar artikel]
Onrust bij de Britten: de toekomst van hun geliefde kopje thee staat op het spel. Boosdoener is de klimaatverandering, die de temperatuur in een aantal belangrijke productielanden doet stijgen en dus de optimale omstandigheden voor theeplantages bedreigt, zo blijkt uit een rapport dat maandag werd gepubliceerd. [naar artikel]
Nog een ernstige aanval op de Britse manier van leven: traditionele bieren, na de beroemde thee de meest emblematische dranken in het Verenigd Koninkrijk, worden veranderd als gevolg van de economische crisis. In het nieuws: de editie van de Daily Mail van afgelopen zondag onthulde een echt schandaal, dat sindsdien is opgepikt door CNN: Britse […] [naar artikel]
Op de World Beer Cup, een tweejaarlijkse competitie waar de Amerikaanse brouwersfederatie de beste bieren ter wereld verkiest, hebben twee Belgische bieren een gouden medaille veroverd. De Oude Geuze Boon VAT 108 van Brouwerij Boon en de Tripel LeFort van Omer Vander Ghinste wonnen hun categorie. [naar artikel]
Al meer dan 150 jaar wordt de pikante saus tabasco gemaakt op een eiland voor de kust van Louisiana. Maar door de stijgende zeespiegel, zou hier binnenkort wel eens verandering in kunnen komen. Niet alleen exotische archipels zoals de Maldiven en Seychellen ondervinden de gevolgen van de klimaatopwarming. Ook het Amerikaanse Avery Island heeft de […] Het bericht Klimaatopwarming bedreigt productie tabasco verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
In zuidelijk Afrika slaat de klimaatopwarming ongenadig toe. Miljoenen mensen zijn ondervoed, de economische groei stokt, epidemieën krijgen vrij spel. Welke toekomst hebben jonge Zambianen nog, in een land waar water, voedsel en energie almaar schaarser worden? Knack reisde langs de oevers van de Zambezi, op zoek naar het antwoord. [naar artikel]
Wist je dat België momenteel drie keer zoveel bierbrouwerijen telt als tien jaar geleden? “Onze bieren zijn officieel erkend door UNESCO als immaterieel werelderfgoed”, vertelt Sofie Vanrafelghem. Maar welke van deze lokale bieren zijn de lekkerste? De bierexperte zocht het per provincie uit. [naar artikel]
Om de impact van de klimaatverandering op onze omgeving in kaart te brengen, heeft de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) een nieuwe internettool gelanceerd. Wat blijkt? De impact van de klimaatopwarming kan sterk variëren, afhankelijk van waar je woont. Niemand ontsnapt aan de gevolgen van de klimaatopwarming. Ook in ons land is de jongste jaren de impact […] [naar artikel]
Heel wat Belgische bieren zijn in de prijzen gevallen bij de World Beer Awards 2016, een ranglijst van ‘s werelds beste bieren. Dat blijkt uit de resultaten die vrijdag bekendgemaakt zijn. Van de acht hoofdprijzen werden er vier weggekaapt door Belgische bieren. [naar artikel]
Een onderzoeksteam van de KU Leuven heeft 252 Belgische bieren geanalyseerd op basis van wetenschappelijke technieken en tientallen aromacomponenten. Het resulteerde in een staalkaart die aangeeft dat het smaak-DNA van verschillende bieren dicht bij elkaar ligt. “Maar twee bieren zijn nooit exact hetzelfde. Er zit steeds een klein maar merkelijk verschil in de chemische componenten en in de smaakaroma’s”, zegt onderzoeker Verstrepen. [naar artikel]
Joël De Ceulaer heeft ongelijk: het kapitalisme zal het klimaat niet redden. Het huidig economisch systeem bedreigt net onze toekomst. Dirk Holemans doorprikt de dogma's van de neoliberale 'denkers' voor wie het kapitalisme de Heilige Schrift van de XXIe eeuw is. The post Kapitalisme en Klimaat onverzoenbaar, dit systeem bedreigt onze toekomst appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]
Terwijl in onze streken warmterecords verbroken worden en wij puffen onder de hitte, zijn er boven de noordpoolcirkel bosbranden aan de gang die de klimaatopwarming nog verergeren. Het is een goed voorbeeld van een zelfversterkend effect van de klimaatopwarming, zegt Sara Vicca van de UAntwerpen. [naar artikel]
Ook in het Oosten van Vlaanderen kan je heel wat smakelijke streekbieren drinken, dat ondervond onze biersommelier Sofie Vanrafelghem. Ze trok naar de provincie Limburg om er de beste bieren te selecteren. Hoe smaakt een Hugo American Ipa met kokos -en gembersmaak? En welke pils bestel je best in een Limburgs café? Deze tien lokale bieren zijn je geld waard. [naar artikel]
RateBeer, één van ‘s werelds belangrijkste internationale bierwebsites, heeft als onderdeel van zijn jaarlijkse award de top 100 bieren bekendgemaakt. België is daarin negen keer vertegenwoordigd, waarvan drie Limburgse bieren. Bokkereyder wordt gebrouwen door de jonge Hasselaar Raf Souvereyns. [naar artikel]
Liefhebbers van de betere bieren zijn vandaag, zaterdag 24 november, in jeugdhuis ’t Leerke van Loksbergen (Halen) te gast. Het jeugdhuis organiseert dan een avond met zware bieren. [naar artikel]
De klimaatopwarming door onze uitstoot van broeikasgassen gaat zo snel dat veel dieren zich niet kunnen aanpassen. De biodiversiteit zal daardoor verschralen. [naar artikel]
Het is pover gesteld met de smaak en de kwaliteit van onze alcoholvrije bieren. Dat is de conclusie van een onderzoek van Test-Aankoop, dat 12 van de 19 geteste bieren met een onvoldoende beoordeelde. Jupiler, het meest vertegenwoordigde alcoholvrije bier in Belgische cafés, scoort zelfs het slechtst. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.