Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Hoe de klimaatopwarming onze traditionele bieren bedreigt

08/04/2021 - 07:21
"Bij Cantillon in Brussel maken ze nog lambiek zoals in 1900. Maar die traditie is in gevaar. De klimaatverstoring, met langere droogtes en hittegolven, dwingt de bierbrouwers tot aanpassing. Ontdek in onze digitale longread hoe dat juist zit."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Klimaatopwarming bedreigt de Belgische friet (18/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

Dit is wellicht het meest onvermoede gevolg van de klimaatopwarming. En de alarmklok wordt niet geluid door milieuactivisten, wel door... [naar artikel]


2. Klimaatopwarming bedreigt miljoenen inwoners aan Amerikaanse kusten (11/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Overstromingen, kusterosie en extreme stormen: de klimaatopwarming kan ook voor de Amerikaanse bevolking ernstige problemen betekenen. Meer dan [naar artikel]


3. Belgische bieren kapen 14 medailles weg op European Beer Star Awards (14/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Op de internationale wedstrijd European Beer Star Awards in het Duitse Nürnberg hebben Belgische bieren 14 medailles weggekaapt, waarvan zeven gouden. De prijzen worden uitgereikt aan de beste bieren ter wereld die gebrouwen zijn op de traditionele Europese manier. [naar artikel]


4. Elf Belgische bieren in deze top 50 van 'beste bieren ter wereld' (12/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Wie al eens een kroeg bezoekt in het buitenland, kan ervan meespreken: onze Belgische bieren scoren overal ter wereld. Dat ons gerstenat [naar artikel]


5. Beestenboel: schimmels en klimaatopwarming brengen onze grootste salamander in gevaar (18/09/2021 - Knack)

Een schimmel en de klimaatopwarming bedreigen het welzijn van onze de vuursalamander. [naar artikel]


6. Wetenschappers ontdekken het geheim achter succes Belgische bieren (21/10/2019 - Het Belang van Limburg)

Gesmaakte Belgische bieren als geuze of trappist hebben hun succes ook te danken aan Middelleeuwse zogenaamde “supergisten”. Die gisten combineren de eigenschappen van traditionele biergist met die van ‘stressresistente’ natuurlijke gisten. Dat ontdekte een internationaal team wetenschappers onder leiding van professoren uit Leuven en Gent. [naar artikel]


7. Britten ongerust: klimaatopwarming bedreigt kopje thee (10/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Onrust bij de Britten: de toekomst van hun geliefde kopje thee staat op het spel. Boosdoener is de klimaatverandering, die de temperatuur in een aantal belangrijke productielanden doet stijgen en dus de optimale omstandigheden voor theeplantages bedreigt, zo blijkt uit een rapport dat maandag werd gepubliceerd. [naar artikel]


8. “Drinkflatie”, wanneer brouwers hun bieren lichter maken om minder belasting te betalen (21/06/2023 - Express)

Nog een ernstige aanval op de Britse manier van leven: traditionele bieren, na de beroemde thee de meest emblematische dranken in het Verenigd Koninkrijk, worden veranderd als gevolg van de economische crisis. In het nieuws: de editie van de Daily Mail van afgelopen zondag onthulde een echt schandaal, dat sindsdien is opgepikt door CNN: Britse […] [naar artikel]


9. Deze Belgische bieren werden verkozen tot beste bieren ter wereld (05/05/2018 - Het Nieuwsblad)

Op de World Beer Cup, een tweejaarlijkse competitie waar de Amerikaanse brouwersfederatie de beste bieren ter wereld verkiest, hebben twee Belgische bieren een gouden medaille veroverd. De Oude Geuze Boon VAT 108 van Brouwerij Boon en de Tripel LeFort van Omer Vander Ghinste wonnen hun categorie. [naar artikel]


10. Klimaatopwarming bedreigt productie tabasco (30/03/2018 - Metro)

Al meer dan 150 jaar wordt de pikante saus tabasco gemaakt op een eiland voor de kust van Louisiana. Maar door de stijgende zeespiegel, zou hier binnenkort wel eens verandering in kunnen komen.  Niet alleen exotische archipels zoals de Maldiven en Seychellen ondervinden de gevolgen van de klimaatopwarming. Ook het Amerikaanse Avery Island heeft de […] Het bericht Klimaatopwarming bedreigt productie tabasco verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


11. Klimaatopwarming bedreigt Zambia: 'Er is niets meer. De mensen eten koeienuitwerpselen met melk' (26/02/2021 - Knack)

In zuidelijk Afrika slaat de klimaatopwarming ongenadig toe. Miljoenen mensen zijn ondervoed, de economische groei stokt, epidemieën krijgen vrij spel. Welke toekomst hebben jonge Zambianen nog, in een land waar water, voedsel en energie almaar schaarser worden? Knack reisde langs de oevers van de Zambezi, op zoek naar het antwoord. [naar artikel]


12. Welke Vlaamse bieren zijn je geld waard? Biersommelier geeft haar top tien per provincie (14/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Wist je dat België momenteel drie keer zoveel bierbrouwerijen telt als tien jaar geleden? “Onze bieren zijn officieel erkend door UNESCO als immaterieel werelderfgoed”, vertelt Sofie Vanrafelghem. Maar welke van deze lokale bieren zijn de lekkerste? De bierexperte zocht het per provincie uit. [naar artikel]


13. Hoe goed is jouw gemeente bestand tegen de klimaatopwarming? (28/03/2022 - Express)

Om de impact van de klimaatverandering op onze omgeving in kaart te brengen, heeft de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) een nieuwe internettool gelanceerd. Wat blijkt? De impact van de klimaatopwarming kan sterk variëren, afhankelijk van waar je woont. Niemand ontsnapt aan de gevolgen van de klimaatopwarming. Ook in ons land is de jongste jaren de impact […] [naar artikel]


14. Belgische bieren stevig in de prijzen bij World Beer Awards (23/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Heel wat Belgische bieren zijn in de prijzen gevallen bij de World Beer Awards 2016, een ranglijst van ‘s werelds beste bieren. Dat blijkt uit de resultaten die vrijdag bekendgemaakt zijn. Van de acht hoofdprijzen werden er vier weggekaapt door Belgische bieren. [naar artikel]


15. Smaak-DNA van 252 Belgische bieren blootgelegd: "Vaak dicht bij elkaar, maar 2 bieren zijn nooit hetzelfde" (12/09/2018 - VRT NWS)

Een onderzoeksteam van de KU Leuven heeft 252 Belgische bieren geanalyseerd op basis van wetenschappelijke technieken en tientallen aromacomponenten. Het resulteerde in een staalkaart die aangeeft dat het smaak-DNA van verschillende bieren dicht bij elkaar ligt. “Maar twee bieren zijn nooit exact hetzelfde. Er zit steeds een klein maar merkelijk verschil in de chemische componenten en in de smaakaroma’s”, zegt onderzoeker Verstrepen. [naar artikel]


16. Kapitalisme en Klimaat onverzoenbaar, dit systeem bedreigt onze toekomst (25/04/2023 - De Wereld Morgen)

Joël De Ceulaer heeft ongelijk: het kapitalisme zal het klimaat niet redden. Het huidig economisch systeem bedreigt net onze toekomst. Dirk Holemans doorprikt de dogma's van de neoliberale 'denkers' voor wie het kapitalisme de Heilige Schrift van de XXIe eeuw is. The post Kapitalisme en Klimaat onverzoenbaar, dit systeem bedreigt onze toekomst appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]


17. Bosbranden boven de poolcirkel: een zelfversterkend effect van de klimaatopwarming (26/07/2019 - VRT NWS)

Terwijl in onze streken warmterecords verbroken worden en wij puffen onder de hitte, zijn er boven de noordpoolcirkel bosbranden aan de gang die de klimaatopwarming nog verergeren. Het is een goed voorbeeld van een zelfversterkend effect van de klimaatopwarming, zegt Sara Vicca van de UAntwerpen. [naar artikel]


18. Biersommelier selecteert haar tien favoriete Limburgse bieren: “Ze zijn hier terecht fier op deze geslaagde pils” (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Ook in het Oosten van Vlaanderen kan je heel wat smakelijke streekbieren drinken, dat ondervond onze biersommelier Sofie Vanrafelghem. Ze trok naar de provincie Limburg om er de beste bieren te selecteren. Hoe smaakt een Hugo American Ipa met kokos -en gembersmaak? En welke pils bestel je best in een Limburgs café? Deze tien lokale bieren zijn je geld waard. [naar artikel]


19. Drie Limburgse bieren bij ‘beste 100 ter wereld’ (29/01/2018 - Het Belang van Limburg)

RateBeer, één van ‘s werelds belangrijkste internationale bierwebsites, heeft als onderdeel van zijn jaarlijkse award de top 100 bieren bekendgemaakt. België is daarin negen keer vertegenwoordigd, waarvan drie Limburgse bieren. Bokkereyder wordt gebrouwen door de jonge Hasselaar Raf Souvereyns. [naar artikel]


20. Zware bieren in jeugdhuis ‘t Leerke (24/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Liefhebbers van de betere bieren zijn vandaag, zaterdag 24 november, in jeugdhuis ’t Leerke van Loksbergen (Halen) te gast. Het jeugdhuis organiseert dan een avond met zware bieren. [naar artikel]


21. Oververhitte pimpelmezen en andere pineuten van de klimaatopwarming (02/11/2019 - Knack)

De klimaatopwarming door onze uitstoot van broeikasgassen gaat zo snel dat veel dieren zich niet kunnen aanpassen. De biodiversiteit zal daardoor verschralen. [naar artikel]


22. 12 van de 19 gebuisd: het ontnuchterende rapport van alcoholvrij bier (02/02/2019 - Gazet van Antwerpen)

Het is pover gesteld met de smaak en de kwaliteit van onze alcoholvrije bieren. Dat is de conclusie van een onderzoek van Test-Aankoop, dat 12 van de 19 geteste bieren met een on­voldoende beoordeelde. Jupiler, het meest vertegenwoordigde alcoholvrije bier in Belgische cafés, scoort zelfs het slechtst. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!