Coronacommissaris Pedro Facon gaat het Overlegcomité, dat zich normaal woensdag over de coronamaatregelen buigt, adviseren de cafés en de restaurants ten vroegste midden mei te heropenen. Tot nu toe was de verwachting dat uit eten gaan of een glas gaan drinken op 1 mei weer mogelijk zou worden. “We kunnen nu beter niet te snel gaan”, zegt Facon zaterdag in een interview met De Tijd. [naar artikel]
Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. [naar artikel]
Ten vroegste midden mei: dat is wat coronacommissaris Pedro Facon het Overlegcomité zal adviseren voor de heropening van de horeca. Dat zegt hij in een interview met De Tijd en wordt bevestigd aan VRT NWS. Tot nog toe hadden de verschillende regeringen in ons land 1 mei vooropgesteld als mogelijke heropeningsdatum, maar we kunnen volgens Facon "beter niet te snel gaan". [naar artikel]
Kan de horeca openen op de vooropgestelde datum 1 mei? Het lijkt er sterk op dat de lang verwachte heropening toch opnieuw uitgesteld zal worden. Onder meer coronacommissaris Pedro Facon liet al weten dat het beter zou zijn om te wachten tot midden mei, om zo de impact van de andere versoepelingen te kunnen inschatten. [naar artikel]
Er moet dringend meer duidelijkheid worden gecreëerd over de heropening van de Vlaamse horecasector. Anders dreigen een reeks faillissementen en... The post Horeca Vlaanderen eist snel beslissing over heropening appeared first on Business AM. [naar artikel]
Bij de heropening van de horeca zal er veel aandacht gaan naar de verluchting in cafés en restaurants. “Het lijkt erop dat elke horecazaak verplicht een CO2-meter zal moeten installeren”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Het overlegcomité moet woensdag nog beslissen, maar ondernemers in de horeca zien de bui al hangen. Op 1 mei zullen ze meer dan waarschijnlijk niet kunnen opengaan. “Een uitstel tot minstens midden mei”, zal coronacommissaris Pedro Facon adviseren. De sector vraagt om meer steun intussen. [naar artikel]
Het Overlegcomité krijgt morgen geen makkelijke kaarten toegestopt van coronacommissaris Pedro Facon en zijn experten. Die adviseren drie weken tussen verschillende pakketten aan versoepelingen. Maandag openen we het eerste pakket, waarmee de scholen open kunnen. Midden mei kan voor de experts het buitenplan in werking treden, mét eventueel een opening van de terrassen. Pas in juni kan de horeca volledig openen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Epidemioloog Pierre Van Damme heeft in Terzake uitgelegd dat de heropening van de horeca verre van evident is en stapsgewijs zal gaan. “Cafés gaan het moeilijk hebben met het respecteren van de social distancing”, aldus Van Damme. [naar artikel]
De hoerastemming bij de heropening van de horeca is bij veel uitbaters al gaan liggen. Met dank aan de weergoden. De sector kijkt reikhalzend uit naar de eerste échte lentedagen. ‘Je kunt moeilijk verwachten dat mensen hier in thermisch ondergoed komen zitten.’ [naar artikel]
Drie weken wachten tussen iedere versoepeling, dat is het nieuwe advies van coronacommissaris Pedro Facon in samenspraak met de experts. Daardoor is de heropening van de horeca op 1 mei niet haalbaar. Volgende week volgen namelijk eerst de scholen en gaan de grenzen ook weer open. De definitieve beslissing ligt wel bij het Overlegcomité dat […] The post Experts stellen exitplan voor: terrassen half mei, rest van horeca pas in juni appeared first on Business AM. [naar artikel]
Doorgaans blijft coronacommissaris Pedro Facon ver weg van het gewoel in aanloop naar een Overlegcomité. Maar nu licht de man toch een tipje van de sluier van het standpunt van zijn ploeg in een interview. Om stevig op de rem te staan vooral. “Mijn boodschap is niet te snel willen gaan”, zegt Facon. “Anders verbrodden we onze kans om in een veilige zone terecht te komen.” [naar artikel]
De hoerastemming bij de heropening van de horeca is bij veel uitbaters al gaan liggen. Met dank aan de weergoden. De sector kijkt reikhalzend uit naar de eerste échte lentedagen. ‘Je kunt moeilijk verwachten dat mensen hier in thermisch ondergoed komen zitten.’ [naar artikel]
Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca Nu de cafés en restaurants zich klaarmaken om hun terrassen dit weekend eindelijk opnieuw te openen, wordt al luidop gedroomd over de heropening van de horeca binnen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het echter nog te vroeg om daar een datum op te plakken. Sinds de sluiting van de horeca in […] Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca [naar artikel]
In Oostenrijk gaan veel cafés en restaurants na de heropening van een week geleden alweer dicht. De horeca mag opnieuw klanten ontvangen, onder strenge voorwaarden. De heropening is op veel plaatsen niet rendabel. Daarom beslissen veel horecazaken om voorlopig de deuren te sluiten. [naar artikel]
De horeca en hun toeleveranciers vragen om meer duidelijkheid over de mogelijke heropening op 1 mei, want een restaurant of café heropen je niet met een vingerknip. Ook de brouwers willen snel zicht op een definitieve datum zodat ze voldoende vers bier kunnen brouwen. Intussen zijn ze nu al bezig aan de voorbereidingen: van het spoelen van de tapinstallaties tot het weghalen van vervallen bier. [naar artikel]
Doorgaans blijft coronacommissaris Pedro Facon ver weg van het gewoel in aanloop naar een Overlegcomité. Maar nu licht de man toch een tipje van de sluier van het standpunt van zijn ploeg in een interview. Om stevig op de rem te staan vooral. “Mijn boodschap is niet te snel willen gaan”, zegt Facon. “Anders verbrodden we onze kans om in een veilige zone terecht te komen.” [naar artikel]
De Nationale Veiligheidsraad gaat vandaag naar alle waarschijnlijkheid aankondigen dat de horeca opnieuw open kan op 8 juni. Tot daar het goede nieuws, want de precieze modaliteiten en maatregelen jagen vele horeca-uitbaters de daver op het lijf. Een heropening zal willens nillens zijn. “Er dreigt een bloedbad”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Morgen vindt er opnieuw een Overlegcomité plaats. Als we afgaan op het advies van de experten, zou het best kunnen dat we iets langer zullen moeten wachten om opnieuw op café te gaan. Begin maart werden er heel wat versoepelingen aangekondigd voor de maanden erna. Jammer genoeg heeft de derde coronagolf roet in het eten […] Het bericht Gaat DAN pas de horeca weer volledig open? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
We staan één dag voor de heropening van de terrassen, maar horeca-uitbaters blijven in het ongewisse over plexischermen. Mogen die opnieuw tussen de tafels om ze zo dichter tegen elkaar te zetten? Coronacommissaris Pedro Facon zegt van niet. Het protocol verspreid onder horecazaken zegt van wel. [naar artikel]
Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca De Belgische brouwerijen zijn de voorbije weken volop aan het brouwen geslagen nu de heropening van de horeca op 8 mei nadert. Ze verwachten geen problemen om aan de vraag te voldoen, zo leert een rondvraag bij enkele brouwers. Miljoenen consumpties zijn gebrouwen. Medio april gloorde voor menig cafébaas wat licht aan de einder. Het […] Lees dit artikel: Brouwers klaar voor heropening horeca [naar artikel]
Niets lijkt de volledige heropening van de horeca op 9 juni nog in de weg te staan. “Aan dit tempo liggen er tegen dan zelfs minder dan 400 mensen op intensieve”, zegt viroloog Steven Van Gucht. Fors lager dan de 500 ‘intensieve’ coronapatiënten die de overheid als voorwaarde stelde. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.