Ook al willen we vaak besparen op eten: toch willen we dat het nog steeds lekker blijft. Deze 5 gerechten van het HLN Eten-weekmenu zijn niet alleen betaalbaar, maar ook nog eens om van te smullen. Perfect om een vakantiegevoel mee op tafel te krijgen én tegelijkertijd om extra geld uit te sparen om op vakantie te gaan. [naar artikel]
Chloë en Magali, de winnaars van 'Mijn Pop-uprestaurant' vorig jaar, hebben een kookboek ut. 'Bowl Food', heet het boek. Zestig eenvoudige gerechten in een kommetje. Siciliaanse gerechten die ze in hun pop-up geserveerd hebben, maar ook nieuwe gerechten en tips om er zelf mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Om de transparantie en het veiligheidsgevoel te verhogen werd er al flink gesnoeid in het Cogels-park. Binnenkort worden ook enkele van de beschadigde piramiden van de wereldvermaarde tuinarchitect Jacques Wirtz afgebroken. “In hun huidige toestand zijn ze gewoon te gevaarlijk”, zegt burgemeester Maarten De Veuster (N-VA). [naar artikel]
Het Amerikaans leger is opnieuw in opspraak gekomen voor misstappen van soldaten in Afghanistan. Er is een video opgedoken waarin mariniers urineren op de lichamen van wat taliban lijken te zijn. [naar artikel]
Pompoenen zijn momenteel heuse eyecatchers in de supermarkten. Halloween is dan wel gepasseerd, pompoenen fleuren je gerechten op en smaken heerlijk wanneer het koud is buiten. Wat dacht je van een quiche of van een hip bordje oranje hummus? Ook pompoen verwerken in je desserts kan perfect. Met deze drie gerechten doe je de herfstgroente eer aan. [naar artikel]
Het moet maar eens afgelopen zijn met al die gerechten die de indruk wekken uit Bologna te komen. Het beroemdst is natuurlijk spaghetti bolognese.... [naar artikel]
We voelen en zien de herfst naderen, maar we laten de zomer nog niet helemaal los. Met deze drie gerechten van onze foodie Sonja Peeters laat je de... [naar artikel]
Met Stephen Hawking nemen we afscheid van een van de bekendste wetenschappers ter wereld. Onze wetenschapsjournalist Koen Wauters blikt samen met natuurkundige Thomas Hertog terug op het leven en werk van de wereldvermaarde Stephen Hawking. [naar artikel]
In Boxbergheide kan u voortaan in een hele rits aan formules genieten van gerechten uit maar liefst 53 verschillende landen. In elk van die landen hebben Simona Bussé (33) en Marc Carbone (39) kookworkshops gevolgd waarvan ze het resultaat nu delen met hun gasten. [naar artikel]
De wereldvermaarde Gentse streetartkunstenaar ROA is klaar met een monumentaal werk in de Gentse binnenstad. De volledige uitwerking nam enkele dagen in beslag. Het werk is het laatste in een reeks van straatkunstwerken voor het Van Eyck-jaar. [naar artikel]
Als ik een Amerikaans kookboek zie, dan word ik een beetje wantrouwig. Niet omdat ik vrees dat er alleen hamburgers in zullen staan. Een van mijn allereerste kookboeken was een vertaald Amerikaans kookboek. Daar ben ik pas na een tijdje achter gekomen, maar het was me al snel duidelijk dat veel gerechten niet aansloten bij wat ik gewoon was of verwachtte. Dus toen That sounds so good van de Amerikaanse chef-kok, kookboekauteur en YouTube-chef Carla Lalli Music op mijn bureau belandde, bladerde ik er wat argwanend doorheen. [naar artikel]
Met warm weer hebben we iets minder honger, maar dat wil niet zeggen dat niets smaakt. Lichte gerechten zoals deze wraps met tzatziki of aardappeltortilla verteren we snel en brengen ons instant in vakantiestemming. Bovendien scoor je deze vijf gerechten voor amper 17,50 euro in de winkel. Geen aanslag op je portemonnee, wél een verrijking voor de smaakpapillen. Aan tafel! [naar artikel]
De hedendaagse dominante maatschappelijke orde van ieder voor zich is allesbehalve ‘natuurlijk’. In toegankelijke taal schetst Professor em. Johan Mertens waarom. Paul Verhaeghe las het: “Onze maatschappij verwaarloost jonge kinderen en oude mensen. Om dat te veranderen hebben we politici nodig met een maatschappijvisie die verder gaat dan economische belangen”. The post Het patriarchaat is allesbehalve ‘natuurlijk’, allesbehalve ‘normaal’ appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]
In 2006 openden Brecht Musiek en zijn echtgenote Saskia een klassiek restaurant. Vijf jaar geleden schakelden ze over naar een concept met o.m. een gedurfd menu met 25 kleine gerechten. [naar artikel]
07:01 Culinair recensent Jan Scheidtweiler eet memorabele gerechten in een knap verbouwde boerderij in de Voerstreek. [naar artikel]
Tongeren wil de kunststad van Limburg worden en heeft de wereldvermaarde Italiaanse kunstenaar Michelangelo Pistoletto kunnen strikken. Hij komt eind september naar Tongeren voor MoMeNT: de kunsthappening in het kader van de negende maand in de oudste stad van ons land. Dat heeft Pistoletto gisteren nog eens bevestigd aan burgemeester Dewael. Een delegatie van Tongeren bezocht zijn atelier in het Noord-Italiaanse Biella. [naar artikel]
Elke week legt Check een kookboek op de rooster. Deze week lezen we in een nieuwe bijbel en bereiden 2 van de 250 koolhydraat-arme gerechten. [naar artikel]
Wie zich Uggs voor de geest haalt, ziet een beeld van camelkleurige schoenen met een wollige rand verschijnen. De nieuwste schoenen in de collectie van het Australische merk zijn allesbehalve dat. Je zou ze zowaar kunnen verwarren met Crocs. [naar artikel]
Pizza’s met kleine beestjes en oogbollen in de soep: het zijn maar enkele gruwelijke gerechten die op Halloween de menukaart sieren. Voeg daar nog een flinke portie spoken, ratten en pompoenen aan toe en je hebt gegarandeerd een vreselijk feestje. Om de chef van de avond te helpen, hebben wij alvast enkele - euh- smakelijke gerechten op een rijtje gezet. [naar artikel]
Na een korte staking zijn de spelers van Lierse weer op het trainingsveld verschenen. Al lijken de problemen allesbehalve van de baan, zo waarschuwt Yoni Buyens. [naar artikel]
De Nederlandse Yvette Van Boven kookt telkens een gerecht en een opmaakrecept voor haar rubriek in Volkskrant Magazine. Die teller staat intussen op 200 gerechten, genoeg om ze te bundelen in een boek. [naar artikel]
15:12 De VS dwongen het Chinese telecomconcern ZTE eerst op de knieën, maar lijken het nu alsnog een levenslijn toe te werpen. Het bedrijf bevindt zich plots pal op de frontlijn van het handelsconflict tuss... [naar artikel]
De favoriete vegetarische gerechten uit zijn tv-programma Dagelijkse kost, aangevuld met enkele gloednieuwe bereidingen: in zijn jongste boek kookt Jeroen Meus vegetarisch. Billie geeft je alvast een voorproefje. [naar artikel]
Chef Pieter-Jan Lint van Plantaardige Gastronomie in Merelbeke proeft voor ons tien groentebouillons in een blokje, uit de supermarkt. Waar hij op zoek naar gaat, is een krachtige bouillon die aan de gerechten waarin hij gebruikt wordt, een stevige smaakboost kan geven. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.