Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

10 wereldvermaarde gerechten die allesbehalve Amerikaans lijken, maar het wel zijn

10/04/2021 - 07:53
"Italiaanse immigranten lagen aan het begin van de 19de eeuw aan de basis van een Amerikaanse eetrevolutie. Ze bepaalden niet enkel wat de Amerikanen aten; ze veranderden ook de manier waarop werd gegeten. Twee Italiaanse Zwitsers, Giovanni en Pietro Del-Monico, openden in 1827 een eerste patisserie in het New Yorkse Battery-district. Ze gebruikten daarvoor een […] The post 10 wereldvermaarde gerechten die allesbehalve Amerikaans lijken, maar het wel zijn appeared first on Business AM."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 1 weekmenu, 5 gerechten, 13,70 euro: met deze 5 gerechten spaar je extra vakantiegeld uit (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ook al willen we vaak besparen op eten: toch willen we dat het nog steeds lekker blijft. Deze 5 gerechten van het HLN Eten-weekmenu zijn niet alleen betaalbaar, maar ook nog eens om van te smullen. Perfect om een vakantiegevoel mee op tafel te krijgen én tegelijkertijd om extra geld uit te sparen om op vakantie te gaan. [naar artikel]


2. 'De Vosjes' uit 'Mijn Pop-uprestaurant' brengen eigen kookboek uit (26/04/2017 - Gazet van Antwerpen)

Chloë en Magali, de winnaars van 'Mijn Pop-uprestaurant' vorig jaar, hebben een kookboek ut. 'Bowl Food', heet het boek. Zestig eenvoudige gerechten in een kommetje. Siciliaanse gerechten die ze in hun pop-up geserveerd hebben, maar ook nieuwe gerechten en tips om er zelf mee aan de slag te gaan. [naar artikel]


3. Wirtz-piramiden van wereldvermaarde tuinarchitect rijp voor de sloop (01/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

Om de transparantie en het veiligheidsgevoel te verhogen werd er al flink gesnoeid in het Cogels-park. Binnenkort worden ook enkele van de beschadigde piramiden van de wereldvermaarde tuinarchitect Jacques Wirtz afgebroken. “In hun huidige toestand zijn ze gewoon te gevaarlijk”, zegt burgemeester Maarten De Veuster (N-VA). [naar artikel]


4. VS-soldaten urineren op lijken van taliban (12/04/2019 - De Morgen)

Het Amerikaans leger is opnieuw in opspraak gekomen voor misstappen van soldaten in Afghanistan. Er is een video opgedoken waarin mariniers urineren op de lichamen van wat taliban lijken te zijn. [naar artikel]


5. Breng kleur op tafel met pompoen, van hapje tot dessert: 3 heerlijke gerechten met de herfstgroente (14/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Pompoenen zijn momenteel heuse eyecatchers in de supermarkten. Halloween is dan wel gepasseerd, pompoenen fleuren je gerechten op en smaken heerlijk wanneer het koud is buiten. Wat dacht je van een quiche of van een hip bordje oranje hummus? Ook pompoen verwerken in je desserts kan perfect. Met deze drie gerechten doe je de herfstgroente eer aan. [naar artikel]


6. Stop met bolognese-gerechten, ze zijn fake news, zegt burgemeester van Bologna (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het moet maar eens afgelopen zijn met al die gerechten die de indruk wekken uit Bologna te komen. Het beroemdst is natuurlijk spaghetti bolognese.... [naar artikel]


7. Een laatste hapje Indian Summer? 3 gerechten die de zon nog even doet schijnen in je bord (27/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

We voelen en zien de herfst naderen, maar we laten de zomer nog niet helemaal los. Met deze drie gerechten van onze foodie Sonja Peeters laat je de... [naar artikel]


8. LIVE: Terugblik op leven en werk van wereldvermaarde Stephen Hawking (14/03/2018 - VRT NWS)

Met Stephen Hawking nemen we afscheid van een van de bekendste wetenschappers ter wereld. Onze wetenschapsjournalist Koen Wauters blikt samen met natuurkundige Thomas Hertog terug op het leven en werk van de wereldvermaarde Stephen Hawking. [naar artikel]


9. Workshops met gerechten uit 53 landen: “We zijn in elk land geweest” (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)

In Boxbergheide kan u voortaan in een hele rits aan formules genieten van gerechten uit maar liefst 53 verschillende landen. In elk van die landen hebben Simona Bussé (33) en Marc Carbone (39) kookworkshops gevolgd waarvan ze het resultaat nu delen met hun gasten. [naar artikel]


10. BEKIJK: Nieuw kunstwerk wereldvermaarde Gentse streetartkunstenaar ROA voor Van Eyck-jaar in Gent is af (03/06/2021 - VRT NWS)

De wereldvermaarde Gentse streetartkunstenaar ROA is klaar met een monumentaal werk in de Gentse binnenstad. De volledige uitwerking nam enkele dagen in beslag. Het werk is het laatste in een reeks van straatkunstwerken voor het Van Eyck-jaar. [naar artikel]


11. Onze man kookt uit ‘That sounds so good’: “Weinig ingrediënten, veel smaak” (07/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Als ik een Amerikaans kookboek zie, dan word ik een beetje wantrouwig. Niet omdat ik vrees dat er alleen hamburgers in zullen staan. Een van mijn allereerste kookboeken was een vertaald Amerikaans kookboek. Daar ben ik pas na een tijdje achter gekomen, maar het was me al snel duidelijk dat veel gerechten niet aansloten bij wat ik gewoon was of verwachtte. Dus toen That sounds so good van de Amerikaanse chef-kok, kookboekauteur en YouTube-chef Carla Lalli Music op mijn bureau belandde, bladerde ik er wat argwanend doorheen. [naar artikel]


12. 1 weekmenu, 5 gerechten voor warm weer, 17,5 euro: met deze recepten vind je verkoeling deze week (16/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Met warm weer hebben we iets minder honger, maar dat wil niet zeggen dat niets smaakt. Lichte gerechten zoals deze wraps met tzatziki of aardappeltortilla verteren we snel en brengen ons instant in vakantiestemming. Bovendien scoor je deze vijf gerechten voor amper 17,50 euro in de winkel. Geen aanslag op je portemonnee, wél een verrijking voor de smaakpapillen. Aan tafel! [naar artikel]


13. Het patriarchaat is allesbehalve ‘natuurlijk’, allesbehalve ‘normaal’ (21/08/2023 - De Wereld Morgen)

De hedendaagse dominante maatschappelijke orde van ieder voor zich is allesbehalve ‘natuurlijk’. In toegankelijke taal schetst Professor em. Johan Mertens waarom. Paul Verhaeghe las het: “Onze maatschappij verwaarloost jonge kinderen en oude mensen. Om dat te veranderen hebben we politici nodig met een maatschappijvisie die verder gaat dan economische belangen”. The post Het patriarchaat is allesbehalve ‘natuurlijk’, allesbehalve ‘normaal’ appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]


14. Ratatouille in Maaseik: 25 kleine gerechten (17/03/2018 - Het Belang van Limburg)

In 2006 openden Brecht Musiek en zijn echtgenote Saskia een klassiek restaurant. Vijf jaar geleden schakelden ze over naar een concept met o.m. een gedurfd menu met 25 kleine gerechten. [naar artikel]


15. Sterrenrestaurant Hoeve De Bies in Voeren | Memorabele gerechten (29/03/2024 - De Tijd)

07:01 Culinair recensent Jan Scheidtweiler eet memorabele gerechten in een knap verbouwde boerderij in de Voerstreek. [naar artikel]


16. VIDEO. Rondleiding in het atelier van de wereldvermaarde kunstenaar Pistoletto (29/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Tongeren wil de kunststad van Limburg worden en heeft de wereldvermaarde Italiaanse kunstenaar Michelangelo Pistoletto kunnen strikken. Hij komt eind september naar Tongeren voor MoMeNT: de kunsthappening in het kader van de negende maand in de oudste stad van ons land. Dat heeft Pistoletto gisteren nog eens bevestigd aan burgemeester Dewael. Een delegatie van Tongeren bezocht zijn atelier in het Noord-Italiaanse Biella. [naar artikel]


17. In deze ‘bijbel’ staan koolhydraatarme gerechten: wij konden ze wel smaken, maar wel als je ze met mate eet (13/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Elke week legt Check een kookboek op de rooster. Deze week lezen we in een nieuwe bijbel en bereiden 2 van de 250 koolhydraat-arme gerechten. [naar artikel]


18. Ze lijken op Crocs, maar zijn het niet: zo ziet het nieuwste ontwerp van Ugg eruit (18/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Wie zich Uggs voor de geest haalt, ziet een beeld van camelkleurige schoenen met een wollige rand verschijnen. De nieuwste schoenen in de collectie van het Australische merk zijn allesbehalve dat. Je zou ze zowaar kunnen verwarren met Crocs. [naar artikel]


19. Zes ‘vreselijke’ recepten voor Halloween (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Pizza’s met kleine beestjes en oogbollen in de soep: het zijn maar enkele gruwelijke gerechten die op Halloween de menukaart sieren. Voeg daar nog een flinke portie spoken, ratten en pompoenen aan toe en je hebt gegarandeerd een vreselijk feestje. Om de chef van de avond te helpen, hebben wij alvast enkele - euh- smakelijke gerechten op een rijtje gezet. [naar artikel]


20. Buyens: “De jonge spelers hebben het moeilijk om rond te komen” (20/03/2018 - Sporza)

Na een korte staking zijn de spelers van Lierse weer op het trainingsveld verschenen. Al lijken de problemen allesbehalve van de baan, zo waarschuwt Yoni Buyens. [naar artikel]


21. Een kookboek om twee keer na elkaar uit te koken: “Dit begint op een restjesdomino te lijken” (27/11/2021 - Het Belang van Limburg)

De Nederlandse Yvette Van Boven kookt telkens een gerecht en een opmaakrecept voor haar rubriek in Volkskrant Magazine. Die teller staat intussen op 200 gerechten, genoeg om ze te bundelen in een boek. [naar artikel]


22. ZTE is spil in Amerikaans-Chinees handelsconflict (14/05/2018 - De Tijd)

15:12 De VS dwongen het Chinese telecomconcern ZTE eerst op de knieën, maar lijken het nu alsnog een levenslijn toe te werpen. Het bedrijf bevindt zich plots pal op de frontlijn van het handelsconflict tuss... [naar artikel]


23. Bulgursalade, dahl met halloumi en groentepaella: drie veggie gerechten van Jeroen Meus (03/11/2022 - Het Belang van Limburg)

De favoriete vegetarische gerechten uit zijn tv-programma Dagelijkse kost, aangevuld met enkele gloednieuwe bereidingen: in zijn jongste boek kookt Jeroen Meus vegetarisch. Billie geeft je alvast een voorproefje. [naar artikel]


24. Het geeft een smaakboost aan je gerechten, maar die is niet altijd even smakelijk: onze chef test groentebouillonblokjes (29/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Chef Pieter-Jan Lint van Plantaardige Gastronomie in Merelbeke proeft voor ons tien groentebouillons in een blokje, uit de supermarkt. Waar hij op zoek naar gaat, is een krachtige bouillon die aan de gerechten waarin hij gebruikt wordt, een stevige smaakboost kan geven. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!