Het wijkteam van Merksem controleerde de voorbije week samen met de RSZ handelszaken op de Bredabaan. “Er werden meerdere inbreuken vastgesteld”, zegt de politiezone Antwerpen in een persbericht. [naar artikel]
Een huurbaas uit Lanaken die een eigenares van een Chinees restaurant hardhandig aanpakte is bij verstek door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 1.200 euro. Aan de vrouw, die door zijn toedoen ook haar restaurant moest sluiten, moet hij ook een schadevergoeding betalen van 4.500 euro. [naar artikel]
Het ontmoetingshuis De Moazoart in Lokeren zal de komende tijd warme maaltijden aan huis brengen en afhaaleten mogelijk maken omdat hun sociaal restaurant dicht moet. “We gaan ook extra inzetten op drempelgesprekken en belrondes”, klinkt het. “Het sociaal restaurant sluiten is lastig, maar de eenzaamheid die daarbij komt kijken, is veel erger.” [naar artikel]
Dell’Anno, het winnende restaurant van de tweede editie van het vtm-programma ‘Mijn Restaurant’, moet zijn deuren sluiten. De rechtbank van koophandel van Kortrijk sprak gisteren het faillissement uit over bvba Clausix, die achter de zaak schuilgaat. Xavier P., de man die twee weken geleden de leiding over het restaurant op zich nam, legde vrijwillig de boeken neer. [naar artikel]
Na 35 jaar houdt restaurant Popoff ermee op te bestaan. Ten minste in zijn huidige vorm. Zaakvoerster Marleen Vanderwee vindt geen medewerker meer die bereid is om in het weekend te werken. “Ik moet alles herdenken, de traiteur zal blijven, het restaurant niet”, zegt ze. [naar artikel]
Natasja Methorst (26) heeft gisteren een bijzondere vondst gedaan in een restaurant in Blaricum, in de provincie Noord-Holland. Ze vond een parel... [naar artikel]
In de Jules Broerenstraat in Anderlecht heeft woensdagnamiddag een hevige brand gewoed in de keuken van een restaurant. Daarbij vielen geen gewonden maar het restaurant moet wel voor enige tijd de deuren sluiten. Dat meldt de Brusselse brandweer. [naar artikel]
Topchef Danny Vanderhoven moet tijdelijk zijn restaurant De Griffie in de Hasseltse stationsbuurt sluiten na een onverwachte operatie aan zijn rechterbeen. [naar artikel]
Nadat gisteren de eerste dag van de Internationale Week van Groenten en Fruit van start ging, is nu ook het beste veggie en vegan restaurant... [naar artikel]
We’re Smart, de organisatie onder leiding van chef-kok Frank Fol die groenten een groter podium wil geven in de culinaire wereld, heeft opnieuw een beste vegetarisch en beste veganistisch restaurant bekendgemaakt. Daarvoor moet je respectievelijk in Lyon en Londen zijn. [naar artikel]
Nadat gisteren de eerste dag van de Internationale Week van Groenten en Fruit van start ging, is nu ook het beste veggie en vegan restaurant... [naar artikel]
Restaurant De Viool in Zellik is met onmiddellijke ingang gesloten na een vernietigende inspectie van het FAVV. De hygiëne in de keuken liet te wensen over en bovendien viel de restauranthouder de inspecteurs aan. [naar artikel]
Al als kleuter hadden identieke tweelingbroers Lodewijk en Andreas Van den Wyngaert (29) een droom. Ze wilden ooit graag een gastronomisch restaurant openen, met zelfgeteelde groenten op de borden. Het kostte bloed, zweet en zes jaren doorzettingsvermogen om dat voor mekaar te krijgen. Zelfs door een grote tegenslag lieten ze zich niet uit hun lood slaan en dat loonde, want sinds een jaar runnen ze samen De Moestuin in Schelle. [naar artikel]
Voormalig ‘Thuis’-actrice Sally-Jane Van Horenbeeck heeft haar knie gebroken bij een fietsongeval, zo meldt Het Laatste Nieuws. Haar Thaise restaurant Siam Sally in Borgerhout moet daardoor noodgedwongen sluiten. [naar artikel]
Voormalig ‘Thuis’-actrice Sally-Jane Van Horenbeeck heeft haar knie gebroken bij een fietsongeval, zo meldt Het laatste nieuws. Het Thaise restaurant Siam Sally, waar zij kookt, moet daardoor noodgedwongen sluiten. [naar artikel]
In Krems an der Donau, een stadje in het noorden van Oostenrijk, moet een supermarkt als sinds dinsdag de deuren sluiten nadat een spin tussen de bananen werd ontdekt. De spin van ongeveer 4 centimeter groot is één van de giftigste ter wereld. Wie door de spin gebeten wordt, kan trouwens enkele nare symptomen ervaren. [naar artikel]
Met restaurant Julien in Lovendegem heeft het Meetjesland een eerste Michelinzaak beet. Chef Davy Devlieghere (33) mag zich voortaan sterrenchef noemen. Fijn nieuws, zeker nadat hij vorige week noodgedwongen de zaak even moest sluiten. [naar artikel]
Het personeelstekort aan de kust in de horeca blijft duren. Jan Vercruysse, uitbater van horecazaak Belair in de Oostendse luchthaven, moet het restaurantgedeelte noodgedwongen sluiten wegens een tekort aan personeel. “De coronaperiode heeft heel veel kapotgemaakt en mensen hebben de kant van minder werken leren kennen”, klinkt het. [naar artikel]
Bij Sylvie's in Antwerpen worden vandaag zes flessen wijn verkocht uit een scheepswrak dat in 1735 naar de zeebodem zonk. 'Jammer genoeg zal de wijn tegenvallen', zegt Joris Scott, eigenaar van het wijnveilinghuis. 'Hij smaakt als rottende boter.' [naar artikel]
Zes jaar geleden openden chef Rudi Peters (43) en zijn partner Patricia in het vroegere dorpscafé De Port in Elen restaurant De Poorterij. In zijn keuken ligt het accent op groenten uit eigen tuin. [naar artikel]
De kogel is door de kerk: vriendinnen Mira en Anne-Sophie moeten ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ verlaten. Donderdagavond besloten Piet Huysentruyt, Sofie Dumont, Loïc Van Impe en Anne-Sophie Breysem unaniem dat hun restaurant Vuur in Aalst als eerste de deuren moet sluiten. Sofie Dumont had plus- en minpunten over het voorgerecht en Piet Huysentruyt vond de zeebaars perfect gebakken, maar de jus was “precies garnalenwater.” [naar artikel]
In Antwerpen is een container aangetroffen met rottende bananen. De Federale Gerechtelijke Politie onderzoekt wie hem heeft achtergelaten en of er ook drugs in gezeten hebben. [naar artikel]
In Bali is het eerste restaurant met een zero-waste filosofie opengegaan. Het restaurant, Ijen, gebruikt bijvoorbeeld bananenbladeren in plaats van plastic. Het restaurant ziet er niet alleen tiptop uit, maar is ook nog eens heel duurzaam. Het grootste gedeelte van het afval wordt bij Ijen hergebruikt. Plastic wordt verwerkt tot bouwstenen, resten van groenten worden […] Het bericht Het eerste afvalvrije restaurant vind je in Bali verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.