Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

‘Ik ben onlangs besneden. Zodra corona bedwongen is, organiseer ik voor jou een barbecue met één verrassinkje tussen het vlees’

11/04/2021 - 16:09
"Er zal weer gezongen worden van de pijn, gekreund onder burleske inspanningen, gejammerd om uit de curve brekende lactaatwaarden. Grenzen zullen verlegd en records geslecht worden. En het geurtje, ja, het geurtje zal er één zijn van verstuivend zweet en prestatiekoorts. Jawel: Pedro Elias (46) en Wesley Sonck (42) nemen het co-ouderschap van De Container Cup weer op, die vermakelijke entente van sport en humor waarmee lockdowns wat van hun gewicht verliezen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Barbecue gepland? Laat je eten zo lang mogelijk in de koelkast en let op met rauw of slecht gebakken vlees (16/06/2023 - VRT NWS)

Professor Huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB) roept op om voorzichtig te zijn met rauw vlees op de barbecue. "Bij een barbecue staat het vlees vaak warm te worden wanneer het al gebakken is. Dan is de kans groot dat er zich bacteriën op ontwikkelen", waarschuwt de dokter. Hoe slecht is rauw vlees eigenlijk voor onze gezondheid? En hoe zorg je ervoor dat je barbecue niet in een voedselvergiftiging eindigt? [naar artikel]


2. Welk vlees past het best op de BBQ en hoe grill je het? Topchef Luc Bellings geeft advies: “Te veel tegelijk bakken is veelgemaakte fout” (29/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. “Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig.” [naar artikel]


3. “Leg niet je hele rooster vol, dat werkt niet”: topchef Luc Bellings legt uit hoe je het perfecte stuk vlees kiest en grilt op de barbecue (21/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mooi weer, barbecue en vlees: de ideale combinatie voor een smakelijke en zonnige maaltijd. Maar welk vlees is geschikt om te grillen op de barbecue? En hoe bak je dat het best? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn geheime tips zodat je vlees vanaf nu altijd perfect gaar is. “Varkensvlees vermijd ik meestal, omdat dat nogal droog wordt op de grill.” [naar artikel]


4. Barbecue voor veggies: de ultieme tips van groentenchef Seppe Nobels (05/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Barbecue staat nog te vaak synoniem voor vlees, véél vlees. Maar ook met groenten kan je verrassend uitpakken, aldus groentekok en... [naar artikel]


5. Mag je zilverpapier op de barbecue gebruiken? En hoe voorkom je uitgedroogd vlees? Topslager Hendrik Dierendonck geeft antwoord op 10 lezersvragen (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]


6. “Dit vlees is een betaalbaarder alternatief voor een klassieke steak”: topslager Hendrik Dierendonck beantwoordt 10 lezersvragen over barbecueën (13/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie zomer zegt, zegt barbecue. De beste manier om een zomeravond mee af te sluiten, maar toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. We stelden 10 van jullie lezersvragen aan topslager Hendrik Dierendonck en groentenexpert Paul Florizoone. Hoe maak je een côte à l’os klaar op de barbecue? Welke betaalbare stukken vlees zijn er? En hoe krijg ik mijn rooster in topconditie? [naar artikel]


7. Hoeveel vlees voorzie je per persoon? En hoe barbecue je een T-bonesteak? Topslager Hendrik Dierendonck beantwoordt lezersvragen (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]


8. Tip voor de barbecue: zo krijg je vlees altijd perfect gaar (30/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. Vandaag legt hij uit hoe je... [naar artikel]


9. 10 lezersvragen over barbecue beantwoord door topslager Hendrik Dierendonck: “Een gewone ijskast heeft geen ventilatie, waardoo vlees snel gaat rotten” (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]


10. Zo bak je de perfecte burger op de barbecue volgens topslager Luc De Laet: “Het vlees mag niet te mager zijn. Dan wordt het droog en taai” (17/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie aan barbecueën denkt, denkt aan worstjes, brochetten én natuurlijk: hamburgers. Maar hoe kies je het perfecte vlees voor tussen je broodje? En waar let je best op tijdens het bakken ervan? Vleeskenner en topbeenhouwer Luc De Laet geeft tips én deelt een exclusief recept. “Bak altijd met respect, saignant dus.” [naar artikel]


11. Leg eens een originele saté op de barbecue: kookboek Indostok geeft inspiratie, van vlees en vis tot vegetarisch (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Kent u dat, op een zomerse barbecue onderweg van het barbecuestel tot aan de tafel alvast gretig met je tanden een stukje vlees van een satéstok trekken? Vast wel, hoewel dat bij mij meestal een teleurstelling teweegbrengt. Vaker wel dan niet zijn de stukjes varkensvlees of kip droog en aan de taaie kant. [naar artikel]


12. Geproefd: bij Campo Fuego in Eksel smul je van barbecue tussen de maïs (01/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Niets schreeuwt zo hard zomer als een stukje vlees of vis bakken boven hete kolen. Daarvoor hoef je heus niet je eigen barbecue aan te steken. Je kan ook naar Campo Fuego in Eksel, waar je sfeervol barbecuet tussen de maïs. [naar artikel]


13. Nationale Veggie BBQ-dag: hoe organiseer je een vegetarische barbecue? (01/07/2017 - Knack)

Met de zevende editie van de Nationale Veggie BBQ-dag wil het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) je laten ontdekken hoe gevarieerd een barbecue kan zijn. Sommige groenten zijn alvast beter geschikt voor de barbecuegrill dan andere. [naar artikel]


14. “Als je een worst bakt, prik er dan geen gaatjes in.” Topslager Hendrik Dierendonck deelt tien gouden regels voor wie heerlijk vlees wil barbecueën (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]


15. Kristof uit Haaltert bakt 81 uur aan een stuk en breekt wereldrecord barbecue (29/01/2024 - VRT NWS)

In Haaltert is het wereldrecord barbecueën verbroken. Kristof De Schepper heeft 81 uur aan een stuk vlees gebakken, zonder te slapen. Hij mag zich nu werelduurrecordhouder barbecue noemen, maar zijn grootste doel was om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. [naar artikel]


16. Vleesvervangers op de rooster: vegetarisch en barbecue, gaat dat samen? (16/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd, maar in de zomer blijft het verleidelijk om die barbecue vol te stouwen met steak en worst. Toch... [naar artikel]


17. Groenten grillen: wat maak je voor vegetariërs op de barbecue? (21/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Zomerse temperaturen vragen om een barbecue. Helaas betekent dat voor veel vegetariërs toekijken hoe hun gezelschap vlees staat te bakken terwijl zij het moet stellen met een koude salade. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Seppe Nobels, chef van Graanmarkt13, gaf in het programma ‘Grillmasters’ op Vier deze tips voor (meer) groenten op de barbecue. [naar artikel]


18. Hoe bak je vlees het best op je barbecue? Stel al je vragen aan Hendrik Dierendonck (19/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Met de HLN Summer Challenges dagen vijf experten je uit om er de boeiendste zomer ooit van te maken. Op zaterdag 24 juli is de bekendse slager van Vlaanderen, Hendrik Dierendonck, aan de beurt. Hij zal gedurende een week advies geven over hoe je verschillende soorten vlees het best op je barbecue bakt: van kip tot worsten. Heb je vragen? Stel ze hier, en wij leggen de tien meest voorkomende, óf meest originele vragen, voor aan Hendrik Dierendonck. [naar artikel]


19. Zo simpel, zo zomers en zo gezond: dit is het perfecte slaatje voor bij de barbecue (20/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Bij barbecue horen slaatjes en wij hebben er eentje met avocado en mozzarella dat je bijna doet vergeten dat er vlees op tafel staat. Zó simpel, zó... [naar artikel]


20. Vijf tips om gezond te barbecuen (26/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Zon en meer dan 25 graden, en dan steken we graag de barbecue aan. Maar voedsel op de barbecue kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid. Vooral de manier waarop we vlees bereiden kan een kankerverwekkend effect hebben. Het National Cancer Institute heeft ook aangetoond dat barbecue de kans op kanker kan verhogen. Toch zijn er ook tips om toch zo gezond mogelijk gezellig te barbecuen. [naar artikel]


21. Opnieuw barbecue in de Heidestraat in Herk-de-Stad (15/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Onlangs vond de jaarlijkse barbecue van de Heidestraat plaats. Het is al de achtste keer dat die wordt gehouden. [naar artikel]


22. 5 pittige recepten voor een duurzame BBQ: “Ik gebruik vlees als smaakmaker, niet als hoofdingrediënt” (08/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een zonnige zomer zonder barbecue: vergeet het. Maar grote lappen vlees verorberen, dat is dan weer niet zo ecologisch. Wil je tijdens het... [naar artikel]


23. Met deze barbecue hoef je vlees niet te kruiden (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Peter de Clercq, gewezen wereldkampioen barbecueën, presenteert gekruide briketten. Daarin zitten vuurkruiden waardoor je vlees niet meer hoeft [naar artikel]


24. SOS Goedele: "Mijn nieuwe vriend is besneden. Zal het anders aanvoelen?" (03/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

"Mijn nieuwe vriend is besneden.?Hij vertelde het me op voorhand, zodat het niet vreemd zou zijn tussen de lakens die eerste keer.?Maar nu maak ik... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!