Foodie Luc Hoornaert gaat op zoek naar de lekkerste gerechten die je voor minder dan 15 euro kan eten in een Antwerps restaurant, soms als voorgerecht, soms als hoofdgerecht of maaltijd en af en toe als dessert. Deze week ging hij langs bij de Frieterij, waar hij smulde van frieten met stoofvlees (10 euro). [naar artikel]
“Eet maar zes frieten per portie.” Professor Eric Rimm, een voedingsdeskundige aan de School of Public Health van de Harvard University, noemt aardappelen in een interview met The New York Times ‘zetmeelbommen’. Zijn advies, in het belang van onze gezondheid maar zes frieten eten, wordt weinig serieus genomen. “Totaal onrealistisch”, vindt Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA. Maar hoeveel frieten kan je dan wél eten als je het gezond wil houden? [naar artikel]
Na de kerstvakantie gaat PXL Catering - dat jaarlijks aan 400.000 mensen eten serveert in de drie restaurants van de hogeschool - nieuwe borden in gebruik nemen. Opmerkelijk kleiner dan de huidige. “Om verspilling tegen te gaan, vooral van bijgerechten als frieten en kroketten”, zegt Rudy Rampelberg, coördinator van de catering. “Van die bijgerechten moeten we gemiddeld per maaltijd 100 gram in de afvalcontainers gooien. Gigantisch veel, dus.” [naar artikel]
Wie na het eten van een pak frieten telkens weer met een schuldgevoel opgezadeld zit, mag zich binnenkort weer wat beter voelen. Onderzoekers aan de Universiteit Gent hebben baanbrekende manieren ontwikkeld om schadelijke stoffen uit frieten te halen. En belangrijk: de smaak lijdt er niet onder. [naar artikel]
“Ik heb met de diëtist van de ploeg afgesproken dat ik frieten mocht eten als ik zou winnen. Het worden dus frieten”, sprak Remco Evenepoel na zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik. Zo gezegd, zo gedaan. Remco kreeg zijn frieten van de ploeg. Vijf pakken. En enkele frikandellen... [naar artikel]
Vandaag stellen we de plaatsen voor de eerste matchen van de groepsfase open. Als toemaatje zijn een gratis frieten voor iedereen die naar de openingsmatch komt. [naar artikel]
Een 16-jarige puber is tot bijna 2 meter groot gegroeid op een jarenlang menu van brood, frieten en bitterballen. Ooit zal hij wel beter gaan eten,... [naar artikel]
Fransen hebben de gewoonte tijdens de lunch hun zwaarste maaltijd van de dag te verorberen. En als je het ons vraagt, zien die Françaises er... [naar artikel]
Stefan Devoldere (47) van frituur Vollenbak in Merendree kijkt niet op een stunt meer op minder. Vorig jaar bakte gij nog iedere maand frieten voor slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Nu zet hij de 20ste verjaardag van zijn frituur in de verf met een speciale actie. Zo kan je voortaan zoveel frieten eten als je wil voor een vast maandbedrag. “Maar je moet wel zelf een herbruikbaar bakje frieten meenemen", luidt de enige voorwaarde. Op die manier wil hij collega’s inspireren om iets te doen aan de wegwerpcultuur in frietkoten. [naar artikel]
Liefhebbers van krokant gebakken, goudgele aardappelstaafjes maken zich op voor de Week van de Friet. Uit een nieuwe enquête blijkt dat de helft van alle Vlamingen minstens één keer per maand naar de frituur trekt. Meest gekozen maaltijd: een portie frieten met mayonaise en een frikandel/curryworst/lange hamburger. [naar artikel]
“De Belgen zullen vlug terug naar huis gaan om frieten te eten.” De analisten van L’Equipe lieten zich twee weken geleden in hun voetbaltalkshow nog laatdunkend uit over de Rode Duivels, maar die woorden slaan na de uitschakeling van de Fransen als een boemerang in hun gezicht terug. Gisterenavond klonk het dan ook al iets nederiger: “We hadden deze nederlaag kunnen aanvaarden mocht dit scenario ons zijn overkomen tegen België.” [naar artikel]
In de dagelijkse drukte kan je gezond eten al eens uit het oog verliezen. Een snelle hap onderweg of een kant-en-klare maaltijd zijn nu eenmaal... [naar artikel]
Een winkelkar vol eten waar je een week of langer mee verder kan? Het wordt een zeldzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat we twee derde van al ons eten kopen om onderweg al op te eten, of om het thuis op te warmen en dezelfde avond nog op te eten. “De supermarkt wordt een open keuken waar je een klaargemaakte maaltijd gaat halen.” [naar artikel]
Zes op de tien scholen bieden 's middags een warme maaltijd aan voor hun leerlingen. Maar vaak is die maaltijd allesbehalve gezond. Veel kinderen krijgen geregeld worst of ander vet vlees en frieten voorgeschoteld op school, en te weinig groenten. Voor het eerst heeft de overheid samen met de leveranciers van de maaltijden richtlijnen opgesteld om de kwaliteit ervan te verbeteren. [naar artikel]
“De Belgen zullen vlug terug naar huis gaan om frieten te eten.” De analisten van L’Equipe lieten zich twee weken geleden in hun voetbaltalkshow nog laatdunkend uit over de Rode Duivels, maar die woorden slaan na de uitschakeling van de Fransen als een boemerang in hun gezicht terug. Gisterenavond klonk het dan ook al iets nederiger: “We hadden deze nederlaag kunnen aanvaarden mocht dit scenario ons zijn overkomen tegen België.” [naar artikel]
Het Met Gala in New York is een van de meest exclusieve evenementen ter wereld en een ticket kost bijna 30.000 euro, maar dat wil niet zeggen dat het eten er ook geweldig is. Dat beweert althans actrice en zangeres Keke Palmer die op Instagram een foto deelde van de - inderdaad zielig uitziende - maaltijd die de gasten voorgeschoteld kregen. [naar artikel]
Iedere dag gaat Rudy Gybels uit Schaffen naar de frituur voor zijn dagelijkse portie frieten. Hij doet dat al meer dan 30 jaar en toch heeft Rudy geen overgewicht of gezondheidsproblemen. [naar artikel]
19,5 curryworsten eten in 15 minuten. Dat was zaterdagmiddag de inzet van het wereldkampioenschap curryworsten eten. Dat record sneuvelde uiteindelijk niet. Benny Buelens (32) uit Kampenhout strandde op 12,5 frituursnacks. “Wat ik vanavond ga eten? Frieten natuurlijk.” [naar artikel]
Dat de McDonald’s niet de plek is waar je heen gaat voor een gezonde maaltijd, wisten we natuurlijk al. Maar IJslander Hjortur Smarason besloot dit nog wat duidelijker te maken met een klein experiment. Hij bewaarde namelijk zijn cheeseburger en portie frietjes tien jaar lang. Het allerlaatste McDonald’s-restaurant in IJsland sloot in 2009 haar deuren. Het […] Het bericht BIZAR. Man bewaart McDonald’s-maaltijd tien jaar lang en het resultaat is verbluffend verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Indonesische voetbalwereld is in rouw na het overlijden van doelman Choirul Huda. Die stierf nadat hij tijdens een wedstrijd hard in botsing kwam met een ploegmaat. Het tragische incident gebeurde kort voor de rust van de competitiematch tussen de Indonesische topclub Persela, het team waarvoor de 38-jarige Hula al zijn hele carrière speelde, en […] [naar artikel]
Wie weinig tijd en inspiratie heeft voor een weekmenu roept al snel een maaltijdbox ter hulp in. Deze 5 recepten van het nieuwe HLN Eten-weekmenu zijn daarentegen nog goedkoper, makkelijk te maken én snel klaar. Zo wordt je week zonder twijfel een smakelijk en betaalbaar succes. Recepten opslaan en koken maar. Welke maaltijd haalt jouw weekmenu volgende week? [naar artikel]
Toen eind vorige week Chris Hill besloot om nog iets te gaan eten in een kebabzaak in Portsmouth, in het zuidoosten van Engeland, kreeg hij niet alleen een maaltijd geserveerd, maar ook een heuse knokpartij. Toch liet de 52-jarige man zich daardoor niet van de wijs brengen en bleef hij stoïcijns van zijn kebab en frieten genieten. Op sociale media wist men zijn houding best te smaken. [naar artikel]
In heel wat gezinnen woedt er iedere avond een strijd aan de eettafel: je hebt je uiterste best gedaan om een gezonde maaltijd met groenten te bereiden, maar een deel van het gezin weigert ook maar één hapje te proeven. Hoe maak je daar komaf mee, en zorg je dat je kind later meer lust dan frieten en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University gingen op zoek naar het antwoord en kwamen tot een interessante ontdekking. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.