Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité dinsdag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Het voorstel: vanaf 1 of 3 mei enkel de terrassen openen, maar met blijvende steunmaatregelen. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]
1 maart. Dan wil Matthias De Caluwe het bordje in de horeca weer van ‘gesloten’ naar ‘open’ draaien. Met kleine stapjes - enkel een gezinsbubbel met één knuffelcontact aan tafel en extra aandacht voor de luchtkwaliteit - moet dat mogelijk zijn volgens de CEO van Horeca Vlaanderen. ‘We moeten toch de ambitie hebben om hier uit te geraken? Desnoods door er nog eerst enkele weken ‘den blok’ op te leggen om de curve plat te slaan.’ [naar artikel]
1 maart. Dan wil Matthias De Caluwe het bordje in de horeca weer van 'gesloten' naar 'open' draaien. Met kleine stapjes - enkel een gezinsbubbel met één knuffelcontact aan tafel en extra aandacht voor de luchtkwaliteit - moet dat mogelijk zijn volgens de CEO van Horeca Vlaanderen. "We moeten toch de ambitie hebben om hier uit te geraken? Desnoods door er nog eerst enkele weken 'den blok' op te leggen om de curve plat te slaan." [naar artikel]
Temper uw verwachtingen: als er vrijdag versoepelingen worden aangekondigd, zullen het hele lichte zijn. Daarentegen is het wel mogelijk dat het Overlegcomité wat perspectief biedt aan verschillende sectoren. Zoals maandag werd benadrukt door premier Alexander De Croo (Open VLD) op basis van advies van de expertengroep, is het te vroeg om beginnen te heropenen. Ondanks […] The post Sociale bubbel, reizen, horeca, avondklok: wat staat er op de planning van het Overlegcomité? appeared first on Business AM. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen mag op 1 mei volledig heropenen. Dat betekent: zowel binnen als buiten, zowel cafés als restaurants. Een plan om op 15 april enkel de terrassen te openen, werd in allerijl van tafel geveegd. Maar er komen uiteraard wel maatregelen. [naar artikel]
Het overlegcomité heeft de knoop doorgehakt: bij het heropenen van de horeca op 8 mei mogen de terrassen tot 22 uur open blijven. De cultuursector kan volgende maand alleen maar testevenement op poten zetten. [naar artikel]
Vanaf zaterdag 8 mei mogen cafés en restaurants gedeeltelijk heropenen: klanten mogen enkel ontvangen worden op het terras. Binnen dineren of een glas drinken blijft nog steeds “no go”. Dat is vandaag beslist op het Overlegcomité. Horeca Vlaanderen reageert teleurgesteld op het gebrek aan zekerheden en pleit voor het behoud van de steunmaatregelen. Volgens FedCaf, federatie van caféhouders, zaait de overheid verdeeldheid door enkel bediening op terrassen toe te laten. [naar artikel]
Op 8 mei heropenen (wellicht) de terrassen van de horeca. Terwijl de regering nog werkt aan de punten (hoeveel mensen mogen plaatsnemen aan één tafel?) en de komma’s (tot hoe laat mogen zaken open blijven?), gaan horeca-uitbaters alvast over tot actie, want praatjes vullen geen gaatjes. Wij legden ons oor te luisteren bij drie ondernemers: “Wij hebben meteen paletten aangeschaft”. [naar artikel]
Oppositiepartij Vlaams Belang vindt dat de tijd rijp is om de coronamaatregelen te versoepelen. In de eerste plaats voor de jeugd en de evenementensector, maar ook voor de horeca. Daar is meer mogelijk dan enkel met vier op een terras zitten, vindt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Dus gooi die horeca open”, zei Van Grieken zaterdag in Mechelen tijdens zijn toespraak naar aanleiding van 1 mei. [naar artikel]
Terrassen open vanaf 1 of 3 mei, op voorwaarde dat de steunmaatregelen blijven. Dat plan legt Horeca Vlaanderen voor aan het Overlegcomité, dat vandaag de knoop doorhakt. Zonder die steun staan Limburgse uitbaters niet te springen om enkel hun terras te openen. [naar artikel]
Oppositiepartij Vlaams Belang vindt dat de tijd rijp is om de coronamaatregelen te versoepelen. In de eerste plaats voor de jeugd en de evenementensector, maar ook voor de horeca. Daar is meer mogelijk dan enkel met vier op een terras zitten, vindt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Dus gooi die horeca open”, zei Van Grieken vandaag in Mechelen tijdens zijn toespraak naar aanleiding van 1 mei. [naar artikel]
Oppositiepartij Vlaams Belang vindt dat de tijd rijp is om de coronamaatregelen te versoepelen. In de eerste plaats voor de jeugd en de evenementensector, maar ook voor de horeca. Daar is meer mogelijk dan enkel met vier op een terras zitten, vindt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Dus gooi die horeca open”, zei Van Grieken zaterdag in Mechelen tijdens zijn toespraak naar aanleiding van 1 mei. [naar artikel]
Julien Saeys, uitbater van café Belfort in Aalst, moest vrijdagavond zijn terras sluiten. Niet in overeenstemming met de geldende coronamaatregelen, zo vindt de stad, en dus moet Julien na drie weken opnieuw de deuren sluiten. “Mijn terras blijkt geen terras te zijn. Onbegrijpelijk. Op 9 juni mag ik weer heropenen, mogen mensen binnen en buiten zitten. Waarom is deze pesterij nodig na een zwaar coronajaar?”, vraagt de man zich af. [naar artikel]
De horeca-uitbaters die aangesloten zijn bij het Collectif Wallonie Horeca zullen hun terrassen dan toch niet heropenen op 1 mei, zoals ze eerder hadden aangekondigd. Dat heeft woordvoerster Valérie Migliore zondag gezegd tijdens “C’est pas tous les jours dimanche” op RTL-TVi. Het Overlegcomité besliste vrijdag dat de terrassen op 8 mei opnieuw open kunnen gaan. [naar artikel]
Vanaf 9 uur komt de Veiligheidsraad opnieuw bijeen. Op de tafel liggen plannen waarmee lokale besturen gericht maatregelen zullen kunnen nemen, van een avondklok tot een plaatselijke sluiting van de horeca. Mogelijk verkleint onze “bubbel” ook van 15 naar 10 personen. Nieuwe versoepelingen zitten er alvast niet meer in, een domper voor de evenementensector. [naar artikel]
Gaston Vaes is maar al te blij dat hij café Karrewiel kan heropenen op maandag 8 juni. Binnen biedt het café maar een beperkt aantal plaatsen, dus heeft hij voor een extra groot terras gezorgd om te kunnen heropenen. [naar artikel]
Het Overlegcomité van woensdag krijgt alweer verschillende katten te geselen. Kunnen buitenlandse reizen vanaf volgende week maandag effectief opnieuw worden toegestaan? Blijven de kappers nog langer gesloten? En wat nu met de horeca? Ook het buitenplan ligt op tafel: opnieuw een terrasje, of met tien in de plaats van vier in openlucht afspreken? Viroloog Steven Van Gucht waarschuwt voor te veel en te snelle versoepelingen, zeker nu het onderwijs al grotendeels kan heropenen. “Toegegeven, enkele weken geleden was ik hier positiever over.” [naar artikel]
Lees dit artikel: Overlegcomité: horeca mag binnen heropenen op 9 juni Cafés en restaurants mogen vanaf 9 juni ook hun binnenactiviteiten heropstarten, na de heropening van de terrassen afgelopen weekend. Dat heeft het Overlegcomité zopas beslist, melden verscheidene media. De beslissing hing al een tijdje in de lucht, alleen was er onenigheid over de startdatum, 1 of 9 juni. Nu is toch voor de laatste optie gekozen. Dat […] Lees dit artikel: Overlegcomité: horeca mag binnen heropenen op 9 juni [naar artikel]
In alle EK-gekte en PFOS-heisa zou je bijna vergeten dat er vandaag nog een overlegcomité is. Vooral de bubbel van vier thuis en op café zal er een discussiepunt worden. ‘Het moet vooral logisch zijn’, vindt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
02:00 De experts van de Gems pleiten ervoor om buitenactiviteiten en het heropenen van het onderwijs prioriteit te geven bij versoepelingen. De horeca, evenementen en reizen moeten wachten. [naar artikel]
Exact twee weken voor de vooropgestelde datum bevestigde het Overlegcomité vandaag dat de buitenhoreca op zaterdag 8 mei kan heropenen. Op het terras een pintje drinken of steak met frietjes eten zal opnieuw kunnen, onder voorwaarden: maximaal vier personen per tafel, tenzij de gezinsbubbel groter is, en een sluitingsuur om 22 uur. De meeste horeca-uitbaters zijn blij hun klanten opnieuw te mogen ontvangen, al zijn de spelregels niet voor iedereen even haalbaar. Zo kijken de patron van het dorpscafé, de bistro-uitbater en restaurantkok naar de langverwachte ‘heropening’. [naar artikel]
In alle EK-gekte en PFOS-heisa zou je bijna vergeten dat er vandaag nog een overlegcomité is. Vooral de bubbel van vier thuis en op café zal er een discussiepunt worden. ‘Het moet vooral logisch zijn’, vindt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Beginnen de partijvoorzitters van ‘de bubbel van vijf’ alvast met de onderhandelingen zonder Open VLD? Het scenario ligt momenteel op tafel tijdens een bijzondere vergadering. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.