Na zes maanden van sluiting is het voor de Nederlandse horeca eindelijk zo ver: de heropening van de terrassen. Onder een stralende lentezon lopen de terrassen meteen vol. Hier en daar zijn enkele Belgen te bespeuren. [naar artikel]
Vlaams minister-president Jan Jambon heeft vóór het Overlegcomité laten vallen dat de terrassen van de cafés en restaurants wat hem betreft open moeten op 1 mei. Op dit moment zit het Overlegcomité samen om de verdere aanpak van de coronacrisis te bespreken. Het moeilijkste punt op de agenda is de heropening van de horeca. Een […] Het bericht Jan Jambon wil terrassen absoluut open op DEZE datum verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Lees dit artikel: Rel rond plexischermen op dag voor heropening terrassen De aanloop naar de heropening van de terrassen verloopt tumultueus. Minder dan 24 uur voor de gedeeltelijke heropstart van de horeca zegt de federale regering dat de horecazaken geen schermen uit plexiglas mogen plaatsen tussen de terrastafels om plaats te winnen. Veel uitbaters hadden al de nodige investeringen gedaan. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne […] Lees dit artikel: Rel rond plexischermen op dag voor heropening terrassen [naar artikel]
Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité vandaag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Vanaf 1 of 3 mei mogen enkel de terrassen open, maar de steunmaatregelen blijven. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité dinsdag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Het voorstel: vanaf 1 of 3 mei enkel de terrassen openen, maar met blijvende steunmaatregelen. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]
Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca Nu de cafés en restaurants zich klaarmaken om hun terrassen dit weekend eindelijk opnieuw te openen, wordt al luidop gedroomd over de heropening van de horeca binnen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het echter nog te vroeg om daar een datum op te plakken. Sinds de sluiting van de horeca in […] Lees dit artikel: Minister Verlinden (CD&V) tempert verwachtingen over heropening horeca [naar artikel]
Overleg met de horeca heeft geleerd dat de sector zelf eerder voorstander is van volledig samen weer open te gaan en niet eerst de terrassen. In die zin is het logisch de horeca eerder begin mei de deuren te laten openen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag in de Kamer verklaard. [naar artikel]
Het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe bereidt zich voor op de heropening van de horeca in de Brusselse gemeente. Bedoeling is onder meer om de terrassen van restaurants groter te maken, zodat de social distancing kan gerespecteerd worden. [naar artikel]
Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Mathias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog. [naar artikel]
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) kondigde vrijdagochtend, 24 uur voor de heropening van de horeca, aan dat terrassen geen plexischermen mogen plaatsen tussen tafels om ze zo dichter tegen elkaar te kunnen zetten. Vooral de laattijdigheid van die aankondiging valt in slechte aarde. Onder andere Gent, Brussel, Leuven en Genk lieten meteen weten dat ze niet van plan zijn om d... [naar artikel]
Met een open brief roepen de uitbaters van de strandbars in Knokke-Heist nogmaals op om de terrassen van de horeca te openen. Volgens de zaakvoerders zouden de huidige maatregelen voor chaos én gevaarlijke situaties zorgen aan zee. [naar artikel]
Naar aanleiding van de heropening van de terrassen op 8 mei, heeft Horeca Vlaanderen een uitgebreide gids met een sensibiliseringsposter samengesteld voor de horeca-uitbaters. Ook de website www.heropstarthoreca.be zal een update krijgen. [naar artikel]
Drie weken wachten tussen iedere versoepeling, dat is het nieuwe advies van coronacommissaris Pedro Facon in samenspraak met de experts. Daardoor is de heropening van de horeca op 1 mei niet haalbaar. Volgende week volgen namelijk eerst de scholen en gaan de grenzen ook weer open. De definitieve beslissing ligt wel bij het Overlegcomité dat […] The post Experts stellen exitplan voor: terrassen half mei, rest van horeca pas in juni appeared first on Business AM. [naar artikel]
Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? Cafés en restaurants mogen komend weekend eindelijk opnieuw hun terrassen openen, maar in de horeca wordt al verder vooruit gekeken. Zij hopen in juni volledig te kunnen heropenen en dus ook binnen klanten te mogen ontvangen. En die hoop lijkt met de huidige evolutie van de coronacijfers niet onrealitisch. De horeca in ons land sloot […] Lees dit artikel: Hoe haalbaar is volledige heropening horeca begin juni? [naar artikel]
Sinds de heropening van de terrassen kampt de horeca in de Henegouwse stad Doornik met een probleem dat terug is van weggeweest: tafelschuimers. Je maaltijd opeten en/of je frisse pint uitdrinken om vervolgens zonder betalen ervandoor te gaan. Lokale horeca-uitbaters schatten dat ze afgelopen weekend zo vijf tot tien procent omzet misliepen, melden Sudinfo en RTLInfo. [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Tevreden. Opgelucht. Zowel Horeca Vlaanderen als zelfstandigenorganisatie Unizo zijn - op enkele uitzonderingen na - erg blij met hoe de heropening van de terrassen afgelopen weekend is verlopen. “Maar het blijft cruciaal om de regels strikt op te volgen, want alleen zo kunnen we op korte termijn op nog meer versoepelingen hopen.” [naar artikel]
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “Omdat er vermoed wordt dat de heropening van de horeca zich voor een groot deel buiten kan afspelen, willen uitbaters graag een groter terras aanleggen”, zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Als de regering er zou aan denken om in een eerste fase van versoepeling van de coronamaatregelen alleen de terrassen van cafés en restaurants te laten opengaan, dan moeten voor Horeca Vlaanderen de steunmaatregelen wel blijven. “Anders is het niet rendabel.” Toch lijkt terrassen openen praktisch niet meteen haalbaar. [naar artikel]
Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Mathias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. [naar artikel]
Aan de vooravond van de heropening van de terrassen zitten heel wat horeca-uitbaters met de handen in het haar, nu blijkt dat er geen uitzonderingen worden gemaakt op de regel dat er 1,5 meter afstand moet zijn tussen de verschillende gezelschappen op een terras. Nochtans stond dat anders in het protocol dat is afgesproken tussen de sectorfederatie en de federale overheid. Hoe komt het dat burgemeesters, Vlaamse regering, federale regering en horeca nu al meer dan 24 uur lang discussiëren over plexiglas? [naar artikel]
Indien de situatie in de ziekenhuizen niet nog verslechtert, gaan op 8 mei eindelijk de terrassen open. Maar over hoe dat precies in zijn werk zal gaan, bestaat nog onduidelijkheid. Ook bij de horeca zelf. Want met hoeveel man mogen we aan tafel zitten en tot hoe laat zullen de terrassen open zijn? [naar artikel]
Vanaf morgen, maandag, gaan een aantal versoepelingen in. Pas later, op 8 mei, gaan de terrassen in de horeca weer open. Maar enkel onder twee belangrijke voorwaarden, zo heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) nog eens herhaald op de Franstalige tv-zenders. [naar artikel]
Heel wat horecazaken verhogen vanaf 8 mei, de langverwachte datum voor de heropening van de terrassen, hun prijzen voor een pintje, in sommige gevallen met zowat 10 procent. Nochtans verlaagt de btw op dranken vanaf dan van 21 naar 6 procent. Veel horeca-uitbaters plannen hun tarieven op te trekken om de verliezen van de voorbije […] Lees dit artikel: 3,5 euro voor pintje? Heropening terrassen leidt tot hogere prijzen ondanks btw-verlaging [naar artikel]
Meer en meer horeca-uitbaters sluiten opnieuw hun terrassen als gevolg van de slechte weersomstandigheden . De terrassen mochten sinds 8 mei weer open. Maar als het regent, zijn vooral niet-overdekte terrassen niet rendabel. De horeca hoopt vooral dat de binnenruimtes van cafés en restaurants zoals gepland weer open zullen kunnen op 9 juni. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.