1 maart. Dan wil Matthias De Caluwe het bordje in de horeca weer van 'gesloten' naar 'open' draaien. Met kleine stapjes - enkel een gezinsbubbel met één knuffelcontact aan tafel en extra aandacht voor de luchtkwaliteit - moet dat mogelijk zijn volgens de CEO van Horeca Vlaanderen. "We moeten toch de ambitie hebben om hier uit te geraken? Desnoods door er nog eerst enkele weken 'den blok' op te leggen om de curve plat te slaan." [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Niet enkel in de zorg houden ze hun hart vast. Ook in andere sectoren. De horeca bijvoorbeeld. Cafés en restaurants kregen het in volle coronacrisis al hard te verduren en doen er alles aan om het besmettingsrisico klein te houden. "Want wij willen niet opnieuw de dupe worden", klinkt het. "De cijfers in Nederland tonen dat de horeca maar voor een fractie van de besmettingen zorgt," zegt Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Vrijdag komt het overlegcomité samen. Cafés en restaurants hopen natuurlijk op wat perspectief. Er is een denkpiste om enkel de terrassen te openen, maar dat is geen goede oplossing, vindt Horeca Vlaanderen. Want dat is niet rendabel. En het weer is hier ook te onvoorspelbaar. [naar artikel]
Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. “Iedereen die de regels heeft overtreden heeft een verpletterende verantwoordelijkheid en treft zo 61.000 mensen uit de horeca”, klinkt het. [naar artikel]
De nationale kappersfederatie Febelhair reageert ontstemd op een uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen. Matthias De Caluwe zei vandaag dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. "Wij wensen als sector niet betrokken te worden in dergelijke chantage", stelt Febelhair-voorzitter Charles-Antoine Huybrechts. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen had aan de regering gevraagd om op 1 maart open te kunnen gaan, mits inachtname van strenge voorzorgsmaatregelen, maar daar is na het Overlegcomité geen sprake van. "Dit is niet de ambitieuze nieuwjaarsbrief die we gehoopt hadden te horen", zei Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in het VRT-journaal. [naar artikel]
Heel wat horeca-uitbaters willen snel duidelijkheid en vooral perspectief over wanneer ze weer aan het werk mogen. "Geef ons een datum en een aantal besmettingen vanaf wanneer het weer mag", klinkt het. [naar artikel]
"Het voelt als 'Freedom Friday'. Geen sluitingsuur meer, geen maximum aantal personen per tafel... Naar deze vrijheden heeft onze sector, na meer dan anderhalf jaar beperkingen, toegeleefd." Zo reageert Horeca Vlaanderen vrijdag op de versoepelingen die het Overlegcomité heeft aangekondigd. [naar artikel]
Zo’n driehonderd zelfstandigen en werknemers uit de horeca verzamelden maandagavond een uur lang in het Antwerpse stadscentrum. Ze eisten perspectief in deze coronacrisis: een plan en een tijdlijn om de horeca weer op een veilige manier te openen. [naar artikel]
Horeca West-Vlaanderen, de belangenorganisatie van uitbaters van hotels, restaurants, cafés en ook van strandbars, vraagt aan de overheid om dringend duidelijkheid te scheppen over de strandbars. "We willen 1 reglement voor alle strandbars aan de Belgische kust", zegt Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen. "Het kan niet zijn dat sommige stranduitbaters een boete krijgen en anderen niet." [naar artikel]
Horeca Oost-Vlaanderen en zelfstandigenorganisatie UNIZO Oost-Vlaanderen doen een oproep aan verhuurders van winkelpanden of horecaruimtes om solidair te zijn en de huur tijdelijk op te schorten. Brouwerijen Haacht en Palm gaan daar alvast op in en verlangen geen huur meer voor de cafés die ze bezitten. [naar artikel]
De horeca-uitbaters zijn teleurgesteld nu brouwer AB inbev de prijs van zijn bieren met drie procent gaat verhogen. Volgens AB Inbev moet dat na investeringen om duurzamer te brouwen. Horeca Vlaanderen vreest dat de horeca-uitbater niet anders kunnen dan de hoge bierprijs door te rekenen aan de consument. [naar artikel]
Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000... [naar artikel]
Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vreest een bijzonder zware slag voor de horecasector, nu de Nationale Veiligheidsraad alle restaurants, discotheken en cafés... [naar artikel]
Volgens Horeca Vlaanderen zijn de gestegen prijzen in de sector vooral het gevolg van de invoering van de witte kassa. Eerder op de dag had minister van Economie Kris Peeters (CD&V) de telecomsector en de horeca met de vinger gewezen voor de stijgende inflatie. [naar artikel]
Met het 'Safe Spring'-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden te openen. "Mensen blijven niet in hun kot, zien we meer en meer", zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. "Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen." [naar artikel]
Sterrenchef Peter Goossens van 't Hof van Cleve wil meer perspectief voor de horeca, nu cafés en restaurants al meer dan twee maanden hun deuren gesloten houden. "Ik zou willen weten wanneer we weer mogen openen, en wat de regels dan zijn", zegt Goossens in "De afspraak". "Heel de sector wacht, geef ons alsjeblieft een signaal." [naar artikel]
Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken." [naar artikel]
Terwijl Horeca Vlaanderen aan de overheid vraagt om de cafés en restaurants op 1 maart te openen, signaleert de West-Vlaamse afdeling 2 andere problemen: er zijn te veel afhaalmaaltijden en intussen loopt het personeel weg naar de grote warenhuisketens. "Veel zaken zitten met de handen in het haar", zegt de voorzitter van Horeca West-Vlaanderen, Yves Van Moorter. [naar artikel]
16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]
"Hier roken kan u geld kosten". Met die boodschap wil Horeca Vlaanderen duidelijk maken dat wie rookt in een horecazaak, beboet kan worden. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité dinsdag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Het voorstel: vanaf 1 of 3 mei enkel de terrassen openen, maar met blijvende steunmaatregelen. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.