Als de coronacijfers niet ineens opnieuw de hoogte inschieten, kunnen we vanaf zaterdag 8 mei op het terras gaan zitten van cafés en restaurants. De precieze details en voorwaarden van die heropening lijken de komende dagen echter nog voor zware discussies te zorgen. Het Overlegcomité komt komende vrijdag opnieuw samen. Op de agenda staat daarbij […] Lees dit artikel: Heropening terrassen: vrijdag beslissing over voorwaarden én sluitingsuur [naar artikel]
Het Overlegcomité is vrijdag opnieuw samengekomen om verdere versoepelingen van de coronamaatregelen in ons land te bespreken. Het ging daarbij vooral over het Buitenplan dat op 8 mei van kracht zou zijn. De meeste aandacht ging daarbij uiteraard naar de heropening van de terrassen van cafés en restaurants en meer specifiek naar het sluitingsuur dat […] Lees dit artikel: Overlegcomité beslist over heropening terrassen op 8 mei: dit zijn de voorwaarden [naar artikel]
Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Mathias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog. [naar artikel]
Heel wat horecazaken verhogen vanaf 8 mei, de langverwachte datum voor de heropening van de terrassen, hun prijzen voor een pintje, in sommige gevallen met zowat 10 procent. Nochtans verlaagt de btw op dranken vanaf dan van 21 naar 6 procent. Veel horeca-uitbaters plannen hun tarieven op te trekken om de verliezen van de voorbije […] Lees dit artikel: 3,5 euro voor pintje? Heropening terrassen leidt tot hogere prijzen ondanks btw-verlaging [naar artikel]
Vanaf morgen, maandag, gaan een aantal versoepelingen in. Pas later, op 8 mei, gaan de terrassen in de horeca weer open. Maar enkel onder twee belangrijke voorwaarden, zo heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) nog eens herhaald op de Franstalige tv-zenders. [naar artikel]
Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog. [naar artikel]
Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Mathias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. [naar artikel]
Als de terrassen van de restaurants en cafés op 8 mei effectief opengaan, dan zal dat onder strikte voorwaarden zijn. Er liggen verschillende voorstellen van verplichte sluitingsuren op tafel en we zullen ook niet met eender wie aan tafel kunnen zitten. Veel horeca-uitbaters reageren bezorgd. [naar artikel]
Lees dit artikel: Rel rond plexischermen op dag voor heropening terrassen De aanloop naar de heropening van de terrassen verloopt tumultueus. Minder dan 24 uur voor de gedeeltelijke heropstart van de horeca zegt de federale regering dat de horecazaken geen schermen uit plexiglas mogen plaatsen tussen de terrastafels om plaats te winnen. Veel uitbaters hadden al de nodige investeringen gedaan. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne […] Lees dit artikel: Rel rond plexischermen op dag voor heropening terrassen [naar artikel]
Beide voorwaarden voor de heropening van de terrassen op 8 mei zijn vervuld. Daarom zet het Overlegcomité het licht woensdag op groen. [naar artikel]
01:07 Nu de coronamoeheid welig tiert, klinkt weer de roep om gecontroleerd vertier via een heropening van de terrassen toe te laten. Ondanks de nog altijd hoge viruscirculatie is er nog geen reden tot wanh... [naar artikel]
Het Overlegcomité heeft beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari, als de coronacijfers dan “goed genoeg” zijn. De heropening gebeurt onder uiterst strikte voorwaarden. Kappersfederatie Febelhair noemt die voorwaarden alvast praktisch en financieel moeilijk haalbaar. De Belgische Beauty Federatie (BBF) is nog scherper, die noemt de voorwaarden “absurd”. [naar artikel]
Terwijl de Vlamingen aftelkalenders maken voor 8 mei, blijkt dat niet iedereen in de horecasector staat te springen van vreugde over de heropening van de terrassen. [naar artikel]
Vanaf morgen, maandag, gaan een aantal versoepelingen in. Op 8 mei gaan de horecaterrassen terug open. Maar enkel onder twee belangrijke voorwaarden, zo heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) nog eens herhaalt op de franstalige tv-zenders. [naar artikel]
Het Overlegcomité heeft beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari, als de coronacijfers dan “goed genoeg” zijn. De heropening gebeurt onder uiterst strikte voorwaarden. Kappersfederatie Febelhair noemt die voorwaarden alvast praktisch en financieel moeilijk haalbaar. De Belgische Beauty Federatie (BBF) is nog scherper, die noemt de voorwaarden “absurd”. [naar artikel]
Het slachthuis in Izegem dat zwaar onder vuur kwam te liggen na undercoverbeelden van dierenrechtenorganisatie Animal Rights gaat dan toch nog niet terug open. Minister Ben Weyts had maandag nochtans aangekondigd dat dat onder strenge voorwaarden wel mocht gebeuren, maar het slachthuis ziet nu zelf af van de heropening. [naar artikel]
Virologen Steven Van Gucht en Marc Van Ranst toonden na het Overlegcomité duidelijk dat ze niet helemaal gerust zijn in de heropening van de terrassen. [naar artikel]
Vandaag is het zover: de heropening van de terrassen. Deze week zijn onze reporters de straat opgetrokken om de leukste horecanieuwtjes op te pikken. Ook vandaag staan ze opnieuw paraat. In deze liveblog kunt u alles op de voet volgen. [naar artikel]
Het Overlegcomité krijgt vrijdag een goedgevuld programma voorgeschoteld. De verschillende regeringen van ons land moeten het eens zien te raken over een kader voor de testevents, de modaliteiten voor de heropening van de terrassen en de planning voor de culturele- en evenementensector tijdens de zomer. [naar artikel]
Het Overlegcomité krijgt vrijdag een goedgevuld programma voorgeschoteld. De verschillende regeringen van ons land moeten het eens zien te raken over een kader voor de testevents, de modaliteiten voor de heropening van de terrassen en de planning voor de culturele- en evenementensector tijdens de zomer. [naar artikel]
Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. Morgen zal over deze voorwaarden worden beslist door het Overlegcomité van de verschillende regeringen in ons land. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog. [naar artikel]
Vandaag is het zover: de heropening van de terrassen. Deze week zijn onze reporters de straat opgetrokken om de leukste horecanieuwtjes op te pikken. Ook vandaag staan ze opnieuw paraat. In deze liveblog kunt u alles op de voet volgen. [naar artikel]
Wij moeten nog tot 8 mei wachten, maar in veel buurlanden is het al even realiteit: de heropening van de horecaterrassen. Hoe beleefden onze buren ‘T-Day’? Welke maatregelen gelden op hún terrassen? En gedragen de klanten zich naar behoren? We vroegen het aan vier landgenoten die in Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk een horecazaak runnen. [naar artikel]
Lees dit artikel: Heropening terrassen: betalen met cash komt onder druk Zaterdag is het zover: cafés en restaurants mogen eindelijk weer hun terrassen openen, na ruim een half jaar volledige sluiting. Een van de aandachtspunten bij de uitbaters: de betalingen van de klanten in goede banen leiden. ‘Doe zo veel mogelijk digitaal en contactloos. Stimuleer elektronische betalingen. Bij gebruik van de pinautomaat dient deze na ieder […] Lees dit artikel: Heropening terrassen: betalen met cash komt onder druk [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.