Voedingsmiddelenbedrijf Danone gaat op het merendeel van haar producten de houdbaarheidsdatum veranderen: "te gebruiken tot" wordt "ten minste houdbaar tot". Danone wil daarmee duidelijk maken dat een potje yoghurt ook nog na de houdbaarheidsdatum eetbaar is en dus niet meteen moet worden weggegooid. "Een goed signaal in de strijd tegen voedselverspilling", zegt voedingsexpert Frank Devlieghere (UGent). [naar artikel]
We hebben allemaal al wel eens een potje yoghurt opgegeten dat ver over houdbaarheidsdatum was. Het FAVV meldde in juni en juli zo'n 300 gevallen van mensen die ziek werden van slecht geworden voeding. “Of je er ziek van wordt, kan verschillen door de ‘THT’ of ‘TGT’ op de verpakking bij houdbaarheidsdatum”, vertelt professor Frank Devlieghere. Wat is dan het verschil tussen beide? En blijven de houdbaarheidsdata hetzelfde met de hitte? [naar artikel]
Nog te vaak zien we de houdbaarheidsdatum op onze voeding als iets waar niet van af te wijken valt. Als een verpakking niet geopend is, kan je eten vaak nog langer meegaan dan vermeld en sommige producten bederven zelfs nooit. Geopend nog twee maanden eetbaar: Bloem en droge koekjes Muesli en cornflakes Chips en nootjes […] [naar artikel]
In 2018 ging er in totaal 907.000 ton voedsel verloren, blijkt uit cijfers van de Vlaamse monitor van voedselverlies. Vooral het aandeel van... [naar artikel]
Moet je levensmiddelen waarvan de minimale houdbaarheidsdatum verstreken is weggooien? Zijn producten in snelverkoop betrouwbaar? Toelichting bij het verloop van versheid. [naar artikel]
Yoghurt is licht verteerbaar en vetarm, en wordt daarom warm aanbevolen door voedingsexperts. Maar wat is yoghurt precies? [naar artikel]
We hebben allemaal al wel eens een potje yoghurt opgegeten dat ver over houdbaarheidsdatum was. Het FAVV meldde in juni en juli zo'n 300 gevallen van mensen die ziek werden van slecht geworden voeding. “Of je er ziek van wordt, kan verschillen door de ‘THT’ of ‘TGT’ op de verpakking bij houdbaarheidsdatum”, vertelt professor Frank Devlieghere. Wat is dan het verschil tussen beide? En blijven de houdbaarheidsdata hetzelfde met de hitte? [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, kefir, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar hoe zit het met de gezondheidsclaims? Welke kloppen (niet)? Diëtiste Sanne Mouha bespreekt alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Vergeet die klassieke koffiekoek bij het ontbijt, voortaan eet je yoghurt met ginsmaak in de ochtend. Klinkt misschien een tikje raar, maar als we producent Rachel’s Organic moeten geloven is deze bijzondere yoghurt wel degelijk gezond. De basis van dit melkproduct is gewone Griekse yoghurt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en smaakmakers zoals citroensap. Om de […] [naar artikel]
In de strijd tegen voedselverspilling krijgen meer dan 200 producten vanaf vandaag een extra label om aan te duiden dat je ze niet onmiddellijk hoeft weg te gooien als de houdbaarheidsdatum overschreden is. Veel mensen kennen het verschil niet tussen "ten minste houdbaar tot" en "te gebruiken tot". Daardoor belanden elk jaar tonnen voedsel dat perfect eetbaar is in de vuilnisbak. [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is de gezondste? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje, beantwoordt vijf vragen over yoghurt én deelt twee gezonde yoghurtrecepten. “Alleen de 0%-versie van Griekse yoghurt is mager en eiwitrijk.” [naar artikel]
Een man heeft vrijdagavond enkele potjes yoghurt in zijn binnenzak gestoken in een winkel op de Burgemeester Philipslaan. Hij had geen winkelkar genomen en hij had zijn handen vol etenswaren die hij netjes afrekende. Mogelijk was hij de potjes yoghurt vergeten maar hij werd wel staande gehouden na het afrekenen. Hij moest de yoghurt van 6,50 euro betalen en een administratieve kost van 100 euro. [naar artikel]
Lifestyleredactrices Tinnie en Hanne tippen trends, places to be en de leukste hebbedingen. [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is de gezondste? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje, beantwoordt vijf vragen over yoghurt én deelt twee gezonde yoghurtrecepten. “Alleen de 0%-versie van Griekse yoghurt is mager en eiwitrijk.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Als je een open pot yoghurt terug in de koelkast zet, drijft er de dag nadien dikwijls een waterig laagje op. Maar wat is dat laagje precies? En moet je het weggieten, je yoghurt volledig weggooien of mag je het nog gerust opeten? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit. [naar artikel]
Welke yoghurt eet je ’s ochtends best bij je ontbijt? Een vraag waar je misschien niet elke dag bij stilstaat, maar die wel de moeite loont. Zo is de traditionele yoghurt op basis van koemelk niet altijd de beste keuze. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Massachusetts Amherst, gepubliceerd in het vakblad Frontiers In Nutrition. [naar artikel]
Een nieuw pictogram moet duidelijk maken dat producten ook na de houdbaarheidsdatum nog eetbaar zijn. Eén op de drie Belgen weet dat niet, zegt initiatiefnemer Too Good To Go. De reden voor onze grote afvalberg? We begrijpen de verpakkingen niet goed. [naar artikel]
Geen yoghurt, wel yog. Zo zal het Nederlandse Abbot Kinney’s voortaan zijn veganistische product noemen, nadat de Belgische en Nederlandse zuivelindustrie het gebruik van de term ‘yoghurt’ onrechtmatig noemde. ‘Het zijn hopeloze achterhoedegevechten van de melklobby.’ [naar artikel]
Wat vind je van deze combinatie? Een zelfgemaakte crumble én een zelfgemaakte frozen yoghurt is heel makkelijk om klaar te maken en is echt niet veel werk. Op de dag van de frozen yoghurt zijn we er van overtuigd dat er geen overschot zal zijn. [naar artikel]
Een nieuw pictogram moet duidelijk maken dat producten ook na de houdbaarheidsdatum nog eetbaar zijn. Eén op de drie Belgen weet dat niet, zegt initiatiefnemer Too Good To Go. De reden voor onze grote afvalberg? We begrijpen de verpakkingen niet goed. [naar artikel]
Er bestaan verschillende soorten yoghurt, in alle maten en smaken. Maar wat La Laitière nu op de markt brengt, geloof je nooit... [naar artikel]
Als je een open pot yoghurt terug in de koelkast zet, drijft er de dag nadien dikwijls een waterig laagje op. Maar wat is dat laagje precies? En moet je het weggieten, je yoghurt volledig weggooien of mag je het nog gerust opeten? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit. [naar artikel]
Meer yoghurt eten, vermindert de kans op hart- en vaatziekten, schrijft een nieuwe wetenschappelijke studie. "Vrouwen die meer dan twee porties yoghurt per week eten, hebben op latere leeftijd 30% minder kans op een hartaanval." [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.