Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Gedaan met eeuwige discussie of yoghurt na de houdbaarheidsdatum nog eetbaar is

20/04/2021 - 09:19
"In het leven heb je twee kampen: zij die zeggen dat yoghurt na de houdbaarheidsdatum slecht is, en zij die menen dat je er dagen later nog perfect van kunt eten. Marktleider Danone maakt een einde aan de discussie. “Het doel? Yoghurt redden van de vuilnisbak.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Danone moedigt aan om producten over datum nog op te eten en verandert "te gebruiken tot" in "ten minste houdbaar tot" (20/04/2021 - VRT NWS)

Voedingsmiddelenbedrijf Danone gaat op het merendeel van haar producten de houdbaarheidsdatum veranderen: "te gebruiken tot" wordt "ten minste houdbaar tot". Danone wil daarmee duidelijk maken dat een potje yoghurt ook nog na de houdbaarheidsdatum eetbaar is en dus niet meteen moet worden weggegooid. "Een goed signaal in de strijd tegen voedselverspilling", zegt voedingsexpert Frank Devlieghere (UGent). [naar artikel]


2. Wat is het verschil tussen THT en TGT in houdbaarheidsdatum? En verandert er iets met de hitte? (11/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

We hebben allemaal al wel eens een potje yoghurt opgegeten dat ver over houdbaarheidsdatum was. Het FAVV meldde in juni en juli zo'n 300 gevallen van mensen die ziek werden van slecht geworden voeding. “Of je er ziek van wordt, kan verschillen door de ‘THT’ of ‘TGT’ op de verpakking bij houdbaarheidsdatum”, vertelt professor Frank Devlieghere. Wat is dan het verschil tussen beide? En blijven de houdbaarheidsdata hetzelfde met de hitte? [naar artikel]


3. Deze producten kan je nog eten als ze over datum zijn (13/02/2018 - Metro)

Nog te vaak zien we de houdbaarheidsdatum op onze voeding als iets waar niet van af te wijken valt. Als een verpakking niet geopend is, kan je eten vaak nog langer meegaan dan vermeld en sommige producten bederven zelfs nooit. Geopend nog twee maanden eetbaar: Bloem en droge koekjes Muesli en cornflakes Chips en nootjes […] [naar artikel]


4. Deze producten zijn nog perfect eetbaar na de houdbaarheidsdatum (12/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

In 2018 ging er in totaal 907.000 ton voedsel verloren, blijkt uit cijfers van de Vlaamse monitor van voedselverlies. Vooral het aandeel van... [naar artikel]


5. Gooi eetbaar voedsel niet weg: 7 vragen over houdbaarheidsdata (29/09/2021 - Knack)

Moet je levensmiddelen waarvan de minimale houdbaarheidsdatum verstreken is weggooien? Zijn producten in snelverkoop betrouwbaar? Toelichting bij het verloop van versheid. [naar artikel]


6. Van skyr tot kefir: kies de yoghurt die het beste is voor jou (03/02/2020 - Knack)

Yoghurt is licht verteerbaar en vetarm, en wordt daarom warm aanbevolen door voedingsexperts. Maar wat is yoghurt precies? [naar artikel]


7. Blijven de houdbaarheidsdata van voeding hetzelfde met de hitte? (11/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

We hebben allemaal al wel eens een potje yoghurt opgegeten dat ver over houdbaarheidsdatum was. Het FAVV meldde in juni en juli zo'n 300 gevallen van mensen die ziek werden van slecht geworden voeding. “Of je er ziek van wordt, kan verschillen door de ‘THT’ of ‘TGT’ op de verpakking bij houdbaarheidsdatum”, vertelt professor Frank Devlieghere. Wat is dan het verschil tussen beide? En blijven de houdbaarheidsdata hetzelfde met de hitte? [naar artikel]


8. Welk soort yoghurt is het gezondst? “Aan Griekse yoghurt wordt room toegevoegd, wat het heel vetrijk maakt” (28/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, kefir, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar hoe zit het met de gezondheidsclaims? Welke kloppen (niet)? Diëtiste Sanne Mouha bespreekt alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]


9. Deze yoghurt met ginsmaak geeft je ontbijt een extra dimensie (12/10/2017 - Metro)

Vergeet die klassieke koffiekoek bij het ontbijt, voortaan eet je yoghurt met ginsmaak in de ochtend. Klinkt misschien een tikje raar, maar als we producent Rachel’s Organic moeten geloven is deze bijzondere yoghurt wel degelijk gezond. De basis van dit melkproduct is gewone Griekse yoghurt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en smaakmakers zoals citroensap. Om de […] [naar artikel]


10. Extra label op verpakking moet voedselverspilling tegengaan: "Veel mensen gooien voedsel weg dat nog perfect eetbaar is" (29/09/2021 - VRT NWS)

In de strijd tegen voedselverspilling krijgen meer dan 200 producten vanaf vandaag een extra label om aan te duiden dat je ze niet onmiddellijk hoeft weg te gooien als de houdbaarheidsdatum overschreden is. Veel mensen kennen het verschil niet tussen "ten minste houdbaar tot" en "te gebruiken tot". Daardoor belanden elk jaar tonnen voedsel dat perfect eetbaar is in de vuilnisbak. [naar artikel]


11. “Mensen met een te hoge cholesterol letten beter op met de vettere yoghurtsoorten”: welke soort yoghurt is het gezondst? (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is de gezondste? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje, beantwoordt vijf vragen over yoghurt én deelt twee gezonde yoghurtrecepten. “Alleen de 0%-versie van Griekse yoghurt is mager en eiwitrijk.” [naar artikel]


12. Klant steekt potjes yoghurt in zak in winkel in Maaseik (10/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Een man heeft vrijdagavond enkele potjes yoghurt in zijn binnenzak gestoken in een winkel op de Burgemeester Philipslaan. Hij had geen winkelkar genomen en hij had zijn handen vol etenswaren die hij netjes afrekende. Mogelijk was hij de potjes yoghurt vergeten maar hij werd wel staande gehouden na het afrekenen. Hij moest de yoghurt van 6,50 euro betalen en een administratieve kost van 100 euro. [naar artikel]


13. TIPS. De lekkerste vegan yoghurt en de eeuwige jeugd in een potje (02/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Lifestyleredactrices Tinnie en Hanne tippen trends, places to be en de leukste hebbedingen. [naar artikel]


14. Welke soort yoghurt is het gezondst? En hoe goed is het voor de darmen? “Hoe minder vet, hoe minder het op je maag zal liggen” (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is de gezondste? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje, beantwoordt vijf vragen over yoghurt én deelt twee gezonde yoghurtrecepten. “Alleen de 0%-versie van Griekse yoghurt is mager en eiwitrijk.” [naar artikel]


15. Welke soort yoghurt is het de meest gezonde keuze? Diëtiste Sanne Mouha licht toe: “Volle yoghurt goede optie als je wil bijkomen” (15/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]


16. Welke soort yoghurt is de meest gezonde keuze? Diëtiste Sanne Mouha licht toe: “Volle yoghurt goede optie als je wil bijkomen” (15/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]


17. Wat is dat laagje water op je yoghurt? En mag je dat opeten? (08/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Als je een open pot yoghurt terug in de koelkast zet, drijft er de dag nadien dikwijls een waterig laagje op. Maar wat is dat laagje precies? En moet je het weggieten, je yoghurt volledig weggooien of mag je het nog gerust opeten? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit. [naar artikel]


18. Onderzoekers vergeleken 612 soorten yoghurt en komen tot opvallende conclusie (09/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Welke yoghurt eet je ’s ochtends best bij je ontbijt? Een vraag waar je misschien niet elke dag bij stilstaat, maar die wel de moeite loont. Zo is de traditionele yoghurt op basis van koemelk niet altijd de beste keuze. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Massachusetts Amherst, gepubliceerd in het vakblad Frontiers In Nutrition. [naar artikel]


19. We gooien eten weg omdat we verpakking niet begrijpen: wat willen die data nu zeggen? (29/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Een nieuw pictogram moet duidelijk maken dat producten ook na de houdbaarheidsdatum nog eetbaar zijn. Eén op de drie Belgen weet dat niet, zegt initiatiefnemer Too Good To Go. De reden voor onze grote afvalberg? We begrijpen de verpakkingen niet goed. [naar artikel]


20. Zeg niet yoghurt maar yog: voedingsproducent moet naam product aanpassen op vraag van zuivelindustrie (06/10/2020 - De Morgen)

Geen yoghurt, wel yog. Zo zal het Nederlandse Abbot Kinney’s voortaan zijn veganistische product noemen, nadat de Belgische en Nederlandse zuivelindustrie het gebruik van de term ‘yoghurt’ onrechtmatig noemde. ‘Het zijn hopeloze achterhoedegevechten van de melklobby.’ [naar artikel]


21. Gezond genieten: frozen yoghurt met een zelfgemaakte crumble (06/02/2017 - De Morgen)

Wat vind je van deze combinatie? Een zelfgemaakte crumble én een zelfgemaakte frozen yoghurt is heel makkelijk om klaar te maken en is echt niet veel werk. Op de dag van de frozen yoghurt zijn we er van overtuigd dat er geen overschot zal zijn. [naar artikel]


22. Het verschil in betekenis tussen de data op producten: we gooien te vaak eten weg omdat we verpakking niet begrijpen (29/09/2021 - Het Nieuwsblad)

Een nieuw pictogram moet duidelijk maken dat producten ook na de houdbaarheidsdatum nog eetbaar zijn. Eén op de drie Belgen weet dat niet, zegt initiatiefnemer Too Good To Go. De reden voor onze grote afvalberg? We begrijpen de verpakkingen niet goed. [naar artikel]


23. Yoghurt met vissmaak, La Laitière heeft het (17/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Er bestaan verschillende soorten yoghurt, in alle maten en smaken. Maar wat La Laitière nu op de markt brengt, geloof je nooit... [naar artikel]


24. Opeten, weggieten of volledig weggooien: wat is dat laagje ‘water’ op je yoghurt en wat doe je ermee? (08/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Als je een open pot yoghurt terug in de koelkast zet, drijft er de dag nadien dikwijls een waterig laagje op. Maar wat is dat laagje precies? En moet je het weggieten, je yoghurt volledig weggooien of mag je het nog gerust opeten? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit. [naar artikel]


25. Waarom je zeker twee potjes yoghurt per week moet eten (23/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Meer yoghurt eten, vermindert de kans op hart- en vaatziekten, schrijft een nieuwe wetenschappelijke studie. "Vrouwen die meer dan twee porties yoghurt per week eten, hebben op latere leeftijd 30% minder kans op een hartaanval." [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!