De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Amerikaans ministerie van Justitie opent onderzoek naar politie Minneapolis

Het Laatste Nieuws

21/04/2021 - 17:15

Het Amerikaanse ministerie van Justitie opent een onderzoek naar de politie van de stad Minneapolis. Dat heeft minister van Justitie Merrick Garland woensdag aangekondigd, een dag nadat de blanke ex-agent Derek Chauvin over de hele lijn schuldig werd bevonden aan de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Proces George Floyd. Onderzoek: is geweldpleging en discriminatie schering en inslag bij politie Minneapolis? (21/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie opent een onderzoek naar de politie van de stad Minneapolis. Dat heeft minister van Justitie Merrick Garland woensdag aangekondigd, een dag nadat de blanke ex-agent Derek Chauvin over de hele lijn schuldig werd bevonden aan de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd.
  [naar artikel]
 2. 'Amerikaans ministerie van Justitie opent strafrechtelijk onderzoek naar eigen Rusland-onderzoek' (25/10/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een strafrechtelijk onderzoek geopend naar de manier waarop het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016 is gelanceerd. Dat schrijft de New York Times op basis van twee bronnen dichtbij het dossier.
  [naar artikel]
 3. Amerikaans gerecht opent onderzoek naar Uber (05/05/2017 - De Tijd)
  06:56 Het ministerie van Justitie bekijkt of het geplaagde technologiebedrijf de wet heeft overtreden met software om lokale overheden om de tuin te leiden.
  [naar artikel]
 4. Amerikaans ministerie van Justitie voert onderzoek naar Belgische bewakingssector (09/09/2020 - De Tijd)
  08:51 Ook het Amerikaanse ministerie van Justitie voert een onderzoek naar misbruiken in de Belgische bewakingssector. Dat schrijft De Standaard woensdag. Verschillende hoofdrolspelers hebben al schuld beke...
  [naar artikel]
 5. Amerikaans ministerie van Justitie voert onderzoek naar Belgische bewakingssector (09/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ook het Amerikaanse ministerie van Justitie voert een onderzoek naar misbruiken in de Belgische bewakingssector. Dat schrijft De Standaard woensdag. Verschillende hoofdrolspelers hebben al schuld bekend, maar Bpost-baas Jean-Paul Van Avermaet blijft onschuldig pleiten.
  [naar artikel]
 6. Onderzoek naar beleid van politie in Minneapolis na dood Floyd: “Dit draait om een systeemverandering” (02/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De autoriteiten in de Amerikaanse staat Minnesota stellen een onderzoek in naar de politie in Minneapolis, de stad waar de zwarte arrestant George...
  [naar artikel]
 7. Intern onderzoek bij Amerikaans ministerie van Justitie naar eventuele poging tot beïnvloeding verkiezingsuitslag (25/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De interne waakhond van het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt of medewerkers van het ministerie hebben geprobeerd om de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2020 te beïnvloeden. Inspecteur-generaal Michael Horowitz deelde dat vandaag mee nadat Amerikaanse media het voorbije weekend berichtten dat Trump steun kreeg van binnen het ministerie bij zijn plan om met een nieuwe minister de verkiezingen ongeldig te laten verklaren.
  [naar artikel]
 8. Amerikaans gerecht opent onderzoek naar boek van John Bolton (16/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft zoals verwacht een strafrechtelijk onderzoek geopend naar de vraag of de voormalige nationale veiligheidsadviseur van president Trump, John Bolton, geheime informatie openbaarde toen hij deze zomer een boek publiceerde over zijn tijd in het Witte Huis.
  [naar artikel]
 9. Amerikaanse Justitie opent strafrechtelijk onderzoek naar boek Bolton (15/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft zoals verwacht een strafrechtelijk onderzoek geopend naar de vraag of de voormalige nationale...
  [naar artikel]
 10. Autopilot Tesla onderwerp van onderzoek Amerikaans ministerie van Justitie (27/10/2022 - Express)
  In de Verenigde Staten voert het ministerie van Justitie een strafrechtelijk onderzoek naar autobouwer Tesla. Doelwit van de actie is “Autopilot”, het platform dat de chauffeur bij het besturen van de wagen moet ondersteunen. Dat hebben een aantal bronnen tegen het persbureau Reuters gezegd. Speurders zouden bekijken of Tesla mogelijk klanten, investeerders en regulatoren over […]
  [naar artikel]
 11. Amerikaans ministerie van Justitie onderzoekt vermeende omkoping in ruil voor presidentiële gratie (02/12/2020 - De Morgen)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie doet onderzoek naar een mogelijke misdrijf waarbij geld naar het Witte Huis is gesluisd in ruil voor een presidentieel gratiebesluit. Dat staat in gerechtelijke stukken die zijn ontsloten bij een federale rechtbank. Die bracht dinsdag een bevel met veel zwartgelakte passages naar buiten, waarin een onderzoek werd gelast naar ‘omkoping in ruil voor gratie’.
  [naar artikel]
 12. Amerikaans ministerie van Justitie naar hooggerechtshof om reisverbod (26/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie stapt naar het Supreme Court nadat een rechtbank in de stad Richmond in Virginia de aangepaste versie van
  [naar artikel]
 13. Trump: justitie doet onderzoek naar doden zwarte man door politie (28/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag (lokale tijd) gezegd dat het ministerie van Justitie een onderzoek is gestart naar de dood van...
  [naar artikel]
 14. Amerikaanse justitie doet onderzoek naar doden zwarte man door politie (28/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag (lokale tijd) gezegd dat het ministerie van Justitie een onderzoek is gestart naar de dood van...
  [naar artikel]
 15. Amerikaans onderzoek naar corruptie bij Airbus (20/12/2018 - De Tijd)
  14:22 Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar corruptiepraktijken bij de Europese vliegtuigbouwer Airbus. De koers keldert.
  [naar artikel]
 16. VS-Justitie opent onderzoek naar FBI-baas Comey en zijn Clinton-brief (12/01/2017 - Knack)
  De inspecteur-generaal bij het Amerikaanse ministerie van Justitie zal onderzoeken of de FBI in de aanpak van de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton volgens de regels heeft gehandeld.
  [naar artikel]
 17. Amerikaans ministerie van Justitie gaat acties federale agenten Portland onderzoeken (23/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een interne toezichthouder van het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat onderzoek doen naar de acties van federale agenten in de stad Portland....
  [naar artikel]
 18. Amerikaans ministerie trekt reisverbod vanuit 7 moslimlanden in; Justitie gaat in beroep (05/02/2017 - Knack)
  Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat het terugkomt op de intrekking van zowat 60.000 visa voor de Verenigde Staten. Het ministerie van Justitie is in beroep gegaan.
  [naar artikel]
 19. Amerikaans ministerie van Justitie onderzoekt bewering Trump over 'spion' FBI (22/05/2018 - Knack)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat de beschuldigingen van president Donald Trump aan het adres van de FBI onderzoeken. Dat is het resultaat van een gesprek van Trump met viceminister van Justitie Rod Rosenstein maandag in Washington, zegt het Witte Huis.
  [naar artikel]
 20. Hoge Raad voor de Justitie opent onderzoek naar werking justitie in de zaak-Chovanec (03/09/2020 - De Morgen)
  De Hoge Raad voor de Justitie, dat de werking van het gerecht controleert, opent een onderzoek of justitie fouten heeft gemaakt in de zaak rond het overlijden van Jozef Chovanec. Dat is zonet beslist.
  [naar artikel]
 21. Amerikaans ministerie van Justitie onderzoekt beweringen Trump over ongerijmdheden bij FBI (22/05/2018 - Metro)
  Het Amerikaanse gerecht gaat de beschuldigingen van president Donald Trump aan het adres van de FBI onderzoeken. Dat is het resultaat van een gesprek van Trump met viceminister van Justitie Rod Rosenstein maandag in Washington, zegt het Witte Huis. Trump beweerde dat de FBI een spion in het campagneteam van de huidige president zou binnengeloodst hebben. Bij het onderzoek zullen “alle ongerijmdheden” onderzocht worden van de FBI en het ministerie van Justitie in het onderzoek naar de verkiezing van Trump. Een ander resultaat van de vergadering is dat de stafchef van Trump, John Kelly, een ontmoeting zal hebben met de FBI, het ministerie van Justitie, de nationale coördinator van de inlichtingendiensten, en verschillende parlementsleden. Daar zou vertrouwelijke informatie beschikbaar gesteld worden. Volgens mediaberichten heeft de FBI een vertrouwelijke bron die met adviseurs van Trump over mogelijke connecties van zijn team met Rusland en een vermoedelijke beïnvloeding van de verkiezingen praat. Toch zou het zeer onwaarschijnlijk zijn dat een agent het team vervoegde. Viceminister van Justitie Rod Rosenstein verklaarde dat uitgezocht moet worden of iemand het campagneteam van Trump op ongepast wijze zou geïnfiltreerd zijn. “We moeten dat weten en navenant handelen”, zei Rosenstein in een persbericht. Speciaal aanklager Robert Mueller voert al meer dan een jaar een onafhankelijk onderzoek naar de vraag of Rusland zich gemengd heeft in de presidentsverkiezingen van 2016 en Trump aan de overwinning hielp. Trump probeerde het voorbije jaar al herhaaldelijk om het onderzoek snel te laten stopzetten. bron: Belga Het bericht Amerikaans ministerie van Justitie onderzoekt beweringen Trump over ongerijmdheden bij FBI verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Republikeinen in Huis van Afgevaardigden VS stellen onderzoek in naar ministerie van Justitie (11/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Republikeinse meerderheidsfractie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft dinsdag lokale tijd gestemd voor het instellen van een onderzoek naar wat zij de politisering “van de federale overheid door president Joe Biden” noemt. Het onderzoek moet zich richten op het ministerie van Justitie, de FBI en andere federale instanties.
  [naar artikel]
 23. Pakistaanse politie opent onderzoek naar ex-premier voor bedreigingen aan politie en justitie (22/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De politie van Pakistan heeft een onderzoek geopend naar de vorige premier, Imran Khan. Dat schrijft de Britse zender BBC. Khan wordt beschuldigd bedreigingen te hebben geuit tegen politie en gerecht in een politieke speech die hij zaterdag gaf.
  [naar artikel]
 24. Hoge Raad Justitie opent onderzoek naar beslissingen in zaak-Yassine Mahi (22/11/2022 - De Standaard)
  De Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) opent een onderzoek naar de zaak waarbij politieman Thomas Monjoie (29) werd doodgestoken. De HRJ, die de rechterlijke orde controleert, laat dit zelf weten in een persbericht.
  [naar artikel]
 25. VS-ministerie van Justitie verdedigt Trumps inreisban (voorlopig) niet tegen betwistingen (31/01/2017 - Knack)
  Het Amerikaans ministerie van Justitie zal het inreisverbod voor bewoners uit zeven moslimlanden niet voor rechtbanken verdedigen. Dat heeft dienstdoend minister van Justitie Sally Yates aan haar diensten laten weten.
  [naar artikel]
 26. Amerikaans ministerie van Justitie: "Belastingaangifte ex-president Trump moet voor Congrescommissie komen" (30/07/2021 - VRT NWS)
  De belastingaangifte van voormalig Amerikaans president Donald Trump moet naar een commissie van het Congres. Dat zegt het Amerikaanse ministerie van Justitie. Een nieuwe stap in de saga rond die veelbesproken aangiftes, want in tegenstelling tot zijn voorgangers in het Witte Huis heeft Trump als president altijd geweigerd om die openbaar te maken.
  [naar artikel]
 27. VS-ministerie van Justitie zal Trumps inreisban (voorlopig) niet verdedigen (31/01/2017 - Knack)
  Het Amerikaans ministerie van Justitie zal het inreisverbod voor bewoners uit zeven moslimlanden niet voor rechtbanken verdedigen. Dat heeft dienstdoend minister van Justitie Sally Yates aan haar diensten laten weten.
  [naar artikel]
 28. Hoge Raad Justitie opent bijzonder onderzoek naar verloop gerechtelijke procedure zaak-Chovanec (03/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Hoge Raad voor de Justitie (HRJ), dat de werking van justitie controleert, opent een bijzonder onderzoek naar het verloop van de gerechtelijke...
  [naar artikel]
 29. Amerikaans ministerie van Justitie wil Google aanklagen voor marktmisbruik (24/01/2023 - Express)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat Alphabet, het moederbedrijf van Google, aanklagen omdat de techgigant een te dominante positie op de advertentiemarkt heeft. In het nieuws: Volgens het persagentschap Bloomberg zal het Amerikaanse ministerie van Justitie nog voor het einde van de week documenten indienen bij de federale rechtbank om Alphabet aan te klagen voor […]
  [naar artikel]
 30. Amerikaans ministerie van Justitie beschuldigt Google van machtsmisbruik (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een mededingingszaak gestart tegen internetbedrijf Google. ’s Werelds grootste zoekmachine wordt ervan beschuldigd zijn monopoliepositie te hebben misbruikt.
  [naar artikel]
 31. Hoge Raad voor Justitie opent onderzoek naar beslissingen in zaak-Yassine Mahi (22/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  De Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) opent een onderzoek naar de zaak waarbij politieman Thomas Monjoie (29) werd doodgestoken. De HRJ, die de rechterlijke orde controleert, laat dit zelf weten in een persbericht.
  [naar artikel]
 32. Hoge Raad voor Justitie opent onderzoek naar beslissingen in zaak-Yassine Mahi (22/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) opent een onderzoek naar de zaak waarbij politieman Thomas Monjoie (29) werd doodgestoken. De HRJ, die de rechterlijke orde controleert, laat dit zelf weten in een persbericht.
  [naar artikel]
 33. Amerikaans onderzoek geeft CEO Bpost nieuwe tik (09/09/2020 - De Tijd)
  18:33 Een onderzoek door het Amerikaanse ministerie van Justitie brengt Jean-Paul Van Avermaet in de problemen. Maar voorlopig lijkt de positie van de Bpost-CEO niet in gevaar.
  [naar artikel]
 34. Amerikaans ministerie van Justitie: 'Belastingaangifte Trump moet naar Congres' (30/07/2021 - De Tijd)
  21:46 Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft beslist dat de belastingaangifte van Donald Trump naar een commissie van het Congres moet. Zes jaar aan financiële informatie over de voormalige Amerikaan...
  [naar artikel]
 35. Onderzoek Amerikaanse Justitie besluit: Comey niet politiek gemotiveerd in zaak Clinton (14/06/2018 - Knack)
  De voormalige FBI-directeur James Comey is bij het onderzoek naar de e-mailaffaire van Hillary Clinton wel duidelijk buiten zijn bevoegdheden getreden, maar was niet politiek beïnvloed. Tot die conclusie komt het slotrapport van het Amerikaans ministerie van Justitie, dat donderdag aan de Amerikaanse president Donald Trump werd overhandigd en vervolgens werd vrijgegeven.
  [naar artikel]
 36. Parket opent onderzoek naar besloten Facebookgroep van politie (17/09/2020 - Apache)
  Het parket van Brussel opende een onderzoek naar mogelijk strafrechtelijke inbreuken in de besloten Facebookgroep Thin Blue Line Belgium, na berichtgeving van Apache over racistisch taalgebruik. Er loopt daarnaast een intern onderzoek bij de geïntegreerde politie en ook de Staatsveiligheid boog zich over de kwestie. Dat antwoordde minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op een
  [naar artikel]
 37. Amerikaanse justitie start strafrechtelijk onderzoek naar Mueller-rapport (25/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een strafrechtelijk onderzoek geopend naar de manier waarop het onderzoek naar de Russische inmenging...
  [naar artikel]
 38. Amerikaans ministerie van Justitie gaat formeel in beroep tegen opschorting inreisverbod (05/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie tekende afgelopen nacht beroep aan tegen het oordeel van een federale rechter in Seattle. Die besliste
  [naar artikel]
 39. Ministerie van Justitie VS voert onderzoek naar Belgische bewakingssector (09/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ook het Amerikaanse ministerie van Justitie voert een onderzoek naar misbruiken in de Belgische bewakingssector. Dat schrijft De Standaard vandaag....
  [naar artikel]
 40. "Amerikaans ministerie van Justitie onderzocht mogelijkheden voor afzetting Trump" (14/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft na het ontslag van FBI-baas James Comey gesprekken gevoerd over een mogelijke afzetting van president...
  [naar artikel]
 41. Hoge Raad Justitie opent bijzonder onderzoek naar verloop gerechtelijke procedure (03/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Hoge Raad voor de Justitie (HRJ), dat de werking van justitie controleert, opent een bijzonder onderzoek naar het verloop van de gerechtelijke...
  [naar artikel]
 42. Na dood politieman: Hoge Raad voor Justitie opent onderzoek naar beslissingen in zaak-Yassine Mahi (22/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) opent een onderzoek naar de zaak waarbij politieman Thomas Monjoie (29) werd doodgestoken. De HRJ, die de rechterlijke orde controleert, laat dit zelf weten in een persbericht.
  [naar artikel]
 43. FBI en Amerikaans gerecht onderzoeken Cambridge Analytica (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de federale politiedienst FBI voeren een onderzoek naar Cambridge Analytica. Dat schrijft The New York...
  [naar artikel]
 44. Amerikaans ministerie van Justitie vecht opschorting inreisverbod aan, Trump overtuigd van winst (05/02/2017 - De Redactie)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een beroep ingediend tegen de uitspraak van een federale rechter uit Seattle om het tijdelijke inreisverbod op te schorten. Het Witte Huis zei gisteren al dat het besluit zal worden aangevochten en dat is nu dus officieel gebeurd.
  [naar artikel]
 45. Amerikaans ministerie van Justitie geeft document vrij dat huiszoeking bij Donald Trump motiveert (26/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag een document publiek gemaakt, dat de huiszoeking bij gewezen president Donald Trump in Florida motiveert. Het grootste deel van de inhoud van het document is weliswaar onleesbaar gemaakt in belang van het onderzoek, omdat getuigen, FBI-agenten of andere betrokkenen in gevaar kunnen komen als hun identiteit bekend zou worden.
  [naar artikel]
 46. Justitie onder Trump verzamelde belgegevens Washington Post (08/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie verzamelde tijdens het presidentschap van Donald Trump de belgeschiedenis van verslaggevers van de Washington Post, heeft die krant vrijdag gemeld. Het aanleggen van dossiers met telefoongegevens vond plaats vanwege een onderzoek naar een lek binnen de overheid rond de Russische inmenging in de Amerikaans presidentsverkiezingen van 2016.
  [naar artikel]
 47. Hoge Raad voor Justitie opent onderzoek naar hoe zaak-Chovanec is aangepakt (03/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Hoge Raad voor de Justitie, dat de werking van justitie controleert, zal onderzoeken of het gerecht fouten heeft gemaakt in het onderzoek naar de dood van Jozef Chovanec. Dat meldt VRT NWS.
  [naar artikel]
 48. Hoge Raad voor Justitie opent onderzoek naar hoe zaak-Chovanec is aangepakt (03/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Hoge Raad voor de Justitie, dat de werking van justitie controleert, zal onderzoeken of het gerecht fouten heeft gemaakt in het onderzoek naar de dood van Jozef Chovanec.
  [naar artikel]
 49. Justitie onder Trump verzamelde belgegevens journalisten Washington Post (08/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie verzamelde tijdens het presidentschap van Donald Trump de belgeschiedenis van verslaggevers van de Washington Post, heeft die krant vrijdag gemeld. Het aanleggen van dossiers met telefoongegevens vond plaats vanwege een onderzoek naar een lek binnen de overheid rond de Russische inmenging in de Amerikaans presidentsverkiezingen van 2016.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy