Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 May 2021
03:44 uur

‘Iedereen weet dat je in Brussel moet cohousen’

Apache

29/04/2021 - 12:31

Een op de tien Brusselaars huurt samen met anderen, vaak om financiële redenen. Alleen wonen in Brussel is te duur geworden. Hoewel cohousing steeds meer de norm wordt, schiet de wetgeving daarrond nog tekort. “Iedereen weet dat je in Brussel moet cohousen”, zegt Margareta Eurlings. Ze is 25 en woont met twee huisgenoten in een


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. MR: “Iedereen weet dat er een renovatie van de staat moet komen” (03/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Waals minister voor Begroting en Financiën Jean-Luc Crucke (MR) zegt dat zijn partij bereid is over alles te spreken, het communautaire incluis. “Dat er een renovatie van de staat moet komen, weet iedereen, ook MR”, zei hij maandag op Radio 1, al benadrukte hij wel dat een staatshervorming voor MR op dit moment “niet dringend” is.
  [naar artikel]
 2. MR zet deur op kier voor gesprekken over staatshervorming: “Iedereen weet dat er een renovatie van de staat moet komen” (03/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Waals minister voor Begroting en Financiën Jean-Luc Crucke (MR) zegt dat zijn partij bereid is over alles te spreken, het communautaire incluis. “Dat er een renovatie van de staat moet komen, weet iedereen, ook MR”, zei hij maandag op Radio 1, al benadrukte hij wel dat een staatshervorming voor MR op dit moment “niet dringend” is.
  [naar artikel]
 3. Kerstavond of niet, in Brussel moet iedereen om 22u binnen zijn (16/12/2020 - Express)
  Terwijl het Waals Gewest vorige week aankondigde dat het de avondklok in de nacht van 24 op 25 december versoepelde,... The post Kerstavond of niet, in Brussel moet iedereen om 22u binnen zijn appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. TEST. Weet jij hoe je jezelf moet beveiligen op het internet? (15/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Iedereen wil online goed beveiligd zijn, maar bijna niemand weet hoe hij dat moet doen. Daarom hebben Google en Test-Aankoop de handen in elkaar geslagen en een hele reeks concrete en simpele tips verzameld op één website: cybersimpel.be.
  [naar artikel]
 5. “Dat weet toch iedereen?!” NINA zoekt jullie gênante vragen voor een nieuwe reeks (09/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zit je met een vraag waarvan je denkt dat iedereen behalve jij vast het antwoord weet? Of eerder een gênante kwestie die je aan niemand durft voor...
  [naar artikel]
 6. Per se op de snoozeknop drukken? 3 tips om beter te ontwaken (28/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ik weet het, jij weet het, iedereen weet het. We moeten van de snoozeknop af. Verstoorde slaap staat nu eenmaal niet gelijk aan echte rust. Als je...
  [naar artikel]
 7. 'In dit deel van de stad vecht iedereen met iedereen' (13/04/2019 - De Morgen)
  Amal Naji woont met haar man Mohamed in al-Hasaba, een van de gevaarlijkste war-zones in Sana'a. Hoewel het dagelijks leven steeds moeilijker wordt, weet Amal dat er geen weg terug meer is: 'De revolutie moet nu doorgaan tot het eind.'
  [naar artikel]
 8. Iedereen kent Ariane, niemand weet wie ze is (28/03/2019 - De Morgen)
  Iedereen die haar ziet, heeft een déjà vu. Er is een Facebookpagina over haar en nu ook een boek. Ariane is 's werelds meest gebruikte fotomodel in reclamecampagnes. Maar niemand weet wie ze is.
  [naar artikel]
 9. Jij bourgondiër, hij vegan: experts geven tips voor koppels met andere eetgewoontes (10/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Relaties zijn niet gemakkelijk. Ik weet dat, jij weet dat, iedereen weet dat. Hebben jullie hetzelfde soort humor? Doen jullie dezelfde dingen...
  [naar artikel]
 10. “Het wordt onmogelijk om iedereen te testen.” Maar hoe weet je dan of je gewoon een snotneus of corona hebt? (19/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Daar is de herfst, het snotterseizoen. Virologen verwachten meteen dat het aantal luchtweginfecties de komende weken piekt. Tegelijk waarschuwen de huisartsen dat ze nu al zwaar belast zijn en dat iédereen testen geen optie is. Hoe weet u dan of het om een onschuldige verkoudheid, dan wel Covid-19 gaat?
  [naar artikel]
 11. Nog één maand: koning Filip moet regeringsvorming herlanceren (17/08/2020 - De Morgen)
  En nu? Preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) dienen vandaag hun ontslag in op het paleis. Koning Filip moet de regeringsvorming proberen te redden. In de Wetstraat weet niemand goed hoe het verder moet. Iedereen beseft wel dat de tijd dringt.
  [naar artikel]
 12. Personeel mag toekomst FM Brussel uittekenen (10/04/2019 - De Morgen)
  Nu de CEO de laan is uitgestuurd, moet het personeel zelf bepalen wat er met FM Brussel gebeurt. Kersvers algemeen hoofdredacteur Jeroen Roppe neemt het voortouw. Al is niet iedereen daar enthousiast over.
  [naar artikel]
 13. Politie moet tussenbeide komen in Brussel (29/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In Brussel is het te druk. De kerstboom op de Grote Markt trekt enorm veel volk en daardoor kunnen de coronamaatregelen niet gevolgd worden. Zaterdagavond was dat het geval en zondag moest er opnieuw ingegrepen worden. “Brussel is een stad waar iedereen welkom is, maar niet op hetzelfde moment.”
  [naar artikel]
 14. Iedereen moet blazen na ongeval, behalve Termont (04/04/2019 - De Morgen)
  BRUSSEL
  [naar artikel]
 15. Wat je moet weten voor je van anticonceptie verandert (09/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zeg iets over 'de pil' en iedereen weet onmiddellijk waarover het gaat. Toch is de populariteit van de anticonceptiepil de laatste jaren aan het...
  [naar artikel]
 16. Waarom je de job van winkelmanager echt niet moet onderschatten (18/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dat er een groot tekort is aan verpleegkundigen en technische profielen, weet iedereen. Maar wist je dat winkelverantwoordelijke ook een...
  [naar artikel]
 17. Extra controles op alles en iedereen, maar niemand weet hoe (19/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “De kerstvakantie moet een golfbreker worden.” Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) liet er weinig twijfel over bestaan: de komende weken worden cruciaal om de stijgende coronacijfers terug te dringen en een derde golf af te wenden. Het nieuwe credo is ‘controleren’, maar niemand weet voorlopig hoe dat exact zal gebeuren.
  [naar artikel]
 18. Iedereen bij Studio Brussel moet in quarantaine, programmatie aangepast (06/09/2020 - Metro)
  Alle medewerkers van VRT-radiozender Studio Brussel worden in quarantaine geplaatst en moeten zich laten testen nadat twee medewerkers positief getest hebben op het virus. De zender zal de hele week enkel muziek uitzenden met uitzondering van de spitsprogramma’s ’s ochtends en ’s avonds. Afgelopen donderdag was er een eerste bevestigde coronabesmetting bij een Studio Brussel-medewerker. Nadien werd aan de collega’s die een nauw contact hadden met de besmette persoon gevraagd om in quarantaine te gaan en zich te laten testen. Vandaag/zondag werd een tweede besmetting bevestigd. De twee medewerkers stellen het goed, maar er is toch beslist om alle medewerkers van Studio Brussel in quarantaine te plaatsen en om iedereen te laten testen. “Onze luisteraars zullen hier begrip voor hebben” “Dat dit gevolgen heeft voor de programmatie op de zender is onoverkomelijk”, zegt Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen. “De gezondheid van onze mensen gaat natuurlijk boven alles. We konden niet anders, gezien de omstandigheden, dan tot deze collectieve quarantaine over te gaan. Ik weet dat onze luisteraars hier alle begrip voor gaan opbrengen. We hopen, zo snel als dit weer mag en kan, al onze normale uitzendingen en aanbod weer te hernemen, want ons volledige team is hier extra gemotiveerd bij de start van het nieuwe radioseizoen.” Op Studio Brussel zal de hele week non-stop muziek te horen zijn, met uitzondering van de spitsprogramma’s van Michèle Cuvelier (06.00 – 09.00 uur) en Fien Germijns (16.00 – 19.00 uur). Zij zullen uitzenden van bij hen thuis. Het bericht Iedereen bij Studio Brussel moet in quarantaine, programmatie aangepast verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. UZ Brussel schreeuwt ‘stop’ van het dak, ‘de speeltijd is over’ (28/10/2020 - De Standaard)
  Het UZ Brussel heeft woensdag op het dak van zijn campus in Jette grote letters met daarop de duidelijke boodschap ‘stop’ onthuld. De symbolische actie vond plaats om exact vijf over twaalf, want de tijd dringt en de situatie rond de coronapandemie is ernstig. Deze oproep naar de samenleving moet duidelijk maken dat iedereen zich strikt aan de regels moet houden om de tweede coronagolf te stoppen.
  [naar artikel]
 20. “Iedereen weet dat wij de beste zijn”: Red Flames kleuren paars, 8 van de 21 speelsters dragen shirt van Anderlecht (27/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met acht zijn ze. De Red Flames die hun brood verdienen bij RSCA Women. Een enorme paars-witte afdruk, tekenend voor de dominantie in de eigen Belgische competitie. “Iedereen weet dat wij het beste team hebben”, zegt Tine De Caigny (23). “Onze nationale ploeg kan er maar wel bij varen.”
  [naar artikel]
 21. Brussel bant vervuilende auto (en niemand weet het) (07/04/2019 - De Morgen)
  Na Antwerpen mogen de meest vervuilende wagens sinds 1 januari ook Brussel niet meer in. Alleen, je moet wel bijzonder goed zoeken naar bordjes om daar ook van op de hoogte te zijn. De grote communicatiecampagnes zijn pas voor later dit jaar gepland.
  [naar artikel]
 22. Brussel bant vervuilende auto (en niemand weet het) (02/01/2018 - De Morgen)
  Na Antwerpen mogen de meest vervuilende wagens sinds 1 januari ook Brussel niet meer in. Alleen, je moet wel bijzonder goed zoeken naar bordjes om daar ook van op de hoogte te zijn. De grote communicatiecampagnes zijn pas voor later dit jaar gepland.
  [naar artikel]
 23. 8 zaken die je moet kunnen eens je dertig bent (22/02/2017 - Express)
  Allison Kade van de financiële website LearnVest verzamelde acht dingen die iedereen zou moeten kunnen eens hij dertig is: 1. Je aan een maandelijks budget houden flickr Antoine K Een budget beperkt je niet, het bevrijdt je. Eenmaal je weet hoeveel je nodig hebt om aan al je verplichten te voldoen, weet je immers ook hoeveel je overhoudt om uit te geven aan dingen die je echt gelukkig maken. The post 8 zaken die je moet kunnen eens je dertig bent appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 24. De Decker en co onder druk: "Iedereen weet wat er in Beveren moet gebeuren" (01/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na de nederlagen tegen Genk en Hoffenheim komt alles en iedereen bij AA Gent onder druk te staan. "We weten wat we zondag moeten doen in Beveren", zegt Wim De Decker.
  [naar artikel]
 25. Coronamaatregelen niet verstrengd, wel extra controles op alles en iedereen. Maar hoe we dat gaan doen, dat weet niemand (19/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  “De kerstvakantie moet een golfbreker worden.” Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) liet er weinig twijfel over bestaan: de komende weken worden cruciaal om de stijgende coronacijfers terug te dringen en een derde golf af te wenden. Het nieuwe credo is ‘controleren’, maar niemand weet voorlopig hoe dat exact zal gebeuren.
  [naar artikel]
 26. Mondmaskerplicht in Brussels Gewest voor iedereen ouder dan 12 jaar (12/08/2020 - VRT NWS)
  Vanaf nu moet iedereen vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker dragen in Brussel. Dat heeft minister-president Rudi Vervoort (PS) laten weten. De "alarmdrempel" van 50 besmettingen per 100.000 inwoners is immers overschreden.
  [naar artikel]
 27. Kangoeroewonen, een tiny house of cohousen: dit zegt de wet (04/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tiny houses, cohousingprojecten en zorgunits zijn aan een opmars bezig. Maar zijn deze ‘alternatieve’ woonvormen wel overal toegelaten? En hoe zit dat op juridisch vlak? Bouwsite Livios zocht het uit.
  [naar artikel]
 28. Amper te vinden: huis voor eenoudergezin (10/04/2019 - De Morgen)
  Een betaalbaar, kwalitatief dak boven het hoofd. Voor heel wat alleenstaande moeders en vaders is dat geen vanzelfsprekendheid. Zeker niet in Oostende, dat opvallend veel eenoudergezinnen telt in Vlaanderen. De kuststad wil hen laten cohousen.
  [naar artikel]
 29. Kerstmuziek loeit al drie weken door winkelcentrum: iedereen horendol, niemand die weet hoe het af te zetten (09/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Wie naar Arnhem afzakt, kan maar best het lokale shoppingcentrum vermijden. Althans als je nog niet in de kerstsfeer wilt vertoeven. Door de luidsprekers van het centrum loeit namelijk al drie weken kerstmuziek, en tot ieders grote ergernis weet niemand hoe de muziek afgezet moet worden.
  [naar artikel]
 30. Kerstmuziek loeit al drie weken door winkelcentrum: iedereen horendol, niemand die weet hoe het af te zetten (09/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wie naar Arnhem afzakt, kan maar best het lokale shoppingcentrum vermijden. Althans als je nog niet in de kerstsfeer wilt vertoeven. Door de luidsprekers van het centrum loeit namelijk al drie weken kerstmuziek, en tot ieders grote ergernis weet niemand hoe de muziek afgezet moet worden.
  [naar artikel]
 31. 'Ik blijf optimistisch over oranje-blauw' (10/04/2019 - De Morgen)
  Brussel l De formatie gaat maandag de finale fase in met de onderhandelingen over Brussel-Halle-Vilvoorde, de staatshervorming en de begroting. Formateur Yves Leterme toont zich in een gesprek met De Morgen optimistisch over zijn slaagkansen, maar dan moet iedereen aan de onderhandelingstafel 'stoppen met spelletjes spelen en provoceren'.
  [naar artikel]
 32. 'Lesbisch' popduo in ceremonie van Amerikaanse choreograaf (28/03/2019 - De Morgen)
  Wat het gaat worden weet niemand, maar dat het groots, mooi en duur zal zijn, weet iedereen. Het exacte programma voor de openingsceremonie van de Spelen is een van de best bewaarde geheimen in Rusland.
  [naar artikel]
 33. PS wil diensten in Brussel Stad op 10 minuten stappen van iedereen (12/09/2018 - De Standaard)
  In de stad Brussel moeten alle diensten - scholen, crèches, cultuur- en sportinfrastructuur - voor iedereen binnen de tien minuten wandelen bereikbaar zijn. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de Franstalige socialisten
  [naar artikel]
 34. PS wil diensten in Brussel Stad op 10 minuten stappen van iedereen (11/09/2018 - De Standaard)
  In de stad Brussel moeten alle diensten - scholen, crèches, cultuur- en sportinfrastructuur - voor iedereen binnen de tien minuten wandelen bereikbaar zijn. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de Franstalige socialisten
  [naar artikel]
 35. Woonbonus of niet, maak de spelregels opnieuw uniform voor iedereen (10/10/2019 - VRT NWS)
  De aankondiging van het schrappen van de Vlaamse woonbonus maakt kandidaat-kopers zenuwachtiger dan ooit. Wat is het nu: to buy or not to buy? Iedereen zegt iets anders met als gevolg dat kopers helmaal de kluts kwijt zijn. De fiscale kakofonie moet daarom dringend stoppen, zegt Roel Druyts, CEO van Hillewaere Vastgoed. Hij vindt dat de regelgeving rond vastgoed in Vlaanderen, Brussel en Wallonië opnieuw uniform gemaakt moet worden.
  [naar artikel]
 36. “Iedereen kan iedereen helpen” (19/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een gigantisch bed met tien ijzersterke verhalen. Dat is het campagnebeeld van De Warmste Week van Studio Brussel, de jaarlijkse geldinzamelactie voor honderden goede doelen. Ook Cornélian (16) uit Hasselt en Bjorn (41) uit Mol doken mee het bed in. De ene zamelt geld in voor zijn zwemclub, de andere zet zich in om te vermijden dat kinderen dezelfde brandwonden als hem oplopen. Of hoe iedereen wel degelijk iedereen kan helpen.
  [naar artikel]
 37. Zo vaak moet je je donsdeken wassen (03/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Iedereen weet ondertussen wel dat je er beter aan doet om je lakens elke week te wassen. Kwestie van de bacteriën die maar wat graag verder kweken...
  [naar artikel]
 38. QUIZ. Wat weet jij nog over het voetbaljaar 2018? Tien vragen om je te onderscheiden van de rest! (27/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dat het WK voetbal werd gewonnen door Frankrijk en dat Club Brugge zich tot landskampioen weet iedereen. Toch was er meer in 2018. Bij wijze van...
  [naar artikel]
 39. Surf jij wel veilig? Test het hier! (15/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijwel iedereen weet dat hij moet oppassen op het internet, maar veel mensen weten niet hoe. Daarom lanceren Google en Test-Aankoop de website
  [naar artikel]
 40. Binnenkort eetbare algen aan onze keukenmuur? (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Iedereen weet ongetwijfeld hoe voedzaam algen zijn, maar ze consumeren is voor veel mensen nog een brug te ver. Daar moet The Coral verandering in...
  [naar artikel]
 41. Brandstofprotest – Iedereen die verder manifesteert, kan worden opgepakt (30/11/2018 - Metro)
  Iedereen die verder manifesteert, kan worden opgepakt. Dat zegt burgemeester Philippe Close van Brussel in een reactie op het geweld dat ontstaan is naar aanleiding van de gele hesjes in Brussel. Daarbij werden enkele politievoertuigen in brand gestoken. bron: Belga Het bericht Brandstofprotest – Iedereen die verder manifesteert, kan worden opgepakt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Deze beledigingen krijgen vrouwen in Brussel naar het hoofd geslingerd (08/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Via Her Street View kan iedereen ondervinden wat een vrouw op straat in Brussel aan beledigingen moet slikken. Politici worden zich meer en meer bewust van het probleem, maar op straat is er nog niets veranderd, stellen de initiatiefnemers vast.
  [naar artikel]
 43. Niet iedereen is miljardair in Square des Milliardaires (09/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Iederéén mag wonen in de Square du Bois in Brussel. Ze noemen het dan wel de ‘Square des Milliardaires’, maar de meeste bewoners bezitten geen miljarden. Toch niet in euro. Amper vier van de 24 huizen in de straat worden bewoond door mensen die beantwoorden aan dat criterium. De rest moet het met minder doen.
  [naar artikel]
 44. De vrouwelijke imam die constante bewaking nodig heeft omdat iedereen voor haar welkom is in de moskee (25/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Ze overleefde een moordpoging en leeft al jaren onder ­politiebewaking. Toch weet de Duitse imam Seyran Ates van geen ophouden. Na een jarenlange strijd voor een moderne islam, opende ze de eerste liberale moskee in Berlijn. Iedereen is er welkom: mannen, vrouwen, holebi’s en atheïsten. Deze week was Ates in Brussel. “Als wij, moslims, het probleem niet aanpakken, dan zullen anderen het in onze plaats willen doen.”
  [naar artikel]
 45. 5 oogcrèmes die bijna beter zijn dan een nachtje slapen (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een goede oogcrème is essentieel in je beautyroutine, dat weet iedereen. Maar welke crème je juist moet gebruiken hangt af van de specifieke noden...
  [naar artikel]
 46. Eerst weekend, dan de chaos (07/04/2019 - De Morgen)
  In Brussel kun je vanaf maandag niet meer met de auto door het centrum van de stad rijden. Tientallen straten, waaronder de centrale Anspachlaan, worden een grote voetgangerszone. Brusselaars, en iedereen die er moet zijn, bereiden zich maar beter voor. 'Mijn vrouw geraakt allicht nooit meer in Brussel.' Ann De Boeck
  [naar artikel]
 47. Jong gezin woont naast oma en opa: "We wonen naast elkaar, maar lopen de deur niet plat" (22/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Samenwonen met familie (kangoeroewonen) of andere gezinnen (cohousen) wordt almaar populairder. Maar het kan ook anders. Marie verhuisde met haar...
  [naar artikel]
 48. Alles wat je moet weten over retinol (ja, het is écht zo goed voor je huid als iedereen beweert!) (04/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Je hebt vast al meer dan eens over retinol gehoord, of het nu op TV, in een magazine of van je beste vriendin was. Maar weet je ook écht waar het...
  [naar artikel]
 49. Net als Justin Trudeau: sokken showen doe je zo (27/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Iedereen die rondkijkt op straat weet het: opvallende sokken zijn hip. Maar zijn ook witte sportsokken sociaal aanvaard? En moet je ze hoog...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.