Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 May 2021
00:00 uur

Coronablog: EU wil gevaccineerde toeristen uit derde landen weer toelaten

Knack

03/05/2021 - 11:28

Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. EU-Commissie wil reisbeperkingen schrappen voor gevaccineerde toeristen uit derde landen (03/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft de lidstaten vandaag voorgesteld om de beperkingen op niet-essentiële reizen naar de Europese Unie te versoepelen. Zo wil de Commissie dat gevaccineerde toeristen uit derde landen opnieuw naar de EU kunnen reizen.
  [naar artikel]
 2. Thailand: ‘Phuket open voor gevaccineerde toeristen vanaf 1 juli’ (26/03/2021 - Express)
  Vanaf de eerste juli zijn er geen quarantainevereisten meer voor gevaccineerde toeristen op Thais vakantie-eiland Phuket. Dit moet voor het Zuidoost-Aziatische land de eerste grote heropening van een toeristische trekpleister worden. Ook andere landen die erg afhankelijk zijn van het toerisme, zoals Griekenland en andere Balkanlanden, maakten al heropening data bekend. Vandaag gaf premier Prayut […] The post Thailand: ‘Phuket open voor gevaccineerde toeristen vanaf 1 juli’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Cyprus opent deuren voor gevaccineerde Britse toeristen (05/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Cyprus wil Britten die gevaccineerd zijn, vanaf 1 mei toelaten om er op vakantie te komen. Het eiland in de Middellandse Zee wil het toeristenverkeer snel weer op gang laten komen, omdat het er in economisch opzicht in grote mate afhankelijk van is.
  [naar artikel]
 4. Live - Commissie wil EU-inreisverbod opheffen voor gevaccineerde toeristen uit derde landen (03/05/2021 - De Morgen)
  In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 5. Italië laat vanaf half mei buitenlandse toeristen toe, indien ze gevaccineerd zijn (06/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Italië laat vanaf half mei buitenlandse toeristen toe, indien ze gevaccineerd zijn Italië zal deze maand nog gevaccineerde toeristen toelaten zonder dat ze in quarantaine moeten. Dat kondigde de Italiaanse eerste minister Mario Draghi aan. Volgens Draghi is het land ‘klaar om de wereld weer te verwelkomen’. Steeds meer Belgen zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Goed nieuws voor zij die houden van reizen, want naar Italië mag […] Lees dit artikel: Italië laat vanaf half mei buitenlandse toeristen toe, indien ze gevaccineerd zijn
  [naar artikel]
 6. Terwijl EU-vaccinpaspoort uitblijft, rollen Balkanlanden de rode loper voor gevaccineerde Israëlische toeristen (26/03/2021 - Express)
  Vanaf donderdag mogen gevaccineerde Israeli’s naar de Griekse zon vliegen, indien ze over een officieel certificaat beschikken. Andere Balkanlanden zijn ook van plan om hun grenzen open te stellen voor Israëlische reizigers, om zo hun toeristische sectoren uit een maandenlange coma te halen. Intussen blijft het wachten op een operationeel ‘vaccinpaspoort’ van de EU. Griekenland […] The post Terwijl EU-vaccinpaspoort uitblijft, rollen Balkanlanden de rode loper voor gevaccineerde Israëlische toeristen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Italië opent grenzen voor toeristen: krijgen we toch een zomervakantie? (16/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Italië wil vanaf 3 juni zijn grenzen weer openen en toeristen uit heel Europa toelaten. Wat betekent dat voor ons hier in België, en zullen andere landen volgen? Krijgen we toch nog een ‘normale’ zomervakantie?
  [naar artikel]
 8. Italië opent grenzen voor toeristen: krijgen we toch een zomervakantie? (16/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Italië wil vanaf 3 juni zijn grenzen weer openen en toeristen uit heel Europa toelaten. Wat betekent dat voor ons hier in België, en zullen andere landen volgen? Krijgen we toch nog een ‘normale’ zomervakantie?
  [naar artikel]
 9. Kunnen we straks weer vrij reizen binnen EU met coronapaspoort? (25/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een coronapaspoort dat gevaccineerde mensen toelaat om weer vrij te reizen binnen de Europese Unie, daar wil Sebastian Kurz snel naartoe. De Oostenrijkse kanselier zal het voorstel donderdagnamiddag voorleggen op een (virtuele) top van EU-leiders, met de steun van andere typische vakantielanden. Maar er is weerstand: andere landen vrezen dat niet-gevaccineerde mensen tweederangsburgers worden.
  [naar artikel]
 10. Straks weer vrij reizen binnen EU met coronapaspoort? “Het zal er heftig aan toegaan op Europese top” (25/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een coronapaspoort dat gevaccineerde mensen toelaat om weer vrij te reizen binnen de Europese Unie, daar wil Sebastian Kurz snel naartoe. De Oostenrijkse kanselier zal het voorstel donderdag voorleggen op een (virtuele) top van EU-leiders, met de steun van andere typische vakantielanden. Maar er is weerstand: andere landen vrezen dat niet-gevaccineerde mensen tweederangsburgers worden.
  [naar artikel]
 11. Gevaccineerde reizigers mogen mogelijk vanaf juli Israël weer binnen (27/04/2021 - Express)
  Israël wil vanaf juli de grenzen volledig heropenen voor toeristen die al gevaccineerd zijn tegen het nieuwe coronavirus. Voorwaarde is wel dat de reizigers werden ingeënt met een vaccin dat door het Amerikaanse voedsel- en geneesmiddelenagentschap FDA en de Europese tegenhanger EMA is goedgekeurd, en voor vertrek een negatieve PCR-test kunnen voorleggen. Bij aankomst worden […] Lees dit artikel: Gevaccineerde reizigers mogen mogelijk vanaf juli Israël weer binnen
  [naar artikel]
 12. Wat mag u als toerist wel en vooral niet doen in Saudi-Arabië? (28/09/2019 - VRT NWS)
  Voor het eerst zal het Saudische koninkrijk toeristen toelaten uit 49 landen. Het gaat dan vooral om de Verenigde Staten, de Europese landen en landen zoals Japan en China. Tot nu toe werden enkel visa verstrekt aan islamitische pelgrims, zakenlui en technici. Er zijn wel strikte voorwaarden over wat mag en wat niet.
  [naar artikel]
 13. Straks weer vrij reizen binnen EU met coronapaspoort? “Het zal er straks heftig aan toegaan op Europese top” (25/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een coronapaspoort dat gevaccineerde mensen toelaat om weer vrij te reizen binnen de Europese Unie, daar wil Sebastian Kurz snel naartoe. De Oostenrijkse kanselier zal het voorstel donderdag voorleggen op een (virtuele) top van EU-leiders, met de steun van andere typische vakantielanden. Maar er is weerstand: andere landen vrezen dat niet-gevaccineerde mensen tweederangsburgers worden.
  [naar artikel]
 14. Europese Commissie wil grenzen openen voor gevaccineerde toeristen van buiten Europa (03/05/2021 - De Tijd)
  12:17 Wie ingeënt is met een van de vier vaccins die in de EU werden goedgekeurd, moet Europa weer binnen kunnen, vindt de Commissie.
  [naar artikel]
 15. Europa zet deur open voor gevaccineerde toeristen en zakenreizigers (03/05/2021 - De Tijd)
  20:13 De Europese Commissie wil deze zomer opnieuw buitenlandse toeristen en zakenreizigers naar Europa halen. Inentingen met het Russische Spoetnik- of het Chinese Sinopharm-vaccin geven wel geen toegang ...
  [naar artikel]
 16. Frankrijk wil toeristen toelaten, maar kijkt naar Europese Unie (28/05/2020 - Express)
  In Frankrijk gaat op dinsdag 2 juni de tweede fase van de exitstrategie in, maakte premier Edouard Philippe donderdagavond bekend... The post Frankrijk wil toeristen toelaten, maar kijkt naar Europese Unie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Mogelijk weten we deze week wanneer we de grens weer over mogen (18/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Italië wil vanaf 3 juni zijn grenzen weer openen en toeristen uit heel Europa toelaten. Wat betekent dat voor ons hier in België? Krijgen we toch nog een ‘normale’ zomervakantie?
  [naar artikel]
 18. Terwijl sommige landen naar toeristen smachten, houden andere de grenzen op slot (30/04/2020 - De Morgen)
  Kan Europa deze zomer nog toeristen verwelkomen? Dat is de vraag nu vele landen voorzichtig hun coronamaatregelen versoepelen. De reisbranche heeft er nog lang geen antwoord op, maar diverse landen nemen toch al een voorschot op een Europees plan.
  [naar artikel]
 19. Duitse touroperator wil enkel gevaccineerde mensen toelaten in hotels: “We willen klanten zorgeloze vakantie geven” (19/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse touroperator Alltours wil vanaf het najaar enkel nog mensen die een coronavaccin kregen toelaten in de vakantiehotels van zijn eigen merk Allsun. Dat maakte het bedrijf uit Düsseldorf bekend. De bedoeling is de klant een zorgeloze vakantie te geven.
  [naar artikel]
 20. Dit eiland verwelkomt als eerste gevaccineerde reizigers (25/01/2021 - Express)
  De exotische Seychellen zijn deze maand het eerste land geworden dat gevaccineerde reizigers van over de hele wereld welkom heet. Toch kunnen reizigers, zelfs degenen die ingeënt zijn, hun bezoek aan de diepblauwe wateren en idyllische zandstranden best nog even uitstellen.  Op 14 januari kondigden de Seychellen aan dat ze gevaccineerde reizigers van over de […] The post Dit eiland verwelkomt als eerste gevaccineerde reizigers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Naar deze Europese landen kunnen gevaccineerden weer zonder beperkingen reizen (15/04/2021 - Metro)
  Europeanen die zijn ingeënt met een coronavaccin kunnen in mei weer zonder beperkingen naar Denemarken reizen. Ook in Griekenland zijn Europese toeristen vanaf midden mei welkom als ze gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test kunnen voorleggen. Gevaccineerde toeristen die naar Denemarken willen reizen krijgen in mei niet meer te maken met een testplicht en hoeven ook niet in quarantaine na aankomst, meldt het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag. Het nieuwe Deense beleid gaat gelden voor inwoners van EU-lidstaten en Schengenlanden waar het aantal coronabesmettingen niet te hoog ligt. Griekenland verwelkomt vakantiegangers zonder quarantaineverplichting uit andere landen van de Europese Unie vanaf 14 mei, op voorwaarde dat ze gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test kunnen voorleggen. De regeling zal ook gelden voor enkele andere landen, zoals Servië en Groot-Brittannië. Deense vaccinatietrein dendert verder Het 5,8 miljoen inwoners tellende Denemarken maakt ook zelf haast met het vaccineren van inwoners. Het lukte de autoriteiten om maandag 104.824 doses te laten toedienen van de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna. Dat betekent dat in een dag tijd bijna 1 op de 50 Denen is gevaccineerd, het hoogste aantal tot dusver. Dat gebeurde in het kader van een grootschalige oefening voor een periode waarin meer vaccins beschikbaar zijn. Lees ook: Coronaproof reizen: vijf landen in Europa waar je mag wildkamperen Het bericht Naar deze Europese landen kunnen gevaccineerden weer zonder beperkingen reizen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. VS laten weer vluchtelingen toe (25/10/2017 - De Tijd)
  11:16 De Verenigde Staten gaan weer vluchtelingen toelaten, maar er komen verscherpte toelatingseisen voor migranten uit elf landen.
  [naar artikel]
 23. Tien landen schorten tijdelijk vaccinatie met AstraZeneca-vaccin op: wat is de reden? (15/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na een reeks andere landen stopt nu ook Nederland met het toedienen van het coronavaccin van AstraZeneca. Uit voorzorg, omdat er in andere landen bij gevaccineerde mensen bloedklonters waren ontstaan. Om welke landen gaat het hier intussen allemaal? En waarom gaat België wel door met het inenten met AstraZeneca?
  [naar artikel]
 24. Vakantie in Europa gepland deze zomer? In deze landen zijn toeristen welkom (en deze verplichtingen gelden er) (30/05/2020 - VRT NWS)
  De meeste landen in Europa bouwen na de coronacrisis de lockdownmaatregelen af. Het openbare leven komt geleidelijk weer op gang. Wanneer ons land de grenzen zal openen (waardoor we dus weer naar het buitenland kunnen), is nog niet duidelijk. Maar waar zijn toeristen deze zomer zeker wél welkom? En welke verplichtingen en regels gelden er? VRT NWS geeft een overzicht per land.
  [naar artikel]
 25. “Amerikaanse gevaccineerde toeristen deze zomer weer welkom in EU” (26/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaanse reizigers die volledig gevaccineerd zijn tegen Covid-19 zullen deze zomer de Europese Unie mogen bezoeken. Dat vertelde Europees Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen zondag in een interview met de krant New York Times.
  [naar artikel]
 26. Oostenrijk gaat toeristen niet op eigen houtje weer toelaten (27/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Alexander Schallenberg zegt dat zijn land niet van plan is om op eigen houtje weer buitenlandse...
  [naar artikel]
 27. België blijft derde op ranglijst van landen waar je meeste belastingen betaalt (05/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Net als een jaar eerder stond België ook in 2018 weer op de derde plaats in de ranglijst van Oeso-landen met de hoogste fiscale druk. Die nam...
  [naar artikel]
 28. België houdt grenzen tot en met 7 juli gesloten voor toeristen uit 14 "veilige landen" en China (01/07/2020 - VRT NWS)
  De Belgische grenzen gaan deze week nog niet open voor toeristen uit de vijftien landen die volgens een Europese aanbeveling opnieuw naar de Europese Unie mogen reizen. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR). De voorbereiding duurt minstens tot 7 juli. Minstens tot en met dan blijven de grenzen voor toeristen uit deze landen dicht.
  [naar artikel]
 29. Factcheck: nee, gevaccineerde patiënten krijgen geen betere gezondheidszorg dan niet-gevaccineerde (05/05/2021 - Knack)
  In een interview met P-magazine zegt een anonieme verpleegkundige dat niet-gevaccineerde patiënten minder toegang zouden hebben tot bepaalde behandelingen of minder recht zouden hebben op de terugbetaling van bepaalde medicijnen. Dat klopt niet.
  [naar artikel]
 30. Met Nederland schoven nu al 9 landen het vaccin van AstraZeneca tijdelijk aan de kant: waarom en wat beslist België? (15/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Na een reeks andere landen stopt nu ook Nederland met het toedienen van het coronavaccin van AstraZeneca. Uit voorzorg, omdat er in andere landen bij gevaccineerde mensen bloedklonters waren ontstaan. Om welke landen gaat het hier intussen allemaal? En waarom gaat België wel door met het inenten met AstraZeneca?
  [naar artikel]
 31. Bali wil in september weer toeristen ontvangen (06/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het populaire toeristische eiland Bali zal naar verwachting in september weer buitenlandse toeristen verwelkomen. Eind juli mogen toeristen uit...
  [naar artikel]
 32. Toeristen vanaf 21 mei weer welkom in Duitse deelstaat Beieren (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nog deze maand zijn toeristen weer welkom in de Duitse deelstaat Beieren. Dat heeft deelstaatpremier Markus Söder gezegd. Beieren is zowel bij toeristen uit eigen land als uit het buitenland een populaire bestemming. In Beierse regio’s met lage besmettingscijfers zijn vanaf 21 mei weer toeristen welkom.
  [naar artikel]
 33. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond, 90 procent Vlaamse 85-plussers kreeg eerste prik (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land heeft de symbolische kaap van 2 miljoen gevaccineerde inwoners gerond, blijkt uit de nieuwste update van Sciensano. 659.000 onder hen zijn volledig gevaccineerd. In Vlaanderen is dan weer de drempel van 90 procent gevaccineerden in de oudste leeftijdsgroep van de 85-plussers gerond.
  [naar artikel]
 34. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond, 90 procent Vlaamse 85-plussers kreeg eerste prik (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land heeft de symbolische kaap van 2 miljoen gevaccineerde inwoners gerond, blijkt uit de nieuwste update van Sciensano. 659.000 onder hen zijn volledig gevaccineerd. In Vlaanderen is dan weer de drempel van 90 procent gevaccineerden in de oudste leeftijdsgroep van de 85-plussers gerond.
  [naar artikel]
 35. EU wil deze zomer grenzen terug openstellen voor toeristen: wie mag er reizen? (04/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: EU wil deze zomer grenzen terug openstellen voor toeristen: wie mag er reizen? De Europese Unie maakt plannen om deze zomer gevaccineerde toeristen te ontvangen zonder een periode van quarantaine. De specifieke regelgeving voor de heropening van het toerisme zal tegen juni klaar liggen. De EU maakt zich op om een grote stap richting het ‘normale leven’ te maken en daarbij de zwaar getroffen toeristische sector opnieuw zuurstof […] Lees dit artikel: EU wil deze zomer grenzen terug openstellen voor toeristen: wie mag er reizen?
  [naar artikel]
 36. Reizen deze zomer: coronavirus goed onder controle? Dan mogen toeristen sneller binnen (21/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  De snelheid waarmee landen toerisme toelaten, zal afhangen van de mate waarin ze het coronavirus onder controle hebben. Dat zeggen de Europese ministers van Toerisme, die vandaag samenkwamen.
  [naar artikel]
 37. Deze landen sluiten de deuren voor Belgische reizigers (14/03/2020 - Knack)
  De toeristische sector krijgt het hard te verduren tijdens de coronacrisis. Sommige landen weren alle toeristen, andere proberen in te schatten welke reizigers het grootste risico vormen. Ook Belgische toeristen worden geweerd.
  [naar artikel]
 38. Toeristen vanaf juli onder voorwaarden weer welkom in Spanje (23/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Buitenlandse toeristen kunnen vanaf juli weer naar Spanje. Dat heeft premier Pedro Sanchez vandaag tijdens een persconferentie gezegd. Toeristen...
  [naar artikel]
 39. Maasmechelen minst gevaccineerde gemeente van Limburg, Voeren meest gevaccineerde van Vlaanderen (22/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De vaccinatiecampagne komt op kruissnelheid. Vorige week kregen in Vlaanderen 130.000 mensen een prik, deze week 150.000 en volgende week 170.000. In Limburg is Voeren nu al vaccinatiekampioen. 1 op 5 volwassenen is er gevaccineerd. Maasmechelen is met 7,56 procent de minst gevaccineerde gemeente in Limburg. We vragen uitleg aan burgemeester Raf Terwingen.
  [naar artikel]
 40. Vakantieplannen? Zo staat het toerisme ervoor in EU-landen (15/05/2020 - De Morgen)
  Als het aan de Europese Commissie ligt, hoeven we deze zomervakantie nog niet helemaal af te schrijven. Maar uiteindelijk bepalen de lidstaten zelf of ze toeristen toelaten. Hoe staat het ervoor in de populaire Europese vakantielanden? ‘Ik begrijp jullie ongeduld, maar we moeten nog even afwachten.’
  [naar artikel]
 41. Van toeristen weren tot rookverbod: zo pakken de andere landen de tweede golf aan (19/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Niet alleen België kampt met een tweede golf van het coronavirus. Ook elders in Europa proberen landen met alle mogelijke middelen het aantal besmettingen terug te dringen: van het weren van toeristen tot het verbieden van roken. Een overzicht.
  [naar artikel]
 42. Steeds meer landen slaan Belgische toeristen in de ban (07/08/2020 - De Morgen)
  ‘Waar kan ik heen?’ Op die vraag zijn zijn steeds minder antwoorden mogelijk voor Belgische toeristen, nu ook Finland en het Verenigd Koninkrijk ons land op de rode lijst zetten. Buitenlandse Zaken sluit niet uit dat andere landen volgen.
  [naar artikel]
 43. Zwembaden Plopsaqua in Landen gevuld met water, maar zwemmen mag er nog niet (18/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De eerste zwembaden van het nieuwe waterpretpark Plopsaqua net op de grens van Landen en Hannuit zijn alvast gevuld met water. Normaal was de opening gepland voor 5 december. Die is nu uitgesteld tot de coronamaatregelen zwemmen weer toelaten.
  [naar artikel]
 44. Factcheck: nee, dit is geen gevaccineerde Vlaming (23/02/2021 - Knack)
  46.000 mensen zagen op hun Facebooktijdlijn een foto passeren van een 'gevaccineerde Vlaming'. Het blijkt te gaan om een Brit over wie we niet weten of hij effectief een allergische reactie had op een coronavaccin. Contactallergieën kunnen goed behandeld worden.
  [naar artikel]
 45. Egypte wil zes jaar na ramp weer fans toelaten in voetbalstadions (15/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ruim zes jaar na de stadionramp in Port Said wil de Egyptische regering weer fans in voetbalstadions toelaten. Het is de bedoeling dat eerst maximaal 5.000 mensen per competitiewedstrijd naar binnen mogen en dat aantal te verhogen als blijkt dat het goed gaat.
  [naar artikel]
 46. Zullen Belgische toeristen het virus weer binnenbrengen in ons land? Professor biostatistiek legt uit (10/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  We mógen, met de nodige beperkingen, weer reizen binnen Europa. Maar moeten we niet vrezen dat al die Belgische toeristen het virus weer...
  [naar artikel]
 47. INTERVIEW. Zullen Belgische toeristen het virus weer binnenbrengen in ons land? Professor biostatistiek legt uit (10/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  We mógen, met de nodige beperkingen, weer reizen binnen Europa. Maar moeten we niet vrezen dat al die Belgische toeristen het virus weer...
  [naar artikel]
 48. Vanaf morgen weer toeristen welkom in Frankrijk, Macron spreekt natie toe (14/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf morgen, 15 juni, openen heel wat landen opnieuw hun grenzen. Ook Frankrijk verwelkomt opnieuw toeristen. President Macron spreekt zijn volk...
  [naar artikel]
 49. Saoedi-Arabië gaat vrouwen in bikini toelaten om toeristen te lokken (03/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Saoedi-Arabië heef plannen om een beachresort te bouwen waar speciale wetten gelden die in de rest van het land niét worden toegepast. Daarmee zouden meer buitenlandse toeristen naar het land moeten gelokt worden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.