Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 May 2021
00:14 uur

Crowdfundingsactie Zuur haalt 680.000 euro op voor Brusselse cafés

De Standaard

03/05/2021 - 13:42

Met de crowdfundingsacties Zuur, waarmee cafés in Brussel worden ondersteund tijdens de lange periode van sluiting, hebben 82 cafés in totaal 683.090 euro opgehaald. Dat heeft initiatiefnemer Growdfunding maandagmorgen meegedeeld na het afsluiten van de actie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brusselse cafés halen samen meer dan 680.000 euro op met crowdfundingsactie Zuur (03/05/2021 - VRT NWS)
  Met de crowdfundingsacties Zuur, waarmee cafés in Brussel worden ondersteund tijdens de lange periode van sluiting, hebben 82 cafés in totaal 683.090 euro opgehaald. Dat heeft initiatiefnemer Growdfunding meegedeeld na het afsluiten van de actie.
  [naar artikel]
 2. Steunactie ‘Zuur’ brengt in totaal 683.000 euro op voor 82 Brusselse cafés: “Actie gaf moed om voort te doen” (03/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onder de noemer ‘Zuur’ hebben 82 Brusselse cafés de voorbije drie maanden een totaalbedrag van 683.000 euro kunnen verzamelen. Dat meldt Growfunding, het platform dat de steunactie op poten zette.
  [naar artikel]
 3. Zuur-steunactie voor 82 Brusselse cafés brengt in totaal 683.000 euro op: “Actie gaf moed om voort te doen” (03/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onder de noemer ‘Zuur' hebben 82 Brusselse cafés de voorbije drie maanden een totaalbedrag van 683.000 euro kunnen verzamelen. Dat meldt Growfunding, het platform dat de steunactie op poten zette.
  [naar artikel]
 4. ZUUR bier steekt cafés in Brussel een hart onder de riem: "Het water staat ons aan de lippen" (08/02/2021 - VRT NWS)
  Growfunding, een organisatie uit Brussel, brengt een bijzonder bier op de markt: ZUUR. Het is een onderdeel van een crowdfundingsactie om geld in te zamelen voor Brusselse cafés. Wie geld stort op naam van een café naar keuze, krijgt het bier en een cadeau, maar steunt vooral de café-uitbaters. Ondertussen laat Sven Gatz (Open VLD), Brussels minister van Financiën en Begroting weten dat hij 300.000 euro in Growfunding steekt.
  [naar artikel]
 5. Brusselse cafés willen zich redden met nieuw bier en crowdfundingsactie (08/02/2021 - Metro)
  Growfunding vzw lanceert maandag 8 februari in samenwerking met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een reddingsactie. Die is bedoeld om cafés in de hoofdstad te ondersteunen tijdens de lange periode van sluiting. Ze proberen de zure smaak van de gesloten cafés door te spoelen met een nieuw zuur bier en met financiële steun van het publiek. “Zuur” is een nieuw bier dat is ontstaan uit een unieke mengeling van lambik, afkomstig uit de laatste geuze-brouwerij in Brussel Cantillon, en een blond bier van de jonge Brusselse brouwers van En Stoemelings. Het zure gerstenat symboliseert de wrange smaak die de lange sluiting van de cafés achterlaat bij zowel de uitbaters als het publiek. Bijna een jaar na de eerste lockdown, en zonder voorlopig perspectief op heropening, staat bij heel wat caféhouders het water aan de lippen. Klinkende namen Growfunding vzw besloot om in te grijpen. Meer dan zestig Brusselse cafés, waaronder namen als Au Daringman, Het Goudblommeke in Papier, Monk, Roskam en Les Brasseurs, doen mee. Via de website kan iedereen zijn favoriete café financieel een duwtje in de rug geven. Het bedrag gaat integraal naar de cafés en bij de heropening kan je je bier Zuur ophalen aan de toog. Voor iets hoort iets “Verschillende vaste klanten stelden voor om ons te helpen de kosten te dekken, maar dat voelde niet juist aan. Met Growfunding worden niet alleen wij geholpen, maar helpen we ook organisaties in Brussel. Dat was erg belangrijk voor mij”, vertelt Fatma, uitbaatster van café Midpoint. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest steunt Growfunding vzw financieel, zodat de cafés geen rewards moeten afstaan op het opgehaalde bedrag. Lees ook: Ons land is een trappistenbier armer Het bericht Brusselse cafés willen zich redden met nieuw bier en crowdfundingsactie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. ‘Zuur bier’ moet uitgeputte reserves van Brusselse horeca vullen (08/02/2021 - De Standaard)
  Een zuur brouwsel moet de Brusselse cafés door deze zure coronaperiode loodsen.
  [naar artikel]
 7. ‘Lege cafés smaken zuur, letterlijk’ (08/02/2021 - De Morgen)
  Het gaat dramatisch met de horeca. Growfunding vzw kon de situatie niet langer aanzien en besloot de handen in elkaar te slaan met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Samen lanceren ze ‘ZUUR’, een bier met de smaak van de lege cafés. Frederik Lamote (38) is de bezieler achter Growfunding.
  [naar artikel]
 8. ‘Lege cafés smaken zuur, letterlijk’: Frederik Lamote van Growfunding (08/02/2021 - De Morgen)
  Het gaat dramatisch met de horeca. Growfunding vzw kon de situatie niet langer aanzien en besloot de handen in elkaar te slaan met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Samen lanceren ze ‘ZUUR’, een bier met de smaak van de lege cafés. Frederik Lamote (38) is de bezieler achter Growfunding.
  [naar artikel]
 9. Brouwers vragen cijfers die sluiting Brusselse cafés moeten staven (08/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook de Belgische Brouwers mengen zich in het debat over de tijdelijke sluiting van de Brusselse cafés. Statistieken uit de buurlanden tonen volgens de sectororganisatie immers aan dat de cafés “niet de grote boosdoener zijn”.
  [naar artikel]
 10. Twee 19e-eeuwse cafés aan het Zuidstation worden beschermd (07/11/2019 - VRT NWS)
  De Brusselse regering heeft donderdag op voorstel van staatssecretaris voor Urbanisme Pascal Smet (one.brussels-SP.A), bevoegd voor de bescherming van het erfgoed, de authentieke cafés Le Laboureur en La Ruche beschermd. De cafés liggen op de Jamarlaan 1a en 1b in Sint-Gillis, niet ver van het Brusselse Zuidstation. Niet alleen de gevels, maar ook het interieur van de cafés zelf worden beschermd. Zo blijft het authentieke decor bestaan.
  [naar artikel]
 11. Brusselse start-upbouwer haalt 5 miljoen euro op (06/12/2016 - De Tijd)
  20:50 EFounders wil de komende twee jaar acht start-ups uit de grond stampen. Het Brusselse bedrijf haalt daarvoor 5 miljoen euro op bij 40 ondernemers.
  [naar artikel]
 12. Brusselse expert in coliving haalt 58 miljoen op (11/05/2021 - De Tijd)
  18:10 Cohabs, de Brusselse start-up gespecialiseerd in woonprojecten voor jonge professionals, haalt 58 miljoen euro vers kapitaal op.
  [naar artikel]
 13. Brusselse cafés leven rookverbod nauwelijks na (02/08/2019 - De Standaard)
  De inspectiediensten van de FOD Volksgezondheid controleerden bijna honderd Brusselse cafés. Slechts een kleine helft leeft het rookverbod na.
  [naar artikel]
 14. Brusselse cafés moeten om 23u sluiten (26/09/2020 - De Tijd)
  20:54 De Brusselse burgemeesters verstrengen vanaf maandag de coronamaatregelen. Om 23u moeten cafés dicht en zijn ook samenscholingen van meer dan tien personen verboden.
  [naar artikel]
 15. “Vlaamse overheid benadeelt cafés met steunmaatregelen” (19/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Gemiddeld zullen cafés 1.800 euro steun krijgen van de Vlaamse overheid. Voor restaurants gaat het om 6.000 euro. Dat blijkt uit een analyse van kennisnetwerk Foodservice Alliance. Vooral cafés zullen het dus met minder moeten stellen dan tijdens de lockdown, toen elke zaak 4.000 euro kreeg.
  [naar artikel]
 16. Brusselse dataspecialist haalt 11,5 miljoen euro op (02/02/2021 - De Tijd)
  06:00 Soda, een Brusselse specialist in het monitoren en verbeteren van data, haalt 11,5 miljoen euro op bij een groep durfkapitalisten geleid door het Europese Singular Ventures. Soda is gesticht door de t...
  [naar artikel]
 17. 'Kotmadam van de Brusselse beurs' haalt 84 miljoen euro op (07/06/2017 - De Tijd)
  09:18 Xior, gespecialiseerd in studentenkoten, heeft voor 110 miljoen euro nieuwe bouwprojecten en haalt 84 miljoen euro op.
  [naar artikel]
 18. Honderd Brusselse cafés dreigen ten onder te gaan aan sluiting (16/10/2020 - De Tijd)
  17:34 Dat de Brusselse cafés door de coronapandemie een maand dicht zijn, brengt een honderdtal etablissementen in ernstige financiële moeilijkheden. Maar in Vlaanderen zou de schade groter zijn, leert een...
  [naar artikel]
 19. Brusselse cafés dagen AB InBev voor rechter om huurvermindering te verkrijgen (14/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twee Brusselse cafés stappen naar de rechtbank om huurverminderingen te verkrijgen van brouwer AB InBev, omdat ze verplicht gesloten zijn door de coronapandemie. Dat bericht L'Echo vandaag.
  [naar artikel]
 20. Brusselse cafés en feestzalen gaan een maand dicht (07/10/2020 - De Morgen)
  Na crisisberaad over de Brusselse situatie is beslist om alle cafés en feestzalen in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest vanaf donderdagochtend 7 uur een maand lang te sluiten. Er wordt ook een alcoholverbod ingesteld in de openbare ruimte dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 geldt. Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) vanmiddag op een persconferentie van de gewestelijke crisiscel gezegd.
  [naar artikel]
 21. Brusselse cafés gaan maand lang dicht (07/10/2020 - Express)
  Het Brussels Gewest verstrengt de coronamaatregelen. De cafés gaan vanaf donderdag om 7 uur een maand lang dicht. Dat vernam... The post Brusselse cafés gaan maand lang dicht appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Fintechbelofte Qover haalt zakenpartner Frère aan boord (26/06/2019 - De Tijd)
  07:22 De snel groeiende Belgische verzekeringsspecialist haalt 8 miljoen euro op in een nieuwe kapitaalronde. De Brusselse groep haalt meteen ook de Canadese familie Desmarais, in ons land beter bekend als ...
  [naar artikel]
 23. Apache.be start crowdfundingsactie om journalistiek te redden (20/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Apache.be, het onafhankelijk nieuwsmedium waartegen Land Invest en Joeri Dillen een torenhoge schadeclaim indienden, start met een crowdfundingsactie voor persvrijheid. Dat meldt Apache.be.
  [naar artikel]
 24. App voor bouwwerven haalt 5 miljoen euro op (22/06/2017 - De Tijd)
  10:55 De Brusselse start-up Aproplan haalt 5 miljoen euro op, onder meer bij de investeringsmaatschappij van Duco Sickinghe. Met zijn app kunnen bouwwerven papierloos beheerd worden.
  [naar artikel]
 25. Brusselse cafés en feestzalen moeten een maand dicht (07/10/2020 - Metro)
  Na crisisberaad over de Brusselse situatie is beslist om alle cafés en feestzalen in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest vanaf morgen om 7 uur een maand lang te sluiten. Er wordt ook een alcoholverbod ingesteld in de openbare ruimte. Dat heeft de crisiscel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest beslist. Restaurants mogen wel openblijven. Op het crisisoverleg waren alle negentien burgemeesters van het Brussels Gewest, minister-president Rudi Vervoort, minister van Volksgezondheid Alain Maron, vertegenwoordigers van de verschillende politiezones, de Hoge Ambtenaar voor het gewest en Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie, aanwezig. Lees ook : Gelekte naaktfoto’s BV’s: Twee jongemannen opgepakt Het bericht Brusselse cafés en feestzalen moeten een maand dicht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Brusselse cafés maand dicht: "Ik nodig iedereen uit in mijn stamcafé in Vilvoorde"  (08/10/2020 - VRT NWS)
  Gisterenavond om 23 uur zijn in Brussel de cafés dichtgegaan voor een maand. De maatregel dient om de hoge coronacijfers naar beneden te halen en geldt voor cafés, bars, sportkantines en feestzalen. Restaurants mogen openblijven tot 1 uur. De reacties van cafégangers waren uiteenlopend.
  [naar artikel]
 27. Experts: ‘Sluiting Brusselse cafés is too little too late’ (08/10/2020 - De Morgen)
  Alle cafés gaan voor een maand op slot en alcohol in de openbare ruimte wordt verboden. Het Brussels gewest neemt drastische maatregelen om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Goed dat er maatregelen komen, reageren Brusselse artsen, maar ze zijn wel aan de late kant.
  [naar artikel]
 28. Brussel geeft cafés 2.000 euro steun (08/10/2020 - De Tijd)
  13:22 De gemeente Brussel komt met een cheque van 2.000 euro ter ondersteuning van haar bars en cafés. Woensdag werd er beslist dat die omwille van corona voor een maand dichtgaan.
  [naar artikel]
 29. Café of restaurant? Sluitingsuur handhaven is moeilijk voor Brusselse politie (06/10/2020 - VRT NWS)
  Sinds vorige week moeten cafés in het Brussels gewest om 23u dicht om zo de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Restaurants mogen tot 1u open blijven. Maar volgens Bruzz heeft de Brusselse politie het erg moeilijk om dat sluitingsuur voor cafés te handhaven.
  [naar artikel]
 30. Hoe een fanatieke folder Ecolo zuur opbreekt (15/05/2019 - De Standaard)
  Een nogal fanatieke folder van twee Brusselse ecologisten dreigt de groene partij zuur op te breken, ondanks een snelle bijsturing.
  [naar artikel]
 31. Brussel haalt de coronateugels nog strakker aan: alle cafés en bars moeten een maand dicht (07/10/2020 - VRT NWS)
  In Brussel moeten onder meer cafés, bars, sportkantines en feestzalen vanaf morgen een maand lang de deuren gesloten houden. Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) aangekondigd na de vergadering van de provinciale crisiscel. Restaurants mogen wel nog open blijven. Met de maatregelen hoopt de crisiscel de zorgwekkende coronacijfers in de 19 Brusselse gemeenten te kunnen keren.
  [naar artikel]
 32. Premie van 2.000 euro voor cafés in Brussel (09/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Stad Brussel heeft besloten om de cafés en bars die een maand lang de deuren moeten sluiten, te compenseren met een premie van 2.000 euro. Voor de extra steunmaatregel wordt één miljoen euro uitgetrokken. De gesloten nachtclubs hebben ook recht op deze premie.
  [naar artikel]
 33. Brusselse vastgoedscale-up haalt 1 miljoen op (04/06/2020 - De Tijd)
  18:21 We Invest, een Brusselse franchisegever in de vastgoedsector, haalt voor het eerst extern kapitaal op.
  [naar artikel]
 34. “Te zuur” snoep uit de rekken omdat het brandwonden op de tong kan veroorzaken (20/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Snoepverdeler Starsweets Belgium haalt een van zijn producten uit de handel omdat het te zuur is en daardoor brandwonden op de tong kan...
  [naar artikel]
 35. Brusselse cafés voor een maand dicht: sluiting is too little too late, zeggen experts (08/10/2020 - De Morgen)
  Alle cafés gaan voor een maand op slot en alcohol in de openbare ruimte wordt verboden. Het Brussels gewest neemt drastische maatregelen om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Goed dat er maatregelen komen, reageren Brusselse artsen, maar ze zijn wel aan de late kant.
  [naar artikel]
 36. Databedrijf Collibra haalt 48 miljoen euro op (08/01/2018 - De Tijd)
  17:16 Het Brusselse techbedrijf Collibra, gespecialiseerd in de verwerking van big data, haalt bij grote investeerders uit Silicon Valley 58 miljoen dollar (48,5 miljoen euro) op.
  [naar artikel]
 37. 20.000 euro opgehaald voor begrafenis van in de steek gelaten transgenderjongen (19/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een crowdfundingsactie voor een 22-jarige transgenderjongen die uit het leven stapte, leverde al 20.000 euro op. De ouders van de jongen keken niet...
  [naar artikel]
 38. Agentschap Zorg en Gezondheid: “Geen wetenschappelijk bewijs dat cafés broeihaarden zijn” (08/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus gelden er andere regels voor cafés dan voor restaurants. Waarom zijn de maatregelen in cafés strenger? Zijn cafés effectief de broeihaarden? En kunnen cafés nu ook eten serveren en zo toch tot 1 uur openblijven?
  [naar artikel]
 39. Bijna 7.000 euro opgehaald voor afscheid Jordy (05/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een crowdfundingsactie voor de 19-jarige jongen die op Gentse Blaarmeersen door ontbering om het leven kwam, leverde vanavond al bijna 7.000 euro
  [naar artikel]
 40. Nieuwe maatregelen in Brussel: cafés en feestzalen gaan een maand dicht (07/10/2020 - De Morgen)
  Na crisisberaad over de Brusselse situatie is beslist om alle cafés en feestzalen in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest vanaf donderdagochtend 7 uur een maand lang te sluiten. Er wordt ook een alcoholverbod ingesteld in de openbare ruimte dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 geldt. Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) vanmiddag op een persconferentie van de gewestelijke crisiscel gezegd.
  [naar artikel]
 41. Wildvreemden zamelen 30.000 euro in voor zieke Lisan (17) uit Nederland: “Waanzinnig!” (02/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De wanhopige Lisan Donkers (17) uit het Nederlandse Breda heeft met haar crowdfundingsactie binnen drie dagen meer dan 30.000 euro opgehaald....
  [naar artikel]
 42. Brusselse cafés dicht: NSZ vindt omschrijvingen te verwarrend (08/10/2020 - De Standaard)
  Sinds vanmorgen moeten alle Brusselse drankgelegenheden de deuren gesloten houden. Ondernemersorganisatie NSZ vindt de definities van drankgelegenheden en restaurants echter te onduidelijk. Stad Brussel belooft de getroffen zaken ondertussen 2.000 euro steun.
  [naar artikel]
 43. Zuur, heel zuur: U19 van Gert Verheyen grijpen naast EK-ticket door owngoal van Anderlechtjonkie Wout Faes (28/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische nationale ploeg onder 19 jaar heeft vanavond in Beveren de derde en beslissende wedstrijd in de eliteronde voor Euro 2017 met 0-1
  [naar artikel]
 44. Zuur, heel zuur: U19 van Gert Verheyen grijpt naast EK-ticket door owngoal van Anderlechtjonkie Wout Faes (28/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische nationale ploeg onder 19 jaar heeft vanavond in Beveren de derde en beslissende wedstrijd in de eliteronde voor Euro 2017 met 0-1
  [naar artikel]
 45. Teller solidariteitsactie voor koppel wiens huis werd leeggeroofd staat al op 10.000 euro (19/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Ook in deze moeilijke tijden tonen veel mensen hun goed hart. Dat blijkt uit de crowdfundingsactie voor een jong gezin in Wijnegem. De bedoeling is om 20.000 euro in te zamelen en na exact een week staat de teller, met 10.000 euro al op de helft.
  [naar artikel]
 46. Moeten Brusselse cafés dicht? ‘Brussel balanceert op grens met code rood’ (07/10/2020 - De Morgen)
  Komen er strengere coronamaatregelen voor het Brussels Gewest? Op dit moment zit de gewestelijke crisiscel samen voor overleg. ‘We gaan bekijken of we de cafés en bars volledig moeten sluiten.’
  [naar artikel]
 47. Brussel doet cafés op slot na alarmerende cijfers: 'Wie zegt dat we te laat zijn?' (07/10/2020 - Knack)
  Alle cafés en feestzalen in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest zullen vanaf donderdagochtend 7 uur een maand lang te sluiten. Er wordt ook een alcoholverbod ingesteld in de openbare ruimte.
  [naar artikel]
 48. ‘Brusselse cafés en bars moeten een maand dicht’: volg nu de persconferentie van de gewestelijke crisiscel (07/10/2020 - De Morgen)
  Brusselse cafés, bars en andere drankaangelegenheden moeten vanaf morgenochtend zeven uur een maand sluiten. Dat schrijft persagentschap Belga. Restaurants blijven wel open. Zo dadelijk geeft de gewestelijke crisiscel een persconferentie. De laatste dagen werd de roep om strengere coronamaatregelen voor het Brussels Gewest steeds groter.
  [naar artikel]
 49. ‘Brusselse cafés en bars moeten vanaf morgenochtend een maand dicht’ (07/10/2020 - De Morgen)
  Komen er strengere coronamaatregelen voor het Brussels Gewest? Op dit moment zit de gewestelijke crisiscel samen voor overleg. ‘We gaan bekijken of we de cafés en bars volledig moeten sluiten.’
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.