Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 May 2021
01:09 uur

Reizen, zeker nu een beetje lijden

De Standaard

03/05/2021 - 13:55

Reizen wordt afgeraden, maar wie er de administratie, tests en quarantaine voor over heeft, kan in principe naar onze buurlanden op vakantie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De trein is altijd een beetje reizen: zes virtuele ritten voor een vakantiegevoel in je kot (21/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hoe we deze zomer gaan reizen, is nog een groot vraagteken. Eén ding is zeker: je kunt van thuis uit de indruk krijgen dat je in een ander land aan het treinen bent en in een virtuele wagon genieten van mooie landschappen. Een selectie boeiende, ontspannende ritten.
  [naar artikel]
 2. De trein is altijd een beetje reizen: zes virtuele ritten voor een vakantiegevoel in je kot (21/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Hoe we deze zomer gaan reizen, is nog een groot vraagteken. Eén ding is zeker: je kunt van thuis uit de indruk krijgen dat je in een ander land aan het treinen bent en in een virtuele wagon genieten van mooie landschappen. Een selectie boeiende, ontspannende ritten.
  [naar artikel]
 3. Zomervakantie in het buitenland: boeken of niet? (14/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nog zeker tot 8 juni zijn reizen naar het buitenland verboden in ons land. Reisorganisator TUI annuleerde alvast al haar reizen tot 18 juni. Maar wat als u al een reis geboekt heeft, of u wil deze zomer op vakantie gaan? Wij vroegen het aan de voormalige voorzitter van het Garantiefonds Reizen Geert Gaens van Alk Reizen.
  [naar artikel]
 4. Reis virtueel door de musea in Vaticaanstad (22/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het mag dan wat anders aanvoelen maar reizen vanuit je zetel is ook een beetje reizen. Zo kan je, althans virtueel, een hele reeks musea bezoeken in Vaticaanstad met als kers op de taart: de Sixtijnse kapel.
  [naar artikel]
 5. Reis virtueel door de musea in Vaticaanstad (22/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het mag dan wat anders aanvoelen maar reizen vanuit je zetel is ook een beetje reizen. Zo kan je, althans virtueel, een hele reeks musea bezoeken in Vaticaanstad met als kers op de taart: de Sixtijnse kapel.
  [naar artikel]
 6. Altijd een beetje reizen (14/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. Gastronomisch sporen op de Zwitserse kaastrein (02/10/2020 - Express)
  De trein is altijd een beetje reizen, zeker in een adembenemend mooi land als Zwitserland waar glinsterende gletsjers, kabbelende bergmeren en charmante valleien... The post Gastronomisch sporen op de Zwitserse kaastrein appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Het geheim voor een langer leven: (een beetje) honger lijden (19/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Apen die – een beetje – uitgehongerd worden, leven veel langer én gezonder. Dat staat in het gerenommeerde blad ‘Nature’. Bij mensen is dat krek hetzelfde, zeggen voedingsdeskundigen. “De mens is van nature beter ­geschikt om licht ondervoed te zijn. Tot na de Tweede Wereldoorlog was dat de norm.”
  [naar artikel]
 9. Carlos (60) stond aan wieg en sterfbed van Neckermann Reizen: “Het zal altijd beetje mijn geesteskind blijven” (02/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Veertig jaar lang deelde Carlo De Smet wel en wee met zijn ‘geesteskind’, Neckermann Reizen. “De meeste hoteliers van Egypte tot Spanje durf ik mijn vrienden te noemen. Jammer dat zij mee in de klappen van ons faillissement delen.”
  [naar artikel]
 10. ‘Er is zeker een markt voor de slaaptrein’ (06/02/2019 - De Standaard)
  Vliegen is vandaag vaak goedkoper dan met de trein reizen. Dat wringt bij mensen die voor duurzaam reizen pleiten. Zit er dan geen toekomst in de slaaptrein?
  [naar artikel]
 11. Coronavirus: Experts willen strengere maatregelen rond niet-essentiële reizen (16/01/2021 - Express)
  Niet-essentiële reizen kunnen echt niet meer. Daar is de GEMS, de expertengroep die de regering adviseert over de te nemen coronamaatregelen, helemaal zeker van. De experts willen dat die reizen nog meer ontmoedigd worden én dat veel meer reizen als niet-essentieel bestempeld worden. Viroloog Marc Van Ranst vertelde vrijdag al dat een verbod op niet-essentiële […] The post Coronavirus: Experts willen strengere maatregelen rond niet-essentiële reizen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. AA Gent zo goed als zeker uitgeschakeld in Europa League na fout van reservekeeper (05/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dan toch een beetje comedy keepers. AA Gent verloor met 2-1 van Rode Ster Belgrado en bij de tweede goal ging invallerskeeper Colin Coosemans in de fout. Balen, want de Buffalo’s knokten zich net een beetje in de match. Daardoor staanze nu met 0 op 9 troosteloos laatste in hun poule en is het Europese avontuur na drie wedstrijden zo goed als zeker voorbij.
  [naar artikel]
 13. Als reizen deze zomer niet mag: 50 tips voor een topvakantie in België (26/04/2020 - De Morgen)
  Nee, die verre reizen naar exotische oorden, dat gaan we even niet meer doen.?Maar met een beetje geluk kunnen we dit jaar wel nog terecht in eigen land om de lockdown weg te spoelen. In elk van onze tien provincies valt er immers veel te beleven. De leukste uitstappen en logeeradressen, aangevuld met tips van experts.
  [naar artikel]
 14. Mag de trein opnieuw een beetje reizen worden? (04/07/2018 - De Morgen)
  Stefaan Van Hecke is federaal parlementslid voor Groen.
  [naar artikel]
 15. Koerswijziging door corona: organisator van avontuurlijke reizen opent fietsenwinkel (22/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Sigge Van Houtven (49) opende afgelopen weekend een nieuwe fietsenwinkel in het centrum van Grobbendonk. “Het gaat een beetje om een vooropening, want ik kan voorlopig nog maar een beperkt gamma nieuwe fietsen aanbieden”, zegt Sigge. “Maar kom ondertussen zeker al eens kennismaken. Ook herstellingen doen we met de glimlach, terwijl de klant van een koffie kan genieten.”
  [naar artikel]
 16. Verbod op niet-essentiële reizen, (beetje) hoop voor kappers: dit besliste het Overlegcomité (22/01/2021 - De Morgen)
  België blijft in zachte lockdown. Zoals verwacht heeft het Overlegcomité vrijdag geen nieuwe versoepelingen van de coronaregels aangekondigd. Op vakantie gaan in het buitenland is niet langer toegestaan, wel krijgen contactberoepen – een beetje – hoop. Drie vragen over het Overlegcomité van vrijdagavond.
  [naar artikel]
 17. Reizen vanuit je zetel: laat je meevoeren door muziek (10/07/2020 - Express)
  Je hoeft niet altijd reisplannen te hebben om je een beetje in vakantiesfeer te voelen. Dankzij de kracht van muziek... The post Reizen vanuit je zetel: laat je meevoeren door muziek appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Meesteroplichter met zeker 1 miljoen euro van vrienden aan de haal: dure reizen in plaats van beloofde rente (12/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een voormalig bank- en verzekeringsmakelaar uit Waregem wordt verdacht van grootschalige oplichting. Hij beloofde vrienden en kennissen torenhoge rentes met investeringsgeld. De man gebruikte de centen echter voor reizen en Lottotickets.
  [naar artikel]
 19. Corona is niet én een beetje federaal, én een beetje regionaal, én een beetje provinciaal, én een beetje lokaal (23/07/2020 - De Morgen)
  Rectoren Luc De Schepper, (UHasselt), Caroline Pauwels, (VUB), Luc Sels (KU Leuven), Rik Van de Walle (UGent) en Herman Van Goethem (UAntwerpen).
  [naar artikel]
 20. Hoe reizen we na Covid-19? Travel Tomorrow ziet de dingen duurzaam (24/06/2020 - Metro)
  De toeristische sector heeft wereldwijd zwaar te lijden onder de gevolgen van de coronapandemie. Tijd om de manier waarop we reizen in vraag te stellen en op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen. Op 16 juni lanceerde communicatiebureau Buscardini Communications daarom Travel Tomorrow, een medium dat focust op duurzaam reizen na Covid-19. Eén ding is zeker: de toeristische sector zal zich moeten heruitvinden na de coronacrisis. Alleen al in het eerste kwartaal van 2020 maakte de sector 70 miljard euro verlies. Travel Tomorrow wil als gloednieuw medium tonen hoe we ook na deze crisis kunnen blijven reizen en dat op een duurzame manier. Via hun website en sociale media houden ze reizigers op de hoogte van de steeds veranderende gezondheidsmaatregelen. Bovendien reiken ze concrete ideeën aan om ook in deze onzekere tijden de avonturier in jezelf naar boven te halen. Vertrouwen herstellen Niet alleen reizigers, maar ook stakeholders binnen de toeristische sector komen via Travel Tomorrow aan het woord. Door bekende bestemmingen vanuit een ander perspectief te bekijken, wil het medium mensen opnieuw zin geven om te reizen. “We geloven dat het belangrijk is om het vertrouwen van de reiziger te herstellen en de onderlinge solidariteit binnen de sector aan te wakkeren”, aldus Ant?nio Buscardini, oprichter en CEO van Travel Tomorrow. “We focussen ons daarbij op het evenwicht tussen duurzaamheid en economische heropflakkering. Dit is het uitgelezen ogenblik om te focussen op een ecologisch verantwoorde toekomst. En die is onmogelijk zonder duurzaam toerisme.” Lees ook: Reizen na de lockdown: hier gaat de Belg deze zomer op vakantie Het bericht Hoe reizen we na Covid-19? Travel Tomorrow ziet de dingen duurzaam verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Israel laat voor het eerst reizen naar Saoedi-Arabië toe (26/01/2020 - Metro)
  Israël zal zijn onderdanen voor het eerst officieel toestemming verlenen om naar Saoedi-Arabië te reizen. Minister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri heeft vandaag een decreet ondertekend dat het Israëlische investeerders en zakenlui en pelgrims mogelijk maakt om naar de vijandelijke staat af te reizen. Israël heeft geen diplomatieke betrekkingen met Saoedi-Arabië. Beetje bij beetje zijn de beide landen achter de schermen hun relaties echter aan het normaliseren. Het is immers zowel in het belang van Israël als in dat van het soennitische Riyad dat het sjiitische Iran niet de dominante speler in de regio wordt. De reis kan in twee gevallen worden toegestaan. Enerzijds om religieuze redenen, bijvoorbeeld om deel te nemen aan de hadj, de pelgrimstocht naar Mekka. Of anderzijds om zakelijke redenen, voor maximaal negentig dagen. Voorwaarde is wel dat de reizigers een formele uitnodiging van Saoedi-Arabië kunnen voorleggen, en zelf gezorgd hebben voor een inreisvisum. Een wet verbiedt Israëlische burgers om reizen te maken naar een aantal “vijandelijke” Arabische landen en Golfstaten. Israëli’s konden wel al naar Saoedi-Arabië reizen via een derde land als Jordanië. Dat land ligt tussen Israël en Saoedi-Arabië en heeft, samen met Egypte, als enige Arabische staat een vredesakkoord met Israël ondertekend. Officieel werden die reizen echter nooit goedgekeurd. bron: Belga Het bericht Israel laat voor het eerst reizen naar Saoedi-Arabië toe verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Ontvoering was 'een beetje surrealistisch, niet eng' (09/04/2019 - De Morgen)
  De gijzelaars in de Sahara zijn in gevangenschap goed behandeld, maar hebben wel ontberingen moeten lijden. Dat vertelden sommigen van de Duitse gijzelaars woensdag na hun thuiskomst.
  [naar artikel]
 23. Solange zegt af voor Dour wegens gezondheidsredenen (13/07/2017 - De Redactie)
  "Na tien intercontinentale reizen in de laatste zes weken, heeft ze te lijden onder ernstige symptomen gerelateerd aan uitdroging en oververmoeidheid", luidt het. Rapper Gucci mane is haar vervanger.
  [naar artikel]
 24. Wat lange leiders lijden kunnen (29/03/2019 - De Morgen)
  Bill de Blasio, de burgemeester van New York, is 1,98 meter groot. En dat weegt op de man, een beetje zoals klein zijn weegt op kleine mensen. 'Ik vermoed dat hij bang is om té dominant over te komen.'
  [naar artikel]
 25. Hoera, er staat (een klein beetje) water in het Stadspark (01/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dat was even schrikken: er staat een beetje water in de vijver van het Antwerpse Stadspark. En dat is al zeker een jaar geleden.
  [naar artikel]
 26. Wanneer moet je je zorgen maken over diabetes? (14/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  14 november is werelddag diabetes, een aandoening waaraan ongeveer 650.000 patiënten lijden in ons land. In Vlaanderen komen er elk jaar nieuwe patiënten bij. Vaak weten mensen niet dat ze aan dietes lijden -zeker type 2 heeft in het begin vage symptomen - maar de ziekte kan ernstige gevolgen hebben voor onder meer hart en nieren als ze niet op tijd ontdenkt en opgevolgd wordt. Met deze test bekijk je of jij een verhoogd risico op diabetes hebt.
  [naar artikel]
 27. Tom Waes gaat ‘Reizen Waes’ maken in Nederland (14/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Reizen Waes: Vlaanderen’ heeft Tom Waes duidelijk geïnspireerd voor nog meer reizen dicht bij huis. Binnenkort gaat de presentator namelijk op trot door Nederland. Het nieuwe ‘Reizen Waes: Nederland’ zal in het najaar te zien zijn op Eén.
  [naar artikel]
 28. Voorproefje: 'Reizen Waes' wordt even 'Reizen Wazig' (20/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op zondag 29 januari start op Eén het derde seizoen van het populaire reisprogramma van Tom Waes: 'Reizen Waes'. In 'Van Gils & Gasten' gaf Tom
  [naar artikel]
 29. Fotograaf Chaoz 64 spot streetart vanuit de bus: “Als ik een kunstmuur zie, druk ik meteen op het belletje” (04/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat het openbaar vervoer altijd een beetje reizen is, dat wist je al. Dat het busraam je ook een blik gunt op het grootste openluchtmuseum van het...
  [naar artikel]
 30. Antwerpen kleurt groener en groener, toch zeker de daken (06/03/2019 - De Morgen)
  Wat als we alle daken in onze steden vol groen planten? In Antwerpen krijgt het idee alleszins beetje bij beetje vorm. Met dakboerderijen, een wetenschappelijke proeftuin en nu ook daken die ‘klimaatrobuust’ worden. 
  [naar artikel]
 31. ‘Reizen Waes’ verpulvert eigen kijkcijferrecord (07/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Eén maakte zondag een topavond mee, met recordcijfers voor zowel Reizen Waes als Beau Séjour. De zesde aflevering van Reizen Waes, met het vervolg over China, haalde 1.765.000 live kijkers.
  [naar artikel]
 32. ‘Reizen Waes’ verpulvert eigen kijkcijferrecord (06/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Eén maakte zondag een topavond mee, met recordcijfers voor zowel Reizen Waes als Beau Séjour. De zesde aflevering van Reizen Waes, met het vervolg over China, haalde 1.765.000 live kijkers.
  [naar artikel]
 33. Autocarbedrijf Reizen Lauwers gaat De Lijn versterken tijdens drukte: “Blij dat we weer werk hebben” (02/10/2020 - VRT NWS)
  Autocarbedrijf Reizen Lauwers gaat bussen inzetten om vervoersmaatschappij De Lijn te ondersteunen op drukke buslijnen. De autocars zullen achter de lijnbus aanrijden. Wie de eerste te vol vindt, kan dan op de volgende stappen. Zeker tot december zal de Lijn bijstand krijgen van verschillende autocar- en busreisbedrijven.
  [naar artikel]
 34. Niet alleen reizen staat op agenda Overlegcomité (22/01/2021 - De Standaard)
  De cijfers laten vandaag nog niet toe om versoepelingen aan te kondigen, maar misschien wordt wel al een beetje perspectief geboden.
  [naar artikel]
 35. Tijdelijk verbod op niet-essentiële reizen in de maak (20/01/2021 - De Standaard)
  Het idee om voor een beperkte periode niet-essentiële reizen te verbieden, wint terrein. Ook zonder een Europese aanpak wil België het reizen komende krokusvakantie aanpakken.
  [naar artikel]
 36. Waarom u toch nog reizen kan boeken via de website van Thomas Cook (27/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wie nu surft naar Thomascook.be, kan nog steeds reizen boeken naar Valencia, Londen, Dubai of New York. En dat terwijl alle reizen deze week geannuleerd werden. Hoe kan dat?
  [naar artikel]
 37. Tom Waes openhartig: “Ik voelde me na Haïti toch een beetje schuldig” (14/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tom Waes (48) vertrekt over twee weken naar het Afrikaanse land Oeganda. Hij gaat er een speciale Reizen Waes maken voor 12-12, de campagne tegen de hongersnood in die regio. Tom Waes zegt dat hij iets goed te maken heeft na zijn Reizen Waes over Haïti. Daarin vernam de kijker dat het grootste deel van het gedoneerde geld naar lonen van de hulporganisaties was gegaan. “Dat gaf wellicht een verkeerde indruk”, zegt Waes. Bij het Consortium 12-12 zijn ze vooral blij dat iemand als Tom Waes de puntjes op de i zet.
  [naar artikel]
 38. Na zoveel extreme reizen kon dit land Tom Waes wél nog verbazen (23/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tom Waes bezocht al de meest extreme plekken. Hij verkende de verdrinkende Tuvalu-eilanden en hij ploegde door het smeltende Groenland, maar in Japan was hij nog nooit geweest. Met een driedelige Reizen Waes-special zet hij dat recht. “Japan is heel apart en gesloten. Maar zó fascinerend dat ik er zeker terugkeer.” 7 zaken die Tom Waes verbaasden in het land van geisha’s en vechtende blote mannen.
  [naar artikel]
 39. Etienne Vermeersch: 'Wachttermijn euthanasie bij psychisch lijden mag opgetrokken worden' (31/10/2017 - Knack)
  Gaan we te laks om met euthanasie bij psychisch lijden? Een aantal ethici en psychiaters vindt van wel. Maar ook voor eminente voorstanders zoals filosoof Etienne Vermeersch mogen de criteria voor euthanasie bij psychisch lijden worden aangescherpt.
  [naar artikel]
 40. Bevestigd: overlegcomité beslist om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Overlegcomité beslist zoals verwacht om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. Er komt wel een uitzondering voor grensarbeiders. Dat is bevestigd aan onze redactie. Het reisverbod gaat in vanaf 29 januari en is zeker tot 1 maart van kracht.
  [naar artikel]
 41. Tom Waes trekt naar deze avontuurlijke bestemmingen voor derde seizoen 'Reizen Waes' (12/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Reizen, dat is wat Tom Waes het liefste doet. En dus bezocht hij voor een nieuwe 'Reizen Waes', vanaf zondag 29 januari op Eén, enkele
  [naar artikel]
 42. Dramatische ochtendspits wanneer honderden vrouwen tegelijk de trein op willen (19/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De trein is altijd een beetje reizen... Voeg daar in India nog 'overleven' aan toe. Bij het zien van deze beelden wordt meteen duidelijk waarom.
  [naar artikel]
 43. Dramatische ochtendspits wanneer honderden vrouwen tegelijk de trein opwillen (19/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De trein is altijd een beetje reizen... Voeg daar in India nog 'overleven' aan toe. Bij het zien van deze beelden wordt meteen duidelijk waarom.
  [naar artikel]
 44. Deze reizen zijn wel nog toegestaan vanaf 27 januari (22/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Overlegcomité heeft een tijdelijk verbod op “reizen met recreatief en toeristisch karakter” uitgevaardigd. Dat zal ingaan op 24 januari en loopt tot 1 maart. Gedurende de periode van het verbod zijn enkel essentiële reizen toegelaten.
  [naar artikel]
 45. ‘Reizen Waes’ met vleugje ‘Tomtesterom’ (30/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 16 december start de vierde jaargang van ‘Reizen Waes’, het absolute topprogramma van Eén, met gemiddeld 1,7 miljoen kijkers. Dit keer echter geen heel verre reizen: Tom Waes blijft in Europa. “Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld om je te laten verrassen.”
  [naar artikel]
 46. Lijden gestold in was (09/04/2019 - De Morgen)
  AANGRIJPEND. Verwrongen lichamen van was, paardenkadavers, tekeningen: de kunst van Berlinde De Bruyckere vult de zalen van het SMAK met menselijk lijden. Ze smeekt de toeschouwer om erbarmen. De overgrote meerderheid van de werken was niet eerder te zien in ons land.
  [naar artikel]
 47. Reizen Lauwers: “Boekingen voor de zomer komen binnen” (13/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De mensen willen reizen en Reizen Lauwers uit Boechout wil zijn klanten weer verwennen met vakanties over de hele wereld. Het is enkel wachten tot de coronapandemie het weer toelaat. Ondertussen blijft het familiebedrijf hoopvol naar de toekomst kijken.
  [naar artikel]
 48. Een beetje sterven: 'Meisjes leren zichzelf al te vaak om in stilte te lijden' (07/09/2016 - Knack)
  Wided Bouchrika deed na een gewelddadig incident aangifte bij de politie. Een ontmoedigende ervaring, waardoor ze van machteloos naar hopeloos ging. Dit is de eerste aflevering van een reeks over seksueel geweld. 'Het had daarbij kunnen eindigen. Maar ik hou niet van stiltes die nietszeggend zijn.'
  [naar artikel]
 49. TUI en Thomas Cook schrappen tot 24 september alle reizen naar Cuba (13/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vakantiegangers die met touroperator TUI in Cuba of Florida zitten, keren woensdag of donderdag naar huis terug. Thomas Cook/Neckermann hoopt iedereen tegen zaterdag 16 september terug in België te hebben. Zeker tot 24 september worden alle reizen naar Cuba geannuleerd.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.